olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Εθνικός μονόδρομος η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που κατέστρεψε οικονομικά, ηθικά και εθνικά την Ελλάδα.

Posted by olympiada στο Μαρτίου 16, 2017

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του Μανώλη Κοττάκη από την Δημοκρατία.

Εχω εκφράσει προσφάτως τη ριζική διαφωνία μου για τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και αντιπολίτευσης να μετατρέψουν τη χώρα σε έναν απέραντο λασπότοπο μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Σχεδιασμοί για αντιπαραθέσεις με προσωπικά χαρακτηριστικά, είτε αφορούν τον πρωθυπουργό και τη δράση των οικείων του κατά την επαγγελματική δραστηριότητά τους είτε αφορούν τον αρχηγό της…αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη σύζυγό του κατά την περίοδο της διάστασής τους, δεν οδηγούν πουθενά αλλού εκτός από την άνοδο των άκρων. Επιμένω στη διαφωνία μου.

Ωστόσο, είμαι υποχρεωμένος να κάνω μία εξαίρεση. Θεωρώ χρήσιμη την πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ, την οποία άριστα υποστηρίζει και η Ν.Δ., για τη συγκρότηση ειδικής προκαταρκτικής επιτροπής με αντικείμενο διερεύνησης πιθανά αδικήματα του πρώην υπουργού Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου. Τη θεωρώ χρήσιμη όσο και την εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων ΜΜΕ, τη συγκρότηση της οποίας επίσης στήριξε η Ν.Δ. Οι λόγοι είναι δύο:
Ο πρώτος είναι ότι θα περάσει μπροστά μας στο μέτρο του δυνατού -γνωρίζω τις δυσκολίες- η νεότερη ιστορία του τόπου. Ο Γιάννος, που βρίσκεται σήμερα μεταξύ Γενεύης και Αθηνών, δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Βρισκόταν πολύ κοντά στον Κώστα Σημίτη, όπως και οι Θόδωρος Τσουκάτος, Τάσος Μαντέλης, οι οποίοι έχουν επίσης σήμερα ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη. Ηταν ο υπουργός που «ιδεολογικοποίησε» τις αγορές όπλων με το σύνθημα «βούτυρο ή κανόνια» και ενδεχομένως παρέσυρε ένα ολόκληρα σύστημα μέσων ενημέρωσης στην άκριτη (μην πω ύποπτη) υποστήριξή του.

Ο δεύτερος λόγος είναι ακόμη πιο σημαντικός: Η υπόθεση των όπλων συνδέεται ευθέως με σειρά εκκρεμών νομικών υποθέσεων ενώπιον της Δικαιοσύνης. Συνδέεται με τις διώξεις για παράνομα «πόθεν έσχες» εκδοτών, οι οποίοι δεν δύνανται να δικαιολογήσουν μεγάλα ποσά από τις καταθέσεις τους. Εσείς πώς φαντάζεστε ότι αβγάτισαν οι καταθέσεις; Διά μαγικού τρόπου; Τα υμνητικά πρωτοσέλιδα για τα βούτυρα και τα κανόνια τα θυμάστε; Συνδέεται με ποινικές διώξεις που έχουν ήδη ασκηθεί κατά μη πολιτικών προσώπων, συνεργατών του Γιάννου Παπαντωνίου στη Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών. Συνδέεται με τις λίστες «Λαγκάρντ», «Μπόργιανς», «Παναμά» κ.λπ. Εσείς πώς λέτε ότι μπόρεσαν κάποιοι να αυξήσουν την περιουσία τους υπέρμετρα και γιατί, λέτε, θέλησαν να την κρύψουν;

Μήπως γιατί μοσχοπούλησαν τη στήριξή τους ή κάποιες φορές και τη σιωπή τους; Συνδέεται με την παράνομη χρηματοδότηση των κομμάτων. Ηδη η Δικαιοσύνη ανασύρει από το αρχείο το πόρισμα Καλούδη. Συνδέεται με τη διόγκωση του δημόσιου χρέους και την αλλοίωση του ελλείμματος του 2009, η οποία ήδη διερευνάται από τη Δικαιοσύνη (τα Λέοπαρντ παρελήφθησαν και εγγράφηκαν στο έλλειμμα του 2009, ενώ αγοράστηκαν το 2003). Συνδέεται με γνωστούς εμπόρους όπλων, οι οποίοι ζουν σήμερα σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι. Συνδέεται, τέλος, με μια οδυνηρή αποκάλυψη: Ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας με την εξώθηση της κυβέρνησης Σημίτη σε αγορά εξοπλισμών «μαμούθ» ως ακριβού διοδίου ένταξης στην ΟΝΕ έχει και η ίδια η Γερμανία.

Αν διαβάσετε την πρόταση της πλειοψηφίας θα καταλάβετε γιατί. Αφορά τις αγορές γερμανικών αρμάτων και άλλων όπλων. Οταν αυτά συνέβαιναν και η Ν.Δ. ως αξιωματική αντιπολίτευση τα αναδείκνυε, το σύστημα ΠΑΣΟΚ (όπως προσφυώς είχε ονομάσει το «καθεστώς» της περιόδου εκείνης ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος) καθιστούσε γραφικό όποιον διανοούνταν να σηκώσει κεφάλι και να απειλήσει τις «χρυσές» δουλειές. Ο μόνος που αντέδρασε τότε και παραιτήθηκε από κορυφαία θέση που κατείχε στο υπουργείο Αμυνας ήταν ο συνταγματολόγος καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών Γιώργος Σωτηρέλης.
Του τη χρωστώ αυτή την αναγνώριση, το κείμενο της επιστολής παραίτησής του το είχα «ανεμίσει» στον ίδιο τον Παπαντωνίου σε μια επεισοδιακή «Ανατροπή» με τον Γιάννη Πρετεντέρη το 2003. Εχει, λοιπόν, νόημα η σύσταση της προανακριτικής. Αρκεί η συγκρότησή της να έχει αληθινό στόχο την αλήθεια και να μην εξυπηρετεί περιστασιακές πολιτικές σκοπιμότητες του κυρίου Τσίπρα.

Mανώλης Κοττάκης

10 Σχόλια to “Εθνικός μονόδρομος η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που κατέστρεψε οικονομικά, ηθικά και εθνικά την Ελλάδα.”

 1. Anaconda said

  Οι Καραμανλικοί (συμπεριλαμβανομένου του Κωττάκη) δεν ενόχλησαν τον Σημίτη για όσα έκανε στην Ολυμπιάδα.

  Ονοματεπώνυμα;
  Ποιοί, εκτός του ιδίου του Καραμανλή που αποδέχθηκε, εισηγήθηκαν να μην ενοχληθεί ο Σημίτης;
  Μήπως είναι αυτοί που ακόμα και σήμερα το παίζουν οι στυλοβάτες του Καραμανλισμού;

  Μια παρεούλα είσαστε και τώρα στοχοποιείτε αυτούς που είχε στοχοποιήσει τότε προεκλογικά ο Καραμανλής και μετά… αγκαλίτσα στο ίδιο σχέδιο.

  Αν όντως εννοείτε ότι οι Σημιτικοί φταίνε, ξεκινήστε με τους δικούς σας στους «κύκλους Καραμανλή», πράγμα το οποίο δεν πρόκειται να κάνετε, διότι είστε ΑΚΡΙΒΩΣ σαν και αυτούς.

  Ο λόγος;
  https://www.cia.gov/library/readingroom/document/519b7f95993294098d512b57

  Μου αρέσει!

  • Ο Ηνίοχος said

   Λυπάμαι αλλά εξακολουθείς να μην λές τίποτα άλλο, παρά ότι σου έχει βάλει η προπαγάνδα στο στόμα, για να νομίζεις πως έχεις κάτι να πεις.
   Ανάφερε κάτι συγκεκριμένο και τεκμηριωμένο αν γνωρίζεις, να σε παραδεχτούμε και να μάθουμε κι εμείς κάτι.

   Ποτέ μην καταδικάζεις με το στόμα σου κάτι που δεν έχεις δει με τα μάτια σου, ακόμη και αν το λένε σε όλα τα καφενεία.

   Μου αρέσει!

  • Αρμονία said

   Καλώς τον Ανακόντα!
   Πω πω τι διαβάζει κανείς, σκέψου τι έχουν να γράψουν για το πολιτικό καθεστώς των τελευταίων 40 χρόνων που κυβερνάει την Ελλάδα.
   Αφού εμείς που ζούμε από το 2010 σε συνθήκες δουλείας και ξεπουλήματος της πατρίδας μας και έχουμε καταλάβει την σαπίλα όλων τους, αν γράψουν και τα γεγονότα με το όνομα τους, θα πρέπει όχι μόνο να κλειστούν στην φυλακή, αλλά να δημευτούν οι περιουσίες τους και οι κλεμμένες καταθέσεις τους στο εξωτερικό.
   Εύχομαι να βρεθεί κάποιος πατριώτης πραγματικός και όχι γιαλαντζί και να τιμωρήσει όλους αυτούς που υπέγραψαν τα ληστρικά μνημόνια και τις δανειακές.
   Να είσαι καλά Ανακόντα, ευχαριστούμε για την πληροφορία που ενώ την είχαμε διαβάσει δεν ξέραμε την πηγή της.

   Μου αρέσει!

 2. Γιώργος said

  Στη χώρα μας διαχρονικά δεν αλλάζει τίποτα γιατί όλη η «βρώμα» αρχίζει από το μεγαλύτερο «χοιροστάσιο» στη χώρα μας το οποίο εμείς τα Γίδια διαχρονικά συντηρούμε και ταΐζουμε.
  Είναι εκεί κάπου στην μεγάλη πλατεία……..

  Μου αρέσει!

 3. ΑΓΓΕΛΙΚΗ said

  ΣΩΠΑ………………….

  Μου αρέσει!

 4. Geoman. said

  Ο Κοττάκης εντέχνως εξισώνει τη σημερινή κυβέρνηση με τη σημερινή αντιπολίτευση, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να μας πείσει ότι η νουδούλα προσπαθούσε παλιά να απονείμει δικαιοσύνη αλλά το κακό πασόκ δε την άφηνε……
  Ρε Κοττάκη καλά κάνεις.
  Αυτά είναι τα συμφέροντά σου.
  Δε φταις εσύ που υπάρχουν ακόμα κορόιδα και σε πιστεύουν……..
  Εσύ τη (δουλειά) σου κάνεις…..
  Σε πληρώνουμε και σένα στην ΕΡΤ, να μας λες ότι ο Ρουσόπουλος είχε ανακαλύψει καθεστώς στο πασόκ και έτσι η αθώα νουδούλα δε μπορούσε να κάνει τίποτα τόσα χρόνια για τις μίζες…….
  Φυσικά για siemens novartis κλπ κλπ κλπ πάλι το πασόκ φταίει ε ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
  Συμμορία κανονική ήταν η πασοκονουδούλα. Έκλεβαν και κάλυπταν ο ένας τον άλλο επί 40 χρόνια.
  Με πολλά μέλη τους σήμερα να είναι στο τηλεοπτικό προσκήνιο και να προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο.

  Μου αρέσει!

  • Ο Ηνίοχος said

   Εξέτασε την διαμόρφωση ανά εκάστοτε κυβέρνηση και την πορεία του χρέους απο το το 1980 έως και τον Οκτώβριο του 2009, κάτι που όχι μόνο εσύ αλλά και κανένας δεν ξέρει ή φοβάται να κάνει και έλα να μας πεις τι έμαθες.

   Μου αρέσει!

   • Geoman. said

    Αυτό που αναφέρεις το έκανα το 2010. Είναι πολύ παλιό αυτό που εσύ πρόσφατα σκέφτηκες…….
    Εγώ σου προτείνω να καταλάβεις τι έγινε από το 2007 ως το 2009 και πως ο Καραμανλής προετοίμασε το δρόμο του χρέους στο Γιωργάκη εκτοξεύοντας το ισοζύγιο του προυπολογισμού.
    Το επόμενο που θα πρέπει να μάθεις είναι το έλλειμα των 15δις του Σαμαρά το 2013 και μετά το πλεόνασμα των 6 δις των σανέλ το 2016.
    Μάθε ακόμα ότι ένα χρέος στο 90-100% του ΑΕΠ είναι βιώσιμο και μέσα στα Διεθνή πλαίσια.
    Προφανώς και εσύ θεωρείς ότι η καλή νουδούλα προσπάθησε αλλά δε την άφηνε το κακό πασόκ να αποδώσει δικαιοσύνη κλπ κλπ……….
    Για κάποιους σαν σένα έγραψε ο Κωττάκης το άρθρο, χωρίς να θέλω να σε προσβάλω.

    Μου αρέσει!

   • Ο Ηνίοχος said

    Οφείλεις να τεκμηριώνεις επαρκώς αυτά που αναφέρεις διότι μόνο φανταστκά ή σκόπιμα μπορούν να χαρακτηριστούν όπως τα σερβίρεις και αφού είχες όπως λες γνώση του ποιός ευθύνεται για το χρέος γιατί ψεύδεσαι ;

    Επίσης, δεν σκέφτηκα τώρα όπως λες να σου πω να κοιτάξεις ποιός ευθύνεται για το τεχνικό του φούσκωμα, η συμπεριφορά σου με οδήγησε να στο προτείνω και επί τη ευκαιρία να κοιτάξεις και τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο Άρειος Πάγος αναφορικά με την δόλια αλχημεία που εκτελέστηκε απο την Ελστατ.
    Αν πραγματικά νοιάζεσαι για την πατρίδα σου και σε ενδιαφέρει η αλήθεια πρέπει να το κάνεις !
    Για τα διάφορα άλλα που αναφέρεις, όσο φανταστικά και αν ακούγονται και όσο ατεκμηρίωτα και αν είναι, σέβομαι τον προβληματισμό σου και προτιμώ να μην τον προσδιορίσω.

    υ.γ.
    Χαίρομαι ειλικρινά που μπορούμε και το συζητάμε !

    Μου αρέσει!

 5. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  παω στοιχημα οτι μετα απο…7 χρονια..

  ακομα Ονοματα δεν μαθαμε!

  ξερουμε και μιλαμε ..αοριστα…

  ποιοι πραγματικα την κατεστρεψαν?

  εκεινη η…ερευνα της βουλης…γιατι σταματησε ξαφνικα?

  δεν πρεπει να μαθουμε …φαινεται….

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: