olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ 15 εκ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΣΗΜΙΤΗΣ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΒΕΝΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Posted by olympiada στο Μαρτίου 10, 2017

Επειδή βλέπουμε στα κανάλια της διαπλοκής και στους αισχρούς δημοσιογράφους ότι δεν γίνεται λόγος για την απόφαση – κόλαφο του δικαστηρίου του Λουξεμβούργου, που τεκμηριώνει την ληστεία της Ελλάδας από την «ελληνικός χρυσός», θέμα Ολυμπία έχει αποκαλύψει από το 2011…

 Και αντί να ασχολούνται οι άθλοι προπαγανδιστές με αυτή την τελεσίδικη απόφαση που θα έπρεπε να οδηγήσει όλους αυτούς τους τύπους στον εισαγγελέα, κάθονται και ασχολούνται με υποθετικές αγωγές, που θα κάνουν λέει κάποιοι πρώην διοικητές νοσοκομείων στο ελληνικό Δημόσιο και θα διεκδικήσουν… 170 χιλιάρικα!  Που φυσικά κανένα δικαστήριο δεν πρόκειται να της επιδικάσει ούτε ευρώ! Καθότι μιλάμε για αμοιβή παρεχομένων υπηρεσιών.

Και εδώ έχουμε δεδικασμένο από το ευρωπαϊκό δικαστήριο που αποκαλύπτει ότι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί έκαναν δώρο στον Μπόμπολα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, και ουδείς δημοσιογράφος ασχολείται! Θα έπρεπε να ντρέπεστε, το λιγότερο!

Κανονικά θα έπρεπε να δημευθεί η περιουσία του Σημίτη, του Παπανδρέου, του Σαμαρά, του Βενιζέλου, αλλά και του κυρίου Γεωργιάδη ο οποίος διετέλεσε υπουργός της σκανδαλώδους συγκυβέρνησης, και σήμερα βγαίνει και σκούζει στα κανάλια για τα 100 χιλιάρικα που θα πάρουν αυτοί που θα κάνουν αγωγές, οι οποίες θα εκδικαστούν, και εντέλει θα πάρουν ένα παξιμαδάκι.

Το ρεπορταζ απο την Δημοκρατία

Ρεπορτάζ
Φώτης Κόλλιας

Ν α επιστρέψει 15.340.000 ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο, επειδή τα έλαβε ως παράνομη κρατική ενίσχυση, καλείται η Ελληνικός Χρυσός, θυγατρική του καναδικού ομίλου Eldorado Gold που εκμεταλλεύεται τα μεταλλεία Κασσάνδρας, με βάση χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Η απόφαση αποτελεί κόλαφο όχι μόνο για την εταιρία, αλλά και για την κυβέρνηση Σημίτη, καθώς η υπόθεση συνδέεται με την πώληση των μεταλλείων αντί μόλις 11.000.000 ευρώ από την τότε κυβέρνηση, «χωρίς προηγούμενη εκτίμηση των στοιχείων ενεργητικού και χωρίς ανοιχτό διαγωνισμό» και αφού η Ελληνικός Χρυσός απαλλάχθηκε από την καταβολή οιουδήποτε φόρου!

Υπενθυμίζεται πως τότε η εταιρία ελεγχόταν από την ΑΚΤΩΡ, τον επικεφαλής της τελευταίας Δημήτρη Κούτρα και τον αμφιλεγόμενο Ρουμάνο επιχειρηματία Φρανκ Τίμις. Στη συνέχεια πωλήθηκε στους Καναδούς αντί παχυλότατων υπεραξιών. Αν και έχουν περάσει σχεδόν δεκαπέντε χρόνια από την εξαγορά και έξι χρόνια από την πρώτη, καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η Ελληνικός Χρυσός επιμένει να μην πληρώνει. Ομως χθες το δικαστήριο απέρριψε και τη δεύτερη αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει, ενώ αντίστοιχη αίτηση αναίρεσης είχε καταθέσει και το Ελληνικό Δημόσιο (!), που ζημιώθηκε από τη συναλλαγή.

Δύο προσφυγές

Με δύο προσφυγές του 2011, η Ελλάδα και η Ελληνικός Χρυσός ζήτησαν από το Γενικό Δικαστήριο (ΓΔΕΕ) την ακύρωση της απόφασης της επιτροπής (υποθέσεις Τ-233/11 και Τ-262/11). Στις 9 Δεκεμβρίου 2015, το ΓΔΕΕ απέρριψε τα αιτήματα της Ελλάδας και της Ελληνικός Χρυσός και επιβεβαίωσε την απόφαση της επιτροπής.

Στις 18 Φεβρουαρίου 2016, η Ελληνικός Χρυσός άσκησε αναίρεση αιτούμενη την ακύρωση της ανωτέρω απόφασης του ΓΔΕΕ για τους εξής λόγους: α) εσφαλμένη εκτίμηση της αξίας των μεταλλείων, β) εσφαλμένη εκτίμηση της αξίας των γηπέδων και γ) εσφαλμένη εκτίμηση του ύψους του προνομίου που απορρέει για την Ελληνικός Χρυσός από την απαλλαγή καταβολής φόρου (το ύψος των φόρων συνδέεται με την αξία των γηπέδων, η οποία δεν είχε εκτιμηθεί σωστά).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι οι δύο πρώτοι λόγοι αναίρεσης που προβάλλονται από την Ελληνικός Χρυσός είναι απαράδεκτοι και ο τελευταίος αβάσιμος. Το Ευρωδικαστήριο απέρριψε και τη δεύτερη αίτηση αναίρεσης. Μένει να εξακριβωθεί αν η εταιρία θα συμμορφωθεί με την απόφαση της επιτροπής με την οποία διατάχθηκε η ανάκτηση του ποσού της επιδότησης, πλέον τόκων (συνολικό ποσό ύψους 15.340.000 ευρώ).

10 Σχόλια to “ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ 15 εκ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΣΗΜΙΤΗΣ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΒΕΝΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ”

 1. Καίτη Μπακονικολα said

  Σε 1.033.686 ευρώ ανέρχεται το κόστος των βανδαλισμών τρόλεϊ, λεωφορείων και μηχανημάτων επικύρωσης εισιτηρίων μέσα σε 10 μόλις μήνες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.
  Οπότε φαντάζομαι θα τα επιστρέψει ο Υπουργός από την προσωπική του περιουσία
  Σωστά????

  Μου αρέσει!

 2. ΔΩΣΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ said

  ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΟΣΚΩΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ….ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑ
  GRATSIA KOSKOTA…XAXAXAXAXAXA

  Μου αρέσει!

 3. πάρε σύντροφε ! said

  Να επιστρέψουν όλα τα «λεφτά » που μας είπαν ότι «υπάρχουν» και στο τέλος μας τα εξαφάνισαν.
  Α!, κι εκείνος ο παλιοΚαραμανλής που δήθεν παριστάνει τον πατριώτη,, αφού είδε ότι ο άλλος μας γέλασε και οτι δεν υπήρχε μία, γιατί δεν γύρισε αμέσως πίσω να μας σώσει, παρα πέταξε την ασπίδα, παρέδωσε την αρχηγία και ήπιε το αμίλητο νερό ;
  Εμεις τι φταιμε ;

  Μου αρέσει!

 4. Mπραβο Αλεξη πες τα. said

  O Aλεξης τώρα δικαιώνεται .
  ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΡΖΟΑΝΕΛΙΑ
  τα κατάφερατε χειρότερα από τον ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ .
  Μεγια το τέταρτο και πέμπτο μνημόνιο.

  Μου αρέσει!

 5. ΑΝΕΡΓΟΣ said

  ΣΤΗΝ ΣΤΕΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΗ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ

  Μου αρέσει!

 6. Mπραβο Αλεξη πες τα. said

  ΤΑ ΤΣΙΠΡΟΑΝΕΛ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ .
  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ , ΟΧΙ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ.
  ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ.

  Μου αρέσει!

 7. Mπραβο Αλεξη πες τα. said

  μεγαλη παπατζα ο Αλεξης εχει σπασει ολα τα ρεκορ.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: