olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΒΙΑΙΗ ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Posted by Εξουσία στο Αύγουστος 10, 2015

1Το 1% των Ελλήνων κατέχει το 56,1% του πλούτου της χώρας, το 10% των Ελλήνων κατέχει το 87% του πλούτου και το 90% των Ελλήνων κατέχει μόνο το 13% του πλούτου της χώρας. Αυτές βασικά είναι οι κοινωνικές τάξεις στην Ελλάδα, με βάση τον πλούτο που κατέχουν και φυσικά την αντίστοιχη πραγματική εξουσία που διαθέτουν, πέρα από τον κάθε συνταγματικό φερετζέ δημοκρατίας που κάνει τους πολυπληθείς αφελείς να πιστεύουν ότι υπάρχει δημοκρατία στην Ελλάδα.

Η πραγματική αυτή εικόνα, η οποία δεν αλλάζει με τίποτα, παρά μόνο με επανάσταση, είναι φυσικό να εκφράζεται και στο ανάλογο καταναλωτικό πρότυπο. Ο πλούτος παρέχει την ηδονή της επίδειξής του στον κατέχοντα και η εξουσία παρέχει την ηδονή της ανωτερότητας στον ασκούντα την εξουσία. 

Όμως τα τελευταία προ της κρίσεως χρόνια, με τα δάνεια που χορηγούσαν αφειδώς οι τράπεζες, δημιουργήθηκε ένας υπερκαταναλωτισμός και μία επίδειξη πλασματικού πλούτου με δανεικά, δυσανάλογα σε σχέση με την θέση του καθενός στην κοινωνική ιεραρχία, με βάση πάντα την κατοχή πραγματικού πλούτου, που εκτέθηκε στην αρχή. Για παράδειγμα, ο ανήκων στο 87% του λαού κυκλοφορούσε στο δρόμο με τζίπ  ή έμενε σε σπίτι σε πλούσια προάστια ή έκανε ταξίδια και διακοπές, ανάλογα με εκείνα του ανήκοντα στο 1% ή στο 10%. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν δυσδιάκριτες οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των οικονομικών τάξεων και αυτό δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό επί πολύ από την ολιγαρχία της χώρας.

Σήμερα λοιπόν και με βάση τα σκληρά οικονομικά μέτρα που επιβάλλονται στην ελληνική κοινωνία, με την αιτιολογία της χρεοκοπίας και του κινδύνου του Grexit, αποκαθίσταται παράλληλα και βίαια και ο διαχωρισμός των οικονομικών τάξεων που αναφέρθηκε στην αρχή και ο οποίος είχε διασαλευτεί. Όλη λοιπόν αυτή η κατάσταση της «αναγκαίας» λιτότητας που πλήττει μόνο το 87% των Ελλήνων, ταυτόχρονα επαναφέρει βίαια τα πράγματα στην αρχική τους κατάσταση.

ΥΓ1. Το ισχύον κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα είναι ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα και βοηθά προς την σχεδιασμένη κατεύθυνση, μην μπορώντας ο λαός να αντιδράσει, αφού δεν έχει πραγματική εξουσία στα χέρια του. Ακόμα και το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα που αποτόλμησε, το έτριψαν οι αριστεροί ελιτίστες στη «μούρη» του λαού.

ΥΓ2. Η ανάμνηση αυτής της καταναλωτικής ευδαιμονίας και η ψευδαίσθηση της ανόδου στην κοινωνική ιεραρχία που παρείχε το ευρώ (στην πραγματικότητα δεν την παρείχε το ευρώ αλλά τα τραπεζικά δάνεια), κρατά τώρα δέσμια τη συνείδηση του λαού στο ευρώ και έτσι ο τελευταίος γίνεται εύκολο αντικείμενο εκμετάλλευσης από την ολιγαρχία. Δυστυχώς….

Πέτρος Χασάπης

 

 

12 Σχόλια to “ΒΙΑΙΗ ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.”

 1. nik said

  Δηλαδή οι πλούσιοι βάζουν τα χαράτσια ή οι γιαλαντζί αριστεροί που θεωρούν πλούτο το εισόδημα των 20.000 ευρω;

  Μου αρέσει!

 2. Πολυγνώστης said

  Πέτρο,είσαι ολόσωστος.Τα είπες όπως είναι..Εύγε.

  Μου αρέσει!

 3. dimitrt said

  Ιδιοτυπος καπιταλιστικος κομμουνισμος ,με σχεδιασμο φτωχοποιησης των πολλων ,και μεταφορα πλουτου στους 1%.Κατεκτησαν τη χωρα μας με το χρεος ,ο αλλος τροπις ειναι το σπαθι.

  Μου αρέσει!

 4. ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ said

  Όχι μόνο των κοινωνικών τάξεων αλλά και του πληθυσμού…π.χ., αφήνουν τους Έλληνες άστεγους, καρκινοπαθείς, πολύ φτωχούς να πεθάνουν στους δρόμους και να ζουν χωρίς βοήθεια σε άθλιες συνθήκες και βάζουν ένα κάρο αλλοφυλους-αλλόθρησκους που κανένας δεν ξέρει από που κρατάει η σκούφια τους σε σπιτάκια με κλιματιστικά, νερό, τουαλέτες και ντους. Αυτό και μόνο δείχνει ότι για κάποιο λόγο μας χτυπούν εσκεμμένα σαν λαό, σαν γένος, σαν πολιτισμό. Ίσως να είναι λογω της Ορθοδοξίας, τι άλλο να σκεφτώ δεν ξέρω πέρα από τα γνωστά για την ΝΤΠ, παγκοσμιοποίηση, κτλ….

  Μου αρέσει!

 5. ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ said

  Και ναι κύριε Χασάπη, προωθείται παγκοσμίως πλέον βάσει σχεδίου ένα συστημα πλουτοκρατίας από τη παγκόσμια ελιτ. Χτυπάνε τη μεσαία τάξη σε όλες τις χώρες, αν διαβάσεις σχετικες αναλύσεις από το εξωτερικό, και φτιάχνουν ένα παγκόσμιο σύστημα πλουτοκρατίας που θα αντικαταστήσει τη δημοκρατία όπως τη ξέρουμε σήμερα. Ίσως για αυτό ο Μαρξ είναι πιο επίκαιρος από ποτέ…

  Μου αρέσει!

 6. Πολύ σωστή ανάλυση.Τα μέτρα πού έρχονται θα βοηθήσουν το 87% να καταλάβει την πραγματικότητα.

  Μου αρέσει!

 7. ΠΑΝ*ΑΞΙΑΚΟΣ said

  ΚΑΤΩ Η ΜΑΟΪΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΝΟΝΩΝ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΩΝ ΤΗΣ ΚΛΕΨΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΑΣ.

  ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ, ΠΑΡΑΣΙΤΑ, ΚΛΕΒΕΤΕ ΠΟΥ ΚΛΕΒΕΤΕ, ΜΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΙΧΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΝΕΡΟ, ΑΛΛΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ

  Μου αρέσει!

  • ΠΑΝ*ΑΞΙΑΚΟΣ said

   ΥΓ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΤΗΣ… ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΡΕΑΛΙΣΜΟΥ, ΠΑΚΕΤΩΝ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΚΛΠ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΠΙΑ ΟΥΤΕ ΤΟ… ΒΟΜΕΞ.

   Μου αρέσει!

 8. V. said

  1)Το πραγματικό πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι η κατανομή πλούτου, αλλά η έλλειψη του, και τα υπέρογκα χρέη κρατικά και ιδιωτικά. Και τα δάνεια τα έχουν δώση ξένοι και τις υποθήκες τις έχουν οι ξένοι δανειστές μας, όχι οι «πλούσιοι» Έλληνες.
  2)Τό χρηματιστήριο έχει καταρρεύσει, οι τράπεζες είναι ουσιαστικά χρεοκοπημένες, τα ακίνητα δεν έχουν ζήτηση με τις πραγματικές τους τιμές έως και 80% κάτω από τις αντικειμενικές, οι καταθέσεις είναι δεσμευμένες, (ακόμα και οι θυρίδες των τραπεζών ήταν και αυτές δεσμευμένες), οι επιχειρήσεις, οι βιοτεχνίες και τα καταστήματα κλείνουν και η ανεργία είναι στα ύψη.
  3)Οι «πλούσιοι» πλέον είναι τυπικά πλούσιοι αλλά ουσιαστικά έχουν γίνει φτωχοί με την υπερφορολόγηση και την κατάρρευση των αξιών.
  Και οι φτωχοί έχουν γίνει πάμπτωχοι, πολλοί οι άνεργοι, πολλοί αυτοί που πηγαίνουν στά συσσίτια της εκκλησίας και των δήμων, άλλοι παρακαλούν φίλους και συγγενείς γιά βοήθεια, και οι πλέον δυστυχισμένοι ψάχνουν στούς κάδους απορριμάτων.
  4)Αυτή η καραμέλα η βολική, των κοινωνικών τάξεων, δεν ισχύει πλέον.
  Όλοι πλούσιοι και φτωχοί, 1η θέση και κατάστρωμα, είμαστε σε ένα πλοίο (χώρα) που βουλιάζει, διότι οι καπετάνιοι του και τα πληρώματά τους αποδείχθηκαν εδώ και χρόνια ανίκανοι να το κυβερνήσουν σωστά.
  5)Οι μόνοι οφελειμένοι από την κατάσταση στην Ελλάδα είναι οι διεθνείς δανειστές μας, οι κατά επάγγελμα και συνήθεια τοκογλύφοι και εκμεταλευτές, που σκοπό τους είναι να μας τα πάρουν ΟΛΑ, και τα φιλέτα τα κρατικά και τις περιουσίες όσων ακόμα έχουν με την υπερφορολόγηση για να πληρωθούν τα τοκοχρεωλύσια. Άς το καταλάβουμε επιτέλους.

  Μου αρέσει!

  • dyspistos said

   Μας «προσφέρουν» τώρα στο…πιάτο το νέο εχθρό μας τους πλούσιους με το 56% του πλούτου κλπ., για να …στραβωθούμε και να μην αγανακτούμε με τις λαθροχειρίες όλων αυτών που «διδάχτηκαν» πώς να βγάζουν άκοπο χρήμα.

   Πυροβολούν όποιον έχει μια ανθούσα επιχείρηση και «ψωμίζει» αρκετές οικογένειες αποκαλώντας τον «καπιταλίστα που ρουφάει το αίμα του λαού» κι άλλα τέτοια; φαιδρά κι εντυπωσιακά.

   Πριν από λίγα χρόνια ακόμα κι ένα μίνι-μάρκετ ήταν ένα μικρό χρυσωρυχείο, δούλευε οικογενειακά και κάλυπτε όχι μονάχα τις βασικές ανάγκες της οικογένειας, αλλά και την πολυτέλεια ενός καλού αυτοκινήτου, ενός καλού σχολείου για το παιδί κλπ.

   Ηρθε ο σοσιαλιστής Ανδρέας και μοίρασε χρήμα δανεικό κι ανίδρωτο και κομματίλα.
   Το αρπάξαμε το χρήμα εμείς τα εξυπνοπούλια και το κάναμε ταξίδια σε …παραδείσους της λαγνείας και της χυδαίας παιδεραστίας, σε καγιέν – τρομάρα μας – γιατί ο παππούς μας ο τσομπάνης τόχε καϋμό να μας δει να σωφάρουμε τέτοια αμαξάρα.

   Υστερα η Οικουμενική προώθησε στο Δημόσιο κάτι χιλιαδούλες μαγκάκια της Αριστεράς, που αρχίσανε τις απεργίες και τον πόλεμο κατά του ταξικού εχθρού – του διπλανού μας δηλαδή που δούλευε 16 ώρες στο εργοστασιάκι του και πρόκοβε.
   Ακολούθησαν οι…Βοειοηπειρώτες με τις ευλογίες της Δεξιάς, οι σημίτηδες κι όλα τα …φρούτα που δεν φτάνει που μας διέφθειραν ηθικά αλλά βάλανε και τη χερούκλα τους βαθειά στις τσέπες μας και μας άφησαν να στηνόμαστε ουρές έξω από τα ΑΤΜ για 6ο ψωροευρά.

   Βέβαια, όλοι αυτοί δεν έδρασαν κρυφά από μας. Μας κάλεσαν να τους ψηφίσουμε …δημοκρατικά κι εμείς ανταποκριθήκαμε.
   Τώρα, μας δείχνουν τους ζάπλουτους της γης – κάτι σαν τον αρχαίο Μίδα που ό,τι έπιανε γινότανε χρυσάφι – και στρέφουν κατά κει την προσοχή μας να μας ξεγελάσουν και να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται την ευπιστία μας και την…προσήλωσή μας στις προαιώνιες Αξίες του…σοβιετισμού, του κρατισμού, της ενιαίας κατώτατης σύνταξης και μισθού, του πλήρους ελέγχου μας μέσω κρατικών μηχανισμών πού κατοικούμε, σε ποιά σχολειά πηγαίνουμε, σε ποιά ταβερνάκια, ποιοί έρχονται στον γάμο ή την κηδεία μας.

   Πίσω από τους διεθνείς δανειστές υπάρχουν και κάποιοι λαοί που είτε μας μοιάζουν σε ευπιστία κι επιπολαιότητα ή κρατούν ακόμη κάποιες Αρχές και συμπεριφέρονται υπεύθυνα είτε είναι αποκτηνωμένα άτομα τα οποία χαμουρεύονται εν μέση οδώ μεθυσμένα, έχουν το μικρόβιο της κτηνοβασίας κλπ.

   «Δημιουργήματα» Των «ξύπνιων» είμαστε όλοι,κάποιων …ξύπνιων που μαζεύουν αν κι ανεπάγγελτοι το χρήμα που βγάζουμε σαν ημιαπασχολούμενοι ή σαν «μετανάστες» λαθροέποικοι σε ξένες χώρες.

   Η Γνώση και το ακόνισμα του μυαλού μας και μόνον αυτά θα μας «εξοπλίσουν» με τα απαραίτητα εφόδια να προχωρήσουμε σταθερά στη βελτίωση της ζωής μας.
   Οσο δεν ανοίγουμε βιβλίο και καταπίνουμε τις χαζομάρες τις δικές τους θα εξακολουθούμε να… μισούμε ανώφελα τους πλούσιους και να οικτίρουμε τους εαυτούς μας.
   Χωρίς κανένα αντίκρυσμα.

   Μου αρέσει!

 9. […] ΠΗΓΗ […]

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: