olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ο ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Posted by Βισάλτης στο Οκτώβριος 5, 2015

Ο απηνής διωγμός του ανθρώπου που ανακάλυψε τον 700.000 ετών Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων Χαλκιδικής, τον πρόγονο των σημερινών Ευρωπαίων.

Από τα πιο αμφιλεγόμενα ζητήματα στο χώρο της παλαιοανθρωπολογίας, αναφορικά με την καταγωγή του ανθρώπου, είναι αν προέρχεται από την Αφρική ή αν εμφανίστηκε ταυτόχρονα σε πολλά μέρη της Γης.

Η πρώτη θέση, που είναι και η πιο διαδεδομένη, υποστηρίζεται εδώ και πολλές δεκαετίες από τη δυναστεία της περίφημης οικογένειας Λήκυ. Η δεύτερη θέση, που είναι και η πιο επαναστατική, από τον διάσημο επιστήμονα και ερευνητή Άρη Πουλιανό.

Το 1969, ο δρ. Πουλιανός, μελετώντας τον Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων της Χαλκιδικής, ανακοινώνει ότι είναι 700.000 ετών και ότι αποτελεί τον αρχαιότερο Ευρωπαίο. Αποδεικνύει επίσης ότι η ΝΑ Ευρώπη, και συγκεκριμένα η Βαλκανική, υπήρξε χώρος ανθρωπογένεσης ανεξάρτητα από την Αφρική.

Απέδειξε επίσης ότι ο αρχαϊκός άνθρωπος των Πετραλώνων αποτελεί μια από τις πρώτες μορφές του Χόμο σάπιενς. Είναι δηλαδή κανονικός άνθρωπος και δεν έχει καμία σχέση με τον γορίλλα και τον χιμπατζή, τον Αυστραλοπίθηκο αφρικάνους ή τον Προκόνσουλ (Χόμο χάμπιλις).

«Μπορεί να μην ήταν ωραίο παιδί», λέει ο Άρης Πουλιανός, «αλλά διέθετε έναν αρκετά ανεπτυγμένο εγκέφαλο, όπως δείχνει το μέγεθος του κρανίου του».

Ακριβές εκμαγείο του κρανίου των Πετραλώνων. 
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. 
Πηγή: Wikimedia Commons

Η ανακάλυψη του Άρη Πουλιανού είναι μοναδική στα παγκόσμια χρονικά της παλαιοανθρωπολογίας, γιατί τοποθετεί τεκμηριωμένα τον άνθρωπο έξω από την Αφρική.

Οι αναλύσεις και οι μελέτες που έγιναν σε εργαστήρια του εξωτερικού, έδειξαν ότι το κρανίο του σπηλαίου των Πετραλώνων Χαλκιδικής ανήκει σε ένα αρχαϊκό ανθρωποειδές, τελείως διαφορετικό από τον Χόμο ερέκτους (τον Όρθιο άνθρωπο), και από τον κλασικό Νεάντερταλ, καθώς παρουσιάζει τα πρώτα ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά.

Η μεγάλη ηλικία του κρανίου θέτει υπό αμφισβήτηση την υπόθεση ότι ο άνθρωπος εμφανίστηκε στην Αφρική κι από εκεί εξαπλώθηκε στον υπόλοιπο κόσμο και προτείνει την ανεξάρτητη εξέλιξη του Χόμο σάπιενς στην Ευρώπη.

Περιέργως, αντί η θέση αυτή να υποστηριχτεί από την εθνική ηγεσία, οι ελληνικές κυβερνήσεις έχει κάνει συστηματικές προσπάθειες για να συσκοτίσουν, να μειώσουν και να δυσφημίσουν το έργο του Πουλιανού, αποκλείοντάς τον μάλιστα από την περαιτέρω έρευνα και τις ανασκαφές στο σπήλαιο των Πετραλώνων.

 

Ανακατασκευή του κρανίου των Πετραλώνων. «Μπορεί να μην ήταν ωραίο παιδί, αλλά διέθετε έναν αρκετά ανεπτυγμένο εγκέφαλο», λέει ο Άρης Πουλιανός. 
Πηγή: Αρχαιολογικό Μουσείο Πετραλώνων.

Παρά τις πολλές ψευδείς κατηγορίες εναντίον του από τους διάφορους πολιτικούς και επιστημονικούς φορείς, με στόχο να σπιλωθεί το όνομά του και η 50χρονη ερευνητική πορεία του, ο Πουλιανός υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ανθρωπολογική Εταιρεία η οποία έχει υποβάλει καταγγελίες προς την ελληνική κυβέρνηση για την ιταμή και απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά.

Ο Άρης Πουλιανός, ο οποίος έχει ιδρύσει την Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος από το 1971, ισχυρίζεται ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν καταστρέψει περισσότερα από το 90% των ανθρωπολογικών στοιχείων που έχουν βρεθεί στην Ελλάδα και ότι άνθρωποι που δεν κατέχουν τα προσόντα του παλαιοανθρωπολόγου τοποθετούνται σε θέσεις ευθύνης σε σημαντικές αρχαιολογικές ανασκαφές.

Πρόσφατα, ο δρ. Πουλιανός έδωσε μια ομιλία σε λύκειο της Αθήνας και αμέσως αντιμετώπισε μια επίθεση από τις αρχές, η οποία είχε στόχο τόσο τον ίδιο όσο και το σχολείο που τον κάλεσε να μιλήσει. Ο διευθυντής του σχολείου σε δηλώσεις χαρακτήρισε «απαράδεκτη και προκλητική» τη στάση των αρχών, προσθέτοντας: «Είναι πραγματικά θλιβερό το ότι μια επιστημονική υπηρεσία της κυβέρνησης εκτοξεύει τόσες πολλές απειλές, ανακρίβειες, παραποιήσεις και ψέματα εναντίον ενός καταξιωμένου επιστήμονα».

Το εσωτερικό του σπηλαίου των Πετραλώνων στο οποίο απαγορεύεται να κάνει ανασκαφές ο Άρης Πουλιανός.
 Στη μικρή ένθετη εικόνα, το απολιθωμένο κρανίο του Αρχάνθρωπου. 
Πηγή: Supplied

Σχολιάζοντας το περιστατικό, ξένο αρχαιολογικό site έγραψε τα εξής: «Είναι πολύ λυπηρό να βλέπεις τις συστηματικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να κρύψει την αλήθεια από το κοινό και να καταστρέψει τη ζωή των ανθρώπων που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην έρευνα και στην αποκάλυψη της αλήθειας».

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε στα ελληνικά και στα αγγλικά την επίσημη επιστολή που έστειλε ο Άρης Πουλιανός στην ελληνική κυβέρνηση πριν από λίγες μέρες.

Όμως στο θέμα αυτό θα επανέλθουμε με νεώτερο άρθρο μας.

Από τον Αντώνη Κυριαζή
© 2014 Youmagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:

©www.visaltis.net

26 Σχόλια to “Ο ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ”

 1. Agm said

  Φυσικότατο αφού ως ήμιαπελευθερωθέν έθνος είμεθα συν τοίς άλλοις και υπό αρχαιολογικήν κατοχήν των ξένων (προτεσταντικών) αρχαιολογικών σχολών που ανασκάπτουν την Ελλάδα και δεν δίδουν λόγο σε κανένα. Ο ελληνικός πολιτισμός είναι το φως του κόσμου και χωρίς αυτόν η ανθρωπότης μετατρέπεται αυτομάτως σε φθηνή εργατόμαζα χωρίς σταθερό εθνικό και ιστορικό προσανατολισμό.
  Η Ν.Τ.Π. και η ασιατική βαρβαρότης επενδύει πάση δυνάμει σ’ αυτό.

  Μου αρέσει!

 2. https://olympia.gr/2015/10/05/ο-αρχανθρωποσ-των-πετραλωνων-και-η-ελλ/#comments

  Μου αρέσει!

 3. Χρύσα said

  Πάντα τό κατεστημένο πολεμά καί προσπαθεί νά θάψει οτιδήποτε ανατρέπει τήν καθεστηκυία τάξη.Μέ παρόμοιο τροπο απαξιώθηκε καί τό έργο τού αείμνηστου καθηγητή Θεοχάρη προκειμένου νά μήν θιγεί η εγκυρότητα τής Ινδοευρωπαϊκής θεωρίας..Ότι καί νά κάνουν πάντως τά ευρήματα μιλούν από μόνα τους καί η μαρτυρία τους είναι αδιάψευστη.
  ΥΓ.Μήπως γνωρίζεις άν αληθεύει ότι τό κρανίο τού αρχανθρώπου τό πήραν στήν Γερμανία νά τό μελετήσουν καί τό..έχασαν;;!!

  Μου αρέσει!

 4. ΕΛΛΗΝΑΣ said

  Σιγά μην άφηναν τον Πουλιανό ,να χαλάση την σούπα των…φωτισμένων εβραιχριστιανών ,που τα «ιερά» βιβλία τους , παραδέχονται ( κατόπιν θείας φωτίσεως του Γιαχβέ ) ,ότι… έπλασε τον κόσμο ,πρίν από 7000 χρόνια!!!

  Μου αρέσει!

  • Κερκυραίος said

   Άντε πάλι …
   σιγά μην τον άφηνα ποιοί;
   Από το παπαδολόί εξαρτώταν το έργο του Πουλιανού;
   Ή μήπως είναι ο μόνος ή μήπως είναι ο πρώτος που μιλάει για Παλαιοντολογία και αρχανθρώπους;
   Τι σχέση έχει ο Πουλιανός με την κοτσάνα σου αυτή;

   Ένα απλό παράδειγμα αυτό που πέταξες παραπάνω
   του πως οι φανατισμός και η προκατασκευασμένη ιδεοληψία σε καταντούν κάποια στιγμή ασυζητητί και νομοτελειακά γελοίο!

   Μου αρέσει!

  • The Ghost of Diogenes said

   Φημες εχουν οτι πριν 4 με 7 χιλιαδες χρονια εχει κανει εισβολη απο το διαστημα, αστερισμος του Δρακου μια ερπετοειδη φυλη,! και θελουν να εξαφανισουν το ανθρωπινο ειδος απο τον πλανητη,! ωστε να μετατρεψουν το κλιμα τις Γης για την ανετη διαβιωση τους.???

   https;//www.youtube.com/watch?v=YMf_S3tB3UI

   Μου αρέσει!

 5. Reblogged στις Macedonian Ancestry.

  Μου αρέσει!

 6. Αυτό και το Άλλο said

  οι Έλληνες δεν έμοιαζαν ποτέ με πιθήκια. σφάλλει. next please…….

  Μου αρέσει!

 7. Kapoios said

  Το άρθρο είναι ανακριβές, μεροληπτικό και ελλιπέστατο. Πουθενά η αντίθετη άποψη, ή οποία μάλιστα είναι απόλυτα τεκμηριωμένη και φυσικά η πλέον αποδεκτή από την υπόλοιπη Ελληνική κ Διεθνή (πλην Πουλιανού) επιστημονική κοινότητα.
  Κρίμα…

  Μου αρέσει!

  • ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ said

   Ρε κάποιε ,,,άντε με τον Κερκυραιο να τα πείτε .
   Ρε γύφτο , απο εδω ολα ξεκίνησαν και στα παπαρια μας τι λέει η διεθνή σιωνιστική κοινότητα .
   Ο άνθρωπος περπατάει όρθιος , επειδη οι αρχαίοι πρόγονοι μας τους έμαθαν να περπατούν ορθιοι .
   Όσοι εχουν ασχοληθεί ελάχιστα με το παρελθόν γνωρίζουν , εσεις που έχετε για παππούδες τα πηθηκια , φατε καμία μπανάνα .

   Κάποτε στην Αγγλία ειχα την τυχη να συναντήσω κάποιον καθηγητή αρχαιολόγο συνταξιούχος γάλλος .
   Με αγκάλιασε και μου ειπε οτι πρεπει να εισαι υπερήφανος που εισαι Ελληνας και το ξέρεις ….
   Ειπε οτι οσα χρονια ζήσει μετα την σύνταξη του θα προσπαθήσει να μαζέψει στοιχεία και να αποδείξει οτι δεν υπάρχει Ρωμαϊκός πολιτισμος¨ , διοτι οτι έκαναν τα έκαναν επειδη τα βρήκαν έτοιμα στη Ελλαδα .
   Απλα , μετέφεραν το Ελληνικό φως στην υπόλοιπη Ευρώπη και μέχρι εκει .
   Στην πρωτεύουσα της πολωνιας το μνημείο ρόπαλο του Ηρακλή το εχεις ακουστά ;
   Τον Βρεττό ; Τον γιο του Ηρακλή με ¨ πριγκίπισσα ¨ της Βρετανίας τον εχεις ακουστά ;
   Το αρχαίο θέατρο που βρέθηκε στην Αυστραλία έξω απο το Σιντευ το 2006 το γνωρίζεις ; Το μουλωσαν φυσικα οι Αυστραλοί τρομοκρατημένοι μην το μάθει ο ντουνιας και ξυπνήσει .
   Μήπως εχεις δει χάρτη της Αυστραλίας του 18 αιώνα γεμάτη με Ελληνικα ονόματα ;
   Οι αργοναύτες ξύπνησαν ενα πρωι και ειπαν να πανε στην Νότια Αμερική ;
   Τις εικόνες με τον Χριστο και την Παναγία που βρέθηκαν το 470 μΧ στην Λατινική Αμερική τις εχεις δει ;
   Τον περιστρεφόμενο ναό στο σουνιο τον εχεις υπόψιν σου ;

   Χιλιάδες τα ευρήματα οτι ο άνθρωπος περπάτησε επειδη οι Αρχαιοελληνες τους έμαθαν …στράτα ….Στρατούλα ….
   Τυχαία μας διαλύσαν ;

   Μου αρέσει!

   • Κερκυραίος said

    Κατάλαβες ρε γύφτο;
    Εδώ … Λυκούργος speaking … στα παπάρια μας και οι επιστημονικές κοινότητες, στα αμελέτητα μας και τι λένε!

    Ξέρεις τι θα πει ρε γύφτο Λυκούργος speaking;
    Πιάσε και μέτρα και βάλε τις μύγες να παρουσιάσουν όπλα …
    Ρε γύφτο όλα η ανθρωπότητα σε τύπους σαν τον Λυκούργο τα χρωστάει
    και πως να χέζουν οι Αυστραλοί κάτι Λυκούργοι τους το έμαθαν από τα αρχαία χρόνια
    δεν βλέπεις ρε γύφτο τον Λυκούργο, για τι ανώτερο και θεϊκό κατασκεύασμα μιλάμε;

    Μου αρέσει!

  • Κερκυραίος said

   Συνήθως στην ιντερνετική πληροφόρηση και αρθρογραφία ποτέ δεν ενδιαφέρει ούτε η σφαιρική, πλήρης και κατά δύναμιν αντικειμενική, τεκμηριωμενη και χωρίς σκοπιμότητες έκθεση των πραγμάτων
   αλλά αντιστρόφως
   επιλέγεται εκείνη η θεματική και από εκείνην την οπτική γωνία (έως και πλήρη διαστρέβλωση συχνά)
   που θα εξυπηρετεί ακριβώς ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ,
   ήτοι τις ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ του κάθε ιστοσελιδάκια!

   Από την στιγμή που ο κάθε ένας χωρίς καμιά απολύτως αξιολόγηση, πιστοποίηση, έλεγχο ποιότητας κλπ. κλπ.
   την βλέπει «δημοσιογραφία» και «διαμόρφωση κοινής γνώμης» επειδή ανοίγει μία ιστοσελίδα
   τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερα!

   Το ίντερνετ έχει καταντήσει μία ζούγκλα σκουπιδιών
   όπου για να βρεις λίγα αντικείμενα αξίας θέλει πολύ έμπειρο μάτι και μεγάλη εκπαίδευση

   επί το πλείστον απευθύνεται (και ικανοποιεί κατά κύριο βαθμό)
   κάτι περιθωριακούς τύπους σαν τον παραπάνω Λυκούργο, που σε μία κοινωνία συνεχούς ποιοτικού ελέγχου αισθάνονται αιωνίως στο κλάσιμο
   και εδώ βρίσκουν την χαρά τους, ακριβώς όπως εύρισκαν την χαρά τους όλα τα πυροβολημένα στις εκπομπές της Ανίτας Πάνια!

   Έχει στασίδι και έχει θέση κάτω από τον ήλιο το ίντερνετ για όλους
   ακόμα και τους πιό βλαμμένους ακόμα και τους πιό καραγκιόζηδες
   δημοκρατικό μεν, αλλά γεμάτο απίστευτη σαβούρα δε!

   Μου αρέσει!

   • Πρώην Πασοκοβολευτής Κερκύρας said

    Λοιπόν Κερκυραίε,σου βρήκα δουλειά!!!Aφού κωλοβαράς που κωλοβαράς όλη μέρα και να μην πηγαίνει και τζάμπα και κοτζάμ πτυχίο απο τα Μιλάνα………
    Λοιπόν, θα ανοίξεις σχολή και θα μοιράζεις πιστοποιητικά σε blogers!!!Κανείς δεν θα μπορεί να φτιάξει μπλόγκ αν δεν έχει την έγκρισή σου,δεν συμφωνεί με τις ιδέες σου και δεν πάρει την πιστοποίηση σου.
    Τι λες;

    Κάποια λαμογιά θα βρούμε για να βγάλουμε άδεια τετοιας σχολής.Θα σε βοηθήσω όπως σε βοήθησα και τότε για να τρυπώσεις από το παράθυρο και να προσληφθείς στην υπηρεσία,σαν «παιδί για τα θελήματα» σε αρχαιολόγους.Από κει που απέκτησες και όλες τις τεράστιες γνώσεις σου περι αρχαιολογίας και αδυνατούν να κατανοήσουν τα ξυπνημένα γελάδια εδω μέσα.

    Άντε και καλές μας δουλειές!!!!!

    Μου αρέσει!

   • Κερκυραίος said

    Κάθε ρεντίκολο και χαμένο κορμί νιώθει την ανάγκη να ντυθεί κουκουλοφόρος
    για να πάρει λίγη αυταπάτη ότι την μαλακία του την φόρτωσε στον ίσκιο του!
    Το ότι η μαλακία είναι πάντα μαλακία όμως
    και πάντα ο ίδιος μαλάκας παραμένει με ή χωρίς κουκούλα
    είναι κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει!

    Μου αρέσει!

  • Aκέλας said

   Εδώ οι μη «επιστημονικές»κοινότητες ,βασισμένες στα ίδια στοιχεία και φωτογραφίες με αυτά των «επιστημόνων» της ΝΑΣΑ υποστήριζαν ότι υπάρχει νερό σε υγρή μορφή στον ΠΛ.Άρη!-Πριν λίγες ημέρες το παραδέχθηκε τελικά και το Α και Ω της Γήινης τεχνολογίας όπως είναι υποτίθεται ότι είναι η εν λόγω υπηρεσία!…Οπως κατάλαβες αν δεν είσαι «επίσημα»χείλη, άσχετα αν λες μαλακίες, για να είναι σωστές πρέπει να έχουν το δικό τους ανύπαρκτο «βάρος»!

   Μου αρέσει!

   • Κερκυραίος said

    Διαφωνώ
    υπάρχει πολύ διαφορετική ευθύνη για το ποιός ισχυρίζεται κάποιο πράγμα
    άρα και διαφορετικοί χρόνοι επεξεργασίας και επιβεβαίωσης
    είναι προφανές ότι η υιοθέτηση από την ΝΑΣΑ του δίνει ισχύ … ευαγγελίου!

    Εδώ έχουμε ακριβώς ίδια περίπτωση με αυτήν

    -https://olympia.gr/2015/10/06/%CF%84%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BC%CF%86%CE%B9%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%BF/comment-page-1/#comment-2471050

    Μου αρέσει!

  • ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ:ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΡΠΟΥΖΟΓΛΟΥ- ΜΠΕΝΥ ΖΕΛΟΥ said

   Συνάδελφε Kapoios,σε βρίσκω πολύ ligth.Είπαμε ,όπου βρίσκουμε αναρτήσεις περί Πουλιανού,κρατάμε σκληρή γλώσσα.Τι κι αν αναγνωρίσανε και βραβεύσανε τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια τις θέσεις του,εμείς εδώ στο Ραγιαδιστάν θα τον κατηγορουμε σαν αναξιόπιστο και τα άρθρα περί αυτού ελλιπή.
   Είπαμε,ο άνθρωπος εμαφανίστηκε στην Αφρική και εδώ μέχρι το 1500 π.Χ. ήταν μαύρη ερημιά-χειρότερη και από τον Άρη-μεχρι να έρθουνε οι ινδοευρωπαίοι και οι Φοίνικες να μας δωσουνε τα φώτα.Τα λέει και η επιστημονική κοινότητα..αφού.

   Λοίπόν,άλλη μια προσπαθεία και πέρνα αύριο από Τσιμισκή για το 5ευρω……

   Μου αρέσει!

 8. The Ghost of Diogenes said

  Εγω παντως ειμαι σιγουρος,! οτι το παρακατω βιντεο δεν ειναι απο ταινια επιστημονικης φαντασιας,!!!

  Μου αρέσει!

 9. ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ said

  Κερκυραιε …ρε νούμερο για κοιτά στην γωνία να δεις εαν έρχομαι ..
  Εσενα ρε τι σε ενδιαφέρει ; Για την Ελλαδα λεμε .
  Για ποια επιστημονική κοινότητα μιλάς ; Γί αυτούς που λένε για ινδοευρωπαιους ; Η για την ρε πουστη ….
  Η , ακομη για το αλφάβητο των φοινικων ;
  Αυτα τα ειναι τα επιστημονικώς τεκμηριωμένα ;
  ΟΥΣΤ κόπριες .

  Μου αρέσει!

 10. Aκέλας said

  Με τα δικά μας κριτήρια ίσως να μην ήταν καθόλου ωραίο παιδί,με τα δικά του όμως εμείς θα είμαστε…εξωγήινοι(…αν καταλάβαινε την έννοια αυτής της λέξης!)).

  Μου αρέσει!

 11. ΕΥΡΩΛΙΓΟΥΡΗΣ said

  Ρε καραγκιόζηδες τώρα που το παραδέχονται και οι ξένοι το αποδέχεστε; Ε; Ευρωλιγούρια ξενολάγνοι; Α στα διάλα.. κουλτουριάρηδες του κώλου..
  http://www.telegraph.co.uk/science/2017/05/22/europe-birthplace-mankind-not-africa-scientists-find/

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: