olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Συνάντηση του Προκόπη Παυλόπουλου με τον Τζιάνι Πιτέλα, με ηχηρά μηνύματα!

Posted by olympiada στο Μαρτίου 17, 2017

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ & ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ κ. Gianni Pittella
ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
17.03.2017

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, σας καλωσορίζω για μιαν ακόμη φορά στην Αθήνα, εσάς, έναν πραγματικό Ευρωπαίο. Και θέλω να σας πω πως μπορούμε και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της Ευρώπης, με τα δεδομένα τα οποία έχουμε σήμερα. Αρκεί να αναλάβουμε όλοι μέσα στην Ευρώπη τις ευθύνες μας.

Πριν από λίγους μήνες η Αυστρία είπε όχι στο λαϊκισμό και τον αντιευρωπαϊσμό. Προχθές η Ολλανδία είπε όχι στον λαϊκισμό και τον αντιευρωπαϊσμό. Και είμαι βέβαιος ότι και ο γαλλικός λαός θα δώσει την ίδια απάντηση. Δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά, όντας ο λαός εκείνος που είναι κληρονόμος της Γαλλικής Επανάστασης και της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη του 1789.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον της Ευρώπης μας, θα συμφωνήσω μαζί σας στο ακέραιο, ως προς το ότι εκείνο που έχει σημασία είναι η κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθούμε. Και σε ό,τι αφορά αυτή την κατεύθυνση, οφείλουμε να συμφωνήσουμε όλοι ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι συνεκτική και δυνατή, γιατί ο ρόλος της δεν αφορά μόνο τους λαούς της. Η Ευρώπη έχει και έναν παγκόσμιο ρόλο να διαδραματίσει. Η ειρήνη του κόσμου, η δημοκρατία του κόσμου, προϋποθέτουν μια ισχυρή και συνεκτική Ευρώπη.
Για να το πετύχει η Ευρώπη αυτό, κύριε Πρόεδρε, πρέπει να οδηγηθεί προς την ολοκλήρωσή της, που είναι η ομοσπονδιακή της διακυβέρνηση, υπό όρους αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Και επίσης, για να διαδραματίσει τον παγκόσμιο ρόλο της, αλλά και το ρόλο της απέναντι στους λαούς της, πρέπει να κινηθεί με δείκτες πορείας πέντε βασικές αρχές: Τις αρχές της Ειρήνης, της Αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Βιώσιμης Ανάπτυξης, που της διασφαλίζει και την παγκόσμια ανταγωνιστικότητά της.

Ξέρω πως ανήκετε σε αυτούς οι οποίοι θα αγωνισθούν για αυτή την Ευρώπη. Προς αυτή την κατεύθυνση η Ελλάδα θα είναι με τους λαούς εκείνους που θα πρωταγωνιστήσουν, έτσι ώστε η Ευρώπη να βρει το δρόμο που της ταιριάζει και της αναλογεί.

Και πάλι σας ευχαριστώ που είστε σήμερα εδώ.

G.PITTELLA (από ανεπίσημη μετάφραση): Σήμερα, κύριε Πρόεδρε, για μένα είναι μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή μέρα. Είναι η μέρα που θα χριστώ επίτιμος δημότης του Δήμου των Αθηνών και ξέρετε ότι η Αθήνα για μένα δεν είναι μία οποιαδήποτε πόλη. Είναι μία πόλη που αποτελεί την κοιτίδα του Πολιτισμού, της Δημοκρατίας και των Αρχών οι οποίες με ενέπνευσαν και με εμπνέουν. Όπως ακριβώς στη ζωή μου εμπνεύσθηκα και εγώ είμαι βέβαιος ότι και εσείς εμπνέεσθε από τις ίδιες ακριβώς ιδέες. Και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για την έναρξη της σημερινής μέρας από τη συνάντησή μου μαζί σας για να γεμίσει την καρδιά μου με ελπίδα και βεβαιότητα.

Συμμερίζομαι πλήρως και απολύτως τις απόψεις και τις ιδέες σας, κύριε Πρόεδρε, σε ό,τι αφορά την ενθάρρυνση και την κατεύθυνση την οποία πρέπει να ακολουθήσει η Ευρώπη. Βεβαίως αναφέρομαι στα μηνύματα τα οποία έδωσε η Αυστρία προ καιρού και στα πρόσφατα μηνύματα που έρχονται από την Ολλανδία. Θέλω δε να είμαι αισιόδοξος και σε ότι αφορά τα μηνύματα τα οποία θα έρθουν από τις Γαλλικές εκλογές. Θα αναφερθώ τώρα στην 23η Μαρτίου και στη συνάντηση της Ρώμης. Επί Διακήρυξης η οποία θα ξεκινήσει από τη Ρώμη, το μήνυμα το οποίο θα εκπέμψει η συνάντηση στη Ρώμη θα πρέπει να είναι μία δήλωση που θα εμπνέεται από τις αρχές και τις αξίες που μόλις προ ολίγου εσείς ο ίδιος περιγράψατε.

Με βάση λοιπόν τα όσα είπα, θα ζητήσω και πάλι από εσάς, με το κύρος και την αξιοπιστία σας να μπορέσετε να υποστηρίξετε ακριβώς αυτή τη Διακήρυξη της Ρώμης ώστε να μην αποτελέσει ένα κενό γράμμα και μηνύματα τα οποία θα έχουν χαρακτήρα άνευ νοήματος αλλά να συνιστούν προτάσεις. Προτάσεις με νόημα και περιεχόμενο. Και εμείς ως Σοσιαλιστές και Δημοκράτες και όχι μόνο θα το υποστηρίξουμε με κάθε μέσο. Βεβαίως αυτή η Διακήρυξη της Ρώμης θα πρέπει να είναι μια Διακήρυξη η οποία θα αφορά στην κοινωνική δικαιοσύνη και θα πρέπει να απαντήσουμε όλοι μαζί και όχι μόνο με εμένα, ως την επίτευξη των στόχων. Εγώ προσωπικώς είμαι αντίθετος σε μία Ευρώπη δύο, τριών ή και περισσοτέρων ταχυτήτων και βεβαίως υποστηρίζω ότι θα πρέπει να βαδίσουμε όλοι από κοινού με σύμπνοια ως την επίτευξη αυτών των στόχων. Αν τώρα κάποιες Χώρες οπισθοχωρούν ή θέλουν να ανασχέσουν την ταχύτητά τους αυτό αφορά μόνο τις Χώρες αυτές.

Θα κλείσω με δύο συγκεκριμένα σημεία δηλώνοντας ότι πραγματικά υπήρξα είμαι και θα είμαι και στο μέλλον φανατικός υποστηρικτής της Ελλάδος, διότι η Ελλάδα για μένα είναι η καρδιά και το κέντρο της Ευρώπης. Αποτελεί την κοιτίδα και την καρδιά του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Θα πρέπει να κλείσει λοιπόν η αξιολόγηση η οποία εκκρεμεί αυτή τη στιγμή και θα πρέπει να οδηγηθούμε και σε δεύτερη φάση στην αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους.

Τέλος θα ήθελα να κλείσω αυτή μας τη συζήτηση ανταλλάσοντας κάποιες απόψεις που αφορούν στο θέμα της Τουρκίας επί του οποίου εγώ προσωπικώς είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος, κάτι το οποίο είπα και εδήλωσα και στο επίπεδο του Ευρωκοινοβουλίου μιλώντας για την αυταρχική στάση του κυρίου Ερντογάν κάτι για το οποίο θα ήθελα να έχω και τη δική σας άποψη και γνώμη.

5 Σχόλια to “Συνάντηση του Προκόπη Παυλόπουλου με τον Τζιάνι Πιτέλα, με ηχηρά μηνύματα!”

 1. ΤΟ ΚΑΘΙΚΙ ΚΑΡΑΜΑΝ ΑΛΗΣ said

  http://www.pentapostagma.gr/2017/03/%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%8e%ce%bd%ce%bf%cf%82-%cf%81%ce%b5-%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%ac.html

  Μου αρέσει!

 2. Προκόπης Παυλόπουλος: Στηρίζω την παραβίαση του Συντάγματος

  Μου αρέσει!

 3. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

 4. Φωνή της λογικής said

  Αν η Ευρώπη δεν αντιληφθεί αυτό που εδώ και χρόνια λέει ο Παυλόπουλος, ότι δηλαδή πρέπει να επιστρέψει στις αξίες της ισότητας και αλληλεγγύης, πολύ φοβάμαι ότι τα φαινόμενα λαικισμού θα ενταθούν. Η Ολλανδία, μην μπερδεύεστε, είναι ένα διάλειμμα. Ο λαικισμός δεν έχει τελειώσει. Οι απειλές τύπου Ερντογάν παραμονεύουν. Τα προβλήματα που κρύβουν οι ευρωπαίοι κάτω από το χαλάκι θα επιστρέψουν να τους στοιχειώσουν.

  Ο Παυλόπουλος ήταν ίσως ο πρώτος ευρωπαίος πολιτικός που είχε τη διορατικότητα να εντοπίσει έγκαιρα το πρόβλημα και να προειδοποιήσει.

  Μου αρέσει!

 5. Φωνή της λογικής said

  Το κύρος του Παυλόπουλου είναι αδιαμφισβήτητο και οι παρεμβάσεις του στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του καίριες και εμπεριστατωμένες. Δεν είναι τυχαίο ότι τυγχάνουν της αναγνώρισης από όλους τους ευρωπαίους ηγέτες ανεξαρτήτως αν συμφωνούν ή διαφωνούν με τις απόψεις του.

  Ο Πιτέλλα έχει στηρίξει πολλές φορές την Ελλάδα στην Ευρώπη και αυτό οφείλεται εν πολλοίς και στο κύρος Παυλόπουλου.

  Δεν είναι τυχαίο ότι και σε αυτές τις δηλώσεις του αφήνει πολλά υπονοούμενα και ασκεί κριτική για τη συμπεριφορά των Ευρωπαίων.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: