olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ἡ κατάργησις τῶν φυσικῶν νομισμάτων.

Posted by netakias.com στο Ιουλίου 24, 2015

Μία ἀπὸ τὶς μεγαλύτερες ἀπάτες ἡ κατάργησις τῶν φυσικῶν νομισμάτων.Φιλονόη

Ἡ παράγραφος 8 τοῦ πρώτου ἄρθρου τῆς ΠΝΠ για τὶς τραπεζικὲς συναλλαγὲς ἀναφέρει ὅτι ἀπαγορεύεται ἡ πρόωρη, μερικὴ ἢ ὁλοκληρωτικὴ ἐξόφλησις δανείων μὲ χρῆμα ποὺ προέρχεται ἀπὸ τραπεζικὸ λογαριασμό.

Γιατί;
Μὰ ἐπειδὴ οἱ τραπεζικοὶ λογαριασμοὶ δὲν ἀποτελοῦν «χρῆμα», ὅπως αὐτὸ τὸ ἐννοεῖ ἔνας ἁπλὸς θνητός, ἀλλὰ ἁπλῶς ὑποσχετικὲς τῆς ἐμπορικῆς πρὸς τὸν καταθέτη, οἱ ὁποῖες μποροῦν ἀνᾷ πᾶσᾳ στιγμῇ νὰ ἀθετηθοῦν ἢ νὰ «κουρευθοῦν».

«Ἑλληνικό» πρόβλημα;
Ὄχι μόνον.
Ἀπέναντι στὶς 5,2 τρισεκατομμυρίων ἄμεσα ῥευστοποιήσιμες ὑποχρεώσεις σὲ καταθέσεις, τοῦ συνόλου τῶν τραπεζῶν τοῦ εὐρωσυστήματος, ὑπάρχουν μόνο μερικὲς ἐκαντοτάδες δισεκατομμύρα ὡς κάλυψις.

Αἰτία;
Ἡ ὑπερβολικὴ πίστις σ’ ἔνα σύστημα κλασματικῶν ἀποθεμάτων, σὲ συνδυασμὸ μὲ πιστωτικὲς ἐπεκτάσεις μὲ μηδενικὰ ἐπιτόκια, ποὺ συνοδεύονται καὶ μὲ κακῆς ποιότητος ἐγγυήσεις.

Δίδαγμα;
Ἡ προσπάθεια καταργήσεως τῶν φυσικῶν χαρτονομισμάτων ὑπὸ τὸ πρόσχημα τῆς φοροδιαφυγῆς καὶ ἡ ἀντικατάστασίς τους μὲ ἠλεκτρονικὲς κάρτες, οἱ ὁποῖες θὰ «κινοῦν» αὐτοὺς ποὺ ἀπαγορεύει αὐτὸ τὸ νομοθέτημα νὰ κινοῦνται…
Δηλαδὴ τοὺς τραπεζικοὺς λογαριασμούς,  ἀποτελεῖ μιὰ ἀπὸ τὶς μεγαλύτερες ἀπάτες τῆς συγχρόνου Ἱστορίας.

Εὐθύμης Μαραμῆς

φωτογραφία

11 Σχόλια to “ἡ κατάργησις τῶν φυσικῶν νομισμάτων.”

 1. dyspistos said

  Ουδέν κακόν αμιγές καλού: με την κάρτα τέρμα στα φακελλάκια των πολεοδομιών, των γιατρών, των κομμάτων κλπ.
  Ασε που μπορεί να ξεφορτωθούμε και ευάριθμους λάθρο, που δεν θάχουν ρευστό να στέλνουν έξω.

  Μου αρέσει!

  • Mark Leon said

   Συμφωνώ απόλυτα, με την κατάργηση του φυσικού χρήματος αλλά και τον έλεγχο των τραπεζικών συναλλαγών, μπαίνει επίσης τέρμα στην μαύρη εργασία, στο λαθρεμπόριο, στο παραεμπόριο, ακόμα και όταν ένας αλήτης κλέβει ένα κινητό δεν θα μπορεί να το πουλήσει ή κανείς να το αγοράσει, όποιος έχει μαύρο χρήμα δεν θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει, απλά θα το φάει ή θα το κάψει, θα είναι άχρηστο, δεν θα μπορεί κανείς καν να κάνει σέρβις στο αυτοκίνητο που έχει πλαστές πινακίδες ή είναι αδήλωτο, μπαίνει τρελό φρένο στην φοροδιαφυγή αλλά και στην απατεωνιά γενικότερα.

   Μου αρέσει!

 2. αλλος Θανάσης said

  Σωστά, θα εξοφλήσεις με αέρα τον αέρα που σου πούλησε η τράπεζα για χρήμα;Πριν κάνουμε οτιδήποτε με τους πολιτικούς πρέπει να γαμήσουμε τις ελληνικές τράπεζες σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην ξαναλειτουργήσουν ποτέ με τέτοιο τρόπο.

  Μου αρέσει!

 3. Filolaos said

  Πες τα στους Αμερικάνους που με υποσχετικές εκδίδουν τρισεκατομμύρια δολάρια και μας αγοράζουν με τέτοια οι δήθεν κομμουνιστές της Κίνας. Μόνον το εθνικό νόμισμα έχει αξία ας έχει και πληθωρισμό.

  Μου αρέσει!

 4. Ideus Zeus said

  Ο Μονος Δρομος. Ομοφωνη αποφαση στον ΟΗΕ ας πουμε η οπουδηποτε αλλου μπορει να λειφθει για μηδενισμο του χρεους ολων των κρατων της γης! Επιστροφη στα Εθνικα νομισματα και εκκινηση του παγκοσμιου χρηματοπιστοτικου συστηματος εκ του μηδενος με ορους νεους που συμπεριλαμβανουν την εμπειρια μας ως εδω και ασφαλιστικες δικλειδες για να μην ξαναγινει το ιδιο. Ποιος θα το προτεινει; Για να βγουν και εκτος παιγνιδιου αυτοι που κατευθυνουν τα πραγματα δια της χρεοκρατειας που μας οδηγησαν ως εδω και μας οδηγουν στον εξαναγκασμο να δεχθουμε την δουλεια του σωματος και την απωλεια της πνευματικης μας ανεξερτησιας. Την απωλεια της ψυχης μας.

  Μου αρέσει!

 5. pm said

  Βρε καημένο δεν θα θα έχεις να φας σε λίγο και σκέφτεσαι μήπως σου κλέψει το κινητό ?κοίτα μην σου κλέψουν την ψυχή σου δεν θα την βρεις ποτέ με την κάρτα αυτό θέλουν τι δεν καταλαβαίνει.

  Μου αρέσει!

 6. stergdoc said

  Reblogged στις My Blog.

  Μου αρέσει!

 7. σολούσιον said

  Για όλα υπάρχει λύσις 🙂

  Ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών και ας βάλουν τις πλαστικές τους στον απατό τους 🙂

  Μου αρέσει!

 8. ΠΟΥΛΑΚΗΣ said

  Με την χρήση των πιστωτικών καρτών ο ελεύθερος επαγγελματίας πληρώνει στην τράπεζα που του παρέχει την <> 2,7 % επί του τζίρου του ,δηλαδή για όλο το ποσό που εισέπραξε χωρίς αυτά να είναι δικά του χρήματα αν υποθέσουμε τώρα ότι το καθαρό του κέρδος είναι τις τάξεως των 10% – 15% και αυτός έχει καταβάλει στην τράπεζα 2,7% επί του όλου ποσού <> . Ποσό είναι επί του καθαρού του κέρδους η επιπλέων αφαίμαξη από τις τράπεζες σαν πρόσθετος άμεσος φόρος όταν θα μας έχουν φορτώσει με το έτσι θέλω υποχρεωτικά την χρήση των πιστωτικών καρτών σε όλες τις συναλλαγές μας ? Γιατί δεν μας τα αναφέρουν όλα αυτά όλοι οι φωστήρες της οικονομίας , δεν τους έχει περάσει από το μυαλό τους ,ή μας δουλεύουν ? μπορεί να κάνει ένας αυτή την απλή μαθηματική πράξη ? και επίσης τι ανατιμήσεις μπορεί να επιφέρει η ευρεία χρήση των πιστωτικών καρτών σε άπλες καθημερινές συναλλαγές όλων των πολιτών που οι μικροελευθεροεπαγκελματιες δεν έχουν <> την δυνατότητα να παζαρέψουν αυτό το ποσοστό με τις τράπεζες όπως οι μεγάλοι επιχειρηματίες όλων των κλαδών που σε αυτούς είναι μερικά Σεντ του ευρώ λόγο μεγάλου τζίρου , μήπως είναι ένας ακόμη τρόπος αυτή η έμμεση αφαίμαξη λόγο δυσβάστακτων εξόδων συντηρήσεων των μικροεπιχειρήσεων να κλείσουν και οι τελευταίες μικρές επιχειρήσεις μιας και θα εκμηδενίσουν πλέων και τα ελάχιστα κέρδη που τους έχουν απομείνει πλέων προκειμένου να επιβιώσουν ως επιχειρήσεις ? ……..

  Μου αρέσει!

 9. ΠΟΥΛΑΚΗΣ said

  Με την χρήση των πιστωτικών καρτών ο ελεύθερος επαγγελματίας πληρώνει στην τράπεζα που του παρέχει την διευκόλυνση 2,7 % επί του τζίρου του ,δηλαδή για όλο το ποσό που εισέπραξε χωρίς αυτά να είναι δικά του χρήματα αν υποθέσουμε τώρα ότι το καθαρό του κέρδος είναι τις τάξεως των 10% – 15% και αυτός έχει καταβάλει στην τράπεζα 2,7% επί του όλου ποσού Τζίρου . Ποσό είναι επί του καθαρού του κέρδους η επιπλέων αφαίμαξη από τις τράπεζες σαν πρόσθετος άμεσος φόρος όταν θα μας έχουν φορτώσει με το έτσι θέλω υποχρεωτικά την χρήση των πιστωτικών καρτών σε όλες τις συναλλαγές μας ? Γιατί δεν μας τα αναφέρουν όλα αυτά όλοι οι φωστήρες της οικονομίας , δεν τους έχει περάσει από το μυαλό τους ,ή μας δουλεύουν ? μπορεί να κάνει ένας αυτή την απλή μαθηματική πράξη ? και επίσης τι ανατιμήσεις μπορεί να επιφέρει η ευρεία χρήση των πιστωτικών καρτών σε άπλες καθημερινές συναλλαγές όλων των πολιτών που οι μικροελευθεροεπαγκελματιες δεν έχουν σημειωτέων την δυνατότητα να παζαρέψουν αυτό το ποσοστό με τις τράπεζες όπως οι μεγάλοι επιχειρηματίες όλων των κλαδών που σε αυτούς είναι μερικά Σεντ του ευρώ λόγο μεγάλου τζίρου , μήπως είναι ένας ακόμη τρόπος αυτή η έμμεση αφαίμαξη λόγο δυσβάστακτων εξόδων συντηρήσεων των μικροεπιχειρήσεων να κλείσουν και οι τελευταίες μικρές επιχειρήσεις μιας και θα εκμηδενίσουν πλέων και τα ελάχιστα κέρδη που τους έχουν απομείνει πλέων προκειμένου να επιβιώσουν ως επιχειρήσεις ? ……..

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: