olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ: Μην κλείνετε τα μάτια στην γενοκτονία

Posted by olympiada on January 11, 2016

ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΣΦΑΓΗΕίναι μια επείγουσα πρόσκληση σε όλους τους φορείς ενημέρωσης και τους εργαζόμενους σε αυτούς. Περίπου εδώ και δύο μήνες ο λαός μας ζει κάτω από μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η πατρίδα μας καίγεται και γκρεμίζεται, τα ιστορικά μνημεία μας συνειδητά αφανίζονται. Οι άνθρωποί μας υφίστανται βασανιστήρια και απαγορεύεται να κυκλοφορούν. Κάθε μέρα, οι πολίτες, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας, όταν βγαίνουν στους δρόμους πυροβολούνται και δολοφονούνται από ελεύθερους σκοπευτές. Η πλειοψηφία των δολοφονηθέντων είναι παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι. Απαγορεύεται η μεταφορά σε νοσοκομείο των ασθενών και των τραυματιών, δεν χορηγείται άδεια ταφής των νεκρών μας και ο λαός μας κρατάει τους νεκρούς του στα ψυγεία, επί πολλούς μήνες ζει μαζί τους. Οι άνθρωποί μας δεν μπορούν να βγούνε από τα σπίτια τους, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις άμεσες ανάγκες τους, φαγητό, νερό κ.λπ., δεν μπορούν να κοιτάξουν ούτε από τα παράθυρα. Στο Κουρδιστάν ο χειμώνας είναι πολύ βαρύς, διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού και ύδρευσης, ο λαός μας βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Στην πραγματικότητα εφαρμόζεται μια γενοκτονία.

Επίσης, ο ανεξάρτητος Τύπος υφίσταται διώξεις, η πληροφόρηση που βγαίνει προς τα έξω δεν είναι έγκυρη, υπάρχει παραπληροφόρηση. Γι’ αυτούς τους λόγους επιθυμούμε να αποσταλούν στο Κουρδιστάν εκπρόσωποι του ανεξάρτητου Τύπου από την Ελλάδα, να δούνε την κατάσταση από κοντά και να ενημερώσουν σωστά την κοινή γνώμη.

Σήμερα, ο κόσμος ενημερώνεται από τις ειδήσεις που διαρρέει το ίδιο το τουρκικό κράτος. Στην πραγματικότητα, όμως, οι διαστάσεις που έχουν πάρει τα γεγονότα είναι πολύ διαφορετικές.

Εάν υπάρξει καθυστέρηση στη σωστή ενημέρωση θα ζήσουμε μεγάλες τραγωδίες. Ο Ερντογάν και η κυβέρνηση του ΑΚΡ, επωφελούμενη από την κατάσταση χάους που επικρατεί στην περιοχή μας, επιδιώκουν να εξαφανίσουν ένα λαό και τις ιστορικές αξίες του. Γι’ αυτό πρέπει επειγόντως να επισκεφθείτε το Κουρδιστάν, να πραγματοποιήσετε επιτόπιες έρευνες, να ενημερώσετε και να ξεσηκώσετε την ανθρωπότητα.

Αξιότιμοι φορείς και εκπρόσωποι του Τύπου, σας προσκαλούμε στο Κουρδιστάν. Ανταποκριθείτε σε αυτό το κάλεσμά μας, το Κουρδιστάν βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σας ευχαριστούμε θερμά

Με βαθύ σεβασμό

Δημοκρατικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κουρδιστάν

3 Responses to “ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ: Μην κλείνετε τα μάτια στην γενοκτονία”

 1. ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ON ALERT" said

  ΜΚΟ “πολυτελείας” με έδρα το Αγαθονήσι για τους πρόσφυγες! Διαπιστώσεις και ερωτήματα
  09.01.2016 | 19:34
  Image
  Με “δόξα και τιμή” υποδεχτήκαμε άλλη μια ΜΚΟ στην Κάλυμνο. Πρόκειται για την εξαιρετικά εύρωστη οικονομικά Moas για την οποία το Onalert.gr είχε γράψει εδώ και καιρό. Η ΜΚΟ που διαθέτει σκάφη με ελικοδρόμια από τα οποία απονηώνονται drones κατέπλευσε στην Κάλυμνο και από εκεί θα περιπολεί νότια του Αγαθονησίου και στο Βόρειο συγκρότημα Δωδεκανήσου.
  Το σκάφος θα ελλιμενίζεται ανάλογα της αποστολής, σε Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Λέρο ,Κάλυμνο και Κω.

  Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ έχει ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές κι έχει λάβει σχετική άδεια για τη δράση της σε μια περιοχή η οποία για ευνόητους λόγους είναι ευαίσθητη. Δεν γνωρίζουμε αν το μήνυμα που εκπέμπουμε ως χώρα είναι αυτό που πρέπει με τον τρόπο που χειριζόμαστε τις δεκάδες ΜΚΟ που έχουν κατακλύσει τα νησιά του Αιγαίου . Και θα πρέπει κάποια στιγμή να αποτιμήσουμε και την πραγματική προσφορά τους . Από την μία δεν μπορεί να υποστηρίζουμε ορθώς ότι δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση τις κοινές περιπολίες με τους Τούρκους και από την άλλη να δεχόμαστε οποιονδήποτε εμφανίζεται για να περιπολεί στο Αιγαίο.

  Αναγνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο να είναι κάποιος καχύποπτος ,όταν άνθρωποι πνίγονται,αλλά θα σημειώσουμε ότι με τη δράση των ΜΚΟ δεν χάσαμε λιγότερες ζωές στο Αιγαίο. Ίσως θα ήταν πιο αποτελεσματικές αν επέλεγαν να δράσουν στα τουρκικά παράλια.

  Να αφήνουμε τον κόσμο να πνίγεται, θα πουν πολλοί. Η Ελλάδα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ να πνιγεί . Όσο τις επιτρέπουν οι δυνατότητές της βοηθά σώζωντας ζωές. Και γι΄ αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα πληρώματα των πλοιών του ΠΝ και των σκαφών του Λιμενικού Σώματος. Άλλοι αφήνουν κόσμο να πνιγεί στο Αιγαίο και σε κάποιες περιπτώσεις …τον βοηθούν να πνιγεί. Το πρόβλημα των προσφύγων θα έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί άμεσα και πρακτικά απ΄ όλους τους Ευρωπαίους. Με πράξεις κι όχι με λόγια και …χαρτζιλίκια στην Τουρκία. Με παραχώρηση μέσων,υλικού και ανθρώπων κι όχι με …καταγραφείς της Frontex. Όλοι οι βορειοευρωπαίοι όμως κάνουν συστηματικά το “κορόϊδο” και τώρα είναι έτοιμοι να πράξουν αυτό που από τη πρώτη στιγμή ήθελαν,αλλά δεν μπορούσαν : να κλείσουν τα σύνορά τους, να διώξουν όσο περισσότερους πρόσφυγες έχουν στο έδαφός τους και να ρίξουν το ανάθεμα στους “νότιους που δεν μπορούν να φυλάξουν τα σύνορα της Ευρώπης”!

  Σ΄ ότι αφορά στην συγκεκριμένη ΜΚΟ η οποία έχει προκαλέσει εντύπωση κυρίως για τα σύγχρονα και ακριβά συστήματα που διαθέτει.

  Αντιγράφουμε όσα δημοσίευσε το kalymnosnews.gr:

  Το υπερσύγχρονο και νεότευκτο διασωστικό σκάφος «Topaz Responder» προσέδεσε σήμερα Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016 στο λιμάνι της Καλύμνου.
  Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο σκάφος που ανήκει στην κατηγορία «ρυμουλκό», η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2015, έχει μήκος 51 μέτρα και πλάτος 13 μέτρα.
  Είναι ιδιοκτησίας της μη κυβερνητικής οργάνωσης αναζήτησης και διάσωσης μεταναστών Migrant Offshore Aid Station (MOAS) του νεαρού Αμερικάνου εκατομμυριούχου Christopher Catrambone και παραγγέλθηκε προκειμένου να διατεθεί για να περιπολεί και να προσφέρει άμεση και ταχεία βοήθεια στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
  Πλην του υπερσύγχρονου εξοπλισμού και των ηλεκτρονικών μέσων που διαθέτει, φιλοξενεί επάνω του δύο διασωστικά σκάφη υψηλής ταχύτητας που θα μπορούν να εκτελούν ταχείες αποστολές ή να συνεισφέρουν στις περιπολίες.
  Οι δύο λέμβοι διάσωσης,σύμφωνα με πληροφορίες θα ονομαστούν Αϊλάν και Γκαλίπ, προς τιμήν των δύο μικρών αδελφών από το Κομπάνι των οποίων ο θάνατος συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη, τον Σεπτέμβριο.
  Έχει χωρητικότητα 300 ατόμων επί του πλοίου και μία πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα παροχής ιατρικής βοήθειας.

  Αμέσως μετά την ρίψη του Τιμίου Σταυρού, στις 12.00 το μεσημέρι μετά από πρόσκληση του πρώην Υπουργού Αριστοτέλη Παυλίδη ,με πρωτοβουλία του οποίου το εν λόγω σκάφος βρέθηκε στην Κάλυμνο ,ο Μητροπολίτης Παίσιος, ο Δήμαρχος Ι.Γαλουζής, ο έπαρχος Ι.Θεμέλαρος, ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Νικόλαος Καζαντζής, ο τέως Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης και ο Υπολιμενάρχης επισκέφτηκαν το σκάφος.
  Στη γέφυρα του σκάφους ο διευθυντής της ΜΚΟ και πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Μάλτας, Μαρτίν Ξουερέμπ ενημέρωσε τους παρισταμένους για την αποστολή του σκάφους.
  Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ.Μαρτίν Ξουερέμπ μίλησε στα Ιταλικά και χρέη διερμηνέα έκανε ο τέως Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης.

  Όπως τόνισε ο Μαρτίν Ξουερέμπ η ΜΟΑS δεν χρηματοδοτείται από κανένα κράτος, όλα τα έξοδα καλύπτονται από ιδιωτικά κεφάλαια, ενώ ανέφερε ότι τα μηνιαία λειτουργικά έξοδα του συγκεκριμένου σκάφους ξεπερνούν τις 350.000 ευρώ.
  Το σκάφος ήδη έχει ενταχθεί στα επιχειρησιακά σχέδια του ΥΝΑ ,υπό τον έλεγχο του οποίου θα κινείται και ο επιχειρησιακός χώρος που του έχει ανατεθεί είναι νότια Αγαθονησίου ,στο Βόρειο συγκρότημα Δωδεκανήσου.
  Το σκάφος θα ελλιμενίζεται ανάλογα της αποστολής, σε Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Λέρο ,Κάλυμνο και Κω.
  Τις ευχαριστίες τους προς τον Μαρτίν Ξουερέμπ, εξέφρασαν τόσο ο Μητροπολίτης όσο και ο Δήμαρχος.
  Μιλώντας στη συνέχεια ο πρώην Υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης έκανε μία σύντομη αναφορά στις ενέργειες και πρωτοβουλίες που πάρθηκαν από τον εφοπλιστή Νικόλαο Παπαδάκη με καταγωγή από την Κάσο και τον ίδιο προσωπικά και στις επαφές τους με την φιλανθρωπική οργάνωση ΜΟΑS,ώστε το υπερσύγχρονο αυτό σκάφος να αποσταλεί στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα.

  Πριν κλείσουμε το σχετικό ρεπορτάζ αξίζει να παραθέσουμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για την Migrant Offshore Aid Station (MOAS) ιδρυτής της οποίας είναι ο νεαρός Αμερικάνος εκατομμυριούχος Christopher Catrambone σε μία προσπάθεια του να συμβάλει στη διάσωση των προσφύγων που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη.
  H MOAS (τα αρχικά της σημαίνουν Υπεράκτιος Σταθμός Βοήθειας Μεταναστών) ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 2014, με ένα πλοίο, το M.Y. Phoenix, η οποία μέχρι στιγμής έχει ήδη διασώσει 11.685 ανθρώπους από επικίνδυνες συνθήκες στην Κεντρική Μεσόγειο.
  “Σύμμαχός” του σε αυτή την αποστολή είναι και δύο drone Schiebel S-100 Camcopters, με τα οποία μπορούσε να έχει άμεσα εικόνα για μια πολύ μεγάλη περιοχή γύρω από το σκάφος.
  Η ΜΚΟ ιδρύθηκε όταν 31χρονος Αμερικανός επιχειρηματίας βρισκόταν μαζί με τη σύζυγό του και την κόρη του, σε μία κρουαζιέρα τριών εβδομάδων και είδαν στην θάλασσα ένα μπουφάν.
  Ο καπετάνιος τους πληροφόρησε ίσως ήταν από τα ναυάγια που γίνονται στην περιοχή με θύματα πρόσφυγες.
  “Σκέφτηκα:Εγώ κάνω κρουαζιέρα με το σκάφος μου και την ίδια στιγμή εκεί έξω πνίγονται άνθρωποι. Ο δικός μας παράδεισος είναι η κόλασή τους»”, αναφέρει ο ιδρυτής της οργάνωσης”.

  Επαναλαμβάνουμε ότι θεωρούμε πως η αποστολή της συγκεκριμένης ΜΚΟ θα πρέπει να έχει ελεγχθεί από το ελληνικό κράτος. Διαφορετικά δεν δικαιολογείται η παρουσία αξιωματικών και αξιωματούχων και οι προσκλήσεις από πολιτευτές.

  Like

  • dyspistos said

   Από ποιό “κράτος ” να ελεγχθεί;
   Οι ΜΚΟ είναι κράτος εν κράτει και οι κρατούντες είναι,,, καρντάσια με ΜΚΟ κλπ.

   Like

 2. ΜΕΓΙΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. said

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: