olympia.gr – 2008-2019 – 11 χρόνια- 400εκ VIEWS

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Η ΑΛΗΘΕΙΑ για την ΔΕΗ και τους Θεσμούς που θέλουν να την κατασπαράξουν

Posted by netakias.com on Μάρτιος 27, 2017

24ωρη απεργία την Πέμπτη η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για συμπαράσταση στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς Μνηστήρες για μια νύφη που την φώναζαν ΔΕΗ

«Είναι ζήτημα εάν η ΔΕΗ θα μπορεί να πληρώσει μισθούς του τακτικού προσωπικού μετά τον Ιούνιο» τόνισε από το βήμα του 27ου Έκτακτου Εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ Κοζάνης την περασμένη Τρίτη. Το πρόβλημα ενδέχεται να προκύψει ως συνέπεια των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η επιχείρηση.

του Αυγερινού Χατζηχρυσού

Πως μπορεί κάποιος να τεμαχίσει, να καταστρέψει, να απαξιώσει κάτι που πριν από 7 χρόνια είχε 1δις κέρδη, τζίρο το 2009 πάνω από €6δις , με 7,5εκ.πελάτες, με 62 σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και 363 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής ώστε σήμερα να ζητούν πρακτικά να την χαρίσουμε σε ιδιώτες κυρίως αλλοδαπούς αλλά κι ημεδαπούς μεσάζοντες;

Κι όμως αυτή είναι η ιστορία της ΔΕΗ στα χρόνια της κρίσης

Δεν είναι σκοπός της επιφυλλίδας αυτής να κάνει τεχνικές αναλύσεις, θα χρειαζόταν τόμους, αλλά θα προσπαθήσουμε να πούμε όσο γίνεται πιο απλά πως η Πράσινη σοσιαλεπώνυμη λοιμική μαζί με τις ύαινες κατάφερε το ακατόρθωτο, με την ύπουλη συναίνεση του κακού συνδικαλισμού να απαξιώσει την μεγαλύτερη εταιρία της Ελλάδας και σήμερα να ζητούν να τους την χαρίσουμε για να κλείσει η αξιολόγηση.

Αφορμή για την παρέμβαση ήταν η όψιμη ανακάλυψη από τα ΜΜΕ ότι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ πληρώνουμε “κερατιάτικα” που δεν αφορούν την κατανάλωση ρεύματος, κάτι που γράφαμε χρόνια και μάλιστα από την στιγμή που ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρόσθεσε το Χαράτσι, ουσιαστικά έδωσε και το τελειωτικό χτύπημα που οδήγησε χιλιάδες συμπολίτες μας σε αδυναμία πληρωμής, με την ΔΕΗ να είναι υποχρεωμένη να δίνει λεφτά που δεν έχει εισπράξει.

Γιατί όμως τα ΜΜΕ, που έλεγαν ότι το χαράτσι “είναι δίκαιος φόρος” ανακάλυψαν σήμερα τις επιπλέον χρεώσεις; Πολύ απλά γιατί εν’ όψει της ιδιωτικοποίησης το ρεύμα, όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω, πρέπει να ακριβύνει ώστε να έχουν κέρδη οι ιδιώτες. Ακριβότερο ρεύμα με λιγότερες επιπλέον χρεώσεις θα μοιάζει με φθηνότερος λογαριασμός, αλλά πάλι εμείς θα πληρώσουμε τα υπερκέρδη εν μέσω κρίσης.

Όταν ανέλαβε η Πράσινη λοιμική την εξουσία το 2009, αποφάσισε να βάλει ιδιώτες στην Ενέργεια, αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα, η Ελλάδα είχε το φθηνότερο ρεύμα στην ΕΕ και δεν μπορούσαν να μπουν ιδιώτες που πουλούσαν ακριβότερο ρεύμα. Δεν ξέρω σε ποια οικονομική σχολή το έμαθαν, αλλά αποφάσισαν ότι η ΔΕΗ, αν και κερδοφόρα, έπρεπε να αυξήσει την τιμή του ρεύματος έτσι ώστε να είναι κερδοφόροι και οι ανταγωνιστές της! Έτσι η ΔΕΗ έκανε αυξήσεις έως 13,8% (2010) + 12% (2012) + αύξηση του ΦΠΑ με τον συντελεστή 13% από το παλαιό 11%, το 2013 ανακοινώθηκαν αυξήσεις από 8,6% (οικιακό) έως 12% (Βιομηχανικό), ενώ η μεσοσταθμική αύξηση για τα τιμολόγια χαμηλής τάσης πήγε στο 3% και τέλος από το καλοκαίρι του 2013 απελευθερώθηκε η Αγορά.

Για να μην σας μπλέξουμε με αριθμούς. Η Ελλάδα είχε το φθηνότερο ρεύμα στην ΕΕ κυρίως γιατί είναι κρατική και διότι βασιζόταν στην παραγωγή κατά στο φθηνότατο λιγνίτη που είναι σε αφθονία στην Ελλάδα και στα υδροηλεκτρικά (Υ/Η) που είναι σχεδόν….”τσάμπα” και λιγότερο στο πετρέλαιο στα νησιά που όμως αντισταθμιζόταν (ο κωδικός ΥΚΩ στον λογαριασμό σας) από τις άλλες φθηνές και δωρεάν πρώτες ύλες του υπεδάφους και του ύδατος της Χώρας.

Τι έκαναν λοιπόν

Αποφάσισαν να επιβάλουν στην Ελλάδα να μειώσει την παραγωγή από λιγνίτη στο 30% έτσι ώστε να δημιουργηθεί η “ανάγκη” να καλυφθεί η ζήτηση από το ακριβό και εισαγόμενο φυσικό αέριο των ιδιωτών και το πανάκριβο και ασταθές ρεύμα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Λόγω της κατάργησης των δωρεάν δικαιωμάτων εκπομπής CO2 η ΔΕΗ έχει ετήσια επιβάρυνση (κάτι σαν πρόστιμο) 300εκ, ενώ το 2017 παρά τις προσπάθειες των Ευρωβουλευτών το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε τις τροπολογίες που άνοιγαν τον δρόμο για την επιδότηση της Πτολεμαΐδας V και της Μελίτης II, των δύο νέων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ κάνοντας την παραγωγή σχεδόν ασύμφορη. Συμπερασματικά η ευλογημένη ελληνική γη έχει δωρεάν φθηνή πρώτη ύλη για πάμφθηνο ρεύμα, αλλά πρέπει να τιμωρηθούμε γι’ αυτό!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι οικονομικοί δολοφόνοι των αυτοαποκαλούμενων “οικολογικών οργανώσεων” προτείνουν να μας επιδοτήσουν τους ανέργους ώστε να κλείσουμε όλα τα λιγνιτικά εργοστάσια και να αγοράζουμε φυσικά ΑΠΕ, τα οποία μπορείτε να μαντέψετε σε ποιες χώρες κατασκευάζονται. Σε μια χώρα που προσπαθεί να βγει στην ανάπτυξη μας ζητούν να αυτοκτονήσουμε, καθώς χωρίς φθηνή ενέργεια δεν υπάρχει ανάπτυξη.

Τέλος ως αναφορά τον λιγνίτη τα ορυχεία μαραζώνουν καθώς χωρίς επαρκή συντήρηση και ζήτηση είναι καταδικασμένα, ενώ για να ανοίξει κάποιο νέο χρειάζονται τουλάχιστον 5 έως 10 χρόνια.

Πάμε τώρα στους ιδιώτες που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο (Φ/Α). Για να είναι λοιπόν βιώσιμες, οι κατ’ ευφημισμό επενδύσεις, δημιουργήθηκε το «υποχρεωτικό pool» ώστε να έχουν εξασφαλισμένο πελάτη, τον έλληνα πολίτη, αλλά δημιούργησαν και αυτό που ονόμασαν «Μηχανισμός Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους (ΜΑΜΚ) που θεσπίστηκε το 2006 ως αντιστάθμισμα της αδυναμίας των ιδιωτών να ανταγωνιστούν τον φθηνότερο λιγνίτη που διαθέτει μόνο η ΔΕΗ, επειδή αυτοί έχουν μεταβλητό κόστος 70 ευρώ ενώ η Διαμόρφωση Οριακής Τιμής Συστήματος (ΟΤΣ) είναι στα επίπεδα των 55 ευρώ.. Με αυτό παραγωγοί Φ/Α εξασφάλισαν ότι θα λειτουργούν τις περισσότερες ώρες του χρόνου, ανεξάρτητα μάλιστα από την ζήτηση και το κόστος καυσίμου και θα πληρώνονται με το 10% επιπλέον, η ΔΕΗ στην ουσία χρηματοδοτεί τους ιδιώτες ανταγωνιστές της με δική της ζημιά! Ο ΜΑΜΚ μπορεί να καταργήθηκε, αλλά δεν έπεσαν οι τιμές, αντιθέτως η ΔΕΗ είναι και χρεωμένη!

Συνεχίζουμε με τις ΑΠΕ. Αυτές υπάρχουν με μόνο σκοπό τις επιδοτήσεις και επιδοτούνται για να υπάρχουν. Είναι πανάκριβες, δεν μπορείς να κάνεις μονάδες βάσης με ΑΠΕ που να έχουν σταθερή παροχή, ακόμη και στην Δανία που είναι μεγάλη η παραγωγή 60% – 80% χρειάζονται συμβατικές μονάδες για να ισορροπεί το σύστημα, αλλιώς με τα φωτοβολταϊκά δεν θα έχετε θερμοσίφωνα το βράδυ και με τις ανεμογεννήτριες δεν θα έχετε ψυγείο όταν δεν φυσάει, όταν έχει πολλά μποφόρ κι όταν έχει πολύ ζέστη. Από τις ΑΠΕ η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να αγοράζει το πανάκριβο ρεύμα που παράγουν (ταρίφες) και να το πουλάει με ζημιά. Αυτή η πολιτική προκάλεσε μέσα σε δυο χρόνια μαύρη τρύπα του 2012 300εκ η οποία σύμφωνα με τον Λειτουργό της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΕ(ΛΑΓΗΕ) θα έφτανε μέχρι το 2014 από 0,9δις έως 2δις Μαύρη Τρύπα! Είναι ο κωδικός ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων) στον λογαριασμό σας. Και σαν να μην έφτανε αυτό αποφάσισαν το 2012 την απόδοση ποσοστού 25% του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ (περίπου 75εκ) στο ΛΑΓΗΕ για να στηρίξει τις απώλειες

Η ΔΕΗ να παράγει το 78,12% της Ισχύος ανά Παραγωγό (πλην ΑΠΕ) στο Σύνολο της Εγκατεστημένης Ισχύος ενώ έχει το 19,09% σε Υ/Η και το 23,53% λιγνίτη , οι ιδιώτες το 28,40% σε Φ/Α και το υπόλοιπο 29,36% σε ΑΠΕ (μηνιαία έκθεση Φεβρουαρίου ΛΑΓΗΕ)

Έτσι έχουμε φτάσει σήμερα οι καταναλωτές να χρωστάμε 2,7δις στην ΔΕΗ με τα 500εκ να είναι χαμένα καθώς είναι λουκέτα, κλειστά σπίτια, άνεργοι.

Η ΔΕΗ χρωστάει 700εκ. στην ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ που έχει τα δίκτυα, δηλαδή κάτι σαν την “καλή” ΔΕΗ που διαχωρίστηκε από την “κακή” ΔΕΗ που ανέλαβε να πληρώνει όλους τους άλλους. Οι ΑΠΕ έχουν να πληρωθούν 6μήνες, τα χρέη προς εργολάβους Προμηθευτές είναι περί τα 900εκ, ενώ οι λήξεις δανείων φτάνουν τα 640εκ.

Αφού εξηγήσαμε όσο πιο απλά μπορούσαμε πως έφτασε η ΔΕΗ από 1δις κέρδη να χρωστάει της Μιχαλούς, φτάνουμε στο δια ταύτα και τους θεσμούς.

Οι Θεσμοί λοιπόν με πρωταγωνίστρια αυτή την φορά την Κομισιόν (η Γερμανία διψάει για ενέργεια μετά μάλιστα την απόφαση να κλείσουν σταδιακά τα πυρηνικά εργοστάσια) και από πίσω το ΔΝΤ θέλουν να βγουν προς πώληση το 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ και μάλιστα είναι από τα μέτρα που πιέζουν (μαζί με την Νέα Δημοκρατία) ώστε να κλείσει η αξιολόγηση.

Οι θεσμοί το θεωρούν υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας που απορρέει από την πρόσφατη απόφαση του ευρωδικαστηρίου σχετικά με την πρόσβαση τρίτων στα λιγνιτικά αποθέματα της χώρας. Το ΥΠΕΝ θεωρεί ότι η υποχρέωση που απορρέει από την απόφαση του δικαστηρίου είναι – μόνον – να μην έχει δικαίωμα η ΔΕΗ να μετάσχει σε οποιαδήποτε μελλοντική παραχώρηση νέων κοιτασμάτων λιγνίτη.

Για το κάνουμε λιανά. Η μεγάλες χώρες επίσημα εξάγουν την οικολογική συνείδηση και μαζί με αυτή πουλάνε τα ακριβά φωτοβολταϊκά σε τρίτες χώρες ή βάζουν πρόστιμα στο λιγνίτη. Όταν όμως αφορά το συμφέρον τους επιδιώκουν να μπουν στον λιγνίτη και τα Υ/Η!

Ακόμη καλύτερα γιατί να επενδύσουν (από την τσέπη τους) στην αναζήτηση κοιτασμάτων, δημιουργία ορυχείων, δομών και εργοστασίων όταν αυτά υπάρχουν έτοιμα και πληρωμένα από τους έλληνες καταναλωτές;

Τέλος γιατί δεν θέλουν να τους δώσουμε και τις ΑΠΕ που είναι, όπως λένε, το μέλλον. Γιατί απλά και στις χώρες τους έχουν πρακτικά εγκαταλείψει της ΑΠΕ ως ασύμφορες και ασταθείς με την παρούσα τεχνολογία και τελικά ο μόνος κερδισμένος θα είναι πάλι η Γερμανία που εξάγει το 80% των μηχανημάτων ΑΠΕ που κατασκευάζει και απασχολεί 300.000 άτομα στον κλάδο, αλλά από την άλλη χρειάζεται φθηνό ρεύμα (βλ. λιγνίτη, Υ/Η) για να λειτουργεί η βαριά βιομηχανία της.

Ένα ακόμη στοιχείο υπερ. της ελληνικής πλευράς είναι και το ότι η αγγλίδα πρωθυπουργός Theresa May η οποία έχει κάνει προτεραιότητας στο μετά το BREXIT Ηνωμένο Βασίλειο την μείωση της τιμής της ενέργειας λέγοντας μάλιστα ότι δεν είναι πολυτέλεια αλλά αγαθό ζωής ενώ διάφορα think tank, της εισηγούνται να ξεκινήσει με την δραστική περικοπή των πράσινων επιδοτήσεων

Αν κρίνουμε και από την ιδιωτικοποίηση των Αεροδρομίων στην οποία η επίσης Γερμανική Fraport θέλει να αγοράσει, αλλά χωρίς να βάλει ίδια κεφάλαια, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε και στην περίπτωση της ΔΕΗ να τους δώσουμε τα λεφτά να μας…επενδύσουν.

ΠΗΓΗ

24 Σχόλια to “Η ΑΛΗΘΕΙΑ για την ΔΕΗ και τους Θεσμούς που θέλουν να την κατασπαράξουν”

 1. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  Μηπως νομιζες χαχολε λαε..

  οτι τετοιο..χρυσορυχειο

  θα σου το αφηναν ως κοινωνικη ωφελεια για τη παρτη σου?

  για να πληρωνεις λιγα..

  την ωρα που σε ιδιωτη εξωτερικου…

  ειναι χρυσαφι?

  το απαξιωσαν !

  με τα χρονια….

  το αδειασαν μεσα απο λοβιτουρες…

  κατηγορουσαν τους..υψηλομισθους …εργαζομενους…

  κατηγορουσαν τα παντα…

  αλλαζοντας νου σε εσενα μεσα απο την..κακομοιρια σου…

  χαριζαν …και χαριζουν ..ρευμα σε απαντες τους…δηθεν μη..εχοντας….

  χαρατσι σε ολους τους αλλους χαχολους
  που εχουν τη γνωμη να μη..χρωστανε…

  ηρθε λοιπον η ωρα…να …σου το παρουν εντελως!

  ΚΑΙ ΜΕΤΑ….ΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΙς…

  ΠΑΝΗΛΙΘΙΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ…

  ΚΕΡΙΑ…ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΞΕΡΕΙς ΝΑ ..ΦΤΙΑΧΝΕΙς?

  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ..ΒΛΕΠΕΙς ΜΗ..ΣΚΟΝΤΑΨΕΙς..ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΘΕΙς…

 2. […] […]

 3. […] […]

 4. nill said

  ΡΕ ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ==ΠΑΣΟΚ + ΝΔ + ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΔΕΗ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΠΑΝΗΛΙΘΙΕ ……………………….

 5. Μέτων said

  Η ηλεκτρική ενέργεια ανήκει στα θεμελιώδη κοινωνικά αγαθά στον σύγχρονο βίο, γι΄αυτό η παραγωγή της πρέπει να ανήκει σε ένα και μόνον μόνον δημόσιον φορέα, λειτουργούντα με κοινωφελή και ουχί με κερδοσκοπικά κριτήρια.

  Με την ίδρυση της ΔΕΗ ο εξηλεκτρισμός προχώρησε ταχέως με αποτέλεσμα τον Απρίλιο του 1967 να παρέχεται στο 72% του πληθυσμού για να φθάσει τον Ιούλιο του 1974 το 97%.
  Η «ιδιωτική πρωτοβουλία» ήτο εγκατεστημένη στα πέριξ πόλεων εξυπηρετώντας κυρίως αστικούς πληθυσμούς, διότι δεν επιθυμούσε να επενδύσει σε δίκτυα για την εξυπηρέτηση των αγροτικών πληθυσμών λόγω της βραδείας επιστροφής κεφαλαίου και ενάρξεως κερδοφόρου περιόδου.

  Η εισαγωγή της ΔΕΗ στο χρηματιστήριο για να παίζουν και να κερδοσκοπούν Έλληνες και ξένοι ραντιέρηδες καταγράφεται ως μία εισέτι αντεθνική ενέργεια του μεταπολιτευτικού δημοκρατικού καθεστώτος.

  Ουδεμία λιγνητική μονάς της ΔΕΗ να διατεθή προς πώλησιν στους διεθνείς εγκληματίες, οΰς, τινές, τους αποκαλούν «επενδυτές».

  Η ΔΕΗ να καταστεί θεσμικώς ο μόνος παραγωγός και πάροχος ηλεκτρικής ενεργείας απ΄όλες τις πηγές, θερμικές, υδροηλεκτρικές, ΑΠΕ .

 6. ΖΟΥΓΚ said

  http://www.dailymotion.com/video/x20o1uy_real-gr-%CF%84%CF%83i%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%83_news

 7. Panos Diakos said

  ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ.

  ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΟΥΡΤΑ.

  Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ.
  οι συμμοριες των ΔΕΚΟ εκαναν οτι και στην Ολυμπιακη στο πολλαπλασιο αλλα εδω τα μεγεθη ειναι περαν οποιασδηποτε αποτιμησης γι αυτο το σχεδιο αρχισε πολυ πολυ νωρις.

  Συγκαντρωστε τις δυναμεις σας και βαλτε τον Σπριντζη στην ομαδα γερα.Μονη της η ΔΕΗ τους εξοφλουσε και εμενε και πραμα για διανομη μετοχων στον κοσμο που την εχτισε με το αιμα του.

  • Panos Diakos said

   Σπιρτζη

   • ΖΟΥΓΚ said

   • Panos Diakos said

    Αν ερθουν αυτοι εδω εχεις να φας το ξυλο της αρκουδας λεω , κι οι σημιτογιωργακηδες που σου κολλαν τα ενσημα θα κανουν την αρκουδα την ιδια εκ περιτροπης

   • Panos Diakos said

    Το εκ περιτροπης σου αρεσε αλλα αυτοι ειναι ικανοι να σε ντυσουν αρκουδα και να σε ψησουν να μουγκριζεις οπως σε κοβω.

   • στα τεσσερα και σκασμος said

    Ψεύτικες αντιδράσεις για να δείχνουν τα κανάλια: Ο Τσίπρας ήδη ξεπούλησε την ΔΕΗ

    «Κουτόχορτο» νομίζουν οι συριζαίοι πως τρώει ο Λαός και έτσι ξεκίνησαν σήμερα μία ψεύτικη κόντρα μεταξύ υπουργών στους τηλεοπτικούς δέκτες, προκειμένου να πείσουν ότι δήθεν «αντιστέκονται».
    Η «διαπραγμάτευση» με τους διεθνείς τοκογλύφους προχώραει και οι τελευταίες εξελίξεις λένε ότι ο Τσίπρας έχει ήδη δώσει την ΔΕΗ, τους μισθούς και τις συντάξεις και στο μόνο που αντιστέκεται είναι τα δικαιώματα των εργατοπατέρων, που τον εξέλεξαν και φροντίζουν ώστε οι «μεταρρυθμίσεις» να προωθούνται χωρίς προβλήματα από τους
    ανυποψίαστους εργαζομένους.
    Όμως, παράλληλα πρέπει να κοροϊδεύουν και το πόπολο, έτσι βγήκαν στη γύρα οι υπουργοί του Σύριζα να πείσουν ότι «αντιστέκονται». Ο Σκουρλέτης είπε να «αντιταχθεί η κυβέρνηση στον κανιβαλισμό της ΔΕΗ», ο Τσιρώνης συμφώνησε μαζί του και απέναντί τους βρέθηκαν ο
    Πιτσιόρλας και άλλοι, που υποστηρίζουν την ιδιωτικοποίηση αλά… Cosco της ΔΕΗ.
    Η όλη ιστορία είναι απλώς και μόνο για να βλέπει ο κόσμος στα κανάλια «ίντριγκα» και «διαμάχες» . Στην πραγματικότητα, οι διαδικασίες συνεχίζονται κανονικότατα, προκειμένου ο Σύριζα να εξασφαλίσει το κλείσιμο της αξιολόγησης και την συνέχιση του «παράλληλου
    προγράμματος», δηλαδή της επιθετικής ανθελληνοποίησης της κοινωνίας.
    Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
    Μετά την σφαγή στις συντάξεις και το αφορολόγητο, ο Τσίπρας είπε ΝΑΙ και στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, της πιο νευραλγικής επιχείρησης για την ενεργειακή αυτάρκεια και την ανεξαρτησία της χώρας μας, που μετατρέπεται ολοταχώς σε οικονομικό προτεκτοράτο των ξένων.

 8. Θανάσης said

  Όποιοι υπογράψουν να πουληθεί το θηρίο που λέγεται ΔΕΗ θα πάνε για εσχάτη προδοσία. Κρεμάλα με συνοπτικές…

  Η αξία της ΔΕΗ δε αποτιμάται σε κωλόχαρτα. Η ΔΕΗ αποτελεί το μεγαλύτερο επίτευγμα της μεταπολεμικής Ελλάδας. Φτιάχτηκε με το αίμα και τον ιδρώτα γενεών Ελλήνων.

 9. […] Panos Diakos στο Η ΑΛΗΘΕΙΑ για την ΔΕΗ και τους… […]

 10. «Κουτόχορτο» νομίζουν οι συριζαίοι πως τρώει ο Λαός και έτσι ξεκίνησαν σήμερα μία ψεύτικη κόντρα μεταξύ υπουργών στους τηλεοπτικούς δέκτες, προκειμένου να πείσουν ότι δήθεν «αντιστέκονται».

  Η «διαπραγμάτευση» με τους διεθνείς τοκογλύφους προχώραει και οι τελευταίες εξελίξεις λένε ότι ο Τσίπρας έχει ήδη δώσει την ΔΕΗ, τους μισθούς και τις συντάξεις και στο μόνο που αντιστέκεται είναι τα δικαιώματα των εργατοπατέρων, που τον εξέλεξαν και φροντίζουν ώστε οι «μεταρρυθμίσεις» να προωθούνται χωρίς προβλήματα από τους ανυποψίαστους εργαζομένους.

  Όμως, παράλληλα πρέπει να κοροϊδεύουν και το πόπολο, έτσι βγήκαν στη γύρα οι υπουργοί του Σύριζα να πείσουν ότι «αντιστέκονται». Ο Σκουρλέτης είπε να «αντιταχθεί η κυβέρνηση στον κανιβαλισμό της ΔΕΗ», ο Τσιρώνης συμφώνησε μαζί του και απέναντί τους βρέθηκαν ο Πιτσιόρλας και άλλοι, που υποστηρίζουν την ιδιωτικοποίηση αλά… Cosco της ΔΕΗ.

  Η όλη ιστορία είναι απλώς και μόνο για να βλέπει ο κόσμος στα κανάλια «ίντριγκα» και «διαμάχες». Στην πραγματικότητα, οι διαδικασίες συνεχίζονται κανονικότατα, προκειμένου ο Σύριζα να εξασφαλίσει το κλείσιμο της αξιολόγησης και την συνέχιση του «παράλληλου προγράμματος», δηλαδή της επιθετικής ανθελληνοποίησης της κοινωνίας.

  Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

  Μετά την σφαγή στις συντάξεις και το αφορολόγητο, ο Τσίπρας είπε ΝΑΙ και στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, της πιο νευραλγικής επιχείρησης για την ενεργειακή αυτάρκεια και την ανεξαρτησία της χώρας μας, που μετατρέπεται ολοταχώς σε οικονομικό προτεκτοράτο των ξένων.

 11. […] […]

 12. […] ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ για την ΔΕΗ και τους Θεσμούς […]

 13. […] Π.Σκουρλέτης για ΔΕΗ… στο Η ΑΛΗΘΕΙΑ για την ΔΕΗ και τους… […]

 14. […] Η ΑΛΗΘΕΙΑ για την ΔΕΗ και τους Θεσμούς […]

 15. ΚΑΡΦΙ said

  ΜΗΝ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΩΝ “ΑΠΕ” ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΠΙ JEFRY ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΛΑΙΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΙΘΑΝΗ ΔΕΗ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΧΑΝΤΑΚΩΝΑΝ ΤΗΝ ΔΕΗ ΜΕ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΠΕ, ΚΛΕΙΣΤΕ ΜΕΣΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ 100 ΕΤΩΝ.

 16. […] […]

 17. […] […]

 18. […] Η ΑΛΗΘΕΙΑ για την ΔΕΗ και τους Θεσμούς […]

 19. […] […]

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Αρέσει σε %d bloggers: