olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Σαν σήμερα ἐγεννήθη ο Εθνάρχης Κωνσταντινος Καραμανλής

Posted by netakias.com στο Μαρτίου 8, 2017

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου 1907 στο Κιούπκιοϊ

Κορυφαίος έλληνας πολιτικός, με καθοριστική συμβολή στον οικονομικό και πολιτικό εκσυγχρονισμό της χώρας. Το σπουδαιότερο επίτευγμά του είναι η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση.

1907 – 1950

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου 1907 στο Κιούπκιοϊ (σήμερα Πρώτη), μια κωμόπολη κοντά στις Σέρρες, που τότε ανήκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ο πατέρας του, Γεώργιος, δημοδιδάσκαλος και καλλιεργητής, είχε διωχθεί για την εθνική δράση του, τόσο από τις τουρκικές, όσο και μεταγενέστερα από τις βουλγαρικές αρχές κατοχής. Έζησε ως μαθητής, διαδοχικά, στην Πρώτη, τη Νέα Ζίχνη, τις Σέρρες και τελικά στην Αθήνα, όπου μετά την αποπεράτωση των γυμνασιακών του σπουδών, εγγράφηκε στη Νομική Σχολή, από την οποία αποφοίτησε το 1929.

Το 1930 υπηρέτησε επί τετράμηνο τη στρατιωτική του θητεία, ως προστάτης πολύτεκνης οικογένειας. Στη συνέχεια εργάστηκε ως δικηγόρος στις Σέρρες, μέχρις ότου εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής το 1935 με το αντιβενιζελικό Λαϊκό Κόμμα. Επανεξελέγη βουλευτής το 1936, στις τελευταίες εκλογές πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Με την έκρηξη του ελληνοϊταλικού πολέμου, ο Καραμανλής παρουσιάστηκε για να στρατευθεί στο Σιδηρόκαστρο, αλλά κρίθηκε ανίκανος να υπηρετήσει λόγω βαρηκοΐας. Στη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής ασχολήθηκε αποκλειστικά με τη δικηγορία. Επανήλθε στην ενεργό πολιτική το 1946, όταν έλαβε μέρος στις εκλογές της 31ης Μαρτίου ως υποψήφιος του Λαϊκού Κόμματος στις Σέρρες και εξελέγη πρώτος σε ψήφους βουλευτής.

1950 – 1974

Το όνομά του θα γίνει γνωστό στο πανελλήνιο από τη θητεία του ως Υπουργός Δημοσίων Έργων στην κυβέρνηση Παπάγου (1952-1955). Θα επιτελέσει σπουδαίο έργο, με την κατασκευή βασικών έργων υποδομής (εγγειοβελτιωτικά έργα, οδικές αρτηρίες, ενεργειακές μονάδες, έργα ύδρευσης κ.ά.). Ο δυναμισμός και η αποφασιστικότητα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά και η απήχηση του έργου του στην κοινή γνώμη, αποτέλεσε ισχυρό πρόκριμα για την ανάδειξή του στην πρωθυπουργία, μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου Παπάγου. Η πρωτοβουλία του βασιλέα Παύλου να του αναθέσει τον σχηματισμό της κυβέρνησης, στις 5 Οκτωβρίου 1955, εξέπληξε τους πάντες, αφού επικρατέστεροι για τη διαδοχή ήταν οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Παπάγου, Στέφανος Στεφανόπουλος και Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

Ο Καραμανλής, από την πρώτη μέρα της πρωθυπουργίας του, θέλησε να βάλει τη δική του σφραγίδα στην πολιτική ζωή της χώρας. Ίδρυσε νέο κόμμα, την Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση (ΕΡΕ) και προσέφυγε στις κάλπες τον Φεβρουάριο του 1956. Τις κέρδισε, παρότι το κόμμα του ήλθε δεύτερο σε ψήφους, χάρις στο «τριφασικό» εκλογικό σύστημα. Η επικράτηση στην πρώτη αυτή και στη συνέχεια σε δύο ακόμη εκλογικές αναμετρήσεις, το 1958 και το 1961, του επέτρεψε να διατηρήσει αδιάλειπτα την εξουσία για μία οκταετία (1955-1963), ένα επίτευγμα χωρίς προηγούμενο στην πολιτική ιστορία της χώρας.

Πρωταρχική φροντίδα του Καραμανλή ήταν ο σχεδιασμός και η εφαρμογή ενός προγράμματος ταχύρρυθμης οικονομικής ανάπτυξης, σε μια χώρα που βίωνε ακόμη τις συνέπειες του καταστροφικού εμφύλιου πολέμου. Όραμά του υπήρξε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τα σύνδρομα της δυσπραγίας και της φτώχειας. Η σταθερή αύξηση του εθνικού εισοδήματος, με μέσο ετήσιο ρυθμό 6,25%, η άνοδος του κατά κεφαλήν εισοδήματος από 305 σε 565 δολάρια με πληθωρισμό 2%, η ραγδαία άνοδος των επενδύσεων και η μείωση της ανεργίας στο 4,5% (βοηθούμενη και από την αυξανόμενη μετανάστευση) συνθέτουν τις κύριες παραμέτρους του θετικού απολογισμού της διακυβέρνησης Καραμανλή στο πεδίο της οικονομίας.

karam-mitsot

Η ανοδική πορεία της οικονομίας θα του δώσει τη δυνατότητα να στραφεί, με την πάροδο του χρόνου, προς την ενίσχυση της παιδείας, του πολιτισμού και,για πρώτη ουσιαστικά φορά, του αθλητισμού, με τη θεσμοθέτηση του ΠΡΟ-ΠΟ (1959). Ακόμη, αύξησε τη χρηματοδότηση του κοινωνικού τομέα κι έλαβε θεσμικά μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα, με κορυφαίο γεγονός τη σύσταση του ΟΓΑ (1961). Όμως, παρά τις προσπάθειές του, ο εκσυγχρονισμός στο πολιτικό πεδίο κινούνταν με χαμηλές ταχύτητες, λόγω των εμφυλιοπολεμικών συνδρόμων, που παρέμειναν ισχυρά στην Ελληνική Δεξιά.

Το διεθνές περιβάλλον ήταν αρνητικό για την άσκηση πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, λόγω του Ψυχρού Πολέμου και της πρόσδεσης της χώρας στο άρμα των ΗΠΑ. Έτσι, ήταν φυσικό για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να αναζητήσει ερείσματα για την κατοχύρωση της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας στους κόλπους του ΝΑΤΟ. Εν τούτοις, ο Καραμανλής, με αρκετή δόση αποτελεσματικότητας, κατόρθωσε να προαγάγει τις σχέσεις με τον Τρίτο Κόσμο, ιδιαίτερα με τις αραβικές χώρες, προτάσσοντας, οσάκις χρειαζόταν, τα περιφερειακά συμφέροντα της Ελλάδας.

Το 1959 υπέγραψε τις Συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου, με τις οποίες τερματίστηκε η βρετανική κυριαρχία επί της Κύπρου και ιδρύθηκε ανεξάρτητο Κυπριακό κράτος, με εγγυήτριες δυνάμεις την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Μεγάλη Βρετανία με δικαίωμα στρατιωτικής παρέμβασης. Ο Καραμανλής δέχθηκε αυστηρή κριτική για τις συμφωνίες αυτές, που κατοχύρωναν ως ισότιμο εταίρο στη μεγαλόνησο την Τουρκία.

Η καίρια τομή στην εξωτερική πολιτική του εντοπίζεται στην προσπάθεια για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πίστευε ότι η ΕΟΚ δεν αποτελούσε «απλώς οικονομικήν κοινοπραξίαν, αλλά οντότητα με ευρυτέραν πολιτικήν αποστολήν και σημασίαν». Έπειτα από επίπονες διαπραγματεύσεις διετούς διάρκειας, η Ελλάδα θα γίνει δεκτή στην αρχική ομάδα των Έξι, ως πρώτο συνδεδεμένο μέλος, στις 9 Ιουλίου 1961.

Η πρώτη κυβερνητική οκταετία του Κωνσταντίνου Καραμανλή διακόπηκε απρόβλεπτα, με την παραίτησή του, τον Ιούνιο του 1963, ύστερα από διαφωνία με τον βασιλέα Παύλο, η οποία σηματοδότησε τη ρήξη του με τα Ανάκτορα. Η κρίση δεν ήταν ανεξάρτητη από το κλίμα πολιτικής έντασης εκείνης της εποχής. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της «Ενώσεως Κέντρου» Γεώργιος Παπανδρέου είχε κηρύξει τον ανένδοτο αγώνα, κατηγορώντας τον Καραμανλή ότι είχε κερδίσει τις εκλογές του 1961 με βία και νοθεία, ενώ η δολοφονία Λαμπράκη από παρακρατικούς στη Θεσσαλονίκη είχε ρίξει βαριά τη σκιά της στη χώρα. («Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτό τον τόπο» είχε πει ο Καραμανλής).

Στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 1963 ηγήθηκε της ΕΡΕ, αλλά υπό το βάρος των καταγγελιών της αντιπολίτευσης, ηττήθηκε από την «Ένωση Κέντρου» του Γεωργίου Παπανδρέου. Τότε, ο Καραμανλής παραιτήθηκε από την ηγεσία της ΕΡΕ κι έφυγε μυστικά για το Παρίσι με το ψευδώνυμο «Τριανταφυλλίδης», όπου ιδιώτευσε επί 11 χρόνια μέχρι τη Μεταπολίτευση.

1974 – 1998

Στις 24 Ιουλίου 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επανήλθε θριαμβευτικά στην Ελλάδα, μετά την κατάρρευση της δικτατορίας υπό το βάρος του άφρονος πραξικοπήματος στην Κύπρο και της τουρκικής εισβολής στη μεγαλόνησο. Επικεφαλής της κυβέρνησης «Εθνικής Ενότητας», κατόρθωσε με συνετές και αποφασιστικές κινήσεις να αποκαταστήσει πλήρως τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Ελλάδα. Νομιμοποίησε το ΚΚΕ έπειτα από 26 χρόνια παρανομίας, ενώ προχώρησε στην αποχώρηση της Ελλάδας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ ως αντίδραση για την άρνηση της Συμμαχίας να αντιταχθεί στην προέλαση των Τούρκων στην Κύπρο (Αττίλας 2) και αντικατέστησε τη χουντική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στις πρώτες ελεύθερες εκλογές (17 Νοεμβρίου 1974) ο Καραμανλής επικράτησε με το επιβλητικό 54,2% των ψήφων. Η άνετη νίκη του και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση (Νοέμβριος 1977), θα του επιτρέψει να παραμείνει αδιάλειπτα στην εξουσία για μία εξαετία, επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, ενός νεοσύστατου σχηματισμού, που εντάσσεται στον κεντροδεξιό χώρο, με ιδεολογικό στίγμα τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό. Η διενέργεια δημοψηφίσματος, στις 8 Δεκεμβρίου 1974, τερμάτισε τη μακρά διένεξη για το πολιτειακό, με την οριστική εγκαθίδρυση της αβασίλευτης δημοκρατίας.

Η εκπόνηση και η ψήφιση νέου και προοδευτικού Συντάγματος, τον Ιούνιο του 1975, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την εμβάθυνση και την παγίωση της Δημοκρατίας. Η επικράτηση ήπιου πολιτικού κλίματος, η αναβάθμιση των πολιτικών ηθών και της κοινοβουλευτικής πρακτικής και γενικότερα η κατοχύρωση του δημοκρατικού διαλόγου και των ατομικών ελευθεριών, καταγράφονται έκτοτε ως επιτεύγματά του. Όπως και η λύση του χρονίζοντος γλωσσικού ζητήματος, με την καθιέρωση της δημοτικής, ως επίσημης γλώσσας του κράτους.

Την εξαετία 1974-1980 και παρά τη διεθνή ενεργειακή κρίση, που έπληξε και τη χώρα μας, το εθνικό εισόδημα αυξανόταν με ρυθμούς 5% ετησίως, ενώ το κατά κεφαλήν εισόδημα σημείωσε αύξηση 50%. Ο Καραμανλής δεν δίστασε να εθνικοποιήσει μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα (Ολυμπιακή, Εμπορική), όταν οι περιστάσεις το επέβαλαν, με αποτέλεσμα κάποιοι κύκλοι των βιομηχάνων να τον κατηγορήσουν για σοσιαλμανία. Στην εξωτερική πολιτική, η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, τα διπλωματικά ανοίγματα τις γειτονικές κομμουνιστικές χώρες και τη Μόσχα καταγράφονται στο ενεργητικό του.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εγκατέλειψε την ενεργό πολιτική το 1980, μετά την υπογραφή της συνθήκης προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Τον διαδέχθηκε στην πρωθυπουργία ο Γεώργιος Ράλλης. Στις 5 Μαΐου 1980 εκλέχθηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε μια περίοδο που το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου βρισκόταν προ των πυλών της εξουσίας. Η αυστηρή προσήλωση στην τήρηση των συνταγματικών κανόνων και η συνεπής τοποθέτηση πάνω από τις κομματικές διαμάχες, η εξασφάλιση της ομαλής διαδοχής των κομμάτων στην εξουσία, η συμβολή στην εκτόνωση των πολιτικών παθών και η συνεισφορά του στην εμπέδωση της εθνικής ενότητας, συνέθεσαν τις κύριες παραμέτρους της παρουσίας του στο ύπατο αξίωμα, σε συνδυασμό και με την ενίσχυση του διεθνούς κύρους της χώρας.

Το 1985 ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου αθετεί την υπόσχεση του προς τον Καραμανλή για δεύτερη θητεία και προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον αρεοπαγίτη Χρήστο Σαρτζετάκη. Ο Καραμανλής αποχωρεί πικραμένος. Επανεξελέγη στο ύπατο αξίωμα της χώρας την πενταετία 1990-1995, οπότε αποχώρησε οριστικά από την πολιτική. Είχε συμπληρώσει 60 χρόνια στο πολιτικό προσκήνιο: 8 χρόνια ως υπουργός, 14 ως πρωθυπουργός και 10 ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών, στις 23 Απριλίου 1998. Δεν άφησε απογόνους από το γάμο του με την Αμαλία Μεγαπάνου (1952), που διαλύθηκε κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.

28 Σχόλια to “Σαν σήμερα ἐγεννήθη ο Εθνάρχης Κωνσταντινος Καραμανλής”

 1. giorgos said

  Εγεννήθη, μην βιάζετε κι άλλο την γλώσσα, έλεος.

  Μου αρέσει!

 2. Τί κατάντια, νά θεωρείται εθνάρχης ο μεγαλύτερος διεστραμμένος ελεεινός δοσίλογος καί προδότης .

  Μου αρέσει!

  • θυμωμένη Βασιλική θέλει αγάπη said

   … τόσο θυμωμένη που δεν σέβεται τίποτα..

   Μου αρέσει!

   • Φ.Π. {ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΟΥΛΑΣ} said

    ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΑΡΧΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ :

    Ντροπή σου κ. Βασιλική που δεν σέβεσαι τον Εθνάρχη και τους εντιμοτάτους φίλους του : κ.κ. «Μαξ Μέρτεν , Τάκο και Δοξούλα Μακρή , Ευταξία , Μπονάνο , Αραπάκη , Κίσιντζερ , Ετζεβίτ κ.λ.π.».

    Μην μας προκαλείτε όμως με τον τίτλο του Εθνάρχη στον Εθνικό Μειοδότη , γιατί θα με υποχρεώσετε να δημοσιεύσω το μη εκδοθέν εισέτι μικρό πόνημά μου με τίτλο :
    «ΜΑΞ ΜΕΡΤΕΝ Ο ΔΗΜΙΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».
    8-3-2017 Φ.Π.

    Μου αρέσει!

   • Σέβομαι αυτούς πού είναι άξιοι σεβασμού.

    Ο ψευτοεθνάρχης κάθε άλλο παρά άξιος σεβασμού είναι.

    Μου αρέσει!

   • θυμωμένη Βασιλική θέλει αγάπη said

    Δεν μπορείς να μάθεις ποιος και τι ήταν ο εθνάρχης απο περιθωριακές συνομωσίες,ούτε με κακία και θυμό και οργή στην ψυχή,αγάπη χρειάζεται η ψυχή να μαλακώσει να δεις καθαρά

    Μου αρέσει!

   • ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΠΟΥΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ said

    Μου αρέσει!

   • Μανωλης Π. said

    Υπερβολικός ο τίτλος του Εθνάρχη .

    Ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάς ήταν ένα προτεκτοράτο της Αυτού εξοχότητας Μεγ. Βρετανίας και κατόπιν πέρασε στην αγκαλιά των ΗΠΑ.
    Κατοχή , αδελφοκτόνος εμφύλιος , μετεμφυλιακά σύνδρομα.

    Ο Καραμανλής ήταν επιλογή των ανακτόρων, μια εποχή ψήφισαν και τα δέντρα.
    Το εκλογικό σύστημα ήταν επιλογή ξένων πρεσβειών ..
    Ας μην ξεχνάμε τι συνέβη στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο με τα ανάκτορα.
    Ήδη είχαν πέσει οι πρώτοι πυροβολισμοί στα ανάκτορα μεταξύ Λεβίδη και τέως Βασιλια Παύλου.
    Λέγεται ότι ο Αυλάρχης Λεβιδης πυροβόλησε τον Παύλο μετά από λίγες ημέρες έφυγε από την μέση ο Λεβιδης κάποιος τον καθάρισε.
    Γύριζαν τον Παύλο βαλσαμωμένο να χαιρετά τα πλήθη στο αυτοκίνητο μέχρι που μάθαμε ότι αρρώστησε μετά από μερικές μέρες και πέθανε..

    Έτσι μας είπαν .

    Κουμάντο έκαναν τα ανάκτορα με παρακρατικούς και κρατικούς οργανισμούς.
    Οσο και αν ευνοήθηκε ο Καραμανλής αρχικά από τα ανάκτορα και μετέπειτα ο Γερος Παπανδρέου έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να ξεκινήσει αυτός ο λαός έστω σε δοσμένες συνθήκες να είναι λιγουλάκι κυρίαρχος η να έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι κυρίαρχος κουνώντας σημαιάκια στις παρελάσεις..
    (Το κατά δύναμη ,όσο θα σου επέτρεπε η Δύση στην οποία ανήκαμε και εξακολουθούμε να ανήκουμε ).

    Και ο Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου συγκρούστηκαν με τα ανάκτορα.
    Ήδη είχε συγκρουστεί και ο στρατηγός Αλέξανδρος Παπάγος .
    Με την επιστροφή του στην Ελλάδα γύρισε διαφορετικός από πριν.

    Το ΕΘΝΑΡΧΗΣ είναι υπερβολικός τίτλος .
    Το προδότης που λένε διάφοροι δεν πιστεύω ότι αρμόζει .
    Μπορεί να έκανε ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΣΦΑΛΜΑΤΑ, και ποιος άραγε δεν κάνει ?
    Πιστεύω ότι έδωσε ότι καλύτερο μπορούσε σε δεδομένες διεθνείς καταστάσεις.
    Είναι γνωστές οι συνομιλίες του από αποχαρακτηρισμένα έγραφα του Στειτ Ντηπαρμεντ και το παιγνίδι που παίχτηκε από εξωτερικές δυνάμεις σχετικά με την Κύπρο για την οποία δεν είχε ευθύνη ο Καραμανλής και δεν μπορούσε να αποτρέψει όταν οι Τουρκοι είχαν ανέβει στην Κύπρο και απέναντι είχαν παρατάξει
    πολύ μεγάλες δυνάμεις.
    Ο Γ. Παπανδρεου είχε αποστείλει ήδη από παλαιοτέρα ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις (ΓΝΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ) κάποιοι τις απέσυραν σιγά σιγά.
    Για την Κύπρο φέρνουν ευθύνη άλλοι και αυτοί δεν είναι άγνωστοι.
    Ήταν η ….ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ χούντα των Αθηνών .

    Tην ελεγαν ΕΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ.

    Μου αρέσει!

  • Nazi Love is in the air said


   Μου αρέσει!

  • Nazi Love is in the air said

   Μου αρέσει!

  • Nazi Love is in the air said

   Μου αρέσει!

  • ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΠΟΥΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ said

   Μου αρέσει!

 3. ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΠΟΥΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ said

  Μου αρέσει!

 4. καί ο Σταθάκης εθνοπατέρας….

  Ο Σταθάκης καλύπτει τον πρόεδρο του ΔΕΣΦΑ για το «χρυσό» εφάπαξ!

  Ο ξεχασιάρης υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας (θυμάστε τη γνωστή υπόθεση με το 1εκ. ευρώ) έσπευσε να καλύψει την υπόθεση-σκάνδαλο.

  – Ο πρόεδρος του ΔΕΣΦΑ εξασφάλισε στον εαυτό του εφάπαξ 258.000 ευρω

  «Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με αυτό. Ήταν διευθυντής της εταιρίας και πριν συνταξιοδοτηθεί έγινε γενικός διευθυντής (τυχαία εντελώς η στιγμή). Αυτό έγινε από το εποπτικό συμβούλιο, όχι από τον ίδιο, οπότε δεν νομίζω ότι συντρέχει κανένας λόγος», είπε μιλώντας στον Real FM.

  Και συνέχισε: «Θα έπαιρνε εφάπαξ έτσι κι αλλιώς. Όταν ανεβαίνεις βαθμίδα, παίρνεις κάτι παραπάνω. Δεν νομίζω ότι εμπίπτει σε θέματα δεοντολογίας, όπως και απορώ γιατί συσχετίζεται με το θέμα άλλων οργανισμών όπου έγιναν κάποια πράγματα που αντιδράσαμε όπως αντιδράσαμε».

  Μου αρέσει!

 5. Καρα Αμαν Αλης said

  Καραμανληδες ειναι ονομασια τουρκοφωνων χριστιανων ορθοδοξων που κατοικουν-αν στην Ανατολια, συγκεκριμενα Καραμανια στην περιοχη της αρχαιας Κιλικιας, και στην Καπαδοκια, εγραφαν την τουρκικη γλωσσα με χαρακτηρες του ελληνικο αλφαβητου τα Καραμανληδικα.
  Επειτα απο την υπογραφη της συνθηκη της Λωζανης μεταφερθηκαν πολλοι στην Ελλαδα.

  Μου αρέσει!

 6. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  ας δουμε και μερικες αληθεις

  περα απο..υποπτους υμνους…

  την αλλη πλευρα λεμε..

  ας αναρωτηθουμε …τι ειναι πιο αληθινο…

  και ας θυμηθουμε τον μεγα προδοτη της πατριδας..

  τον ακαπνο…τον λιποτακτη του Εθνικου πολεμου!

  τον ανθρωπο που αλλοι εχυναν αιμα..και αυτος επινε καφε στα χαυτεια…

  —————-

  O εθνάρχης της συμφοράς της Ελλάδος.

  Σαν σήμερα 8 Μαρτίου γεννιέται στην Πρώτη Σερρών ο εθνάρχης της συμφοράς της Ελλάδος.

  Πρωθυπουργός πάντοτε φυτευτός από τα εκάστοτε κέντρα εξουσίας κατάφερνε σε λίγο χρονικό διάστημα να εξανεμίζει τα ποσοστά που του δίνονταν ως δώρο.

  Τοποθετήθηκε για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός, πραξικοπηματικά αντί του Στ. Στεφανόπουλου, το 1955 μετά το θάνατο του Αλέξανδρου Παπάγου και κατάφερε μέσα σε λίγο διάστημα να γίνει τόσο μισητός από τους έλληνες ώστε να διαφύγει το 1963 με ψευδώνυμο στο Παρίσι. Στην διάρκεια αυτής της οκταετίας κατάφερε να υπογράψει τις κατάπτυστες συνθήκες Ζυρίχης και Λονδίνου που ουσιαστικά παρεχώρησαν την μισή Κύπρο στους Τούρκους ενώ την ίδια ώρα οι Κύπριοι μαχητές της ΕΟΚΑ μάχονταν για την ΕΝΩΣΗ τους με την μητέρα Πατρίδα.

  Επανήλθε πάλι φυτευτός το 1974 με ποσοστό προίκα 54% και την ολοκλήρωση της προδοσίας απέναντι στον κυπριακό ελληνισμό. Ουδέποτε επέτρεψε, και σαν πρόεδρος της δημοκρατίας , να ανοιχθεί ο φάκελλος της Κύπρου. Το 54% κατάφερε μέσα σε επτά χρόνια να το κατεβάσει 15 ολόκληρες μονάδες. Στην επταετία αυτή κατάφερε να διώξει όλον τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο από τη χώρα (Ωνάσης , Νιάρχος, ναυπηγεία, Λάτσης, ΧΡΩΠΕΙ, ΜΕΒΕΑ κ.α.) κρατικοποιώντας όλες τις βιομηχανίες για να τις κλείσει σε βάθος χρόνου.

  Μας βάζει στην ΕΟΚ για να συντηρούμεθα με δανεικά κι εμβάσματα ανοίγοντας τον δρόμο στον φίλο του Αντρέα για την πλήρη διάλυση της Ελλάδος, κάτι που σήμερα αντιλαμβάνονται και οι πλέον αδαείς.

  Είναι ίσως ο μόνος «έλληνας» που έχει ταφεί σε ιδιωτικό μαυσωλείο στη Φιλοθέη και από τους αρκετούς πολιτικάντηδες της ιερής αυτής Πατρίδος που δεν θα ισχύσει το «ο νεκρός δεδικαίωται».

  Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Κων. Καραμανλής αλλά καλύτερα να θυμόσαστε τη σημερινή μέρα σαν παγκόσμια ημέρα της γυναίκας !

  ΣΠΥΡΟΣ ΕΛ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

  ΣΣ

  ο..πρωθυπουργος σας

  που Εσκιζσε με τον ..αλλο…σθνοσωτηρα Αβερωφ..

  το Δημοψηφισμα των Κυπριων

  για Ενωση με την Ελλαδα μας!

  ο…εθνοσωτηρας μας που τον γυρισαν οι..αυμαχοι και καρεκλιαστηκε

  λεγοντας οτι η..Κυπρος κειται μακρια!

  ο…ξενοδουλος

  που μας εχωσε σκλαβους στην εε

  λεγοντας οτι μας πεταξε στον Ωκεανο της

  και πρεπει να μαθουμε να..κολυμπαμε…

  κυβερνωντας μας για δεκαετιες

  χωρις να μας δειξει πως να ..κολυμπαμε..

  αλλα για να εχει εξουσια και καρεκλα

  μας…βουτηξε και τα σωσιβια!

  Να τον χαιρεσθε…πατριωττττςςς

  οσοι τον…αγαπησατε..

  τον ελληνα σας..Καρα-Αμαν-Αλη σας….

  οι ΕΛΛΗΝΕΣ που αγαπησαμε την Ελλαδα…

  δεν τον ..εχουμε εθνοσωτηρα..

  αλλα Ιστορικα ..οδοστρωτηρα της πατριδας μας….

  Μαχητης

  Μου αρέσει!

  • ΜΑΧΗΤΗΣ said

   Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ….ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ…

   με ευρω…και υποπτες ξενοφερτες….λατρειες ..ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ!

   Μου αρέσει!

  • Panos Diakos said

   «Τοποθετήθηκε για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός, πραξικοπηματικά αντί του Στ. Στεφανόπουλου, το 1955 μετά το θάνατο του Αλέξανδρου Παπάγου και κατάφερε μέσα σε λίγο διάστημα να γίνει τόσο μισητός από τους έλληνες ώστε να διαφύγει το 1963 με ψευδώνυμο στο Παρίσι.» Εισαι ψιλοπαπαρακος τελικα ε ?

   Μου αρέσει!

   • ΑΓΓΕΛΙΚΗ said

    ΚΑΙ ΑΠΟ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ ΤΟΥ ΣΚΑΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΝΕ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ……..ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ

    Μου αρέσει!

   • ΜΑΧΗΤΗΣ said

    παπαρι ειναι οποιος δεν γνωριζει..αλλα απλα βριζει….

    τα ..νυκτερινα …νυχτοπερπατηματα του.,.ομορφου…με βασιλισσες..λεωωω…

    παπαρος ειναι οποιος δεν γνωριζει οτι..δραπετευσε οταν εχασε…απλες εκλογες…

    με το ονομα Τριανταφυλλιδης…λεωω..

    και πηγε να ..αραξει ..θυμωμενος ….και …παρασιτικα να ζει εις βαρος των Γαλλων για χρονια…. …λεωωω..

    αρχιπαπαρος ειναι οποιος δεν γνωριζει..

    και ζαλιζει τα αρ…ιδια του μαχητη….οταν γραφει…Ιστορικα ντοκουμεντα….

    και οτι εχει γραψει ο μαχητης απο την πρωτη ημερα της κρισης των ζωωδων νεοελληνων…

    ΕΓΕΝΝΕΤΟ!

    και τελειωνω…

    εθναρχης για …τα γαλαζια χρωματοσκυλα

    Εθνοπροδοτης για εμενα…..και τους Ελληνες

    διαλεξξξτεεεε…τωρα πουναι φρεσκα.,………..!.

    Μου αρέσει!

 7. ΑΓΓΕΛΙΚΗ said

  ΠΟΙΟΣ ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΚΑΛΕ?????
  ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ HAARP
  ΤΟΥ ΓΚΙΟΛΒΑ ΣTOYΣ EBΡAIOYΣ…..

  http://greekvoices.blogspot.com/2011/03/to-haarp-kai-o-ka.html

  ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ
  Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑ ΜΑΚΡΑΝ????

  http://nikosxeiladakis.gr/%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83-%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD/

  ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ

  Μου αρέσει!

  • Panos Diakos said

   οπου διαβαζω

   «Η ιστορία αναδείχθηκε το 1959 όταν η κυβέρνηση Καραμανλή έφερε στη βουλή νομοσχέδιο περι αναστολής διώξεως των εγκληματιών πολέμου και ενώ ο Μαξ Μέρτεν βρισκόταν στην φυλακή!
   Ο αποκαλούμενος δήμιος της Θεσσαλονίκης είχε συλληφθεί εντελώς τυχαία το 1957 ενώ είχε έρθει στην Αθήνα για να παραστεί σε δίκη ενός συμπατριώτη του ως μάρτυρας υπεράσπισης.
   Τελικά στο εδώλιο κάθισε ο Μέρτεν κατηγορούμενος για την εξόντωση 50 χιλιάδων Εβραίων.
   Η δίκη του συγκλόνισε το πανελλήνιο και ο Γερμανός καταδικάστηκε.
   Αποφυλακίστηκε όμως νύχτα, στις 5 Νοεμβρίου του 59 και απελάθηκε, προφανώς ύστερα από συμφωνία με τη Γερμανική κυβέρνηση. Όταν έφτασε στη Γερμανία και αισθάνθηκε ασφαλής, πέρασε στην αντεπίθεση και κατήγγειλε τον Καραμανλή μέσω Σπήγκελ ότι αυτός και οι συνεργάτες του ήταν «έμμισθοι πληροφοριοδότες των γερμανικών αρχών κατοχής και για τις πολύτιμες πληροφορίες που είχαν δώσει σχετικά με την Αντίσταση, πήραν ανταμοιβή από τις κατασχεμένες περιουσίες των Εβραίων». Δεν παρουσίασε όμως ποτέ σοβαρά στοιχεία που να δένουν τους ισχυρισμούς του.
   Η ελληνική κυβέρνηση τότε απάντησε σε υψηλούς τόνους ότι ο Καραμανλής ουδέποτε βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη την περίοδο της κατοχής . Στην συνέχεια κατατέθηκαν μηνύσεις επί συκοφαντία.»

   Μου αρέσει!

 8. ΑΓΓΕΛΙΚΗ said

  ΜΑΧ ΜΕΡΤΕΝ Ο ΔΗΜΙΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  https://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=51&t=5062

  Μου αρέσει!

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ said

   ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ CIA

   ΓIA TON KAΡΑΜΑΝΛΗ

   http://www.mixanitouxronou.gr/engrafo-tis-cia-parousiazi-ton-k-karamanli-os-sinergati-ton-nazi-stin-thessaloniki-katagrafi-tous-ischirismous-tou-sfagea-tis-thessalonikis-m-merten-pou-tous-diatipose-ti-dekaetia-tou-%CE%84/

   https://www.cia.gov/library/readingroom/document/519b7f95993294098d512b57

   Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    οπου διαβαζω

    «Η ιστορία αναδείχθηκε το 1959 όταν η κυβέρνηση Καραμανλή έφερε στη βουλή νομοσχέδιο περι αναστολής διώξεως των εγκληματιών πολέμου και ενώ ο Μαξ Μέρτεν βρισκόταν στην φυλακή!
    Ο αποκαλούμενος δήμιος της Θεσσαλονίκης είχε συλληφθεί εντελώς τυχαία το 1957 ενώ είχε έρθει στην Αθήνα για να παραστεί σε δίκη ενός συμπατριώτη του ως μάρτυρας υπεράσπισης.
    Τελικά στο εδώλιο κάθισε ο Μέρτεν κατηγορούμενος για την εξόντωση 50 χιλιάδων Εβραίων.
    Η δίκη του συγκλόνισε το πανελλήνιο και ο Γερμανός καταδικάστηκε.
    Αποφυλακίστηκε όμως νύχτα, στις 5 Νοεμβρίου του 59 και απελάθηκε, προφανώς ύστερα από συμφωνία με τη Γερμανική κυβέρνηση. Όταν έφτασε στη Γερμανία και αισθάνθηκε ασφαλής, πέρασε στην αντεπίθεση και κατήγγειλε τον Καραμανλή μέσω Σπήγκελ ότι αυτός και οι συνεργάτες του ήταν «έμμισθοι πληροφοριοδότες των γερμανικών αρχών κατοχής και για τις πολύτιμες πληροφορίες που είχαν δώσει σχετικά με την Αντίσταση, πήραν ανταμοιβή από τις κατασχεμένες περιουσίες των Εβραίων». Δεν παρουσίασε όμως ποτέ σοβαρά στοιχεία που να δένουν τους ισχυρισμούς του.
    Η ελληνική κυβέρνηση τότε απάντησε σε υψηλούς τόνους ότι ο Καραμανλής ουδέποτε βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη την περίοδο της κατοχής . Στην συνέχεια κατατέθηκαν μηνύσεις επί συκοφαντία.»

    Μου αρέσει!

   • ΜΑΧΗΤΗΣ said

    ουτε αδειασε την ελλαδα απο τους νεους της..

    δεν τους εστειλε στα βιομηχανικα κρεματορια της Γερμανιας ο…φιλελληνας καραμανλης…

    ενατιι χρηματων …..λεμεεε…..

    τους προσφερε θυσια στη γερμανια…τυχαια ..λεμεεε..

    και δεν τους κρατησε εδω να δουλεψουν και προκοψουν στην…ψωροκωσταινα…λεμεεε…

    ουτε ..οταν τον γυρισαν απο την…Συνοδο της Ρωμης..

    με την..ανακωχη του…

    οι Τουρκοι πηραν απυροβλητα τη μιση Κυπρο…

    οτι δεν ειχαν κατορθωσει μεχρι εκεινη τη στιγμη με πολεμο!

    Αφου ομως….

    Η ελληνική κυβέρνηση τότε απάντησε σε υψηλούς τόνους ότι ο Καραμανλής ουδέποτε βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη την περίοδο της κατοχής . Στην συνέχεια κατατέθηκαν μηνύσεις επί συκοφαντία.»

    κοι Δικασται…

    ειναι αυτη αποδειξη?

    Μου αρέσει!

  • Panos Diakos said

   καταντησες ο ναζι Μερτεν να σε καθοδηγει απ την αβυσσο αγαπητη.

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: