Η Τερέζα Μέι στη χώρα του ‘Εξπρές του Μεσονυκτίου’…


Και η δήλωσή της στη Βουλή τρεις μέρες ενωρίτερα για κάποιο… Νίκο Αναστασιάδη!
Της Φανούλας Αργυρού

Για πολλαστή φορά η υπερβολή, η ψευδαίσθηση, παραπλάνηση και παραπληροφόρηση φούντωσε τις τελευταίες μέρες σε Κύπρο και Ελλάδα ότι τάχα η Βρετανίδα Πρωθυπουργός θα πήγαινε στη Τουρκία για το Κυπριακό σε σημείο μάλιστα που κάποιο άρθρο εξ Αθηνών τιτλοφόρησε ότι πήγαινε για να φέρει και συμφωνία για το Κυπριακό. Καλά που δεν έπαιξαν και οι καμπάνες όπως στην περίπτωση της εκλογής Τζίμμυ Κάρτερ στις ΗΠΑ…

Ορθά έγγραψε προνοητικά και ενημερωτικά στο κύριο άρθρο της η Σημερινή στις 26 Ιανουαρίου 2017 με τίτλο ‘Η Μέι, η «ευελιξία» και οι ομφαλοσκοπήσεις μας…’ προσγειώνοντας τις ψευδαισθήσεις και τις υπερβολές. Έγγραψε μεταξύ άλλων: «Η Κυβέρνηση διέρρεε προς τα ΜΜΕ ότι η Βρετανίδα Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα μεταβεί το Σάββατο στην Τουρκία, προκειμένου να συζητήσει το Κυπριακό με την τουρκική ηγεσία. Τελικά, πληροφορούμαστε ότι η Μέι δεν πάει στην Άγκυρα για το Κυπριακό. Πάει να συζητήσει πολύ πιο ακανθώδη διεθνή και διμερή προβλήματα, όπως τη διεθνή άμυνα και ασφάλεια, το ΝΑΤΟ και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, το μεταναστευτικό, το Συριακό, το διμερές εμπόδιο…».

Η επιβεβαίωση του άρθρου ήλθε τόσο με τις επίσημες ανακοινώνεις του Πρωθυπουργικού γραφείου για το τι είπε και έκανε στη Τουρκία η κα Τερέζα Μέι όσο και με τα βρετανικά δημοσιεύματα.

Η συνέχεια εδώ

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s