Τι να κάνετε αν ένα νύχι του ποδιού σας μπαίνει στο δέρμα

νυχιε1.jpgΟ πόνος  ενός μικρού νυχιού πολλές φορές είναι τεράστιος. Καθώς και οι κίνδυνοι από κάτι τέτοιο! Ένα νύχι του ποδιού που αναπτύσσεται ανώμαλα και μπαίνει μέσα στο δέρμα, μπορεί να είναι κάτι πολύ κουραστικό και επώδυνο.

Το νύχι που “γυρίζει προς τα μέσα” είναι μια μόνιμη ενόχληση που μπορεί να προκαλέσει μόλυνση, πύον και σημαντικό πρόβλημα στο περπάτημα, στο τρέξιμο και στην επιλογή ενός παπουτσιού που θα σας ανακουφίσει.

Mπορεί ακόμα και να σας κάνει να μην επισκεφτείτε κάποιον γιατρό ή χειρουργό που θα αφαιρέσει το νύχι που μπαίνει στο δέρμα από τη ρίζα του προκειμένου να μεγαλώσει εξαρχής κανονικά. Υπάρχει όμως ένας τρόπος με τον οποίο θα κάνετε το νύχι σας να σταματήσει να μπαίνει στο δέρμα του δαχτύλου.

 

Προκειμένου η σπιτική αυτή επέμβαση να είναι αποτελεσματική θα πρέπει να κάνετε τα ακόλουθα:

Βάλτε τα δάχτυλα των ποδιών σας σε ζεστό νερό, έτσι ώστε το δέρμα και τα νύχια σας να μαλακώσουν. Μπορείτε να προσθέσετε και 2 ή 3 κουταλιές της σούπας διττανθρακικού νατρίου σε 5 λίτρα νερού, ή να βάλετε λίγο αλάτι. Η θερμοκρασία του νερού δεν θα έπρεπε να είναι περισσότερο από 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην συνέχεια επιχειρήστε να ανασηκώσετε την γωνία του νυχιού που εισχωρεί στο δέρμα του δαχτύλου. Πρέπει επίσης να τοποθετήσετε ένα κομμάτι βαμβάκι βουτηγμένο στο ιώδιο ή κάποια αντιβακτηριακή κρέμα κάτω από εκείνο το σημείο του νυχιού, για να ανασηκωθεί και να έχετε καλύτερη πρόσβαση στο σημείο που έχει πρόβλημα.

Βάλτε βαμβάκι βυθισμένο σε ιώδιο και στην εξωτερική πλευρά του νυχιού και τυλίξτε το.

Θα πρέπει να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μετά από 24 ώρες. Θυμηθείτε να αλλάξετε το περιτύλιγμα και το βαμβάκι.

Κάντε ολόκληρη αυτή τη διαδικασία για 12-14 ημέρες. Το νύχι θα “υποχρεωθεί” να μεγαλώσει σε αυτό το διάστημα έξω από το δέρμα. Έτσι θα μπορέσετε να το κόψετε άνετα και να μην εισχωρήσει ξανά στο δέρμα.

Είναι πολύ σημαντικό να μαλακώνετε το δέρμα και να αλλάζετε το βαμβάκι τακτικά κάθε μέρα (μεταξύ του νυχιού και του δέρματος).

Προσοχή: Αν αναπτυχθεί οποιαδήποτε μόλυνση, είτε πριν, είτε κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.

3 thoughts on “Τι να κάνετε αν ένα νύχι του ποδιού σας μπαίνει στο δέρμα”

 1. Η ΔΙΤΤΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΣΟΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΜΕ 1,6 €

  Η ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΥΤΟΣ

  ΑΝΟΙΞΤΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΑ 500 ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ

  CANCER AND SODIUM BICARBONATE

  Like

  1. ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ

   Κοίτα, αναζήτησε Βίλχελμ Ράϊχ και ΟΡΓΟΝΟμηχανή του. Τα είπε όλα, τον έβαλαν φυλακή κατέστρεψαν αρχείο και πειράματά του. Στα τέτοια του.
   Η ενημέρωση πρόλαβε και πέτυχε τους στόχους των διωκτών του που ήταν η αμφισβήτηση και απαλειφή όσων είπε, όσων δίδαξε, όσων έδειξε ή φώτισε δια των γνώσεων.

   Like

 2. Εάν το δέρμα του ποδιού μπαίνει κάτω από το νύχι τότε κόβουμε το… δάκτυλο !!!
  Υ.γ. Μην το επιχειρήσει κάποιος !

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s