Ανατομία της Ελλάδας -αποικίας της Ε Ε

Από oμογενή οικονομολόγο της Αμερικής

Το κείμενο είναι επιστολή. Απευθύνεται σε όμιλο (φόρουμ) καθηγητών και πτυχιούχων επιπέδου Doctor Philosophiae ελληνικής καταγωγής, από μέλος του φόρουμ, που προφανώς έχει επιφορτισθεί με την περιοδική ενημέρωσή τους για την πορεία της μητέρας-πατρίδας.
Ο συντάκτης της επιστολής και μέλος του ομίλου κ. Αναστ. Ρέτζιος, προφανώς οικονομολόγος, αναφέρεται στην εγκυκλοπαίδεια ως σύμβουλος επιχειρήσεων βιοτεχνολογίας και φαρμακευτικών προϊόντων.
Κρίθηκε άξια μεταφράσεως ως πιο αξιόπιστη, για την ενημέρωση του ελληνικού πληθυσμού για το τι σημαίνει και τι συνεπάγεται το Μνημόνιο-Τσίπρα, από εξωραϊστικές δηλώσεις, άρθρα της Αυγής και «non papers» (ελληνιστί «σκονάκια» για παπαγάλους) των υπογείων του Μαξίμου. Να τι γράφει:
Μετάφραση: Μιχ. Στυλιανού

«Ένα νέο μνημόνιο ψηφίσθηκε και μια 35χρονη διακυβέρνηση αρχίζει- Η Ελλάδα γίνεται επίσημα μια αποικία της Ε.Ε.
Αγαπητοί φίλοι του Φόρουμ,
Με 222 ψήφους «Ναι», η ελληνική Βουλή ενέκρινε το νέο μνημόνιο το οποίο μεταβάλει την Ελλάδα, επίσημα τώρα πλέον, σε αποικία, ή περιοχή εντολής, ή οτιδήποτε προτιμάτε. Δεν είναι πια μια χώρα με τα ίδια δικαιώματα που απολαμβάνουν όλες η χώρες της Ευρωζώνης ή της Ε. Ε. και δεν είναι πια μια κυρίαρχη χώρα. Εάν τα προηγούμενα μνημόνια ενσάρκωναν αυτή την πραγματικότητα, το τελευταίο την κωδικοποιεί.
Ας δούμε τις ευθείες συνέπειες αυτού του μνημονίου.
Απώλεια της νομοθετικής εξουσίας μέσα στη χώρα.
Με την ψήφο του, το Ελληνικό Κοινοβούλιο κατήργησε το αποκλειστικό του προνόμιο. Δεν είναι πλέον η πρώτη νομοθετική εξουσία στη χώρα. Επίσημα, με αυτό το μνημόνιο, κυρίαρχη νομοθετική εξουσία στην Ελλάδα είναι μια επιτροπή που συστήθηκε στο ESM (Ταμείο Νομισματικής Σταθερότητας), με έδρα τις Βρυξέλλες, για να επιτηρεί την Ελλάδα. Αυτή η ομάδα, από αξιωματούχους που δεν έχουν εκλεγεί, είναι αυτή πού έχει πλήρεις εξουσίες για οποιουσδήποτε νόμους στη χώρα.
Απώλεια των δικαιωμάτων στα κρατικά έσοδα.
Σε συνέχεια από το προηγούμενο μνημόνιο, όλοι οι πόροι από τη φορολογία ή από άλλες πηγές διοχετεύονται σε ένα εγγυητικό λογαριασμό υπό τον έλεγχο της Τρόικα. Η Τρόικα στη συνέχεια χρηματοδοτεί το ελληνικό κράτος με τα ποσά που απομένουν μετά την εξυπηρέτηση του χρέους. Το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να διοχετεύσει οποιοδήποτε ποσό σε λογαριασμούς που δεν εγκρίνει η Τρόικα.
Απώλεια του ελέγχου ορισμένων Διοικήσεων
Αρκετά υπουργεία θα είναι υπό τον έλεγχο της Τρόικα. Η στατιστική υπηρεσία θα είναι υπό τον αποκλειστικό έλεγχο της Τρόικα. (Σημ.μτφ: Όπως και το ΣΔΟΕ υπό τη Γ.Γ Δημοσίων Εσόδων, υπαγόμενη στην Τρόικα.)
Απώλεια ελέγχου της κρατικής ιδιοκτησίας και των δημοσίων επιχειρήσεων.
΄Ολη η κρατική ιδιοκτησία μεταφέρεται στη δικαιοδοσία μιας επιτροπής που διορίζει και διευθύνει η Τρόικα. Θα πουληθεί εντός ορισμένης προθεσμίας, (που δεν μπορεί να υπερβαίνει την 30ετία) και οι εισπράξεις θα πηγαίνουν στην εξόφληση των δανειστών.
Δοθέντος ότι ελληνική κυβέρνηση «υπάρχει», ορισμένοι μπορεί να ξεγελιούνται από την ψευδαίσθηση κρατικής κυριαρχίας. Αυτό γίνεται κατόπιν σχεδίου. Στους κατοίκους θα επιτρέπεται να παρακολουθούν τις λεπτομέρειες και να κουνάνε μερικές σημαίες. Ο Τσίπρας, ή οποιοσδήποτε είναι πρωθυπουργός, θα μπορεί να απολαμβάνει τα προνόμια του προκουράτορα (πληρεξούσιου, επιστάτη), αλλά τίποτα περισσότερο. Θα τον κρατάνε με κοντό λουρί. Η Τρόικα είναι ευχαριστημένη να κυβερνά – και να κυβερνά απόλυτα- πίσω από το παραβάν, από τα σκοτεινά γραφεία των Βρυξελλών.
Ποιες είναι οι οικονομικές συνέπειες του Μνημονίου;

α) Αν υποθέσουμε ότι οι στόχοι για την «ανάπτυξη» και τα «πρωτογενή πλεονάσματα» επιτευχθούν, το χρέος θα εκτοξευθεί στο 200% του ΑΕΠ. ( Προσωπικά νομίζω ότι οι στόχοι αυτοί δεν θα επιτευχθούν και ότι το χρέος θα φθάσει στα 220% του ΑΕΠ.)
β) Οι φόροι θα εξακολουθήσουν να αυξάνονται, μειώνοντας δραματικά την αγοραστική δύναμη. Ο ΦΠΑ στα 23% για τον ηλεκτρισμό και πλείστα βασικά αγαθά, θα έχει σκληρές επιπτώσεις, ιδιαίτερα για τα χαμηλότερα εισοδήματα. Η φορολόγηση των αγροτών αναμένεται να διπλασιασθεί.
γ) Στους προσεχείς 24 μήνες αναμένεται πτώση του ΑΕΠ. Οι προβλέψεις κυμαίνονται από -2% ως -7% του ΑΕΠ.
δ) Η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί και όχι μόνο λόγω της μείωσης του ΑΕΠ. Μπορεί να αυξηθεί στο 27% ή ίσως ακόμη και μέχρι το 30%. Αναμένεται να αυξηθεί σε συνέπεια ειδικών μέτρων που προβλέπει η συμφωνία και των νέων φόρων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
ε) Τα εισοδήματα αναμένεται να μειωθούν. Οι συντάξεις θα μειώνονται κατά στάδια μέχρι το 2018. Σε αυτό το στάδιο οι συντάξεις των αγροτών θα έχουν περικοπεί στο 50% του σημερινού επιπέδου τους. Άλλες συντάξεις αναμένεται να μειωθούν από 5 ως 25% καθαρά. Αυτή η εκτίμηση προϋποθέτει ότι τα πλεονάσματα-στόχοι θα επιτευχθούν. Αν δεν επιτευχθούν, θα εισαχθούν αυτόματες περικοπές. Οι συντάξεις μπορούν να μειωθούν επίσης λόγω του κανόνα του μνημονίου που αποκλείει το έλλειμμα.
στ) Οι πραγματικές περιουσιακές αξίες θα καταρρεύσουν. Στα πεντέμισι χρόνια της κρίσης οι τιμές έπεσαν κατά 40-50% σε μείζονες αγορές. Λόγω της εμπλοκής της Ελλάδος σε σπείρα ύφεσης, οι τιμές θα συνέχιζαν στην πτώση τους ακόμη και χωρίς το μνημόνιο. Τώρα που το μνημόνιο υπαγορεύει πλειστηριασμούς σπιτιών ( ακόμη και πρώτης κατοικίας) για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η πρόσθετη προσφορά και το ξεπούλημα σε πλειστηριασμούς θα επιταχύνουν μια περαιτέρω δραματική πτώση των τιμών. Οι τιμές είναι πιθανό να πέσουν στο 20% της αξίας του 2008. Το καταπληκτικό είναι ότι η αξία της ακίνητης περιουσίας όπως ήταν το 2008 εξακολουθεί να λαμβάνεται ως βάση φορολόγησης!!!
Ιδού μερικά από τα στοιχεία που δείχνουν πως η διαφθορά και η φοροδιαφυγή θα αυξηθούν αντί να μειωθούν στην πληττόμενη από την κρίση Ελλάδα:
α) Το πρώτο μνημόνιο ψηφίστηκε από 170 βουλευτές. Το δεύτερο εγκρίθηκε από 192. Το τρίτο από 222! Κάποιος πρέπει να αναρωτιέται τι τρέχει εδώ. Πως γίνεται μια χώρα να καταστρέφεται και οι εκπρόσωποι του λαού της να θεωρούν ότι όλα πάνε πρίμα; Τι συμβαίνει πράγματι; Είναι πολύ απλό. Σε μιαν Ελλάδα που αφανίζεται από την ανεργία, το να είσαι βουλευτής αποφέρει ένα καλό μισθό. Αυτοί οι βουλευτές δεν θα κάνουν τίποτα που να θέσει σε κίνδυνο τον μισθό τους ( θα περάσουν και σε άλλο κόμμα, η οτιδήποτε). Θα ακολουθήσουν τη κομματική γραμμή. Ακόμη και αυτοί που εκφωνούσαν φλογερούς λόγους κατά των μνημονίων είναι τώρα οι θερμότεροι υποστηρικτές τους!! Μόνο μια μειοψηφία είχαν την ακεραιότητα να αντιταχθούν στα μνημόνια, αλλά και από αυτούς οι περισσότεροι δυσκολεύονται να προχωρήσουν στην αποφασιστική ρήξη με τον μισθό. ΄Ετσι το ελληνικό κοινοβούλιο δεν είναι μόνο στερημένο σημασίας ( και ήταν για αρκετό καιρό) είναι επιπλέον πολύ διεφθαρμένο.
β) Κάθε αγώνας κατά της φοροδιαφυγής έχει εγκαταλειφθεί. Παρά τα λόγια για δισεκατομμύρια που θα εισπράττονταν με την πάταξη της φοροδιαφυγής, η κυβέρνηση κυρίως αυξάνει άμεσους και έμμεσους φόρους, που ξαίρει πως μπορεί να συλλέξει αυτόματα. Αλλά και έτσι τα κρατικά έσοδα μειώνονται. Με αλλεπάλληλους τιμωρητικούς φόρους, η φοροδιαφυγή καθίσταται τακτική επιβίωσης.
Είμαι περισσότερο από θλιμμένος για το ότι όλες οι προβλέψεις μου για την Ελλάδα βγήκαν σωστές. Οι ιστορικές αναλογίες μου επιβεβαιώθηκαν. Οι προδότες επεκράτησαν, οι αντί-μνημονιακές δυνάμεις εξουδετερώθηκαν και αρχίζει μια μακρά περίοδος δουλείας χωρίς ελπίδα.
Με εκτίμηση, Αναστάσιος Δ. Ρέτζιος PhD, Σαν Ραμόν, Καλιφόρνια»

4 thoughts on “Ανατομία της Ελλάδας -αποικίας της Ε Ε”

 1. Κυριε ρεντζιο,η ακολουθουμενη πολιτικη των μνημονιων ειναι ο γνωστος Νεοφιλελευθερισμος . Ολα στους ιδιωτες και μεταφορα δημ και ιδιωτικης περιουσιας και πλουτου στα νεοφιλελευθερα καθαρματα. Ειδαμε τα κατορθωματα της σχολης του σικαγο.Τωρα μπηκαν και στην ελλαδα με σκοπο την εξαπλωση στην ευρωπη ολοκληρη,απαραιτητη προοθεση η καταργηση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,με τον ενα η τον αλλο τροπο.Η ιστορια της λατινικης αμερικης και οσων κρατων ειχαν την δυστυχια να φιλοξενησουν τα κτηνη αυτα μας λεει τι θα ακολουθησει στην πατριδα μας, Αν δεν ξεσηκωθουμε να πεταξουμε με τις κλωτσιες το αθλιο πολιτικο συστημα των απατεωνων θα μας κανουν δουλους δια παντος. Τωρα,σημερα πρεπει να αντιδρασουμε και πρωτα μη συνεργαζομενοι με τους αλητες αυτους.

  Like

 2. Αυτός ο ζυγός είναι και ο πιο ισχυρός, εφόσον είναι ένας ιός που ζει μέσα στο σώμα της Πατρίδας, και εξ αυτού απαιτείται μία μη συμβατική προσέγγιση για την καταπολέμησή του.

  Και νομίζω ότι τίποτε δεν είναι τυχαίο.

  Παρά την αστοχία, την μικροπρέπεια, την δειλία και φαυλότητα των εφιαλτών ηγετών, ο λαό ς, με το τρανό του ΟΧΙ, απέδειξε πώς υπάρχει ενότητα, και αυτή η ενότητα μπορεί να κάνει τά αδύνατα δυνατά.

  Σύν Αθηνά και χείρα κίνει, είναι μία αλήθεια που θα φανερωθεί όταν ο λαός αρχίσει να κάνει ότι περνάει από το χέρι του να πάρει την Πατρίδα του πίσω. Τότε θα δούνε όλοι οι Έλληνες πώς η πάλαι Υπερμάχος Στρατηγός, και όχι τυχαία έτσι αποκαλούσαν οι αρχαίοι Αθηναίοι την πολιούχο τους Θεά Αθηνά, θα γιγαντώσει πολέμια και ισχυρή, και η Ελλάδα όλη μαζί της θα λάμψει.
  Εκεί που φαίνεται σάν να έχει χαθεί κάθε Ελπίδα, όλα θα πάρουνε μία νέα στροφή, έναν νέο λαμπρό δρόμο.

  Αρχίζουν όλα από εμάς, και από το αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα μας να έχουμε την Πατρίδα που μας έδωσε η Θεία Δίκη προ εκατοντάδων χιλιάδων ετών, και οφείλουμε να την διατηρήσουμε για τά παιδία μας όπως οι προγονοί μας την διασφάλισαν για εμάς.

  Δεν μας λείπει το Θάρρος, ούτε η ανδρεία, ούτε η πανουργία…ούτε είμαστε μιαροί και ανίκανοι…

  Ο ιός πρέπει να διαλυθεί επειγόντως, και μετά αρχίζουμε να επουλώνουμε τις πληγές και να ξανακτίζουμε την Πατρίδα μας καθ’ εικόνα και ομοίωση της Ελληνικότητάς μας, ώστε και εμείς οι νέοι Έλληνες να γράψουμε ένδοξη ιστορία Πολιτισμού όπως οι αρχαίοι και απαράμιλλοι πρόγονοί μας.

  Η Πατρίδα είναι στο ΑΙΜΑ μας, ας σταματήσουμε την αιμορραγία μας.

  Like

 3. Πές πές πές η Κασσανδρα
  όχι μόνο βγήκε κι απο πάνω
  αλλά και θα μας χρωστάνε κι άλλοι 😀

  Like

 4. ο πατριωττςς της αμερικης..

  καταλαβε οτι ειμαστε αποικια!

  τα εδω..μορφωμενο και αμορφωτα..

  νομιζουν οτι εχουν κρατος και..κυβερνηση δικη τους!

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s