olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΤΡΕΜΟΥΝ ΣΗΜΙΤΗΣ – ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟ! ΙΔΟΥ γιατί.

Posted by olympiada στο Μαρτίου 20, 2017

Ο ΟΓΚΩΔΗΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ  Που έφτασε για πρώτη φορά στα χέρια των ελληνικών αρχών. Οι περίεργοι αναποτελεσματικότητα Παπανδρέου και Σαμαρά. Το έμβασμα φωτιά που βρέθηκε και στέλνει τον Παπαντωνίου στο ειδικό δικαστήριο χωρίς παραγραφή, αλλά εμπλέκει και τον Κώστα Σημίτη.

7 Σχόλια to “ΤΡΕΜΟΥΝ ΣΗΜΙΤΗΣ – ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟ! ΙΔΟΥ γιατί.”

 1. Prokof said

  SYNTAXIOUXOS BOULEYTIS(EN ENERGEIA) PIRE EPIDOMA ALLHLEGYIS. NAI EINAI ALITHIA!

  Μου αρέσει!

 2. οχι αλλο σωσιμο ρε φυγετε said

  Αφιερωμένο στους Ευροδουλους γονατισμένους.

  Αν και το βίντεο είναι παλιό να προσθέσουμε σήμερα και τους
  ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ , νέους μεγάλους Σωτήρες της χώρας με την παράκληση φύγετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε .

  Φύγετε όχι για να έρθει ο Μητσοτάκης όπως δήθεν ισχυρίζεστε ( ΩΡΑΙΟ ΠΑΙΓΝΙΔΑΚΙ ΠΑΙΖΕΤΕ) αλλά για να πάτε παρέα με τους Μητσοτακηδες και τους άλλους Ευρωδουλους πολιτικάντηδες στα σκουπίδια της Ιστορίας .
  Όλοι σας είσθε H MNHMONIAKH μαύρη σελίδα της χώρας.
  ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟ ΤΙΠΟΤΑ.
  ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
  ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ.

  Αδειάστε μας την γωνιά όσο πιο σύντομα μπορείτε διότι δεν σας έχει εξουσιοδοτήσει κανένας να μας σώσετε.
  Αρκετά μας σώσατε .

  Πολύ ωραία τα λέει ο Κατσανεβας ο οποίος δεν είναι ο μόνος.
  Ο Κατσανεβας τα λέει όμως και τραγουδιστά εδώ και χρονια.  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Santa said

  δεν υπάρχει περίπτωση να πάει φυλακή κανείς απ αυτούς. είναι μέσα ο Ακης και πληρώνει τα σπασμένα της μεταπολίτευσης. θα του κλάσουν του κινέζου μια μάντρα..

  Μου αρέσει!

 4. Μμμμάλιστα .

  Μου αρέσει!

 5. Λομπιστες said

  Ο στρατός των λόμπι κατέλαβε την Ε.Ε
  20/03/2017

  Στις Βρυξέλλες σταθμεύει ένας στρατός. Δεν είναι μόνο οι ειδικές δυνάμεις των βελγικών ενόπλων δυνάμεων, που περιπολούν στους δρόμους μιας πόλης που βρίσκεται σε διαρκή κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Είναι κυρίως οι «αερομεταφερόμενες μεραρχίες» από περίπου 91.000 υπαλλήλους σε 9.860 ομάδες πίεσης που εξασφαλίζουν ότι δεν θα υπάρξει ούτε μια απόφαση, η οποία έστω και κατά λάθος, να προασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών σε βάρος των ιδιωτικών επιχειρήσεων.
  Με ετήσιο δηλωμένο προϋπολογισμό 1.5 δισεκατομμυρίου ευρώ, μπορούν να εξαγοράσουν να εκβιάσουν ή απλώς να… προσλάβουν σχεδόν οποιονδήποτε υπάλληλο των ευρωπαϊκών θεσμών επιθυμούν.
  Οι συγκεκριμένοι αριθμοί δεν προσφέρουν βέβαια την πλήρη εικόνα καθώς αφορούν τα λόμπι που καταγράφηκαν εθελοντικά στο αρχείο των ομάδων πίεσης. Το βέβαιο είναι ότι περίπου 6.200 λομπίστες διαθέτουν ειδικές κάρτες εισόδου στο ευρωκοινοβούλιο (και τις χρησιμοποιούν σχεδόν καθημερινά) ενώ σχεδόν 30.000 άτομα διαμένουν και εργάζονται σταθερά στις Βρυξέλλες με μοναδικό στόχο να προωθούν τα συμφέροντα πολυεθνικών στους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων της ΕΕ.
  Η οργάνωση Alter EU που μελετά τις σχέσεις των ομάδων πίεσης με θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπολογίζει ότι περίπου το 83% των συναντήσεων που πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση ανάμεσα σε λομπίστες και ανώτατους αξιωματούχους της Κομισιόν δεν καταγράφονται πουθενά ενώ σε μεσαία και κατώτερα στελέχη της Επιτροπής το ποσοστό ξεπερνά το 92%. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι εξαγγελίες του Γιούνκερ ότι θα έβαζε τάξη στην ανεξέλεγκτη δράση των μεγάλων λόμπι ήταν ένα φτηνό πυροτέχνημα.
  Σε αρκετές περιπτώσεις η παρέμβαση των λόμπι γίνεται εξόφθαλμη όταν τεμπέληδες κομισάριοι και ευρωβουλευτές δεν μπαίνουν καν στον κόπο να επαναδιατυπώσουν τα κείμενα που λαμβάνουν από πολυεθνικές επιχειρήσεις. Πριν από μερικά χρόνια το γερμανικό ηλεκτρονικό δίκτυο WDRTV εντόπισε δυο τέτοια περιστατικά που αφορούσαν στο χριστιανοδημοκράτη ευρωβουλευτή Μπούρκχαρντ Μπαλζ και στον Μάρκους Φέρμπερ της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU). Και οι δυο κατέθεσαν προτάσεις σχετικά με τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και την κερδοσκοπία στις χρηματιστηριακές αγορές, οι οποίες περιλαμβάνονταν σε έγγραφα τραπεζικών λόμπι με σχεδόν πανομοιότυπη διατύπωση. Όταν μάλιστα ρωτήθηκαν για την «σύμπτωση» στα κείμενα, ισχυρίστηκαν ότι τα λόμπι… τους έκλεψαν τις ιδέες.
  Η δράση των λόμπι ξεκινά από τις απλές καθημερινές επαφές με τους περίπου 30.000 υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και φτάνει μέχρι την επίσημη συμμετοχή των ομάδων πίεσης στη λειτουργία των θεσμικών οργάνων. Συγκεκριμένα η Κομισιόν λειτουργεί υπό το άγρυπνο βλέμμα των περίφημων ομάδων εμπειρογνωμόνων (expert groups) οι οποίες υποτίθεται θα εκπροσωπούσαν τα συμφέροντα της… κοινωνίας των πολιτών. Πρόσφατη έρευνα από το Παρατηρητήριο της Ευρώπης των Πολυεθνικών (CEO) απέδειξε ότι κατά μέσο όρο οι ομάδες αυτές αποτελούνται κατά 70% από εκπροσώπους πολυεθνικών, κατά 15% από μέλη ΜΚΟ ενώ μόνο το 2% των μελών τους προέρχεται από συνδικάτα. Πολλές φορές οι μόνοι περιορισμοί στην επιλογή των στελεχών προέρχονται από διεθνείς οργανισμούς (όπως ο ΠΟΕ που απαγορεύει να συμμετέχουν στελέχη καπνοβιομηχανιών σε ομάδες εμπειρογνωμόνων για τη δημόσια υγεία) καθώς η Κομισιόν δεν έχει κανένα πρόβλημα να τοποθετεί π.χ λογιστικά γραφεία που ειδικεύονται σε offshore σε ομάδες που καθορίζουν την φορολογική πολιτική.
  Το αποτέλεσμα αυτών των διεργασιών είναι ότι το καθεστώς των πιέσεων στην ΕΕ έγινε πολύ πιο σκοτεινό και ανεξέλεγκτο σε σχέση με τις ΗΠΑ, όπου και γεννήθηκε και θεσμοθετήθηκε η παρουσία των ομάδων πίεσης (σύμφωνα με μια εκδοχή ο όρος λόμπι προέρχεται από τον προθάλαμο του ξενοδοχείου Γουίλαρντ στην Ουάσινγκτον, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος Οδυσσέας Γκραντ έκλεινε μπίζνες με τους επιχειρηματίες της εποχής). Πολύ καλοί μαθητές των ΗΠΑ αποδείχθηκαν οι αξιωματούχοι της ΕΕ και στο φαινόμενο της «περιστρεφόμενης πόρτας», δηλαδή της μεταπήδησης αξιωματούχων στα διοικητικά συμβούλια κολοσσιαίων επιχειρήσεων και το αντίστροφο. Ο πρώην αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ετιέν Νταβινιόν, ο οποίος έχει θητεύσει σε ορισμένες από τις σημαντικότερες εταιρείες ενέργειας τη Ευρώπης, ήταν από τους πρώτους διδάξαντες από τη δεκαετία του ’80 ενώ το πέρασμα του Μπαρόζο στην Γκόλντμαν Σακς απλώς επιβεβαίωσε αυτό που όλοι γνώριζαν: ότι δεν χρειάζεται να είσαι στο ΔΣ μιας τράπεζας για να αποτελείς υπάλληλό της.
  Η μεγαλύτερη αλλαγή που συντελέστηκε μετά την κρίση του 2007-2008 ήταν η γιγάντωση του τραπεζικού λόμπι που εισέβαλε κυριολεκτικά στα ανώτατα όργανα άσκησης πολιτικής παραβιάζοντας ακόμη και τους σαθρούς κανόνες διαφάνεια της ΕΕ.

  Μόνο ο χρηματοπιστωτικός τομέας απασχολεί 1.700 λομπίστες οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους 120 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για να «εξαγοράσουν» τη συνείδηση της ΕΕ – δηλαδή τριάντα φορές περισσότερα χρήματα από τον προϋπολογισμό όλων των συνδικάτων, των ΜΚΟ και των ομάδων προστασίας καταναλωτών που ασχολούνται με τη λειτουργία της ΕΕ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε κάθε υπάλληλο της ευρωπαϊκής ένωσης, που ασχολείται με ζητήματα τραπεζών, αντιστοιχούν τέσσερις εκπρόσωποι λόμπι.
  Στην «καρδιά» της τραπεζικής εισβολής βρίσκεται το περίφημο Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF). To «υπερόπλο» των τραπεζιτών δημιουργήθηκε το 1983 για να εκπροσωπήσει τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του πλανήτη απέναντι σε αναπτυσσόμενες χώρες, όπως το Μεξικό, που βυθίζονταν σε κρίσεις δημόσιου χρέους.
  Σε αντίθεση με ό,τι υποστηρίζουν ορισμένοι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν καταλήφθηκε από τις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά δημιουργήθηκε από αυτές. Από την εποχή των συμφωνιών Άνθρακα και Χάλυβα και αργότερα με τη συνθήκη του Μάαστριχτ (όπου συγκεκριμένα λόμπι τραπεζιτών και βιομηχάνων όπως το AMUE, επέβαλαν τη δημιουργία του ευρώ) οι ομάδες πίεσης των ευρωπαϊκών αστικών τάξεων καθόριζαν και τις τελευταίες λεπτομέρειες της πολιτικής της ΕΕ.

  Άρης Χατζηστεφάνου
  http://info-war.gr/o-stratos-ton-lobi-katelave-tin-e-e/

  Μου αρέσει!

 6. Λομπιστας Τραπεζιτης said

  Eμεις οι Τραπεζίτες θα παίζουμε την βιόλα και εσείς οι αστοί θα χορεύετε .
  Μπορείτε να χορεύετε ότι ρυθμό θέλετε Τανγκο , βαλς , τσα τσα , μαμπο κτλ

  Έχουμε τις κατάλληλες ορχήστρες να σας συνοδεύουν.
  Όποιος δεν χορεύει καλά θα τον στέλνουμε φροντιστήριο και αίθουσα πειραμάτων να διορθωθεί για να πληρώνει τις τράπεζες μας , έτσι θα αισθάνεται ελεύθερος και ωραίος.
  Οι ωραίοι όπως λένε έχουν πάντα χρέη αλλά εμείς σαν δίκαιοι τραπεζίτες δεν κάνουμε επιλογές.
  Θα χρεώνουμε και τους άσχημους για να δικαιωθούν οι αγώνες μας.
  Παμε ένα μαμπο μήπως συνελθετε .

  Μου αρέσει!

 7. omega said

  ετσι θα κληση και αυτο το κεφαλαιο, μια τυπικη εξεταση με πολλες φανφαρες, κατοπιν αθωος ο κατηγορουμενος, λευκη περιστερα κοινως και ουδης να εχει δικαιωμα υστερα να τον κατηγορισει, απλα νομιμα ,καθαρα και με μαεστρια……….

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: