Διαψεύδει το Υπουργείο Οικονομικών δημοσιεύματα που θέλουν τον Τσακαλώτο να έθεσε θέμα παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη

Σχετικά με δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο υπουργός Οικονομικών Eυκλείδης Τσακαλώτος, στη σημερινή συζήτηση της υποεπιτροπής της Βουλής για το χρέος και την απομείωσή του, υπεννόησε ότι τίθεται θέμα για την θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη, σημειώνονται τα εξής:

Ο υπουργός Οικονομικών ποτέ δεν προβληματίστηκε για το «αν η Ελλάδα μπορεί να επιζήσει σ’ αυτή την Ευρωζώνη». Αυτό που θέτει, και έθετε ήδη από την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, είναι να υπάρξει συζήτηση για την αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης –δεν αμφισβητεί, δηλαδή, την πορεία της χώρας μέσα στο ευρώ.

Το ζήτημα της αρχιτεκτονικής της Ευρωζώνης, άλλωστε, το θέτει και στις διεθνείς παρεμβάσεις του, αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών. 

 

9 thoughts on “Διαψεύδει το Υπουργείο Οικονομικών δημοσιεύματα που θέλουν τον Τσακαλώτο να έθεσε θέμα παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη”

  1. ΑΓΓΕΛΙΚΗ

   ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ

   ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΟΡΚΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΔΟΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΜΑΣ

   Like

 1. Και εγω διαψεύδω οτι κλεινω το μπλοκακι παροχης γιατί οι φοροι οι ασφαλιστικες εισφορες τα νοικια τα παρακρατημενα και μη επιστρεφόμενα ΦΠΑ,,με σπρώχνουν να το ξανανοιξω στην Βουλγαρια απο 1-1-17.
  Και ας βρει Τσακαλωτος αλλους μακακες συνδρομητες να μεινει στην Ευρωζώνη.

  Like

 2. Η Ευρωζώνη πρέπει να σταματήσει να πειραματίζεται στην Ελλάδα για το αν αποδίδει από μόνη της η σκληρή λιτότητα – όχι δεν αποδίδει, όσο και αν το θέλουν κάποιοι Γερμανοί, όπως δεν απέδωσε και στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’30 και σίγουρα δε μπορεί να αποδώσει τόσο γρήγορα όσο χρειάζεται για να ξεπεραστεί μία μεγάλη κρίση.

  Επίσης, η Ευρωζώνη θα μπορούσε να ξεφύγει από το χαζο-νεο-κεϋνσιανό μοντέλο όπου οι κεντρικές τράπεζες μπουκώνουν με ένα σκασμό λεφτά τις εμπορικές τράπεζες για να τα τοποθετούν στα χρηματιστήρια και να βγάζουν περισσότερα (αυτό θα ήταν χρήσιμο μόνο για τη DB, αλλά μόνο αν απορροφούσε από μόνη της όλη τη νομισματική χαλάρωση του πλανήτη 🙂 ).
  Επίσης, θα μπορούσε να εφαρμόσει τη γνήσια θεωρία του Keynes που λέει ότι όταν το φοβισμένο ιδιωτικό κεφάλαιο συσσωρεύεται και αρνείται να επενδύσει (ακόμα και με αρνητικό τόκο, όπως καλή ώρα σήμερα), τότε οφείλει το Κράτος να μπει μπροστά με νέες δημόσιες επενδύσεις που αφήνουν κέρδη και σύντομα το φοβισμένο ιδιωτικό κεφάλαιο θα ξετσουμίσει από το καβούκι του δίνοντας όσα όσα για την ιδιωτικοποίησή τους.

  Η Ιστορία βέβαια έχει δείξει ότι τα καπιταλιστικά κράτη αντιμετωπίζουν από το κεφάλαιο τόσο έντονες αντιδράσεις στην ισχυρή εφαρμογή αυτής της μεθόδου, που μόνο μέσα από την επίκληση του πατριωτισμού και το φόβητρο της καταστροφής ενός μεγάλου πολέμου μπορούν να την ενεργοποιήσουν. Ακριβώς όπως κατάφεραν να την ενεργοποιήσουν φτάνοντας στο Β’ ΠΠ και λύνοντας το γόρδιο δεσμό της κρίσης του ’29 με απέραντα έξοδα για παραγωγή πολεμικού υλικού και ανάπτυξη μοναδικών νέων εφευρέσεων, που μετά τον πόλεμο εν πολλοίς ιδιωτικοποιήθηκαν για να δώσουν τη μεγάλη μεταπολεμική οικονομική και τεχνολογική έκρηξη.

  Βέβαια, στις μέρες μας ακόμα και η επιλογή του μεγάλου πολέμου έχει ακυρωθεί, αφού η συσσωρευμένη πυρηνική ισχύς είναι τέτοιου μεγέθους, που δε θα υπάρχει επόμενη μέρα για ανάκαμψη και οριστική διαφυγή από αυτή τη μεγάλη κρίση.

  Οπότε, η Ευρωζώνη πρέπει να αντιμετωπίσει τις ανισορροπία που δημουργεί το ευρώ τόσο στο εσωτερικό της, όσο και διεθνώς (αφού λειτουργεί ως άδικος μηχανισμός απορρόφησης μισθών και συντάξεων προς όφελος των μεγάλων τραπεζών και των κολοσσών της παραγωγής) παρέχοντας ειρηνικά στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης τις δημόσιες επενδύσεις που χρειάζεται το καθένα, ώστε η κατανάλωση των νοικοκυριών να ανέλθει σε επίπεδα ανώτερα από εκείνα που ήταν προ κρίσης – μόνο ένα τέτοιο σοκ θα ξύπναγε πραγματικά τα θηριώδη κοιμισμένα κεφάλαια, που προτιμούν ακόμα και να απομειώνονται από τον αρνητικό τόκο, παρά να τοποθετηθούν ενεργά σε επενδύσεις της πραγματικής οικονομίας.

  Like

 3. Για να αλλάξει η αρχιτεκτονική της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω , τα ξέρει αυτά ο Τσακαλωτος ας μην λέει χαζά… αέρα ρε πατέρα με πνίγει η αρχιτεκτονική της Ευρώπης.
  Ποια αρχιτεκτονική της Ευρωπαϊκής Ένωσης ?
  Πρεπει να αλλάξουν οι συνθήκες όπως πχ Λισσαβόνας ,Δουβλινου , και ένα σωρό άλλες που υπογράφηκαν χωρίς την συγκατάθεση των λαών δηλ. δεν πέρασαν από λαϊκά δημοψηφίσματα .

  Τους Ελληνες βέβαια το πειραματόζωο δεν τους ρώτησε κανείς με δημοψήφισμα αν συμφωνούν πχ. με την συνθήκη της Λισσαβόνας για να μην πάμε σε άλλες συνθήκες.

  Ακόμα και εκείνες που πέρασαν από δημοψηφίσματα αλλά πέρασαν ξεδιάντροπα με την απειλή και την προπαγάνδα των οικονομικών Βιομηχανικών ισχυρών κύκλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης δηλ.της Γερμανιας κ.α.
  Τωρα μπορεί να πει κάποιος – ρε φίλε εδω έγινε δημοψήφισμα είπαμε όχι στα τελεσίγραφα της Ευρωπης και των οικονομικών διεθνών νταβατζήδων και τελικά το βγάλανε ΝΑΙ .
  Δεν θα διαφωνήσω αντίθετα θα συμφωνήσω απόλυτα.

  Πρέπει να διαλυθεί εκ θεμελίων αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση και να ξαναστηθει εκ νέου.
  Αυτό προϋποθέτει (περιληπτικά για να τα λέμε στα ίσια και σταράτα ) νέες συνθήκες να μπουν σε ισχύ και να πάνε στο κάλαθο των αχρήστων όσες δεν είναι σύμφωνες με τα συμφέροντα της κάθε χώρας. Οποιασδήποτε χώρας.
  Η κοινη συνισταμένη των λαών θα βρεθεί αν δεν βρεθεί δεν μπαίνω.

  Ας μην κοροϊδευόμαστε και μιλάμε για την Ευρώπη των λαών ας αφήσουμε την αρχιτεκτονική. Αυτή ζούμε τώρα.

  Η Αρχιτεκτονικη αλαζει με πράξεις και οχι με ανέξοδες φιλοσοφίες και δημαγωγιες Εθνολαικιστικης προπαγανδας.
  ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΣΥΣΤΗΜΑ
  https://www.ecb.europa.eu/ecb/legal/1341/1342/html/index.el.html

  Αυτή η Ευρώπη …..των λαών θα έχει στρατό ο οποίος θα υπακούει στους λαούς της Ευρώπης ? ΘΑ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΛΑΩΝ ?
  Με ποιο τρόπο ? Όπως πχ το ΝΑΤΟ ?
  Θα γίνουμε ορμητήριο επιθεσων σε άλλες χώρες ?

  Θα δημιουργούμε τρομοκράτες αλλού ? θα τους οπλίζουμε και μετά θα ψαχννουμε να βρούμε τον κολο μας γιατί κουβαλιούνται στην Ευρωπη και κινδυνεύουμε απο τα τρελλα θανατηφόρα παιγνίδια της τρομοκρατίας που εμείς οι ίδιοι στηρίξαμε + αγκαλιάσαμε σε άλλες χώρες για οικονομικούς γεωπολιτικούς λόγους ?

  Στηρίξαμε και αγκαλιάσαμε εννοω τους Ευρωπαιους και τον ρολο τους στις επιθέσεις εναντίον ανεξάρτητων χωρών .
  Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς ?

  Απο τον Βομβαρδισμο της ΣΕΡΒΙΑΣ και οι αγκαλιές της Ευρώπης kαι του NATO με τους τρομοκράτες του UCK ?
  Να πάμε στο Ιρακ ? Στην Λιβυη ? Στην Συρία ?

  Οχι δεν θα πάρω τέτοιαν Ευρωπη ευχαριστώ πολύ , σας την χαρίζω.

  Για ποια αρχιτεκτονική της Ευρωπης μπορεί να μιλάει ο Τσακαλωτος ο οποιος σήμερα υπογράφει τα φιρμανια που του έρχονται απο το Βερολινο?

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s