Χτυπημα κατω απο τη μεση Θεοχαρόπουλου στη Φώφη

θεοχαροπουλος“Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος.”

Ο Θεοχαρόπουλος που εγινε βουλευτης επειδη μπηκε σε εκλογιμη θεση στις λιστες απο την Φώφη ζητά μεταβατικό πολιτικό σχήμα και στη συνέχεια εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της κεντροαριστεράς, προτείνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» είπε ότι προγραμματικές θέσεις που θα παρουσιάσει η επιτροπή διαλόγου για τη σοσιαλδημοκρατία (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ – Το Ποτάμι) θα αφορούν τα τρέχοντα ζητήματα της κοινωνίας.

Όπως επισήμανε ο κ. Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», σε περίπτωση που υπάρξει σύγκλιση μεταξύ των 29 μελών της επιτροπής, η θέση του είναι ότι αρχικά θα πρέπει να συγκροτηθεί ένα μεταβατικό πολιτικό σχήμα. «Να προχωρήσουμε αρχικά σε ένα μεταβατικό πολυκομματικό σχήμα και στη συνέχεια αυτό να οδηγήσει το ενιαίο προοδευτικό σχήμα με τη δομή και τα όργανά του. Αυτό γιατί είναι κάτι το οποίο νομίζω θα καλύψει όλες τις πλευρές οι οποίες συμμετέχουν σ΄ αυτό το διάλογο» είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και πρόσθεσε: «Στο τέλος προτείνεται η διαδικασία να οδηγήσει σε εκλογή νέου επικεφαλής του διευρυμένου νέου φορέα από τη βάση, με ανοιχτό μητρώο χωρίς κανένα αποκλεισμό γιατί πρέπει να δώσουμε το στίγμα ότι τη βάση, την κοινωνία όχι μόνο την ακούμε, αλλά την κάνουμε συμμέτοχη σ΄ αυτή τη διαδικασία».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε, επίσης, ότι οι συμφωνίες για τις κοινές προγραμματικές θέσεις θα πρέπει να γίνουν με βάση την πολιτική ατζέντα, η οποία, όπως είπε, περιλαμβάνει τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους πολίτες, όπως η ανεργία, η ανάπτυξη, το ασφαλιστικό, το φορολογικό, κ.α. «Αυτά τα κρίσιμα θέματα θα πρέπει να δούμε αν είναι θέματα σύγκλισης έτσι ώστε να έχουμε κοινές θέσεις γιατί αυτά αφορούν την κοινωνία» τόνισε και κατέληξε λέγοντας ότι δεν ενδιαφέρει την κοινωνία αν θα συμφωνήσουν δύο και αν θα υπάρξουν συμφωνίες κορυφής.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s