Η αλήθεια για τα “πλαστά πτυχία” #plasta_ptyxia (που δεν ειναι πλαστά)

fakeΝα τονίσουμε ότι αφορά μονο κάποια συγκεκριμένα Ιδιωτικά .

Το θέμα με τα πλαστά πτυχία έχει ως εξής

Δεν μιλάμε για πλαστά πτυχία αλλά για αγορασμένα απολυτήρια ιδιωτικών τεχνικών λυκείων και ΙΙΕΚ. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν πλαστους τίτλους, όσοι πιάνονται με τέτοιους παυονται άμεσα, αλλά πληρωμενους τίτλους. Έτσι προκύπτει και το θέμα με τις εξετάσεις μιας και είναι ο μόνος τρόπος να πιστοποιηθεί αν ο ύποπτος έχει αγορασμένο τίτλο ή όχι. Το θέμα εκκρεμεί από το 2005 και ο νόμος περί εξετάσεων ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι επί υπουργειας Γιαννακου. Οι φιλελεδες έσπευσαν να μιλήσουν για κακό δημόσιο σε ένα θέμα που τελικά αποδεικνύει τη σαπίλα του ιδιωτικού τομέα στην εκπαίδευση που πουλάει τίτλους.

 

15 thoughts on “Η αλήθεια για τα “πλαστά πτυχία” #plasta_ptyxia (που δεν ειναι πλαστά)”

 1. Ρε Ολυμπια όργανο του Τσίπρα και του Καμμένου, είτε αγοράσεις πτυχίο χωρίς να το αξίζεις είτε δώσεις πλαστό είναι εξαπάτηση του Δημοσίου και ποινικό αδίκημα. Ήμαρτον!!!

  Liked by 1 person

  1. ‘Εχεις δικιο αλλά μπορεις να ξερεις ποιοί πλήρωσαν πραγματικά και ποιοί όχι;δεν υπάρχουν αποδείξεις.Οι έλεγχοι έδειξαν παρατυπίες στην λειτουργία τους, για αυτό αφαιρεθηκαν οι άδειες λειτουργίας των ιδιωτικών ΤΕΕ και ακυρώθηκαν τα πτυχία τους .Θα ξαναδώσουν λοιπόν απολυτήριες εξετάσεις και θα επανακαθοριστούν τα μόριά τους με ότι αυτό συνεπάγεται.

   Like

 2. otan agorasis ptyxio opos lene, apo sxoli h panepistimio toys kovoun timolocio kai to katalave o ypourgos pedias h symveni kati allo.

  Like

 3. Φημολογείται ότι και είς (άρα μόνο είς;) μητροπολίτης είναι μεταξύ των πλαστογράφων…
  Διό και συν τοις άλλοις επελήφθη διακριτικώς του θέματος και ο αρχιεπίσκοπος
  δια το ανθρωπιστικόν του πράγματος ως λέγεται
  (ό εστί μεθερμηνευόμενον δια να μην προκληθή θρησκευτικόν σκάνδαλον εκ του μη θίγειν-σκαλίζειν τα κακώς κείμενα ήτοι τα όζοντα περιττώματα του θρησκευτικού λαϊκισμού).

  Τι να είπωμεν ούν και τι να πρωτοοικτίρωμεν;
  Πρόκειται για το απόλυτο πολιτικόν έκτρωμα, την πιο εκφυλιστική εξουσιαστική τερατογένεσι, αυτό το ιδιότυπο νεοελληνικό διαστροφικόν κράμα όπου συνευρίσκονται και συλλειτουργούν ¨εν αγαστή συμπνοία¨ οι παραδοσιακοί πολιτικοί και μεταφυσικοί οχετοί της ηθικής σήψεως μιας αρρωστημένης παρακμιακής κοινωνίας!

  Έχει προφανώς χαθή πάσα λογική του μέτρου και παν μέτρον λογικής επί παντός ηθικού, πολιτικού, πνευματικού και μεταφυσικού πεδίου.

  Ακροβατώμεν ήδη εις τα αχαρτογράφητα ύδατα του παραλόγου, πέραν του κατά λογικήν και κατά φύσιν μέτρου, εις το παραφύσιν και το υπερφύσιν χάος.
  Το οποίον χάος και παράλογον δεν είναι άλλο τι ει μη η απώλεια του μέτρου ως πρακτικής λογικής εις το ανθρωπίνως σκέπτεσθαι, λέγειν και πράττειν (Ύβρις.).

  Υ.Γ. Ληπτέον πάντως υπ’ όψιν ότι την εκάστοτε Ύβριν παρακολουθεί η Νέμεσις και, μετ’ ου πολύ, την κολάζει και την επαναφέρει, καλώς ή κακώς, εις την φυσικήν τάξιν η Άτη.

  Όπως και εννοείται ότι αν θα έχης επιβιώση από τας καταστροφικάς συνεπείας μιας τέτοια παλαβής ¨ιστορίας,¨
  τότε θα έχης αποκομίσει την μεγαλυτέραν ¨εξ εμπειρίας¨ σοφίαν ήτοι ένα τεράστιον ηθικόν και πνευματικόν κέρδος…

  Επιμύθιον:
  Πάντα μουρλοί ήσαν αυτοί οι Έλληνες. Αλλά έχουν σοφό σωτήρα θεό.
  Αυτό τούς σώζει ανέκαθεν κι από τύψεις και μεταμέλεια μετά δημιουργούν ανθρωπιστικό, περικαλλή και θεοπρεπή πολιτισμό.

  Αντιθέτως οι Φοίνικες. ευφυείς μεν ως συνωμόται και τοκογλυφικά πάμπλουτα παράσιτα που επενδύουν έξυπνα όσο και ανήθικα εις την εκμετάλλευσιν κάρπωσιν της ανθρώπινης αδυναμίας και τρέλας
  αλλά
  με παλαβό όμως θεό
  που τούς αδειάζει-¨χέζει¨ στο τέλος κι αυτούς και τα πούστικα (παρά φύσιν) τα λεφτά τους.

  (Πω πω από πού ξεκίνησα και πού έφθασα κι εγώ στο τέλος!)

  Liked by 1 person

 4. Προφανώς αυτοί που αγόρασαν τα πτυχία φταίνε πολύ λιγότερο από αυτούς που τα πουλάγανε. Και αυτοί που τα πουλάγανε φταίνει, με τη σειρά τους, πολύ λιγότερο από το κράτος που τους έδωσε την άδεια να πουλάνε, χωρίς να μπορεί – ή χωρίς να θέλει – να ελέγξει το τί πουλάνε. Άρα, το κράτος, ως θιγόμενος εργοδότης, φέρει και το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τη ζημία που υπέστη.

  Liked by 1 person

 5. Τα «πλαστά πτυχία» και οι κραυγές των κλεφτών
  Πάνω κάτω, η θεωρία είναι κάπως έτσι: «όσοι έχουν πλαστά πτυχία και έχουν προσληφθεί στο Δημόσιο, η κυβέρνηση θα τους νομιμοποιήσει». Άρα, «ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει απατεώνες».

  του Niko Ago

  Και είναι μια θεωρία που με θέρμη και «ουρλιαχτά», πάντα στα πλαίσια της επιθυμίας για «μεταρρυθμίσεις» την υποστηρίζουν οι… θιασώτες του νόμου και της τάξης. Και της ηθικής, βεβαίως βεβαίως. Και, ως γνωστόν, οι ως άνω αναφερόμενοι, ανήκουν, εννοείται, στις «πολιτικές παρθένες» της Ελλάδας, τα δυο κόμματα που κυβέρνησαν από το 1974 μέχρι το 2015. Το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Που για το θέμα αυτό, δεν γνωρίζουν κάτι, τώρα το μάθανε από το Πρώτο Θέμα (τυχαία) και λογικά, φωνάζουν. Εσείς, όμως, τι λέτε, γνωρίζουν κάτι; Πριν δούμε, τι λέει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και ποια είναι η πραγματικότητα, να πούμε πως οι άνθρωποι που κατέχουν τα πτυχία, φυσικά και δεν είναι απατεώνες. Τέτοιοι είναι οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ΤΕΕ που τους «άρμεξαν» οικονομικά, δίνοντάς τους πτυχία που δεν τα αναγνώριζε το κράτος και έπρεπε να περάσουν ξανά από εξετάσεις. Πράγμα που θα γίνει με τόσα χρόνια καθυστέρηση, επειδή το κράτος, οι … «πολιτικές παρθένες» που λέγαμε, ξέχασε(;) να το πράξει όταν έπρεπε.

  Λέει η ανακοίνωση: «Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μελετά με προσοχή το σοβαρότατο ζήτημα των πτυχίων Ιδιωτικών ΤΕΕ για την περίοδο 2004-2008. Τα πτυχία αυτά χορηγήθηκαν από σχολές ιδιωτικής εκπαίδευσης οι οποίες έκλεισαν μετά από τη διαπίστωση σωρείας παραβάσεων και ατασθαλιών.

  Σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν.3577/2007 (Α΄ 130) επί υπουργίας Μ. Γιαννάκου, τα πτυχία των μαθητών Ιδιωτικών ΤΕΕ που τους αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας λόγω των παραπάνω διαπιστωμένων παρανομιών θα έπρεπε να χορηγηθούν εκ νέου κατόπιν ειδικών πτυχιακών εξετάσεων.

  Οι εξετάσεις αυτές δεν έγιναν ποτέ, με ευθύνη των Υπουργών Παιδείας των κυβερνήσεων πριν τον Ιανουάριο του 2015. Το ίδιο διάστημα οι επιτήδειοι ιδιοκτήτες σχολείων και οι άλλοι εμπλεκόμενοι που είχαν οργανώσει μια κερδοφόρα βιομηχανία «πιστοποίησης προσόντων», είτε διέφυγαν τις κυρώσεις του νόμου λόγω παραγραφής είτε καταδικάστηκαν σε ελαφριές ποινές.

  Για εννέα ολόκληρα χρόνια από την περίοδο εκείνη με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν ελήφθη και καμία ρύθμιση δεν εφαρμόστηκε με συνέπεια το πρόβλημα να έχει μετατραπεί ατύπως σε κοινωνικό σύμπτωμα μιας σιωπηρής ανοχής.

  Αντίθετα, οι Υπουργοί Παιδείας των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑπραγματοποίησαν ενδελεχείς ελέγχους μέσω των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης για το σύνολο των Ιδιωτικών ΤΕΕ της χώρας και εντόπισαν όλα τα Ιδιωτικά ΤΕΕ, στα οποία σημειώθηκαν αντίστοιχες παρατυπίες που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 24 του ν.3577/2007.

  Ο πρώην Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος, διαβίβασε τα στοιχεία των καταγγελιών της ΟΙΕΛΕ στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και σύμφωνα με το πόρισμα (328/Α/2015) του Σώματος προτάθηκε στο Υπουργείο Παιδείας η τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου 24 του ν. 3577/2007, έτσι, ώστε, να καλύπτει κάθε μη σύννομη περίπτωση λειτουργίας ιδιωτικών ΤΕΕ ή χορήγησης πτυχίου χωρίς χρονικό προσδιορισμό.

  Σύντομα, θα κατατεθεί προς ψήφιση διάταξη, η οποία θα διευρύνει το χρονικό διάστημα εφαρμογής του νόμου (θα καταργηθεί ο χρονικός περιορισμός 2004-2008), και θα υλοποιηθεί η σχετική πρόταση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

  Ύστερα από την ψήφιση της ανωτέρω διάταξης, ο Υπουργός Παιδείας θα εκδώσει Υπουργική Απόφαση, η οποία θα καθορίζει τις λεπτομέρειες για τη συμμόρφωση προς τα προβλεπόμενα από το ν. 3577/2007″, καταλήγει η ανακοίνωση. Ενδιαφέρουσα επίσης είναι και , από το 2014.

  Διαβάστε το με προσοχή, για να έχετε καλή εικόνα. Νόμος του 2007, της κυβέρνησης της ΝΔ, δεν εφαρμόστηκε ΠΟΤΕ. Ούτε από τη ΝΔ μέχρι το 2009. Ούτε από το ΠΑΣΟΚ, μέχρι το 2011. Ούτε από την κυβέρνηση- μαριονέτα του Παπαδήμου, μέχρι το 2012. Ούτε από την κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2015. Κι επειδή θα εφαρμοστεί ο δικός τους νόμος, θα περάσουν δηλαδή από ειδικές πτυχιακές εξετάσεις, ανέβηκαν στα κάγκελα. Το «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», σε πλήρη εφαρμογή. Και οι κλέφτες, μπορούν να γραφτούν κι εκτός εισαγωγικών.

  Πηγή: altsantiri.gr

  Like

  1. Δια μίαν εισέτι φορά δημοσιεύεις κείμενα του μισέλληνα βρωμοΑλβανού Άγκο.

   Που τα γράφει; Στον πουστοϊστότοπο του πουστολἀκη του πολυεκατομυριούχου.

   Liked by 1 person

 6. Όλη η αλήθεια για τη νομιμοποίηση των «πλαστών» πτυχίων
  Μέγα θέμα έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες δύο ημέρες από την είδηση ότι το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται να νομιμοποιήσει πλαστούς τίτλους σπουδών, μαθητών οι οποίοι κατάφεραν να μπουν στο Δημόσιο.

  Η πραγματικότητα ωστόσο είναι διαφορετική. Το ζήτημα που έχει προκύψει αφορά παράτυπους και όχι πλαστούς, τίτλους σπουδών που είχαν λάβει μαθητές από ιδιωτικά σχολεία και κυρίως από τις «Σχολές Ευρώπη» και το ΤΕΕ «Τομή» στην Άρτα. Όπως είχε αποκαλύψει το Hot Doc τον Σεπτέμβριο του 2014, τα πτυχία ήταν μεν νόμιμα, αλλά οι βαθμοί των μαθητών δεν ανταποκρίνονταν στις πραγματικές επιδόσεις τους. Αυτό που εν ολίγοις συνέβαινε, ήταν οι μαθητές να βαθμολογούνται με άριστα, να συμπληρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό μορίων και να παίρνουν την πολυπόθητη θέση στο Δημόσιο, ανεξαρτήτως αν σημείωναν ή όχι υψηλή βαθμολογία στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ.

  Τα παράτυπα πτυχία ήταν τουλάχιστον 2.000 είναι όμως άγνωστος ο αριθμός όσων μαθητών μπήκαν και κυρίως όσων συνεχίζουν να εργάζονται στο Δημόσιο. Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι στην ιστοσελίδα του εκπαιδευτηρίου «Σχολές Ευρώπη», διαφημιζόταν, μεταξύ άλλων, η επιτυχία της σχολής, ενώ δημοσιεύονταν τα ονόματα των μαθητών που κατάφεραν να κερδίσουν μια θέση στο Δημόσιο. Μόνο το 2004, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδινε στη δημοσιότητα η ίδια η σχολή, διορίστηκαν σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και ψυχιατρεία ανά την Ελλάδα, σε σώματα ασφαλείας και στον στρατό, ακόμη και στην Τράπεζα της Ελλάδος, συνολικά 81 σπουδαστές.

  Ο νόμος Γιαννάκου

  Το 2007 κι ενώ ήδη το σκάνδαλο ήταν γνωστό, η τότε υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου υπέγραψε νόμο που προβλέπει ότι τα πτυχία των μαθητών Ιδιωτικών ΤΕΕ που τους αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας λόγω των παραπάνω διαπιστωμένων παρανομιών θα έπρεπε να χορηγηθούν εκ νέου κατόπιν ειδικών πτυχιακών εξετάσεων. Οι τίτλοι σπουδών με απλά λόγια, δεν μπορούν να ακυρωθούν παρά να ανακληθούν από εκείνον που τους πιστοποίησε, δηλαδή το Δημόσιο.

  Η διαδικασία της επανεξέτασης, όπως εξηγεί στο koutipandoras.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) Μιχάλης Κουρουτός προβλέπει ότι οι μαθητές θα πρέπει να γράψουν άριστα στις νέες εξετάσεις ώστε να πιστοποιηθεί ότι ο βαθμός που είχαν πάρει για να μπουν στο Δημόσιο, ανταποκρινόταν στις πραγματικές επιδόσεις τους. Όσοι δεν το καταφέρουν θα απολυθούν και θα τιμωρηθούν.

  Οι ειδικές πτυχιακές εξετάσεις τη διενέργεια των οποίων προέβλεπε ο νόμος Γιάννακου ήδη από το 2007, δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα ορισμένοι από τους μαθητές που είχαν μπει στο Δημόσιο κατέχοντας παράτυπους τίτλους σπουδών να παραμένουν στη θέση τους, ενώ ακόμη και μετά το 2007 συνέχισαν να διορίζονται υπάλληλοι οι οποίοι κατείχαν παράτυπο τίτλο. Οι διάδοχοι της Μαριέττας Γιαννάκου δηλαδή, όχι μόνο αδιαφόρησαν παντελώς για τον νόμο αλλά και για τις συνεχείς καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ η οποία είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο, αλλά συνέχισαν να κάνουν τα στραβά μάτια.

  Τα αδικήματα παραγράφηκαν

  Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου τα δύο σχολεία της Άρτας, τα οποία περιλαμβάνονται σ’ εκείνα που έδιναν παράτυπους τίτλους, έκλεισαν, ενώ για την υπόθεση κατηγορήθηκαν συνολικά 24 εκπαιδευτικοί, από τους οποίους δώδεκα ήταν καθηγητές του Δημοσίου, μέλη εξεταστικών επιτροπών. Η σημαντικότερη κατηγορία που βάρυνε ορισμένους από αυτούς ήταν η «πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με σκοπό να προσπορίσουν στον εαυτό τους όφελος ανώτερο των 73.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση». Μετά τη διερεύνηση της υπόθεσης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας, κρίθηκε πως οι πράξεις δεν συνιστούν κακούργημα κι έτσι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν λόγω παραγραφής, αφού είχε παρέλθει πενταετία από την ημερομηνία τέλεσης των αδικημάτων.

  Ένας από τους κατηγορούμενους μάλιστα, ο οποίος φέρεται ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής του ενός εκ των δύο ΤΕΕ της Άρτας με την εμπλοκή του να έχει προκύψει, έπειτα από μαρτυρίες εκπαιδευτικών, οι οποίες τον καταδείκνυαν ως διαχειριστή του εκπαιδευτηρίου «Σχολές Ευρώπη», παρότι τυπικά η ιδιοκτησία ανήκε αρχικά στο σύζυγό της αδελφής του και στη συνέχεια στην ίδια την αδελφή του, είχε υπάρξει πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα, ενώ ήταν καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι άλλος κατηγορούμενος είχε αναλάβει, ενώ ακόμη ήταν σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία, θέση επικεφαλής σε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

  Οι μαθητές γνώριζαν

  Φαίνεται πάντως ότι η πλειονότητα όσων επέλεξε συγκεκριμένα σχολεία τα οποία βρέθηκαν να εμπλέκονται στο σκάνδαλο των παράτυπων τίτλων σπουδών, γνώριζαν. Αυτό προκύπτει από μαρτυρίες γονέων κατά τη διάρκεια της διερεύνησης της υπόθεσης, οι οποίοι έχουν καταθέσει ότι απαιτούσαν από το σχολείο να βάζει καλό βαθμό στα παιδιά τους.

  Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία μητέρας μαθητών ιδιωτικού τεχνικού εκπαιδευτηρίου της Άρτας, η οποία ανέφερε: «όταν έγραψα τα παιδιά στο σχολείο, ζήτησα να μπαίνει καλός βαθμός. Γι’ αυτό πλήρωνα ιδιωτικό σχολείο. Για να βρουν αργότερα δουλειά, διότι για να διοριστεί κάποιος, μετράει ο βαθμός. Όσοι μαθητές, απ’ όσο γνωρίζω, δεν πήραν καλό βαθμό πήγαν στη διευθύντρια και ζήτησαν πίσω τα χρήματά τους, γιατί θεώρησαν ότι το πτυχίο τους με τόσο χαμηλό βαθμό δεν είχε καμία αξία».

  Διαβάστε ΕΔΩ μαρτυρίες καθηγητών των σχολείων που αποκαλύπτουν το μέγεθος του σκανδάλου.

  Η καταγγελία της ΟΙΕΛΕ

  Το ζήτημα που έχει προκύψει τις δύο τελευταίες ημέρες προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της ΟΙΕΛΕ Μιχάλη Κουρουτού, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας ότι «είναι εξοργιστικό οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών, πολιτικές δυνάμεις και ορισμένα ΜΜΕ που εδώ και 10 χρόνια αποκρύπτουν συνειδητά το ζήτημα των παράνομων και παράτυπων τίτλων από φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης και των διορισμών των κατόχων στο Δημόσιο για ευνόητους λόγους να εμφανίζονται σήμερα βασιλικότεροι του βασιλέως και να προσποιούνται τους αγανακτισμένους, επειδή τάχα αθωώνονται οι κάτοχοι των παράνομων και παράτυπων τίτλων».

  Όπως επισημαίνει ο κ. Κουρουτός «αντί να υπάρξει θετική αντιμετώπιση, ανεξαρτήτως της πολιτικής τοποθέτησης του καθένα, της πολιτικής βούλησης που δείχνει ένας Υπουργός εφαρμόζοντας επιτέλους την εξαιρετική ρύθμιση του νόμου Γιαννάκου που έμεινε εσκεμμένα ανενεργός εδώ και μια δεκαετία, αλλά και το πόρισμα μιας ανεξάρτητης Αρχής, η είδηση αλλοιώνεται στο βωμό της εξυπηρέτησης μικροπολιτικών συμφερόντων».

  Αναλυτικά η ανακοίνωση:

  «Με ειλικρινή έκπληξη και αγανάκτηση διάβασα σήμερα στην ηλεκτρονική έκδοση του Πρώτου Θέματος άρθρο της δημοσιογράφου Ισμήνης Χαραλαμποπούλου με τίτλο «Με εξετάσεις νομιμοποιεί ο Φίλης 2.500 δημοσίους υπαλλήλους με πλαστά πτυχία!». Το συγκεκριμένο δημοσίευμα παραποιεί βάναυσα την αλήθεια στο βωμό μιας «φτηνής» (και όχι χρήσιμης) αντιπολιτευτικής δημοσιογραφίας που αγγίζει τα όρια της εμπάθειας.

  Και η έκπληξή μου αυτή γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, διότι το άρθρο υπογράφεται από μια έμπειρη δημοσιογράφο, η οποία γνωρίζει πάρα πολύ καλά το συγκεκριμένο θέμα. Η κ. Χαραλαμποπούλου επειδή ξέρει πολύ καλά το Ν. 3577/2007 της Γιαννάκου, αλλά και το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, γνωρίζει ότι ο μόνος τρόπος να επιλυθεί το ζήτημα είναι η επανεξέταση των κατόχων των τίτλων και όσων είναι ήδη διορισμένοι και όσων πρόκειται να διοριστούν στο Δημόσιο.

  Είναι πραγματικά εξοργιστικό οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών, πολιτικές δυνάμεις και ορισμένα ΜΜΕ που εδώ και 10 χρόνια αποκρύπτουν συνειδητά το ζήτημα των παράνομων και παράτυπων τίτλων από φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης και των διορισμών των κατόχων στο Δημόσιο για ευνόητους λόγους (ας δει κανείς τα βιογραφικά και τις πολιτικές ιδιότητες κάποιων εκ των εμπλεκόμενων στην υπόθεση), να εμφανίζονται σήμερα βασιλικότεροι του βασιλέως και να προσποιούνται τους αγανακτισμένους, επειδή τάχα αθωώνονται οι κάτοχοι των παράνομων και παράτυπων τίτλων. Αντί να υπάρξει θετική αντιμετώπιση, ανεξαρτήτως της πολιτικής τοποθέτησης του καθένα, της πολιτικής βούλησης που δείχνει ένας Υπουργός εφαρμόζοντας επιτέλους την εξαιρετική ρύθμιση του νόμου Γιαννάκου που έμεινε εσκεμμένα ανενεργός εδώ και μια δεκαετία, αλλά και το πόρισμα μιας ανεξάρτητης αρχής, η είδηση αλλοιώνεται στο βωμό της εξυπηρέτησης μικροπολιτικών συμφερόντων

  Αναρωτιέμαι: Όλοι αυτοί που σήμερα αναμασούν τη συγκεκριμένη προπαγάνδα:

  • Πού βρίσκονταν το 2005, όταν η ΟΙΕΛΕ ανακίνησε το ζήτημα και κατέθεσε μηνύσεις;

  • Πού βρίσκονταν, όταν παραγράφονταν τα αδικήματα των 35 εμπλεκόμενων και όταν η ΟΙΕΛΕ ζητούσε τη νομική αναψηλάφιση του θέματος;

  • Τι έλεγαν, όταν η Κομισιόν το 2014 «πάγωσε» τη διαδικασία αντιστοίχισης του Εθνικού με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων λόγω των παράνομων και παράτυπων τίτλων στην ιδιωτική εκπαίδευση;

  • Γιατί δεν πήραν θέση, όταν ο Σύνδεσμος των ιδιοκτητών (ΣΙΕΙΕ) μήνυσε τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, επειδή κατήγγειλε το θέμα των τίτλων και των διορισμών των κατόχων τους στο Δημόσιο στην Κομισιόν (απηυδισμένος από την απόλυτη απραξία των προηγούμενων κυβερνήσεων που κάλυπταν τους πραγματικούς ενόχους); Τώρα τάχα θυμήθηκαν το θέμα;

  Παρακαλώ ιδιαίτερα τους όψιμους «ενδιαφερόμενους» να σωπάσουν. Διότι εδώ και δέκα χρόνια ποιούσαν την νήσσαν. Αν πράγματι ενδιαφέρονται για το ζήτημα, θα περιμένω μια συνολική τοποθέτηση κομμάτων και ΜΜΕ για την εκτεταμένη διαφθορά στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και της πιστοποίησης των επαγγελματικών προσόντων. Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι εδώ θα υπάρξει σιγή ασυρμάτου. Διότι θίγονται πολλοί και ισχυροί. Και η συγκεκριμένη δημοσιογραφία μόνο αυτούς «σπονσοράρει» συστηματικά κι όχι την αλήθεια, ή τη δικαιοσύνη».

  Like

  1. Κανένας δεν διαβάζει τις κόπιες σενδόνια σου ρε πανιβλακα!
   Παρα βρωμίζεις την ανάρτηση όπως πάντα, είτε με
   χιλιοανεβασμενα βίντεο, ή με κόπιες σενδόνια.
   Αίντε στο διάλα στουρνάρι, χλεχλέ.

   Like

  2. Ποιος ασχολειται με σενα ρε τενεκε.
   Εκει δευτερατζα,να “σχολιαζεις” τα σχολια μου….
   Προσωπικα σε εχω γραμμενο,εσυ τρεχεις σαν την κατινουλα πισω απο τα δικα μου σχολια.

   Like

 7. Το μαζέψατε; Πάτε να το σώσετε; Ε! ΔΕΝ ΣΏΝΕΤΑΙ, Τί θα πει αγορασμένος τίτλος;
  Θα σας πω εγώ. Δεν πατάς στην Σχολή, πιθανόν σου κάνουν άλλοι τις εργασίες,
  σου δίνου ακριβώς τα θέματα και έτσι παίρνεις και βαθμολογία και θα μας πείτε
  ότι αυτό είναι πραγματικό πτυχίο και όχι πλαστό; Τί γνωρίζει και τί δεξιότητες
  έχει αποκτήσει ο άνθρωπος που κατέχει αυτό το αγορσμένο πτυχίο; Θέλετε να
  μας πείσετε ότι αυτό δεν είναι πλαστό; Κάτι τέτοιοι δημιούργησαν και συνεχίζουν
  να δημιουργούν τις πλαστές κοινωνίες μας! Απλώς εμείς που κουραστήκαμε και
  αγωνισθήκαμε να αποκτήσουμε τα αληθινά και πραγματικά πτυχία, μάλλον θα
  πρέπει να αυτομουντζωνόμαστε που δεν χωθήκαμε σε κάποια ΠΣΚ, ώστε να έχουμε
  την αποκατάσταση και μάλιστα στην πολιτική ζωή του έρημου αυτού τόπου μας.
  Περαστικά μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Liked by 2 people

 8. Δεν ειναι πλαστοι…

  αλλα πληρωμενοι πλαστοι!

  καλο το λιβανισμα αλλα εχει και ορια…..

  ειναι λαμογια ή οχι?

  ειναι απατεωνες ή οχι?

  ειναι ψευτικοι και καταχθονιοι ή οχι?

  ειναι Φασισμος εναντια στους ικανους ή οχι?

  τους πληρωναμε χωρις να το αξιζουν?

  ΝΑ ΤΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ!

  ΚΑΙ ΜΚΕ ΤΟΚΟ!

  ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ…ΖΗΜΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

  αντι…αυτων…

  σκεφτεται ο..Φιλης

  να παρακαμψει Συνταγμα και νομους

  και Αξιοκρατεια που διακυρυσσει…

  και να ..τους νομιμοποιησει!

  110..000 στρατιωτες ψηφοφορους θελει

  ο σωτηρας μας!

  αυτο το μπουρδελο τελικα

  πρεπει οι ξενοι να σας ισοπεδωσουν!

  μπας και ..ξεκινησει κατι τελικα σωστο..

  και βρουν οι νεοι ΑΞΙΟΙ το δρομο τους!

  Επι ευκαιρεια..

  εκεινοι οι…17 !

  της βουλης!

  με πλαστα πτυχια και αγοραστα συγχρονως…….

  πληρωνονται καλα ..ακομα???

  ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΤΟΝ …..πατριωτττ……

  ειναι ΠΛΑΣΤΟ, ΑΤΙΜΟ, ΑΠΑΤΕΩΝΙΚΟ..ΜΟΧΘΗΡΟ….

  ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ!

  ολα τα αλλα που γραφεις..

  σκετα μπροκολλα !

  Liked by 1 person

 9. Δηλαδή αγάπες μου εγώ που έχω συμμετάσχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και βγήκα επιλαχών χωρίς να με προσλάβουν ποτέ γιατι προσελαβαν τον μαιμουδιάρη, προσφεύγω κατά των υπεύθυνων, κατά του Ρακιντζή που δεν έκανε ποτέ έλεγχο παρόλο που υπάρχουν καταγγελίες και υποχρεωση για ελεγχο και κατά των πλαστογράφων που μου πήραν την θέση και ζητάω αποζημίωση.
  Ας πανε τώρα να νομιμοποιησουν τα πλαστά με με μαιμου εγκριση και τα λέμε στα ποινικά

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s