olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Βούλγαρος καθηγητής ξεμπροστιάζει τους Σκοπιανους

Posted by Cassandra στο Αύγουστος 29, 2015

image

Σε συνέντευξή του στο κανάλι των Σκοπίων ο Βούλγαρος καθηγητής ιστορίας, Μπότζινταρ Ντιμίτροφ, απάντησε σε ορισμένες ενδιαφέρουσες ερωτήσεις του νοτιοσλάβου -των Σκοπίων- δημοσιογράφου Μάριαν Νικολόφσκι.

Διαβάστε παρακάτω μερικές από αυτές, όπως τις παρουσιάζει το βουλγαρικό πρακτορείο Focus.

Ερώτηση: Κάθε δημόσια εμφάνισή σας σχετικά με τα Σκόπια προκαλεί σάλο. Γιατί προκαλείτε το ‘μακεδονικό έθνος’;

Ντιμίτροφ: Ποτέ δεν αποκάλεσα ‘μακεδονικό έθνος’, ούτε σε πολιτικούς, ούτε σε «ιστορικούς» και σε δημοσιογράφους. Είναι διασκεδαστικό να αντικρούω αυτές τις ανοησίες.

Ερώτηση: Πως μπορείτε να καθορίσετε το «μακεδονικό έθνος» και τον «μακεδονικό λαό»;

Ντιμίτροφ: Η απόφαση της Κομιντέρν το 1934 αναφέρει ότι ο βουλγαρικός λαός ζούσε στο βασίλειο της Γιουγκοσλαβίας και συνέχιζε να ζει στην κομμουνιστική Γιουγκοσλαβία μετά το 1944. Η ιδέα του ‘Μακεδονισμού’ ήταν του Σέρβου πολιτικού Στ. Νοβάκοβιτς από το 1889 που κυνικά έγραψε: «Κάθε προσπάθεια των Βουλγάρων της Μακεδονίας να ενωθούν με τη Βουλγαρία έχει αποτύχει. Έτσι, αφήστε τους να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι ανήκουν σε ένα άλλο έθνος εκτός της Βουλγαρίας και της Σερβίας. Έτσι θα αποκοπούν από το βουλγαρικό έθνος και θα δημιουργήσουν ένα άλλο, μικρότερο και αδύναμο, εύκολο στην υποδούλωση».

Ερώτηση: Υπάρχουν Σκοπιανοί στη Βουλγαρία;

Ντιμίτροφ: Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή περίπου 5.000 άτομα.

Ερώτηση: Τι φοβάται η Βουλγαρία για να την αναγνωρίσει ως μειονότητα;

Ντιμίτροφ: Ποιος ηλίθιος σας είπε ότι η Βουλγαρία δεν την αναγνωρίζει ως μειονότητα;

Ερώτηση: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Βούλγαρος, Έλληνας ή Σλάβος-‘Μακεδόνας’;

Ντιμίτροφ: Το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα σε μια δημοκρατία. Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο πατέρας του, ο Φίλιππος της Μακεδονίας, παρουσιάζονται στις δημόσιες εμφανίσεις τους ως Έλληνες. Η πολιτική τους φιλοδοξία ήταν να δημιουργήσουν ένα τεράστιο ελληνικό κράτος. Κανείς κόπανος δεν μπορεί μετά από 2.400 χρόνια να τους δώσει άλλη ταυτότητα. Η αλλαγή της εθνικής ταυτότητας των νεκρών, όπως του βασιλιά Σαμουήλ ή του Γκότσε Ντέλτσεφ είναι ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα του μακεδονισμού, αφού οι άνθρωποι είναι νεκροί και δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Στον πολιτισμένο κόσμο αυτή η πρακτική ονομάζεται Λεηλασία. Στους στρατούς όλου του κόσμου η Λεηλασία τιμωρείται με θάνατο.

Ερώτηση: Ο τσάρος Σαμουήλ ήταν Βούλγαρος;

Ντιμίτροφ: Εκείνη την εποχή οι Βούλγαροι είχαν έναν ισχυρό άνδρα που ονομάζονταν «Σαμουήλ», έτσι γράφει σερβικό χειρόγραφο του 12ου αιώνα. Σε βυζαντινά, αραβικά, αρμενικά και λατινικά χειρόγραφα για την εποχή του Σαμούλ αναγράφεται ως Σαμουήλ τσάρος-βασιλιάς της Βουλγαρίας που διαχειρίζεται το βασίλειο της Βουλγαρίας. Στην μακεδονική πόλη Μοναστήρι, σε αρχαιολογικές ανασκαφές βρέθηκε μια επιγραφή που γράφει «στον τσάρο Ιβάν Βλαντισλάβ αυτοκράτορα των Βουλγάρων που έκτισε το φρούριο στη Μπίτολα για να σώσει τις ζωές των Βουλγάρων».

Ο Ιβάν Βλαντισλάβ ήταν ανεψιός του Σαμουήλ. Εγώ προσφέρω ένα εκατομμύριο σε όποιον βρει αρχαίο κείμενο που να γράφει ο Σαμουήλ ήταν Σλάβος-«Μακεδόνας».

30 Σχόλια to “Βούλγαρος καθηγητής ξεμπροστιάζει τους Σκοπιανους”

 1. VARDA RE said

  Μου αρέσει!

 2. © ΧƦΙ∑†☺Ϟ ®™. said

  Σιγά μην περιμέναμε τον βούλγαο να μας υπερασπιστεί έναντι της μίας και μόνης αλήθειας που υπάρχει σχετικά με το ανύπαρκτο «Μακεδονικό» (ενώ είναι άκρως ΕΛλληνικό) ζήτημα που αφήνουν επιτηδευμένα μερικοί να αιωρείται.
  .
  Τέλος πάντων καλά να είναι ο άνθρωπος (ο βούλγαρος) που άφησε άλλη μία επιβεβαίωση ότι η Μακεδονία του Φιλίππου (και των πρίν από αυτόν ιθαγενών και ταυτόχρονα εποίκων της περιοχής) ήταν ΕΛληνικότατη αφού τόσο ο ίδιος όσο και ο λαός του ομιλούσαν και έγραφαν στην ΕΛληνική γλώσσα.

  Πώς θα μπορούσε άλλως τε να επικοινωνεί, να συνομιλεί, στα συνέδρια, στις Αμφικτυωνίες και παντού αλλού όπου συνευρισκόταν με τους υπόλοιπους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής όπως Αθηναίους, ΘεΤΤαλούς (τους κατόπιν Θεσσαλούς), Αχαιούς, Δωριείς, Αιολείς, Ίωνες, τους Μολοσσούς της ηπείρου από τους οποίους καταγόταν η σύζυγός του και κατόπιν μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ολυμπιάδα κτλ.

  Λέτε να μίλαγε με όλους αυτούς σλαύϊκα (Σλάβικα) και να παρίστατο διερμηνέας;

  Υ.γ. Υπάρχει ο απόλυτος τρόπος τον οποίον έχω ήδη καταγράψει εδώ στο site παλαιότερα & με το οποίον οι αξιοθρήνητοι παραχαράκτες της ιστορίας, σκοπιανοί- με τους εμφανείς πράκτορες/εισπράκτορες της σφαλιάρας μαζί- θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ όταν γίνει επίσημα και δημόσια το ξεμπρώστιασμα το όποιον είναι, ας το ξαναπούμε, να δωθεί ένα βιβλίο του Αρριανού (*) σε έναν σκοπιανό επίσημο, μπροστά σε ένα φόρουμ/συνέδριο με γεμάτο ακροατήριο.
  Να του ζητηθεί να ανοίξει μιά τυχαία σελίδα του βιβλίου και να μας αναγνώσει την γλώσσα την οποία βλέπει τυπωμένη στις σελίδες του η οποία είναι διατυπωμένη στην αρχική και μητρώα γλώσσα που είναι τα αρχαία ΕΛληνικά.
  Ύστερα να του ζητήσουμε να πει, εάν κατορθώσει και αναγνώσει έστω μία αράδα, τι ήθελε νε πεί ο Αρριανός.
  Ανάθεμα εάν το βδέλυγμα προλάβει να αρθρώσει έστω μία λέξη.
  Ρόμπες να γίνουν, παγκοσμίως. Τους αξίζει !!!

  (*= Βιογράφου του Μεγ. Αλεξάνδρου στον οποίο συγγραφέα οφείλουμε ό,τι γνωρίζουμε για όλη την περιόδο όση διήρκεσε η εκστρατεία του αλλά και πριν από αυτή με την νίκη των Μακεδόνων επί των υπολοίπων ΕΛλήνων, γνωστή εξέλιξη με τα γεγονότα της Χαιρώνιας)

  » © Χ₱Ι∑ṱѲϟ ®™ «

  Μου αρέσει!

  • skolymos said

   Προσοχή! Ο ιστορικός δεν παραδέχτηκε, δεν δήλωσε ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ, ότι οι Φίλιππος και Αλέξανδρος ΗΣΑΝ Έλληνες, αλλά ότι ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΝ Έλληνες (αν η μετάφραση είναι σωστή, τα ακριβή λόγια του ιστορικού είναι: «παρουσιάζονταν στις δημόσιες εμφανίσεις τους ως Έλληνες») και με την επόμενη φράση του δικαιολογεί, έμμεσα αλλά σαφώς, γιατί το έπραξαν: είχαν την φιλοδοξία να δημιουργήσουν ένα τεράστιο κράτος με ηγέτιδα δύναμη τους ίδιους. Με άλλα λόγια, εγώ συμπεραίνω από τα ανωτέρω λεγόμενα ότι οι δύο μεγάλοι ηγέτες της Μακεδονίας, υιοθέτησαν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ καταγωγή και ταυτότητα για ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. Επίσης, λέει ότι αυτήν την ταυτότητα, την οποία οι ίδιοι επέλεξαν, είναι μάταιο, ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥΣ, να την αμφισβητεί ο οποιοσδήποτε γιατί έτσι καταργείται το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και του αυτοπροσδιορισμού, το οποίο έχουν και μπορούν να υπερασπίζονται ή να το αλλάζουν, εάν το επιθυμούν, μόνο ΖΩΝΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ και όχι οι νεκροί.

   Μου αρέσει!

   • © ΧƦΙ∑†☺Ϟ ®™. said

    Η αλήθεια είναι ότι εν τούτοις δεν κατανοώ- αν και κρίνω, εξ όψεως, μάλλον σωστά όσα γράφεις- τι ήθελε να πει, τι εννοεί ο ποιητής. Ο κριτικός…

    Μου αρέσει!

   • Χρύσα said

    Σύμφωνα μέ τόν Ηρόδοτο οι βασιλείς τών Μακεδόνων ήσαν απόγονοι τού Ηρακλή.Ο Περδίκκας ο πρώτος βασιλιάς τής Μακεδονίας ήταν απόγονος τού Τημένου,τρισέγγονου τού Ηρακλή.Οπότε ο Φίλιππος δέν είχε κανένα λόγο νά αυτοπροσδιορίζεται ως Έλληνας εφόσον ήταν Έλληνας στήν καταγωγή.Υποθέτω ότι ο Ντιμιτρόφ ως Ιστορικός θά πρέπει νά έχει διαβάσει τόν Ηρόδοτο,οπότε μάλλον κάπου στήν μετάφραση πρέπει νά χάθηκε τό νόημα..

    Μου αρέσει!

   • © ΧƦΙ∑†☺Ϟ ®™. said

    Ο μόνος ισχύων αυτοπροσδιορισμός είναι αυτός :
    Οι Μακεδόνες κατάγονται εκ πελασγικών (*), προ ΕΛληνικών φύλλων και φυλών του ευρύτερου χώρου των σημερινών Βαλκανίων.
    Λαοί της περιοχής, θαλάσσιοι- νησιωτικοί αλλά και ηπειρωτικοί- χερσαίοι- οδικοί, πληρούσαν τις προϋποθέσεις να είναι ΠΟΛΙΤΕΣ, αναγραμματισμός του «ΟΠΛΙΤΕΣ» ενώ τους ένωνε η κοινή γλώσσα, τα κοινά Ιερά και Όσια της φυλής- Έθνους με τους γείτονές τους, πόλεις- κράτη κτλ.
    Απόλυτων ιδιοκτητών της Γης, αυτοχθόνων προσΕΛλήνιων ομόαιμων και ομόθρησκων γένους των ΕΛλήνων.
    Αρκεί να θυμίσουμε Κικώνες, Τρώες, Ίωνες, Λύκειοι, Ιλλυριοί, Μολωσσοί και άλλοι αποτΕΛούσαν εκείνη την περιοχή για την οποία ο Ηρόδοτος έγραψε: «Της μεν πρότερον ΕΛλάς, ΠΕΛασγίη καλεομένην».

    (*= …τους πληθυσμούς αυτούς θεωρούσαν προγόνους των ΕΛλήνων ή ως ανθρώπους που βρέθηκαν πριν από τους ΈΛληνες σε μέρη που σήμερα αποτΕΛούν την ΕΛλάδα ενώ εξακολουθούν να κατοικούνται συνεχώς και αδιαλείπτως από ΕΛληνες).

    Μασάει η κατσίκα ταραμά ;

    Μου αρέσει!

   • © ΧƦΙ∑†☺Ϟ ®™. said

    Όλες οι άλλες, όμορες αυτών των λαών, περιοχές γέμισαν αργότερα από «βαρβάρους».
    Οι βόρειες από σλάβους- σλαύους, (slaves) ή σκλάβους των χωραφιών, ιδιοκτησίας της αυτοκρατορικής βυζαντινής επικράτειας, αξιωματούχων ή πολιτών της.
    Οι εξ ανατολών περιοχές γέμισαν από μογγολογενή γένη, σΕΛτζούκους, ας πούμε ενώ οι ανατολικονότιες (νοτιοανατολικές, εντάξει) από άραβες, εβραίους, ασσύριους κτλ.
    Η περιοχή του Λιβάνου είναι γνωστή από τα πανάρχαια χρόνια, σαν τμήμα της Φοινίκης κτλ.

    Μου αρέσει!

   • skolymos said

    © ΧƦΙ∑†☺Ϟ ®
    Εάν εννοείς εμένα ως «κριτικό» στο σχόλιό σου (2:54), τότε με το δικό μου σχόλιο-απάντηση ήθελα να είμαι πιο επιφυλακτικός από εσένα σχετικώς με τον Βούλγαρο ιστορικό. Εσύ έγραψες στο αρχικό σου σχόλιο επί λέξει: «Τέλος πάντων καλά να είναι ο άνθρωπος (ο βούλγαρος) που άφησε άλλη μία επιβεβαίωση ότι η Μακεδονία του Φιλίππου (και των πρίν από αυτόν ιθαγενών και ταυτόχρονα εποίκων της περιοχής) ήταν ΕΛληνικότατη αφού τόσο ο ίδιος όσο και ο λαός του ομιλούσαν και έγραφαν στην ΕΛληνική γλώσσα.» Θέλησα, λοιπόν, να (σου) επισημάνω, αναλύοντας την ακριβή του δήλωση, ότι μόνο αυτό που λες δεν είπε ο Βούλγαρος ιστορικός, δηλαδή δεν είπε ότι «ήταν ΕΛηνικότατη», όπως το εσύ το προσέλαβες, αλλά ότι «παρουσιάζονταν στις δημόσιες εμφανίσεις τους ως Έλληνες». Ελληνικά γνωρίζουμε και οι δύο και αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει το ένα και τι το άλλο και ότι, πάντως, δεν ταυτίζονται. Εν ολίγοις, για εμένα, η τοποθέτηση του Βούλγαρου ιστορικού αφήνει παραθυράκι για μελλοντικές άλλες χρήσεις-αμφισβητήσεις, έστω και σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Αυτό και μόνο εννοούσε ο «ποιητής», ο «κριτικός» και τίποτε περισσότερο.
    Χαίρε.

    Μου αρέσει!

 3. ΕΛΛΗΝΑΣ said

  ΤΑ «ΑΔΕΛΦΙΑ» ΜΑΣ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!

  ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΔΟΞΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ-ΤΑΛΙΜΠΑΝ!

  ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΥΤΣΕΚΑΔΕΣ!

  Μου αρέσει!

  • Ο Κωνσταντίνος ο Μακεδών said

   JOSIP BROS TITO Ο ΚΡΟΑΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΣΛΑΒΙΑΣ (ΓΙΟΥΓΚΟ-ΣΛΑΒΙΑ) ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ,ΠΗΡΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΩΝ ΡΑΒΙΝΩΝ ΤΩΝ Η.Π.Α.,ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΟΤΙΩΣ ΤΗΣ ΣΛΑΒΙΑΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΒΑΡΝΤΑΣΚΑ ,ΝΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΠΟΥ ΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΥΝ .ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ…ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΣΟ »ΕΞΥΠΝΟ » ΛΑΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ…..ΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ…………………..;;;;;;;;;;;;;;;

   Μου αρέσει!

 4. Istorikos said

  Παιδια μην τους προσβαλλεται με το Σλαβος
  Σλαβοι ειναι καιμτα αδελφια μας Σερβοι και Ρωσοι και δημιουργουνται προστριβες.
  Χρησιμοποιεισται αλλους χαρακτηρισμους η να τους λετε Βουλγαρους που ετσι ειναι.
  Ενω γεωγρςφικα ειναι Ελλας

  Μου αρέσει!

  • © ΧƦΙ∑†☺Ϟ ®™. said

   Σωστά… +++

   Μου αρέσει!

  • © ΧƦΙ∑†☺Ϟ ®™. said

   Γεωγραφικά ανήκαν οι περιοχές των Βαλκανίων στο Βυζάντιο και όχι στην ΕΛλάδα.
   Ουδέποτε το Βυζάντιο ανήκε στους ΕΛληνες, τουναντίον η ΕΛλάς ανήκε στους Βυζαντινούς χώρους της Αυτοκρατορίας και στις υποτελείς περιοχές του.
   Σλαύος ή Σλάβος= slave= Δούλος, υπόδουλος.

   Μου αρέσει!

   • Ο Κωνσταντίνος ο Μακεδών said

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ…

    Μου αρέσει!

   • The Ghost of Diogenes said

    Και η λεξη *Βουλγαρος* σημαινει,! αυτος που εχει ερθει απο τον Βολγα + ποταμο (ολοι οι Σλαβοι ειναι απο εκει), δλδ απο την Ρωσσια.!!!

    Μου αρέσει!

   • © ΧƦΙ∑†☺Ϟ ®™. said

    Προς: The Ghost Of Diogenes said.

    Η λεξη *Βουλγαρος* σημαινει αυτόν που εχει ερθει απο τον Βολγα + ποταμο (ολοι οι Σλαβοι ειναι απο εκει), δλδ απο την Ρωσια!!!…..

    Σημ. σ.: ….και από περιοχές πλην αυτής, αλλά εγγύς αυτής. Η Ουκρανία δεν περιλαμβάνεται ανάμεσα σ΄αυτούς τους λαούς, δεν πρέπει να θεωρείται λαός σλαβικός (ή σλαυϊκός) δεδομένου ότι οι ουκρανοί, ιστορικά, αποτελούν προωθημένους σκύθες, ένας άλλος ψιλοΕΛληνογενής- ως τόσο- Πελασγικός λαός, οι οποίοι πρωτοεποίκησαν την περιοχή που συνεχώς μέχρι και τώρα κατέχουν.
    Αν κάνω λάθος να με κρίνει… Ουκρανός !

    Μου αρέσει!

   • The Ghost of Diogenes said

    Φιλε,! απο ποτε στην Ουκρανια (τα παραλια) υπηρξαν ελληνικες αποικιες,? μηπως πριν 5 χιλιαδες χρονια,? το ελληνικο DNA ειναι διασκορπισμενο παντου καποιοι ομως κρατουν την αληθινη ιστορια του πλανητη,! στην υπογεια βιβλιοθηκη του Βατικανου διπλοκλειδωμενη.!!!

    Μου αρέσει!

   • © ΧƦΙ∑†☺Ϟ ®™. said

    The Ghost Of Diogenes

    Ουδέποτε είπα ή έγραψα ότι: …»στην Ουκρανια (τα παραλια) υπηρξαν ΕΛληνικες αποικιες»… ή ότι είναι οι ουκρανοί ΕΛληνες.
    Θου Κύριε φυλακή τω στόματί μου…
    Αντιθέτως είπα: …» ότι οι ουκρανοί, ιστορικά, αποτελούν προωθημένους σκύθες, ένας άλλος ψιλοΕΛληνογενής- ως τόσο- Πελασγικός λαός, οι οποίοι πρωτοεποίκησαν την περιοχή που συνεχώς μέχρι και τώρα κατέχουν»…
    Εάν από ψιλοΕΛληνογενής (ή μακρινός εξάδελφος) που κατέγραψα εσύ αντιλήφθηκες ΕΛλην, λάθος σου, ίσως και δικό μου που δεν το καρατσέκαρα…

    Μου αρέσει!

   • Γιάννης Ζωγράφος said

    «οι περιοχές των Βαλκανίων στο Βυζάντιο και όχι στην Ελλάδα» ΔΕΝ υπήρχε κράτος με την ονομασία «Βυζάντιο.» Τα Βαλκάνια, ο Ελλαδικός χώρος, η Μικρά Ασία, και άλλοι χώροι ήταν μέρη του (Ανατολικού) Ρωμαϊκού κράτους, που μετά τις αρχές το 4ου αιώνα μ.Χ. είχε πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη — μέχρι το 1453. Οι κύριοι άξονες ταυτότητας, όπως θα λέγαμε σήμερα, ήταν ο Χριστιανισμός και η Ελληνική γραμματεία — ο όρος «Βυζάντιο» δημιουργήθηκε τέλη 16ου αιώνα, από Δυτικούς ιστορικούς οι οποίοι ήθελαν να υποβιβάσουν την σημασία της Κων/πολης . . .

    Μου αρέσει!

  • Επόπτης Γραμμών said

   Τους > προσβάλλε – τε
   εσείς > χρησιμοποιεί – τε
   [2ο προσ πληθ]

   Μου αρέσει!

 5. styx said

  Αν ο Μεγαλεξανδρος ηταν σκοπιανος, ο Βουκεφαλας ηταν Zastava!

  Μου αρέσει!

 6. βασιλης said

  ναι,απο τα συννεφα πεσατε………..αφου οι «ελληνες» πολιτικοι ειναι κοτουλες……………και κατι ακομα ολυμπια………..σβησε οσο θελεις……..αφου γινατε οι καλητεροι οχι φιλοι που σας αποκαλουν οι δανειστες για ευνοητους λογους……….αλλα υπηρετες……..τα γκαρσονια της ευρωπης που ελεγε και ο κολλητος σας ο σημιτης…………

  Μου αρέσει!

 7. * said

  Σκοπιανοί καθηγητές: «Είμαστε Σλάβοι και όχι Μακεδόνες – Έλληνες»

  Μου αρέσει!

 8. *ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ*ΦΡΥΝΗ* said

  Γκεοργκιέφσκι: «Οι Σκοπιανοί παραχάραξαν την ιστορία» (vid)

  Οι μεγαλύτεροι παραχαράκτες της ιστορίας των Βαλκανίων είναι οι Σλάβοι των Σκοπίων, έγραψε ο πρώην πρωθυπουργός και νυν ηγέτης του VMRO-Λαϊκό Κόμματος των Σκοπίων, Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι στο βιβλίο του «Αυτός είμαι».

  Ο πρώην πρωθυπουργός περιγράφει επίσης τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο και άλλες περιφερειακές εξελίξεις, σημειώνει, επίσης, λεπτομέρειες για τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο το 1999.

  Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πόλεμος στο Κοσσυφοπέδιο είχε άμεση σχέση με το Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον, από όπου ελήφθησαν οι εντολές να εισέλθει το ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο.

  «Η πρώην γενική γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ , Madeleine Korbel Albright, ζήτησε τότε..
  μέσω των Σκοπίων να επιτεθεί στη Σερβία ακόμη και με επίγειες δυνάμεις», έγραψε ο Γκεοργκιέφσκι.

  Σύμφωνα με τον ίδιο στις συναντήσεις που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό της Σερβίας Ζόραν Τζίντζιτς είχαν συζητήσει για ανταλλαγή εδαφών μεταξύ της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας των Σκοπίων, της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου, ενώ το ίδιο θέμα είχε συζητηθεί και με τον Άρμπεν Τζαφέρι (σημ. πρόεδρο τότε του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων) ο οποίος συμμετείχε στον κυβερνητικό συνασπισμό που είχε συνάψει τότε το VMRO- DPMNE με το αλβανικό κόμμα DPA, την εποχή της σύγκρουσης στo κράτος των Σκοπίων.

  Αυτές οι λεπτομέρειες του βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού των Σκοπίων έχουν σχολιαστεί ευρέως από πολλά μέσα ενημέρωσης τόσο στη Σερβία όσο και στα Σκόπια, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

  Σας παραθέτουμε βίντεο όπου ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων δηλώνει ότι οι Σκοπιανοί έχουν 100 χρόνια ιστορία και θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με αυτό και ότι δεν χρειάζεται να κλέβουν ιστορία από Έλληνες, Βούλγαρους, και Αλβανούς. Aν και αποκαλεί το κράτος του «Μακεδονία» το διαχωρίζει φυλετικά από τους αρχαίους Μακεδόνες και αναγνωρίζει ότι είναι ένα από τα νεότερα Βαλκανικά κράτη όπως είχε διδαχθεί επί κομμουνισμού. Η παραδοχή της παραχάραξης της ιστορίας τόσο στο βιβλίο του όσο και στη συνέντευξη του βίντεο είναι ένα ισχυρό διπλωματικό χαρτί, καθότι ο άνθρωπος αυτός δεν είναι τυχαίος,αλλά ένας πρώην πρωθυπουργός και νυν πολιτικός.

  defencenet.gr

  Μου αρέσει!

 9. *ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ*ΦΡΥΝΗ* said

  Μου αρέσει!

 10. […] Βούλγαρος καθηγητής ξεμπροστιάζει τους Σκοπιανούς […]

  Μου αρέσει!

 11. Χρύσα said

  Πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ τής Βουλγαρικής τηλεόρασης πού ξεσκεπάζει όλο τό σχέδιο τής Μακεδονοποίησης τών Σκοπίων.Μιλούν ακόμη καί Σκοπιανοί καθηγητές πού αντιδρούν γιά τό τσίρκο πού έχει στηθεί στήν πρωτεύουσα τής χώρας.

  Μου αρέσει!

  • Κερκυραίος said

   Το τσίρκο αυτό έχει συγκεκριμένο ιδιοκτήτη με τους σαλτιμπάγκους και παλιάτσους του
   Είναι οι ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ της «Μακεδονίας» με ταμπέλλα VMRO που βρίσκονται σήμερα στην κυβέρνηση
   οι ομογάλακτοι των δικών μας κλουβιαύγουλων δηλαδή!
   Εννοείται ότι δεν είναι όλοι εκεί πέρα τόσο ηλίθιοι
   όπως ούτε όλοι οι Έλληνες ηλίθιοι σαν τα κλουβιαύγουλα!

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: