Η ελληνική ΤΙΝΑ*

Η υπόθεση του «σχεδίου Β» εξελίσσεται σε φαρσοκωμωδία. Ολο και περισσότεροι το επικαλούνται, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλο και λιγότεροι εννοούν το ίδιο πράγμα.

Και βέβαια όσο πληθαίνουν οι όψιμοι υποστηρικτές του σχεδίου-φάντασμα τόσο πολλαπλασιάζονται και εκείνοι που δηλώνουν ότι μας έσωσαν απ’ αυτό.

Μέχρι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίστηκε σε δημοσιογραφικά ρεπορτάζ να οργανώνει την «εθνική αντίσταση» στο υποτιθέμενο «σχέδιο Β» του Γιάνη Βαρουφάκη. Κακά τα ψέματα. Τέτοιο σχέδιο δεν υπήρξε ποτέ. Οσο περνούν οι μέρες αυτή η ανυπαρξία επιβεβαιώνεται πανηγυρικά.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση στο κυβερνών κόμμα βρίσκεται ήδη ένα βήμα από τη συγκρότησή της σε αυτόνομο πολιτικό οργανισμό και ούτε σήμερα δεν διατυπώνεται από την πλευρά της με σαφήνεια αυτό το εναλλακτικό πολιτικό πρόγραμμα που θα μας είχε απαλλάξει από τα Μνημόνια (δεξιάς ή αριστερής κοπής).  Ο λόγος είναι προφανής.

Εκείνο που έγειρε την πλάστιγγα στις 12 Ιουλίου και ο πρωθυπουργός υποχρεώθηκε να υποχωρήσει στον τελικό εκβιασμό των δανειστών ήταν η αδυναμία του να διατηρήσει τη χώρα στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. ύστερα από ένα ενδεχόμενο ναυάγιο της διαπραγμάτευσης και η άρνησή του να καταλήξει στο «Μνημόνιο της δραχμής».

Ο,τι και να λένε σήμερα οι επικριτές αυτής της τελικής απόφασης που κλήθηκε να πάρει ο Αλέξης Τσίπρας, δεν υπήρχε κανένας από το ελληνικό πολιτικό προσωπικό που να εισέφερε εκείνες τις κρίσιμες ώρες μια πραγματική εναλλακτική λύση.

Και δεν εννοούμε τους συνήθεις «μνημονιακούς». Ο ίδιος ο ηγέτης της Αριστερής Πλατφόρμας είχε φροντίσει στις δύο κρίσιμες καμπές (δύο μέρες πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου και δύο μέρες πριν από το δημοψήφισμα) να επιβεβαιώσει και μάλιστα σε διεθνή μέσα ότι «η έξοδος από το ευρώ δεν είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ».

Μ’ αυτόν τον τρόπο έστελνε κι εκείνος το μήνυμα στους δανειστές ότι «σχέδιο Β» δεν υπάρχει. Ολες οι σχετικές δημοσκοπήσεις επιβεβαίωναν όλο αυτό το διάστημα τη λαϊκή διάθεση παραμονής στην ευρωζώνη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και το ΚΚΕ σε όλες τις φάσεις της διαπραγμάτευσης έως και σήμερα επιμένει ότι δεν υπάρχει διέξοδος εκτός ευρωζώνης.

Ακόμα και η ναζιστική Χρυσή Αυγή που διαλαλούσε την επιστροφή στη δραχμή, τώρα διά του Αρχηγού της διατυπώνει την πεποίθησή της ότι η καταφυγή σε εθνικό νόμισμα δεν είναι της παρούσης.

Λες και όλοι έχουν συναινέσει εκ των προτέρων στην έλλειψη εναλλακτικής λύσης, συγκλίνοντας σε μια ελληνική ΤΙΝΑ, έστω και χωρίς να το παραδέχονται.

Η έξοδος από την ευρωζώνη και την Ε.Ε. εφευρέθηκε κατόπιν εορτής ως εναλλακτική λύση και πρόταση διεξόδου, δυστυχώς όμως εκ του ασφαλούς.

Οταν δηλαδή είχε ήδη αποφασιστεί η υπογραφή του τρίτου Μνημονίου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τελικά η στάση των περισσότερων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αρνήθηκαν να ψηφίσουν τη συμφωνία συνοδεύεται όχι από πολιτικά αλλά από ηθικά επιχειρήματα.

«Αν ψηφίσουμε Μνημόνιο θα χάσει η Αριστερά το ηθικό της πλεονέκτημα», ακούγεται ως δικαιολογία της ψήφου.

Και η ατομική παραλλαγή: «Κατανοώ τον εκβιασμό, αλλά εγώ προσωπικά δεν μπορώ να υποκύψω για λόγους ηθικής και αξιοπρέπειας».

Αλλά βέβαια το ηθικό δίλημμα για την Αριστερά δεν γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου. Τέθηκε στις 25 Ιανουαρίου, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες κάτω από τις συγκεκριμένες δυσμενείς συνθήκες.

Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να δεχτεί την εντολή και ο τρόπος συγκρότησης της κυβέρνησής του ήταν απολύτως ενδεικτικά για τα πολιτικά όρια και τον πραγματικό συσχετισμό δυνάμεων της δεδομένης πολιτικής συγκυρίας.

Και από ό,τι αποδεικνύεται, ο πρωθυπουργός ήταν ο μόνος που από την πρώτη στιγμή είχε υπόψη του αυτά τα όρια. Το έδειξε με τη συγκρότηση της κυβέρνησής του, τις ιδιαίτερες ισορροπίες που κράτησε, την ανάθεση κρίσιμων υπουργείων σε πρόσωπα του ευρύτερου «προοδευτικού» ή ακόμα και «συντηρητικού» χώρου, ακόμα και με την επιλογή ως υποψήφιου προέδρου του κ. Παυλόπουλου.

Δεν μπορεί λοιπόν κανείς να πει ότι ο κ. Τσίπρας δεν είχε προειδοποιήσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο καλείται να κυβερνήσει η «πρώτη φορά Αριστερά».

Αλλά κανείς από όσους σήμερα επικαλούνται την «ηθική» τους, δεν αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση υπ’ αυτούς τους όρους.

Μοναδική εξαίρεση, από όσο γνωρίζω, ο Γιάννης Μηλιός, ο οποίος διαφώνησε με την ακολουθούμενη πολιτική την τελευταία προεκλογική περίοδο και αρνήθηκε να συμμετάσχει στο κυβερνητικό σχήμα.

Οι υπόλοιποι μετείχαν ευχαρίστως. Και μάλιστα δεν μπήκαν καν στον κόπο να παραιτηθούν μετά τις 12 Ιουλίου, περιμένοντας απλώς να «ανασχηματιστούν».

Η «ηθική», λοιπόν, δεν έχει εδώ καμιά θέση. Το πραγματικό σημερινό δίλημμα είναι πολιτικό και όχι ηθικό.

Και τίθεται ως εξής: Αν η Αριστερά δεν ήταν σε θέση να κυβερνήσει, να εφαρμόσει δηλαδή το πρόγραμμά της με τους συγκεκριμένους συσχετισμούς, το λάθος έγινε στις 25 Ιανουαρίου (ή ακόμα νωρίτερα) και όχι στις 12 Ιουλίου.

Οση σημασία κι αν έχει για τον κάθε βουλευτή η προσωπική «ηθική» του ακεραιότητα, ακούγεται εξαιρετικά υποκριτική η σημερινή επίκλησή της.

Γι’ αυτό ξαφνιάζει ότι ακόμα και σήμερα τα ίδια στελέχη διστάζουν να ρίξουν την κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι τη θεωρούν απολύτως «μνημονιακή». Αλλά έτσι εξαφανίζεται κάθε «ηθικολογικό» επιχείρημα.

Υπάρχει, όμως, και κάτι χειρότερο. Κάτω από την πίεση να «εφευρεθεί» αυτό το «σχέδιο Β», διαμορφώνεται σήμερα ένα ρεύμα σκέψης στην Αριστερά, το οποίο θεωρεί ότι η επαγγελία της νομισματικής αλλαγής θα ριζοσπαστικοποιήσει την ελληνική κοινωνία και θα ανατρέψει από μόνη της τους σημερινούς δυσμενείς διεθνείς συσχετισμούς.

Αναφέρονται μάλιστα και σε νέες μορφές κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης που θα στηρίξουν αυτές τις αλλαγές, θεωρώντας δεδομένο ότι έτσι πρέπει να ερμηνευτεί και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Μόνο που η κοινωνική πραγματικότητα δεν προσφέρει παρόμοια δείγματα ριζοσπαστικοποίησης και το άλμα στο κενό δεν αποτελεί πολιτική πρόταση.

Ή, μάλλον, αποτελεί μόνο για τους «ηθικολόγους».

* Αρκτικόλεξο του There Is No Alternative / Δεν υπάρχει εναλλακτική

http://www.efsyn.gr/arthro/i-elliniki-tina

17 σκέψεις σχετικά με το “Η ελληνική ΤΙΝΑ*”

  1. Η επανάλειψη του τίτλου σχετικού σχολίου μου σε άλλο θέμα , μου θυμίζει την επανάληψη των σχετικών παλαιών σχολίων μου με άλλους τίτλους και συγγραφείς της σήμερον ημέρας . Ούτω επαναλαμβάνω.

   T.I.N.A. {THERE IS NOTE ALTERNATIVE }: Δημοσιεύτηκε στις 26-6-2009 στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

   Η ακύρωση της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού κ. Ερντογάν, για τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης ήταν επιβεβλημένη , κατόπιν του χαρακτηρισμού από αυτόν Ελλήνων πολιτών ως … : «πολίτες» του. Η θρασύτατη αυτή αναφορά δεν είναι απλώς «Casus Belli» {αιτία πολέμου} όπως λίαν επιεικώς αναφέρθηκα και ζήτησα την ακύρωση της σχετικής επίσκεψης , αλλά στην ουσία κήρυξη πολέμου, από τη γείτονα Τουρκία . Δεν γνωρίζουμε το παρασκήνιο, αλλά αν τη συδυάσουμε και με την ακύρωση -για λόγους υγείας επίσης- της Αμερικανίδας ΥΠΕΞ κ. Χίλαρυ Κλίντον, αυτό μας βάζει σε πολύ σοβαρές σκέψεις . Είναι δηλαδή πολύ πιθανό να υπάρχει προγραμματισμένο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, αφού τελικά δεν έπεσε η κυβέρνηση, παρά τις συνδυασμένες προσπάθειες πολλών εσωχώριων και εξωχώριων παραγόντων.

   Ούτω θέλουμε να πιστεύουμε, ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα αυτό το ενδεχόμενο, καθώς δε ότι και τα Γενικά Επιτελεία , είναι έτοιμα για την αντιμε- τώπιση αυτής της απειλής , με το πατροπαράδοτο «Let Them Welcome» που έχει προτά- ξει πάντοτε η Ελλάδα στους εισβολείς της ! Υπενθυμίζουμε δε στην ελληνική κυβέρνηση
   τα κατωτέρω : «Είναι απαραίτητη ανάγκη η επιβολή της διατήρησης της συνέχειας του
   Ελληνισμού στο Αιγαίο Πέλαγος . Εάν διακοπεί αυτή η συνέχεια , εάν δεν διατηρηθεί η ενότητα του Ελληνισμού στο Αιγαίο, η Ελλάδα δεν δύναται να επιζήσει για πολύ καιρό».

   Ούτω η κυβέρνηση θα πρέπει να διακηρύξει εκ νέου την προτροπή του “Αισχύλου” :

   «Ω παίδες Ελλήνων ίτε , ελευθερούτε πατρίδ’ ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων, νυν υπέρ πάντων αγών».

   Επίσης ο «Ανδρέας Κάλβος» μας άφησεν ως παρακαταθήκη τα εξής :

   «Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται , ζυγόν δουλείας ας έχουσι , θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία ».

   Σχετικώς με την άφιξη του Σκοπιανού ΥΠΕΞ κ. Μιλοσόσκι με κρατικό αεροπλάνο που φέρει τα διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας» , αν αυτό πραγματοποιηθεί είναι όχι
   απλώς «de facto» αναγνώριση όπως ανέφερα σε προηγούμενο σχόλιό μου, αλλά «de jure» αναγνώριση της συνταγματικής ονομασίας των Σκοπιανών. Κι’ αυτό διότι αυτή θα είναι επανάληψη του ίδιου λάθους !

   Επίσης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας θα πρέπει να παραιτηθεί, κατόπιν της υποτίμησής του από την κ. ΥΠΕΞ που τοποθέτησε τον εαυτό της υπεράνω του ανωτάτου άρχοντα της Ελλάδος. Ετσι κι αλλιώς ο πρόεδρος της δημοκρατίας μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 1985 από τον Ανδρέα Παπανδρέου, ουδεμία εξουσία κατέχει ειμί μόνον ονομαστικώς . Στην ουσία θα πρέπει ή να αναβαθμισθεί ο ρόλος του ή να καταργηθεί . Προς τι ; Για να μην ξεχνάμε την Α.Μ. και για την επιβάρυνση του Προϋπολογισμού ; Πόσο κοστίζει ετησίως η … Προεδρική Αυλή -Καμαρίλα αλά Αρμασμπεργκ- ποία η δικαιοδοσία της και τι προσφέρει ; 26-6-2009 Φ.Π.

   Μου αρέσει!

 1. Α, ώστε έτσι;

  Μονόδρομος τώρα τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, συντρόφια;

  Και πότε το ανακαλύψατε αυτό, ρε υποκρίταροι απατεώνες;

  Όλα αυτά που λέγατε πριν τι ήταν ακριβώς;

  Άντε να χαθείτε, ρε κολοτούμπες πολιτικάντηδες!

  Τα ίδια ακριβώς έλεγαν ΓΑΠ, Παπαδήμος και Σαμαροβενιζέλοι!

  Τα ίδια -και χειρότερα- σκατά είστε!

  Μου αρέσει!

 2. Υπάρχουν λύσεις, όμως όλως περιέργως δεν τις θέλετε και επιλέξατε την μέθοδο των μνημονιακών προκατόχων σας.
  Δεν κόψατε τίποτα από τα προνόμια σας και ούτε από τα προνόμια των βολεμένων του συστήματος σας.

  -http://www.makeleio.gr/?p=416894
  ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ-ΝΑ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ 100% ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ-ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ “ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ” ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ-Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ

  Μου αρέσει!

 3. ΣΟΦΗ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΤΟΥ ΑΝΙΕΛΙ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΧΙ.ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΔΕΞΙΑ ΤΟ ΜΠΟΡΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

  Μου αρέσει!

 4. ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΠΟΥ ΑΡΑΔΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
  ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ?
  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ «ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ» ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ

  Μου αρέσει!

 5. Μεγαλοπρεπεις παπαριες , οι ανθρωποι ειναι κι αυτοι υπαλληλοι του νεοφιλελευθερισμου, στον παρακατω συνδεσμο δες τε τι εγινε με τον βοβλιβιανο σοσιαλιστη και γελαστε με το γελαστο παιδι μας ,που μας τη φορεσε βεβαιως βεβαιως. Ο διεθνής τύπος εκθείασε το έργο του Σακς, ο οποίος έδειξε έναν τρίτο τρόπο εφαρμογής του νεοφιλελεύθερου προγράμματος. Αν στην Χιλή του Πινοτσέτ απαιτήθηκε η επιβολή μιας δικτατορίας και στην Αγγλία της Θάτσερ χρειάστηκε ένας πόλεμος, στην Βολιβία έγιναν όλα υπό καθεστώς ειρήνης και…δημοκρατίας, μιας κι ο Πας χαρακτηριζόταν ως…σοσιαλιστής. Μόνο που ο Πας κέρδισε τις εκλογές υποσχόμενος μια τελείως αντίθετη πολιτική, γεγονός που σημαίνει ότι δεν είχε καμμία λαϊκή έγκριση για την πολιτική που εφάρμοσε. Αυτή ακριβώς η τακτική του «άλλα λέω για να με ψηφίσετε κι άλλα σκοπεύω να κάνω μόλις εκλεγώ» ονομάστηκε από τον σημαντικό νεοφιλελεύθερο οικονομολόγο Τζων Ουίλλιαμσον «πολιτική βουντού». Για να ξερουμε που παμε!!!!!!!

  Μου αρέσει!

 6. Τα αποτελέσματα της Ε.Λ.Ε. γιατί δεν τα πήρε μαζί του;
  Εναλλακτικές υπήρχαν ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ.
  αλλά, επειδή εγώ είμαι κακιά, λέω ότι…όντως δεν υπήρχαν…!
  ο αλεξούλ’ς πότε το κατάλαβε; ξημερώνοντας 13 Ιουλίου;😈
  τόσο ηλίθιος είναι; εμ τότε να τον αλλάξουμε!

  Μου αρέσει!

 7. Ας τα λεμε απλα. Οι κάθε είδους νταβατζηδες επιβαλλουν τα μνημονια για να μας κλεβουν τον πλουτο μας και να μας εχουν υπο τον ελεγχο τους.
  Οσοι υπογραφουν τα μνημονια, είναι διοτι εχουν γινει υποχειρια, μαριονεττες και υπηρετες των νταβατζηδων.
  Το σαπιο πολιτικο συστημα, που ελεγχεται και χρηματοδοτείται από τους νταβατζηδες διαβαλλει οσους εχουν αντίθετες αποψεις και προπαγανδιζει με ολους τους τροπους, υπερ αυτων που εφαρμοζουν η/και υποστηριζουν τα μνημονια. Αν τους παραδωσεις μια χωρα σαν την Ελλαδα (με τον λαο μαζι για υπηρετες) δεν εχουν πρόβλημα να ξοδεψουν «λιγα» χρηματα για να πετυχουν αυτό που θελουν.
  Ακατανόητες μπουρδες από την εφ..συντ. που μεχρι τωρα την εκτιμουσα.

  Μου αρέσει!

 8. Είναι τουλάχιστον καλό το μεροκάματο, για να γράφονται τέτοια άρθρα;
  Οταν, έστω και υπό διεθνείς δυσμενείς συνθήκες, δεν έχεις σκοπό να υπερασπίσεις τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα, βρίσκεις 100 δικαιολογίες, προκειμένου να κοροϊδέψεις τον κοσμάκη και ας έχει αναπτύξει επί χρόνια διαφορετική ή αντίθετη ρητορική.
  Τότε, αίφνης, ανακαλύπτεις ότι μόνον το «Τ.Ι.Ν.Α.» υπάρχει.
  Και από κοντά σε βοηθούν, προκειμένου να χωνέψει ο κόσμος που σε στήριξε την τεράστια κωλοτούμπα σου, διάφοροι «διαμορφωτές γνώμης», είτε πρόκειται για τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ, είτε για την Εφημερίδα Συντακτών, είτε για το συγκρότημα της Κόντρα είτε για διαδικτυακά μέσα.
  Κάθε συνεπής πατριωτική κυβέρνηση έχει την υποχρέωση, όχι απλώς το δικαίωμα, να διαθέτει εναλλακτικούς δρόμους για την αντιμετώπιση των πραγμάτων.
  Στις σχέσεις και επαφές με άλλους, εάν θέλει να επιτύχει αν μη τί άλλο έναν ελάχιστο σεβασμό ως αντιπάλου, δεν μπορείς να μην έχεις σχεδιάσει, οργανώσει και να προβάλεις ως ρεαλιστικό σενάριο και τη ρήξη, μερική ή ολική, στις σχέσεις σου με αυτούς.
  Αν αυτά δεν τα διαθέτεις, καλύτερα να μην αναλαμβάνεις τέτοιες ευθύνες.
  Οι επιλογές αυτές όμως εγκυμονούν και κινδύνους τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τη χώρα και το λαό. Σοβαρά και υψηλά ρίσκα, αναμφισβήτητα.
  Οταν όμως η μοναδική κρατούσα εναλλακτική απέναντι στην προοπτική της ρήξης (ή του παιξίματος του χαρτιού της με αξιόπιστο τρόπο) είναι η μόνιμη υποταγή της χώρας και του λαού, η μετατροπή της σε απόλυτο προτεκτοράτο, τότε ο αγώνας της εθνικής και λαϊκής αξιοπρέπειας είναι μονόδρομος για κάθε κυβέρνηση που θέλει να λέγεται πατριωτική.
  Στη μια περίπτωση, της ρήξης με εθνικό σχέδιο, το κόστος θα είναι μεν σημαντικό, αλλά έχεις ελπίδες να νικήσεις, ενώ στην άλλη, της υποταγής (άτακτης μάλιστα), οι συνέπειες θα είναι είναι μακρόχρονες, επαχθέστερες και διαλυτικές για τον εθνικό κοινωνικό ιστό.
  Ο λαός μας, σε ένα μεγάλο μέρος του τουλάχιστον, είναι περήφανος, αλλά δυστυχώς εκπροσωπείται ενίοτε (και δη σε κρίσιμες στιγμές) από ηγεσίες τουλάχιστον ψοφοδεείς, ηγεσίες που αναδείχθηκαν με άλλα προγράμματα και «δεσμεύσεις» (εξαπατώντας τον λαό).

  Μου αρέσει!

 9. «και το ΚΚΕ σε όλες τις φάσεις της διαπραγμάτευσης έως και
  σήμερα επιμένει ότι δεν υπάρχει διέξοδος εκτός ευρωζώνης»

  Το ΚΚΕ λέει ότι δεν έχει νόημα να βγεις από το Ευρώ αν δεν σκοπεύεις
  να βγεις και από την ΕΕ.

  Μου αρέσει!

 10. Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ :

  Είναι γεγονός ότι ένα κοινοβουλευτικό καθεστώς που διατηρήθηκε στην αρχή με αλχημείες επί σαράντα και πλέον έτη , έχει διαβρώσει τον κρατικό μηχανισμό δια των ανθρώπων του, καθώς δε κατευθύνει και τη Δικαιοσύνη. Ούτω ο μόνος τρόπος για να καταρρεύσει είναι να εκφυλισθεί και να ξεγυμνωθεί ηθικώς στον λαό από μόνο του , όπως συνέβη με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.

  Εν ολίγοις τα τέως συγκυβερνώντα κόμματα από το 1974 μέχρι τις μέρες μας , λόγω ιδιαίτερης θρασύτητας και διαπράξαντα σωρεία προδοσιών και εγκλημάτων του Κοινού Ποινικού Δικαίου, κατόρθωσαν να αποκαλυφθούν ότι στην ουσία ήσαν εγκληματικές οργανώσεις .

  Αν δε η διαπλεκόμενη Δικαιοσύνη δεν αποτελούσε μέρος αυτών των οργανώσεων και συναυτουργός τους , θα έπρεπε οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ να έχουν φυλακισθεί από το έτος 2010. Εν συνεχεία και οι ηγέτες της Ν.Δ. , όταν αυτοί κάλυψαν την εθνοπροδοςία του ΠΑΣΟΚ και αντί να πράξουν αυτά που διεκήρυτταν προεκλογικώς ότι θα σκίσουν το μνημόνιο, υπέγραψαν άλλα δύο προδοτικά Μνημόνια.

  Με τα μνημόνια όμως αυτά διέπραξαν διπλή εσχάτη προδοσία διότι :

  α} Παρέδωσαν την Εθνική Κυριαρχία της Ελλάδας , κατήργησαν την Ελληνική Δικαιοσύνη και ενέταξαν την Ελλάδα στο Αγγλικό Δίκαιο και στο Δικαστήριο του Λουξεμβούργου, παραιτούμενοι κάθε ασυλίας . Δηλαδή παρέδωσαν δέσμια την Ελλάδα στους εχθρούς της .

  β} Παρέβησαν σαφώς το άρθρο {134} του Ποινικού Νόμου περί αποπείρας αλλαγής του κρατούντος πολιτικού εν Ελλάδι καθεστώτος . Δηλαδή κυβερνούσαν την Ελλάδα όχι όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της {Σύνταγμα} , αλλά με εντολές δια mail από το Δ’ ΡΑΙΧ της Μέρκελ και του Σόїμπλε. {Καθ’ ομολογίαν τους καθότι} : «Το γαρ πολύ της θρασύτητας γεννά παραφροσύνη».

  γ} Κατήργησαν το Σύνταγμα και τη Βουλή των Ελλήνων και κυβερνούσαν με παράνομες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και Σουλτανικά Φιρμάνια που εξέδιδεν αφειδώς ο τότε διορισμένος εσχατόγηρος τουρκοπεθερός , ως πρόεδρος της δήθεν Ελληνικής Δημοκρατίας .
  Εν συνεχεία όταν ξεβρακώθηκε η συγκυβέρνηση της Ν.Δ.- ΠΟΛΑΝ – ΛΑΟΣ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ , το βαθύ και προδοτικό ΠΑΣΟΚ ενετάχθη στον ΣΥΡΙΖΑ και ούτω ο κ. Α. Τσίπρας εκπροσωπών το {4%} επί του εκλογικού σώματος , πήρε το δαχτυλίδι της εξουσίας στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ , με εντολή τη συγκάλυψη της προδοσίας , την παράδοση του εθνικού πλούτου της στους εχθρούς της , καθώς και τον εξισλαμισμό της , διά της νομιμοποίησης των Ισλαμοφαιστών Εισβολέων .

  Η συρροή άνω των τριών εκατομμυρίων Ισλαμοφασιστών Εισβολέων ξεκίνησε κατόπιν του σχεδίου του Τουργκούτ Οζάλ από το έτος 1991, με σκοπό την αλλοίωση της εθνολογικής σύνθεσης του πληθυσμού της Ελλάδας κατόπιν συμφωνίας με το ΠΑΣΟΚ αρχικώς , κατόπιν με τη Ν.Δ. , τη ΔΗΜΑΡ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κ.Κ.Ε. και ούτω τους εδέχοντο αδιαμαρτυρήτως κατά εκατομμύρια όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 1991 και εντεύθεν.

  Τελικώς ο νέος «Θεμιστοκλής Σοφούλης» της Ελλάδας με όνομα «Αλέξιος Τσίπρας» κρίθηκε κατάλληλος για τη νέα προγραμματισμένη εσωτερική ένοπλη ρήξη στην Ελλάδα . Εδώ όμως θα αντιμετωπίσουμε μιαν αξιοπερίεργη κατάσταση . Η ένοπλη ρήξη θα είναι μεταξύ των Ελλήνων και των Ισλαμοφασιστών Εισβολέων. Ομως η Ελληνική {;} Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των Ισλαμοφασιστών ! Τι θα πράξει , θα δώσει εντολή στις Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις να στρέψουν τα όπλα κατά των πραγματικών Ελλήνων με τη δικαιολογία ότι και οι Εισβολείς Ισλαμοφασίστες είναι κι’ αυτοί Ιθαγενείς Ελληνες ελέω Γιωργάκη , Βαγγέλα , Αντωνάκη και Αλεξάκη ;

  Οι υποτιθέμενες Ελληνικές Ενοπλες δυνάμεις πρέπει να ξεκαθαρίσουν στον Ελληνικό Λαό ποία χώρα υπηρετούν, καθώς και ποίος τους δίνει εντολές ; Κι’ αυτό διότι σε δύο περιπτώσεις που αν υπήκουαν στην Ελλάδα θα είχαν κατατροπώσει τους γενοκτόνους Τούρκους , υπήκουσαν στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ, και παρέδωσαν την Κύπρο και τα Ιμια στην Τουρκία. Ξέχωρα από το F.I.R. Αθηνών που παρέδωσαν οι Α. Παπανδρέου , Κ. Παπούλιας και Κ. Σημίτης στην Τουρκία , με τις Συμφωνίες {Νταβός , Βουλιαγμένης , Μαδρίτης . Κ’ αυτό διότι οι απατεώνες του ΠΑΣΟΚ έχουν στο χέρι ανώτατους αξιωματικούς σε θέση κλειδιά , αφού οι μετέχοντες στο ΚΥΣΕΑ αλλά και σε άλλες καίριες θέσεις για την προμήθεια αμυντικών οπλικών συστημάτων, χρηματίσθησαν και ούτω είναι υποχείριοι των Παπανδρεο- Σαμαρο – Τούρκογλου.

  Εν ολίγοις αν η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, οποία έχει την υποχρέωση να διαφυλάττει την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας ανέχεται την παραχώρησή της σέ τρίτες χώρες , τότε διαπράττει κι’ αυτή συνειδητώς «Εσχάτη Προδοσία». Και μη μας είπουν ότι οι κυβερνήσεις είναι υπεύθυνες για τη διατήρηση της εδαφικής μας ακεραιότητας . Κι’ αυτό γιατί οι αρμοδιότητες των πολιτικών και των στρατιωτικών είναι θέμα ερμηνείας και τίποτε άλλο. Οταν λοιπόν η πολιτική ηγεσία παραδίδει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας , όταν δανείζεται για τη χώρα και οι ηγέτες της μεταφέρουν τα χρήματα στους αριθμούς των … τηλεφώνων τους στους φορολογικούς παραδείσους η απάντηση είναι μία και μοναδική :

  «Αυτοί που έχουν τη δύναμη έχουν και το δικαίωμα να καταργήσουν τους εθνοπροδότες , αλλιώς είναι κι’ αυτοί εθνοπροδότες ». Αν λοιπόν δεν σταματήσουν αυτή την προδοτική κυβέρνηση και Βουλή, η Ελλάδα θα εξαφανισθεί από τον χάρτη χωρίς να αφήσει ίχνη !… 14-8- 2015 Φ.Π.

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s