Europol: «Εξαφανιστηκαν 10.000 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα» Πειτε μου πάλι ότι… #MenoumeEvropi

Save the ChildrenΕφιαλτικά είναι τα στοιχεία που αποκαλύπτονται κάτω από το ξεδίπλωμα μιας ακόμη πτυχής της προσφυγικής τραγωδίας, μετά και από την «ομολογία» ανώτατου αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας πως περισσότερα από 10.000 μικρά παιδιά που έφτασαν χωρίς συνοδεία από τις ζώνες του πολέμου, έχουν εξαφανιστεί.

Τα στοιχεία ταυτότητας των συγκεκριμένων παιδιών έχουν ήδη καταγραφεί από την Europol και πλέον, αποτελεί σχεδόν βεβαιότητα πως, εφόσον εξακολουθούν να βρίσκονται εν ζωή, τα περισσότερα έχουν πέσει θύματα οργανωμένων εγκληματικών συμμοριών που τα εκμεταλλεύονται με κάθε τρόπο.

Μιλώντας στον βρετανικό Observer ο Brian Donald, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «μόνο στην Ιταλία αγνοούνται περίπου 5.000 ενώ ακόμη 1.000 έχουν εξαφανιστεί από το έδαφος της Σουηδίας», διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση πως πρέπει να έχουν αναπτυχθεί εγκληματικές υποδομές που έχουν θέσει ως αποκλειστικό τους στόχο το πιο ευάλωτο αυτό τμήμα των προσφύγων.

«Δεν είναι εκτός πραγματικότητας να πούμε ότι αναζητούμε περισσότερα από 10.000 παιδιά. Δεν έχουν πέσει όλα θύματα εγκληματικής εκμετάλλευσης. Ορισμένα μπορεί να είναι με μέλη της οικογένειάς τους. Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται, τι κάνουν και με ποιους είναι» σημείωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την οργάνωση Save the Children, εκτιμάται ότι 26.000 ασυνόδευτα παιδιά εισήλθαν πέρυσι στην Ευρώπη. Η Europol πιστεύει ότι το 27% των αφίξεων στην Ευρώπη ήταν ανήλικοι.

«Είτε έχουν καταγραφεί είτε όχι, μιλάμε για 270.000 παιδιά. Δεν είναι όλα ασυνόδευτα, αλλά έχουμε ενδείξεις ότι μεγάλο ποσοστό αυτών μπορεί να είναι» είπε ο αξιωματούχος της Europol.

Όπως σημειώνει ο Observer, τον Οκτώβριο αξιωματούχοι στο Τρέλεμποργκ της νοτίου Σουηδίας αποκάλυψαν ότι αγνοείται η τύχη περίπου 1.000 ασυνόδευτων παιδιών που είχαν φτάσει στο λιμάνι τον προηγούμενο μήνα. Την Τρίτη, άλλη έκθεση από την Σουηδία, ανέφερε ότι πολλά ασυνόδευτα προσφυγόπουλα έχουν εξαφανιστεί και ότι υπάρχουν «ελάχιστες πληροφορίες για το τι συμβαίνει μετά την εξαφάνισή τους».

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, στη Βρετανία ο αριθμός των προσφυγόπουλων που εξαφανίζονται λίγο μετά την άφιξή τους στη χώρα διπλασιάστηκε το προηγούμενο έτος, αυξάνοντας τους φόβους ότι τα παιδιά-πρόσφυγες πέφτουν θύματα εγκληματικών οργανώσεων.

Ο Brian Donald επιβεβαίωσε ότι η Europol διαθέτει στοιχεία ότι κάποια από τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα έχουν πέσει θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Ο ίδιος είπε ότι σε Γερμανία και Ουγγαρία έχουν συλληφθεί αρκετά άτομα για εκμετάλλευση προσφύγων:

«Υπάρχουν φυλακές στη Γερμανία και την Ουγγαρία, όπου η πλειοψηφία των ατόμων που συλλαμβάνονται και κρατούνται εκεί σχετίζονται με εγκληματική δραστηριότητα που αφορά την μεταναστευτική κρίση» σημείωσε.

Δήλωσε, μάλιστα, ότι φαίνεται να υπάρχει μία ανησυχητική σύνδεση μεταξύ των οργανώσεων εμπορίας λευκής σαρκός και των οργανώσεων παράνομης μεταφοράς προσφύγων στην Ευρώπη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

13 thoughts on “Europol: «Εξαφανιστηκαν 10.000 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα» Πειτε μου πάλι ότι… #MenoumeEvropi”

 1. Πολλα απο αυτα που πνίγονται τι νομίζετε πως ειναι;;;; Τα απαγάγουν και τα πνίγουν στο Αιγαίο για να συγκινήσουν τον κόσμο για το ……Δράμα…..των προσφύγων.
  Ε ρε κοροϊδία, μας ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ψιλό γαζι.
  Κρίμα στα παιδάκια και στις μάνες που τα κλαίνε. Οςο για την πολιτισμένη …..Δύση…πολυ απλα, χέστηκε.
  Γι αυτο λέω και ξαναλέω, πνιξτε τους μαντραχαλάδες, τους 25χρονους δειλους, ριψάσπιδες, και πολυ πιθανόν τζιχαντια.Ταΐσετε τους στα ψάρια, αλλιώς αυτοι θα ταΐσουν εμας στα σκυλιά.

  Like

  1. Θα είσαι η πρώτη που θα φάνε αφου προηγουμένως φάνε μπροστα στά μάτια σου τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου. Τους έχω ήδη δώσει τα στοιχεία σου και το I.P. σου in Real Time.

   Like

 2. ΑΠΛΟ: εξέταση ντι εν έι σε δείγμα “παιδιών” των “προσφύγων”!

  ΠΟΙΟΣ ΓΟΝΙΟΣ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΒΑΡΚΑ, ΜΕ ΜΠΟΦΩΡ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΠΛΟΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΠΛΕΟΥΝ; ΑΠΑΓΑΓΕΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ(κι όσα συνοδεύονται) ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ.

  ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ πραγματικός γονιός ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ είναι τρελλός, κι επικίνδυνος.
  Αν θέτει σε τέτοιο εκπληκτικά μεγάλο κίνδυνο το παιδί του(σχεδόν βέβαιο θάνατο για να είμαι ακριβής) ούτε θέλω να φανταστώ σε τι μέγεθος κινδύνου είναι διατεθειμένος να θέσει κάποιον άγνωστο.

  Like

 3. ΤΟ ΕΛΛΕΙΝΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ Ο ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΑ ΤΩΝ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΩΝ ΜΟΤΣΟΥΛΜΑΝΩΝ.
  ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΡΙΞΕΙ ΕΝΑ ΧΕΣΙΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.,
  ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΘEE MOY

  Like

 4. Χρυσάφι στα πόδια του σουλτάνου για να στέλνει στην Ευρώπη εκατομμύρια λαθρομετανάστες: 5 δισ. ευρώ απαιτεί τώρα ο Ερντογάν!

  Αρχίζει και πάλι τους εκβιασμούς η τουρκία για να καταφέρει να αποσπάσει άλλα δυο δισ. , δηλαδή να λάβει συνολικά 5 δισ. με αφορμή το μεταναστευτικό. Ήδη ξεκίνησαν τα δημοσιεύματα στον ελεγχόμενο τουρκικό Τύπο που εξηγούν γιατί τα 3 δισ. που θα πάρει η Τουρκία δεν φτάνουν…

  Επιπλέον το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik σε δημοσίευμα του επικαλείται πληροφορίες ευρωπαίου διπλωμάτη στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο οποίος υποστηρίζει πως η Τουρκία παρά τη συμφωνία με τις Βρυξέλλες, στοχεύει να πάρει 5 δισ. ευρώ, αυξάνοντας την πίεση στην Ευρώπη, η οποία αγωνίζεται να αντιμετωπίσει μια τεράστια κρίση.

  Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη αρχίσει οι πιέσεις του τουρκικού Τύπου, όπως για παράδειγμα το δημοσίευμα του δημοσιογράφου της εφημερίδας Milliyet Güngör Uras, ο οποίος με δημοσίευμά του στις 28 Ιανουαρίου, ουσιαστικά υποστηρίζει ότι τα 3,3 δισ. ευρώ είναι λίγα και η χώρα του είναι ριγμένη.

  Αναλυτικά ο Τούρκος δημοσιογράφος αναφέρει:

  “Οι Ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως η Γερμανία, θέλουν οι πρόσφυγες που μέσω της Ελλάδος μεταβαίνουν στην Ευρώπη, να προλαμβάνονται στην Τουρκία και περιμένουν τα εξής: Η Τουρκία να λάβει τέτοια μέτρα που οι πρόσφυγες να μην μπορούν να φύγουν από την Τουρκία, είτε μέσω θαλάσσης είτε από τη ξηρά. Όσοι πρόσφυγες εισήλθαν και όσοι θα εισέλθουν, να τους φροντίζει η Τουρκία και να τους εξασφαλίσει δυνατότητες απασχόλησης και σίτισης. Στην περίπτωση που κάποιοι από τους πρόσφυγες συμβεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να εισέλθουν σε χώρες της Ευρώπης, αυτούς να τους αποδέχεται η Τουρκία (επανεισδοχή). Αυτά να τα αποδεχτεί η Τουρκία. Η Τουρκία για να τα κάνει αυτά: Στην Τουρκία θα πληρωθεί εφάπαξ το ποσό των 3,3 δισ. δολαρίων. Δείχνουν ότι θα διευκολυνθούν οι διαπραγματεύσεις για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, που επί σειρά ετών σέρνονταν και είχαν μπει στην κατάψυξη. «Υπόσχονται» στους Τούρκους την δυνατότητα πραγματοποίησης ταξιδιών χωρίς βίζα.

  Με την εφάπαξ δόση των 3,3 δισ. δολαρίων, δεν γεμίζει το δόντι της Τουρκίας. Ίσως να κλείνει ένα μηνιαίο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών (έλλειμμα εξωτερικού συναλλάγματος). Όμως δεν υπάρχουν χρήματα στη μέση και ελπίζουν να συλλέξουν. Στις σχέσεις με την ΕΕ, τα «βέτο» υπάρχουν. Δεν μπορούν ν’ ανοίξουν νέα κεφάλαια. Ωστόσο είναι υψηλές οι προσδοκίες, έναντι του τόσου πανικού των Ευρωπαϊκών χωρών απέναντι στους πρόσφυγες, ώστε ν’ αναγνωρίζουν το δικαίωμα στους Τούρκους για την απαλλαγή από τη θεώρηση της βίζας. Οι Ευρωπαϊκές χώρες, όπου το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι 25-35 χιλιάδες δολάρια, δήλωσαν ότι δεν μπορούν να αντέξουν το φορτίο του 1,5 εκατομμυρίου προσφύγων, όμως δεν λαμβάνουν υπόψη το φορτίο της Τουρκίας, που το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι 10000 δολάρια, που επί 4 χρόνια φροντίζει τα 2,5 εκατομμύρια προσφύγων.

  Και ενώ στις Ευρωπαϊκές χώρες συζητείται το πώς θα αποτραπεί η εισροή προσφύγων στις χώρες τους και κυρίως στη Γερμανία, δεν εξετάζουν για το πως διαβιώνουν 2.290.000 πρόσφυγες στην Τουρκία, 1.070.000 στο Λίβανο και 630.000 στην Ιορδανία. Ας είμαστε όμως ρεαλιστές: Οι άστεγοι, άνεργοι και πεινασμένοι άνθρωποι, οι οποίοι αναζητούν εργασία για να μπορέσουν να επιβιώσουν, αυτές τις δυνατότητες εργασίας και απασχόλησης δεν μπορούν να τις επιτύχουν στις χώρες μετανάστευσης. Ο δρόμος άνοιξε και η μετανάστευση θα συνεχιστεί. Οι άνθρωποι οι οποίοι έπαιξαν το κεφάλι τους, θα συνεχίσουν να φθάνουν στις εύπορες χώρες.

  Η Τουρκία έγινε ένα στρατόπεδο προσφύγων – αλλά δεν θα γίνει φυλακή. Προσέχουμε όσους πρόσφυγες έμειναν και εργαζόμαστε στο να τους δώσουμε δυνατότητες εργασίας και απασχόλησης. Όμως το να κόψουμε το δρόμο όσων θέλουν να πάνε σε άλλες χώρες και αυτών που θα πάνε να τους δεχόμαστε πίσω, αυτό δεν πρέπει να το ζητήσουν από την Τουρκία. Στις συνομιλίες για τους πρόσφυγες, ο χρονικός προσδιορισμός έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και η χορήγηση 3,5 δις δολαρίων ως βραβείο, είναι κάτι που δεν ταιριάζει ούτε σε μας αλλά ούτε και στους Ευρωπαίους. Οι Ευρωπαίοι δεν σκέφτηκαν καλά το τέλος…

  Η Τουρκία είναι ένας δρόμος προσφυγιάς. Υποχρεώθηκαν να πάρουν το δρόμο για την Ευρώπη και δια μέσου της Τουρκίας, βγήκαν στο δρόμο. Η Τουρκία συνεχίζει να ασχολείται με τους πρόσφυγες που έμειναν σ’ αυτή. Αλλά πως μπορούμε να ασχοληθούμε με κάποιον που δοκιμάζει τον κάθε δρόμο, για να πάει στην Ευρώπη; Γιατί η Τουρκία να πάρει πίσω τους πρόσφυγες που δεν θέλουν οι Ευρωπαίοι;

  Όταν δεν μπορεί να τους θρέψει η Γερμανία και να τους δώσει εργασία, η Τουρκία πως θα τους θρέψει; Πώς θα βρει δουλειά σ’ αυτούς; Γιατί η Τουρκία να μετατραπεί ως χώρα, σε στρατόπεδο προσφύγων;”.

  Στο τέλος θα κάνουν την Ελλάδα ένα απέραντο γκέτο λαθρομεταναστών και παράλληλα θα έχουν χρυσώσει την Τουρκία που θα συνεχίζει να πλημμυρίζει την Ευρώπη με λαθρομετανάστες.

  Like

 5. Παραδουλεύτρες των λαθρομεταναστών θα κάνει τους Στρατιωτικούς ο Καμμένος: Παραχωρούνται στρατόπεδα για την στέγασή τους!

  Μπορεί σε πολλές και διάφορες περιπτώσεις τα καταλύματα που φτιάχτηκαν για Στρατιωτικούς να έχουν ήδη παραδοθεί στους λαθρομετανάστες, όπως αποκαλύφθηκε από επιστολή Στελέχου των Ένοπλων Δυνάμεων. Μπορεί επίσης να συνεχίσουν να περικόπτονται οι μισθοί και οι συντάξεις των ενστόλων, όπως και τα κονδύλια για την Εθνική Άμυνα. Όμως η προσβολή στο πρόσωπο των ανθρώπων που υπερασπίζονται την Εθνική μας Κυριαρχία φαίνεται ότι δεν έχει τέλος από την ουρά του Σύριζα, τον Πάνο Καμμένο.

  Σύμφωνα, λοιπόν, με διυπουργική απόφαση που λήφθηκε πριν από λίγο, ώστε η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις απειλές των Ευρωπαίων σχετικά με το λεγόμενο «προσφυγικό» αποφασίστηκε να παραδοθούν στρατόπεδα της χώρας για την στέγαση λαθρομεταναστών, αλλά και να αναλάβει ο στρατός την περάτωση των λεγόμενων “Hot Spot”.

  Συγκεκριμένα, κατά το Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκε ότι:

  1. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει:

  α. να ορίσει άμεσα προσωρινούς συντονιστές στα 5 κέντρα υποδοχής στα νησιά
  β. να επιβλέψει και να συνδράμει με κάθε διαθέσιμο μέσο στην ολοκλήρωση των έργων κατασκευής ώστε τα hotspots να είναι έτοιμα προς λειτουργία εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.
  γ. τη στελέχωση και λειτουργία κινητών μαγειρείων στα πέντε νησιά προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πρόσφυγες.

  δ. να παραχωρήσει τα στρατόπεδα Σίνδου και Σχιστού, άμεσης χωρητικότητας 500 ατόμων, με δυνατότητες φιλοξενίας επιπλέον 4.000 ατόμων το καθένα, για τη δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης (Relocation Camp). Παράλληλα, αναλαμβάνει, την έγκαιρη παράδοσή τους καθώς και τη λειτουργία τους.

  2. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την ταχύτατη πλήρη στελέχωση με προσωπικό των 5 κέντρων υποδοχής προκειμένου στα κέντρα να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ταυτοποίησης των προσφύγων.

  Γίνεται αντιληπτό ότι ο Πάνος Καμμένος θα έδινε τα πάντα για να συνεχίσει να κάνει βόλτες με το ελικόπτερο, παριστάνοντας τον Υπουργό. Όμως το ζήτημα είναι υψίστης εθνικής σημασίας, αφού ο Σύριζα και η ουρά του προβαίνουν σε κινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την Εθνική Ασφάλεια, αλλά και την Κοινωνική Συνοχή της Ελλάδος.

  Like

  1. Εντάξει,γράφω και καμιά μαλακία κάπου-κάπου μην τα παίρνετε όλα στα σοβαρά.

   Like

 6. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ FRAU ΜΕΡΚΕΛ!

  Σαν δαμόκλειος σπάθη επικρέμεται το προσφυγικό πάνω από την Άνγκελα Μέρκελ, που πλέον βλέπει το πολιτικό της μέλλον να κρίνεται από τις επιλογές της. Οι πολλαπλές επιθέσεις που καταγράφονται καθημερινά, οι βιασμοί της Πρωτοχρονιάς σε όλη την Γερμανία, αλλά και τα πολλά επιδόματα που δίνει η Καγκελάριος, έχουν ανοίξει τους ασκούς του αιόλου εναντίον της. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στην δημοσκόπηση του Γερμανικού περιοδικού «Focus», το 40% των Γερμανών θέλει την παραίτησή της, λόγω της πολιτικής της στο προσφυγικό. Στην συνάντησή της με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι (ο οποίος αντιδρά με την χρηματοδότηση των € 3 δις στην Τουρκία) αμετανόητη, δήλωσε, ότι πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας . Εξαιτίας αυτών των εμμονών της, πλέον, πολλές τηλεοπτικές εκπομπές αναλύουν την πτώση της φανερά! Ένα χαρακτηριστικό της χαμηλής δημοφιλίας είναι πως ο Γερμανός ψυχίατρος Χανς – Χοακίν Μάουζ, δήλωσε, ότι «η Μέρκελ είναι μια νάρκισσος σε νευρικό κλονισμό». Και όντως! Η πολιτική της Μέρκελ στο προσφυγικό ζήτημα, δείχνουν ότι εκτός από νευρικό κλονισμό, έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Περαστικά σας Μαντάμ Μέρκελ… Και… go back

  Like

 7. Μηπως εχουν δικιο
  οσοι υποστηριζουν οτι …το μεταναστευτικο..
  βολευει ..πωλησεις οργανων;
  Τρις..θα ειναι το κερδος…
  λιγα εκατομμυρια δικαιολογουνται στους..καυμενους για ταξιδι..
  και μηπως….τα πνιγμενα παιδακια που συγκινουν
  και ευνοιυν τη λαθρομεταναστευση..
  δεν ειναι παιδια των γονεων που..κλαιγονται;;;
  Παρακαλω ερευνα εις βαθος…
  υπηρεσιαι μου..αναμενω αποτελεσματα…
  Παρακολουθηση των..κλαμενων γονεων..
  Καταθεσεις..αποτυπωματα…φωτογραφιες..
  Διασταυρωση στο χωριο τους και οπου…καθησαν ακομα για νερο…

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s