olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΕΥΓΕ ΑΛΕΞΗ! Βγάζει την κουκούλα από τους εκβιαστές και τους πολιτικούς συνεργούς τους.

Posted by olympiada στο Μαρτίου 9, 2016

ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΦΥΛΑΚΗ!
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Oλοκληρο το κείμενο της επιστολής του Πρωθυπουργού:

Αξιότιμο

Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

κύριο Νικόλαο Βούτση

Αθήνα, 9 Μαρτίου 2016

Την τελευταία περίοδο η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης.

Οι αιτιάσεις αυτές προωθούνται από συγκεκριμένα κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται την απρόσκοπτη και ανεξάρτητη δικαιοδοτική λειτουργία.

Το πραγματικό δυστύχημα όμως είναι ότι οι αιτιάσεις αυτές αναπαράγονται από την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και από άλλα κόμματα του κοινοβουλίου.

Κεντρικός όμως και δεδηλωμένος στόχος της Κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στη Δικαιοσύνη, εμπιστοσύνη, που τα τελευταία ειδικά χρόνια, έχει διαρραγεί εξαιτίας, μεταξύ άλλων, και εξωθεσμικών και αντισυνταγματικών παρεμβάσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η δέσμευση εξάλλου της Κυβέρνησης στο στόχο αυτό αποδεικνύεται από το ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Δικαιοσύνη αναπνέει ελεύθερα και προχωρά στην εις βάθος διερεύνηση υποθέσεων που είχαν μέχρι πρότινος εγκαταλειφθεί «στην τρωκτική κριτική των ποντικών». Ενδεικτικά αναφέρω την πρόοδο στην διερεύνηση των υποθέσεων της λίστας Μπόργιανς και Λαγκάρντ, των άνευ εγγυήσεων τραπεζικών δανείων αλλά και άλλων οικονομικών εγκλημάτων εις βάρος του ελληνικού δημοσίου που ενδεχόμενα αγγίζουν ακόμα και το παλιό πολιτικό σύστημα της χώρας.

Με δεδομένα τα παραπάνω είναι χρέος μας να ανοίξουμε με ουσιαστικό τρόπο τον σχετικό δημόσιο διάλογο εντός του κοινοβουλίου και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο χωρίς υπεκφυγές και τεχνάσματα όπως επιχειρείται τις τελευταίες ημέρες από την αντιπολίτευση.

Για τον λόγο αυτό σας ζητώ να ορίσετε ημερομηνία για την διενέργεια προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής.

Με τιμή,

Αλέξης Τσίπρας

41 Σχόλια to “ΕΥΓΕ ΑΛΕΞΗ! Βγάζει την κουκούλα από τους εκβιαστές και τους πολιτικούς συνεργούς τους.”

 1. Αρμονία said

  Εκτός από τις λίστες κύριε Πρωθυπουργέ, τι θα κάνετε με τα τραπεζικά δάνεια χωρίς εγγυήσεις; ένας πολίτης παίρνει δάνειο για να αγοράσει σπίτι και βάζει το σπίτι του εγγύηση και αυτοί οι λεφτάδες έπαιρναν δανικά και αγύριστα; αυτά τα πληρώνουμε εμείς;
  Τι θα κάνετε με δαύτους; δημεύσεις περιουσιών ξεκινήστε αν θέλετε να υπάρχει ισονομία.
  Η άποψη μου είναι ότι δεν θα κάνετε τίποτα, όπως δεν έκαναν και οι προηγούμενοι, δυστυχώς.
  Διαβάστε παρακάτω τα ονόματα των πονηρών που πήραν δανικά και αγύριστα, οι μπαταξήδες…………………………

  ………….Η απόρρητη έκθεση της Price Waterhouse Cooper μετά τη φυγή του Βγενόπουλου από τη Λαϊκή το 2012, εμπεριέχει όλα τα κόκκινα δάνεια που δόθηκαν από την τράπεζα στο ανφάν γκατέ της ελληνικής επιχειρηματικότητας και όχι μόνο. Τα ονόματα που καταγράφονται στην έκθεση δίνουν σαφή εξήγηση για την αντιμετώπιση που έχει ο Βγενόπουλος από τη Δικαιοσύνη, ενώ προκύπτει το ερώτημα γιατί ενώ τραπεζικοί διώκονται για κόκκινα δάνεια, για τα συγκεκριμένα δάνεια να υπάρχει ασυλία;

  Όλη η αφρόκρεμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας και όχι μόνο εμφανίζεται στον κατάλογο της έκθεσης της PWC με τα κόκκινα δάνεια που έδινε η τράπεζα. Μεγάλα ονόματα, όπως των Σάλα και της Πειραιώς, Βοβού, Γιαννίκου, Μαρινάκη, Τράγκα, Θεοχαράκη, Πρώτο Θέμα, Μίνωας Κυριακού, Πηλαδάκης. Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα του κ. Κούμπα, αφού δανειοδοτείται με περίπου 50 εκατ. ευρώ, έχοντας εξασφάλιση μόλις 10.514.058 ευρώ, ενώ το έλλειμα στις εξασφαλίσεις ηταν 38.327.353 ευρώ. Ο εφοπλιστής Ζολώτας -τον οποίο ο Βγενόπουλος ισχυριζόταν πως συνάντησε πρώτη φορά το 2009, αλλά ήταν συνέταιρός του από το 2006 στη G.I.T. Holdings ΑΕ- λαμβάνει δάνειο περίπου 600 εκατ. ευρώ, με εγγύηση 459.771.889 ευρώ, με το ίδιο ποσό να αντιστοιχεί στην επιπρόσθετη υπολογιζόμενη ζημία. Από τη λίστα δεν θα μποούσε να λείπει και ο κολοσσός του Αντρέα Βγενόπουλου, καθώς η MIG δανειοδοτήθηκε με 357.909.356 ευρώ, έχοντας εξσφάλιση 233.391.772 ευρώ και επιπρόσθετη ζημία 35.847.776 ευρώ. Βέβαια, εκτός από επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, η Λαϊκή δανειοδότησε και Μονές. Οι Μονές Βατοπεδίου, Σίμωνος Πέτρας και Εμμαούς έλαβαν συνολικά και οι τρεις 305.727.537 ευρώ, βάζοντας ως εξασφάλιση κυρίως οικόπεδα, μετοχές και εταιρικές εγγυήσεις. Στη Μονή Βατοπεδίου προέκυψε έλλειμα εξασφαλίσεων ύψους 72.849.097 ευρώ, με την επιπρόσθετη ζημία να αντιστοιχεί στο ίδιο ποσό με το έλλειμα εξασφαλίσεων. Στη Μονή Σίμωνος Πέτρας το έλλειμα στις εξασφαλίσεις ήταν 59.902.548 ευρώ, με τις επιπρόσθετες ζημίες να είναι το ίδιο ποσό. Η Μονή της Εμμαούς είχε έλλειμα στις εξασφαλίσεις και επιπρόσθετη ζημία ύψους 40.759.587 ευρώ……………………………………

  Μου αρέσει!

 2. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ said

  ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΥ Η ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΑΡΓΑΡΑ ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ ΑΡΑΓΕ

  Μου αρέσει!

 3. Περικλης said

  Αλεξη,μονο εσυ μπορεις και θελεις.

  Μου αρέσει!

 4. Greg said

  O Τσίπρας ο ψεύτης όλα αυτά θα τα κάνει;

  Ο άνθρωπος έχει σπάσει κάθε ρεκόρ…..

  Ο απόλυτος ορισμός του ψεύτη…

  Ποτέ άλλοτε στην πολιτική ιστορία αυτού του τόπου δεν υπήρχε τόση απόλυτη ταύτιση απόψεων σε αυτό το θέμα..

  Ακομα και τους Παπανδρέου έχει ξεπεράσει μέσα σε λιγους μήνες…

  Τον Γεώργιο Παπανδρέου τον χαρακτήριζαν «παπατζή» γιατί ακριβώς πλανούσε τον κόσμο ακόμα και αν αναγκαζόταν να πει ψέματα..

  Ακόμα και τον Ανδρέα τον χαρακτήριζαν ψεύτη σε ένα επίπεδο πολύ μακριά από το κυριολεκτικόν της λέξης…Πιο πολύ αναξιόπιστο τον χαρακτήριζαν παρά ψεύτη..

  Τον Τσίπρα αντίθετα τον χαρακτηρίζουν ψεύτη κυριολεκτικά…

  Μεσα σε ένα χρόνο διακυβέρνησης έχει δημιουργήσει πλέον στερεότυπο…

  Τον βλέπεις σε βίντεο περσινό να μιλά και αυτά που λέει είναι πλέον τόσο οφθαλμοφανή ψέματα που νομίζεις ότι τον έχουν «ντουμπλάρει» σατιρικές εκπομπές..

  Τσίπρας ο ψεύτης…Μαλωμένος με την αλήθεια..

  Ο άνθρωπος είναι περίπτωση ….Μπορεί να ειδοποιήσει την μάνα του ότι θα πάει να την επισκεφτεί για φαγητό όταν επιβιβάζεται σε αεροπλάνο για το Βερολίνο..

  Απλά δεν πρέπει να ανησυχούμε..

  Και με τον Διάβολο μπορεί να συναντηθεί αν χρειαστεί αλλά δεν πρόκειται να πουλήσει την ψυχή του…..

  ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ…

  Ωρες ώρες είναι να λυπάσαι και τον Διαβολο με τα ψώνια που πρέπει να συναντήσει..

  Μου αρέσει!

  • Δώστους Γρηγόρη, Δώστους να καταλάβουνε Ρε ! said

   To ξύλο της χρονιάς του που χρειάζεται να φάει δεν τό ΄γραψες όμως. Κι ύστερα μου λές να μην νοιάζομαι για σένα και να κοιτάζω την δουλειά μου.

   Α! και λές χαϊβάνι εμένα και με τα πέταλα που σε προσέχω.

   Τελικά (αυτό μεταξύ μας) εγώ νομίζω πως ο κλασομπανιέρας τον βάζει τον μπολσεβίκο να κάνει όλα αυτά που κάνει τώρα.

   Επίσης, ο κλασομπανιέρας της Ραφήνας είναι που φοβάται και δεν αφήνει τον Αλεξη να βάλει στο κόλπο τον κο Τραγιανού για το καλό της Ελλάδας.

   Μόλις μάθω κι άλλα θα σε ενημερώσω αμέσως.

   Μου αρέσει!

   • Greg said

    Βρε ούστ που κάνεις και χιούμορ στα σχόλια που έχουν «ξεθυμάνει»…

    Χαϊβανι της πλάκας…

    Σκουπίδια άχρηστα της προπαγάνδας και του μεροκάματου…

    Μου αρέσει!

 5. Olympia σε πήρανε χαμπάρι.................... said

  Olympia αν ο Τσίπρας ήθελε πραγματικά να αναπνέει ελεύθερα η δικαιοσύνη θα προχώραγε σε διάκριση των εξουσιών…..κράτος δικαίου (ο νόμος υπεράνω του ανθρώπου) κλπ κλπ

  Δεν σε έχω δει ποτέ να γραφείς για κράτος δικαίου κλπ ………όλο τα ίδια και τα ίδια ……….νέος (Αυριανισμός) μας προέκυψες και εσύ…….. αλλά δεν μασάμε……το χαβά σου εσύ τον χαβά μας εμείς…………..

  Μου αρέσει!

 6. The Dog said

  Αλέκο, βγάλε πρώτα την δική σου κουκούλα!

  Μου αρέσει!

 7. ο Γιωργος said

  Πως να την αποκαταστήσεις την κοπέλα. Με μια παρθενορραφή, όταν την έχει πάρει όλο το χωριό;

  Μου αρέσει!

 8. Geoman said

  Η συμμορία έχει πολλά πλοκάμια ακόμα.
  40 χρόνια συμμορίας δε διαλύεται έτσι εύκολα.
  Έχουν από χρόνια πιάσει όλα τα πόστα.
  Γίνεται καθημερινή μάχη για κάθαρση.
  Είναι αδύνατο σε ένα χρόνο να διορθώσεις τα κακώς κείμενα δεκαετιών.
  Υπάρχουν ήδη ορατά αποτελέσματα στην απονομή δικαιοσύνης.
  Μακάρι η κυβέρνηση να μπορέσει να συνεχίσει το έργο της κάθαρσης της δικαιοσύνης διότι από αυτή εξαρτώνται τα πάντα.
  Αν αυτή λειτουργούσε σωστά, δε θα είχαμε όλα αυτά τα φαινόμενα της κλοπής της Δημόσιας περιουσίας. Μίζες φακελάκια και ξεπουλήματα θα ήταν άγνωστες λέξεις.
  Θα υπήρχε ο φόβος της τιμωρίας, που φανερά δεν υπήρχε για τα μέλη της συμμορίας που κατάκλεψε την πατρίδα μας.
  Θεωρώ ότι υπάρχει θέληση αλλά ξέρω ότι η συμμορία έχει πολλά πλοκάμια ακόμα και είναι τρομερά δύσκολο αυτό το έργο.
  Χρειάζεται χρόνος.

  Μου αρέσει!

  • Agm. said

   Υπομονή, όταν έλθουν οι βάρβαροι-λαθραίοι θα νομοθετήσουν… (όπως επισημαίνει και ο Αλεξανδρινός ποιητής.)

   Στην αρχή ψηφίζοντας Σύριζα και μετά όταν γίνουν πολλοί και δυνατοί το Ισλαμικό κόμμα.
   Και μετά.
   Μετά απλά, ποιο ηλιθιος και δημοκράτης πεθαίνεις.

   Αυτοί θα περνάνε πλουσιοπάροχα και θα γεννοβολάνε αβέρτα σαν ποντίκια με τα επιδόματα που θα παίρνουν -γι αυτούς τα λίγα του πολιτισμένου ανθρώπου είναι πολλά – μέχρι να γίνουν πλειονότητα
   και να φέρουν την ΣΑΡΙΑ
   ενώ εσύ θα πληρώνεις ΕΝΦΙΑ και ένα σκασμό φόρους ώστε να μην γαμάς και να γεννάς
   για να γίνουν τα παιδιά σου μειονότητα στην πατρίδα των προγόνων σου. (Σχέδιο Καλλέργι.)

   Η αρχαία ελληνική, η αθηναϊκή δημοκρατία συγκεκριμένα, είχε τριπλάσιους λαθραίους Ασιάτες εργαζόμενους από ότι Αθηναίους πολίτες. Αν έδιναν πολιτικά δικαιώματα σ’ αυτούς, θα ήταν σαν να αυτοκτονούσαν όπως εμείς τώρα. ελέω Ε.Ο.Κ. και Ευρώ.
   Θα είχαν ανοικτά σύνορα άλα Τσίπρα, μπάτε σκύλοι αλέστε, και no problem, φάε αριστερά πολυπολιτισμικότητα μαζί με την σκλαβιά και την εξαφάνισί σου.

   Είδες; Νεκρός και δούλος ξενοιάζεις από πολλά πράγματα.
   Η ζωή όμως, η ελευθερία και ο ανθρωπιστικός πολιτισμός ενέχουν ευθύνας και θυσίας πολλάς επ’ ωφελεία των απογόνων σου.
   (Ε, διάβολε, δίκαιο δεν είναι να παραδώσης σ’ αυτούς αυτό που φρόντισαν και σού κληροδότησαν κι εσένα οι προγονοί σου;)

   ΕΙΠΑΜΕ
   η ΕΛΛΑΣ είναι αυτή την στιγμή το εθνικό πειραματόζωο ενός καινοφανούς, εις τα ιστορικά και παγκόσμια χρονικά, ακήρυκτου πολέμου
   μέσω της εθνοκτόνου δημοκρατ-ορ-ίας (που ενσπείρει και ευτροφίζει τα μειονοτικά εθνικά καρκινώματα) εκ παραλλήλου με την υποστηρικτική προς τούτο μιντιακή εγκεφαλόπλυσι και την διεθνοτραπεζική τοκογλυφική εκμετάλλευσι.
   με απώτερο σκοπό την κινεζοποίησι και πιθανότατα εν καιρώ γενοκτονία της λευκής φυλής και του ευρωδυτικού πολιτισμού από τας σατανικάς κρόνειας δυνάμεις της Ανατολής, τη συνεργασία μιας ερπετικής εθνοπροδοτικής συνωμοτικής τραπεζικής ολιγαρχίας.(Ονόματα δε λέμε μήν και κατηγορηθώμεν επί προσβολή της πολυφυλετικής και ομοφυλοφιλικής πολιτικής αιδούς.)

   ΕΙΠΑΜΕ:

   Από δω, την χώρα των πανέμορφων και φιλανθρώπων θεών και της ανθρώπινης σποράς των, ξεκίνησαν, περνούν και επιστρέφουν όλα.

   Μου αρέσει!

   • Geoman said

    Εγώ σχολιάζω γεγονότα ενώ εσύ σχολιάζεις εικασίες και όνειρα.
    Συμφωνώ με το πειραματόζωο 100%. Έχει ξαναγίνει στο παρελθόν.
    Η Ελλάδα έχει περάσει πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις και άντεξε.
    Έτσι θα αντέξει και τώρα αν συνεχίσει να έχει το πνεύμα που είχε πάντα.
    Οι μόνες αμφιβολίες που έχω για το μέλλον είναι η διαπίστωση της απίστευτα χαμηλής νοημοσύνης ορισμένων που σχολιάζουν στο Ολυμπία.
    Δεν αναφέρομαι σε σένα.

    Μου αρέσει!

 9. ELELEF said

  http://kostasxan.blogspot.gr/2016/03/blog-post_642.html
  Το δίλημμα της κυβέρνησης Τσίπρα: Ή δίνουμε το μισό Αιγαίο ή πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία

  Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι διατεθειμένη να συζητήσει με την Άγκυρα τις τουρκικές απαιτήσεις στο Αιγαίο!!!

  Ομολογία σοκ από τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Μάρδα, ξεσκεπάζει το παρασκήνιο και την τουρκική απειλή προς την Ελλάδα

  Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

  Μία ημέρα μετά το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Σμύρνη ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας προχώρησε σε μία δήλωση που έβαλε ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά.
  «Δεν δεχόμαστε τις συγκεκριμένες θέσεις των Τούρκων. Διπλωματικά, όπως πρέπει να κινηθούμε, κινούμαστε και δεν βλέπουμε να υπάρχει άλλος τρόπος… Διαφορετικά, πόλεμος!»,
  είπε σήμερα ο Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.
  Ερωτηθείς για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και τις αντιδράσεις της κυβέρνησης, ο κ. Μάρδας είπε:
  «Αυτό το θέμα, δεν το ακούμε για πρώτη φορά και όπως ξέρετε, κάθε φορά που έχουμε παραβιάσεις και παραβάσεις, εμείς κάνουμε τις «νότες», οι οποίες χρειάζονται στα όργανα, τα οποία θα πρέπει να παραλάβουνε αυτές τις «νότες»… Και έτσι συνεχίζεται αυτή η ιστορία, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, δεν υπάρχει άλλη λύση. Δεν δεχόμαστε τις συγκεκριμένες θέσεις των Τούρκων. Διπλωματικά, όπως πρέπει να κινηθούμε, κινούμαστε και δεν βλέπουμε να υπάρχει άλλος τρόπος… Διαφορετικά, πόλεμος! Εγώ δεν βλέπω άλλη λύση, αν κάποιος έρχεται και μου λεει «δεν είναι σωστό αυτό το οποίο κάνεις», να μου δώσει τη λύση. Τι θα έπρεπε να κάνουμε, στο πλαίσιο μιας κοινωνίας, παγκόσμιας κοινωνίας, η οποία έχει οργανωθεί με ένα μεγάλο σύνολο θεσμών, οι οποίοι επιδιώκουν να λύσουν όλα τα προβλήματα, με ειρηνικό τρόπο.
  Αν κάποιος προτείνει κάποια άλλη λύση, να μου δώσει τη λύση σε αυτό το οποίο εμείς προτείνουμε. Εμείς προτείνουμε, με τη διπλωματική οδό (συζητήσεις για μείωση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας επί του Αιγαίου και όχι μόνο), να λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Η δεύτερη λύση, η οποία υφίσταται, είναι αυτό που σας είπα προηγουμένως (σ.σ.: πόλεμος).
  Εγώ δεν βλέπω καμία υποχώρηση στο συγκεκριμένο θέμα. Υποχώρηση θα ήταν να πηγαίναμε στο ΝΑΤΟ και να λέγαμε «πράγματι η Τουρκία, έχει δίκιο».
  Αναφερόμενος δε στην επιλογή του πρωθυπουργού να μη σχολιάσει τις παρεμβάσεις της τουρκικής κυβέρνησης στην ελευθερία του Τύπου, ο υφυπουργός Εξωτερικών είπε:
  «Έχουμε μία κυβέρνηση, αυτή εδώ η απόφαση έτσι έπρεπε να ληφθεί, σύμφωνα με την κυβέρνηση, και καλώς έγινε».
  Όσον αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το casus belli στο Αιγαίο, είπε:
  «To casus belli είναι κατ’ αρχάς αντίθετο στον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ. Αυτό το θυμάμαι από τα ακαδημαϊκά μου, είναι ή το άρθρο 2 ή το άρθρο 4 του καταστατικού χάρτη, που απαγορεύει την απειλή χρήσης βίας. Αυτό είναι δεδομένο, λοιπόν από εκεί και πέρα, αυτό το απάντησε (ο πρωθυπουργός)… Δεν απάντησε ακριβώς με τα άρθρα, αντέδρασε με αυτό τον τρόπο. Τι θέλατε να κάνει εκείνη την ώρα, δηλαδή; Τι άλλο περιμένατε να πει; Δεν μπορεί να συνδεθεί το casus belli με το άλλο (σ.σ.: επέκταση των χωρικών υδάτων), αυτό είπε ο πρωθυπουργός, πολύ καθαρά και με σαφήνεια, μπροστά του ήμουν, που σημαίνει ότι το αναφαίρετο δικαίωμά μας υφίσταται, το casus belli δεν πρέπει να υφίσταται.
  Το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, εδώ και δύο χρονιές, από ό,τι θυμάμαι, είναι πλέον κοινοτικό κεκτημένο. Που σημαίνει ότι ό,ποιος θέλει να ενταχθεί στην Ε.Ε, αυτό το κοινοτικό κεκτημένο, το έχει ως δεδομένο, σε ό,τι αφορά δε τα χωρικά ύδατα, εδώ έχουμε πάλι το κοινοτικό δίκαιο της Ε.Ε, όπου όλες οι οδηγίες, που αναφέρονται σε διάσωση και αλιεία, προβλέπουν – και είναι ένα από τα κεφάλαια, δεν θυμάμαι το νούμερο, που έχει να εξετάσει η Τουρκία, για να ενταχθεί στην Ε.Ε. – όχι έως τα 12 μίλια χωρικά ύδατα, 12 μίλια χωρικά ύδατα».

  Είναι δεδομένο, πλέον, πως οι κάκιστοι (έως άθλιοι) χειρισμοί του Αλέξη Τσίπρα επί των εθνικών θεμάτων, τρομάζουν ακόμη και στελέχη της κυβέρνησής του, που έντρομα τρέχουν να αποκαλύψουν (ή και να προετοιμάσουν την χώρα) τα επερχόμενα.
  Μετά από αυτές τις δηλώσεις, του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Μάρδα…

  Μήπως κάποιος πρέπει να θυμίσει τόσο στον κ. Μάρδα, όσο και στην συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου πως η Τουρκία δεν σέβεται καμία διεθνή απόφαση που αφορά το Αιγαίο και την Κύπρο και πως εάν δεν μπορεί (ή δεν θέλει) η Ελλάδα να προχωρήσει στην υλοποίηση όσων ορίζει το Διεθνές Δίκαιο, τότε πολύ σύντομα θα διαπιστώσει πως η τελική ισχύς είναι το «δίκαιο του ισχυρού»;

  Μήπως κάποιος πρέπει να θυμίσει στην κυβέρνηση των ολίγιστων (ευλίγιστων και με καμία απολύτως διάθεση εθνικοφροσύνης) κυβερνώντων πως χρέος τους εκ του Ελληνικού Συντάγματος είναι να υπερασπίζονται τα δίκαια της χώρας, την ασφάλεια των πολιτών της και την ακεραιότητα της γεωγραφικής επικράτειας της Ελλάδας;

  Εάν οι σημερινοί κυβερνώντες δεν μπορούν να αντιληφθούν πως η τουρκική προκλητικότητα στηρίζεται στην δική τους, προσωπική, μαλθακότητα και υποχωρητικότητα, τότε θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτούς και να απαντήσουν στον ημιπαράφρονα σουλτάνο και την αναθεωρητική τουρκική πολιτική με το ίδιο ύφος, την ίδια ένταση και την ίδια προκλητικότητα. Και αυτό οι σημερινοί κυβερνώντες δεν είναι καν σε θέση να αποφασίσουν αν θα το κάνουν. Είναι ιστορική και λογική «εντολή».

  Μήπως κάποιος πρέπει να θυμίσει σε αυτούς που θεωρούν φασίστα όποιον αγαπάει την πατρίδα του, πως εάν οι ίδιοι δεν είναι σε θέση (δεν θέλουν ή φοβούνται) να προχωρήσουν σε αυτονόητες αποφάσεις υπεράσπισης της Ελλάδας, τότε είναι υποχρεωμένοι να παραιτηθούν;

  Μου αρέσει!

 10. ELELEF said

  Μου αρέσει!

 11. Zero said

  Μου αρέσει!

 12. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ said

  ΣΙΓΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΚΑΛΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΑΝΑΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ…………………………….

  Μου αρέσει!

 13. Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ said

  Αλέξη προχώρα και άσε τους πονεμένους να ονειρεύονται…..στις μεθεπόμενες εκλογές
  και βλέπουμε ! Βγήκε ο κάθε πικραμένος κλέφτης και δοσίλογος , αυτός που ρήμαξε τα ασφαλιστικά ταμεία ,βγήκαν αυτοί που φυγάδευσαν τον Χριστοφοράκο και οι μιζαδόροι των υποβρυχίων που γέρνουν ,να ειρωνευτούν την κυβέρνηση !
  Ούστ λαμόγια ,που εξήντα χρόνια τώρα ,διαλύσατε την χώρα !

  Μου αρέσει!

 14. ΑΓΓΕΛΙΚΗ said

  ΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ Η ΜΑΡΓΙΟΝΕΤΑ ΤΩΝ ΡΟΤΣΑ`Ι`ΝΤ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ?????????????ΡΕ ΠΟΥ `ΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ…………
  ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΡΕ…………………….

  ΕΥΓΕ ΑΛΕΞΗ……………………..

  Μου αρέσει!

 15. Δεσμός said

  Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε, μαύρη σαν καλιακούδα
  γιατί η πρόταση για την συζήτηση στη Βουλή τσούζει
  και τσούζει πολύ και το σπουδαιότερο, πάρα πολλούς.
  Βγήκαν, λοιπόν, οι σκουληκαντέρες και ωρύονται, με
  πρώτους και καλύτερους εκείνους που βλέπουν ότι
  χάνουν πλέον τα πάντα και κυρίως το ιςχυρό πλέγμα
  προστασίας που είχαν απλώσει σε όλους τους τομείς.
  Το τί λέγεται και υποστηρίζεται από τις πιό απίθανες
  πλευρές – πληρωμένους κοντυλοφόρους που μάσαγαν
  άγρια από παντού φτιάχνοντας μεγάλες περιουσίες
  τοποθετημένες και φυλαγμένος σε χρηματοκιβώτια
  στο εξωτερικό, ξεπουλημένους πολιτικούς, αναιδείς
  «επιχειρηματίες» που συναλλάσσονταν αποκλειστικά
  μόνον με το κράτος, κλέφτες γραφειοκράτες, κομματικές
  καμαρίλες και βρώμα, βρώμα, βρώμα και δυσωδία που
  βλέπει ότι θα παρασυρθεί με την κόπρο του Αυγεία.
  Το θέμα είναι να υπάρξει η αντοχή η οποία χρειάζεται
  και να αποκρουστούν ακόμη και με αποκαλύψεις
  προσπάθειες των «εταίρων» να προστατέψουν μερικούς
  που τους θεωρούν απαραίτητους για τα συμφέροντά τους!
  Με δυό λόγια, έχουμε πόλεμο που κήρυξη ο Τσίπρας.

  Μου αρέσει!

 16. ΑΓΓΕΛΙΚΗ said

  Μου αρέσει!

 17. ΑΓΓΕΛΙΚΗ said

  Μου αρέσει!

 18. ΑΓΓΕΛΙΚΗ said

  Μου αρέσει!

 19. ΑΓΓΕΛΙΚΗ said

  ΑΝΤΕ ΡΕ ΟΥΣΤ……………….

  Μου αρέσει!

 20. ΑΓΓΕΛΙΚΗ said

  Μου αρέσει!

 21. ΑΓΓΕΛΙΚΗ said

  PE ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΣΑ ΠΗΡΑΤΕ ,

  ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΟΙΛΙΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ…………………

  Μου αρέσει!

 22. ΑΓΓΕΛΙΚΗ said

  Μου αρέσει!

 23. ΑΓΓΕΛΙΚΗ said

  Μου αρέσει!

 24. Μνημονιος said

  Mιλαμε για μεγάλο παπατζη.
  Προσέξτε, απομονωσαμε τις συγκεκριμένες χώρες που ήθελαν το κλείσιμο των συνόρων αλλά συμφωνήσαμε να κλεισουμ τα σύνορα και οι 28, συγχαρητήρια και από τον τουσκ.
  Και βγάζουμε τώρα αποπροσανατολισμο την διαπλοκή στην βουλή αφού ο ίδιος είναι η μεγαλύτερη διαπλοκή με τις γατες.
  Το παιδί δεν τα γλυτωνει τα δικαστήρια.

  Μου αρέσει!

 25. ΑΓΓΕΛΙΚΗ said

  Μου αρέσει!

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ said

   A`I`NTE KAI ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ……………..

   Μου αρέσει!

   • Δεσμός said

    Ωρέ, Αγγελική, μήπως είσαι η Αννούλα η σαρακατσάνισα
    με άλλο ψεύτικο όνομα και μας «πουλάς», όπως εκείνη,
    κλούβια χρυσαυγήτικα ωά;
    Οι «πατριώτες» της Χρυσής Αυγής θα κάνουν όσα μας
    τσαμπουνάς;
    Δεν γίνεται, ωρέ Αγγελικούλα, τους έχουν μάθει πλέον οι
    πολίτες – βλέποντας μόνον τις φάτσες των «παλικαριών»
    καταλαβαίνουν με τί κουμάσια έχουν να κάνουν….
    Συνεπώς, Αγγελικούλα, δεν περνάνε οι «προειδοποιήσεις»
    και οι «απειλές» – εξ άλλου, γνωρίζουν τί σκατά είναι και τα
    χρυσαύγουλα και τί ακριβώς υπηρετούν…..

    Μου αρέσει!

 26. Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ said

  Ρε Αγγέλω ,πολύ φόρα έχεις πάρει ,τι σου υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης ;
  Βέβαια θα περιμένεις καμιά δεκαριά χρόνια ,αλλά κάνε υπομονή….

  Μου αρέσει!

  • ΜΑΡΙΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗ said

   ΒΛΑΚΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ;ΤΟΣΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΙΑ!!!ΤΙ ΠΙΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΜΑΤΟ ΣΑΣ ΠΙΑ;Η ΚΑΤΟΧΗ ΝΙΚΙΕΤΑΙ ΡΟΖ ΠΡΟΒΑΤΟ ΑΛΛΑ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΝΙΚΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ!!!ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΝΑ ΕΥΟΔΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΤΡΟΛΛΑΡΙΣΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΟΥ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΤΟΥ…….ΠΛΗΡΩΜΕΝΕ ΛΑΚΕ!!!!

   Μου αρέσει!

   • ΕΛΛΗΝΑΣ said

    Ουστ ρε μαλάκα δοσίλογε γερμανοτσολιά ,έχασες την κουτάλα και βγήκες τσάρκα
    Θα πεινάσεις ρε ηλίθιε μέχρι να πάρει ο Κούλης την κυβέρνηση…..
    Ουστ ρε λαμόγιο κωλοσφουγκάριε της πασοκονουδούλας ,ο Τσίπρας θα σας
    βολεύει μια ζωή ,αδελφάρες…..

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: