ΕΚΘΕΣΗ – ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ!

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ (ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ) Ο ΟΗΕ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ!

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν διαπράξει «σοβαρές παραβιάσεις» κατά τις επιχειρήσεις που διεξάγουν εναντίον των κούρδων ανταρτών μετά τον τερματισμό της κατάπαυσης του πυρός του καλοκαιριού του 2015, κατήγγειλε σήμερα ο ΟΗΕ, ο οποίος υπολογίζει τους εκτοπισμένους μεταξύ 355.000 και 500.000.

Στην πρώτη έκθεσή της για το θέμα, η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου αναφέρει τις «κατηγορίες για μαζικές καταστροφές, φόνους και πολυάριθμες άλλες σοβαρές παραβιάσεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου που διαπράχθηκαν ανάμεσα στον Ιούλιο 2015 και τον Δεκέμβριο 2016 στη νοτιοανατολική Τουρκία, στη διάρκεια των κυβερνητικών επιχειρήσεων ασφαλείας».

Η νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ζουν κυρίως Κούρδοι, μαστίζεται από καθημερινές μάχες ανάμεσα στους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), που θεωρείται «τρομοκρατική» οργάνωση» από την Άγκυρα, τις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον, και τις δυνάμεις ασφαλείας μετά την κατάρρευση, το καλοκαίρι του 2015, μιας εύθραυστης κατάπαυσης του πυρός. Η κουρδική σύγκρουση έχει προκαλέσει από το 1984 τον θάνατο περισσότερων από 40.000 ανθρώπων.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι επιχειρήσεις που διεξήχθησαν από τις τουρκικές δυνάμεις από τον Ιούλιο του 2015 έως τα τέλη του 2016 έπληξαν περισσότερες από 30 κοινότητες, ορισμένες συνοικίες των οποίων ισοπεδώθηκαν, και δημιούργησαν από 335.000 έως 500.000 εκτοπισμένους, στην πλειονότητά τους Κούρδους.

Καθώς δεν της δόθηκε η άδεια να μεταβεί επιτόπου στην Τουρκία, η Υπάτη Αρμοστεία συνέταξε την έκθεσή της βάσει δορυφορικών φωτογραφιών του ΟΗΕ, συνεντεύξεων με θύματα, αυτόπτες μάρτυρες ή τις οικογένειές τους και με πληροφορίες από μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Περίπου 2.000 άνθρωποι, εκ των οποίων 800 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και 1.200 κάτοικοι της περιοχής, «σκοτώθηκαν στο πλαίσιο των επιχειρήσεων ασφαλείας στη νοτιοανατολική Τουρκία», αναφέρει ο ΟΗΕ.

Από τους 1.200 αμάχους που σκοτώθηκαν, «ένας απροσδιόριστος αριθμός μπορεί να είχε συμμετάσχει σε μη βίαιες ενέργειες κατά του κράτους», διευκρινίζεται στην έκθεση.

Ο ΟΗΕ τεκμηριώνει επίσης μια «υπερβολική χρήση βίας, δολοφονίες, καταναγκαστικές εξαφανίσεις, βασανιστήρια».

4 thoughts on “ΕΚΘΕΣΗ – ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!”

 1. Το κατσαβιδακι απ τον Ουρανο αγγιζει ολο και περισσοτερες απο τις ψιλες βιδιτσες που πρεπει.

  Like

 2. O Ο.Η.Ε. ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ

  ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ

  ΔΗΛ ΑΠΟ ΤΟ 1952

  Like

  1. ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΙΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

   Like

 3. και γιατι δεν στελνει το Νατο..

  να τη διαλυσει..

  οπως εκανε και στον κακο..Μιλοσεβιτς και την Γιουγκοσλαβια?

  Ρατσιστης ο ΟΗΕ…..

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s