olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ο Παπαγγελόπουλος θωρακίζει την δικαιοσύνη!

Posted by netakias.com στο Μαρτίου 15, 2017

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Ετσι, ασφαλώς και δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι, στο πλαίσιο της χτεσινής ψήφισης του νόμου για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης, πέρασε τροπολογία μέσω της οποίας νομιμοποιούνται όλες οι λίστες φοροδιαφυγής, καθώς και άλλα αποδεικτικά μέσα κατά της κακουργηματικής φοροδιαφυγής και διαφθοράς τα οποία αποκτήθηκαν με παράνομες πράξεις (π.χ. υποκλοπή λιστών από τράπεζες, όπως η λίστα Λαγκάρντ).

Τα επόμενα βήματα για τη θεσμική θωράκιση της χώρας απέναντι στα φαινόμενα διαφθοράς περιγράφει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Το έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα σήμερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαβιβάστηκε από τον κ. Παπαγγελόπουλο στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ενώ όπως αναφέρει, στη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, βρίσκονται στο τελικό στάδιο σχεδιασμού και θεσμοθέτησης:

– Ο νόμος για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.
-Ο νόμος για τους whistleblowers (μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος).
– Η αναθεώρηση του νόμου για την ποινική συνδιαλλαγή (4314/2014) με πρόβλεψη για αξιοποίηση των κατασχεθέντων από εισαγγελικές αρχές χρημάτων από το Δημόσιο.
– Η ενοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών της Διοίκησης.
– Ο Νόμος για τη δημιουργία σώματος ελέγχου των εισαγγελικών παραγγελιών των οικονομικών εισαγγελέων.
– Η αναβάθμιση των Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου των Υπουργείων (σ.σ. οι σχετικές διατάξεις για τη λειτουργία εσωτερικού ελέγχου στις ΔΕΚΟ έχουν ήδη κατατεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που συζητείται στη Βουλή).
– Καμπάνια ευαισθητοποίησης των μαθητών με τίτλο «Παίζω τίμια» για την τήρηση των κανόνων (σχετική εκδήλωση έγινε από τη Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς στις 13.12.2016).
– Νέο πλαίσιο ελέγχου των ΜΚΟ.

Ο αναπληρωτής υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ι. Λαγός, επισημαίνει ότι στη μάχη κατά της διαφθοράς, το σύντομο χρονικό διάστημα λειτουργίας της, η Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς, στο πλαίσιο υλοποίησης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Καταπολέμησης της Διαφθοράς έχει να επιδείξει όχι μόνο πρωτοβουλίες αλλά και σπουδαίο έργο τόσο σε θεσμικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο, με την ενίσχυση με κάθε μέσο όλων των φορέων και μηχανισμών που ασχολούνται με:

– Τον αποτελεσματικό έλεγχο σε λίστες μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού
– Την πάταξη λαθρεμπορίου και φοροδιαφυγής
– Την ηλεκτρονική υποβολή και ουσιαστικό έλεγχο δηλώσεων «πόθεν έσχες»
– Τον εκσυγχρονισμό λειτουργίας του συστήματος ανάκτησης περιουσιακών στοιχείων
– Τις δημόσιες συμβάσεις με αύξηση της διαφάνειας και των δικλείδων ελέγχου
– Τον Κώδικα Δεοντολογίας των Μελών του Κοινοβουλίου
– Τη λειτουργίας του Συντονιστικού Κέντρου Καταπολέμησης του Λαθρεμπορίου
– Τη λήψη τεχνικής βοήθειας από τον ΟΟΣΑ για την υλοποίηση πολλών βασικών μεταρρυθμίσεων για την αύξηση της διαφάνειας και της ακεραιότητας στον δημόσιο τομέα.

Στο έγγραφο γίνεται αναφορά και στη Διεθνή Διαφάνεια για την οποία επισημαίνεται ότι συνιστά μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία συντάσσει ετησίως μια «έκθεση για την αντίληψη περί της διαφθοράς». Η Ελλάδα το 2012 είχε βαθμολογία 36, το 2013 βαθμολογία 40, το 2014 βαθμολογία 43, το 2015 βαθμολογία 46 και το 2016 βαθμολογία 44. «Η αξιολόγηση αφορά ατομικές αντιλήψεις που συγκεκριμένοι ειδικοί (experts) έχουν σχετικά με την ύπαρξη της διαφθοράς στο κράτος και στο πολιτικό σύστημα, σε κάθε χώρα και επίσης, αφορά την επεξεργασία δεδομένων που έχουν συλλέξει και δημοσιοποιήσει άλλες διεθνείς ΜΚΟ, ερευνητικά ινστιτούτα, ο ΟΟΣΑ κ.λπ. Όλους αυτούς η Διεθνής Διαφάνεια τους χρησιμοποιεί ως πηγές πληροφορίας για τη διαφθορά», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός και επισημαίνει ότι ο δείκτης αντίληψης για το εύρος της διαφθοράς που δημοσιεύει η Διεθνής Διαφάνεια είναι αυτό που λέει: «δείκτης» «αντίληψης», δηλαδή της γνώμης που έχουν αυτοί που ερωτώνται.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

2 Σχόλια to “Ο Παπαγγελόπουλος θωρακίζει την δικαιοσύνη!”

 1. Είναι Εθνική Σχιζοφρένεια Να Πιστεύει Κάποιος Ότι Θα Μας Λύσουν Αυτοί Που Μας Έδεσαν ! !... . Http://Www.Analyst.Gr/ Http://Contogeorgis.Blogspot.Gr/ said

  Netakia μαλάκα Α++plus …………..Αν θες να θωράκισης την Δικαιοσύνη δημιουργείς :

  Συνταγματικό δικαστήριο= Συνταγματικό δικαστήριο ονομάζεται το δικαστήριο, το οποίο ελέγχει, (σε όσες βέβαια χώρες προβλέπεται και λειτουργεί), την εφαρμογή των άρθρων του ισχύοντος Συντάγματος είτε αυτοτελώς, είτε σε σχέση με συγκεκριμένα νομοθετήματα, ή πράξεις της εκτελεστικής εξουσίας. Η λειτουργία αυτού είναι ο έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων καθώς και ο έλεγχος της συνταγματικής συμμόρφωσης της κάθε διοικητικής πράξης των οργάνων της πολιτείας…….

  Η Ελλάδα απέκτησε για πρώτη φορά Συνταγματικό δικαστήριο επί χούντας, στις 19 Σεπτεμβρίου 1973 αλλά καταργήθηκε σε 2 μήνες…….. με την Χούντα του Ιωαννίδη………

  Και βεβαίως την διάκριση των εξουσιών ! ! Η διάκριση των εξουσιών είναι θεμελιώδης αρχή του κράτους δικαίου………………

  Η διάκριση των εξουσιών είναι η οργανωτική βάση του κράτους……..και δεν περιμένουμε το Καμένο να αποδώσει δικαιοσύνη…………..

  Ξεστραβώσου Netakia μαλάκα Α++plus εδώ > http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-26/

  Μου αρέσει!

 2. KITSOS said

  Aς της αγορασει καλυτερα τσίγκινο σωβρακάκι γιατι κατα κει που παμε πρωτα οι νομιμοποιητες των μνημονιων θα το χρειαστουν. Ο κοσμος που κανει τα παιδια τους μεταναστες δεν ξεχνα ποτέ.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: