Είναι η αναπαραγωγή ο κύριος σκοπός του γάμου;

in-love-jaison-cianelliΤου πρωτοπρεσβύτερου Δημήτριου Θεοφίλου, M.D, PhD Student ΕΚΠΑ
Η Εκκλησία καλείται να επανεξετάσει το ζήτημα της αγαμίας των Επισκόπων

Αν ανατρέξει κάποιος στην ακολουθία του γάμου, θα διαπιστώσει πως ο σημαντικότερος λόγος που δύο άνθρωποι νυμφεύονται δεν είναι άλλος από την κατά Χάρη θέωσή τους. Ο γάμος αποτελεί ασκητικό μονοπάτι διαρκούς αυταπάρνησης του εγώ και θυσιών για το εσύ. Το ζήτημα της τεκνοποιίας δεν είναι το βασικό, αλλά το αποτέλεσμα της συζυγικής αγάπης, αλληλοπεριχώρησης και αλτρουιστικής αυταπάρνησης, που καλούνται να επιδεικνύουν οι δύο σύζυγοι. Ο γάμος δεν είναι χώρος αυτο-δικαιωτισμού και απαιτητικών «θέλω», αλλά προσφοράς και θυσίας. Δυστυχώς, η υποτίμηση και η διαστρέβλωση του νοήματός του δεν προέρχεται μόνο από τον «κόσμο» αλλά και από την ίδια τη γήινη συστημική Εκκλησία.
Τη σημερινή εποχή κανείς δεν είναι διατεθειμένος, ούτε προετοιμασμένος από την πατρική του οικογένεια, για θυσίες και προσφορά. Έτσι αρχίζουν οι ανταγωνισμοί και οι διεκδικήσεις, ξεκινούν λίστες δικαιωμάτων και απαιτήσεων, που συχνά-πυκνά οδηγούν με μαθηματικό τρόπο σε ναυάγια. Η Εκκλησία ευλογεί, μεν, τον γάμο, αλλά τον αντιμετωπίζει μονοδιάστατα, θεωρώντας τον σαφώς κατώτερο από την άγαμη επιλογή ζωής και, ούτε λίγο ούτε πολύ, μια κατ’ οικονομία παραχώρηση, για να μην πορνεύουν οι άνθρωποι. Αυτή είναι μια ξεκάθαρα σωματική αντιμετώπιση του γάμου, όπου με βιολογικές προϋποθέσεις ιεραρχείται αξιακά η σχέση του ανθρώπου με την Εκκλησία και, πέρα απ’ αυτό, δημιουργείται μια ταξική πυραμιδοειδής Εκκλησία με όρους σωματικών σχέσεων.
Ο γάμος θαρρώ πως είναι ίσως το πιο παρεξηγημένο μυστήριο της Εκκλησίας, γι’ αυτό και δεν μπορεί να διασωθεί από επαγγελματικές ακατανόητες ερμηνευτικά ιερολογήσεις, ούτε από παγανιστικά ξόρκια, που έχουν αφεθεί να υπάρχουν και να δρουν ανεξέλεγκτα, προερχόμενα από το ειδωλολατρικό παρελθόν.
Η τεκνογονία ποτέ δεν υπήρξε αυτοσκοπός του γάμου, κατά την ίδια έννοια ούτε η πολυτεκνία, γι’ αυτό και οι ευχές της ακολουθίας του επικεντρώνουν στο νόημα της καλλιτεκνίας και της ευτεκνίας. Παρόλο που και σήμερα υπάρχουν πολλοί που επικεντρώνουν, με στρεβλό τρόπο, σε λάθος στόχο. Η πελώρια αποτυχία του θρησκευτικού γάμου δεν απασχολεί κανέναν, αφού όλοι ασχολούνται με τα σύμφωνα συμβίωσης, με τον πολιτικό γάμο, την ελεύθερη συμβίωση και διάφορες υπεκφυγές, για να μην κοιταχθεί κατάματα μια τραγική πραγματικότητα.
Ακόμα στην ελληνική κοινωνία ο θρησκευτικός γάμος ποσοστιαία κυριαρχεί, αυτό όμως δεν συγκινεί κανέναν ώστε να σκύψει επάνω από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και να φροντίσει για την πνευματική και ποιοτική αναβάθμισή του. Τα διαζύγια στατιστικά σε ετήσια βάση έχουν αρχίσει να ξεπερνούν τους γάμους, που είναι πλέον λιγοστοί, ιδίως στις επαρχιακές μητροπόλεις. Συχνά αρκετοί επίσκοποι, με την άνεση που υπογράφουν απρόσωπα τις άδειες γάμου, υπογράφουν εξίσου απρόσωπα και τα διαζευκτήρια, εκτός κάποιων λιγοστών φωτεινών εξαιρέσεων, που δυστυχώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Αρκετοί ιερείς το ίδιο απρόσωπα παντρεύουν ζευγάρια με μια χυδαία προχειρότητα και έναν στυγνό επαγγελματισμό, ακόμα και σε επίπεδο ιερολογίας του μυστηρίου, σε ένα πλαίσιο ανυπαρξίας πνευματικών προϋποθέσεων και σχεσιακών δομών. Ο γάμος σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μια αναπαραγωγική διαδικασία, τίποτε από όλα αυτά δεν αναφέρεται στα Ευαγγέλια, ο μηχανισμός παραγωγής σεξουαλικών ενοχών στήθηκε μετά.
Ο Αυγουστίνος προτού ασπαστεί τον Χριστιανισμό ζούσε έκλυτο βίο, και όμως έγινε ο πρώτος μεγάλος «θεολόγος» που διατύπωσε την άποψη ότι το σεξ αποτελεί «θεϊκή κατάρα» ακόμα και μεταξύ συζύγων! Αυτή η θέση, η οποία αποτελεί μεταχρονολογημένο μανιχαϊκό παραλήρημα, επικράτησε τόσο την ανατολική όσο και τη δυτική χριστιανική ζωή και έγινε αφορμή να στοιχειώσουν οι σχέσεις εκατομμυρίων βαπτισμένων Χριστιανών με τις Εκκλησίες τους. Δημιουργήθηκε πληθώρα ποινικών καταλόγων γενετήσιων σωματικών παρεκτροπών, όπου κλήθηκε κάθε ιερωμένος υψηλόβαθμος ή χαμηλόβαθμος να επιβάλλει στους ανθρώπους ποικίλες ποινές και επιτίμια, με αποτέλεσμα να προκύψει πλήθος ψυχικών αναπηριών και πνευματικών καταστροφών. Ο π. Thomas Hopko (γαμπρός από κόρη του μακαριστού π. Α. Schmemann) ομολογεί πως το πρόβλημα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας αποτελεί καίριο ζήτημα που επηρεάζει αποφασιστικά τη σύγχρονη θεώρηση όλων των μεγάλων θεολογικών θεμάτων. Η ερωτική λειτουργία είναι μια από τις βασικότερες λειτουργίες του ανθρώπου, είναι μια από τις μεγάλες δωρεές που έχει χαρίσει ο Θεός στον άνθρωπο, αλλά χρειάζεται διάκριση και προσοχή, ώστε να μη μαραθεί, διαστραφεί ή στοιχειώσει και καταστραφεί. Το ότι η εξομολογητική μέχρι τώρα είχε επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στη σεξουαλικότητα του γάμου και στις όποιες παρεκτροπές της πρέπει να μας ανησυχεί, αφού ο ίδιος ο Χριστός αναφώνησε το περίφημο «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω».
Η εμμονή τόσο της Ανατολικής όσο και της Δυτικής Εκκλησίας να κρατήσουν τον ανώτερο κλήρο έξω και μακριά από τον γάμο, σε αντιδιαστολή με την Αγία Γραφή, όπου όλοι οι πατριάρχες υπήρξαν έγγαμοι (για να μη θυμίσω σε κάποιους ότι μερικοί και πολύγαμοι), επίσης ο προφητάναξ (βασιλιάς των προφητών) Δαβίδ υπήρξε έγγαμος και μοιχός, ενώ ο Απόστολος Πέτρος, που αναδείχθηκε ως πρωτοκορυφαίος και ένας από τους θεμέλιους λίθους της νεοσύστατης χριστιανικής Εκκλησίας, ήταν έγγαμος και αυτόν επέλεξε ο Χριστός για να του πει τη γνωστή ρήση: «Καγώ δε σοι λέγω ότι συ ει Πέτρος, και επί ταύτη τη πέτρα οικοδομήσω μου την εκκλησίαν, και πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν αυτής και δώσω σοι τας κλεις της βασιλείας των ουρανών, και ο εάν δήσης επί της γης, έσται δεδεμένον εν τοις ουρανοίς, και ο εάν λύσης επί της γης, έσται λελυμένον εν τοις ουρανοίς».
Να μην αποφασίζουν οι άγαμοι
Στη χριστιανική Εκκλησία υπήρξαν πολλά παραδείγματα εγγάμων επισκόπων, με χαρακτηριστικά εκείνα του Αγίου Σπυρίδωνα και του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα. Δεν είναι δυνατόν μέσα στην Εκκλησία του Χριστού, στη χριστιανική πίστη της ελευθερίας και του αυτεξούσιου, για τις ζωές της πλειονότητας των εγγάμων να συνεχίζουν να αποφασίζουν λιγοστοί άγαμοι. Η αγαμία στον χριστιανικό κλήρο θα πρέπει να είναι επιλεγόμενη και όχι υποχρεωτική για όλους τους βαθμούς της ιεροσύνης, όπως συνέβαινε στους πρώτους χριστιανικούς αιώνες. Να εκλέγονται επίσκοποι και από τις τάξεις των εγγάμων ιερέων. Η αγαμία των επισκόπων δεν ίσχυε ανέκαθεν στην Ανατολική Εκκλησία (μέχρι και τον 5ο αι. οι περιπτώσεις εγγάμων επισκόπων δεν είναι σπάνιες), νομοθετήθηκε από τον Ιουστινιανό τον 6ο αι., επικυρώθηκε με τον ιβ’ κανόνα οικονομίας της Πενθέκτης (691-692) και είναι καιρός πλέον να αρθεί. Σήμερα δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα υπέρ της. Κανένα απολύτως. Τουναντίον, μάλιστα, η τραγική έλλειψη ικανών και άξιων εκκλησιαστικών ανδρών επιβάλλει, κατά στοιχειώδη λογική, να διευρυνθεί το πεδίο επιλογής των επισκόπων, να συμπεριλάβει κατ’ ανάγκην και τους εγγάμους. Ο γάμος αποτελεί ευλογία και όχι κατάρα, είναι ασκητικός δρόμος θυσίας, είναι η προϋπόθεση της οικογένειας, η οποία με τη σειρά της θα αποτελέσει το πρωτόζωο κύτταρο, που από την υγεία ή τη παθολογία του εξαρτάται η ισορροπία και η συνέχεια τόσο της κοινωνίας όσο και της επίγειας Εκκλησίας.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΙΒΩΤΟΣ
πηγή

51 thoughts on “Είναι η αναπαραγωγή ο κύριος σκοπός του γάμου;”

 1. Ο κύριος σκοπός του γάμου είναι η διασφάλιση των περιουσιακών στοιχείων
  μέσω της νομιμότητας των τέκνων.

  Like

  1. Απίθανη ιδέα,
   έτσι τουλάχιστον δεν θα ξέρεις ποιός ή ποιά θα φουμάρει τελικά την περιουσία σου και θα πεθάνεις με το μυαλό σου ήσυχο.

   Like

  2. Τελικά τι είσαι; άγαμη θυγάτηρ γεροντοκόρη, χήρα (του τά έφαγες και τον έφαγες;) ή ζωντοχήρα (του τα τρώγεις…του μαλάκα;), τι από όλα αυτά;

   Like

 2. Έτσι που έχει καταντήσει η εφορία,
  είναι προτιμότερο να παντρεύεται κανείς απο έρωτα.

  Like

 3. Όταν … η “πεφωτισμένη” θρησκεία σας ανακαλύψει τον ΕΡΩΤΑ και την ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ
  ίσως αρχίσει να καταλαβαίνει αυτό και που τα ζώα γνωρίζουνε και εσείς όχι!

  Like

  1. Αυτά, τα σωστά που λες, να τα πεις στον ερμαφρόδιτο που έχω στο
   avatar μου και είναι ο κολλητός σου, 30 χρονών παρθένος που
   δεν μπορεί να πει την λέξη “πούτσα”, μαλάκα άνδρα.

   Χα..χα..χα..ούτε “μνί” βεβαια μπορεί να πει, το απαγορεύει η
   εβραϊκή θρησκεία, μα ρε γμτ, υπάρχει γλυκύτερη λέξη από το μνί?

   Like

    1. Γιατί βρίζεις ρε χατζηαβάτη? Εγώ δεν σε έβρισα.
     Είναι αυτή η γλώσσα που μονο καταλαβαίνεις?
     Δεν γ@μιέμαι, ούτε γ@μώ άπλυτους κώλους σαν τον δικό σου, συμμορίτη.
     Αλλα θα κάνω μια εξαίρεση στον κανόνα, εσένα, τον βούλγαρο και τον εβραίο
     αριστερόχειρα, θα σας γ@μήσω όλους οικογενειακώς και με έκπτωση, ανθέλληνα, αλήτη!

     Like

   1. Απορία said

    Δεκεμβρίου 30, 2015 στις 12:53 μμ
    Εσύ νομίζεις ότι μπαίνουμε εδώ μέσα για να βλέπουμε τον κάθε σκατομαλάκα Ζάγκλο να βγάζει τα προσωπικά κόμπλεξ και την βλακεία του;
    ΥΓ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΓΑΠΗΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΥ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗ ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΩΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ—-
    ΥΓ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΛΕΜΕΝΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΓΡΑΠΤΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΤΑ 50.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ…ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ….

    Like

    1. Αχού το καλέ! Χα..χα..χα..χα..χα..
     Πλυθείτε, λαδωθείτε και στα τέσσερα!

     Like

    2. Ζάγκλoς said

     Δεκεμβρίου 30, 2015 στις 6:35 μμ
     Τώρα μας την βγήκε και σαν προστάτης, ποιος? Ο πούστης του blog, μπλιάχ!

     Like

    3. Ζάγκλoς said

     Δεκεμβρίου 30, 2015 στις 6:35 μμ
     Τώρα μας την βγήκε και σαν προστάτης, ποιος? Ο πούστης του blog, μπλιάχ!
     ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΑΝΑΣΧΕΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟΛΙΓΟΥΡΙ ΝΟΡΔΙΚΟ ΝΑΖΙΤΡΟΛ ΜΙΛΑ ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ….

     Like

    4. Όσο κουνιέσαι και λυγιέσαι, τόσο βαθύτερα θα βυθίζατε ο τιτανικός
     στον βόθρο σου, κατάλαβες ερμαφρόδιτη κατινίτσα?
     Η’ να στο κάνω ποιο λιανά?

     Like

    5. ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΣ said

     Δεκεμβρίου 27, 2015 στις 7:24 μμ
     Ω ρε πούστη μου
     πάλι ριπές από εκατοντάδες ηλίθια «σχόλια»
     με ακριβώς τις ίδιες και τις ίδιες χιλιοειπωμένες μαλακίες απο το σκατομαλάκα Ζάγκλο
     για να χέζονται τελικά όλες οι συζητήσεις!

     Like

   2. Είπα και εγώ ότι θα πάει στα τσακίδια τόση ώρα που δεν του δίνει κανείς σημασία
    και τσουπ! Πρόλαβες και πετάχτηκες!
    Μην χάσεις!

    Στο έχω ξαναπεί Χρήστο Βούλγαρη
    ΕΣΥ τον θρέφεις
    ΕΞ’ ΑΙΤΙΑΣ σου χέζονται όλες οι αναρτήσεις
    εσύ μας κρατάς εδώ αυτά τα σκατά!

    Like

    1. Είχαμε την παρθένο μαρία από το δεξί αφτί,
     τώρα θα έχουμε και τον παρθένο βούλγαρο
     με το φιστίκι και τον πρωκτό φουγάρο!
     Θα μας κάνει ντα λέει!
     Χα..χα..χα..χα..χα..χα..χα.. χα..χα..χα..χα..χα..χα..

     Like

    2. Μη την μιλάς έτσι την ερμαφρόδιτη κοπελια
     και βάλει τα κλάματα, άκαρδε χατζηαβάτη!
     Μονο εσένα έχει και τον εβραίο,
     α ναι και την πατσαβούρα θεούσα!

     Like

   3. Και δες πως τον “ανάστησες”
    και δες τι αηδία καταντούν οι αναρτήσεις όταν μπαίνετε εσείς οι δύο!
    Ριπές τα ίδια και τα ίδια “σχόλια” της απολύτου μαλακίας!

    Like

    1. Έτσι ρε φιλε, πέστα στον ερμαφρόδιτο να σκάσει επιτέλους!
     Τώρα μας την βγήκε και σαν προστάτης, ποιος? Ο πούστης του blog, μπλιάχ!

     Like

    2. Ρε άκαρδε χατζηαβάτη τι την έκανες την ερμαφρόδιτη και λούφαξε?
     Έτσι μιλάνε στις κυριες? ντροπή σου ρε, ντροπή σου!
     Εδώ διασκεδάζαμε και τώρα τι?

     Αίντε να πιάσουμε το μέγα θέμα του βππ μπας και λύσουμε το ανατολικό ζήτημα!
     Όλα τα λύσαμε τώρα απομένει αυτό, τι έγινε στην Κρήτη την λεβεντομάνα, και στην Λέσβο, αχ!

     Like

   4. ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΖΙΤΡΟΛ ZAGLOSS ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
    Α) O ΓΕΡΜΑΝΟΝΑΖΙ ZAGLOSS ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΑΙΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ
    Ζάγκλoς said
    Δεκεμβρίου 28, 2015 στις 12:59 μμ
    Δεν καταδίκασα τους Κρητικούς, οι ίδιοι υπερηφανεύονται ότι μαχαίρωναν τους
    γερμανούς αιχμαλωτους
    Β Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ZAGLOSS ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ …ΕΝΩ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΑΓΚΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
    Ζάγκλος said
    Οκτωβρίου 1, 2015 στις 3:37 μμ ”..Η λίστα του trivago προκύπτει από τη λίστα της μηχανής αναζήτησης
    και από τη σύγκριση των ξενοδοχειακών τιμών..”
    Καμια σχέση με την πραγματικότητα, ταξιδεύω συχνά σε πολλές χώρες,
    η Αθηνα είναι νομίζω η χειρότερη ευωπαϊκή πόλη (τσιμεντούπολη)
    Γ. Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΛΑΓΝΟΣ ZAGLOSS ΣΕ ΥΣΤΕΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΣ ΩΣ ΡΕΦΕΡΥ ΑΛΛΑ ΚΑΘΩΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ZAGLOSS ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΜΑΡΙΚΑ Ο O ΜΠΕΤΟΒΛΑΞ ZAGLOSS ΚΑΙ Ο ΡΕΦΕΡΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ…
    Ρέφερυς said

    Οκτωβρίου 16, 2015 στις 1:24 μμ
    Πάντως για τς ανύποπτοι, οι Κερκυραίοι είναι συνηθισμένοι στην κατοχή κι άρα στην κ@λπέραση. Πάντα τους γ@μσαν ξένοι. Αγγλοι Γάλλοι Ιταλοί Παγουράδες και τώρα Γερμανοί. Ε, δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση η Κερκυραία αυτή. Ε μαρίκα μ εσύ, έτσ δεν είναι; Ετσι είναι έτσι…
    Η βουλγάρα μας λέει ότι οι τούρκου εφάρμοζαν το οθωμανικό δίκιο,
    δηλαδή γαμούσαν όλους τους Έλληνες εκτος από τους κερκυραίους,
    εκεί βλέπεις ήταν οι αλβανοί, δεν υπήρχαν τούρκοι!
    ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ Η ΨΥΧΑΣΘΕΝΗΣ ΝΑΖΙΣΤΚΗ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΑ ΑΔΕΛΦΑΡΑ ΕΚ ΣΟΥΗΔΙΑΣ;

    Like

  2. Τόσο “πεφωτισμένη” όσο οι πολιτική “ηγεσία”; που τελικά νομιμοποίησε την ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ ΤΗΣ: ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΑ, ΤΗΝ ΑΡΣΕΝΟΚΟΙΤΙΑ (ΚΥΝΑΙΔΙΣΜΟ), ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ και τον ΤΡΙΒΑΔΙΣΜΟ; (ΤΗΣ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΤΟ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑ)

   ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΞΕΡΑΣΜΑΤΑ-ΣΙΧΑΜΑΤΑ-ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ

   Like

 4. Τί να πει κανείς μπροστά σε τόσο “σοβαρές”
  συζητήσεις και σε “επιχειρήματα”;
  Εν πάςη περιπτώσει, απευθυνόμενος στον
  Νetakias που έκανε την ανάρτηση, έχω να πω
  οτι το θεμα που θέτει ο αρθρογράφος αφορά
  αποκλειστικά τους έχοντες τα γένεια και τα χτένια
  – ας τα βρούν μεταξύ τους χωρίς να μας μπερδεύουν
  όλους εμάς ώστε να σταματήσουν να αναμιγνύονται
  και σε ζητήματα που σφορουν αποκλειστικά όσους
  δεν θέλουν αναμείξεις των αρχιπαπάδων σε θέματα
  που δεν σχετίζονται με αυτούς, τουτέστιν να πάψει
  να υπαρχει μόνον και αποκλειςτικά στην Ελλάδα
  υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την εποχή
  που ο άνθρωπος έφτασε στο φεγγάρι και πιο πέρα!

  Like

  1. Σωστός, ο μεσαίωνας και o σκοταδισμός του χριστιανισμού απήλθε,
   κάθε μέρα φαίνεται η γύμνια και το μέγα ψέμα του!

   Like

   1. ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΖΙΤΡΟΛ ZAGLOSS ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
    Α) O ΓΕΡΜΑΝΟΝΑΖΙ ZAGLOSS ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΑΙΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ
    Ζάγκλoς said
    Δεκεμβρίου 28, 2015 στις 12:59 μμ
    Δεν καταδίκασα τους Κρητικούς, οι ίδιοι υπερηφανεύονται ότι μαχαίρωναν τους
    γερμανούς αιχμαλωτους
    Β Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ZAGLOSS ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ …ΕΝΩ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΑΓΚΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
    Ζάγκλος said
    Οκτωβρίου 1, 2015 στις 3:37 μμ ”..Η λίστα του trivago προκύπτει από τη λίστα της μηχανής αναζήτησης
    και από τη σύγκριση των ξενοδοχειακών τιμών..”
    Καμια σχέση με την πραγματικότητα, ταξιδεύω συχνά σε πολλές χώρες,
    η Αθηνα είναι νομίζω η χειρότερη ευωπαϊκή πόλη (τσιμεντούπολη)
    Γ. Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΛΑΓΝΟΣ ZAGLOSS ΣΕ ΥΣΤΕΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΣ ΩΣ ΡΕΦΕΡΥ ΑΛΛΑ ΚΑΘΩΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ZAGLOSS ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΜΑΡΙΚΑ Ο O ΜΠΕΤΟΒΛΑΞ ZAGLOSS ΚΑΙ Ο ΡΕΦΕΡΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ…
    Ρέφερυς said

    Οκτωβρίου 16, 2015 στις 1:24 μμ
    Πάντως για τς ανύποπτοι, οι Κερκυραίοι είναι συνηθισμένοι στην κατοχή κι άρα στην κ@λπέραση. Πάντα τους γ@μσαν ξένοι. Αγγλοι Γάλλοι Ιταλοί Παγουράδες και τώρα Γερμανοί. Ε, δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση η Κερκυραία αυτή. Ε μαρίκα μ εσύ, έτσ δεν είναι; Ετσι είναι έτσι…
    Η βουλγάρα μας λέει ότι οι τούρκου εφάρμοζαν το οθωμανικό δίκιο,
    δηλαδή γαμούσαν όλους τους Έλληνες εκτος από τους κερκυραίους,
    εκεί βλέπεις ήταν οι αλβανοί, δεν υπήρχαν τούρκοι!
    ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ Η ΨΥΧΑΣΘΕΝΗΣ ΝΑΖΙΣΤΚΗ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΑ ΑΔΕΛΦΑΡΑ ΕΚ ΣΟΥΗΔΙΑΣ;

    Like

  2. Ο σημερινός εκδότης του “Ποντικιού” που ίδρυσε
   ο Κώστας Παπαϊωάννου αποδέχεται την αλήθεια
   των ανθρώπων της πιάτσας ότι όλα τα “δύσκολα”
   νομοσχέδια θα ψηφισθούν απο την Βουλή και
   ξαναγυρνάει στο βιολί των “προβλημάτων” που
   “βρήκε” μεταξύ των “συνεταίρων” στην κυβέρνηση
   Τσίπρα λέγοντας ότι θα χρειαστεί ένα “σύμφωνο
   συμβίωσής” τους…
   Ο εκδότης του “Ποντικιού”, που όπως άλλωςτε και
   οι περισσότεροι δημοσιογράφοι, ασχολείται και
   αυτός με την μικροπολιτική, ξεχνώντας να πεί
   σκοπίμως μερικά απλά πράγματα που είναι ότι
   ο Καμμένος την μόνη επιλεκτική δυνατότητα που
   έχει είναι η επιστροφή,του στην καραμανλική μόνον
   Νέα Δημοκρατία όχι βεβαίως σαν αρχηγός αλλά
   απλά σαν ενα μέλος οπως όλοι οι άλλοι.
   Δεν διερωτήθηκε ο εκδοτης του “Ποντικιού” αν κάτι
   τέτοιο,συμφέρει,στον Καμμένο που συνήθισε τα τε-
   λευταία χρόνια να αντιμετωπίζεται σαν αρχηγός και
   όχι ως στρατιώτης, σαν πρόεδρος κόμματος που
   μετέχει σε πολιτικές συσκέψεις με άλλους “αρχηγούς”
   και όχι ως απλός βουλευτής…

   Like

   1. Χεχεχεχεχεχε!!!!! Ρε τον …..ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟ!!!!!!!!!!!!!!, που σκέφτεται πως πρέπει να επιστρέψει στο μαντρί, μετά την εκλογή “νέου αρχηγού”, γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να επιβιώσει πολιτικά ως ΣΑΝΕΛ, αφού η αυλαία για τον ρόλο του “Καρατζαφέρη Γ΄” (ο “Καρατζαφέρης Β΄” ήταν ο Κουβέλης της ΡΗΜΑΔ, διάδοχος του Γ. Καρατζαφέρη Α΄) κλείνει γι’ αυτόν και τα δεκανίκια του “λεβεντ-ασκέρ” του “Καρατζαφέρη Δ΄” ψάχνονται για να βολευτούν σε κάποιο υπουργείο, σε κάποιο Δημόσιο οργανισμό κλπ. Οπότε ο ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ διαπραγματεύεται την επιστροφή ….θέτοντας όρους!!!!!!
    Του κακοφαίνεται; ΑΡΧΗΓΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΦΙΣΕΚΛΙΚΙΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ο ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ;

    Like

  1. ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΣ said

   Δεκεμβρίου 27, 2015 στις 7:24 μμ
   Ω ρε πούστη μου
   πάλι ριπές από εκατοντάδες ηλίθια «σχόλια»
   με ακριβώς τις ίδιες και τις ίδιες χιλιοειπωμένες μαλακίες απο το σκατομαλάκα Ζάγκλο
   για να χέζονται τελικά όλες οι συζητήσεις!

   Like

   1. Χα..χα..χα.. είσαι ο άρχοντας της μαζοχιστικής καί εμμονικης διαστροφής, ο κουασιμόδος της δυσμορφίας και επίσης μη ξεχάσουμε είσαι και η ερμαφρόδιτη μασκοτ του Olympia!
    Κουνα τώρα τον ποπό σου να πέσουν τα αδιάβροχα, και ξαναλα!

    Like

  2. Απορία said

   Δεκεμβρίου 30, 2015 στις 12:53 μμ
   Εσύ νομίζεις ότι μπαίνουμε εδώ μέσα για να βλέπουμε τον κάθε κάθε σκατομαλάκα Ζάγκλο να βγάζει τα προσωπικά κόμπλεξ και την βλακεία του;
   Ζάγκλoς said
   Δεκεμβρίου 30, 2015 στις 11:26 πμ
   Είναι σε όλους γνωστό τι επαγγέλλονται οι σουηδεζες στην Ελλάδα, αυτό έκανε
   και η μάνα μου, πίπες και βίζιτες, είναι επίσης γνωστό ότι ο πατέρας μου με βίασε
   μικρό για αυτό μου έμεινε το κουσούρι. Τώρα βεβαια το χαίρεμαι να γαμιέμαι,
   , αν κα εχω φάτσα ερμαφρόδιτου φρικιόυ
   με αρέσει να με γαμανε γιατι εχω φάτσα ερμαφρόδιτου φρικιόυ !
   Γ@μώ την σούφρα που με ξέρασε και χύνω στα μούτρα
   του πατέρα μου που ειναι ερμαφρόδιτος γυμνοσάλιαγκας.

   Like

   1. Καλά Ελληνικά δεν ξέρεις ρε να γράψεις κάτι μονος σου,
    ότι σε λένε αντιγραφείς και λες ρε πούσι του blog?
    Τελικά, πες την μάνα σου να σας κάνω μια καλή
    οικογενειακή τιμή να σας γαμήσω όλους, τι λες?

    Like

 5. Και όμως τα ούφο υπάρχουν και “χάνουν και λάδια” …….. 😛 😛

  Like

 6. Μπορεί να χάθηκε ο κυρ Παναγιώτης, ο μέγας
  Λαφαζανης, αλλά άφησε στο πόδι του τον επίσης
  μεγάλο “αγωνιστή” της ιδεολογικής καθαρότητας,
  τον κυρ Δημητράκη Στρατούλη, ο οποίος άστραψε
  και βρόντηξε λέγοντας ότι “όποιος κόψει και πάλι
  συντάξεις θα είναι πλέον σαν να κόβει ζωές”
  Ναι, ο Στρατούλης τα λεει αυτά, που ως αρμόδιος
  υπουργός δεν βρήκε σε εφτά μήνες χρόνο για να
  καταργήσει την “γνωμοδότηση” του υπουργείου
  του με την οποια το αισχρό ελληνικό Δημόσιο
  κλέβει σαν κοινός λωποδύτης εισόδημα από τους
  ….συνταξιούχους για τους οποίους θέλει να μας
  δείξει ότι “αγωνίζεται” ο κοπρίτης. Που αντί να
  βρίσκεται στο υπουργείο του και να εργάζεται για
  τα συμφέρονται των εργαζομένων περνούσε τις
  ωρές του από το πρωί ως το βράδυ στα τηλεπα-
  ράθυμα της τηλεοράσης των νταβατζήδων που θα
  καταργούσαν μιλώντας ακατάπαυστα επι παντός
  του επιστητού.
  Ναι, τα καθάρματα και έχουν το θράσος να μιλάνε,
  αλλά την απάντηση την πήραν πληρωμένη από
  τους πολίτες που τους καταμαύριςαν στις εκλογές
  και θα τους κατα μαυρίσουν εάν δεν έχουν ως τότε
  διαλυθεί πλήρως και οριστικώς.
  Δεν ψήφισα τους Συριζαίους και ούτε πρόκειται να
  τους ψηφίσω και στο μέλλον αλλά δεν ανέχομαι να
  βγαίνουν και να μιλάνε τα καθάρματα, από όποια
  πλευρά και αν προέρχονται, ειτε απο την αριστερά
  του κώλου, είτε απο την γνωστή μας δεξιά των Κα-
  ραμανλήδων, των Σαμαραδων, και των υπόλοιπων
  υποψηφίων αρχηγών, που ψεύδονται ασυστόλως.

  Like

 7. Κάτι ξέρω και εγώ που λέω συνεχώς ότι στο olympia.gr έχουν “ορισμένοι” έρθει ως σχολιαστές αφού ψάχνουν με αγωνία να βρουν ταίρι και αισθάνονται τόσο στερημένοι που δεν έχουν το παραμικρό ενδοιασμό να φανερώνουν εμμέσως πλην σαφώς ότι έχουν ως σκοπό γνωριμίες ακόμη και με άτομα του φύλου τους του ίδιου για προσωπική των “ανακούφιση”…..

  Τέτοια κατάσταση στο blog τούτο, δεν έχω ξανασυναντήσει……. 😛

  Το ξαναλέω!!Το olympia.gr δεν είναι σάιτ γνωριμιών!!Μήπως όμως τελικά έχω κάνει λάθος???? 😛 :mrgreen: 😛

  Like

   1. Σαν αυτό που πλένεις τον κώλο σου όταν έχει φαγούρα;

    Έχει δίκιο ο ζερβοχέρης και το έχω ξαναπεί και εγώ
    αυτή η σχιζοφρενής συμπεριφορά και αυτή η εμμονή στην αισχρολογία είναι καθαρής ΠΟΥΣΤΡΑΣ!
    ΑΓΑΜΗΤΗΣ πούστρας που έχει λυσσιάξει!
    Και έχει κάνει και το σάϊτ αλητοπούστικο πεζοδρόμιο!

    Ξου μωρή βρωμιάρα επιτέλους!

    Like

    1. Βρίζω αυτούς που με βρίζουν μιλώ ευγενικά σε όλους τους άλλους.
     Εσύ αλήτη συμμορίτη είσαι ο μεγαλύτερος χυδαιολόγος του blog
     που βρίζεις τους πάντες εκτος από τα δυο πουσταριά.

     Τα σκατά και η πούτσα είναι πάντα στο στόμα σου, αλλα έχεις το θράσος να κρίνεις
     τους άλλους, λες και οι ύβρεις είναι αποκλειστικό σου δικαίωμα άναρχοσυμμορίτη.

     Like

   2. Τράβα μωρή άπλυτη να κάνεις πουθενά αλλού πιάτσα
    εδώ μέσα δεν γαμάμε βρωμόπουστες!

    Like

    1. Είσαι εσύ που ΔΕΝ βρίζεις και κρίνεις τους άλλους ότι βρίζουν!
     Οι πούτσες και τα σκατά δεν βγαίνουν από το στόμα σου
     Ανθέλληνα συμμορίτη βρήκες τα ταίρια σου τελικά, έναν
     πούστη ερμαφρόδιτο και έναν προβοκάτορα εβραίο.

     Δεν γαμώ άνδρες, αλλά θα μπορούσα να κάνω μια εξαίρεση για σας
     και να γαμήσω όλα σας τα σπίτια σε καλή τιμή

     Like

 8. Ποία είναι αυτή η……. δρομάς που εμφανίζεται δίπλα από το ……υπόλειμμα αρχαίας ακαθαρσίας που ευρέθη κάπου στην πατρίδα των Βίκινγκς???

  Like

  1. Η μεγαλύτερη ακαθαρσία στον πλανήτη, είναι μογγολική εβραϊκή
   φυλή σου, που σαν την βδέλλα ρουφά το αίμα των ανθρώπων.
   Εσύ είσαι ο τελευταίος που θα μιλήσεις για οτιδήποτε γιατί
   και στο ισραήλ να πας, θα σε πετάξουν στους άραβες.
   Για σαπούνι τρίτης διαλογής κανεις και μονο!

   Like

 9. Διαδικτυακός Σκουπιδοτενεκές Εκτόνωσης Σεξουαλικών Απωθυμένων , Καφρίλας και Λοιπών Ζωώδων Ενστίκτων “Η ΟΛΥΜΠΙΑ” ….

  Για ανακούφιση από τα αισθήματα κόμπλεξ σας, υπάρχει και το olympia.gr

  Like

  1. Είναι γνωστός ο ρόλος του προβοκάτορα εβραίου,
   μόλις πάει να σβήσει η φωτιά, έρχεται και ρίχνει λάδι!
   Οι εβραίοι έχουν αρχές και αξιοπρέπεια, εσύ πρέπει να είσαι γυφτοεβραίος.
   Φτου σου σιχαμερή ραδιούργα μισοριξιά

   Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s