olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Η διαπλοκή ηττήθηκε κατά κράτος

Posted by netakias.com στο Φεβρουαρίου 14, 2016

Η συζήτηση την Πέμπτη στην Βουλή για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες δεν ήταν μια μάχη ανάμεσα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία και την αντιπολίτευση, αλλά ανάμεσα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία και την διαπλοκή, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, τονίζοντας ότι η διαπλοκή ηττήθηκε κατά κράτος. 

Όπως σημειώνουν, η αντιπολίτευση εμφανίστηκε απρόθυμη να ζητήσει την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποσκοπεί στο να αναλάβει κάθε βουλευτής προσωπικά την ευθύνη για αυτό υπέρ του οποίου ψηφίζει.
Είναι εξαιρετικά σπάνιο στα κοινοβουλευτικά χρονικά, να φέρνει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία την αντιπολίτευση μπροστά σε ονομαστική ψηφοφορία και όχι το αντίθετο, αναφέρουν με νόημα από το Μαξίμου.
Παράλληλα τονίζουν ότι από την ονομαστική ψηφοφορία απουσίασαν 30 βουλευτές, όλοι της αντιπολίτευσης, κάποιες από τις απουσίες αυτές ήταν ηχηρότατες. Για την ιστορία παραθέτουν επίσης τον διάλογο του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά με την βουλευτή της ΝΔ κα Σοφία Βούλτεψη: (από τα πρακτικά της Βουλής)
«ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (Υπουργός Επικρατείας): Περιμέναμε ειλικρινά, μία κουβέντα αυτοκριτικής. Είστε ικανοποιημένοι από το τηλεοπτικό τοπίο; ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ναι!»
Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν επίσης την διαμάχη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ κ. Δένδια με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της «Χρυσής Αυγής» για τον ιστορικό ρόλο του Ιωάννη Μεταξά. «Είναι χαρακτηριστική της ιδεολογικής σύγχυσης στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», σημειώνουν.
Όσον αφορά τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρουν ότι θεώρησε καλό να κοσμήσει την ομιλία του με ένα (μάλλον ατυχές πολιτικά και ακόμα ατυχέστερο σε επίπεδο αστεϊσμού) ιστορικό παράδειγμα, παρμένο αυτούσιο (αλλά χωρίς αναφορά) από δημοσίευμα του Βήματος. «Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε επίσης αδιάβαστος. Στην προσπάθεια του να εμπλέξει την Ευρωπαϊκή Ένωση στην υπεράσπιση της διαπλοκής είπε ότι «ότι η διάταξη αυτή θα ενεργοποιήσει τα θεσμικά αντανακλαστικά των Βρυξελλών». Προφανώς δεν ήταν ενήμερος για την δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής κ. Σχοινάς ότι «εναπόκειται στα κράτη μέλη να θεσμοθετήσουν τις διαδικασίες για την χορήγηση τηλεοπτικών αδειών γιατί αυτό δεν έχει εναρμονιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο»», καταλήγουν από το Μέγαρο Μαξίμου.

13 Σχόλια to “Η διαπλοκή ηττήθηκε κατά κράτος”

 1. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ said

  ΔΕΝ ΗΤΗΘΗΚΕ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΑΡΕΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΩ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ. ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΑΥΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ

  Μου αρέσει!

 2. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  πραγματι..

  πως να ελεγχεις τοσα καναλια..

  με ..4 του χεριου σου…

  με τη μια…εντος λεπτου!

  Μου αρέσει!

 3. AGAINST NEW WORLD ORDER said

  Μου αρέσει!

 4. panos diakos said

  Μου αρέσει!

 5. Μνημονιος said

  Ρε ΠΑΠΑΡΕΣ αφού ο σύριζα δεν είχε ψηφίσει στην βουλή τον βασικό μετοχο επί μπουχεζα τι τσαμπουνατε;
  Ρε παπαρα δεν απευθύνεσαι σε σανοφαγους
  Άμα είχα χρόνο ΠΙΠΑ κωλο εμπλοκή θα σε πήγαινα.
  Πόσα παίρνεις ρε να στα δώσω εγω;

  Μου αρέσει!

  • panos diakos said

   https://olympia.gr/2012/05/29/syriza-10/

   Μου αρέσει!

  • panos diakos said

   κρατα τα λεφτα σου για τα χρεη σας γιατι που να σου μεινει χρονος να ριξεις μια ματια στο που φτασαν τα νοικια οταν ξημεροβραδυαζεσαι να μας γραφεις τις σεξουαλικες σου ανησυχιες.

   Η δικαίωση του Κ. Καραμανλή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

   Στη συνέχεια η εταιρεία «ΜΗΧΑΝΙΚΗ» του Πρ. Εμφιετζόγλου –που δεν διαθέτει κανάλι- προσέφυγε στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, υπερασπιζόμενη το Σύνταγμα (άρθρο 14 παρ. 9) και το νόμο για το «βασικό μέτοχο».

   Την Ελληνική Κυβέρνηση υπερασπίσθηκε τότε με απόλυτη επιτυχία ο Καθηγητής κ. Αντ. Μανιτάκης. Μετά τα χάλασε. Επί Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, όταν τον «γοήτευσε» ο φίλος του κ. Ν. Αλιβιζάτος. Αλλά κ. καθηγητά «τα στερνά τιμούν τα πρώτα».

   Με την απόφασή του της 16/12/2008 το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, με Πρόεδρο τον Έλληνα κ. Β. Σκουρή, δικαίωσε σχεδόν στο σύνολο τις θέσεις της Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή και ως προς την υπεράσπιση του άρθρου 14 παρ. 9 του Συντάγματος και ως προς το νόμο για το «βασικό μέτοχο». Ακολούθησε τις απόψεις του Εισηγητή κ. Κ. Lenaerts, που έχουν ως εξής:

   «1) Το άρθρο 24, πρώτο εδάφιο, της οδηγίας 93/37/ΕΟΚ… έχει την έννοια ότι απαριθμεί κατά τρόπο εξαντλητικό τους στηριζόμενους σε αντικειμενικές σκέψεις απτόμενες της επαγγελματικής ιδιότητας λόγους που μπορούν να δικαιολογήσουν τον αποκλεισμό εργολήπτη από τη συμμετοχή σε διαγωνισμό για την ανάθεση σύμβασης δημοσίων έργων. Ωστόσο, η οδηγία αυτή δεν κωλύει ένα κράτος μέλος να προβλέψει άλλα μέτρα αποκλεισμού αποσκοπούντα στη διασφάλιση της τήρησης των αρχών της ίσης μεταχείρισης των υποβαλλόντων προσφορά και της διαφάνειας, υπό τον όρον ότι τα μέτρα αυτά δεν βαίνουν πέραν του αναγκαίου για την επίτευξη του στόχου αυτού μέτρου.

   2) Το κοινοτικό δίκαιο πρέπει να ερμηνεύεται υπό την έννοια ότι δεν επιτρέπει εθνικές διατάξεις οι οποίες καίτοι επιδιώκουν τους θεμιτούς σκοπούς της ίσης μεταχείρισης των υποβαλλόντων προσφορά και της διαφάνειας στο πλαίσιο των διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων, καθιερώνουν αμάχητο τεκμήριο ασυμβιβάστου μεταξύ αφενός της ιδιότητας του ιδιοκτήτη, του εταίρου του βασικού μετόχου ή διευθυντικού στελέχους επιχείρησης που ασκεί δραστηριότητα στον τομέα των μέσων ενημέρωσης και, αφετέρου, της ιδιότητας του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του βασικού μετόχου ή διευθυντικού στελέχους επιχείρησης που αναλαμβάνει έναντι του Δημοσίου ή νομικού προσώπου του ευρύτερου δημόσιου τομέα την εκτέλεση έργων ή προμηθειών ή την παροχή υπηρεσιών». Την απόφαση τότε δημοσίευσε και σχολίασε θετικά μόνο το «ΠΑΡΟΝ» του Μάκη Κουρή. Όλοι οι άλλοι έθαψαν την απόφαση. Μέχρι σήμερα πολλοί πιστεύουν ότι η υπόθεση είχε χαθεί. Θεέ μου τι παραπληροφόρηση!!

   Όταν οι «νταβατζήδες» βάζουν σιωπητήριο και στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

   Εδώ τελειώνει –ή μάλλον αρχίζει- η ιστορία του «βασικού μετόχου». Και γιατί λέμε «μάλλον αρχίζει». Γιατί όλα εξηγούνται: Κ. Καραμανλής και οι “ζωντανοί” εξακολουθούν να πληρώνουν τη συνέπειά τους και τον πόλεμο κατά της διαπλοκής και των «νταβατζήδων». Ξέρουμε ότι και στο μέλλον θα κάνουν τη δουλειά τους. Άλλωστε τι έχουν να χάσουν;

   Το μήνυμα είναι προς τη Συγγρού: Θα ορθώσει το ανάστημά της στη διαπλοκή; Αντώνη Σαμαρά θα καταλάβεις επιτέλους ότι η μόνη σωτηρία σου είναι ν’ αντισταθείς; Σου σκάβουνε το λάκκο. Τώρα που ο Λαός τα ξέρει όλα, ακολούθησε το δρόμο που χάραξε ο Κ. Καραμανλής. Διαφορετικά θα τελειώσεις. Και μαζί σου και το υγιές πολιτικό σύστημα και η Πατρίδα που θα κυλήσει στο Χάος μέχρι την τελική σωτηρία. Γιατί να είστε σίγουροι, ότι η Πατρίδα έτσι και αλλιώς θα σωθεί ακόμα και αν χρειαστεί να ματώσει.

   Κατάλαβέ το καλά: Από σένα εξαρτάται αν οι «νταβατζήδες» θα τελειώσουν ή θα επιβιώσουν.

   ολυμπιαδα 13 12 11

   Μου αρέσει!

  • panos diakos said

   Μεγάλη επικοινωνιακή ντρίμπλα από τον ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται να προκαλέσει νέο πονοκέφαλο, όχι όμως μόνο στα εκδοτικά συγκροτήματα. Μετά τις τελευταίες δηλώσεις που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν τροχειοδεικτικές, ο Τσίπρας και οι επιτελείς του ετοιμάζουν πρόταση βόμβα που θα ανακοινώσουν πριν τις εκλογές, με τις οποία θα καλούν όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να πάρουν θέση.

   Η έκπληξη; Στην Κουμουνδούρου έχουν μελετήσει διεξοδικά την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου που δικαίωνε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης Καραμανλή και θα την χρησιμοποιήσουν ώστε να μην μπορεί να υπάρξει αμφισβήτηση επί της νομικής υπόστασης.

   Η υπόθεση αυτή δυστυχώς τελεσιδίκησε μετά την παρέμβαση της ντόπιας και Ευρωπαϊκής διαπλοκής, πολύ αργότερα, το 2009 ενώ η Ελλάδα βρισκόταν ήδη στην προεκλογική περίοδο. Όχι, ο «μεγάλος στοχαστής» δεν την εφάρμοσε.

   Μένει να δούμε τις θέσεις των υπολοίπων κομμάτων, αφού θεωρούμε αυτονόητο ότι η θέση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι να υπερασπίσει κάτι που είναι δικό της παιδί. N’ est pas?

   ολυμπιαδα 29 5 12

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: