ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥΣ

justice-is-blind-statueΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 95/2017 ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ!

Το Ολυμπία αποκαλύπτει κατ’ αποκλειστικότητα την μεγάλη απάτη καναλαρχών και δικηγόρων τους οι οποίοι δεν διστάζουν να διαστρέφουν προκλητικά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας 95/2017 για τις άδειες των καναλιών που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Σας αποκαλύπτουμε τι λέει ακριβώς το βασικό σκεπτικό αριθμός 19 της απόφασης αυτής: » Κατά την έννοια του άρθρου 15 παράγραφος 2 του Συντάγματος α.  Καθίσταται υποχρεωτική η σύμπραξη του ΕΣΡ στην άσκηση αρμοδιοτήτων με τις οποίες καθορίζονται οι όροι λειτουργίας και αδειοδότησης μεταξύ άλλων και των τηλεοπτικών σταθμών, και β  Σε περίπτωση επιλογής του συστήματος της κατόπιν διαγωνισμού χορηγήσεώς των αδειών λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών, καθίσταται υποχρεωτική η διενέργεια αποκλειστικός από το ΕΣΡ της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας».

Ακούστε λοιπόν καναλάρχες και Κοσκωτάδες της νομικής επιστήμης τι λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας:  Σε ότι αφορά τον αριθμό των αδειών και όλους τους όρους λειτουργίας και αδειοδότησης απαιτείται απλή σύμπραξη του ΕΣΡ.  Δηλαδή δεν αποφασίζει τελικά το ΕΣΡ αλλά το αρμόδιο κυβερνητικού όργανο, το οποίο πρέπει απλώς να ζητήσει και τη γνώμη του ΕΣΡ.  Με απλές λέξεις π.χ. ακόμη και η διακήρυξη του διαγωνισμού η οποία αφορά τους όρους λειτουργίας και αδειοδότησης γίνεται από το αρμόδιο κυβερνητικό όργανο, φυσικά με γνώμη του ΕΣΡ, το οποίο επαναλαμβάνουμε δεν έχει εδώ αποφασιστική αρμοδιότητα. ΜΟΝΟΝ δε σε περίπτωση που υπάρχει διαγωνιστική διαδικασία χορήγησης αδειών τηλεοπτικών σταθμών ΤΟΤΕ το ΕΣΡ  έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα διενέργειας του διαγωνισμού.

Αυτό δε αποκαλύπτει και κάτι άλλο, δοθέντος ότι το συμβούλιο επικρατείας δεν μιλά για υποχρεωτική διαγωνιστική διαδικασία αλλά αναφέρεται » Σε περίπτωση επιλογής του συστήματος της κατόπιν διαγωνισμού χορηγήσεως των αδειών λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών «:  Η κυβέρνηση μπορεί να επιλέξει να μην πάει σε διαγωνιστική διαδικασία, οπότε εκείνη δίνει τις άδειες και όχι του ΕΣΡ.

Συνεννοηθήκαμε νταβατζήδες και υπηρέτες; Και συμβουλεύουμε από το Ολυμπία τον αρμόδιο υπουργό Νίκου Παππά να ζητήσει εδώ και τώρα από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να ερμηνεύσει το ίδιο την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ως προς τις αρμοδιότητες του.  Για να τρίψει το ίδιο το ΕΣΡ στα μούτρα των νταβατζήδων και των υπηρετών τους την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

23 σκέψεις σχετικά με το “ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥΣ”

 1. Εμπρός λοιπόν, αρκετά κράτησε η θριαμβολογία των συστημικών καναλαρχών και των υποστηρικτών τους, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και των λοιπών συγγενών της αντιπολίτευσης… Ώρα για μαύρες πλερέζες, για όλα τα λαμόγια της διαπλοκής…
  Επίσης και για να μην ξεχνιόμαστε, να γίνει προκαταρκτική έρευνα, για το πώς και ποιος διέρρευσε την απόφαση του ΣτΕ, πριν από την επίσημη ανακοίνωσή της και να «πέσουν» οι ανάλογες ποινές…

  Το κακό γεράκι

  Μου αρέσει!

  1. Ο Παππας θα πρέπει να στείλει τους νταβατζηδες στη δικαιοσύνη με την κατηγορία διασπάθισης δημοσίου χρήματος και ζημιωσης του δημοσίου για τόσα χρονια παράνομης λειτουργίας των σταθμών.
   Και τώρα έχει και πάτημα στην απόφαση του ΣΤΕ που λέει ξεκάθαρα οτι η λειτουργία τους ηταν παράνομη.
   Ριξτους μες στο λάκκο που οι ίδιοι σου έσκαψαν.

   Μου αρέσει!

  2. Βλέπω ότι εμείς οι τόσο πατριώτες μάθαμε να ζούμε δεμένοι στην μέγγενη.
   Αν σαν Έλληνας Ιέρακα ήθελα μια εξεταστική, δε θα ήταν για ψ/λου πήδημα αλλά για τον άδικο λόγο που σκλαβώθηκε η πατρίδα μας.

   Μου αρέσει!

 2. Ας δούμε ξανά τι λέει η απόφαση:

  Πρώτον, επαναβεβαιώνει την πάγια θέση της νομολογίας του Δικαστηρίου ότι η μέχρι σήμερα λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών με συνεχείς παρατάσεις της νόμιμης λειτουργίας είναι συνταγματικώς μη ανεκτή και παράνομη!.

  Δεύτερον, προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα, απαιτεί την ταχύτατη επανάληψη του διαγωνισμού.

  Τρίτον, δεν θεωρεί αντισυνταγματικές τις ρυθμίσεις που αφορούν στον ορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών και στον καθορισμό της τιμής εκκίνησης.

  Τέταρτον, το ΣτΕ ξεκαθαρίζει ότι οι τηλεοπτικές συχνότητες αποτελούν δημόσια αγαθά και εθνικό πλούτο και η χρήση τους θα πρέπει να γίνεται με ανάλογο οικονομικό αντάλλαγμα και σε καμία περίπτωση δωρεάν.

  Πέμπτον, αναγνωρίζει ότι δεν προκύπτει υποχρέωση συμμετοχής του ΕΣΡ στη διαγωνιστική διαδικασία, αλλά -αντίθετα- ότι το ΕΣΡ έχει μόνον ελεγκτικές αρμοδιότητες επί της διαγωνιστικής διαδικασίας.

  Τέταρτον, κρίνει αντισυνταγματική μόνο τη διάταξη, που θεσμοθετήθηκε εκ των υστέρων και δεδομένης της αδυναμίας συγκρότησης Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, προκειμένου να διενεργήσει αυτόν τον διαγωνισμό και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες για συναίνεση των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή.

  Ουσιαστικά, δικαιώνει την αρχική τοποθέτηση Παππά επί του θέματος, και δικαιώνει όλους τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι το ισχύον εως εκείνη τη στιγμή πλαίσιο ήταν παράνομο και σκανδαλώδες.

  Γροθιά στο στομάχι για τη διαπλοκή!

  Αυτό που πρέπει να κανει ο Παππας ειναι να τρέξει το διαγωνισμό και μετα να στείλει στη δικαιοσύνη όλους τους νταβατζηδες της διαπλοκής για απάτη κατά του δημοσίου συμφέροντος από τα τόσα χρονια παράνομης λειτουργίας χωρίς έσοδα για το κράτος.

  Μου αρέσει!

  1. Παπαδάκου Γιάννα

   ΣτΕ: Το σκεπτικό της απόφασης για τις τηλεοπτικές άδειες και τον νόμο Παππά
   Δημοσιεύτηκε την Παρασκευή – Δήλωση Παππά για την απόφαση του ΣτΕ

   Δημοσιεύτηκε επ’ ακροατηρίω το πρωί της Παρασκευής η απόφαση για τις τηλεοπτικές άδειες η οποία είχε ακυρώσει τον νόμο Παππά.

   Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι ο νόμος είναι αντίθετος με το άρθρο 15, παρ. 2, του Συντάγματος και ειδικότερα ότι αντίκειται στην συγκεκριμένη συνταγματική διάταξη το άρθρο 2 παρ. 2 του νόμου 4339/15.

   Με το άρθρο αυτό μεταβιβάζονταν οι αρμοδιότητες του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης στον υπουργό Επικρατείας και ειδικότερα το δικαίωμα του ορισμού της διαγωνιστικής διαδικασίας.

   Την απόφαση για την αντισυνταγματικότητα του νόμου ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Ν. Σακελλαρίου, ο οποίος τόνισε ότι λόγω της απόφασης η οποία ελήφθη με ψήφους 14 – 11, ακυρώνεται η απόφαση του τότε υπουργού Επικρατείας για τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων σε αυτόν σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες και ακόμα ακυρώνεται η απόφαση του ΓΓ Ενημέρωσης περί σύστασης πενταμελούς επιτροπής για τη διενέργεια του διαγωνισμού χορήγησης τηλεοπτικών αδειών.

   Αναμένεται η γνωστοποίηση του ακριβούς σκεπτικού της απόφασης, ενώ ενδιαφέρον είναι πώς θα διατυπωθεί η άποψη της πλειοψηφίας περί αντισυνταγματικότητας και της μειοψηφίας περί συνταγματικότητας, καθώς και εάν καταγραφούν οι τέσερις τάσεις που δημιουργήθηκαν κατά τη διάσκεψη, οι οποίες τελικά ενσωματώθηκαν σε δύο απόψεις.

   Το σκεπτικό της απόφασης αναμένει και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προκειμένου να ξεκινήσει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

   Το ΣτΕ, στο σκεπτικό του, τονίζει ότι οι τηλεοπτικές συχνότητες αποτελούν δημόσια αγαθά και σπάνιους πόρους του εθνικού πλούτου με μεγάλη οικονομική αξία και συνεπώς η χρήση τους πρέπει να γίνεται με ανάλογο οικονομικό αντάλλαγμα και σε καμία περίπτωση δωρεάν.

   Για το ΕΣΡ η απόφαση μεταξύ άλλων αναφέρει ότι έχει διττό ρόλο. Μετέχει στον άμεσο έλεγχο του κράτους και εξ αυτού συμπράττει στη θέσπιση των όρων και των προϋποθέσεων για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα να διενεργεί διαγωνιστική διαδικασία και να ρυθμίζει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

   Με άλλα λόγια το ΕΣΡ είναι αρμόδιο αποκλειστικά και για την αδειοδότηση, αλλά και για όλα τα άλλα, όπως τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού, με βάση το νόμο 4339/2015.

   Ως προς το έννομο συμφέρον των τηλεοπτικών σταθμών, η απόφαση δέχεται ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν έννομο συμφέρον, ασχέτως αν λειτουργούν παράνομα ή νόμιμα και εξ αυτού μπορούν να μετάσχουν στη διαγωνιστική διαδικασία και να προσφύγουν στο ΣτΕ προσβάλλοντας κανονιστικές πράξεις.

   Σε ότι αφορά το άρθρο 101 του Συντάγματος που προβλέπει τη συγκρότηση των Ανεξάρτητων Αρχών, η απόφαση διαλαμβάνει σκέψη που έχει ενδιαφέρον καθώς αποφαίνεται ότι για τη συγκρότηση τους απαιτείται η σύμπραξη των πολιτικών κομμάτων, μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, σημειώνοντας ότι αν αυτό δεν γίνεται, υπάρχει ουσιαστικά παραβίαση του Συντάγματος, γεγονός που επισημαίνει όμως δεν δικαιολογεί τη συνταγματικότητα της ρυθμίσεως του νόμου που αφαίρεσε την αρμοδιότητα από το ΕΣΡ και την έδωσε στον Υπουργό.

   Η παραβίαση του Συντάγματος δεν έγινε μόνο από την κυβέρνηση. Προηγήθηκε η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Οκτώβριο του 2015, όταν η πρώτη απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως προέδρου της ΝΔ, ήταν να θέσει βέτο στη συγκρότηση του ΕΣΡ, ταυτιζόμενος με τις θέσεις της ΕΙΤΗΣΕΕ. Η κυβέρνηση στη συνέχεια πήρε ένα ρίσκο, ερμηνείας των συνταγματικών διατάξεων για τη χορήγησή τους μέσω της ΓΓΕΕ, το οποίο δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα

   Το ΣτΕ κρίνει δεν μπορεί να θεραπευθεί μία παραβίαση διατάξεως του Συντάγματος με άλλη παραβίαση και συγκεκριμένα της διατάξεως του άρθρου 15 παράγραφος 2 που αναφέρει ρητά ότι το ΕΣΡ είναι αποκλειστικό αρμόδιο για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών καθώς και για τη διαγωνιστική αδειοδοτική διαδικασία.

   Από το σύνολο των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί σήμερα αποφάσεις εκδόθηκαν μόνον σε ό,τι αφορά το μείζον θέμα της αρμοδιότητας του υπουργού Επικρατείας σχετικά με τη διαδικασία αδειοδότησης και τη συγκρότηση από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης επιτροπής (πενταμελούς) για τη διενέργεια διαγωνιστικής διαδικασίας.

   Εκκρεμούν προς έκδοση άλλες τρεις αποφάσεις που αφορούν τη τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού (3 εκατομμύρια που επίσης αφορά εμμέσως και τον αριθμό των αδειών (4) καθώς και άλλα σημαντικά θέματα, όπως ο ελάχιστος προβλεπόμενος αριθμός προσωπικού για κάθε κανάλι.

   Δήλωση Παππά για την απόφαση του ΣτΕ

   Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

   «Σήμερα το πρωί δημοσιεύθηκε η απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

   Το Ανώτατο Δικαστήριο θεωρεί:

   α) αναγκαία τη γρήγορη επανάληψη του διαγωνισμού κατ’ εφαρμογή του νόμου 4339/15 -άρα όσοι μιλούσαν περί “αντισυνταγματικού νόμου Παππά“ ας το ξανασκεφτούν.

   β) παράνομη τη μέχρι σήμερα λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών -ας το σκεφτούν όσοι έλεγαν ότι δεν χρειάζονται άδειες.

   γ) σπάνιο πόρο του Δημοσίου τις τηλεοπτικές συχνότητες -ας το σκεφτούν όσοι έλεγαν ότι οι άδειες μπορούν να είναι άπειρες.

   Κυβέρνηση, κόμματα και ανεξάρτητη αρχή πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Γρήγορα η αδειοδότηση και τέλος στη δωρεάν εκπομπή. Αυτό επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον, αυτό απαιτεί η κοινωνία».

   Ξεκάθαρη νίκη της Δημοκρατίας η απόφαση του ΣτΕ λέει η ΝΔ

   «Καταδικάστηκε και τυπικά ο νόμος του αποτυχημένου «Υπουργού καναλάρχη» κ. Παππά και τα καθεστωτικά σχέδια της Κυβέρνησης που περιελάμβανε τον πλήρη έλεγχο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.

   Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για μία ξεκάθαρη νίκη της Δημοκρατίας και μία ξεκάθαρη ήττα της απερχόμενης Κυβέρνησης, ενώ επισημαίνεται πως η τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο θα μπει με όρους διαφάνειας από τα συνταγματικά κατοχυρωμένα όργανα της Πολιτείας.

   «Ως προς τη δήλωση του κ. Παππά, αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει. Θα του συστήναμε, δε, να αξιοποιήσει το Σαββατοκύριακό του για να διαβάσει καλύτερα το σκεπτικό του ΣτΕ», καταλήγει το Γραφείο Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

   Μου αρέσει!

 3. Ολα θα ξεκινήσουν από την αρχή πάλι αλλά με το ΕΣΡ μέσα , το οποίο όμως θα πρέπει πρώτα να συγκροτηθει με πρόσωπα , γιά να ξεκινήσει η διαδικασία αδειών .
  Η κυβέρνηση φυσικά μετά την απόφαση γνωρίζει τις δυσκολίες συγκρότησης από την αντιπολίτευση και γι΄αυτο ο ηττημένος παππάς διαμηνύει εξοργισμένα , ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση άμεσα την δευτέρα στη βουλή για να πληρώσουν οι καναλάρχες το μεσοδιάστημα μέχρι να ετοιμασθεί το ΕΣΡ.

  Μου αρέσει!

 4. Δέν θα σχολιάσω το αντικείμενο της απόφασης, συγνώμη γι’ αυτό. Θέλω να επισημάνω όμως κάτι στο κείμενο της απόφασης. Εάν ο αρθρογράφος έγραψε το κείμενο έχει καλώς, όλοι μας κάνουμε λάθη. Εάν το επικόλλησε από την ίδια την απόφαση, τότε λυπάμαι για τους νομικούς ή κρατικούς υπαλλήλους που τά γράφουν αυτά με ορθογραφικά λάθη. Δηλαδή: (μέρος της απόφασης) «… καθίσταται υποχρεωτική η διενέργεια αποκλειστικός από το ΕΣΡ…». Το «αποκλειστι-κός» μήπως γράφεται με ΩΜΕΓΑ;

  Μου αρέσει!

  1. Κουκλε,
   Αφού τη κάνεις που τη κάνεις τη μ@λ@κί@, τουλάχιστον σβήσε το ΟΜΑΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, από το meme!
   (Αν δεν ξέρεις πώς, συμβουλέψου την ΟΜΑΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ… lol)

   Μου αρέσει!

 5. Οι δικηγόροι και οι ζωγράφοι μπορούν και κάνουν το μαύρο άσπρο!!!!

  Η ουσία είναι , ότι με την απόφαση του ΣτΕ , ακυρώθηκε η απόφαση του Αλέξη-Παπά να δώσει νόμιμες άδειες για κανάλια και το κράτος να εισπράξει χρήματα με όλα τα γνωστά που έγιναν .

  Αλέξη δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά που συνέβησαν.

  Επρεπε να μπει τάξη στο τοπίο , είχε γίνει προσπάθεια στο παρελθόν από τον Ρέππα και τον Ρουσόπουλο που είχαν παραπέμψει το θέμα στο ΕΣΡ , χωρίς αποτέλεσμα.

  Εχω ακούσει , ότι πριν από χρόνια έλεγαν , ότι ο τύπος είναι η 4η εξουσία.Τα κανάλια προφανώς σήμερα , έχουν μεγαλύτερη επιρροή στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης (όσοι τα παρακολουθούν) Ας θυμηθούμε τις αντιδράσεις των υπαρχόντων καναλιών από την αρχή της διαδικασίας αδειοδότησης μέχρι την απόφαση του ΣτΕ .

  Αν και οι κυνηγοί είχαν τις δυνατότητες των καναλιών , δεν νομίζω ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ Σωκράτη Φάμελος με απόφαση του να απαγόρευε το κυνήγι από τις 11 έως τις 18 Ιανουαρίου.

  https://dasarxeio.files.wordpress.com/2017/01/151342_50_2017.pdf .

  Απαγόρευση κυνηγίου , για προστασία των θηραμάτων που αναφέρει στην εγκύκλιο , όταν τελείωσε ο χιονιάς!!!!!

  (Υπάρχει σχετικό θέμα : http://www.e-artemis.gr/forumz/topic/mechri-ke-tin-18i-ianouariou-apagorevete-to-kinigi-se-oli-ti-chora/ )

  Τι πρακτικό αποτέλεσμα έχει η απόφαση αυτή???

  Oσοι ασχολούμαστε με το ψαροντούφεκο , θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι στο αντίστοιχο προεδρικό διάταγμα 373/16/22 Ιουλ.1985 (ΦΕΚ ‘Α 131) στο άρθρο 3-απαγορεύσεις , παράγραφος ζ) αναφέρεται : Να χρησιμοποιούν υποβρύχιο φώς (οι ψαροντουφεκάδες).

  Όλα τα βίντεο που έχω δει στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ , όλοι χρησιμοποιούν φακό ή τον έχουν κρεμασμένο στο αριστερό χέρι.

  Μία αντίστοιχη απαγόρευση και μάλιστα μακροχρόνια στην τουριστική σεζόν θα έλυνε κανένα πρόβλημα????

  Το ίδιο θα γίνει και με το κυνήγι. Αν οι αρμόδιοι είχαν κάνει σωστά την δουλειά τους και αυτοί που έχουν παρανονομήσει είχαν υποστεί τις συνέπειες του νόμου , δεν θα φθάναμε στο σημείο αυτό .

  Ο Κύριος Φάμελος , έλαβε υπόψιν του όσα αναφέρει και υπέγραψε την εγκύκλιο , αλλά δεν νομίζω από πρακτικής πλευράς να υπάρχει αποτέλεσμα.

  Οι λαθροκυνηγοί θα κάνουν τη δουλειά τους , με μεγαλύτερη ευκολία. Απλώς θα την πληρώσουμε οι νομοταγείς πολίτες , τα κορόϊδα της παρέας , που θα σεβαστούμε τον νόμο (μας το λέει και η ΚΣΕ (http://www.e-artemis.gr/502873/news/last-news/anakinosi-kse-gia-apagorefsi-kinigiou-eos-18-01-2017/ )

  και δεν θα πάμε για κυνήγι .Θα υπάρχουν , περιπολίες και θα επαρκούν , από θηροφύλακες και δασαρχεία για την τήρηση του νόμου αυτού????

  Πόσα άτομα μπορούν να διαθετεθούν ????

  Σύμφωνα με αυτά που έχω ακούσει από τους γνωστούς μου και τη παρέα μου , κανένα κανάλι δεν μετέδωσε την είδηση αυτή.

  Και όταν εμείς οι νομοταγείς , που δεν θα κυνηγήσουμε αυτό το χρονικό διάστημα , δούμε άλλους να κυνηγούν τι θα μπορούμε να κάνουμε ???

  Να καλέσουμε το Δασαρχείο που το Σαβαττοκύριακο είναι κλειστό ή τον θηροφύλακα για να κάνουμε επώνυμη καταγγελία????

  Εχουμε ζήσει παρόμοια περιστατικά , από καταγγελίες οικολόγων και έχουμε ξαναταλαιπωρηθεί χωρίς λόγο.

  Τα κανάλια απέδειξαν ότι μπορούν να ασκήσουν πιέσεις . Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σαν απλοί πολίτες , είναι απλώς κριτική και σχόλια.

  Μου αρέσει!

 6. Μα εκεί βασίζετε όλη η μαγεία του τσίρκου που αυτοαποκαλείται δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Σε Πυθειακούς χρησμούς ερμηνευμένους κατά το δοκούν.
  Γιατί σκούζετε;

  Μου αρέσει!

 7. μπορει και σαραντα φορες να ακουσα σε 20 ωρες οτι η «κριση» εφερε τα μνημονια και οχι τα μνημονια την «κριση».

  Ανανεωση λεμε ρε .Παντου ανανεωση οχι μονο στην ΕΡΤ.

  Παντου.

  και Δημοκρατιας αμα λαχει.

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s