olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ο Αλ. Διαμάντης είχε αποκαλύψει εδώ και έναν μήνα το σκάνδαλο Σαμαρά – λίστα Μπόργιανς στην Δημοκρατία!

Posted by olympiada στο Φεβρουαρίου 20, 2016

ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΜΠΟΡΓΙΑΝΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΟΤΙ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ «ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ» ΛΟΓΩ «ΑΜΗΧΑΝΙΑΣ» (!!) ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ!


Οφείλουν να εξηγήσουν γιατί έκρυβαν από το 2012 τους φοροφυγάδες! Η αναφορά του Τσίπρα στο πρόστιμο στον Παπασταύρου

Ρεπορτάζ
Αλέξανδρος Διαμάντης

«Είστε διάσημος στην Ελλάδα!» Με αυτή τη φράση και το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη του υποδέχτηκε το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας τον υπουργό Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζήτησαν και για την ομώνυμη λίστα με τους Ελληνες φοροφυγάδες.

Ο Στ. ΠαπασταύρουΟ πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή τους δεν απέφυγε να σχολιάσει και την υπόθεση του συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Σταύρου Παπασταύρου. «Οι προηγούμενες κυβερνήσεις όχι μόνο δεν είχαν την πολιτική βούληση, αλλά στενοί συνεργάτες τους βρίσκονταν μέσα στις επίμαχες λίστες» είπε και υπενθύμισε με νόημα: «Μόλις χθες επιβλήθηκε πρόστιμο 3,3 εκατομμυρίων ευρώ στον κ. Παπασταύρου, συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού. Γνωρίζουμε τις τεχνικές δυσκολίες για την ανεύρεση μαύρου χρήματος πίσω από offshore εταιρίες. Αλλά η πολιτική μας βούληση είναι ξεκάθαρη και πιστεύω ότι με την υποστήριξή σας θα έχουμε γρήγορα αποτελέσματα».

Ο κ. Μπόργιανς φέρεται ότι είπε στον κ. Τσίπρα (και αργότερα το ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου) ότι το 2012 είχε προτείνει συνεργασία στην ελληνική κυβέρνηση για τον εντοπισμό φοροφυγάδων, αλλά η πρόταση δεν προχώρησε. «Υποθέτω λόγω της αμηχανίας που είχε προκαλέσει η »λίστα Λαγκάρντ»» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπόργιανς

Υστερα από τις εξελίξεις αυτές και τη δήλωση του κ. Τσίπρα έρχονται σε δεινή θέση τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Βενιζέλος, οι οποίοι ασκώντας την εξουσία τα προηγούμενα χρόνια προστάτευαν τον κ. Παπασταύρου. Τόσο ο πρώην πρωθυπουργός όσο και ο πρώην αντιπρόεδρος οφείλουν μάλιστα να δώσουν εξηγήσεις για την ένοχη στάση τους!

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μετά και την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας, «η ισχυρή πολιτική βούληση της σημερινής κυβέρνησης για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μετουσιώνεται σε πράξη με την έναρξη της συνεργασίας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η διαβίβαση στοιχείων (γνωστή ως «λίστα Μπόργιανς») για 10.401 τραπεζικούς λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες με καταθέσεις που ανέρχονται στα 3,9 δισ. ευρώ». Η συνεργασία με τις φορολογικές Αρχές του γερμανικού κρατιδίου δεν περιορίζεται στην ανταλλαγή πληροφοριών.

Τι προβλέπει η κοινή συμφωνία της κυβέρνησης με το κρατιδίο!

Εξαιρετικά σημαντικό χαρακτηρίζεται το περιεχόμενο της συμφωνίας κοινής δήλωσης προθέσεων, η οποία υπεγράφη το Σάββατο, ανάμεσα στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και την Ελλάδα, με σκοπό τη πάταξη της φοροδιαφυγής και την παροχή τεχνογνωσίας. Προηγήθηκε η διαβίβαση των 10.000 και πλέον στοιχείων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής από τη φορολογική διοίκηση της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στο υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδος.

Ανταλλαγή πληροφοριών

Συγκεκριμένα, με σκοπό την εντατικοποίηση της συνεργασίας (ανταλλαγής στοιχείων) στους τομείς των δημόσιων εσόδων, της αποτελεσματικής επιβολής φόρων, της διενέργειας φορολογικών ελέγχων και της καταπολέμησης της διαφθοράς, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ – Μπόργιανς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο κοινών δράσεων. Μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε η άμεση δημιουργία ενός πλαισίου ανταλλαγής πληροφοριών και εμπειριών σε θέματα αξιολόγησης της φορολογητέας βάσης, συλλογής φόρων, διενέργειας φορολογικών ελέγχων και καταπολέμησης της απάτης.

Επιπλέον, πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργαστήρια, παρακολούθηση της καθημερινής πρακτικής και επισκέψεις στους χώρους εργασίας (hospitation), καθώς και διενέργεια εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Στα σεμινάρια θα δοθεί ειδικό βάρος στην πρακτική εφαρμογή μεθόδων ορθής αξιολόγησης της φορολογητέας βάσης, επιβολής και είσπραξης φόρων, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σχετικά με τη δημιουργία ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης κινδύνου (risk management system) ως αποτελεσματικού μέσου για την ευαισθητοποιημένη σε ενδεχόμενους κινδύνους επιλογή υποθέσεων ελέγχου, την ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών σχετικά με τη λειτουργία κεντρικού μητρώου αφερέγγυων επιχειρήσεων (μητρώο διαφθοράς), στον καθορισμό της διάρθρωσης και των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών που σχετίζονται με τους φορολογικούς ελέγχους, στην ποινική ασυλία σε περιπτώσεις αυτοκαταγγελίας, την απόκτηση φορολογικών στοιχείων και την ανταλλαγή πληροφοριών.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεργασίας, το ομόσπονδο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας δήλωσε την προθυμία εκπαίδευσης 50 Ελλήνων υπαλλήλων της φορολογικής διοίκησης σε εκπαιδευτικά κέντρα του κρατιδίου και την επίσκεψη εμπειρογνώμων στην Ελλάδα, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην εφαρμογή και την υλοποίηση των κοινών δράσεων.

Απάντηση του υπ. Δικαιοσύνης στις αντιδράσεις

Σκληρή απάντηση έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε όσους αντιδρούν στη νέα νομοθετική ρύθμιση, η οποία επιτρέπει τη χρήση παράνομων αποδεικτικών μέσων (λίστες φοροφυγάδων, κ.λπ.) στα οικονομικά εγκλήματα και στις υποθέσεις διαφθοράς. Απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιδράσεις των… 42.000 δικηγόρων, ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε καταρχάς ότι οι πρόεδροι των συλλόγων είναι αυτοί που αντιδρούν και θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι πολλές υπογραφές υφαρπάζονται. Παράλληλα επισήμανε πως η διάταξη καταπολεμήθηκε σφοδρά και οι αντιδράσεις ήταν «υποκριτικές και δόλιες» και θα ξεπεραστούν.

Επίσης ο κ. Παπαγγελόπουλος σημείωσε πως κάποιοι που δεν θέλουν να διαβάσουν τη νέα ρύθμιση, η οποία δεν παραβιάζει κανένα δικαίωμα, προβάλλουν αντιρρήσεις. Αντιθέτως, επισήμανε, η διάταξη θέτει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τη χρήση των αποδεικτικών μέσων που δεν έχουν αποκτηθεί με νόμιμο τρόπο. Τόνισε, τέλος, πως η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων αλλά και ο πανεπιστημιακός και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος έχουν ταχθεί υπέρ της ρύθμισης.

Μπόργιανς: Στη Γερμανία 120.000 παραβάτες έχουν πληρώσει πρόσθετο φόρο

Στόχο να στηριχθεί η ελληνική φορολογική Αρχή έχει η υπογραφή της κοινής δήλωσης προθέσεων για την παροχή τεχνογνωσίας για την πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς. «Οι φορολογικές έρευνες και οι υπηρεσίες έχουν εξασφαλίσει πάνω από 2 δισ. ευρώ επιπρόσθετα φορολογικά έσοδα μέσω της αγοράς φορολογικών cds και της εθελοντικής αποκάλυψης κεφαλαίων. Περισσότερα από 5 δισ. ευρώ των επιπρόσθετων φορολογικών εσόδων προστίθενται στο πλαίσιο αυτό σε ολόκληρη τη Γερμανία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αποκάλυψη κεφαλαίων

Παράλληλα, ο κ. Μπόργιανς επισήμανε ότι από το 2010 περίπου 120.000 παραβάτες στη Γερμανία έχουν προβεί σε εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων τους που βρίσκονται στην Ελβετία, ενώ στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία έγιναν έως σήμερα 22.000 εθελοντικές αποκαλύψεις κεφαλαίων, με εκτιμώμενο πρόσθετο φορολογικό έσοδο ύψους 1 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, ο κ. Μπόργιανς τόνισε ότι η Αρχή εσόδων της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας έχει αποκτήσει 11 «φορολογικά cds», τα στοιχεία των οποίων εμπλουτίστηκαν με την έρευνα των φορολογικών Αρχών.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μπόργιανς επεσήμανε: «Η Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία και η Ελλάδα συνδέονται με μια στενή φιλία εδώ και πολλά χρόνια και, εάν οι συνθήκες το απαιτούν, θα αποφασίσουμε από κοινού για την ύπαρξη πρακτικής εργασίας στις εφορίες μας. Επιπλέον, θέλουμε να αναπτύξουμε από κοινού μια σειρά προσαρμοσμένων προγραμμάτων για τους Ελληνες επιθεωρητές φορολογικών εσόδων».

Αλεξιάδης: Οσοι δεν αυτοκαταγγελθούν θα αντιμετωπίσουν αυξημένες ποινές

Αμεσα πρόκειται να προχωρήσει το νομοσχέδιο για την «αυτοκαταγγελία», όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης κατά τη διάρκεια της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας με τον υπουργό Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς.

Μάλιστα, τόνισε ότι με το επίμαχο νομοσχέδιο πρόκειται να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία τεράστια ποσά. Ουσιαστικά θα επιτραπεί για τελευταία φορά να νομιμοποιηθούν κεφάλαια, στο εξωτερικό και το εσωτερικό, που δεν έχουν φορολογηθεί έως σήμερα. Οσοι δεν θελήσουν να… αυτοκαταγγελθούν θα αντιμετωπίσουν αυξημένες ποινές, δεσμεύσεις και κατασχέσεις των περιουσιακών στοιχείων τους, πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις.

Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι άμεσα θα προχωρήσει και το νομοσχέδιο για το περιουσιολόγιο, που θα επιτρέψει στη Φορολογική Διοίκηση να έχει πλήρη εικόνα της περιουσίας του πολίτη και της επιχείρησης. Οσοι δεν δώσουν τα στοιχεία τους θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις, όπως ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι θα υπάρξει μια σειρά πρωτοβουλιών, οι οποίες θα επεκτείνουν τη χρησιμοποίηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και του πλαστικού χρήματος, τουλάχιστον στα ευρωπαϊκά επίπεδα, ενώ ανέφερε ότι πρόκειται να ολοκληρωθούν και όλες εκείνες οι δράσεις, για τις οποίες δεσμεύτηκε η χώρα μας στη συμφωνία με τους δανειστές τον Αύγουστο του 2015.

Τέλος, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι έχει αναληφθεί πρωτοβουλία και έχουν τεθεί σε λεπτομερή έλεγχο για το 2016 συνολικά 1.300.000 ΑΦΜ με διασταύρωση στοιχείων από όλες τις πλευρές. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, επισήμανε ότι η χώρα μας αποδέχεται πλήρως την πρόταση του υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας για την εκπαίδευση Ελλήνων στελεχών της φορολογικής Αρχής και την επίσκεψη ειδικών του γερμανικού κρατιδίου στη χώρα μας.

Βάσω Παλαιού

17 Σχόλια to “Ο Αλ. Διαμάντης είχε αποκαλύψει εδώ και έναν μήνα το σκάνδαλο Σαμαρά – λίστα Μπόργιανς στην Δημοκρατία!”

 1. Ευριπίδης Μπίλλης said

  «Συγκινητικό» που να;σχολείστε με τα σκάνδαλα. Τα Εθνικά όμως Θέματα;;;;;

  Αισθανθείτε «εθνικό» ρίγος ακούγοντας το Πάνο «μας» τον Καμμένο. Μην αμελήσετε να το κάνετε. Είναι σπάνια απόλαυση:  Μου αρέσει!

  • Περικλης said

   Φιλοτιμη η προσπαθεια σου τρολακι,αλλα δυστυχως,τα λογια ειναι περιττα!
   Το 2012 η κυβερνηση Σαμαρα-Τουρκογλου αρνηθηκε να παραλαβει την λιστα Μποργιανς.

   Μου αρέσει!

   • sos said

    Μου αρέσει!

   • sos said

    Με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός μου, σε δήθεν αποκαλύψεις βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την λίστα Μπόργιανς δηλώνω:
    «Η αγωνιώδης απόπειρα της κυβέρνησης να απεγκλωβιστεί από τα εκρηκτικά πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα που η ίδια δημιούργησε, δεν θα πετύχει. Όσο χαμηλά κι αν πέσει, όση λάσπη κι αν χρησιμοποιήσει, όσο κι αν δουλέψει ο καλοστημένος μηχανισμός προπαγάνδας, το Προσφυγικό, το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό θα μείνουν και θα αξιολογούν αμείλικτα τον πρωθυπουργό και όσα ο ίδιος υποσχέθηκε στο λαό για να πάρει την εξουσία. Ποσά ψέματα άραγε θα πει για να διατηρηθεί σε αυτή, και πόσοι λεκέδες ατιμίας θα αφήσουν ακόμα το στίγμα τους σε αυτή την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα;
    Δηλώνω λοιπόν:
    Πρώτον, ο ίδιος ο κ. Μπόργιανς σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό (ΣΚΑΙ, στην εκπομπή Ιστορίες, στις 27 Ιανουαρίου 2016) δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι παρέλαβε τα στοιχεία για λίστα Ελλήνων καταθετών την ‘Ανοιξη του 2015 (επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) και την παρέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) τον Νοέμβριο του 2015.
    Δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ δια του κ. Καραγιαννίδη, επιχείρησε να εμπλέξει την προηγούμενη κυβέρνηση με συνεχείς υπαινιγμούς και ερωτήσεις μπερδεύοντας εσκεμμένα την πρόταση του κρατιδίου Ρηνανίας – Βεστφαλίας για παροχή τεχνικής βοήθειας στη χώρα με την δήθεν ύπαρξη λίστας φοροφυγάδων το 2012, που όμως ο ίδιος ο κ. Μπόργιανς δήλωσε ότι περιήλθε στα χέρια του την ‘Ανοιξη του 2015, επί κυβερνήσεως κ. Τσίπρα. Η πρώτη επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε στον κ. Στουρνάρα. Υπήρξε άμεση και έντονη απάντηση στην προπαγάνδα ΣΥΡΙΖΑ – διάψευση. Η δεύτερη επίθεση, έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών, με γραπτή ερώτηση 20 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε ανοιχτή – δημόσια επιστολή του τέως υφυπ. Εξωτερικών, κ. Κούρκουλα, με την οποία κατακεραύνωσε και αποκάλυψε τα ψέματα και την παραπληροφόρηση. Η τρίτη είναι σε μένα… Αιδώς Αργείοι!
    Τρίτον, η λίστα με Έλληνες καταθέτες δεν προτάθηκε να δοθεί ποτέ σε μένα ή οποιονδήποτε καθ ύλην αρμόδιο υπουργό. Η μόνη επικοινωνία που είχα με τον κ. Πρόξενο, ήταν όταν με ενημέρωσε τηλεφωνικά για την πρόθεση του κ. Μπόργιανς περί παροχής τεχνικής βοήθειας για ζητήματα φοροδιαφυγής από το κρατίδιο της Ρηνανίας – Βεστφαλίας. Του απάντησα ότι καταρχήν η Ελλάδα συνάπτει συμφωνίες με κράτη, όχι κρατίδια, και του συνέστησα να απευθυνθεί στον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό.
    Η γελοιότητα, έχει και όρια. Όταν όμως υποκαθίσταται από την αθλιότητα, τα ψεύδη και την παραπληροφόρηση, γίνεται επικίνδυνη. Δυστυχώς, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθοδηγείται από την ραδιουργία και το ψέμα, κάτι που την οδηγεί στον εξευτελισμό…
    Έναντι αυτής της αθλιότητας, τον λόγο έχουν τα ελληνικά δικαστήρια».

    Μου αρέσει!

   • Περικλης said

    Δεν περιμενα τιποτα περισσοτερο απο εσενα Διογενη….
    copy paste,αερολογιες,ασυναρτησιες και μια αγωνιωδη προσπαθεια ωστε να πεταξετε την μπαλα στην εξεδρα.

    Μου αρέσει!

 2. αντιμνημονιακός παραμυθάς said

  Βλέπω τα ντουγάνια της κυβέρνησης να μας παίζουν από το πρωί ως το βράδυ αυτό το θέμα για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την de facto αποδοχή της πάγιας θέσης της Τουρκίας για αποστρατικοποιημένα Δωδεκάνησα, τα μέτρα στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό, τα κόκκινα δάνεια, τα νέα μέτρα που θα ζητηθούν για το δημοσιονομικό κενό και φυσικά τη συγκάλυψη μέσω εκλογών και αλλαγής εκλογικού νόμου του μεγαλύτερου σκανδάλου από το 1821, το κλείσιμο των τραπεζών και την τεράστια απομείωση της αξίας τους!

  Μου αρέσει!

  • Το κακό γεράκι said

   Παραμυθά,
   εσύ το μυαλό σου (αν σου έμεινε) στο 1821 και στην ορθογραφία των άλλων σχολιαστών, καθώς και στη αποφυγή σχολιασμού θεμάτων, που θα σου στερήσουν τον μισθό της προσφοράς σου…
   Εγώ όμως θα επιμείνω στο θέμα αυτής της ανάρτησης, όσο κι’ αν ενοχλείστε κάποιοι:
   Δήλωση Μπούρα, διευθυντή πολιτικού γραφείου του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά:
   «H λίστα με Έλληνες καταθέτες δεν προτάθηκε να δοθεί ποτέ σε μένα ή οποιονδήποτε καθ ύλην αρμόδιο υπουργό. Η μόνη επικοινωνία που είχα με τον ‘Ελληνα γενικό Πρόξενο, ήταν όταν με ενημέρωσε τηλεφωνικά για την πρόθεση του κ. Μπόργιανς περί παροχής τεχνικής βοήθειας για ζητήματα φοροδιαφυγής από το κρατίδιο της Ρηνανίας – Βεστφαλίας. Του απάντησα ότι καταρχήν η Ελλάδα συνάπτει συμφωνίες με κράτη, όχι κρατίδια και του συνέστησα να
   απευθυνθεί στον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό».

   Σύμφωνα λοιπόν, με δήλωση του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, η (συγ)κυβέρνησή του έκανε δέκα (10) αιτήματα προς τις διάφορες ελβετικές τράπεζες για πληροφορίες Ελλήνων καταθετών που τυχόν φοροδιαφεύγουν.
   Και τίθεται το εξής εύλογο ερώτημα, που ανατρέπει την ψευδή αιτιολόγηση του κ. Μπούρα:
   Η Ελβετία, ως γνωστόν, απαρτίζεται επίσης από 26 συνομόσπονδα κρατίδια (καντόνια), όπως και τα 16 συνομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας. Εκεί λοιπόν, γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου επιζητούσε σύναψη συνεργασίας; Εκεί δεν υπήρχε το ίδιο πρόβλημα που επικαλείται ο Μπούρας;
   Άρα η όποια δικαιολογία του είναι αστήρικτη και ψευδής, ενώ η αλήθεια της άρνησής του, στο να παραλάβει τα στοιχεία των φοροφυγάδων, είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και αυτονόητη.
   Είπαμε, ο ελληνικός λαός, επί εποχής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έτρωγε κουτόχορτο, αλλά σήμερα όχι…

   Το κακό γεράκι

   Μου αρέσει!

 3. Περικλης said

  Την ιδια στιγμη που η συμμορια ΠασοκοΝουδου πετσοκοβε μισθους και συνταξεις,που ξεπουλουσε τη δημοσια περιουσια (ΟΠΑΠ και οχι μονο),που περνουσε νομους εκτρωμα για τους εργαζομενους στον ιδιωτικο τομεα,την ιδια στιγμη αρνουνταν να παραλαβει λιστες φοροδιαφυγης και ξεπλυματος μαυρου χρηματος,την ιδια στιγμη εκρυβε στα συρταρια την λιστα Λαγκαρτ,ενω συνεχιζε να περναει νυχτα της τροπολογιες ωστε να συνεχιστει η ανομια και η ασυδοσια των καναλαρχων-νταβατζηδων,με το αζημιωτο……
  Αυτα να τα βλεπουν οι ψηφοφοροι της συμμοριας Νουδου,που ακομα κανουν τους νεροκουβαλητες τους!
  Ενταξει,γνωριζουμε οτι ο μοναδικος λογος που ψηφιζουν τη Νουδουλα ειναι το ρουσφετι,το βολεμα,το μεσον και το προσωπικο τους συμφερον,τοσο ξεφτιλισμενη ειναι…..

  Μου αρέσει!

  • sos said

   Οργή Στουρνάρα για τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Ο Νόρμπερτ Βάλτερ-Μποργιανς ισχυρίστηκε ότι είχε έρθει σε επαφή με την προηγούμενη κυβέρνηση για λίστες φοροφυγάδων, αλλά «δεν υπήρξε ενδιαφέρον»
   news247
   Νοέμβριος 28 2015 14:50
   Διαψεύδει κατηγορηματικά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, δηλώσεις στο ΑΠΕ του υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς, ότι είχε έρθει σε επαφή με την προηγούμενη κυβέρνηση για να δώσει λίστες φοροφυγάδων αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον.
   Ο κ. Στουρνάρας, υπουργός Οικονομικών στην προηγούμενη κυβέρνηση, έμεινε έκπληκτος από τη συνέντευξη αυτή καθώς δηλώνει ότι δεν έχει συναντήσει ποτέ τον εν λόγω υπουργό του γερμανικου κρατιδίου:
   «Ουδέποτε συναντήθηκα, γνώρισα ή συνομίλησα ποτέ με τον κ. Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς και ουδεμία πρόθεση εκδηλώθηκε από την πλευρά του κρατιδίου για να μας παραδώσει λίστες με Ελληνες καταθέτες», τονίζει ο κ. Στουρνάρας.
   Περισσότερα: Στουρνάρας

   Μου αρέσει!

  • sos said

   Αποκλειστικό: Know how και όχι λίστα φοροφυγάδων πρόσφερε ο Μπόργιανς στις ελληνικές αρχές από το 2012
   Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2015 00:26
   84

   Παροχή know how και όχι λιστών με μεγαλοφοροφυγάδες, τις οποίες η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά ποτέ δεν παρέλαβε, πρότεινε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του KoolNews.gr, ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Νόρμπερτ-Βάλτερ Μπόργιανς.

   Καίτοι, σύμφωνα με συνέντευξη του κ. Μπόργιανς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το Σάββατο, φαινόταν πως οι αρχές της Ρηνανίας-Βεστφαλίας είχαν επαφή με την προηγούμενη κυβέρνηση με αντικείμενο και τις λίστες μεγαλοφοροφυγάδων, η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών της Ρηνανίας-Βεστφαλίας Ίνγκριντ Χέρντεν, απαντώντας αποκλειστικά στο KoolNews.gr, αναφέρει πως από στις επαφές του 2012 το μόνο που είχε τεθεί στο τραπέζι ήταν η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών.

   Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

   Κι όμως, από την συνέντευξη του Βάλτερ Μπόργιανς το Σάββατο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μπορούσε κανείς να συνάγει ότι η γερμανική πλευρά «προσπαθούσε» εδώ και χρόνια να παραδώσει στην Αθήνα λίστα με Έλληνες φοροφυγάδες και η προηγούμενη κυβέρνηση είχε, ούτε λίγο ούτε πολύ, αρνηθεί να την παραλάβει. Τι είχε συμβεί στην πραγματικότητα; Υπήρξε μήπως ερμηνεία κατά το δοκούν των δηλώσεων Μπόργιανς, προκειμένου να φανεί πως η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ήθελε να κυνηγήσει τη μεγάλη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, ή όντως η συνεργασία των δύο πλευρών έμεινε μόνο στο προκαταρκτικό στάδιο της συζήτησης αναφορικά με το know how των φορολογικών ελέγχων για περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής;

   Ιδού η επίμαχη αποστροφή από τη συνέντευξη Μπόργιανς στο ΑΠΕ:

   Ερ: Και πώς έφτασε η λίστα στην Ελλάδα;

   Απ: Πρόταση είχα κάνει, βέβαια, εδώ και πολλά χρόνια, δηλαδή και στην προηγούμενη κυβέρνηση, πριν την κυβέρνηση Τσίπρα, διότι ήταν εμφανές ότι η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα ήταν πολύ εκτεταμένη. Η τότε πρόταση, στην πρώτη φάση, δεν είχε βρει όμως καμιά απήχηση. Την επαναλάβαμε στη νέα ελληνική κυβέρνηση, στις αρχές της χρονιάς, και τον Μάιο έγινε η πρώτη συνάντηση. Η πρόταση επεκτείνεται και πέραν της ανταλλαγής δεδομένων. Κατά κύριο λόγο επρόκειτο για μια προσφορά «know-how» στους Έλληνες εταίρους μας. Είμαστε πρόθυμοι να προσκαλέσουμε υπαλλήλους της εφορίας σε ένα είδος εντατικού ενημερωτικού σεμιναρίου για το πώς εργάζεται η γερμανική υπηρεσία δίωξης οικονομικού εγκλήματος, πώς αξιολογούνται τα CD με τα δεδομένα. Τώρα, με το να παραδώσουμε μέσω της ομοσπονδιακής υπηρεσίας φορολογίας τα δεδομένα για τους ελληνικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, έγινε ένα πρώτο βήμα.

   Ο κ. Μπόργιανς, στο εν λόγω απόσπασμα ισχυρίζεται μεν πως είχε κάνει επαφή με την τότε ελληνική κυβέρνηση, πλην όμως σε κανένα σημείο δεν ισχυρίζεται πως είχε εκφράσει πρόθεση στην προηγούμενη κυβέρνηση για παράδοση της σχετικής λίστας με τα φορολογικά στοιχεία. Κατά κύριο λόγο, οι συνομιλίες εκείνης της εποχής είχαν κυρίως να κάνουν με το know how των φορολογικών ελέγχων, παρά με συγκεκριμένα φορολογικά στοιχεία. Το εν λόγω στοιχείο υπογραμμίζει, με δήλωσή της στο KoolNews.gr, η εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού ΥΠΟΙΚ Ίνγκριντ Χέρντεν:

   «Ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς δεν έχει συναντήσει τον τότε υπουργό Οικονομικών για ανταλλαγή απόψεων. Είχε προσφέρει στις συνομιλίες του με εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης-τον Έλληνα πρόξενο στο Ντίσελντορφ και τον τότε αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών-το έτος 2012 και στις αρχές του 2013 συνεργασία των οικονομικών αρχών και πιο συγκεκριμένα των υπηρεσιών φορολογικών ελέγχων Ελλάδας και Ρηνανίας-Βεστφαλίας στο επίπεδο της μεταφοράς Know-How. Σε αυτές τις συνομιλίες δεν έγινε ρητή αναφορά σε παράδοση λίστας με φορολογικά στοιχεία, αλλά για υποστήριξη μέσω της μεταφοράς τεχνογνωσίας στο κομμάτι της φορολογικής έρευνας και της φορολογικής διοίκησης. Και από τις δύο πλευρές υπήρξε ενδιαφέρον και υπήρχε η βούληση το ζήτημα να εξειδικευθεί στην Αθήνα. Πλην όμως, αντίδραση από την πλευρά της Ελλάδας δεν υπήρξε», σημειώνει χαρακτηριστικά η κ. Χέρντεν, η οποία επιβεβαιώνει πως, μέχρι να ζητηθεί η λίστα από την κυβέρνηση Τσίπρα, το ζήτημα δεν είχε θιγεί στις μέχρι τότε συζητήσεις.

   Είχε προηγηθεί, το Σάββατο το μεσημέρι, αντίδραση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργού Οικονομικών, επίσης με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Ουδέποτε συναντήθηκα, γνώρισα ή συνομίλησα ποτέ με τον κ. Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς και ουδεμία πρόθεση εκδηλώθηκε από την πλευρά του κρατιδίου για να μας παραδώσει λίστες με Έλληνες καταθέτες», σημειώνει ο διοικητής της ΤτΕ, ενώ και κύκλοι της Τράπεζας της Ελλάδας εξηγούσαν στο KoolNews.gr πως ουδέποτε είχε γίνει συζήτηση για τις επίμαχες λίστες την εποχή που ο κ. Στουρνάρας ήταν επικεφαλής του ΥΠΟΙΚ.

   Πάντως, άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης δια του αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος σε δήλωσή του σημειώνει πως «είναι σαφής η προσπάθεια ορισμένων να αποδομήσουν και να υπονομεύσουν την όλη προσπάθεια. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας ενδυναμώσουν στις ελεγκτικές ενέργειες που ήδη ξεκίνησαν. Είναι τουλάχιστον προκλητικό, να παριστάνουν ορισμένοι τους έκπληκτους, γιατί θα υλοποιήσουμε νόμο του Αυγούστου (4336/14.08.2015) για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων στο εσωτερικό και εξωτερικό». Τέλος, τη Δευτέρα έλαβε και χώρα σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων υπό τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο με στόχο την εντατικοποίηση των ελέγχων των περιπτώσεων που αναφέρονται στην παραληφθείσα λίστα.

   Υπενθυμίζεται πως στο τέλος του προηγούμενου μήνα φθάσαμε στην παραλαβή CD με 10.588 λογαριασμούς Ελλήνων σε ελβετική τράπεζα κατά τα έτη 2006 και 2008. Τα υπόλοιπα των λογαριασμών ανέρχονται σε 3,9 δισεκατομμύρια για το 2006 και σε 2,9 δισεκατομμύρια το 2008, στοιχεία, τα οποία αυτή τη στιγμή ελέγχονται σε υψηλό υπηρεσιακό επίπεδο. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία αγοράζει ακριβά τέτοια CD ήδη από το 2010. Το τελευταίο, το οποίο παρελήφθη τον περασμένο μήνα, στοίχισε στο κρατίδιο 5 εκατομμύρια ευρώ. Θεωρείται ωστόσο ότι …αξίζει τα λεφτά του, καθώς εκτιμάται ότι η φοροδιαφυγή που αποκαλύπτεται ανέρχεται σε 70 δισεκατομμύρια ευρώ.

   Μου αρέσει!

 4. Περικλης said

  Η γελοιοποιησει των ψηφοφορων της Νουδου,θα εχει και συνεχεια απο οτι βλεπω……

  Μου αρέσει!

  • αντιμνημονιακός παραμυθάς said

   μάθε ορθογραφία βρε ζωντόβολο, τα ίδια ορθογραφικά λάθη γράφεις και εδώ και στο σάιτ του χυδαίου υβριστή των ΑΜΕΑ που συχνάζεις! Χαιρετίσματα στον γλύφτη του Κοντομηνά, Λαζόπουλο!

   Μου αρέσει!

   • Περικλης said

    Ζωντοβολα ειναι οι γονεις σου,που εφεραν στον κοσμο ενα τερας,ενα τσογλανι.
    Και μην κρυβεσαι κολοπαιδαρα πισω απο τα πολλαπλα ψευδωνυμα Κιμωνακο;
    «Μια που εχεις και καλες ακρες με την προηγουμενη κυβερνηση»,οπως μας ειχες πει σε παλιοτερο σου σχολιο,τωρα εδεσε το παζλ……

    Μου αρέσει!

   • Περικλης said

    Ο κολοπαιδαρας Κιμωνακος πισω απο το ψευδωνυμο!
    Παραδεχτηκε οτι ειναι και ψηφοφορος της Νουδου.
    Ενω σε παλαιοτερο σχολιο του ειχε πει…….»αν και ειχα καλες καβαντζες με την προηγουμενη κυβερνηση»!
    Α ρε πανιβλακα,σαν το ποντικο στη φακα πιαστηκες!

    Μου αρέσει!

 5. Μνημονιος said

  Πότε πήρατε την Λιστα;
  Μποργιανς:» την άνοιξη του 2015″

  Για τον πουτσο καβάλα προπαγάνδα τρολολολύμπια και όλοι οι σανοφαγοι.
  Πρέπει να κονομαει τρελά ο νετακιας. Έπιασε πάτο ο υπεράσπισης του Πολάκη και το κάθε παλαιοπασοκου τραχανοπλαγια.
  Ότι προλάβετε και φάτε παιδιά, ότι προλαβετε.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: