olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

«Να πληρώνονται οι εργαζόμενοι του MEGA από τα πιστωτικά υπόλοιπα των λογαριασμών του»

Posted by olympiada στο Μαρτίου 16, 2017

«Να πληρώνονται οι εργαζόμενοι του MEGA
από τα πιστωτικά υπόλοιπα των λογαριασμών του»
Κατετέθη πριν λίγο από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, σχετικά με την αποδέσμευση του απαιτούμενου χρηματικού ποσού, από τον καταθετικό λογαριασμό του Mega, προκειμένου να γίνει η αποπληρωμή των δεδουλευμένων συντακτών και τεχνικών.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:
«Εκπλήσσει και προκαλεί δυσαρέσκειες η απροθυμία των Τραπεζών να διευκολύνουν το MEGA για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του καναλιού και άλλες λειτουργικές υποχρεώσεις του.
Πρόσφατα, πολύ ορθά, με δικαστική απόφαση αποδεσμεύτηκαν οι πιστωτικοί λογαριασμοί του ΔΟΛ και έχει τη δυνατότητα ο Οργανισμός να κάνει αναλήψεις, να πληρώνει δεδουλευμένα και να μπορεί να εκδίδει τα έντυπά του.
Αντιθέτως, παρότι το MEGA έχει πιστωτικό υπόλοιπο 30 εκατ. ευρώ, όπως μας πληροφόρησαν στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, δεν επιτρέπεται από τις Τράπεζες η ανάληψη των χρημάτων αυτών για να καλυφθούν λειτουργικές υποχρεώσεις του τηλεοπτικού σταθμού και δη να εξοφληθούν οι μισθοί πολλών μηνών των εργαζομένων του.
Η τακτική των τραπεζών είναι αχαρακτήριστη και ακατανόητη, πολύ δε περισσότερο επειδή, όπως έχουμε πληροφορηθεί, όταν οι μεγαλομέτοχοι του MEGA δεν αρνούνται και δεν εγείρουν αξιώσεις γι’ αυτά τα 30 εκατ. ευρώ του πιστωτικού υπολοίπου του σταθμού.
Είναι γεγονός ότι το MEGA έχει δάνεια, τα οποία είναι «ανοικτά», αφού οι τράπεζες δεν έχουν κλείσει αυτούς τους δανειακούς λογαριασμούς, ενώ συνέβη το αντίθετο με τον ΔΟΛ.
Γιατί, λοιπόν, οι Τράπεζες δεν βρίσκουν τρόπο να διευκολύνουν τηνπληρωμή των εργαζομένων και δίνουν εξώφθαλμα την εντύπωση ότι αδικούν κατάφορα τον σταθμό έναντι άλλων πρακτικών τους, που καλώς ακολουθήθηκαν για να εξυπηρετούνται οι λειτουργικές ανάγκες άλλων ΜΜΕ;
Οι οικτρές οικονομικές συνθήκες της εποχής δεν θα έπρεπε να συμβαδίζουν με την επιλεκτική αναλγησία των τραπεζών, που προσποιούνται ότι υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους, ενώ είναι παγκοίνως γνωστό και αποδεδειγμένο ότι ευνοούν σκανδαλωδώς «ημέτερους» και ενταφιάζουν τις επιχειρηματικές και εκδοτικές δράσεις άλλων, που προφανώς τους είναι ανεπιθύμητοι.
Επειδή όπως διαβάσαμε, μεταξύ άλλων στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (Τετάρτη 15/03/2015),πως οι διοικητικοί υπάλληλοι του Mega πληρώθηκαν επιβάλλοντας κατασχέσεις στα διαφημιστικά έσοδα του καναλιού, τα οποία παρακρατούσαν οι θυγατρικές εταιρείες factoring.
Επειδή δεν είναι δυνατόν να μένουν απλήρωτοι οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί, καθήν στιγμή μπορούν να χρησιμοποιηθεί το πιστωτικό υπόλοιπο των 30 εκ. ευρώ

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1ον Θα εφαρμοσθεί η τακτική των ίσων αποστάσεων έναντι όλων των ΜΜΕ που διαθέτουν πιστωτικά υπόλοιπα, τα οποία προέρχονται από έσοδά τους (διαφημίσεις, πωλήσεις κ.λπ.) για να μπορούν να καλύπτουν τις λειτουργικές ανάγκες τους;
2ον Ποιες οι ενέργειές σας, για τις τράπεζες που λειτουργούν με «δύο μέτρα και δύο σταθμά», όπως στην εν λόγω περίπτωση;
Ο ερωτών Βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού
Κόμματος Ελλάδος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: