olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ηχηρό μήνυμα Τσίπρα: «Η λιτότητα δεν φέρνει την ανάπτυξη»

Posted by netakias.com στο Μαρτίου 10, 2017

ΤΣΙΠΡΑΣ-δεύτερη πανελλαδική συνδιάσκεψη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ,Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη διαφωνία του με τη διατύπωση -στο σχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ- πως η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων, δηλαδή η πολιτική της λιτότητας, αποδίδει καρπούς και φέρνει ανάπτυξη. Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για τις εξαιρετικά αρνητικές και καταστροφικές συνέπειες της λιτότητας στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ήταν από τους πρώτους που υποστήριξαν την κριτική του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος έθεσε το ζήτημα της αναπτυξιακής προοπτικής. Η ορθότητα της κριτικής αναγνωρίστηκε από όλους και μετά από την παρέμβαση του κ. Τσίπρα συμφωνήθηκε να περιληφθεί στο σχέδιο συμπερασμάτων διατύπωση για την ανάγκη να εφαρμοστούν ειδικές δράσεις για τη μείωση της ανεργίας.
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι με τους Θεσμούς πρέπει να υπάρξει συμφωνία και σε μέτρα αναπτυξιακής προοπτικής, εκτός από τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι «μονομερής και αναντίστοιχη με την πραγματικότητα σε πολλά κράτη-μέλη η διατύπωση ότι αποδίδει καρπούς η πολιτική της λιτότητας» και σημείωσε πως «τα αποτελέσματα των πολιτικών λιτότητας είναι ασύμμετρα (θετικά σε κάποιες χώρες, εξαιρετικά αρνητικά στην Ελλάδα και στον Νότο)».
Για να τεκμηριώσει αυτή την εκτίμηση ο κ. Τσίπρας ανέφερε τα εξής:
– Στην περίπτωση της Ελλάδας, τα δύο πρώτα προγράμματα δεν έπιασαν τους στόχους τους και οι θεσμοί έχουν ήδη αναγνωρίσει ότι ήταν λανθασμένα και βασισμένα σε εσφαλμένες παραδοχές.
– Παρά τη σειρά μεταρρυθμίσεων που πραγματοποίησε η Ελλάδα, οι επιπτώσεις στην κοινωνία ήταν καταστροφικές: Απώλεια 25% του ΑΕΠ, κάτι που μόνο σε πόλεμο θα είχε συμβεί. Αύξηση της ανεργίας από το 7% στο 27%.
– Η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη παραμένει αδύναμη και ασύμμετρή. Η ανεργία παραμένει υψηλότερη απ’ ό,τι πριν από την κρίση, ενώ η αποκλιμάκωση οφείλεται κυρίως στη μερική απασχόληση.
– Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι παραπλανητικός, διότι κρύβει τις μεγάλες ανισότητες: Στον Νότο, σαφώς μεγαλύτερη ανεργία από τον μέσο όρο. Ένας στους πέντε στην Ευρώπη είναι άνεργος, οι μισοί από αυτούς είναι μακροχρόνια άνεργοι, και στον Νότο η ανεργία νέων κυμαίνεται μεταξύ 30% και 50%.
«Η αναπτυξιακή προοπτική είναι η μοναδική επιλογή για την βιωσιμότητα του ελληνικού προγράμματος, τη βιωσιμότητα του χρέους και την οριστική έξοδο από την κρίση» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και παρατήρησε:
– Τώρα που βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος θα πρέπει, μαζί με τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις, να συμφωνήσουμε και σε μέτρα αναπτυξιακής προοπτικής. Σε αυτά προφανώς περιλαμβάνονται η ένταξη στο QE και η εξειδίκευση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους.
– Περιλαμβάνεται, επίσης, και ο σχεδιασμός για την επανεκκίνηση της οικονομίας, με δραστικό περιορισμό της ανεργίας και αντιμετώπιση απαράδεκτων φαινομένων, όπως η παιδική φτώχεια.
– Η αναπτυξιακή προοπτική είναι η μοναδική επιλογή για την βιωσιμότητα του προγράμματος, τη βιωσιμότητα του χρέους και την οριστική έξοδο από την κρίση.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο European Fund for Strategic Investments (EFSI), το οποίο αποτελεί σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης, λέγοντας ότι είναι αναγκαίο να επεκταθεί η δράση του. Ωστόσο, οι μηχανισμοί του EFSI ως έχουν σήμερα δεν παρέχουν δυνατότητες παρέμβασης στην κατεύθυνση της ισόρροπης ανάπτυξης και της απομείωσης του επενδυτικού ρίσκου, όπου αυτή είναι απαραίτητη για τη διάχυση επενδυτικών ροών σε όλη την ΕΕ. Σε αυτό το πλαίσιο, πρότεινε:
– Να εξεταστούν προτάσεις και μηχανισμοί αντιμετώπισης των επενδυτικών κινδύνων και της αβεβαιότητας σε συγκεκριμένες αγορές.
– Να αναπτυχθούν κατευθυντήριες γραμμές πολιτικής και τεχνική βοήθεια μέσω των ικανοτήτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την αύξηση επενδύσεων, αλλά και της αποτελεσματικότητάς τους.

Πηγή: ΑΠΕ

31 Σχόλια to “Ηχηρό μήνυμα Τσίπρα: «Η λιτότητα δεν φέρνει την ανάπτυξη»”

 1. velos said

  Ηχηρό μήνυμα Τσίπρα: «Η λιτότητα δεν φέρνει την ανάπτυξη»

  και για τον λογο αυτόν κόβουμε συνταξεις, μειωνουμε τοπ αφορολογητο για να πληρωνουν ολοι χαράτσια, ακομη και αυτοι που ειναι ανεργοι, κουβαλάμε αθρόα ξένους για εργατες ‘φασόν’ με 250 ευρω τον μηνα,
  ωστε να ανοιξουν τα ματια τους και εγχώριοι σκλάβοι, οτι πρεπει να εργάζονται, αν βρουν κάπου ‘φασόν’ εργασια για 250 ευρω / μηνα και αλλα πολλά φιλολαϊκά ..
  ενω βουλευτες , πρόεδροι δημοσίων οργανισμών κλπ, να πληρωνονται με ‘μηνιάτικο’ όσο αυτοι γουστάρουν …
  και οταν λέμε
  ότι ο ανθρωπος εχει καταληφθει απο συγχυση, κατά το λαϊκότερον ‘τα εχει χαμένα παρεξηγήστε’ ….
  απολαυστετον ολοι εσεις οι κολακες / κλακαδόροι και οι έμμισθοι στην παραπληροφορηση και τσαρλατανοι των ΜΜΕ
  διαπλοκης και εργολαβων,
  ειστε ολοι μια υπέροχη παρεα που βγαζετε, εκτος απο την συμφορά που κουβαλάτε .. . γέλιο πολυ γέλιο… συνεχιστε ακάθεκτοι έως το τελος εμεις με τον Καμένο Αλέκο γελάμε συνεχιστε !!

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Ο εθνομηδενισμός σε συνδυασμό με την ασχετοσύνη που διέπουν τον χαρακτήρα και τις γνώσεις του Αλέξη Τσίπρα περιγράφεται με πολύ γλαφυρό τρόπο σε άρθρο της «Εστίας» με τίτλο «Για τον Παύλο Μελά ούτε μία λέξη», όπου αναγράφονται τα εξής:

  “Αυτοί που παρακολουθούσαν στην χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη ευλόγως θα αναρωτήθηκαν αν ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ποιος ήταν ο Παύλος Μελάς, το όνομα του οποίου φέρει το στρατόπεδο που παρεχωρήθη στον τοπικό δήμο. Διότι κατά την μακροσκελή ομιλία του, δεν βρήκε ούτε μία λέξη για να εξάρει την προσωπικότητα και την θυσία του ήρωος του Μακεδονικού Αγώνος. Ανεφέρθη «αιματηρή κινητοποίηση εργατριών γυναικών το 1887». Μας επληροφόρησε ότι το στρατόπεδο «Παύλου Μελά» διαμορφώθηκε «ως οθωμανικό στρατόπεδο στα ύστερα χρόνια της οθωμανικής κυριαρχίας» και ότι υπήρξε «τόπος μαρτυρίου και εκπαίδευσης πατριωτών και αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στα χρόνια της κατοχής, αλλά και τόπος μαρτυρίου και δημοκρατών πολιτών τα ταραγμένα, τα πολεμικά χρόνια».

  Αλλά για τον Παύλο Μελά και τους αγώνες για την Μακεδονία ούτε λέξη… Ομίλησε για μουσεία «εθνικής αντίστασης» και «μικρασιατικού ελληνισμού» που θα έπρεπε να ανεγερθούν στον χώρο και για το πώς θα μπορούσαν να αναδειχθούν «δυνατότητες για καλλιτεχνική δημιουργία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

  Αλλά για τον Παύλο Μελά και τους αγώνες για την Μακεδονία ούτε λέξη… Μας είπε επίσης ότι «είναι το οξυγόνο της δημοκρατίας, η διεκδίκηση και ο έλεγχος από τους ίδιους τους πολίτες. Είναι οξυγόνο τα κοινωνικά κινήματα διότι τα προβλήματα υπάρχουν και εδώ παντού». Ακόμη ομίλησε για «κοινωνικά κινήματα» και «τοπικές συλλογικότητες».

  Αλλά για τον Παύλο Μελά και τους αγώνες για την Μακεδονία ούτε λέξη…”

  Ένας θαυμαστής του εγκληματία Μάο, ο οποίος οργανώθηκε «από πείσμα» (!) στην ΚΝΕ το 1991, όταν τα κομμουνιστικά καθεστώτα κατέρρεαν σαν τραπουλόχαρτα, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει κάτι για τον Παύλο Μελά και τους αγώνες του για την Μακεδονία. Και αν γνώριζε, σίγουρα τότε θα τον χαρακτήριζε «φασίστα», «ρατσιστή» και «σωβινιστή». Η άγνοια του βαθύπλουτου αριστερού Τσίπρα δεν περιορίζεται μόνο στην γεωγραφία, αλλά επεκτείνεται και στον τομέα της ιστορίας.

  Μάλιστα, ίσως είναι καλύτερα που ο Τσίπρας δεν αναφέρθηκε στον Παύλο Μελά και τους αγώνες του. Ακόμη και η όποια υποκριτική του στάση θα ισοδυναμούσε με ύβρη απέναντι στον Μεγάλο αυτόν Έλληνα, ο οποίος θα στοιχειώνει αιώνια τους εφιάλτες όχι μόνο των διαφόρων επίβουλων της Μακεδονίας ΜΑΣ, αλλά και των διαφόρων εγχώριων ελληνόφωνων σύγχρονων γενιτσάρων που άμεσα ή έμμεσα ενοχλούνται από το γεγονός ότι η Μακεδονία είναι Μία και Ελληνική.

  Αρέσει σε 1 άτομο

  • Captain Black said

   Δεν νομίζω οτι θα μπορούσε κανείς να ιχυριστεί ότι ο Τσίπρας αντιπροσωπεύει το μεγαλείο της Ελληνικής διάνοιας, αλλά και κανεις δεν θα φανταζόταν ότι κάτι τέτοιο «of all people» θα το παρατηρούσε κάποιο group of licensed bozos . ..

   Μου αρέσει!

 3. NANI NANI said

  Μου αρέσει!

 4. ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟ!!! ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!

  Σύμφωνα με μια ανακοίνωση που κυκλοφόρησε πριν από 3 ημέρες στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, μια Κίνηση Πολιτών Σάμου έκανε γνωστό πως την ερχόμενη Κυριακή 12 Μαρτίου στις 10 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη και στη συνέχεια επίσκεψη στο γραφείο του εκλεγμένου (ΣΥΡΙΖΑ) Βουλευτή Σάμου κ. Σεβαστάκη Δημήτριου, προκειμένου να του θέσουν τις έντονες ανησυχίες τους για τη συνεχή υποβάθμιση της Σάμου από το μεταναστευτικό πρόβλημα.

  Σε αυτή την ανακοίνωση οι πολίτες ανέφεραν ΞΕΚΑΘΑΡΑ, ότι θα ζητήσουν απαντήσεις από τον Βουλευτή, σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

  Την ανακοίνωση αυτή υπέγραφε ως ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ των πολιτών, ο για πάρα πολλά χρόνια, πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Σάμου, κ. Γιάννης Βέττας.
  Και εδώ γίνεται το ανήκουστο!!!

  Σήμερα το πρωί ο κ. Βέττας ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά από την Αστυνομία Σάμου πως θα πρέπει να περάσει από εκεί για να δώσει κατάθεση σε Προκαταρκτική Έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία Σάμου μετά από ΑΝΑΦΟΡΑ του Βουλευτή Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων!!!

  Από την επι τόπου επίσκεψη του κ. Βέττα σήμερα το απόγευμα στην Αστυνομία, προέκυψε μέσα από τα ερωτήματα των αστυνομικών, ότι ο Βουλευτής στην αναφορά του στην Εισαγγελία ζητούσε να μάθει ΠΟΙΟΙ κρύβονται πίσω από αυτή την Κίνηση Πολιτών (!!!), αν έχουν Α.Φ.Μ., ότι είναι ΑΚΡΑΙΟΙ και φυσικά ζητά την τιμωρία τους αφού προχωρά ΣΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ!!!

  Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ…λοιπόν, ως άλλος Κιμ Γιονγκ Ουν, με αυτή του την ενέργεια πυροδοτεί επικίνδυνα την κατάσταση στη Σάμο προκαλώντας ευθέως και τρομοκρατόντας τους πολίτες, γιατί τόλμούν να τον ενοχλήσουν με τα ερωτήματα που βασανίζουν το νησί τα τελευταία χρόνια!!

  Πολύ εύκολα ο Βουλευτής Σάμου με την τακτική αυτή χαρακτηρίζει πολίτες με την ταμπέλα ακραίοι και φασίστες, ευελπιστόντας έτσι πως θα αποφύγει να απαντήσει και να δώσει λύσεις στα καυτά προβλήματα του τόπου!

  Στο τέλος αυτού του άρθρου οι αναγνώστες μας θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν αυτή την «φασιστική» ανακοίνωση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των πολιτών και θα καταλάβουν πολύ απλά ότι αυτό που κάνει ο Βουλευτής είναι ξεκάθαρα ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ!

  Μετά τη γνωστοποίηση της κλήσης της Αστυνομίας στον πρώην Πρόεδρο των Κτηνοτρόφων, ξέσπασε μεγάλη αναταραχή στο νησί και φαίνεται ότι αυτό που κατάφερε ο κ. Σεβαστάκης ήταν να προκαλέσει ένταση!

  Μπαράζ δηλώσεων και ανακοινώσεων τις τελευταίες ώρες δείχνουν ότι η συμπαράσταση στον κ. Βέττα και η συμμετοχή στη συγκέντρωση θα είναι πάρα πολύ μεγάλη!

  Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου κ. Απόστολος Τσιώλης πριν από λίγο ανέφερε:

  «Επειδή ο πραγματικός φίλος και αδερφός στις δύσκολες στιγμές φαίνεται, ΣΤΗΡΙΖΩ στην παρούσα δοκιμασία της ζωής του, τον ΑΔΕΛΦΟ , ΦΙΛΟ, ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ κ Γιαννη Βεττα. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ»

  Τα σχόλια των απλών πολιτών δε θα μπούμε στη διαδικασία να τα δημοσιεύσουμε γιατί είναι ΑΚΡΩΣ υποτιμητικά για τον Βουλευτή και περιμένουμε ο ίδιος να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τον Σαμιακό Λαό!

  Τέλος επειδή ζητά αποδείξεις και ονόματα να τον ενημερώσουμε πως ο υπογράφων αυτό το άρθρο είναι ο δημοσιογράφος της Σαμιακής Γνώμης Γιώργος Γαρυφάλλου και περιμένω με ανυπομονησία την μύνηση του Βουλευτή εναντίον μου!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  • ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ:

   «ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 10 π.μ.
   ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ –
   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΑΜΟΥ
   ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΣΟΦΟΥΛΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤ. ΠΥΘΑΓΟΡΑ

   Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

   Αριστεροί, Δεξιοί, Κεντρώοι και κάθε πολιτικής απόχρωσης Σαμιώτες, της Ανατολικής, Δυτικής και της κάθε πλευράς του νησιού.

   Τα ψέματα τελείωσαν.

   Είναι η τελευταία μας ευκαιρία.

   Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και πρέπει να παρθούν αποφάσεις και να δοθούν απαντήσεις.

   Καλούμε την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 στις 10 το πρωί, τον Βουλευτή Σάμου κ. Σεβαστάκη Δημήτρη, να μας περιμένει στο γραφείο του στην Πλατεία Πυθαγόρα ώστε να μας απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που θα του θέσουμε, αλλά και να του επισημάνουμε την ανυποχώρητη στάση των κατοίκων της Σάμου σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που έχει/ και πάει να δημιουργηθεί στο νησί μας!

   Όλοι βλέπουμε ότι δεχόμαστε έναν ακήρυχτο πόλεμο με αποτέλεσμα να χάνουμε τα νησιά μας.

   Ζητάμε από τον Βουλευτή να μας απαντήσει:

   – Αν θα γίνει 2ο Hot Spot (μέσα ή έξω) από το ήδη υπάρχον.
   ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ

   – Αν θα μας επιστραφούν από την Ευρώπη κι άλλοι λαθρομετανάστες!

   – Γιατί μεταναστεύουν χιλιάδες Σαμιώτες τα τελευταία χρόνια!

   – Γιατί αφανίστηκε ο τουρισμός μας!

   – Γιατί τόση εγκληματικότητα!

   – Γιατί τόση ανεργία!

   – Γιατί τόση υποβάθμιση!

   – Αν εκπροσωπεί τα συμφέροντα των πολιτών που τον έστειλαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο! …και απαντήσεις σε πολλά άλλα ερωτήματα!

   Ζητάμε από τον Βουλευτή ξεκάθαρες Λύσεις.
   Φτάνει πια η ΚΟΡΟΙΔΙΑ!

   Καλούμε:

   – Όλους τους κατοίκους της Σάμου

   – Όλες τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης

   – Όλα τα κόμματα της βουλής των Ελλήνων
   Σε ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Θεμ. Σοφούλη την ερχόμενη Κυριακή 12 Μαρτίου στις 10 το πρωί

   ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ

   Ο Εκπρόσωπος

   Βέττας Ιωάννης πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Σάμου

   Υ.Γ. Σε ενδεχόμενη μη προσέλευση του Βουλευτή θα προχωρήσουμε σε επ’ αόριστο κατάληψη του γραφείου του»

   Μου αρέσει!

   • Geoman. said

    Τα ερωτήματα που θέτει ο κος Βέττας, απατώνται πολύ εύκολα και από μαθητή Δημοτικού σχολείου.
    Γιατί δε ρωτάει κανένα παιδάκι να του τα απαντήσει ;;;;;;;
    Είναι υπερβολικά εύκολα τα ερωτήματα που θέτει……
    Το ότι θα έπρεπε να έχει αντιληφθεί και ο ίδιος επιτέλους το τι έφταιξε και φτάσαμε ως εδώ εννοείται……..
    Οπότε η στερείται στοιχειώδους αντίληψης, ή η κίνησή του έχει άλλα συμφέροντα……
    Κρίνοντας από το ότι το θέμα το αναρτά η Βασίλω, πιθανότατα ο κος Βέττας εκπροσωπεί τα χρυσαύγουλα Σάμου………..
    Οπότε ο κος Βέττας προάγεται σε προέδρος κτηνών-χρυσαύγουλων και όχι τώρα πια κτηνοτρόφων………….

    Μου αρέσει!

   • Ο εν λόγω βουλευτής δέν είναι ικανός νά απαντήση στίς ερωτήσεις τών κατοίκων;
    Αυτές τίς ερωτήσεις πού σύμφωνα μέ τά λεγόμενά σου μπορεί νά απαντήση καί ένα παιδί;
    Άλλωστε τό μικρό παιδί δέν εξελέγη βουλευτής μέ τίς ψήφους τών κατοίκων καί δέν έχει καμία υποχρέωση απέναντί τους σέ αντίθεση μέ τόν βουλευτή πού κρύβεται καί βάζει τήν αστυνομία νά φοβερίζη τόν κόσμο.Καί επί πλέον καταθέτει μυνήσεις εναντίον τών κατοίκων επειδή τόλμησαν νά ζητήσουν συνάντηση μαζί τους.
    Καί κατά τά λεγόμενά του όσοι τολμούν νά ζητούν τήν συνάντηση είναι ακραίοι καί φασίστες.
    Γνωρίζει ο βουλευτής ότι οι ψηφοφόροι έχουν κάθε δικαίωμα νά ελέγχουν αυτούς πού έστειλαν στήν βουλή νά τούς εκπροσωπήση;.
    Ή μήπως νομίζει ότι είναι κυβερνήτης τού γκούλαγκ τής Σάμου;

    Μου αρέσει!

   • Geoman. said

    Η υποτιθέμενη μήνυση τι περιεχόμενο θα έχει;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Μήπως χάφτεις αμάσητες όσες μπαρούφες διαβάζεις ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Για πιο λόγο θα μηνύσει και ποιον, ο βουλευτής ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Όταν ζητάς συνάντηση με κάποιον δε του κλείνεις ραντεβού στην πλατεία με καμιά 100στή άτομα.
    Βασούλα αναρτάς συνεχώς πράγματα που δε στέκουν σε νοήμονες ανθρώπους.
    Ψάχνεις απεγνωσμένα χαζούς να τους επηρεάσεις.
    Να το πάρεις απόφαση ότι η Ελλάδα δεν έχει άλλους ναζιστές που ονειρεύεσαι.
    Είσαστε ελάχιστοι και σας ψηφίζουν μικρά παιδιά που έχουν πλήρη άγνοια, ή κατατρεγμένα καθίκια που ψάχνουν προστασία . Γνωρίζω αρκετούς.
    Οι ταγματασφαλίτες ναζιστές ήταν και θα είναι μια ανίσχυρη μειοψηφία στην Ελλάδα.
    Αυτοί είναι οι αρχηγοί σας.
    Εσείς οι υπόλοιποι στερείστε στοιχειώδους νοημοσύνης και αποτελείτε το κοπάδι του κτηνοτρόφου.
    Από τις συνεχείς ασυνάρτητες αναρτήσεις σου βγαίνει το προφανές συμπέρασμα.
    Με αυτές σας τρέφουν και συ τις κοπιάρεις ασταμάτητα σε αυτό το σαιτ, καταπίνοντας ότι και να σου πασάρουν, αλόγιστα.

    Μου αρέσει!

   • Mad Dog said

    Τελικά ρε μάγκα, δεν γίνεται μαζί σου με την λογική και ευγένεια διάλογος, εσύ θέλεις μόνο πούτσα!
    Κανε την κριτική ρε καραμαλακα αλλα μη βρίζεις σε είπα, τσογλάνι!
    Μη βρίζεις ρε αλβανίδας έκτρωμα, γαμώ τον άναρχοκομμουνισμό σου μπάσταρδε, αίντε στο διάλα ψοφίμι!

    Μου αρέσει!

 5. Λαικος Συνδεσμος Για Ξεβρωμισει Ο Τοπος said

  Μου αρέσει!

  • Δε με λες ωρε λυκόπιασμα, said

   Αυτός ο λαϊκός σύνδεσμος στον οποίο αναφέρεσαι, είναι Ελληνικής παραγωγής ; και αν ναι γιατί παρελαύνει και συνέρχεται με ανθελληνικά σύμβολα ;

   Μου αρέσει!

  • Geoman. said

   Με το Λαγό θα ξεβρωμίσει ο τόπος ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
   Πόσο ηλίθιοι είσαστε ρε χρυσαύγουλα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
   Νταβατζής, πορτιέρης σε νυχτερινά μαγαζιά, ξυλοδαρμοί Ελλήνων και ξένων, συνοδός πλουσίων για σαφάρι πειρατών στη Σομαλία, οπλοφορία, έμμεση συμμετοχή σε δολοφονία Φύσσα κλπ κλπ.
   Τα ναζιστικά τα αφήνω εκτός .
   Με τέτοιο βιογραφικό θα ξεβρωμίσει ο τόπος ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

   Μου αρέσει!

 6. Σάλος έχει ξεσπάσει με τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία στην Θράκη, όπου θα διδάσκονται τουρκικά!

  Ωστόσο υπάρχουν Έλληνες που αντιστέκονται!
  Σε Ξάνθη και Κομοτηνή συσκέφθηκαν τα αρμόδια όργανα πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και εκφράστηκαν δριμείες αντιδράσεις αναφορικά με τις εξελίξεις.
  Αφορμή αποτελεί το νέο πρόγραμμα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και εισάγει πιλοτικά την τουρκική «μητρική» γλώσσα όπως τη χαρακτηρίζει (!) σε έξι νηπιαγωγεία της Θράκης (τρία στην Ροδόπη και τρία στην Ξάνθη).

  «Πρόκειται για μεσοβέζικες λύσεις, που εξυπηρετούν σκοπιμότητες».

  Αυτό δήλωσε στην εφημερίδα ο πρόεδρος του διδασκαλικού συλλόγου Ξάνθης Δημήτρης Ντούμος.

  Σύμφωνα με τον ίδιο, το ζήτημα έχει εκτός από παιδαγωγική και εθνική, πολιτική διάσταση.

  Την επόμενη εβδομάδα θα συγκληθεί νέα σύσκεψη, όπου οι δάσκαλοι θα λάβουν επίσημη απόφαση και θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στη λειτουργία των έξι νηπιαγωγείων, την οποία θα κοινοποιήσουν στο υπουργείο Παιδείας.

  «Υπάρχουν βουλευτές και πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη που πανηγυρίζουν με τις εξελίξεις» σημείωσε με νόημα πρώην στρατιωτικός στην εφημερίδα «δημοκρατία».

  Μου αρέσει!

  • Geoman. said

   Ρε Βασίλω, τα τουρκικά διδάσκονται από το 2006 στη Θράκη για όσους το επιλέξουν.
   Τώρα σε πείραξε για τα νηπιαγωγεία;;;;;;;
   Τα Ελληνικά και τα αρχαία Ελληνικά, διδάσκονται σε πάνω από 50 χώρες του εξωτερικού.
   Αν υπήρχαν και σε αυτές τις χώρες χρυσαύγουλα σαν και σας, θα είχε εκλείψει η Ελληνική γλώσσα από τον πλανήτη……….
   Πόσο γίδια είσαστε τελικά ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

   Μου αρέσει!

   • Mad Dog said

    Σε αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου όπως το λες, αυτό που
    κάνει την διαφορα είναι η προϊστορία μας με αυτόν τον βάρβαρο λαό.
    Η Βασιλική είναι το λουλούδι του blog, σε παρακαλώ να λες ευγενικά την οποια αντίθεση σου.

    Μου αρέσει!

   • Geoman. said

    Αυτός ο βάρβαρος λαός ήταν αυτοκρατορία μέχρι πριν από 200 χρόνια.
    Όχι πριν από 2,300 χρόνια…………………….

    Μου αρέσει!

   • Mad Dog said

    Αυτό δεν αλλάζει τίποτα, όλος ο κόσμος μιλά σκέφτεται, φιλοσοφεί
    και υποκλίνεται στα χνάρια των προγόνων μας.
    Επίσης θέλουν το κακό μας!

    Γνωρίζω ότι ήταν μια αυτοκρατορία και αυτοκρατορίες δεν γίνονται με τσιπρες και τασιες,
    έχω μιλήσει για τα θετικά της τουρκίας και έπεσαν να με φάνε όλοι.
    Τέλος ότι και να είναι κομπολόι τους, εμείς είμαστε Έλληνες!

    Στο γλωσσικό σε είπα έχεις δίκιο.
    Ο Λαγός καθώς και οι άλλοι μπροστομάχοι της Χρυσής Αυγής,
    ΔΕΝ είναι πολιτικοί αλλα οπλίτες που φυλάνε Θερμοπύλες, σε παρακαλώ μη βρίζεις.

    Μου αρέσει!

 7. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  μας δουλευεις….ρεεεε?

  Μου αρέσει!

 8. Nil said

  Kόβουμε συνταξεις, μειωνουμε τοπ αφορολογητο για να πληρωνουν ολοι χαράτσια, ακομη και αυτοι που ειναι Aνεργοι……………………………………………. Ο Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης………………….. + Λυπάμαι πάρα πολύ τέτοια κοροϊδία………………………………

  Μου αρέσει!

 9. Nil said

  Το σχόλιό σας θα ελεγχθεί πρώτα από συντονιστή. του Τσίπρα………..

  Μου αρέσει!

 10. ΜΑΙΡΗ said

  Παρακαλώ τους συντελεστές του Ολυμπία να μην δημοσιεύουν θετικές ειδήσεις και να μη γράφουν για πρόοδο στις σκληρές διαπραγματεύσεις που γίνονται, γιατί τα Μουροτρολ και Αδωνοτρολ αισθάνονται αμήχανα και εκνευρίζονται !!

  Μου αρέσει!

  • Mad Dog said

   Μουροτρολ και Αδωνοτρολ υπάρχουν μονο στην φαντασία σου,
   εσύ τα έπλασες για να δικαιολογείς την στραβομάρα σου, παιχνιδιάρη.

   Μου αρέσει!

   • Αρχηγειον Προπαγανδας Κουμουνδουρου said

    Η πικρη αληθεια μαλλον ειναι οτι τα Κουμουνδουρουτρολ, βρισκονται σε αμηχανια διοτι χανουν την υπεροχη στα σχολια;

    Μου αρέσει!

   • Mad Dog said

    Το γαμώτο ρε φίλε είναι ότι δεν γραφει ο πράκτορας που κατέχει την απόλυτη αλήθεια,
    ο linesman, και δεν γραφει και ο καθυστερημένος ζούλα μπινεκλα democracy ξέρω γω τι!

    Ο μαίρης δεν βγάζει γέλιο πλέον, μπαγιάτεψε!

    Μια ατάκα κατάρας έλεγε:
    Την κατάρα μου στην άλλη σου τη ζωή
    να γεννηθείς πούστης, νέγρος, φτωχός και άσχημος!

    Σήμερα λέμε:
    Στην άλλη σου την ζωή να γεννηθείς κομμουνιστής και μαλάκας!

    Μα θα μου πεις αυτά τα δυο συμβαδίζουν, ε ναι συμφωνώ!
    Δεν γίνεται να είσαι κομμουνιστής και να μην είσαι πανίβλακας!

    Μου αρέσει!

   • Gay Huntsman said

    Φιλαρα τους αλλαξοκ@λιαριδες Linesman & Democracy to come τους εχω στολισει σημερα το πρωι σε αλλο σχολιο.
    Και εχεις δικαιο ο η ξεκ@λιαρα ΜΑΙΡΗος οντως εχει μπαγιατεψει.
    Αντε και ενα καινουριο τραγουδακι απο τα τα ξαδελφια μας γεννιτσαρους της Ανατολιας.

    Μου αρέσει!

 11. ΜΑΙΡΗ said

  Πως καρφώνονται έτσι βρε τα Αδωνοτρολ !!

  Το Μουτρολι πάντως είναι ποιο πονηρό,βασικά κουτοπόνηρο…..

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: