Η γεωπολιτική κίνηση Καμμένου που εξόργισε τα Τουρκάκια-Ρωσία και Αρμενία–Η απάντηση στην Τουρκική επιθετικότητα

Θρίαμβος της Ελλάδας στην Αρμενία με την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου

netakias

Τα αποτελέσματα της επίσκεψης του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην Αρμενία, ξεπερνούν την εθιμοτυπική διάσταση. Σε πολλούς η Αρμενία είναι μια μικρή χώρα, χωρίς ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία. Οχι όμως και για τους Ρώσους συμμάχους της, πολύ δε για τους Τούρκους που από την διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης προσπαθούν να την εξαφανίσουν απο το χάρτη, είτε βοηθώντας τους Αζέρους στο πόλεμο εναντίων τους, είτε μέσω της πολιτικής επιρροής σε Αρμένιους πολιτικούς.

Η Αρμενία λοιπόν είναι μια από τις χώρες που πλήττονται από τις  Τουρκικές  «οθωμανικές  συνήθειες». Όταν  οι Τούρκοι χτύπησαν το  Su-24,  τέθηκε το λογικό  ζήτημα, γιατί να μην δημιουργήσουν  ένα  συλλογικό  σύστημα Άμυνας με τη Ρωσία απέναντι στην «ασταθή»  Τουρκία;

Για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια στα δικά τους σύνορα, η Ρωσία και η Αρμενία υπέγραψαν συμφωνία για τη δημιουργία ενιαίου συστήματος Αεράμυνας!

Ο Πάνος Καμμένος μόνο τυχαία δεν επέλεξε στην παρούσα φάση να επισκεφθεί την «ασημαντη» χώρα για τα ελληνόφωνα ΜΜΕ

Όπως και στην Αίγυπτο όπου ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκε εκτός πρωτοκόλλου και με τον ίδιο τον Σίσι, έτσι και στην Αρμενία έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πατριάρχη και τον Πρόεδρο της Βουλής. Μετά την συνάντηση με τον ομόλογο του, γεγονός που λέει πολλά.

Αυτό το σύστημα Ρωσίας Αρμενίας θα παρέχει αξιόπιστη ασφάλεια του εναέριου χώρου και θα δημιουργήσει  μια πρόσθετη γραμμή της Άμυνας της Ρωσίας

Η υπογραφή της παρούσας συμφωνίας μπορεί να θεωρηθεί ως μια προστασία κατά της Τουρκίας, και ως απάντηση στο ΝΑΤΟ, το οποίο, αντίθετα με τις υποσχέσεις και τις συμφωνίες,   συνεχίζει να επεκτείνεται προς τη Ρωσία. Εν πάση περιπτώσει, πρόκειται για αναγκαίο μέτρο για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια, το οποία υπαγορεύει η σύγχρονη πραγματικότητα.

Εκτός από την Αρμενία, η  Ρωσία τώρα κάνει μια προσπάθεια και να δημιουργήσει  ένα  κοινό σύστημα  Αεράμυνας  με το Τατζικιστάν και το Κιργιστάν, που θα πρέπει να αυξήσει σημαντικά το επίπεδο της ικανότητας των χωρών αυτών  στον τομέα της άμυνας. Η περιοχή του Καυκάσου είναι η ίδια μια αρκετά ασταθής  περιοχή , έτσι είναι σημαντικό, επίσης να αποκλείσει όλες τις πιθανές προκλήσεις, όπως  αυτές που υπάρχουν  στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας.

 

Παίρνοντας μέρος  σε ένα ενιαίο σύστημα Αεράμυνας  με την Αρμενία, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αντιαεροπορική άμυνα  θα παρέχει ολοκληρωμένη κάλυψη του εναέριου χώρου σε ολόκληρη την περιοχή, όπου εκτός από την Πολεμική  Αεροπορία και τους  S-300, θα πρέπει να καλύπτονται  από το σύστημα ανίχνευσης και από διάφορους σταθμούς με ραντάρ. Μεγάλος  συγχρονισμός των στοιχείων του συστήματος της Αεράμυνας θα επιτρέπει και στην  Ρωσία και στην Αρμενία αρκετά έγκαιρα να ανταλλάσσουν πληροφορίες, και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνεται η χορήγηση ωθήσεων με  πυραύλους, τόσο από το έδαφος της  Ρωσίας, όσο και από το έδαφος της Αρμενίας.

Έτσι ο Ερντογάν βάζει τις ένοπλες δυνάμεις του σε ένα αρκετά δύσκολο πλαίσιο,ειδικά την πολεμική του Αεροπορία. Και Θεός φυλάξοι αν διασχίσει το το επίπεδο του εναέριου χώρου των χωρών που καλύπτονται από  αυτήν την Αεράμυνα. “ Σε 17 δευτερόλεπτα  “ θα καταρριφθεί.

Η στρατηγική συμμαχία με Αίγυπτο και Αρμενία, αποτελεί την μεγαλύτερη επιτυχία της Ελληνικής πολιτικής τις τελευταίες δεκαετίες. Και έχει την υπογραφή ενός πολιτικού που αντί να πάει για να κάνει μπίζνες, υπηρέτησε τα εθνικά συμφέροντα.
Έτσι γίνεται όταν δεν είσαι ούτε στα πειρολ των Τούρκων ναρκεμπόρων ή των Γερμανών μιζαδόρων.

με πληροφορίες κι από Politikus ru

18 σκέψεις σχετικά με το “Η γεωπολιτική κίνηση Καμμένου που εξόργισε τα Τουρκάκια-Ρωσία και Αρμενία–Η απάντηση στην Τουρκική επιθετικότητα”

 1. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, όταν ο Καμμένος σταματήσει να είναι Υπουργός , θα γίνει γίνει σφαγή μεταξύ Ομπάμα και Πούτιν ποιος θα αξιοποιήσει τον ταλαντούχο Ανεξάρτητο Έλληνα πολιτικό για το ΥΠΕΞ της χώρας του.
  Οι προφητείες λένε (Σύγχρονες Προφητείες, σελ. 88) οτι ένας Πάνος με σιδερένιο κολιμπρί ( ελικόπτερο) θα ξεκινήσει τον πόλεμο που θα είναι η απαρχή της παγκόσμιας βασιλείας των (Ανεξάρτητων) Ελλήνων.

  Μου αρέσει!

   1. Πήγα μέχρι το ψυγείο και τα μελομακάρονα δεν ήταν εκεί , έμαθα οτι αν τα βάλεις στο ψυγείο δεν μπορούν να επαναστατήσουν.
    Καλή η προπαγάνδα , αλλά έλα μέχρι την «πινέζα» που είμαι και υπηρετώ, να σε βάλω σε έναν από τους «καναπέδες» να ξεκουραστείς κι εσύ.

    Μου αρέσει!

  1. Μεγάλε πέστα!
   Όταν από το υπουργείο έχουν περάσει προσωπικότητες όπως, ο Βαρβιτσιώτης, ο Τσοχατζόπουλος, ο Παπαντωνίου, ο Βενιζέλος, ο Μπεγλίτης, ο Παναγιωτόπουλος, ο Αβραμόπουλος… τι να πει ο Καμμένος;;;
   Είσαι θεός λέμε…

   Μου αρέσει!

 2. Ως κυβέρνηση μιας σύγχρονης μπανανίας, που σέβεται τον εαυτό της, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ σπεύδει, ξεπουλώντας το δημόσιο πλούτο, να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των «δανειστών». Μετά τα αεροδρόμια, σειρά έχουν τα λιμάνια, ο Αστέρας Βουλιαγμένης, όλο το παραλιακό μέτωπο του Πειραιά, οι τράπεζες, οι σιδηρόδρομοι, η ύδρευση…

  Μετά και το στραπάτσο του «παράλληλου προγράμματος», όπου οι «δανειστές» έδειξαν για μια ακόμα φορά ποιος είναι το αφεντικό, έφτασε το απόλυτο… ξεβράκωμα.

  Και ενώ ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για το επόμενο μεγάλο έγκλημα εις βάρος του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, το σύστημα «μαγειρεύει» το διάδοχο πολιτικό σκηνικό. Μια ματιά μόνο στα υλικά του υπό κατασκευή σκηνικού είναι αρκετή για να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται. Οι καιροί που ευνοούσαν τις «μεσσιανικές» λύσεις, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

  Μου αρέσει!

  1. Μετά τον Καμένο το χάος.
   Σοβαρευτείτε λιγάκι γιατί δεν θα σας φτάσουν τα ελικόπτερα όταν σας πάρει σβάρνα η οργή του κόσμου .
   Όταν τα έχετε βάλει όλα για ξεπούλημα μπορείτε και γράφετε για γεωπολιτικές σκακιέρες και γεωπολιτικά παιγνίδια ?
   Με τι προσόντα ? Βαλε πούλα και ξεπούλα?

   Μου αρέσει!

   1. Ο Στρατηγός καμένος δεν κάνει μια .
    ….Αυτός που εξόργισε τα Τουρκακια και την φίλη του Καμένου την Αμερικανό Φασιστρο Νουλαντ είναι …..ο ΚΙΜ ο όποιος είπε ότι θα εξαφανίσει την Τουρκία αν ενοχληθεί η Μόσχα.
    Μετά από τέτοιες κινήσεις ο Καμένος είναι για πασατέμπο στο Λούνα Παρκ .

    Μου αρέσει!

   1. Καλά αυτοί είναι έλληνες πολιτικοί, άρα ψεύτες, αλλά αυτά τα μπάσταρδα
    οι οπαδοί του και εδώ στο blog που χωρίς ντροπή μιλάνε για επιτυχίες
    της χώρας και άξια κυβέρνηση είναι για τον μπούτσο χωρίς σάλιο!
    Δυστυχώς θα συνεχίσουν την διάλυση της χώρας όταν σε λίγο
    θα αναγκασθούν να συνπράξουν νδ και συν

    Μου αρέσει!

 3. –ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΚΑΜΜΕΝΟ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΈΡΑΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ–. Τ Ε Λ Ο Σ……………….

  ΜΟΛΙΣ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ.

  ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ.

  ΑΣΧΟΛΕΙΘΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ……………….

  Μου αρέσει!

 4. H ΣXEΣH MAS ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΧΩΡΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ,ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΔΙΣΤΑΓΜΟ , ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝΩΔΕΙΑ! ΒΑΣΙΚΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ .ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ .ΒΛΕΠΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΩΣ ΦΡΕΝΑΡΑΝ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ BURGAS-ALEXANDROUPOLI ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΕΙΧΕ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.Η ΕΙΜΑΣΤΕ LOIPON ENA ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΑΡΑΖΟΝΤΑΣ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΣΟΡΟΠΙΕΣ Η ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΙΚΙΑ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ
  ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣTΑ ΣΟΒΑΡA KAI ΑΣΚΟΠΑ ΠEΡNA O KAIΡOS KAI H XΩRA KAΤΡΑΚΥΛΑ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ! ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΛΛΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΠΕΙΘΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Η ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ.ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΚΑΘΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ .ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΟΜΕΑ Η ΣΤΟΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ,ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ.ΠΡΟΧΩΡΕΙΣΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΡΗΞΗ ΑΟΖ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ
  ΠΛΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!!!!

  Μου αρέσει!

 5. Το πρόβλημα της Χώρας μας θα λυθεί όταν πετάξουμε(με τις κλωτσιές , έξω από την χώρα μας ΟΛΟΥΣ τους ξένους πράκτορες,ακόμα και αν πληθυσμιακά απομείνουμε οι…μισοί!

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s