olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΙΔΟΥ η συμμορία της δραχμής – όλα τα στοιχεία.

Posted by olympiada στο Φεβρουαρίου 22, 2017

img_3500ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ.

Επειδή έγινε της μόδας πάλι η συζήτηση για την συμμορία της δραχμής και το GREXIT, με βρωμερά σενάρια που διακινούνται από τους καταστροφείς της Ελλάδας, ότι δήθεν Παυλόπουλος, Καραμανλής, Τσίπρας και Καμμένος δρούσαν με σχέδιο την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ας αποκαλύψουμε εμείς ποιοί είναι πραγματικά οι συμμορίτες που επιχείρησαν να βγάλουν την χώρα από το ευρώ:

Το σύνολο των παρεμβάσεων του ΔΝΤ ιστορικά και γεωγραφικά, δηλαδή σε όποια χώρα και αν ενεπλάκη, έχει μία κοινή συνισταμένη: Την κατάρρευση του τοπικού νομίσματος.  Ακόμα και αν αυτό είχε…ισχυρά κλειδωμένη ισοτιμία, όπως στην περίπτωση της Αργεντινής όπου το τοπικό πέσω ήταν κλειδωμένο με το δολάριο. Με μία ισχυρή συμφωνία, αντιστοιχεί με αυτή της ευρωζώνης.

Δηλαδή, οι πολιτικοί που ενέπλεξαν το ΔΝΤ στην Ελλάδα, παραβιάζοντας το ευρωπαϊκό δίκαιο, αποσκοπούσαν ευθέως στην έξοδο της χώρας από την ζώνη του ευρώ. Άλλωστε η υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ συνιστούσε «Grexit» από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, άρα νομοτελειακά θα ακολουθούσε και το νόμισμα.

Ήταν σχεδόν αναπόφευκτη η κατάληξη και δεν υπάρχει το ελαφρυντικό της ηλιθιότητας για αυτούς που το έπραξαν. Όφειλαν ιστορικά να γνωρίζουν την παράμετρο που αναφέραμε πριν πάρουν αυτή την ολέθρια απόφαση.

 Άλλος σημαντικότατος παράγοντας εξόδου μίας χώρας από την ευρωζώνη, είναι η απώλεια καταθέσων από τις τράπεζες. Αυτή η απώλεια καταθέσεων όταν η χώρα είναι στην ευρωζώνη, δεν δύναται να αντικατασταθεί με καμία άλλη μέθοδο πέραν της εκτύπωσης «εθνικού νομίσματος», όταν πλέον ούτε η προστασία που παρέχουν τα Capital Controls δύνανται να ισοσταθμίσουν τις τρέχουσες χρηματοδοτικές ανάγκες, έστω και ως λογιστικές εγγραφές.

Στην συνέχεια θα δούμε εάν μιλάμε για απύθμενη ηλιθιότητα ή για σκοτεινό δόλο, καθώς όπως προκύπτει, οι θιασώτες του ΔΝΤ ήταν οι ίδιοι που προκάλεσαν το απόλυτο σαμποτάζ στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Πάμε όμως στα πρόσωπα που κατονομάστηκαν από την εταιρεία του Ψυχάρη και τον νυν αντιπρόεδρο του Μητσοτάκη, Γεωργιάδη, ως συνωμότες της δραχμής: Παυλόπουλος, Καραμανλής, Τσίπρας, Καμμένος.

Η κυβέρνηση Καραμανλή, Παυλόπουλου, Καμμένου λοιπόν, παρότι διαχειρίστηκε την μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, που γονάτισε τις δυτικές οικονομίες, άντεξε και δεν προσέφυγε στο ΔΝΤ, παρά τις νουθεσίες τότε του Κώστα Σημίτη και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.  Αντίθετα, μέχρι και τον τελευταίο μήνα παραμονής του στην κυβέρνηση είχε καταφέρει να έχει αδιάλειπτη χρηματοδοτική εισροή, με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίσει σε καμία περίπτωση κρίση δανεισμού. Ήταν η κυβέρνηση που διατήρησε ψηλά το αξιόχρεο της χώρας και φυσικά η λέξη «Grexit» ουδέποτε ακούστηκε επί ημερών της κυβέρνησης Καραμανλή.

Ως φυσικά πρόσωπα δε, Καραμανλής, Παυλόπουλος και Καμμένος, καταψήφισαν το σχέδιο υπαγωγής στο ΔΝΤ, δηλαδή την κερκόπορτα εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.

 Εννοείται ότι δεν υπάρχει ούτε μία τους δήλωση στην οποία να καλούν τον κόσμο να τραβήξει τα λεφτά του από τις τράπεζες ή να προπαγανδίζουν το GREXIT.  Ακόμα και ο Πάνος Καμμένος που άσκησε σκληρότατη αντιπολίτευση στον Παπανδρέου και τον Σαμαρά, δεν αναφέρθηκε ούτε μία φορά σε απειλή για Grexit! Αντίθετα δεκάδες φορές καλούσε την δικαιοσύνη να επέμβει ενάντια σε όσους προπαγάνδιζαν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη με φήμες η – ακόμα χειρότερα – καλούσαν τον κόσμο να τραβήξει τα λεφτά του από τις τράπεζες.

Πάμε λοιπόν τώρα να δούμε την πραγματική «συμμορία της δραχμής».

Άδωνις Γεωργιάδης, Ντόρα Μπακογιάννη.

Και οι δύο αγωνίστηκαν σθεναρά, ο ένας φανερά η άλλη εν κρυπτώ, ώστε να φύγει μία ώρα αρχύτερα η κυβέρνηση Καραμανλή από τη χώρα και να έρθει ο ολετήρας Γιώργος Παπανδρέου. Τα κατάφεραν.

Ο δόλος τους ήταν εμφανής, αφού και οι δύο, ο «αντισημίτης ακροδεξιός» που οι πιστοί του ορκιζοντο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν «κρυπτοεβραίος» και η παρολίγον αρχηγός της ΝΔ, υπερψήφισαν  την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ! Δηλαδή άνοιξαν εσκεμμένα, ενάντια στην «ιδεολογία» κλπ κλπ, την κερκόπορτα στο GREXIT!

Σήμερα μάλιστα, αποκαλύπτεται ακόμα και από το ίδιο το ΔΝΤ πως άπαντες γνώριζαν ότι το πρόγραμμα όχι μόνον δεν έβγαινε, αλλά θα ήταν και καταστροφικό για την Ελλάδα.

Η συνέχεια ήλθε με το διαβόητο PSI.  Το εθνικό έγκλημα που έβγαλε εκτός Ελλάδος δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ υπό την μορφή αγοράς τοξικών ομολόγων, τα οποία στην συνέχεια κουρεύτηκαν αφήνοντας μία κολοσσιαία τρύπα ρευστότητας. Καταστράφηκαν Έλληνες επενδυτές, ασφαλιστικά ταμεία, ΝΠΔΔ, τράπεζες και άλλα.  Κοινώς, δεκάδες δισεκατομμύρια πολύτιμων ευρώ έκαναν φτερά στερώντας από την Ελλάδα οποιοδήποτε διαπραγματευτικό πλεονέκτημα έναντι του GREXIT!

Φυσικά, τόσο η κυρία Μπακογιάννη όσο και ο κύριος Γεωργιάδης ήταν υπέρμαχοι του εγκληματικού PSI που οδήγησε τη χώρα ένα βήμα πιο κοντά στο GREXIT.

Και ήλθε η στιγμή που ως αντιπολίτευση, ο κύριος Γεωργιάδης και η κυρία Μπακογιάννη διέπραξαν το μέγιστο των εγκλημάτων: Την διασπορά ψευδών ειδήσεων για τις καταθέσεις,  Με αποτέλεσμα να χαθούν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ από τις τράπεζες και να φύγουν στο εξωτερικό, οδηγώντας στα περίφημα capital controls. Και φυσικά ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στο GREXIT.

 Δηλαδή τόσο ο κύριος Γεωργιάδης όσο και η κυρία Μπακογιάννη, τα τελευταία οχτώ χρόνια δρουν με σχέδιο και σταθερή προσήλωση στο να προκαλέσουν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Η σκοπιμότητα και ο δόλος τους, δεδομένα.

 Από την άλλη, η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου με την καθοδήγηση του Προκόπη Παυλόπουλου που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους γνωστές του ευρωπαϊκού δικαίου, όχι μόνον κατάφεραν να κρατήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη, αλλά με την συμφωνία του 2015 που πρακτικά εξοβέλισε το ΔΝΤ από το Ελληνικό πρόγραμμα ( Γι’ αυτό και η Γερμανία κάνει απέλπιδες προσπάθειες να το ξαναβάλει μέσα)  θωράκισε την Ελλάδα μεταφέροντας το μεγαλύτερο ποσοστό της χρηματοδότησης σε ευρωπαϊκό δίκαιο.  Η υπαγωγή της χώρας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης (ESM), όχι μόνο την επανέφερε στο ευρωπαϊκό κεκτημένο αλλά έδιωξε ως αποδείχτηκε και τον εφιάλτη του GREXIT, Διότι η στεγανοποίηση που είχε επιτευχθεί για την υπόλοιπη ευρωζώνη σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ελέω ΔΝΤ, εξανεμίστηκε.  Πλέον η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν καταστροφική για ολόκληρη την ευρωζώνη όπως δήλωσαν ξεκάθαρά αξιωματούχοι από το σύνολο των ευρωπαϊκών θεσμών.

Συμπερασματικά, ο κύριος Γεωργιάδης και η κυρία Μπακογιάννη ανήκουν ενεργά έως και σήμερα στην συμμορία της δραχμής, προσπαθώντας να φτιάξουν φερετζέδες με θεωρίες συνωμοσίας για να κρύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες.

33 Σχόλια to “ΙΔΟΥ η συμμορία της δραχμής – όλα τα στοιχεία.”

 1. ΖΟΥΓΚ said

  Μου αρέσει!

 2. ΖΟΥΓΚ said

  Η Ουρσουλα φον ντερ Λάιεν υπουργός Αμυνας της Γερμανίας

  .

  Μου αρέσει!

  • anti said

   ρε πονηριδη εχεις καταλαβει το μεγεθος της αυξησης του τουρισμου στην αθηνα τα τελευταια 2 χρονια?δυσκολο γιατι εισαι στοκος αποτι φαινεται απο αυτα που ποσταρεις…ουγκανος τελειως!!

   Μου αρέσει!

  • Αλή αλ-Γιουνάνι said

   Στη μία περίπτωση έχουμε μία γυναίκα που σεβάστηκε τη χώρα και τους ανθρώπους που τη φιλοξένησαν για λίγες ώρες, στην άλλη έχουμε μία που έδειξε ασέβεια και περιφρόνηση.

   Μου αρέσει!

 3. Πετρος Καλογεροπουλος said

  Και πώς εμεις μειναμε με την ιδεα οτι η Ελλαδα κι ο λαος της ξεπουλιουνται! Καταπληκτικη,ομολογουμενως αναλυση και αποκαλυψη!Τωρα ξερουμε ποιος φταιει και ειμαστε προθυμοι να ζητησουμε συγγνωμη απο το blog σας αλλα και να σας ευχαριστησουμε για την ενδελεχη ενημερωση. Τωρα καταλαβαινουμε πώς αυτοι οι μπαγαμποντηδες μας ξεγελασαν…Ο Τσιπρας,ο καημενος,παει να μπαλωσει τις τρυπες που ανοιξαν εκεινοι.Γι αυτο γιναμε ξαφνικα ολοι φτωχοι.Και χανονται τοσες θεσεις εργασιας και τα παιδια μας φευγουν μεταναστες και τα αεροδρομια με τα νερα και τον ηλεκτρισμο και το σιδηροδρομικο δικτυο και τα λιμανια ,γενικα ό,τι κινειται ή μενει ακινητο ξεπουλιουνται… ναι,μην ξεχασω,κι ο πληθυσμος της χωρας μας μειωθηκε κατα 340.000… Σας ευχαριστουμε ταπεινα,αγαπητοι φιλοι! Σας ειμαστε ευγνωμονες που μας δειχνετε ακομα μια φορα το δρομο προς την Αληθεια! Ξερετε,σκεφτομαι πως θα πρεπει να ρωτησω και παλι τους κκ Γ.α.Παπανδρεου,Σαμαρα,Βενιζελο,αντε και τον Χρυσοχοίδη,μηπως καπου εχασαν κι αυτοι την ευκαιρια,μηπως τους παραπλανησαν αυτοι οι καραδοκουντες Κακοι κι αμαρτησαν. Ισως να μην ειχαν διεξοδο. Να,οπως οι κκ Τσιπρας και Καμμενος σημερα,που αναγκαζονται να δεχονται Ο,ΤΙ τους παραγγειλουν οι Κακοι,για να μην τυχει και βγουμε απ το ευρω και την ΕΕ! Εννοια σας,ομως,παιδια.Συντομα θα σαςς δειξουμε ποσο σας κατανοουμε

  Μου αρέσει!

  • π_ _ τσες στον κύβο ! said

   Λες λες λες ένα μάτσο τύφλες και το μόνο που ακόμη δεν έχεις καταλάβει σύμψωνα με τα λεγόμενά σου, είναι ότι δεν φταίς εσύ που είχες ψηφίσει λεφτά υπάρχουν και μας έριξες στον λάκκο αλλά οι αλήτες κι οι παλιάνθρωποι που σε γέλασαν.
   Αντε με το συμπάθιο και . . .
   (και πού ‘σαι, μην το πάρεις κατάκαρδα η μισή Ελλάδα είχε κάνει γβν κδια μ λακία. σκέψου το)

   Μου αρέσει!

   • Πετρος Καλογεροπουλος said

    Φιλε Π–τσες,μεινε στην θεση που εχεις παρει. Δεν απευθυνομαι,προφανως,σε σενα.Οπως ειδες,ασκω κριτικη. Δεν βριζω.Σκεψου,ομως,το ποιον της στασης σου εναντι των μεγαλων προβληματων που ζουμε και την αντιστοιχη ευθυνη σου. Αντεγκλησεις δεν συνεχιζω

    Μου αρέσει!

 4. ΖΟΥΓΚ said

  Μου αρέσει!

 5. ΖΟΥΓΚ said

  Ακλόνητες οι ασυλίες: Όχι για Αυλωνίτου και Καββαθά…
  2/22/2017 04:42:00 μ.μ.

  Απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής, κατά πλειοψηφία, οι αιτήσεις για άρση ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένης Αυλωνίτου και του βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιου Καββαθά.
  Κατά της άρσης ασυλίας της κ. Αυλωνίτου ψήφισαν 143 βουλευτές, ενώ το αίτημα υπερψήφισαν 42 και πέντε δήλωσαν «παρών».
  Για τον κ. Καββαθά, 133 βουλευτές τάχθηκαν κατά της άρσης ασυλίας του, 55 υπέρ και δύο δήλωσαν «παρών».
  Το αίτημα για άρση ασυλίας της κ. Αυλωνίτου, αφορούσε μήνυση για χειροδικία, που είχε υποβάλει εναντίον της ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ), Σταύρος Χάτζος, μετά από επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ τους το 2012 και όταν ακόμα δεν ήταν βουλευτής, με αποτέλεσμα να αλληλο-μηνυθούν.
  Η υπόθεση του κ. Καββαθά αφορούσε μήνυση που είχε κατατεθεί κατά όλου του δημοτικού συμβουλίου Λευκάδας, την περίοδο που ήταν μέλος του, για χορήγηση άδειας λειτουργίας καντίνας σε παραλία της περιοχής.
  Να σημειωθεί ότι και η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας ήταν αρνητική για την άρση ασυλίας των δύο βουλευτών.

  Μου αρέσει!

 6. GO BACK GO BACK said

  Μου αρέσει!

 7. GO BACK GO BACK said

  Μου αρέσει!

 8. GO BACK GO BACK said

  Aλεξη την εβαψες η Αντζελα εβαλε μαυρα ετοιμασου
  θα σε τελειωσει εντελως.

  Μου αρέσει!

 9. Geoman. said

  Πάντως στις λίστες καταθετών του εξωτερικού βρίσκονται δεκάδες πρώην υπουργοί και βουλευτές της πασοκονουδούλας…….συν λοιπά μέλη της συμμορίας τους………..
  Τυχαίο;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
  Δε νομίζω………..
  Με ένα 50% υποτίμηση της νέας δραχμής, όλα αυτά τα καλόπαιδα θα αγοράζουν ακίνητα έναντι πινακίου φακής στην τότε υποτιθέμενη κατάσταση………
  Άρα οι πιθανότητες είναι συντριπτικά περισσότερες να είναι οι συγκεκριμένοι του άρθρου δραχμολάγνοι, παρά οι σανέλ……

  Μου αρέσει!

 10. Φωνή της λογικής said

  Γνωρίζουμε πολύ καλα τα ανδραγαθήματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στα τόσα χρονια εξουσίας. Το PSI ηταν το αποκορύφωμα του εθνικού ξεπουλήματος με δισεκατομμύρια να εξαφανίζονται από τα χέρια Ελλήνων επενδυτών, ασφαλισμένων και τραπεζών.
  Το χειρότερο εινια οτι βλέπουμε ακόμα και σήμερα ένα οργανωμένο σχέδιο ώθησης της χώρας ακόμα πιο βαθιά στη λιτότητα και το χάος. Σχέδιο το οποίο η ΝΔ δια του προέδρου της δε ντρέπεται να το διαφημίζει και στο εξωτερικό πουλώντας εκδούλευση στα κέντρα αποφάσεων της Ευρώπης. Σχέδιο το οποίο αποτελεί, κατά πάγια τακτική τους, εθνική προδοσία, αφού προτιμούν να εξωθήσουν τη χώρα σε εκλογές αντί να βοηθούν την χώρα και τη νόμιμη κυβέρνηση της να κλείσει την αξιολόγηση και μα προχωρήσει μπροστά.

  Τους εχουμε μάθει τόσα χρονια. Αλλά ευτυχώς φροντιζουν να μην ξεχνάμε τα ανδραγαθήματα τους.

  Μου αρέσει!

 11. Εμπεδοκλής said

  Γιαννόπουλε και εδώ γράφεις;

  Μου αρέσει!

 12. Alexadros said

  Grexit :4 σενάρια

  Του Νίκου Ιγγλέση

  Το ελληνικό δράμα κορυφώνεται. Μετά επτά χρόνια «μεταρρυθμίσεων», το σχέδιο των επικυρίαρχων δανειστών έχει φτάσει σε πλήρες αδιέξοδο. Το ελληνικό «πειραμοατόζωο» πνέει τα λοίσθια και οι θεράποντες ειδικοί – Ευρωζώνη και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο – διαφωνούν για τη θεραπεία που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να αποφευχθεί το μοιραίο.
  Το 2010 η Ελλάδα δεν μπορούσε να δανειστεί, μ’ ένα βιώσιμο επιτόκιο, από τις «αγορές» για να πληρώνει τα τοκοχρεωλύσια του Δημόσιου Χρέους της και ουσιαστικά χρεοκόπησε μέσα στο ευρώ. Για να μην καταρρεύσει το ενιαίο νόμισμα και οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, Ευρωζώνη και ΔΝΤ άρχισαν να δανείζουν τη χώρα μας προκειμένου αυτή να αποπληρώνει τα ομόλογα που κατείχαν οι «αγορές». Οι επίσημοι δανειστές λειτουργούν ως μεσάζοντες μεταξύ της χώρας μας και των «αγορών». Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) δανείζεται από τις «αγορές» με ομόλογα (μερικά από τα οποία έχουν διάρκεια σαράντα ετών) και με τα χρήματα που παίρνει δανείζει στη συνέχεια την Ελλάδα. Τα λεφτά που παίρνει η χώρα μας δεν είναι από τους ευρωπαίους φορολογούμενους αλλά από τις χρηματαγορές.
  Το ελληνικό Δημόσιο Χρέος είναι «εξαιρετικά μη βιώσιμο» (εξυπηρετήσιμο) υποστηρίζει το ΔΝΤ γι’ αυτό απαιτείται να «κουρευτεί», ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού (πριν την πληρωμή των τόκων) πρέπει να περιοριστεί στο 1,5% του ΑΕΠ, για να έχει η χώρα μια ελπίδα ανάπτυξης. Το ΔΝΤ προβλέπει ότι χωρίς «κούρεμα», το χρέος θα φτάσει στο 275% του ΑΕΠ το 2060, από 185% σήμερα. Αντίθετα ο «Γενικός Επιτελάρχης» της Ευρωζώνης, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε θεωρεί ότι το χρέος είναι, για την ώρα, βιώσιμο άρα δε χρειάζεται «κούρεμα» και η Ελλάδα μπορεί να επιτυγχάνει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για τα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια. Τελικά οι δανειστές κατέληξαν σ’ ένα συμβιβασμό σε βάρος της Ελλάδας – όχι δε θα τα εύρισκαν τα συνεταιράκια -, προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση: όχι «κούρεμα» του χρέους, πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ και πρόσθετα μέτρα 3,6 δις. ή 2% του ΑΕΠ για να θεωρηθεί – από το ΔΝΤ – το χρέος βιώσιμο. Από τα πρόσθετα μέτρα τα μισά θα εφαρμοσθούν άμεσα και τα υπόλοιπα θα θεσμοθετηθούν τώρα αλλά θα εφαρμοστούν από το 2018. Όλα αυτά για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Φανταστείτε τι έχει να γίνει μέχρι την έκτη!
  Όσα μέτρα κι’ αν πάρουμε, όσο κι’ αν καταστρέψουμε την οικονομία μας, όσο κι’ αν διαλύσουμε την κοινωνία μας, σωτηρία δεν μπορεί να υπάρξει. Το πρόβλημα ξεκίνησε από το 2002 που η Ελλάδα μετέτρεψε το σύνολο του χρέους της στο ενιαίο νόμισμα, δηλαδή σε συνάλλαγμα, αφού η χώρα δεν μπορεί να εκδίδει ευρώ. Θυμίζουμε ότι το 2001 το 75% του χρέους ήταν σε δραχμές (εσωτερικό χρέος) και μόνο το 25% σε συνάλλαγμα. Άρα το 75% των τοκοχρεολυσίων πληρώνονταν σε δραχμές που μπορούσε να εκδίδει η Ελλάδα. Έτσι μεταξύ του 2002, που η χώρα εισήλθε στο ευρώ, και του 2016 το Δημόσιο Χρέος αυξήθηκε κατά 109% (από 156 σε 324 δις.) ενώ το ΑΕΠ μόνο κατά 34% (από 131 σε 175 δις.). Το ξένο νόμισμα, το ευρώ, υπερδιπλασίασε το χρέος.
  Το εγχώριο μνημονιακό πολιτικό σύστημα αλλά και οι δανειστές γνωρίζουν ότι αργά ή γρήγορα η Ελλάδα θ’ αναγκαστεί να φύγει από την Ευρωζώνη. Προς το παρόν θέλουν ν’ αποφύγουν ένα Grexit πριν από τις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία και ενώ θα υλοποπoιείται το Brexit. Η συζήτηση έχει ανοίξει στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό και οι διάφορες πλευρές δίνουν στο Grexit τη μορφή και το περιεχόμενο που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Αυτή τη στιγμή μπορούμε να καταγράψουμε τέσσερα πιθανά σενάρια:
  1ο Σενάριο (παράλληλο νόμισμα)
  Μπροστά στην αδυναμία στοιχειώδους λειτουργίας του κράτους και τεράστιου πολιτικού κόστους η μνημονιακή κυβέρνηση αποφασίζει την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος «ΙΟU» (I Owe You = σου χρωστάω) το οποίο θα κυκλοφορεί μαζί με το ευρώ.
  Τα «IOUs» θα είναι, με νόμο, υποχρεωτικώς αποδεκτά στις συναλλαγές με το Δημόσιο. Έτσι το κράτος θα μπορεί να πληρώνει το σύνολο ή μέρος των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των συντάξεων αλλά και τους προμηθευτές του, όπως και να επιδοτεί τα ασφαλιστικά Ταμεία και τα νοσοκομεία εκδίδοντας «νέο νόμισμα» χωρίς να χρειαστεί να βγει η χώρα από την Ευρωζώνη. Παράλληλα τα ευρώ που θα συγκεντρώνονται από τη φορολογία, τις εξαγωγές, τον τουρισμό και τη ναυτιλία θα χρησιμοποιούνται για την πληρωμή των τόκων και των χρεολυσίων του Δημόσιου Χρέους εξασφαλίζοντας τα συμφέροντα των δανειστών.
  Το «ΙΟU» θα εισαχθεί σε ηλεκτρονική μορφή και με αρχική ισοτιμία ένα προς ένα σε σχέση με το ευρώ (ένα «ΙΟU» προς ένα ευρώ). Στην αγορά το «ΙΟU» θα αρχίσει από τις πρώτες μέρες να υποτιμάται μειώνοντας την αγοραστική αξία μισθών και συντάξεων. Θα δημιουργηθεί μια ερμαφρόδιτη νομισματική κατάσταση, αφού κανείς δεν θα εμπιστεύεται το παράλληλο νόμισμα και θα προτιμά το ευρώ. Οι εισαγωγές, ο τουρισμός και οι πωλήσεις μεγάλης αξίας θα γίνονται σε ευρώ δημιουργώντας μια παράλληλη οικονομία. Στην αγορά η τιμή ενός προϊόντος θα καθορίζεται ανάλογα με το αν ο πελάτης πληρώνει σε «ΙΟU» ή σε ευρώ.
  Το παράλληλο νόμισμα αποτελεί ένα ημίμετρο προκειμένου η χώρα να μην αποδεσμευτεί από το ευρώ και να παραμείνει μια ελεγχόμενη οικονομική ζώνη. Είναι αυτό που εμφανίστηκε ως «σχέδιο Βαρουφάκη» μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών. Θυμίζουμε επίσης ότι, αμέσως μετά την κατάληψη της Ελλάδας το 1941, οι Γερμανοί έθεσαν σε κυκλοφορία παράλληλα με τη δραχμή τα λεγόμενα «κατοχικά μάρκα». Το «ΙΟU» αποτελεί παγίδα που θα εξαθλιώσει περαιτέρω τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού που θα συναλλάσσεται με ένα νόμισμα που συνεχώς θα υποτιμάται. Είναι λυπηρό ότι και κάποιοι από τους υποστηρικτές της εξόδου από την Ευρωζώνη επιλέγουν την λύση του παράλληλου νομίσματος ως ενδιάμεσο στάδιο.
  2ο Σενάριο (η γερμανική δραχμή)
  Οι δανειστές είναι απρόθυμοι να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει το πολιτικό κόστος της λήψης, συνεχώς, νέων επώδυνων μέτρων. Συμφωνείται έτσι η προσωρινή έξοδος («time out») από το ευρώ για μια περίοδο π.χ. πέντε ετών.
  Η προσωρινή έξοδος θα προβλέπει την παραμονή της χώρας ως άτυπου μέλους της Ευρωζώνης που, αφού υποτιμήσει το εθνικό νόμισμά της, τη δραχμή, και αφού κάνει όλες τις απαραίτητες «μεταρρυθμίσεις» θα μπορεί να ζητήσει την επανένταξή της στο ενιαίο νόμισμα. Η συναλλαγματική ισοτιμία της δραχμής θα καθοριστεί με τη βοήθεια της ΕΚΤ ενώ η χώρα μας κατά τη διάρκεια του «time out» θα εποπτεύεται από μια θυγατρική του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), τον ESM-2.
  Το σενάριο αυτό είχε παρουσιάσει το 2011 ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ το είχε υποστηρίξει δημοσίως ο πρώην οικονομικός σύμβουλος της Άνγκελα Μέρκελ και πρώην πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Μονάχου (Ifo) Χανς-Βέρνερ Ζιν. Ο Σόϊμπλε είχε επαναφέρει την ιδέα αυτή με εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που παραδώθηκε στον Γερούν Ντάϊσελμπλουμ, πρόεδρο του Eurogroup, στις 11 Ιουλίου 2015, μια μέρα πριν συμφωνηθεί στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής (12-7-15) η υπογραφή της τρίτης Δανειακής Σύμβασης – Μνημονίου.
  Η γερμανική πρόταση δεν περιλαμβάνει καμιά αναφορά στο χρέος, που θεωρείται ότι πρέπει να αποπληρώνεται κανονικά σε ευρώ. Βέβαια ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, κατά τη συνάντησή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, είχε προτείνει τη χορήγηση στην Ελλάδα 50 δις. ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια, χωρίς να διευκρινίζεται αν θα πρόκειται για δωρεάν βοήθεια ή δάνειο. Μάλλον το ποσόν αυτό θα χρησιμοποιούνταν, κατά το μεγαλύτερο μέρος του, για την αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων του χρέους, το πρώτο χρονικό διάστημα.
  Ασφαλώς η «φιλική» αυτή έξοδος από το ευρώ αποσκοπεί στην «εξυγείανση» της ελληνικής αποικίας με τις δικές της δυνάμεις, με το δικό της κόστος, για να επανέλθει στη συνέχεια προς εκμετάλλευση, μέσω του ευρώ, στη δικαιοδοσία του γερμανικού imperium. Είναι ένα σενάριο για την έξοδο από το ευρω-μάρκο και την εισαγωγή της γερμανικής δραχμής.
  3ο Σενάριο (η δραχμή της χρεοκοπίας)
  Η χώρα αντιμετωπίζει το φάσμα της τυπικής χρεοκοπίας. Οι δανειστές, που μετά το πλήγμα του Brexit βλέπουν τη ραγδαία άνοδο «αντι-ευρώ» πολιτικών δυνάμεων, σε πολλές σημαντικές χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, αρνούνται να εκταμιεύσουν νέα ποσά για την ανακύκλωση του χρέους και οι «αγορές» είναι κλειστές για την Ελλάδα. Η ετεροπροσδιορισμένη κυβέρνηση σε κατάσταση πανικού αναγκάζεται να αποφασίσει, σε συνεργασία με τους πιστωτές, την έξοδο από την Ευρωζώνη.
  Η δραχμή εισάγεται με ισοτιμία ένα προς ένα σε σχέση με το ευρώ ή γίνεται μια προκαταβολική υποτίμηση, π.χ. 1 ευρώ προς 1,2 ή 1,5 ή 2 δραχμές κ.ο.κ. και στη συνέχεια, κατ’ απαίτηση των δανειστών, αφήνεται σε ελεύθερη διαπραγμάτευση. Το νέο νόμισμα δέχεται θηριώδη υποτίμηση της αξίας του, όχι μόνο για οικονομικούς αλλά και για πολιτικούς λόγους. Οι τιμές των εισαγόμενων προϊόντων αυξάνονται δραματικά ενώ τα ομοειδή εγχώρια αγαθά διαμορφώνουν παραπλήσιες τιμές. Ένας αχαλίνωτος πληθωρισμός διαλύει ό,τι έχει απομείνει από την ελληνική οικονομία και εξαθλιώνει περαιτέρω μισθωτούς, συνταξιούχους και όλα τα μεσαία στρώματα.
  Το τραπεζικό σύστημα παραμένει υπό τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Η κυβέρνηση δεν αμφισβητεί το χρέος και συνεχίζει την αποπληρωμή του «στραγγίζοντας» την οικονομία από τα ευρώ και επιβάλλοντας ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα. Θα πρόκειται για την «τέλεια καταιγίδα». Ήδη στο γερμανικό τύπο έχουν εμφανιστεί άρθρα και δηλώσεις πολιτικών που ζητούν τη δημιουργία μηχανισμού για την αντιμετώπιση της χρεοκοπίας ενός κράτους εντός της Ευρωζώνης.
  Το σενάριο αυτό οι γραικύλοι ευρωφετιχιστές παρουσιάζουν ως το μοναδικό δρόμο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα με στόχο να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό ούτως ώστε να πειστεί ότι δεν υπάρχει ζωή έξω από το ευρώ. Παράλληλα παρουσιάζεται το τραγικό φαινόμενο κάποιοι οπαδοί του Grexit να υποστηρίζουν την ελεύθερη διακύμανση της δραχμής και να θεωρούν ότι η υποτίμησή της θα είναι υπέρ των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καταναλώνουν κυρίως εγχώρια προϊόντα! Οι υποστηρικτές αυτοί του εθνικού νομίσματος παρουσιάζουν τα ίδια επιχειρήματα με τους οπαδούς του ευρω-μονόδρομου και καλλιεργούν τη σύγχιση και το φόβο στους πολίτες.
  4ο Σενάριο (εθνική επιλογή)
  Μια νέα πατριωτική κυβέρνηση αναλαμβάνει τις τύχες της Ελλάδας με τη θέληση να απαλλάξει τη χώρα από την ευρω-κατοχή και να επαναφέρει την εθνική κυριαρχία. Έχοντας εκ των προτέρων καταρτίσει ένα, καλά μελετημένο σ’ όλες τις λεπτρομέρειές του, στρατηγικό σχέδιο αποφασίζει την έξοδο από την Ευρωζώνη.
  Το νέο εθνικό νόμισμα εισάγεται με ισοτιμία ένα προς ένα, δηλαδή, μια Νέα Δραχμή προς ένα ευρώ. Όλα, μισθοί, συντάξεις, εισοδήματα, οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών, τα δάνεια και όλες οι άλλες αξίες θα μετατραπούν, από την πρώτη στιγμή, στο νέο εθνικό νόμισμα μ’ αυτήν την ισοτιμία. Αμέσως μετά η ισοτιμία αυτή θα «κλειδώσει». Η Νέα Δραχμή δε θα είναι διαπραγματεύσιμη στα χρηματιστήρια συναλλάγματος και δε θα μπορεί να δεχτεί κερδοσκοπικές – υποτιμητικές επιθέσεις. Έτσι η μετάβαση θα γίνει ομαλά, και το κυριότερο, δε θα αυξηθούν οι τιμές των εισαγόμενων αγαθών και υπηρεσιών και άρα δε θα υπάρξει πληθωρισμός.
  Το «κλείδωμα» της ισοτιμίας ενός νομίσματος είναι εθνική επιλογή μιας χώρας και δεν εξαρτάται από ξένα κέντρα όπως κυβερνήσεις, χρηματιστήρια κλπ. Ουσιαστικά το «κλείδωμα» καθορίζει την ισοτιμία που οι εγχώριες τράπεζες θα πωλούν συνάλλαγμα, έναντι δραχμών, στους ενδιαφερόμενους π.χ. εισαγωγικές εταιρείες. Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα για 20 χρόνια είχει «κλειδώσει» τη ισοτιμία της δραχμής με το δολάριο (ένα δολάριο προς 30 δραχμές). Πρόσφατα η Ελβετία, από το 2011 μέχρι το 2015, «κλείδωσε» την ισοτιμία του φράγκου με το ευρώ. Η Βουλγαρία έχει «κλειδωμένη» την ισοτιμία του λέβα με το ευρώ.
  Οι υπάρχουσες καταθέσεις θα έχουν ρήτρα ευρώ ώστε να μην υπάρχει κανένας φόβος στους πολίτες για τυχόν υποτίμηση της Νέας Δραχμής. Επειδή από την πρώτη στιγμή όλες οι συναλλαγές στο εσωτερικό θα γίνονται στο νέο εθνικό νόμισμα, όταν εκταμιεύονται οι καταθέσεις στην εσωτερική αγορά θα μετατρέπονται σε δραχμές, πάντα με ισοτιμία ένα προς ένα, ενώ όταν εκταμιεύονται για εισαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών, για εξωτερικό τουρισμό, για σπουδές στην αλλοδαπή και για λόγους υγείας σε ευρώ.
  Παράλληλα θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να διατηρηθεί ισοσκελισμένο το Ισοζύγιο Αγαθών και Υπηρεσιών που επιτρέπει στη χώρα μας να πληρώνει σε συνάλλαγμα όλες τις εισαγωγές που κάνει σήμερα από τις εισπράξεις των εξαγωγών, του τουρισμού και της ναυτιλίας. Το ισοσκελισμένο Ισοζύγιο μας εξασφαλίζει ότι δε θα υπάρξουν ελλείψεις αγαθών στην εσωτερική αγορά και ούτε δελτίο χρειάζεται να επιβληθεί σε βασικά προϊόντα (καύσιμα, τρόφιμα, φάρμακα κ.ά).
  Με όπλο το εθνικό νόμισμα και τη δυνατότητα αύξησης της κυκλοφορίας του, η κυβέρνηση θα αρχίσει να χρηματοδοτεί ένα ευρύ πρόγραμμα δημόσιων και ιδιωτικών παραγωγικών επενδύσεων για την ανάπτυξη (όχι μεγέθυνση) της ελληνικής οικονομίας και βελτίωση της παραγωγικότητάς της. Οι επενδύσεις προοδευτικά θα αυξάνουν τον πλούτο της χώρας, θα βελτιώνουν τα εισοδήματα και θα μειώνουν την ανεργία. Τέλος, όποιο τμήμα του Δημόσιου Χρέους αναγνωρίσει η Ελλάδα, έπειτα από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις, αυτό θα αποπληρωθεί σε δραχμές, αφού το σημερινό χρέος δεν είναι σε συνάλλαγμα αλλά στο σημερινό «εθνικό» νόμισμα της χώρας.
  Απ’ όλα τα ανωτέρω είναι φανερό ότι το Grexit θα είναι σωτήριο μόνο αν είναι ελληνική επιλογή και όχι επιλογή των δανειστών

  http://voicenews.gr/index.php/voice-money/89113-grexit-3-1-senaria.html

  Ο καθένας , γράφει ότι του κατέβει.

  Αν ήταν ρεαλιστικό οποιοδήποτε σενάριο , θα είχε εφαρμοστεί και δεν θα άφηνε ανεκμετάλλευτη μία τέτοια ευκαιρία ο ΣΥΡΙΖΑ.

  Μου αρέσει!

 13. Ο ΑΔΩΝΙΖΩΝ said

  Ετζζίλισεν ο τέντζζερης τζαι ηύρε το καππάτζζι…

  και η κοπριά στα λάχανα. …κάτω στην λαχαναγορά..

  Μπουμπουκο αν δεν σου μυρίζουν τα βοθρολήμματα, μπορεί να έχεις γίνει ένα με τον βόθρο των Μιζοτάκιδων …

  Μου αρέσει!

  • Ο ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ said

   Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΑ ΕΚΠΛΗΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΗ .

   ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΝΑΙ ΚΑΥΤΟ !!!

   ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΙΞΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Η ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΠΑΙΞΕ Η ΝΤΟΡΑ ???

   Μου αρέσει!

 14. delta said

  ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ ΚΟΥΜΑΣΙΑ δλδ. ΠΟΙΑ,
  Η ΠΡΩΗΝ ΜΙΖΟΤΑΚΗ ΝΤΟΡΕΤΑ ( ΑΥΤΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΙΜΩΣ),ΠΡΩΗΝ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,ΝΥΝ ΚΟΥΒΕΛΟΥΜΙΖΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΒΕΛΑΚΙΑ ΤΗΣ, ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΩΝ ΞΩΦΑΛΤΣΩΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ,ΤΗΝ ΑΛΕΣΙΑΚΟΥΒΕΛΟΥΜΑΡΤΙΝΗ,ΑΔΕΛ
  ΦΗ ΤΟΥ ΜΙΖΑΔΟΡΟΥ,ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΖΗΜΕΝΣ ΚΟΥΛΗ Μ@Λ@ΚΟΥΛΗ,ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ ΜΕΤΑ ΕΠΑΙΝΩΝ,ΚΟΠΑΝΟΑΠΑΤΕΩΝΑ
  ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ NOVARTIS ,ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ,ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΥΠΟΥΡ
  ΓΟΥΣ ΥΓΙΕΙΑΣ ΟΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥΛΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩ
  ΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ.
  ΕΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ,ΕΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ.

  Μου αρέσει!

 15. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  Η δραχμη ειναι εντελως δικη μας ! Ελληνικοτατη!

  αιωωωωωωνεεες…

  οταν το ευρω…ειναι χθεσινο……και οχι νομισμα αλλα πυρηνικη βομβα…

  ελευθεροι οι ελληνες με τη δραχμη…

  σκλαβακια…πορνες μεσα στο ευρω ..χωρις ενα ευρω στη τσεπη!

  εμεις εδω ομως…με το..ευρω….

  σας γουσταρω…πουλημενοι..του Σορος!

  Αρέσει σε 1 άτομο

 16. Θουριος said

  Όλα τα στοιχεία δεν τα δώσατε σχετικά με την δραχμή.Όποιος έχει τις καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού το έχει κρυφό πόθο, η χώρα να έχει το δικό της νόμισμα δραχμή ,ώστε οι έξυπνοι να επενδύσουν τα ευρώ τους και να είναι μεγάλοι του έθνους ευεργέτες και φυσικά πατριώτες.Στο δια ταύτα λοιπόν μέχρι και σήμερα τεράστια ποσά παραμένουν σε ξένες τράπεζες άγνωστο ποιοι τα έχουν και ποια οι τιμωρία.

  Μου αρέσει!

  • Πέτρος Ι. Φιλίππου said

   Για να τελειώνει αυτή η παραπληροφόρηση θα πρέπει να γνωρίζει ο λαός ότι από την στιγμή επιστροφής σε εθνικό νόμισμα επιβάλλονται συναλλαγματικοί περιορισμοί. Πως θα φέρει το τάδε λαμόγιο ευρώ ή δολάρια;
   Νομίζω ότι στα πλαίσια της αντικειμενικότητας θα πρέπει να γωρίζουμε στο έπακρο τι σημαίνει επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.
   Δέν είναι και τόσο τραγική κίνηση στο κάτω – κάτω εάν χρειαστεί.
   Τώρα ποιοί έχουν χρήματα στο εξωτερικό; Τουλάχιστον 200.000 άτομα.
   Ο κ. Κυπριανίδης ο πρώην πρόεδρος της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ο οποίος αυτοκτόνησε – δολοφονήθηκε στην Ζυρίχη (και ο Παντσαβόλτα αυτοκτόνησε) αφού έθαψε 2 εταιρείες διαβιούσε στην Ελβετία, όπως και ο Θέμος Αναστασιάδης, ο Τράγκας στην Γαλλία κ.λ.π.
   Ας προσέξει επί τη ευκαιρία η κυβέρνηση για τυχόν «αυτοκτονία» του Χριστοφοράκου. Πολλοί θα ήθελαν να κλείσει για καλά το στόμα του, εξ΄άλλου έχει πέσει και επιδημία αυτοκτονιών και περιέργων θανάτων.

   Μου αρέσει!

 17. olympiada said

  Reblogged στις olympia.gr.

  Μου αρέσει!

 18. […] Δειτε εδώ  […]

  Μου αρέσει!

 19. Eιθε να γρεμοτσακιστει το ευρω απο την Ελλαδα.

  Μου αρέσει!

 20. […] ΠΗΓΗ Posted on February 26, 2017Author monomaxosTags Ελλάδα, οικονομία […]

  Μου αρέσει!

 21. […] ΠΗΓΗ TagsΕλλάδα, οικονομία […]

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: