olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ ΜΥΘΟΣ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ Τα ειπαμε πανω 100φορες Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ απο το μνημόνιο, γι’αυτό και η Τροικα θα έρχεται για επομενα 15χρόνια στην Κυπρο μέχρι να αποπληρώσει…

Posted by netakias.com στο Μαρτίου 20, 2017

#CYPRUS #NEWS #BAILOUT #BANK #HAIRCUTΚοιταξετε…τα ειπαμε πανω 100φορες δημοσια οτι ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΜΕ απο το μνημόνιο, γι’αυτό και η Τροικα θα έρχεται για επομενα 15χρόνια στην Κυπρο μέχρι να αποπληρώσει

Στο τέλος Μαρτίου, η οικονομία της Κύπρου, οι μεταρρυθμίσεις και το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα περάσουν από τον καθιερωμένο εξαμηνιαίο έλεγχο των τεχνικών κλιμακίων της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. To ξεσκόνισμα της οικονομίας γίνεται σε μια περίοδο που η Κύπρος είχε οριακό πλεόνασμα 0,1% επί του ΑΕΠ, που το 2016 ο ρυθμός ανάπτυξης έφτασε το 2,8% και που η αναβάθμιση του αξιόχρεου από τον οίκο Standard & Poor’s μας έφερε μια ανάσα από την επενδυτική βαθμίδα. Σημειώνεται ότι στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η Κύπρος να βγει στις διεθνείς αγορές το 2017 για την άντληση €750 εκατ. 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 29/11/2015 Η ΒΛΑΚΩΔΗΣ ΦΡΑΣΗ..»Το επιτυχημένο Κυπριακο Μνημόνιο» #sano #σανο

Η εποπτεία των διεθνών πιστωτών μετά τη λήξη του προγράμματος γίνεται στη σκιά της διαφωνίας του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη με την Κομισιόν, σε σχέση με τις προβλέψεις της για τους δημοσιονομικούς στόχους του 2017.  Μάλιστα, στην τελευταία της έκθεση η Κομισιόν εντόπισε μεγάλες ανισορροπίες στην κυπριακή οικονομία, θέτοντας ζήτημα για τη βιωσιμότητα της οικονομικής ανάπτυξης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι στη βάση του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2017, η Κύπρος θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση σε ό,τι αφορά τον στόχο της διαρθρωτικής θέσης, κάτι που απορρίπτει το υπουργείο. Η Κομισιόν είχε κάνει λόγο για το ενδεχόμενο να χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα λόγω υπερθέρμανσης της οικονομίας, μία εκτίμηση που προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος τάχθηκε ενάντια σε υποδείξεις των Βρυξελλών για λήψη πρόσθετων μέτρων. Επεσήμανε ότι η τεχνική μεθοδολογία δεν βασίζεται σε πραγματικές εκτιμήσεις, αλλά σε δυνητικές. Ωστόσο, η στασιμότητα που επικρατεί αναφορικά με τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, η συνεχιζόμενη αναβολή της εφαρμογής του ΓεΣΥ, η επαναφορά των αυξήσεων στους δημοσίους υπαλλήλους  και το μεγάλο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων θα αποτελέσουν από τα βασικά σημεία συζήτησης.

Η αξιολόγηση της προόδου της Κύπρου δεν προβλέπει χρονοδιαγράμματα για να ολοκληρωθούν εκκρεμότητες ούτε υπάρχουν «ποινές», όπως όταν η χώρα ήταν σε πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής. Στο διαδικαστικό κομμάτι, θα ακολουθήσουν οι εισηγήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίες θα τεθούν προς εξέταση ενώπιον του Eurogroup. Στην τελευταία αξιολόγηση, οι πιστωτές έθεσαν θέμα για τη στασιμότητα των μεταρρυθμίσεων, αλλά και για το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τους ισολογισμούς των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, σύμφωνα με το κοινοτικό κεκτημένο, έχει τεθεί κάτω από τη λεγόμενη μεταπρογραμματική εποπτεία (Post Programme Surveillance), μέχρι να αποπληρωθεί τουλάχιστον το 75% του δανείου προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ). Η εποπτεία θα διεξάγεται σε εξαμηνιαία βάση και θα αξιολογεί τη δημοσιονομική πολιτική της χώρας, την τυχόν ανάκληση μέτρων που έχουν εισαχθεί στα πλαίσια του προγράμματος και τη δυνατότητά μας για αποπληρωμή του χρέους προς τον ΕΜΣ. Με τον τερματισμό της δανειακής σύμβασης με τον ΕΜΣ, η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να βρίσκεται κάτω από τακτική επιτήρηση. Συγκεκριμένα, θα ισχύουν άμεσα οι υφιστάμενες πρόνοιες του ευρωπαϊκού εξαμήνου της Ε.Ε. που αφορά τον έλεγχο των δημοσιονομικών πολιτικών των κρατών‐μελών. Αυτό συνεπάγεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορεί να εκδίδει, όπως και για κάθε κράτος-μέλος, συστάσεις για λήψη μέτρων. Επίσης θα γίνεται έλεγχος για τυχόν ύπαρξη μακροοικονομικών ανισορροπιών (Macroeconomic Imbalances Procedure).

2 Σχόλια to “ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ ΜΥΘΟΣ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ Τα ειπαμε πανω 100φορες Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ απο το μνημόνιο, γι’αυτό και η Τροικα θα έρχεται για επομενα 15χρόνια στην Κυπρο μέχρι να αποπληρώσει…”

 1. velos said

  ενω ο άλλος τρισμεγιστος λεει … με πλήρη σαφήνεια

  Μου αρέσει!

 2. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  Ειπαμε…
  Η Κυπρος πληρωσε την αμαρτια μας!
  Η πλουσιοτερη Δυτικη χωρα..
  Και θα πληρωνει μεχρι..
  να ειναι Σιγουροι οι εχθροι του
  Ελληνικου Εθνους
  Οτι Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
  ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΛΥΘΕΙ!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: