Καταρρέει η μετοχή της Deutsche Bank – Φόβοι ακόμα και για bail in 

Βουτιά καταγράφει σήμερα η μετοχή της Deutsche Bank, σε νέο ιστορικό χαμηλό. 

Το τραπεζικό… καμάρι του Σόιμπλε δεν καλείται μόνο να πληρώσει το πρόστιμο των 14 δις για την υπόθεση των ενυπόθηκων δανείων που της ήρθε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, αλλά και τις ανησυχίες για τα κεφάλαιά της. 

Η Μέρκελ μάλιστα, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει bail out πριν γίνουν οι εκλογές στη Γερμανία, με αρκετούς αναλυτές σήμερα να κάνουν λόγο ακόμα και για σενάρια bail in! 

Μαλιστα, την υπόθεση Deutsche Bank τη χαρακτηρίζουν ως την πιο επικίνδυνη και από την κατάσταση των αμερικανικών τραπεζών πριν το 2008 οταν έσκασε η Lehman Brothers. 

Την Τετάρτη στο Βερολίνο αναμένεται να βρεθεί ο Μάριο Ντράγκι, που θα μιλήσει στο κοινοβούλιο. Θα έχει συναντήσεις με τον Σόιμπλε και τον Γερμανό κεντρικό τραπεζίτη (και μόνιμο επικριτή του) Γενς Βάιτμαν. 

7 thoughts on “Καταρρέει η μετοχή της Deutsche Bank – Φόβοι ακόμα και για bail in ”

 1. Αν η DB καταρρεύσει, ο οικονομικός αντίκτυπος σε όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες θα είναι τραγικός.
  Ωστόσο, θα ήθελα σαν πούστης, να δω ένα κούρεμα στις γερμανικές καταθέσεις, για να δουν και οι γερμαναράδες τι εστί βερύκοκο.

  Like

 2. Oι Αμερικανοί έρριξαν πρόστιμο στην Deutsche Bank 14 δίς.
  Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ αντί προστίμου στην Siemens…συμβιβάστηκαν με το ποσό των 90 εκ. και αυτό με μελλοντικές επενδύσεις της στην Ελλάδα!!! Κε Στουρνάρα τι έχεις να πείς επ’ αυτού;
  Η Ευρωπαϊκή οικονομία καταρρέει και ήταν αναμενόμενο. Επέρχεται σύντομα οικονομικό κράχ και έτσι θα απαλλαγούμε απο μνημόνια και εξαρτήσεις. Είναι θέμα χρόνου. Το ευρώ θα καταρρεύσει εν μία νυκτί.

  Like

 3. Έλα να γίνει το μπαμ να δω γερμανούς και τσιράκια να κλαίνε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 4. Το μεγάλο αφεντικό αμερική, έδειξε από πέρυσι τις διαθέσεις του.
  Ειδικά μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα. και ενω είχε προηγηθεί η διακοπή ρευστότητας των Ελληνικών τραπεζών, που οδήγησαν στο αναγκαστικό, capital controls.
  Η επαρχία του, που την ονομάζουμε Ευρώπη, ταλαιπωρείται από τις πολιτικές του Βερολίνου.
  Κυριώτερα΄θύματα είναι η Ισπανία, η Ελλάδα ή Ιρλανδία και η Πορτογαλία. Η Ιταλία ήταν προ των πυλών μαζί με άλλες.
  Πέρυσι ζήτησε το κούρεμα του Ελληνικού χρέους και οι σοιμπλέδες αντέδρασαν δυναμικά.
  Έτσι άρχισαν οι σφαλιάρες.
  VW, D.B. siemens κλπ.
  Σιγά σιγά ο Σόιμπλε χάθηκε από το προσκήνιο. Κάνει καμιά δήλωση αραιά και που μόνο και μόνο για τους ψηφοφόρους του.
  Η Μέρκελ εκλογικά, χάνει συνεχώς έδαφος.
  Έφτασαν οι Γερμανοί αξιωματούχοι να μιλούν για μερική διαγραφή του Ελληνικού χρέους.
  Η εδώ αντιπολίτευση φυσικά, ακόμα θεωρεί το χρέος βιώσιμο.Καμία δήλωση επί του θέματος……Μόνο με το δήθεν στημένο Καλογρίτσα ασχολήθηκε, ο οποίος μας άφησε χρόνους…….
  Ο αρχικός και σημαντικότερος στόχος του Τσίπρα, έρχεται όλο και πιο κοντά στην επίτευξή του.
  Η πολιτική στην Ευρώπη έχει ήδη αλλάξει.
  Το κούρεμα είναι δεδομένο.
  Πιστεύω ότι η αμερική δε θα το διαλύσει το μαγαζί που το λένε Ευρώπη.
  Απλώς έβγαλε εκτός την Αγγλία, τον ιπποκόμο της, για να κινείται πιο άνετα στην παγκόσμια σκακιέρα.
  Όπως και να ‘χει, οι εξελίξεις θα είναι θετικές για την Ελλάδα, εκτός και αν καταρεύσει όλο το οικοδόμημα, διότι θα μας παρασύρει ακόμα χαμηλότερα.
  Ο χρόνος θα δείξει.

  Like

  1. Σαν να έχεις δίκιο. Οι κινήσεις των Αμερικανών αν τις παρατηρήσεις είναι μεθοδικά στοχευμένες, κατά των Γερμανών, μάλλον …..κάτι θέλει να πει ο ποιητής!

   Like

 5. Πριν 7 χρόνια είχα πει ότι ζω για να δω την στιγμή που οι αμερικάνοι θα ξανακάνουν ότι έκαναν στον β παγκόσμιο καταστρέφοντας πάλι τους γερμανούς . Τελικά αυτός ο λαός χρησιμοποιείται πάλι για να κάνουν την δουλειά τους .
  Οι γερμανοί ομαδικοί παραγωγικοι πειθαρχημένοι πίστεψαν ότι είναι οι καλύτεροι. Πίστεψαν ότι θα σώσουν τα λεφτά τους σε μία γερή χώρα και όσοι πονηρουληδες δεν αγαπούσαν την πατρίδα τους και τα δύσκολα προηγούμενα χρόνια με την καθοδήγηση των τραπεζών έβγαζαν τα λεφτά τους στην γερμανια .
  Τώρα ο θείος Σαμ αποφάσισε ότι πρέπει να τους τελειώσει για να μπορεί να ξαναγυρίσει στην ευρωπης άλλωστε οι εγγλεζοι έφυγαν και αυτοί και ή απόβαση στην νέα Νορμανδια μπορεί να αρχίσει.
  Τώρα με τόσο πλούτο που έχει μαζέψει ή γερμανια να δούμε όταν θα αρχίσουν τα ποντίκια να περνούν τα λεφτά τους για να σωθούν ποιος θα σώσει την κ@ λοτραπεζα τους.

  Like

 6. Καταρρέει η μετοχή της ” Deutsche Bank ¨….
  Στον αγύριστο, στα τσακίδια κι ακόμη παραπέρα.
  Μόνο κάποια ρευστότητα για εμάς όταν θα υποχρεωθούν να αρχίσουν να ρίχνουν κατά δω μεριά τα σπασμένα των αποζημιώσεων εκ φθορών, θανάτων, καταστροφής έργων υποδομής, έργων τέχνης, υπεξαιρέσεως (αν όχι κλοπής) αρχαιοτήτων, χρυσού, συνεχείς λήψεις δανείων των χρημάτων/του χρυσού μας δηλαδή κι όλα αυτά όχι ανέμΕΛα, ανέξοδα, εύκολα αλλά μέσω πόνου, οδυρμού και ολέθρου που προκάλεσαν τα βάρβαρα τέρατα εναντίον όλων των λαών της Ευρώπης, φυσικά και εναντίον μας αφού είμαστε “φύσει και θέσει” οι ισόβιοι, οι αιώνιοι φωτοδότες προστάτες της ΕΥΡΩΠΗΣ κι ας μην ομολογείται, ας μη γίνεται παραδεκτό.
  Των κτηνανθρώπων εκείνων έργα που πήρανε με το έτσι θΕΛω και κάνανε ό,τι γουστάρανε υπό την απειλή θανάτου ένεκα του όπλου τους στραμμένο επάνω στον λαουτζίκο, όμως υπερήφανου και ψυχωμένου αυτού λαού !
  Στο αγύριστο λοιπόν η τράπεζα, η μετοχή τους και οι ίδιοι….

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s