27/1/1996»ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. Ο Σημίτης έστησε τα Ιμια για να πλουτίσουν οι Γερμανοί!

ΙΜΙΑ

Ο Σημίτης έστησε τα Ιμια για να πλουτίσουν οι Γερμανοί, αποκάλυψε πως στήθηκε το σχέδιο της μίζας και των εξοπλισμών πάνω στο αίμα των ηρωϊκών νεκρών της νύχτας των Ιμίων.

Τα Ίμια που αποτελούν αποκλειστικό δημιούργημα της συμμορίας Σημίτη και εξαργυρώθηκαν με τις κολοσσιαίες μίζες από το πρόγραμμα αγορών ύψους 83 δις που αποκάλυψε ο Πάνος Καμμένος.

Με πολιτικό όρκο ο καταστροφέας της Ελλάδας δικαιολόγησε τις κολοσσιαίες συμβάσεις με τους γερμανούς ως «απόρροια της νύχτας των Ιμίων» και τα «παιδιά που πέθαναν επειδή…

ΙΜΙΑ

το ελικόπτερο δούλευε πολλές ώρες»! Ο ενορχηστρωτής της νύχτας των Ιμίων, δεν ήταν «προδότης». Νταραβεριτζής ήταν και ντήλερ των γερμανικών βιομηχανιών.

Πρόεδρος: Εσείς την περίοδο που υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τα ΤΟΡ και τα υποβρύχια συμμετείχατε στο ΚΥΣΕΑ.

Σημίτης: Με εκπλήσσει το ερώτημά σας γιατί στο ΚΥΣΕΑ συμμετέχει πάντα και προεδρεύει ο πρωθυπουργός. Ήρθα ευχαρίστως γιατί θέλω να συμβάλλω στην απόδοση της δικαιοσύνης. Δεν γνωρίζω κάτι σχετικό με τις παράνομες πράξεις των κατηγορούμενων που τους αποδίδονται. Το μόνο που γνωρίζω είναι από τις εφημερίδες και τα δικαστήρια. Θα ήθελα να πω μερικά πράγματα για να καταλάβουμε το πλαίσιο. Έγιναν αγορές εξοπλισμών πέρα από το συνηθισμένο.

Μπορεί να αναρωτηθεί κανείς γιατί έγινε εκείνη την εποχή αυτό και αν έγινε με αρνητική πρόθεση. Ήμουν ο πρωθυπουργός που οδήγησε σε αυτές τις αγορές. Γιατί; Θα θυμόσαστε ίσως όταν δεν είχα λάβει ακόμα ψήφο εμπιστοσύνης συνέβη το επεισόδιο των Ιμίων. Εκεί οι ‘Ενοπλες Δυνάμεις δεν είχαν την ετοιμότητα και τον εξοπλισμό που θα έπρεπε να έχουν γι΄αυτό και δεν μπόρεσαν να επέμβουν έγκαιρα.

Επεσε τότε ένα ελικόπτερο και σκοτώθηκαν τα παιδιά γιατί το ελικόπτερο πέταξε περισσότερες ώρες, γιατί δεν υπήρχαν άλλα ελικόπτερα. Όταν το πρωί ρώτησα τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ αν μπορούν οι Έλληνες κομάντος να καταλάβουν τη νησίδα δίπλα που ήταν οι Τούρκοι μου είπε ότι δεν μπορούσαν γιατί ήταν οι κομάντος στη Θεσσαλονίκη και χρειάζονταν έξι ώρες να έρθουν.

Αν θέλετε μπορώ να σας διαβάσω και ένα κομμάτι του βιβλίου μου που είχα γράψει πριν γίνουν αυτά τα γεγονότα. Αφού κρίθηκε αναγκαίο μετά τα Ίμια, όχι μόνο από εμένα αλλά και μετά από συναντήσεις με την στρατιωτική ηγεσία που μου είχε πει ότι υπήρχε διαφορά μεταξύ ημών και της Τουρκίας η οποία ήταν ισχυρότερη και έπρεπε να αναπτυχθεί δύναμη αναχαίτισης έναντι της Τουρκίας.

Κατόπιν αυτού η κυβέρνηση αποφάσισε να αγοράσει σύγχρονα οπλικά συστήματα και να εκσυγχρονίσει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες και με το ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε η αγορά εξοπλιστικών…

Διαμορφώθηκε έτσι μια σύγχρονη επιχειρησιακή δύναμη. Δεν στάθηκε η κυβέρνηση μόνο στους εξοπλισμούς, αλλά άρχισε μια τεράστια διπλωματική προσπάθεια για να υπάρξει ισορροπία με την Τουρκία που οδήγησε στη συμφωνία του Ελσίνκι το 1999.

Πρόεδρος: Να πούμε για τις επίδικες συμβάσεις;

Σημίτης: Πάρθηκε απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που δεν επέτρεπε επέμβαση τύπου Ιμίων. Κατόπιν τούτου δεν ήταν αναγκαίο να γίνουν εξοπλισμοί στο μέτρο που είχαν αποφασιστεί αρχικά γιατί οι κίνδυνοι είχαν περιοριστεί και η Τουρκία διπλωματικά δεν είχε τις ίδιες δυνατότητες γιατί έπρεπε να προσφύγει πρώτα στο δικαστήριο της Χάγης.

Το 2001 συγκάλεσα κυβερνητική επιτροπή και μετά από εισήγηση του υπουργείου οικονομικών πρότεινε να περιοριστούν κατά πολύ οι στρατιωτικές δαπάνες.

Ο Τσοχατζόπουλος ήταν της γνώμης ότι δεν έπρεπε να γίνει αυτό γιατί κατ’ αυτόν οι στρατιωτικές δαπάνες δεν ξεπερνούσαν το 5 τοις εκατό του ΑΕΠ. Υποστήριξε ότι η ανάκληση θα αποδυνάμωνε τη χώρα και δεν ήθελε να σταματήσουν τα προγράμματα εξοπλισμών. Εγώ όμως αποφάσισα να ανασταλούν οι στρατιωτικές δαπάνες γιατί ήθελα να δώσω βαρύτητα στο κοινωνικό κράτος.

Μετά από αυτό, στις 24-5-2001, συνήλθε το ΚΥΣΕΑ. Το θέμα έκλεισε και οι δαπάνες περιορίστηκαν κατά 35 δισ. ευρώ.

Πρόεδρος: Δεν είχαν ήδη δοθεί τα χρήματα;

Σημίτης: Οι δαπάνες που αφορούσαν τα προηγούμενα συνυπολογίστηκαν, οι μελλοντικές περικόπηκαν.

Τα Ίμια ανάγκασαν τη χώρα να εξοπλιστεί και όταν έγινε η συμφωνία του Ελσίνκι αποφασίστηκε η περικοπή των δαπανών. Το ΚΥΣΕΑ δεν καθόταν να συζητήσει μόνο για αγορές.

Πρόεδρος: Μπορεί να χωρέσει δωροδοκία με βάση όλα όσα είπατε για το ΚΥΣΕΑ;

Σημιτης: Κάλλιστα. Χωράει δωροδοκία. Αφού έγινε, κάλλιστα είναι δυνατή.

Γιαννης Παγοροπουλος (δικηγόρος Άκη): Δεν απεδείχθη κύριε μάρτυς αυτό ερευνάται.

Σημίτης: Δεν ισχυρίστηκα ότι αποδείχθηκε. Εδώ παίζουν δύο πράγματα ρόλο. Το ένα είναι οι τιμές που δεν είναι όπως οι τιμές των αυτοκινήτων. Οι τιμές δεν είναι γνωστές καθορίζονται ανά περίπτωση και από τη διαπραγμάτευση. Προφανώς έχει μια δυνατότητα να το παίξει, να πάει παραπάνω ή παρακάτω. Αυτά δεν είναι ελέγξιμα.

Εδώ όπως προέκυψε από τη διαδικασία υπήρχαν πληρωμές σε τρία επίπεδα, στον αναπληρωτή διευθυντή, στον διευθυντή εξοπλισμών και στο ανώτατο όριο, στον υπουργό. Οταν αυτοί οι πρωταγωνιστές συνεργάζονται τότε αυτό είναι δυνατό. Εγώ μπορώ να πω ότι μπορεί να γίνει. Αφού έγινε.

Πρόεδρος: Πως μπορεί να γίνει;

Σημίτης: Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει αφού δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά. Συνέπεσαν οι υπεράκτιες εταιρείες που έστελναν οι κύριοι τα λεφτά να είναι οι υπεράκτιες εταιρείες που έχει συγκεκριμένος κατηγορούμενος. Ο τρόπος είναι ένας για να μην προκαλείται η προσοχή. Τα χρήματα στέλνονται μέσω υπεράκτιας εταιρείας.

Έγινε γνωστό ότι έγιναν δωροδοκίες το 2000-2004; Το πρώτο που έγινε γνωστό για μίζες ήταν όταν στη Ρωσία και τη Γερμανία έγιναν δίκες κατά των δικών τους υπαλλήλων με τον ισχυρισμό ότι από τις χρήσιμες πληρωμές, όπως λέγονται, κράτησαν ορισμένα ποσά για τον εαυτό τους.

Πρόεδρος: Ξέρετε αν δωροδοκήθηκε ο Τσοχατζόπουλος;
Σημίτης: Όχι βέβαια δεν έχω καμία γνώση.

Σημίτης: Όχι βέβαια δεν έχω καμία γνώση.

14 thoughts on “27/1/1996»ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. Ο Σημίτης έστησε τα Ιμια για να πλουτίσουν οι Γερμανοί!”

 1. Ετσι ε ?
  Γιαι καποτε γραφονταν οτι σκοπος ηταν ο πολιτικος παρπλισμος του Τζοχατζοπουλου με το μελι οχι η Ελλαδα.

  Like

 2. ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΤΑΠΕΡ ΚΑΙ ΧΩΣΤΕ ΤΟΝ ΜΕΣΑ.
  ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΡΕ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΙΣΕΙ????????????
  ΔΕΣΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΚΙΝΑ ΣΤΟΝ ΣΟΡΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 3. Εισαγγελέας …. φαντάζομαι Ανυπαρκτοκοτζαμάνη…. ε… ναι…. τι άλλο; … οι φλουροί της δημοκρατίτσας της μίζας.
  10κις ισόβια έπρεπε να έχει φάει το άθλιο σιμητόσκυλο το σιχαμένο ήδη για την απάτη του χρηματιστηρίου… και για ένα σωρό άλλα εγκλήματα.
  Αλλά έχουμε “ανεξάρτητη δικαιοσύνη”…. με διορισμένους λακέδες της χέστρας του, που βάζουν φυλακή μόνον όσους κυκλοφορούν χωρίς πιστοποίηση ISO από το AIPAC και τα σταγονίδιά του.
  Σκατά στους τάφους τους.

  Like

 4. Για αυτο δεν ανοιγουν ποτε τα αρχεια στην ελλαδα..
  Σημιτης ηταν…Ελληνας Δεν ηταν!
  Ας…προσεχατε!
  Κοροιδα…….

  Like

 5. Αλλωστε της μεγαλυτερες αγορες ο Σημιτης,της εκανε απο Γερμανια!
  Τυχαιο,δεν νομζω.

  Liked by 1 person

 6. ΙΔΟΥ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ

  ΙΜΙΑ ΝΑΣΟΣ ΘΕΩΔΟΡΙΔΗΣ { Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ Κ.Λ.Π. ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ}
  Ανευ σχολίων από τον Φ.Π. και τα συμπεράσματα δικά σας για το τι περιμένει την Ελλάδα από τον αντικαταστάτη του κ. Γ. Παπανδρέου με αμερικανική εντολή , του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ – ΒΑΘΕΩΣ ΠΑΣΟΚ κ. Α. Τσίπρα}. 22-10-2013 Φ.Π.

  Με αφορμή την επέτειο των “Ιμίων” (κατ εμε “Καρντάκ”, διότι η παραχωρηση Δωδεκανήσων απο Ιταλια προς Ελλαδα περιελάμβανε ΜΟΝΟ τις ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΕΣ προς αυτά βραχονησιδες, ενώ οι συγκεκριμενες ειναι ΣΑΦΩΣ πιο κοντά στην Τουρκία παρα στην Καλυμνο), αξίζει να τονιστεί ότι η πιο ευφυής επινόηση του ελληνικού καπιταλισμού για την απόσπαση της συναίνεσης των καταπιεζόμενων μαζών είναι η επίσημη κρατική προπαγάνδα περί δήθεν ύπαρξης «εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων», σύμφωνα με την οποία αθροίζονται ως τάχα ευρισκόμενοι στην ίδια όχθη οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι της Ελλάδας, κατά σχηματική και αφελή αντιπαράθεση προς τους αντίστοιχους της Τουρκίας….Ομως κατι τετοιο καταντάει γελοίο…”

  “Για να μην ξανασυμβεί μια κρίση οπως τότε με τα Ίμια / Καρντακ, μια ριζοσπαστική αντιεθνικιστική κομμουνιστική Αριστερά θα απαιτούσε να σταματήσουν εδώ και τώρα οι αναχαιτίσεις αεροπλάνων που κοστίζουν ζωές και χρήμα, να απεμποληθεί η παράλογη αξίωση της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια και να ξεκινήσουν απευθείας διαπραγματεύσεις για όλα τα ζητήματα ωστε να λυθουν οι διαφορές με συμβιβασμούς και αμοιβαίες υποχωρήσεις”

  “Σα σήμερα, την κρίση στα Ιμια / Καρντάκ την ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ, καθώς το πρόγραμμα «εποικισμού 10 βραχονησίδων» είχε αρχίσει να υλοποιείται από τα υπουργεία Αμυνας, Αιγαίου και Γεωργίας, προκειμένου να μετατρέψει το Αιγαιο από ΔΙΕΘΝΗ θαλασσα σε ελληνικη λιμνη….Θυμίζω ότι τη σημαια την τοποθέτησε ο εθνικιστής δήμαρχος Καλύμνου Διακομιχάλης, κολλητός του Αρσένη, συνοδεία του δημοσιογράφου Αργύρη Ντινόπουλου, σημερινού βουλευτη της Ν.Δ”

  Νάσου Θεοδωρίδη μέλους της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ

  ΣΧΟΛΙΟ Φ.Π. ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΟΛΑΓΝΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ :

  Τελικώς δεν άντεξα να μην αντιπαραθέσω την αλήθεια στον κατευθυνόμενο από την Μ.Ι.Τ. τουρκολάγνο κομμουνιστή προφανώς Εβραϊκής καταγωγής. Μη μασάτε το παραμύθι της δήθεν φιλίας Ισραήλ – Ελλάδας . Οι Εβραίοι ακολουθούν την τακτική τις βίας με δόγμα ότι : Χέρι που δεν μπορείς να δαγκώσεις φιλησέ το. Και ο νοών νοήτω.

  Αγαπητοί γνήσιοι Ελληνες , δυό κουβέντες ένα παζάρι : Οι νησίδες «Ιμια» αναφέρονται ονομαστικώς στη Συνθήκη της Λωζάνης ότι παραδίδονται στην Ιταλία . Και με τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947 εκχωρούνται από την Ιταλία στην Ελλάδα , επίσης ονομαστικώς. Οσο για τις μη αναφερόμενες ονομαστικώς νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου Πελάγους , αυτές δια του άρθρου 12 της εν λόγω Συνθήκης κατανέμονται μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ως εξής :

  «Οι ευρισκόμενες σε απόσταση μέχρι τριών ν.μ. από τα τουρκικά παράλια εκχωρούνται στην Τουρκία . Οι πέραν αυτής της απόστασης ανήκουν στην Ελλάδα».

  Δυστυχώς όμως για την Ελλάδα , η συμμορία των Εβραίων του Σημίτη έστησε τη δήθεν κρίση στα Ιμια για να δώσει ερείσματα διεκδίκησης στην Τουρκία επί των δήθεν αμφισβητουμένης κυριότητας νήσων και νησίδων του Αιγαίου Πελάγους. Οσο για τους προδότες δημοσιογράφους των διαπλεκομένων Μ.Μ.Ε. δεν αναφέρουν αυτή την επίσημη αλήθεια συμπορευόμενοι με τις παράνομες θέσεις των «Γκρίζων Λύκων» της Τουρκίας . Να τους χαιρόμαστε .Αυτός ήταν και ο λόγος των κατόπιν εμπρησμών των ελληνικών δασών το 2007 από πράκτορες της ΜOSSAD και της Μ.Ι.Τ., προκειμένου να ρίξουν την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Κι’ αυτό διότι δεν ήταν Εβραίος καθοδηγούμενος από τον Σόρος.

  Κατόπιν όμως της αποτυχίας τους διοργάνωσαν ένα νέο Πολυτεχνείο, σαν κι’αυτό όπου έριξαν τον Γεώργιο Παπαδόπουλο , γιατί δεν επέτρεψε στις Η.Π.Α. να χρησιμοποιήσουν τα Α/Φ τους τον Ε.Ε.Χ. για να βοηθήσουν περί τα τέλη του Οκτωβρίου 1973 το Ισραήλ στον πόλεμο του YOM KIPPOUR.

  Ούτω διοργάνωσαν τους νέους εμπρησμούς και τις καταστροφές των περιουσιών των Ελλήνων τον Δεκέμβριο του 2008, μεταφέροντάς μας στις σφαγές κ.λ.π. από τους Ελασίτες τον Δεκέμβριο του 1944, όπου εσφάγησαν {17.000} αθώοι Ελληνες από τον ΕΛΑΣ , γιατί σύμφωνα με τη διακήρηξη του κίναιδου αρχικαπετάνιου του , «Θανάση Κλάρα» {Αρη Βελουχιώτη ή Μιζέρια} όποιος δεν ήταν με τον ΕΛΑΣ ήταν εναντίον του. Δηλαδή το {95%} των Ελλήνων έπρεπε να σφαγιασθεί .

  Σημειώνω ότι κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο {28 Οκτωβρίου 1940 μέχρι και την γερμανική εισβολή {6 – 21 Απριλίου 1941} οι νεκροί Ελληνες δεν υπερέβησαν τις {15.000}. Δηλαδή και εδώ πρωταθλητής στις στις δολοφονίες Ελλήνων ο ΕΛΑΣ. Τελικώς αυτό που δεν κατόρθωσαν με τα όπλα οι Ελασίτες Εβραίοι κομμουνιστές τότε, θα το κατορθώσουν αόπλως σήμερα οι Σημίτης , Γ.Α.Π., Αλαβάνος κ.λ.π. , με το πουλέν τους τον επίσης Εβραίο Αξελ Τσίπρα. Φυσικά και με την αμέριστη συμπαράσταση των Κερένσκιδων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

  Αιδώς Ελληνες που ανέχεσθε αυτούς τους προδότες στην πολιτική εξέλιξη της Ελλάδας .
  27-1-2016 Φ.Π.

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s