olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

O κόσμος είναι αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση από το 1945

Posted by netakias.com στο Μαρτίου 11, 2017

imf-2O κόσμος είναι αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση από το 1945

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ
Η παγκόσμια κοινότητα είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη «ανθρωπιστική καταστροφή» από το 1945 οπότε ιδρύθηκε ο ΟΗΕ, προειδοποίησε ο επικεφαλής ανθρωπιστικών υποθέσεων του οργανισμού Στίβεν Ο’ Μπράιεν, αναφερόμενος στον λιμό που απειλεί 20 εκατομμύρια ανθρώπους στην Υεμένη, τη Σομαλία, το Νότιο Σουδάν και τη Νιγηρία.

O κόσμος είναι αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση από το 1945
Ο Ο’ Μπράιεν δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ χθες Παρασκευή ότι «χωρίς συντονισμένες και κοινές παγκόσμιες προσπάθειες, οι άνθρωποι απλώς θα πεθάνουν από την πείνα» και «πολλοί περισσότεροι θα υποφέρουν και θα πεθάνουν από τις ασθένειες».
«Είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας», τόνισε. «Ήδη στην αρχή του έτους είμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση από την ίδρυση του ΟΗΕ».
O κόσμος είναι αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση από το 1945-
Ο επικεφαλής του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha) ζήτησε την άμεση παροχή πόρων για την Υεμένη, το Νότιο Σουδάν, τη Σομαλία και τη βορειοανατολική Νιγηρία ώστε να παρασχεθεί βοήθεια στις χώρες αυτές και «να αποτραπεί μια καταστροφή».
«Για να είμαι ακριβής χρειαζόμαστε 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια ως τον Ιούλιο», υπογράμμισε ο Ο’ Μπράιεν.
Χωρίς σημαντική χρηματοδότηση τα παιδιά σε αυτές τις τέσσερις χώρες κινδυνεύουν από οξύ υποσιτισμό και δεν θα είναι σε θέση να πάνε σχολείο, θα αντιστραφούν τυχόν πρόοδοι στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών και «θα χαθούν περιουσίες, το μέλλον και η ελπίδα».
Τον προηγούμενο μήνα ανάλογη έκκληση είχε κάνει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Τότε ο ΟΗΕ είχε ανακοινώσει ότι είχε λάβει μόλις 90 εκατομμύρια δολάρια στη διάρκεια του 2017, παρά τις γενναιόδωρες δεσμεύσεις των χωρών.
Ο ΟΗΕ ορίζει τον λιμό όταν περισσότερο από το 30% των παιδιών κάτω των 5 ετών υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό και η θνησιμότητα είναι δύο ή περισσότεροι θάνατοι ημερησίως ανά 10.000 ανθρώπους, μεταξύ άλλων κριτηρίων.
«Τώρα περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι σε τέσσερις χώρες είναι αντιμέτωποι με την πείνα και τον λιμό», προειδοποίησε ο Ο’ Μπράιεν.
Η Υεμένη είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση, όπου τα δύο τρίτα του πληθυσμού, 18,8 εκατομμύρια άνθρωποι, χρειάζονται βοήθεια και περισσότερα από 7 εκατομμύρια πεινάνε και δεν γνωρίζουν πότε θα είναι το επόμενο γεύμα τους.
O κόσμος είναι αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση από το 1945-
«Αυτό σημαίνει τρία εκατομμύρια περισσότεροι απ’ ό,τι τον Ιανουάριο», εξήγησε ο επικεφαλής του Ocha.
Στη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στην Υεμένη ο Ο’ Μπράιεν δήλωσε ότι συναντήθηκε με αξιωματούχους της κυβέρνησης αλλά και των σιιτών ανταρτών Χούτι που ελέγχουν την πρωτεύουσα Σανάα και όλοι υποσχέθηκαν ότι θα επιτρέψουν την πρόσβαση βοήθειας στη χώρα.
«Παρόλα αυτά όλες οι αντιμαχόμενες πλευρές αρνούνται αυθαίρετα την πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας και την πολιτικοποιούν», κατήγγειλε προειδοποιώντας ότι αν συνεχιστεί αυτή η τάση, «θα πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τον αναπόφευκτο λιμό, τους αχρείαστους θανάτους και την όξυνση των δεινών που θα προκληθούν».
Σύμφωνα με τον Ο’ Μπράιεν, το 2017 χρειάζονται 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια για να προσφέρουν σε 12 εκατομμύρια Υεμενίτες «βοήθεια και προστασία που θα τους σώσει τη ζωή», όμως έχει ήδη συγκεντρωθεί μόλις το 6% του ποσού αυτού.
Ο επικεφαλής του Ocha ανακοίνωσε ότι ο Γκουτέρες θα προεδρεύσει μιας διάσκεψης για την Υεμένη στις 25 Απριλίου στη Γενεύη.
Ο Ο’ Μπράιεν επισκέφθηκε επίσης το Νότιο Σουδάν, το νεότερο κράτος του κόσμου που σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο εδώ και τρία χρόνια, και δήλωσε ότι «η κατάσταση είναι χειρότερη από ποτέ».
«Ο λιμός στο Νότιο Σουδάν οφείλεται στον άνθρωπο. Οι αντιμαχόμενες πλευρές ευθύνονται για τον λιμό, όπως και αυτοί που δεν επεμβαίνουν για να τους σταματήσουν», τόνισε.
Περισσότεροι από 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια στο Νότιο Σουδάν, αύξηση κατά 1,4 εκατομμύριο σε σχέση με πέρυσι, και περίπου 3,4 εκατομμύρια Νοτιοσουδανοί έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας των συγκρούσεων, περιλαμβανομένων περίπου 200.000 που έχουν φύγει από τη χώρα από τον Ιανουάριο.
«Περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά εκτιμάται ότι είναι σοβαρά υποσιτισμένα σε όλη τη χώρα, περιλαμβανομένων 270.000 παιδιών που αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο θανάτου αν δεν λάβουν βοήθεια εγκαίρως», εξήγησε ο Ο’ Μπράιεν.
«Στο μεταξύ η επιδημία χολέρας που ξέσπασε τον Ιούνιο του 2016 έχει επεκταθεί σε περισσότερες περιοχές», πρόσθεσε.
Στη Σομαλία περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους, 6,2 εκατομμύρια άνθρωποι, χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια και προστασία, περιλαμβανομένων 2,9 εκατομμυρίων που κινδυνεύουν από τον λιμό και έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας «για να σώσουν ή να διατηρήσουν τη ζωή τους».
Ο Ο’ Μπράιεν προειδοποίησε ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά κάτω των 5 ετών θα πληγούν «από οξύ υποσιτισμό» φέτος.
«Όσα είδα και άκουσα στη διάρκεια της επίσκεψής μου στη Σομαλία ήταν σοκαριστικά: παιδιά και γυναίκες που περπατάνε επί εβδομάδες αναζητώντας τροφή και νερό. Έχουν χάσει τα ζώα τους, οι πηγές έχουν στερέψει και δεν έχουν τίποτε για να επιβιώσουν», εξήγησε ο Ο’ Μπράιεν.
Ο επικεφαλής του Ocha επεσήμανε ότι οι τρέχουσες ενδείξεις θυμίζουν «την τραγική εικόνα του 2011, την προηγούμενη φορά που η Σομαλία υπέφερε από λιμό».
Στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπου μαίνεται η επταετής εξέγερσης της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί και περισσότεροι από 200.000 έχουν σκοτωθεί.
Ο επικεφαλής του Ocha εξήγησε τον προηγούμενο μήνα ότι ο υποσιτισμός στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας είναι τόσο έντονος ώστε κάποιοι ενήλικες είναι πολύ αδύναμοι για να περπατήσουν και σε κάποιες κοινότητες έχουν πεθάνει όλα τα νήπια.
«Για να είμαστε ξεκάθαροι: μπορούμε να αποτρέψουμε τον λιμό», τόνισε ο Ο’ Μπράιεν. «Είμαστε έτοιμοι παρά τους φοβερούς κινδύνους και τα ρίσκα (…) αλλά χρειαζόμαστε αυτά τα τεράστια ποσά τώρα».

18 Σχόλια to “O κόσμος είναι αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση από το 1945”

 1. Panos Diakos said

  Ποια τεραστια ποσα μωρε ? τα δυο δις? η υποκρισια μας ειναι τεραστια. Το ιδιον ωφελος κινει τα παντα στην κολαση που ζει απο τωρα ο κοσμος ολος και αυτο τον εκανε ετσι.

  Μου αρέσει!

 2. Democracy to come said

  Η αλήθεια είναι πάντως πως στην Ελλάδα σε γενικές γραμμές υπάρχει λίπος και η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είναι εν μέρει μυντιακή και κατασκευασμένη. Υπάρχει κόσμος που είναι εξαιρετικά δύσκολα, είναι ο κόσμος που ήταν δύσκολα και δέκα-δεκαπέντε χρόνια ακόμα πριν την «κρίση» και που απλά με την κρίση κατέστη ορατός,σίγουρα προστέθηκαν και άλλοι αλλα αυτό με την εξαθλίωση της μεσαίας τάξης είναι και λίγο παραμύθι..Και γεμάτο απο φωτογραφίες ταξιδιών και διακοπών είναι το insta και το φβ και ντυμένο καλύτερα απο ποτέ βλέπεις κόσμο και γεμάτα τα hubs διασκέδασης..Συναυλίες,εστιατόρια,bars,καφενεία κλπ Εικόνες που δεν αντιστοιχούν σε καμία περίπτωση στην καταστροφή που περιγράφεται και όλοι αναπαράγουν

  Μου αρέσει!

  • Panos Diakos said

   ΔΕΚΟ ρε μαγκα ? Καλα ε ? ε ?

   Μου αρέσει!

   • Democracy to come said

    Αντικειμενική παρατήρηση,εσύ πως τα ερμηνεύεις όλα αυτά τα φαινόμενα? Μάλλον δεν υπάρχει φτώχεια σε τόσο μεγάλη εκτάση όσο μας παρουσιάζουν καλά τους βλέπω τους πιο πολλούς και με υπερβολικές απαιτήσεις, ακραίες σχεδον σε μια χώρα που υποτίθεται οτι βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    α, νταξ , συμβουλος μαλλον…

    Μου αρέσει!

  • Αρμονία said

   Democracy To Come
   ζείς στον κόσμο σου ή είσαι κλεισμένος σε μια γυάλα;
   Μπορεί να μην έχεις συναντήσει πραγματική φτώχεια, μπορεί να ζείς σε πλούσιο περιβάλλον, δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει. Μην γράφεις όμως ότι υπάρχει ακόμα λίπος, υπάρχει ανεργία, μαύρα μεροκάματα για την επιβίωση κλπ.

   Μου αρέσει!

   • Democracy to come said

    Δεν αρνούμαι οτι υπάρχουν όλα αυτά αρνούμαι τη σύνδεση και την αποκλειστική τους προέλευση στην κρίση.Οι μισοί και παραπάνω είναι πολύ καλά εσύ μάλλον είσαι στη γυάλα και δεν κυκλοφορείς να δεις το αδιαχώρητο που γίνεται καθημερινές ακόμα στα διάφορα hubs διασκέδασης,τώρα αν βλέπεις άδεια και καμιά ψαροταβέρνα αυτό συμβαίνει επειδή πέρασε η μόδα της κατα κύριο λόγο και κατα δεύτερον στο οτι η ψαροφαγία είναι ακριβό σπορ

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    Σε ΜΙΛΚΟ πεσαμε. Δεν ειναι κριση ειναι οικονομικος ανορθοδοξος πολεμος με σκοπο τη ληστεια μεσω της φτωχοποιησης την οποια αν δεν υποπτευθηκες ποσο γρηγορα ολοκληρωσαν μη σχολιαζεις καθολου , συνεχισε τις βολτες με το χαρτζηλικι χωρις να μας απασχολεις.

    Μου αρέσει!

   • Democracy to come said

    Oτι και να είναι όπως θες πεστο δεν είναι τόσο δραματική η κατάσταση όσο λέγεται πάρα πολλής κόσμος καλοπερνάει όχι αμύθητος πλούτος αλλα μια χαρά

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    το 40% των ιδιωτ. υπαλληλων ειναι 400αρια
    450.000 ελληνες εκτοπιστηκαν για να βρουν το καθημερινο τους.
    οι αυτοκτονιες δεν μειωθηκαν ακομη
    μειωνεται καθε χρονο η δαπανη τροφιμων
    μειωση πληθυσμου 6% μεσα στο ’15 με σοβαρη μειωση γεννησεων καθε χρονο
    αυξηση των τυφλων και των κουφων μετα τις τελευταιες εκλογες.(σε αφορα)

    Μου αρέσει!

  • Linesman said

   Να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους;

   Σίγουρα υπάρχει φτωχοποίηση και μάλιστα δραματικών διαστάσεων για πολλούς που τους «γύρισε ο κόσμος ανάποδα» γιατί έχασαν την δουλειά τους είτε ως μισθωτοί είτε ως αυτοαπασχολούμενοι.
   Στην φτώχεια που ήδη υπήρχε προστέθηκαν και αυτοί αλλά και γενικά τα εισοδήματα των περισσότερων πήγαν προς τα κάτω.

   Αυτό για όσους έχουν ακόμη απασχόληση και οικονομική δραστηριότητα δεν σημαίνει απαραιτήτως και ένδεια και κακομοιριά
   ο άνθρωπος προσαρμόζεται σε κάθε συνθήκη, προσαρμόζοντας και τις ανάγκες του και τον τρόπο ζωής του και μαθαίνει να ζει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο με όσα έχει και όχι με όσα ονειρεύεται.
   Η μεσαία τάξη (ακόμα και η χαμηλομεσαία) κάνει πάνω κάτω τα ίδια πράγματα όπως πριν, απλά πιό δύσκολα και πιό προσαρμοσμένα στην νέα πραγματικότητα.

   Και ναι, ο συνήθης κόσμος γύρω μας και έξω βγαίνει, και ρούχα αγοράζει και ταξίδια κάνει
   απλά λιγότερα και πιό δύσκολα και πιό προσαρμοσμένα στις νέες του οικονομικές δυνατότητες.

   Και τα μπαράκια εξακολουθούν να είναι γεμάτα αλλά αυτά είναι άλλη ιστορία
   εκεί συχνάζει κυρίως νεολαία που για αυτά … ζει!
   Πριν την ανάληψη οικογενειακών ευθυνών ιδίως, είναι το κυρίως έξοδο μαζί με τα ρούχα για τους νέους και ότι χαρτζηλίκι ή εισόδημα έχουν ξοδεύεται όλο εκεί.
   Άρα όση κρίση και να έχουμε, αυτά θα υπάρχουν όσα αντέχει η οικονομική δυνατότητα των νέων και θα είναι και γεμάτα.

   Πάντως, αν ξεφεύγαμε από την προσχηματισμένη ιδέα που έχουμε που μπορεί να βασίζεται είτε στο δικό μας προσωπικό δράμα είτε στο αδιάλειπτο καθημερινό σφυροκόπημα των ΜΜΕ ή και στα δύο μαζί
   ή αν βλέπαμε την Ελλάδα εξερευνητικά με καθαρή ματιά για να δούμε τί παίζει, όπως με το μάτι ενός τουρίστα π.χ.
   θα μπορούσαμε και να λέμε … ποιά Ελλάδα της κρίσης;

   Οι δρόμοι είναι το ίδιο γεμάτοι αυτοκίνητα και γεμάτοι πεζούς και σίγουρα όλοι αυτοί δεν πάνε για … βόλτα ή γυμναστική
   δεν είναι οι δρόμοι γεμάτοι ζητιάνους όπως ίσως θα ήταν λογικό να περιμένει κάποιος με τόσο δράμα που βομβαρδίζεται
   τα μαγαζιά είναι όλα ανοιχτά έστω και αν παρατηρούνται κάποια με κατεβασμένα ρολά και όσο είναι ανοιχτά σημαίνει ότι κάτι κάνουν
   τα διασκεδασάδικα καλά κρατούν ακόμα, το ίδιο και οι ταβέρνες, τα καφενεία, τα snacks και μεζεδοπωλεία, τα ζαχαροπλαστεία.

   Ο κόσμος το ίδιο απολαμβάνει την βόλτα του, τις κοινωνικές σχέσεις του, χαίρεται τον ήλιο και την θάλασσα και ότι άλλο μπορεί
   το ίδιο χαμογελάει και αστειεύεται και καμία σχέση με την εικόνα μόνιμης μουρτζουφλιάς του κακομοίρη και αξιοθρήνητου που θα νόμιζε κανείς ακούγοντας κάποιους!

   Αν σκεφτούμε ότι σε αυτήν την «δραματική» για μας κατάσταση, ζούμε γενικά καλύτερα από αρκετές και Ευρωπαϊκες χώρες ακόμα που … δεν είναι σε κρίση;
   Να σε πιάνει απελπισία από αυτό, σκέψου πόσο θα άντεχες ας πούμε στην Κατοχή!
   Να το θέσω και σαν θέμα χέστηδων στην πρώτη δυσκολία;
   Αυτή είναι η Ελληνική λεβεντιά και παλληκαριά μας;

   Είναι σαφώς πιό δύσκολα από παλιά, αλλά η ζωή συνεχίζεται μιά χαρά και έτσι!

   Μου αρέσει!

   • Democracy to come said

    Ναι συμφωνώ απόλυτα και δεν το κατακρίνω βέβαια χαίρομαι να βλέπω κινητικότητα απλά ήθελα να προλάβω όλη την καταστροφολογία και το αποκαλυψιακο στοιχείο που ξεσπάει όποτε γίνεται λόγος για δυστυχία και ανθρωπιστική καταστροφή που φέρνουν όλοι παράδειγμα την Ελλάδα λες και συγκρίνεται η κατάσταση με αυτό που γίνεται στις χώρες για τις οποίες κάνει λόγο η έκθεση του ΟΗΕ, αυτό που έχει δυσκολέψει και έχει καταστεί αδύνατον για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους είναι η κοινωνική κινητικότητα,δηλαδή όντως είναι δύσκολη η μεταπήδηση σε μια πιο εύπορη ομάδα, παγιώνονται οι βαθμιαία ταξικές αποκλίσεις εν είδη καστικού/ινδουιστικού μοντέλου χωρίς προηγούμενο στη σύγχρονη εποχή.

    Μου αρέσει!

   • Linesman said

    Οι έννοιες ως γνωστόν έχουν μιά σχετικότητα και γίνονται λάστιχο για να ταιριάζουν στον καθένα όπως τον βολεύει
    με τα στάνταρ της Ελλάδας και όπως είχαμε μάθει θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ανθρωπιστική καταστροφή για τα δικά μας μέτρα.

    Με πιό απόλυτα μέτρα όμως μιλάμε για … τρίχες!
    Τί σχέση έχει για παράδειγμα αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με ότι συνέβη στην Συρία;
    Και άλλες χώρες που τρέπεται σε μαζική φυγή το πιό δυναμικό μέρος του πληθυσμού τους αφήνοντας πίσω κουρνιαχτό και χώρες χωρίς κανένα μέλλον;

    Πραγματική ανθρωπιστική καταστροφή ήταν αυτό που επακολούθησε την Μικρασιατική Εκστρατεία
    ενώ για να είμαστε ειλικρινείς δεν μπορείς να το πείς ούτε για την Κατοχή!
    Πόσο μάλλον για μιά περιορισμένων διαστάσεων οικονομική κρίση, τόσο σε ένταση όσο και σε χρονική διάρκεια, που για κάποιο λόγο οι ιστορικές πιθανότητες είναι μεγάλες για να συμβεί κάθε τόσο
    και έρχεται και παρέρχεται όπως η ίωση στον οργανισμό μας.

    Μου αρέσει!

   • Linesman said

    Δηλαδή οι συνήθεις δυσκολίες και αναποδιές της ζωής δεν αποτελούν «ανθρωπιστική καταστροφή»
    παρά τις αυξημένες απώλειες σε «ζωές», συνήθως με την έννοια του βιοπορισμού αλλά ακόμα και την κυριολεκτική.

    Μου αρέσει!

 3. Ευριπίδης Μπίλλης said

  Ας είναι «καλά» ο νομπελίστας ειρήνης (!!!!!) Ομπάμα με την Χίλαρυ του και τους λοιπούς,

  Ερωτιάρης στην κηδεία του Νέλσωνος Μαντέλα
  ΣΕ ΚΗΔΕΙΑ ΜΑΝΤΕΛΑ

  Τσιπρας αποχαιρετρά με tweet τον Ομπάμα
  Σουβενίρ φωτογραφία, για ISIS, Al Nusra, «αντικαθεστωτικούς» κτλ.

  ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ

  McCAIN with the Calif

  IS SHE SANE

  ΟΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ

  Η ,,ΔΕΞΙΑ,., ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ,,ΑΡΙΣΤΕΡΗ,, ΝΕΑ ΤΑΞΗ

  LEPEN 2

  Μου αρέσει!

  • Linesman said

   Να σε ρωτήσω κάτι
   τί μορφωτικό επίπεδο νομίζεις ότι μαρτυρεί το παραπάνω «σχόλιο»;
   Πόσο διαφέρει από ενός ουγκανού;

   Όχι τίποτα άλλο
   αλλά γιατί κάποιοι σε έλεγαν «κύριο καθηγητή»!

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: