olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ψηλά τις σημαίες και τις ιδέες που κληρονομήσαμε!

Posted by olympiada στο Μαρτίου 13, 2017

Γράφει ο Νικόλαος Κουκουλάρης

Ειπώθηκε: πού βρίσκεται το ταμείο εκείνο της Ε.Ε για να πάω να ζητήσω να μου δώσουν πίσω τις ιδέες , τα όνειρα και τις πολιτιστικές παρακαταθήκες απο το φως της γνώσης που τους δάνεισα για να τα ανταλλάξω με τα χρήματα και τους τόκους που μας ζητάνε «οι Ευρωπαίοι »!
Αυτή θα έπρεπε να ειναι η συμπεριφορά και η απαίτηση των Ελλήνων πολιτικών όλων των κομμάτων, εάν βέβαια υπήρχε μέσα τους το αίσθημα της αιδούς , το οποίο ντύνει ψυχικά κάθε συμπατριώτη μας που ανετράφη με τις αξίες και τις παραδόσεις της Ελληνικής οικογένειας .
Εαν είχαν ανατραφεί με αξίες και παραδόσεις οι σημερινοί πολιτικοί θα ηταν απαλλαγμένοι και ελεύθεροι απο τα πάθη όπως ειναι η απληστία και τα παροδικά πλούτη.
Οι σημερινοί πολιτικοί αγνοούν οτι ο ρόλος του πολιτικού ειναι ύψιστος διότι ειναι υποχρεωμένος να ασχολείται με την ευδαιμονία των πολιτών, όπως μας διδάσκει ο Αριστοτελης ανα τους αιώνες.
Πριν απο 53 χρονια οι γονείς μας στις 17 Μαΐου του 1963 άκουσαν απο τα ραδιόφωνα να λεει στους Έλληνες ο στρατηγός Ντε Γκολ μόλις έφτασε στην είσοδο των Αθηνών οτι «οι Ελληνες , οι οποίοι οσάκις κατεκτήθησαν, κατεπατήθησαν, αλλα πάντοτε διατηρούντες ανέπαφην την εθνική ψυχή τους και συνεπώς προοριζόμενοι για θαυμαστές ανορθώσεις»!
Την επόμενη 18 Μαΐου του 1963 ειπε στην ομιλία του στην Ελληνική Βουλή:
«Παρά τις καταστροφές που συσωρευτηκαν στο εθνικό σας έδαφος κατα το διάστημα του πολέμου και της διχόνοιας του Λαού, και μετά και αφού ανωκοδομησατε τα ερείπια σας , βλέπω οτι είστε αποφασισμένοι να εξασφαλίσετε το μερίδιο σας και να συμμετέχετε ενεργά στη σημερινή εξέλιξη ».
Σήμερα 2016 και επέκεινα:
Αλοίμονο στους Λαούς και τα Έθνη όπου οι πολιτικοί τους ηγέτες ειναι υπάλληλο τραπεζικό προσωπικό και ενεργούν μειοδοτικά γιατι ειναι κατώτεροι των τραπεζιτών και των τραπεζών, όπως σήμερα ενεργούν κάποιοι Έλληνες και Ξένοι πολιτικοί ηγέτες.
Με εμάς όμως τους Έλληνες υπάρχει διαφορά με την επίθεση που δεχόμαστε απο την επίθεση που δέχονται οι υπόλοιποι Λαοί.
Γιατί πάρα πολύ απλά εμείς οι Έλληνες τους διδάξαμε οτι υπάρχουν δύο αντιλήψεις για την οικουμενικότητα της Ζωής.
Η πρώτη αντίληψη που τους διδάσκουμε ειναι η ηρωική αντίληψη της Ζωής παραπέμποντάς τους να διαβάσουν τον παιάνα των προγόνων μας «ω παίδες Ελλήνων ελευθερουτε πατριδ’, ελευθερουτε δε παιδας, γυναίκας, θεών τέ πατρωων εδη, Θήκας τέ προγόνων. ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝ».
Η Δεύτερη αντίληψη τους διδάσκει την ατομικότητα του βίου που αφορά την συνείδηση. Ο εκούσιος θάνατος του Σωκράτη δίδαξε την ανθρωπότητα οτι η συνείδηση αποτελεί ενίοτε επιταγή αίματος.
Γράφει ο Φαίδων «και ο άνθρωπος εν κυλίκι το κώνειον τέτριπται».
Θα προτιμούσατε να με είχαν δικάσει δίκαια; Ρώτησε τους μαθητές του. Όταν εκείνοι του έλεγαν οτι τον καταδίκασαν άδικα.
Κάθε Ελληνόπουλο που διαβάζει, εάν του επιτρέπουν να διαβάζει στο σχολείο Λυσία και κάθε Έλληνας που θυμάται τα μαθήματα του σχολείου αναλογίζεται αυτά που ειπε ο δικανικος δάσκαλος Λυσίας οτι «τοσούτον δε διενήνοχεν τη αναισχυντία ω Βουλή ώστε πειράται πείθειν υμάς…»
Δηλαδη «τόση ειναι η ξεδιαντροπιά τους ω Βουλή που προσπαθεί να σας πείσει ….» απευθυνόμενος ο Λυσίας στο Δήμο, δηλαδή την σημερινή Βουλή.
ΕΛΛΗΝΕΣ,
Κρατηστε ψηλά τις ιδέες που κληρονομήσαμε.
Σήμερα ειναι υποχρέωση αίματος φυλής και τιμής, ο κάθε Έλληνας και Ελληνίδα να μην ξεχνά ΠΟΤΕ οτι οι λόγοι υπεράσπισης του αδύνατου με τα απλά λόγια του Λυσία (Λυσιου) θα είναι άφθαρτα, νυν και αει επίκαιρα και μόνιμη ασπίδα στην αλαζονεία των τραπεζών και οικ αγορών.
Με την ίδια ασπίδα ο κάθε ένας και κάθε μια απο εμάς που πιστεύουμε στο Θεό , θα πολεμήσουμε την διαφθορά του φαύλου κύκλου αλλα και μιας ατέρμονης σειράς φαύλων κύκλων που περιδινούνται και οδηγούν αρχικά σε υπερθέρμανση διαρκών τεχνητών αναγκών αποβλακώνοντας το ΝΟΥ του κάθε ΕΛΛΗΝΑ και στη συνέχεια σε στασιμότητα και νοητική ύφεση προσπαθώντας οι τραπεζάνθρωποι να μας κάνουν να πιστέψουμε οτι η ΕΛΛΑΔΑ πεθαίνει.
Τους απαντάμε λοιπόν ,με τα λόγια του Μακρυγιάννη, οτι εμείς που μείναμε θα είμαστε η μαγιά των παιδιών μας.
Εμείς είμαστε εκείνοι που συνεχίζουμε την υποχρέωση που αναλάβαμε να τους πούμε οτι ο πηγαιμός μας (βόλτα) στον ΜΑΡΑΘΩΝΑ σκοπό έχει να διαβάσουν τα παιδιά οτι οι γονείς τους: «χρυσοφόρων Μήδων εστόρεσαν δύναμιν».
ΕΛΛΗΝΕΣ,
Ψηλά τις σημαίες , τα λάβαρα και τις ιδέες που κληρονομήσαμε.

http://www.thepressroom.gr/arthrografia/psila-tis-simaies-kai-tis-idees-poy

4 Σχόλια to “Ψηλά τις σημαίες και τις ιδέες που κληρονομήσαμε!”

 1. Είναι Εθνική Σχιζοφρένεια Να Πιστεύει Κάποιος Ότι Θα Μας Λύσουν Αυτοί Που Μας Έδεσαν ! !... . Http://Www.Analyst.Gr/ Http://Contogeorgis.Blogspot.Gr/ said

  Κύριε Νικόλαοε Κουκουλάρη

  Τις ιδέες , τα όνειρα και τις πολιτιστικές παρακαταθήκες απο το φως της γνώσης των (Ελλήνων) της ανακάλυψαν,εξήγησαν,γνωστοποίησαν και υιοθέτησαν οι Ευρωπαίοι………..όλες αυτές της αξίες εμείς οι χριστιανοταλιμπάν της απεμπολήσαμε…….δεν έχουμε καμία απολύτως σχέσει ούτε με τους Ευρωπαίους ούτε με ελληνικές παρακαταθήκες…….ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΥΛΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !!….. γιαυτό και μας αντιμετωπίζουν κατά αυτό τον τρόπο ……….διότι για να σε σεβαστή κάποιος πρέπει να του εμπνέεις σεβασμό η φόβο…….εμείς ούτε σεβασμό εμπνέουμε ούτε φόβο……..

  Αυτό συνέβη διότι ο πνευματικός ακρωτηριασμός που δέχτηκε ο Μουλάς (συγνώμη Έλληνας ήθελα να πω…) τον έφερε σε αυτό το χάλι……..δεν γεννάμε(παράγουμε) ούτε υλικά ούτε πνευματικά (πράγματα) ξέρετε γιατί ;; διότι είμαστε (μουλάρια)…. και ως γνωστό
  τα μουλάρια δεν γεννούν(παράγουν)………

  ΥΓ. Γιαυτό χάσαμε και τον διαφωτισμό……..εμείς ασχολούμασταν με της Βυζαντινές μούμιες……και τους μαρμαρωμένους βασιλιάδες……. που καιρός για διαφωτισμό…………..όλοι οι Μουλάδες (Έλληνες) (διαφωτιστές) αν εξαιρέσουμε τον Ρήγα και κάνα δυό άλλους…….ήταν καλογήρια……… οπότε καλά είμαστε ! ! …..τι θέλουμε τώρα να ανακατεύουμε Όμηρο,Αχιλλέα,Αριστοτέλη,Επίκουρο,Θουκυδίδη,Αισχύλο,Ευριπίδη,Αριστοφάνη,Σοφοκλή…………… εμείς έχουμε τον παστίτσιο,παχούμιο,Αρσένιο,Μωυσή, Ονούφριο, Αβραάμ,Καυσοκαλυβίτη,Εφραίμ και λοιπούς σοφούς ! !

  Βρε δεν γαμιέστε λέω εγώ που θέλετε και Ευρώπη παλιό Μουλάδες-καμηλιέρηδες………….

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: