Δεν πειράζει ελληνάκο, “μένεις ευρώπη”.

Γράφει ο JZ

Αγαπημένη Δευτέρα…

..Ξυπνάς και πάλι όλα στη θεσούλα τους.. ζωούλα.. δουλίτσα.. σπιτάκι..

..Το σπίτι κρύο, τα καύσιμα πανάκριβα, δυο ώρες την ημέρα, αλλά δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..Φοράς ανάποδα το τρύπιο σώβρακο, το μπαλωμένο σου παντελόνι, το περσυνό πουκάμισο, αλλά δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..Κατεβαίνεις τις σκάλες, απλήρωτα τα κοινόχρηστα, κομένο το ρεύμα, αλλά δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..Σκέφτεσαι για μια στιγμή το πατρικό σου που στο πήρε ο ένφιας, και τους παππούδες γονείς σου που τη βγάζουν ζόρικα στο χωριό, αλλά δεν πειράζει, μένεις ευρώπη..

..Θα μπεις στον κουβά σου, θα πας για καύσιμα, θα βάλεις ένα δεκάρικο για να σου βγάλει την απόσταση μέχρη τη δουλειά.. έχεις ακόμα εσύ κι άλλοι κάποιοι.. όσοι δεν έχουν κρίμα.. δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..Βλέπεις τα κάγκελα πάλι μπροστά στον Άγνωστο… φυλακισμένος μοιάζει, η βουλή των ελληνάκων φρούριο… αλλά δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..Τα ματ γύρω με τα ψεκαστικά για την διαφύλαξιν της κανονικότητος, πάνοπλοι φρουροί της δημοκρατίας σου, δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..Λίγο πιο πέρα μία (πρώην) δηαδήλωση, ανοιγμένα κεφάλια, παππούδια πεσμένα, κοπέλες με τη νιώτη τους και τα όνειρα πεσμένα με το αίμα τους στην άσφαλτο, αλλά δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..Βλέπεις να περνάει το κόκκινο η τρισ-θωρακισμένη μπέμπα του Μπένι, αυτή που το σέρβις της μόνο κάνει όσο όλη σου η ζωή, ζηλεύεις, κοιτάς την τσέπη σου, δεν πειράζει, μένεις ευρώπη..

..Δουλειά δωδεκάωρη, μισά ένσημα, 420 μαύρα τα λοιπά στο χέρι, το μαγαζί πάει καταδιαόλου, δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..Στρίβεις τσιγάρο στα κλεφτά, βλέπεις κόσμο σκυφτό και τις αφίσες για ξεσηκωμό της εργατιάς στα τζάμια των απέναντι και δίπλα κουφαριών πρώην επιχειρήσεων… δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..Επιστρέφοντας θα δεις το κηδειόχαρτο του γείτονά σου που σάλταρε απ’ τον τρίτο, θα ρίξεις ένα βλέμα στον άστεγο, μισό μέσα στον κάδο, δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..Το ατμ σου έδωσε επιτέλους τα πολυπόθητα 300 ευρουδάκια σου, τα πρώτα και τα τελευταία του μηνού σου. Θα πας στα λίντλ τώρα για τα σαπάκια σου.. φθηνά.. οριακά, δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..Θα κοιτάξεις την τιμή στο μαϊντανό που κόστιζε 50 δραχμές, θα τον πληρώσεις σήμερα 50 λεπτά, θα θυμηθείς τον Παπαδήμο και τον Σιμήτη που σε κάναν ευρωπαίο μπροστά στο ατμ και θα πεις, “δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.”.

.. Στο σπίτι σε περιμένει το λαδερό ή τα μακαρόνια σου, το ψωμάκι σου απ’ τις προσφορές των ημι-ληγμένων, θα φας, θα καταπιείς και το γενόσημο για το άγχος, αλλά δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..Κάνεις σκάιπ με τον αδελφό σου που έχει τώρα τρία χρόνια στην γερμανία οδηγός σε κάβα τούρκου, μαθαίνεις για τα βρισίδια της μπιλντ που σε λένε τεμπελχανά κι άχρηστο, αλλά δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..Θα ανοίξεις την εφημερίδα, την τιβί, θα ενημερωθείς για τους φίλους σου έξω που σε θέλουν ευρωπαίο, θα χαρείς που στο σίτι ανέβηκαν οι μετοχές και ο νταξ πήρε μισή μονάδα απ τις δηλώσεις του Μπλουμ και του Γιουνκέρ… και θα χαρείς διπλά που είσαι ευρωπαίος και που μένεις ευρώπη..

..Ο Μπάμπης του σκάϊ στη θέση του, μαζί με τ’ άλλα παιδιά για την ενημέρωσή σου, με τ’ αφεντικά τους να χρωστάν ο καθένας δύο αεπ , αλλά δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..Ο Τραγάκης, ο Άδωνης, ο Βορίδης, ο Ντινό, η Βούλτ… όλοι οι σωτήρες σου και πάλι στο εικόνισμά σου για να τους φιλάς τα πόδια, δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..Στην οθόνη και η πλούσια κυράτσα που αγαπάει τα παιδιά και βάζει τον χορευταρά με τα μακαρόνια να διαφημίζει τη νέα υπηρεσία συσσιτίων του ιδρύματός της, αλλά δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..Στο άλλο κανάλι ο Σάμι κι ο Βαγγέλης ο τετρα.. πέρατος.. γεωγραφικά μιλόντας και νοητικώς φυσικά… εδώ κι αυτοί.. σα να μη πέρασε μια μέρα, με το δάχτυλο στη μούρη σου κουνηστό κι εθνοσωτήριον, αλλά δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..θα δεις και τα διαφημιστικά με τα καλούδια που δεν σου φτάνουν μια ζωή ν’ αγοράζεις, θα δεις τον τζάμπα να χτυπιέται για πάρτη σου, και τη δεή σου πουλημένη σε μικρή και μεγάλη που σου έστειλε λογαριασμό τρία μηνιάτικα,αλλά δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

.. Κι αφού ενημερωθείς κι αναλογιστείς πως έκανες το χρέος σου ως ανθρωπάκος κι ελληνάκος, θα χαϊδέψεις το βιβλιάριο καταθέσεων με το διψήφιο ποσό πριν το βάλεις κάτω απ’ το μαξιλάρι… αλλά δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

Αυτά διαλέγεις ελληνάκο… ανθρωπάκο.

Όλα υποκοριστικά… ζωούλα, δουλίτσα, σπιτάκι, παιδάκια. Όλα υποκοριστικά, μη τυχόν και τα δουν και του τα πάρουν.

ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ λοιπόν. Αλλά μη λες πως δεν σ’ αρέσει στα τέσσερα κι επαναληπτικώς εις αεί.

Κι όταν γεράσεις και τα παιδιά σου σε ρωτήσουν, τι σημαντικό έκανες στη ζωή σου, απάντα με παρρησία : “Ε… ναι…έζησα τη ζωούλα μου ησύχως κι επιτυχώς”

180 σκέψεις σχετικά με το “Δεν πειράζει ελληνάκο, “μένεις ευρώπη”.”

 1. ΒΟΜΒΑ: Μονόδρομος το κούρεμα των καταθέσεων-ΔΕΙΤΕ το ποσοστό κουρέματος που συζητιέται!

  Δυστυχώς οι πληροφορίες που φτάνουν στο 24ωρο είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτικές!

  Μετά τις δηλώσεις ακόμα και υπουργών περί μη ανοίγματος των τραπεζών την ερχόμενη εβδομάδα, το 24ωρο πληροφορείται ότι το κούρεμα καταθέσεων αποτελεί πλέον μονόδρομο!

  Οι πρώτες συζητήσεις ήδη διεξάγονται προκειμένου να καταλήξουν στο τελικό σχέδιο… όλα αυτά με την προϋπόθεση βέβαια να υπογραφεί άμεσα η συμφωνία!

  Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κούρεμα έως και 40%, ενώ δεν έχουμε ακόμα πληροφόρηση για το αν θα υπάρξει όριο στις καταθέσεις που θα υποστούν κούρεμα.

  24ωρο: Για εκείνους που σπεύδουν να μας πουν κινδυνολόγους, δοσίλογους και γερμανοτσολιάδες έχουμε να πούμε δυο πράγματα!
  1. Σε ό,τι έχουμε γράψει μέχρι σήμερα έχουμε επιβεβαιωθεί, μα σε όλα!
  2. Δοσίλογοι είναι εκείνοι που έφτασαν την Ελλάδα σε αυτό το σημείο!

  Τέρμα τα αστεία…

  (Ἀπό λίνκ πού ἔδωσε ὁ φίλος Ἀλέξανδρος…

  Τήν εἴδηση ἀναμετέδωσε μόλις καί τό…Φιλο – $υριζαίϊκο Κontra.).

  Μου αρέσει!

  1. Ackermann said

   Ιουλίου 1, 2015 στις 9:02 μμ

   Οἱ…Καταθέ$εις σας είναι…ἀ$φαλισμένες στά…$τιβαρά μου…ταμεῖα…

   <bἘγγυώμε…»θα», τό$ο ἅπαντες οἱ…τίμιοι $υνδαιτημόνες μου, ἀλλά καί προ$ωπικά ἐγώ, ὁ…

   …Ackermann.

   (Meow).

   Μου αρέσει!

   1. Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

    ΒΟΜΒΑ: Παραιτείται ο Πάνος Καμμένος

    Από ώρα σε ώρα αναμένεται η παραίτηση του Υπουργού Άμυνας ενώ το κείμενο της παραίτησης είναι ήδη έτοιμο!

    Πληροφορίες που πηγάζουν από το στενό περιβάλλον του Υπουργού κάνουν λόγο για ηρωική έξοδο του Πάνου Καμμένου.

    Μάλιστα οι ίδιες πηγές μας λένε ότι υστερα από μερικά προσχέδιο, έχει καταλήξει και στο τελικό κείμενο παραίτησης.

    Μένει να δούμε την αιτιολογία που θα στηρίξει την έξοδό του από τη συγκυβέρνηση.

    Εδώ οι πληροφορίες διίστανται.
    Ή θα επικαλεστεί το νέο μνημόνιο και την άρνησης του να το υπογράψει μένοντας συνεπής στις δεσμεύσεις του ή διαφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ με τη στροφή του τελευταίου προς την αγκαλιά των δανειστών!

    Μένει να δούμε αν αυτό θα γίνει πριν ή μετά το διάγγελμα Τσίπρα!

    (Ἀπό λίνκ πού ἔδωσε ὁ φίλος Ἀλέξανδρος).

    Μου αρέσει!

  2. ΣΚΑΪ: Το κανάλι με τους φυγόδικους μετόχους που έφαγαν 700 εκ. Ευρώ, μιλά για κούρεμα καταθέσεων.

   Posted by olympiada στο Ιουλίου 1, 2015

   Ackermann said

   Ιουλίου 1, 2015 στις 9:23 μμ

   [..] Ὅταν…

   Ὅταν, «λέμε», κλεί$ουμε ΕΜΕΙΣ οἱ…φερέγγυοι Τραπεζίτες τίς Τράπεζες τῶν Γραικύλων μας, τότε…

   «Τότε», λέμε, θά…$υν – «αἰ$θανθεῖτε» σέ ὅλο της τό…μεγαλεῖο, Τί θά…»πεῖ»

   …Παρα – «Φρο$ύνη». [..]

   Μου αρέσει!

   1. κούκου…!

    [..] Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κούρεμα έως και 40%, ενώ δεν έχουμε ακόμα πληροφόρηση για το αν θα υπάρξει όριο στις καταθέσεις που θα υποστούν κούρεμα. [..]

    …»περα$τικά».

    Μου αρέσει!

  3. Βόμβες Juncker: Μόλις 60 εκατ. χώριζαν Ελλάδα – δανειστές – O Tσίπρας δεν ήθελε συμφωνία για ιδεολογικούς λόγους

   Ο Juncker δήλωσε πως έχει σχέδιο για την Ελλάδα από την ερχόμενη Δευτέρα, σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής, αλλά αρνήθηκε να παράσχει λεπτομέρειες
   Μόλις 60 εκατ. ευρώ χώριζαν Ελλάδα και δανειστές, πριν την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου και να παγώσει επί της ουσίας τις διαπραγματεύσεις…
   «Μόλις 60 εκατ. ευρώ χώριζαν την ελληνική κυβέρνηση από τους θεσμούς», φέρεται να αποκάλυψε ο πρόεδρος της Κομισιόν, J. C. Juncker, μιλώντας σε μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σε μια κεκλυσμένων των θυρών συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
   Στις εν λόγω αποκαλύψεις προέβη η εφημερίδα Politico.
   Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κομισιόν καταγγέλλει πως η ελληνική κυβέρνηση ήταν εκείνη που δεν ήθελε την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές.
   «Ήμασταν τόσο κοντά αλλά η ελληνική πλευρά φαίνεται πως δεν επιθυμούσε πραγματικά την επίτευξη συμφωνίας για ιδεολογικούς λόγους», τονίζει.
   «H ευρωπαϊκή διαπραγματευτική ομάδα ήταν πολύ κοντά σε συμφωνία με την Ελλάδα.
   O Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης αρνήθηκαν τη συμφωνία», φέρεται να αποκάλυψε επίσης ο Juncker.
   «O Juncker μας είπε πως η Ευρώπη ήταν έτοιμη να εκταμιεύσει ευρωπαϊκά κεφάλαια προς την Ελλάδα, αλλά η κυβέρνηση αρνήθηκε την προσφορά», δηλώνει στην εφημερίδα Politico, Ευρωπαίος αξιωματούχος.
   Τρεις διαφορετικές πηγές, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, επιβεβαιώνουν τη διαφορά μόλις των 60 εκατ. ευρώ, ωστόσο, όπως εξηγούν, ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν τους διευκρίνισε πάνω σε τι εντοπιζόταν αυτή η διαφορά.
   Kατά τις ίδιες πληροφορίες, Τσίπρας και Βαρουφάκης άλλαζαν διαρκώς τους όρους της διαπραγμάτευσης και εμφανίζονταν απρόθυμοι για συμφωνία, όσο κι αν προσπαθούσε η ευρωπαϊκή διαπραγματευτική ομάδα.
   «O Juncker κατηγορούσε τον Τσίπρα για ότι έχει συμβεί και εξηγούσε πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία αυτό θα προκύψει από καθαρά ιδεολογικούς λόγους γιατί οι διαφορές δεν ήταν μεγάλες».
   Σύμφωνα με άλλη πηγή, ο Juncker φέρεται επίσης να δήλωσε πως με επικράτηση του όχι στο δημοψήφισμα, η Ελλάδα φεύγει από το ευρώ».
   Μάλιστα ο Juncker δήλωσε πως έχει σχέδιο για την Ελλάδα από την ερχόμενη Δευτέρα, σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής, αλλά αρνήθηκε να παράσχει λεπτομέρειες.

   Μου αρέσει!

 2. GOOD OLD «HARD LEARNED» FACTS & TRICKS said

  (first posted)Ιουνίου 30, 2015 στις 2:09 πμ

  Προσωπικα, ακομμάτιστα και λόγω τιμής,
  Οι «θεσμοί» μου θυμίζουν τον εβραίο καταστηματάρχη, που όταν πήγαινες να φύγεις, επειδή το παλτό (ας πούμε) ήταν ακριβό, σε ακολουθούσε μέχρι έξω και σε κάθε βήμα σου έκοβε ακόμη κάτι.
  Κι έτσι και ήταν Δευτέρα πρωϊ και ήσουν ο πρώτος πελάτης, όπως είναι καλή ώρα η Ελλάδα που είναι η πρώτη που πάει «δήθεν» προς την πόρτα, του το έπαιρνες στο «όσa-όσa».

  Προσέξτε λοιπόν να δείτε που, κάθε μέρα ή σε κάθε βήμα, θα κατεβαίνουν λίγο-λίγο και που μέχρι το Σάββατο θα έχουν πέσει μόνοι τους στα μισά.

  Όσο ο Αλέξης τους παίζει το πιό παλιό παιχνίδι, (όπως είπαμε πιό πάνω και που καταφανέστατα κάνει), άσχετα αν εμείς δεν χαμπαριάζουμε, να δείτε που Δευτέρα πρωΐ θα του κάνουν κι ενα ακόμη παλτό δώρο, με ασορτί γάντια και κασκόλ.

  Ξεχάστε για λίγο τα δεξιά και τα αριστερά, τους αριθμούς, τα είπε ο έτσι και η τάδε (τα ναί αλλά και τα όμως και ενα σωρό επεξηγήσεις με ποσά και ημερομηνίες και αριθμούς) και δείτε την προπαγάνδα, που πήρε χαμπάρι την πονηρή την φτιάξη και που αθελά της έντρομη το μαρτύρησε ανοίγοντας πύρ.

  Σκαρφαλώστε στην μάντρα να δειτε ΤΟ ενα και μοναδικό ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ που στρωνόταν πέντε μήνες τώρα, με όλες τις πρωταρχικές αλλά και προαπαιτούμενες διαπραγματεύσεις (τραπέζι-τσόχα-τράπουλα-ξηρούς καρπούς κ.α.) που μόλις άρχισε, αλλά και που κανείς δεν είχε μέχρι τώρα πάρει «πρέφα».

  You never count your moneyWhen you’re sittin’ at the tableThere’ll be time enough for countin’When the dealin’s done !

  ― ΓΡΑΦΕΙ «ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ» (from Las Vegas Nevada)
  ― 2η τοιχοκόλληση

  Μου αρέσει!

 3. Επίθεση Σακελλαρίδη σε όσους μιλούν για capital control στις τράπεζες

  Μαΐου 25, 2015

  Ανυπόστατα χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης τα σενάρια περί ελέγχου στις κινήσεις κεφαλαίων από τις τράπεζες.

  «Δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα» είπε ο κ. Σακελλαρίδης απαντώντας στις δηλώσεις και της Ντόρας Μπακογιάννη.
  «Ανεύθυνα και πολιτικά υποκινούμενα τα σενάρια περί ελέγχου στις κινήσεις των κεφαλαίων από τις τράπεζες», είπε ο Γ. Σακελλαρίδης.

  h–p://olympia.gr/2015/05/25/%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CF%8C%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%B3/

  Μου αρέσει!

 4. Αγαπητή Ντόρα, ξημέρωσε Τετάρτη, οι Τράπεζες είναι ανοιχτές και τα ΑΤΜ βγάζουν όσα λεφτά θέλουμε…

  Ιουνίου 3, 2015

  Μόνο κάποια δισ. Ευρώ μετακόμισαν για «σιγουριά» στα ξένα μιας και οι έχοντες συμπατριώτες μας σε άκουσαν, εσένα και κάτι τύπους σαν τον Πορτοσάλτε και τα μετέφεραν στην αλλοδαπή.
  Αλλά καλά να πάθουμε, εσύ δεν φταις, εμείς τα αιώνια κορόιδα που σας έχουμε και σας πληρώνουμε για να μας κυβερνάτε και να υπερασπίζεστε τα συμφέροντα της χώρας.
  Της χώρας, αυτής της χώρας, γιατί σε κάποιες άλλες χώρες δεν θα έφτανε ούτε η συγνώμη σου…
  Κατάλαβες Ντόρα;
  Για να μη σε αδικήσω, να θυμηθούμε ακριβώς τι είπες το πρωί της Δευτέρας 25 Μαΐου:
  «αν δεν έχουμε συμφωνία μέχρι την Παρασκευή, φοβάμαι ότι το Σαββατοκύριακο, που είναι και τριήμερο, θα υπάρξει έλεγχος κεφαλαίων στις τράπεζες, το λεγόμενο capital control», όπως συνέβη και στην Κύπρο, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη.
  Και πρόσθεσε: «Θα πηγαίνουμε στα ΑΤΜ των τραπεζών και δεν θα μπορούμε να κάνουμε ανάληψη παρά μέχρι ένα όριο. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει τι ακολουθεί αν δεν υπάρξει συμφωνία έως την Παρασκευή».
  Καλή σου μέρα Ντόρα…

  h–p://olympia.gr/2015/06/03/%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CF%80%CE%B7%CF%84%CE%AE-%CE%BD%CF%84%CF%8C%CF%81%CE%B1-%CE%BE%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7-%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%AC/

  Μου αρέσει!

  1. 1000 ευρά κάθε μέρα σήκωνα δρακουλοπατατάκι.Θάνατος στούς Συριζανελλ,
   πώς θα αγοράσω το συνολάκι το Σανέλ,;!μου λές δρακουλοπατατάκι;!
   υγ με 50 ευρώ πόσα σακουλάκια δρακουλοπατατάκια αγοράζεις;😜

   Μου αρέσει!

 5. ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΑΠ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ,ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ , ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΗΡΩΕΣ ΟΙ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ. ΜΗΝ ΠΕΣΕΙΣ ΑΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΣΠΕΚΟΥΛΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΟΥΡΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΟΡΕΙΑ ΗΛΙΚΙΟΜΕΝΩΝ ΚΛΠ.

  Μου αρέσει!

   1. Και εσυ Ακη μαστορας στην παραπλανηση αν πιστευεις οτι ψηφιζοντας ΝΑΙ θα σε λυπηθουν οι Σαϊλοκ της ΕΕ που απο το 2008 κοβουν λιβρα-λιβρα το κρεας απο σωμα την χωρας

    Αλλα σαματις νοιαστηκες και ποτε σου για κανεναν αλλον περα απο τον εαυτουλη σου ;

    Μου αρέσει!

   2. Αν νοιαζόμουν τον εαυτούλη μου, θα φώναζα και εγώ για τους φόρους και τα άλλα κόστη που έχουν φέρει τα Μνημόνια. Η δραχμή με βολεύει μια χαρά, αλλά δεν είμαι πατριώτης της τσέπης, γι’ αυτό προτιμώ το Ευρώ. Οπότε, να λείπουν τα υπονοούμενα.

    Όσον αφορά στο δημοψήφισμα, ο Τσίπρας σάς έχει πει ανοιχτά ότι θα πάει για συμφωνία ακόμα και σε περίπτωση που βγει το ΟΧΙ.

    Μέχρι πριν μερικές μέρες τον βρίζατε επειδή ΥΠΕΓΡΑΨΕ πρόταση συμφωνίας με 8 δις φόρους, που μέχρι και το ΔΝΤ τού είπε ότι είναι υφεσιακά μέτρα. Πώς ξανασηκώσατε τις… επαναστατικές παντιέρες επειδή προκήρυξε δημοψήφισμα, εσείς ξέρετε. Αλλάζετε άποψη και ελπίδες σαν τις σβούρες.

    Άσε δηλαδή που ούτε τι ψηφίζετε δεν ξέρετε. Η συμφωνία που υποτίθεται ότι θα εγκρίνει ή θα απορρίψει το δημοψήφισμα, ΔΕΝ ισχύει. Την απέσυραν οι Ευρωπαίοι το Σάββατο. Πάει λέμε – καπούτ!

    Οπότε, τι ψηφίζετε; Ψηφίζετε τη φαντασίωση ότι ΟΧΙ = ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ενώ όλος ο πλανήτης σάς λέει ότι ΟΧΙ = δραχμή.

    Προσωπικά είμαι υπέρ του ΝΑΙ και κάνω τα λίγα που μπορώ υπέρ του. Αλλά, μας αξίζει το ΟΧΙ και ίσως πρέπει να το ζήσουμε για να ξυπνήσουν οι αφελείς…

    Μου αρέσει!

   3. Α, δεν σας είπα και το καλύτερο.

    Σε περίπτωση ΝΑΙ, ο Τσίπρας δεν θα φέρει καν την όποια συμφωνία στη Βουλή. Θα τη θεωρήσει υπερψηφισμένη και θα φέρνει μόνο τους εφαρμοστικούς νόμους.

    Σε περίπτωση ΟΧΙ, θα πάει να ζητήσει 29 δις και μετά από κάμποσες αγκαλιές με τη Μέρκελ, θα επιστρέψει με 30-40 (συν το Μνημόνιο 3).

    Με άλλα λόγια, πάλι θα βρίζετε από την επόμενη εβδομάδα. 🙂

    Μου αρέσει!

 6. Ο τσίπρας πριν τις εκλογές δήλωσε ότι «συριζα = μένουμε ευρώπη». Αφού απέτυχε να τους πείσει να αλλάξουν τους όρους της χρηματοδότησης, θα τους αλλάξει γνώμη τώρα με το δημοψήφισμα; Σιγά τα αίματα. Στην ΕΕ, όσο πιο αναξιόπιστος είσαι τόσο σκληρότεροι οι όροι. Λέει ότι φταίει το νεοφιλελε στήσιμο της ευρωζώνης. Τώρα το θυμήθηκε; Όταν μας έλεγε να τον ψηφίσουμε και έλεγε ναι στην ευρώπη, δεν το ήξερε; Τους λέει τώρα «δώστε μας λεφτά να κάνουμε ένα κόκκινο σοσιαλιστικό πείραμα-θεραπεία γιατί η νεοφιλελεύθερη θεραπεία σας απέτυχε». Λες και φτάσαμε εδώ εξαιτίας της κακής θεραπείας μόνο. Δλδ δεν φταίει καθόλου το ότι η οικονομία μας ήταν φούσκα πριν το 2010, ότι τη βγάζαμε με δανεικά από τις αγορές, καναμε μεγάλες σπατάλες, ότι είχαμε διαφθορά και γραφειοκρατία, φοροδιαφυγή και μικρή παραγωγή; Οτι χρεοκοπήσαμε το 2010 το ξεχάσαμε; Χρεοκοπημένοι και φτωχοί ουσιαστικά ήμασταν ένα-δύο χρόνια πριν τα μνημόνια. Χρεοκοπημένοι και φτωχοί είμαστε και τώρα, μέσα στην ευρώπη. Το ίδιο φτωχοί θα είμαστε αν φύγουμε έξω από την ευρώπη. Όμως δεν μπορούμε να ξέρουμε σε ποιό πλαίσιο είναι χειρότερα ή καλύτερα να είσαι φτωχός γιατί δεν ξέρουμε που θα βρεθούμε αν φύγουμε εκτός ευρώ ώστε να κάνουμε τη σύγκριση με αυτό που ζούμε τώρα. Επίσης αν δεν έχεις συγκεκριμένη πληροφόρηση για το πως θα είναι εκτός ευρώπης, δεν ξέρεις αν θα μπορέσεις να ξαναχτίσεις τη χώρα. Νομίζω ότι το ευρωπαικο πλαίσιο, με σκληρή δουλεια, μεγάλες θυσίες, μετά από πολλά χρόνια, σου δίνει τη δυνατότητα να ξαναχτίσεις τη χώρα απλά και μόνο γιατί είναι *επιβεβλημένο* να λειτουργείς ως ανεπτυγμένη χώρα. Πρεπει να ξεχασουμε ότι θα καλοπερασουμε για τα επομενα πεντε-δεκα χρονια. Δεν χωράνε μ@λ@κιες στην ΕΕ. Ούτε δικαιολογίες και ατέλειωτη κλ@ψομ..νία και παιδιάστικες δικαιολογίες. Κανένας δεν μας χρωσταει τίποτα, και αν μας χρωστάει δεν θα μας το δώσει γιατί δεν έχουμε ισχύ, μυαλό και συμμάχους να το διεκδικήσουμε. Αν είχαμε μυαλο δεν θα ειχαμ εχρεοκοπήσει. Πρέπει να στρωθούμε να δουλέψουμε γιατί τον μπατίρη κανένας δεν τον σέβεται, ούτε κερδίζεις ισχύ και σεβασμό με απειλές, κλαματα και δράματα. Απορώ πως μια χώρα με παράδοση μαχητών κατέληξε να είναι κλαψιάρικη, συνέχεια με παράπονα, ότι μας φταίνε οι άλλοι, κ.α. Ο τσιπρας λεει κατι πραγματα που τα λένε παιδιά του δημοτικού (μας εκοψαν τη χρηματοδοτηση, δεν το περιμενα). Αφου ρε μεγαλε εισαι σε μαχη, γιατί κατηγορεις τους αντιπάλους σου που σε νικησαν; Με την πρωτη γερη που εφαγες επεσες κατω. Στο κατω-κατω σε νικησαν χρησιμοποιώντας τους κανόνες του παιχνιδιού. 30 Ιουνιου έληγε το προγραμμα, εσυ αποφασισες να βαλεις καπιταλ κοντρολς για να προλαβεις τα χειροτερα. Φανταστείτε τους Σπαρτιάτες ή τους Αθηναίους να σκέπτονταν σαν εμάς. Θα είχαν μεγαλουργησει; Οι ευρωπαίοι σεβονται τους ανεξαρτητους οικονομικά, τους εργατικούς, και δεν αναζητούν δικαιολογίες για τις αποτυχίες τους, ούτε παραπονιούνται. Στηρίζονται στον εαυτό τους και σε συμμάχους. Δλδ. αν ο τσίπρας δεν μπορεί να τους πείσει να τον εμπιστευτούν, θα μας βγάλει από την ευρώπη; Το έντιμο είναι να δώσει τη σκυτάλη σε κάποιον άλλον αφού απέτυχε στο chicken-game εχθές τα μεσανυχτα.

  Μου αρέσει!

 7. Σκέψου, μετά από όλα αυτά που έχουν περάσει οι Έλληνες κάτω από την τρομοκρατική ομπρέλα της Ευρώπης να φοβούνται να ελευθερωθούν από αυτή. Πέστε μου τι δείγματα έχει δείξει αυτή η κυβέρνηση έως τώρα που να αποδεικνύει ότι είναι δίπλα στον Έλληνα πολίτη.;;

  Δεν τους είδαμε να θέλουν να συγκρουστούν πραγματικά με την εγχώριο διεφθαρμένη ελίτ ούτε με την ξένη.
  Στο διάγγελμά του΄ο Τσίπρας αναφέρθηκε μόνο στο ξένο σύστημα διαπλοκής -για λόγους εντυπωσιασμού-
  καλύπτοντας τους Έλληνες συνεργάτες τους. Δηλαδή, αθωώνοντας το ένα μέρος που συνεργάζεται με το άλλο αυτομάτως αθωώνεις και τα δύο, άρα ψεύδεσαι μπροστά σε ένα λαό χιλιοβασανισμένο.

  Στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ είπε ότι έχει κάνει βήματα για την ανθρωπιστική κρίση που περνάνε οι Έλληνες.
  Το ταμείο ανεργίας συνεχίζεται να δίνεται μόνο για ένα χρόνο μετά την απόλυση και όχι μέχρι να βρει κάποιος εργασία όπως γίνεται στο εξωτερικό. Οι εταιρείες κλείνουν η μία μετά την άλλη και οι σκέψεις για το μέλλον είναι καταθλιπτικές. Η πίστωση για τη δωρεάν παροχή ορισμένων κιλοβατόρων ρεύματος ακόμα δεν έχει ξεκινήσει.
  Η κάρτα αλληλεγγύης για την επιδότηση σίτισης δεν έχει ούτε κι αυτή σταλεί στους δικαιούχους- Η κάρτα της ντροπής με τα δωρεάν 70 ευρώ το μήνα που θα πρέπει για να επιβιώσεις να κάνεις ανακύκλωση τον εμετό σου..
  Παρόλα αυτά σου επέβαλλαν τον Ένφια κι ας βλέπουν την αδυναμία σου να ξεχρεώσεις τα προηγούμενα χαράτσια, μαζί με τους υπόλοιπους λογαριασμούς.
  Πάλι νιώθεις το ίδιο αδιέξοδο όπως και πριν, ανυπεράσπιστος/απροστάτευτη, Και βλέπεις τους άλλους με τα πενήντα σπίτια.. Αν ήθελε η κυβέρνηση αν ενδιαφερόταν για ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ θα το λέω πάντα θα είχε λυθεί το πρόβλημα της ανισότητας μέσα στην Ελλάδα σε μια νύχτα.
  Δεν θα υπήρχαν άνθρωποι με περισσότερα από δύο σπίτια αλλά όλοι θα είχαν από ένα. Δεν θα υπήρχαν άδεια μικρά πιάτα ή μεγάλα, αλλά κανονικά. ..
  Έπειτα από πλήρη περιφρόνηση και αδιαφορία από τους κυβερνώντες προς τον καθημερινό Έλληνα, τώρα χρειάζονται και πάλι την εμπιστοσύνη του. Να πάρει μέρος σε ένα δημοψήφισμα που παίρνει διαφορετική ανάγνωση, διχάζει και μπορεί να έχει άγνωστες συνέπειες.
  Σαν να μπαίνεις στο αεροπλάνο και ξαφνικά να βλέπεις τον Τσίπρα και το Βαρουφάκη στο πιλοτήριο!!.

  Το μόνο που με παρακινεί να πάω να ψηφίσω την Κυριακή, είναι η ερμηνεία που θα δώσει η δική μου αποχή στους ξένους νταβατζήδες. .

  Μου αρέσει!

 8. ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΧΡΕΟΚΟΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ …

  ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ…

  ΕΙΧΑΜΕ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ

  ΧΡΟΝΙΑ…

  ΑΠΛΑ ΜΑΚΡΟΘΥΜΟΥΣΕ…

  ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ..ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ…

  ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΑΜΕ.. ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΛΛΗ

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΑΜΑΧΗΤΙ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΕΧΘΡΟ ΜΑΣ…

  ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΤΑΝΤΗΣΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΦΡΟΝΑ ΠΛΟΥΣΙΟ…

  ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ Η ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΘΕΟ ΜΑΣ…

  ΚΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ…

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s