Η επόμενη μέρα θα ανήκει στην Ελλάδα: Εννέα μεγάλες αλήθειες προς την “κάθαρση” του δράματος

Του Νίκου Σταματάκη

Καθώς το ελληνικό δράμα πλησιάζει στην κορύφωσή του παρατηρούμε με ικανοποίηση τον Ελληνα πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί με ιδιαίτερη επιδεξιότητα το σπουδαιότερο όπλο του, το «μεγάφωνο παγκόσμιας εμβέλειας», το οποίο πολύ έγκαιρα είχαμε αναλύσει αμέσως μετά την ανάδειξή του στην πρωθυπουργία (http://mignatiou.com/2015/01/ena-megafono-pagkosmias-emvelias-to-spoudeotero-oplo-tou-alexi-tsipra/) στο τέλος Ιανουαρίου.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη ενώπιον των ηγετών των χωρών BRICS υπήρξε μια σπανιότατη στιγμή στην σύγχρονη ελληνική ιστορία που η ελληνική φωνή αντήχησε γεμάτη ουσία και ζωντάνια μέχρι τα έσχατα της Οικουμένης. Ταυτόχρονα, η υπογραφή της προκαταρκτικής ελληνορωσικής συμφωνίας για τον νέο αγωγό φυσικού αερίου ήταν ένα άμεσο πρακτικό μέτρο απεγκλωβισμού της χώρας από τα τωρινά αδιέξοδα. Τέλος, η κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Ιωάννη Καποδίστρια με την απότιση τιμής στον μεγάλο Ελληνα και Ευρωπαίο ηγέτη – πέρα από τους συμβολισμούς της ιστορικής ελληνορωσικής φιλίας – ήταν ένα επίκαιρο σημείο αναφοράς στον πατριωτισμό και την ενότητα (την τόσο αναγκαία στην κρίσιμη αυτή φάση) του ελληνικού έθνους.

Τώρα που η 5μηνη διαπραγματευτική περιπέτεια πλησιάζει στο τέλος της αποκαλύπτεται επιτέλους ολόγυμνη η αλήθεια για τους βασικούς υπαίτιους και τα γεγονότα που οδήγησαν στην μνημονιακή καταστροφή της Ελλάδας, με την πρόσφατη παρουσίαση της εξαίρετης έρευνας-βιβλίου του Μιχάλη Ιγνατίου. Αλλά ακόμα περισσότερο αποκαλύπτεται η αλήθεια για την πραγματική ουσία των δανείων που δήθεν «έσωσαν» την Ελλάδα. Να λοιπόν ποιες είναι οι σκληρές αλήθειες τις οποίες δεν τολμούσαν μέχρι πρόσφατα να παρουσιάσουν ανοιχτά οι δανειστές και τα φερέφωνά τους:

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΩΤΗ: Από τον πακτωλό των 300 και πλέον δις ευρώ του ελληνικού χρέους σχετικά ελάχιστα είναι το ποσά που εκταμιεύθηκαν από τα ταμεία των δανειστών και έφθασαν στην ελληνική οικονομία. Τα δάνεια προς την Ελλάδα ήταν στην ουσία λογιστικές εγγραφές που κύριο σκοπό είχαν τη διάσωση των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ: Κατά συνέπεια των παραπάνω κανένας Ευρωπαίος – και ειδικά γερμανός – φορολογούμενος δεν πλήρωσε σχεδόν τίποτα για να «σωθεί» η Ελλάδα. Αντίθετα η Γερμανία κυρίως – αλλά και οι άλλες χώρες της Ε.Ε. – αποκόμισαν κέρδος από τους τόκους των ελληνικών χρεών. Ειδικά η Γερμανία εκτός από τους τόκους βγήκε κερδισμένη με την αναδιαπραγμάτευση του συνόλου του γερμανικού δημόσιου χρέους με αρνητικά (!) επιτόκια… Τέλος η Γερμανία είναι η μεγάλη κερδισμένη τόσο από την εισαγωγή του ευρώ όσο και από τις ακολουθούμενες πολιτικές λιτότητας αφού το άμεσο πρακτικό τους αποτέλεσμα είναι η γιγάντωση των γερμανικών εξαγωγών σε βάρος κυρίως των χωρών της Νότιας Ευρώπης. Αλλά μέχρι πότε η ποδηγέτηση του συνόλου της Ευρώπης για εξυπηρέτηση των πάντοτε αρπακτικών ενστίκτων των Γερμανών θα ονομάζεται «ευρωπαϊκή ενότητα» και ακόμα περισσότερο «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη»;

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΡΙΤΗ: Το ελληνικό πρόγραμμα εισήχθη κατά παράβαση του καταστατικού του ΔΝΤ (το οποίο με απαράδεκτους χειρισμούς άλλαξαν εν μια νυκτί) επειδή προέβλεπε μόνο περικοπές δημοσίων δαπανών και μειώσεις μισθών χωρίς ταυτόχρονο «κούρεμα» του χρέους. Το ΔΝΤ έχει άπειρες φορές παραδεχτεί τα τεράστια λάθη του και ακόμη και πριν λίγες μέρες απαιτούσε από την ΕΚΤ και τους Ευρωπαίους κούρεμα του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ. Το κούρεμα του χρέους είναι πλέον αναπόφευκτο και το μόνο που συζητείται είναι ο τρόπος. Είχαμε κατ’επανάληψη προτείνει την διαγραφή του χρέους με πρωτοβουλία της Γερμανίας με συμψηφισμό του με τις οφειλόμενες στην Ελλάδα πολεμικές αποζημιώσεις. Η πρόταση αυτή είναι ακόμα στο τραπέζι όπως δείχνουν οι δηλώσεις ανωτάτων Γερμανών επισήμων και αναμένονται περαιτέρω εξελίξεις κατά την επικείμενη επίσκεψη του Ελληνα Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου στην Γερμανία τον Ιούλιο. Προφανώς συζητούνται πολλές άλλες ιδέες για το ουσιαστικό κούρεμα του χρέους από τον μηδενισμό των επιτοκίων έως την επιμήκυνση της αποπληρωμής, αλλά επίσης και διάφορες εκδοχές της ανταλλαγής μέρος του χρέους με ομόλογα ευρωπαϊκών οικονομικών θεσμών. Οποια και να είναι η τελική απόφαση ένα είναι βέβαιο, ότι θα υπάρξει κούρεμα του χρέους και τούτο από μόνο του θα αποτελεί μια τεράστια ελληνική νίκη.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ: Χωρίς γενναία αναπτυξιακή χρηματοδότηση κανένα κούρεμα και καμία περικοπή μισθών και συντάξεων δεν πρόκειται να φέρει την ελληνική άνοιξη.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΚΤΗ: Εάν παρελπίδα οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν και φτάσουμε σε Grexit οι απώλειες των δανειστών θα είναι τεράστιες: Σε περίπου 200 δις ευρώ υπολογίζονται μόνο οι άμεσες απώλειες Γερμανίας και Γαλλίας, ενώ αν συνυπολογιστούν και τα ποσά που έχουν επενδυθεί σε διαφόρων μορφών ευρωπαϊκά ομόλογα λιγότερο ή περισσότερο συνδεμένα με το ελληνικό χρέος τότε οι απώλειες στο τραπεζικό σύστημα ξεπερνούν το 1 τρις… Αλλά οι οικονομικές αυτές «χασούρες» είναι ένα τίποτα μπροστά στην καταστροφή που θα φέρει μια αποχώρηση της Ελλάδας – κυρίως λόγω της απώλειας εμπιστοσύνης τόσο προς την Ευρωζώνη όσο και τους δυτικούς θεσμούς (κυρίως ΔΝΤ και διεθνές κλεπτοκρατικό – ναι ας πούμε επιτέλους τα πράγματα με το όνομά τους: ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΚΟ δυτικό τραπεζικό σύστημα). Για το λόγο αυτό ακριβώς η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην σύνοδο των BRICS στην Αγία Πετρούπολη είχε τόσο μεγάλη σημασία και απήχησε: έφτασε επιτέλους η ώρα να δούμε αν οι άκαμπτοι δανειστές θα μάθουν να χορεύουν πεντοζάλη….

ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΒΔΟΜΗ: Οποια και αν είναι η τελική κατάληξη του δράματος το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν οι δανειστές και όχι η Ελλάδα. Η Ελλάδα – σύμφωνα με τους εγκυρότερους οικονομολόγους και στις δύο ακτές του Ατλαντικού – διακινδυνεύει ένα ή το πολύ δύο χρόνια μεγάλων δυσκολιών στην πορεία προς ένα νέο νομισματικό καθεστώς. Αλλά μετά τα 5 χρόνια μνημονιακής καταστροφής ο μέσος έλληνας δεν έχει πλέον να χάσει πολλά. Και αντιμετωπίζει την πιθανότητα αυτή με την αδιαφορία του «βρεγμένου που δεν φοβάται τη βροχή»…

ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΓΔΟΗ: Το μεγαλύτερο σφάλμα των δανειστών είναι αυτός ακριβώς ο λάθος υπολογισμός τους ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ελληνικός λαός θα λυγίσουν υπό το βάρος των απειλών και των απαιτήσεων. Με λάθος λαό και με λάθος χώρα τα έβαλαν… Καλό θα ήταν να μελετούσαν λίγη ιστορία πριν κάνουν τις αδέξιες κινήσεις τους… Οι έλληνες ζουν σε μια από τις όμορφες γωνιές της Γής, σε μια χώρα με ανυπέρβλητη φυσική ομορφιά και τεράστια γεωπολιτική αξία. Και έχουν επενδύσει τα χρήματά τους και την όλη την αγάπη τους στη χώρα αυτή. Κάθε ελληνική οικογένεια όλων των τάξεων κατέχει ένα κομμάτι της ελληνικής γής, ενώ τα ποσοστά ιδιοκατοίκησης είναι στην παγκόσμια κορυφή. Αυτός είναι και ο μεγάλος ελληνικός πλούτος – τον οποίο φυσικά οι έλληνες δεν θα αφήσουν κανένα ξένο να αρπάξει μέσω πλειστηριασμών και λοιπών τραπεζικών παιγνίων… Αυτός ο πλούτος θα έχει την ίδια αξία είτε εντός είτε εκτός του ευρώ. Όπως σημειώσαμε και άλλοτε, η μισή Σαντορίνη έχει την ίδια «ανταλλακτική» αξία με ολόκληρη την Εσθονία…. Και η βάση της Σούδας, σύμφωνα με τις εσωτερικές αναλύσεις του αμερικανικού στρατού, κατατάσσεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως σε στρατηγική αξία….

ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝΑΤΗ: Αλλά η μεγαλύτερη περιουσία των Ελλήνων είναι η ταυτότητά μας, ο πολιτισμός μας και ο εθνικός μας χαρακτήρας (ο οποίος φυσικά ενίοτε μετατρέπεται και στο μεγαλύτερό μας μειονέκτημα)… Ο πλούτος μας εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια πηγάζει από το γεγονός ότι ΠΟΤΕ δεν κλειστήκαμε στα όρια της μητροπολιτικής Ελλάδας, η οποία ως «χώρα/κράτος» έχει χρεοκοπήσει πολλές φορές και ως «γεωγραφικό χώρος» θα λέγαμε ότι ήταν «εξ υπαρχής χρεοκοπημένη» καθώς ποτέ δεν είχε αρκετά για να θρέψει τα παιδιά της – και τα λίγα που είχε τα σπαταλούσαν και τα έκλεβαν οι συνήθως διεφθαρμένες ηγεσίες… Η χρεοκοπία του ελλαδικού κράτους σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει και χρεοκοπία του Ελληνισμού, μάλλον το αντίθετο. Με τις σωστές προϋποθέσεις, και κυρίως με μια φωτισμένη ηγεσία και με ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, η χρεοκοπία του ελλαδικού κράτους μπορεί να είναι το πρώτο βήμα στη νέα ελληνική αναγέννηση… Καίριο ρόλο στην πορεία αυτή θα παίξει η λειτουργική ενσωμάτωση του απόδημου Ελληνισμού στους πολιτικούς και άλλους θεσμούς της νέας Ελλάδας.

Θα κλείσουμε τέλος με μια παρατήρηση ιδιαίτερης αξίας. Ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Γιάνης Βαρουφάκης μπορεί να διέπραξαν σφάλματα σε μια τόσο δύσκολη διαπραγμάτευση αλλά δεν λύγισαν και ελπίζουμε να μην λυγίσουν έως το τέλος. Ζούμε αληθινά ιστορικές στιγμές. Το στίγμα των επερχόμενων εξελίξεων – και τούτο περιέργως πέρασε απαρατήρητο – βρίσκεται στην αποστροφή της ομιλίας του έλληνα πρωθυπουργού στην Αγία Πετρούπολη όπου έκανε έκκληση προς τους έλληνες να ανοίξουν τα πανιά τους και να απλώσουν το επιχειρηματικό τους δαιμόνιο με τον ίδιο προαιώνιο τρόπο που έφερε τον Ελληνισμό πάντοτε σε ρόλο πρωταγωνιστή στην Οικουμένη.

Εκεί βρίσκεται και το κριτήριο της τελικής επιτυχίας της κυβέρνησης και όχι απλά στην υπογραφή μιας θετικής συμφωνίας – που όλα δείχνουν ότι είναι προ των πυλών. Δηλαδή να προχωρήσει επιτέλους με ταχύτητα στην κάθαρση των εγκλημάτων του παρελθόντος και την τιμωρία των υπευθύνων έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα γενιά ελλήνων που να είναι πρώτα επιχειρηματίες και επιστήμονες και μόνο κατά δεύτερο λόγο «πολιτικά όντα». Αυτή τη νέα γενιά πρέπει να εμπνεύσει η ηγεσία των Τσίπρα και Βαρουφάκη, αυτή τη γενιά πρέπει να φέρουν στο προσκήνιο στην πορεία την Αναγέννηση του Ελληνισμού… Και για να το καταφέρει αυτό ο – αποδεδειγμένα ικανός – πολιτικός ηγέτης κ. Τσίπρας πρέπει να καταφέρει να βάλει στην άκρη τα βαρίδια του «κρατισμού» που αποτελούν και την πραγματική τροχοπέδη προς το αύριο. Ιδωμεν…

http://mignatiou.com/2015/06/i-epomeni-mera-tha-aniki-stin-ellada-ennea-megales-alithies-pros-tin-katharsi-tou-dramatos/

43 σκέψεις σχετικά με το “Η επόμενη μέρα θα ανήκει στην Ελλάδα: Εννέα μεγάλες αλήθειες προς την “κάθαρση” του δράματος”

 1. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι αφου ανοιξαμε την ΕΡΤ την οποια πληρωνουμε οι Ελληνες πολιτες,σημερα κυριακη που ολα τα καναλια, τα μνημονιακα ,χυνουν χολη κατα των χειρισμων του τσιπρα,η ΕΡΤ ψελνει απο το πρωι και ουτε τη συναντηση στη ρωσια δεν ανεδειξε!Μηπως τα κομποσκοινια υπερτερουν των αθεων συριζαιων;Παρεπιμπτοντως και λογω που η κυβερνηση ψαχνει λεφτα αντι να αυξανει τους φορους μας μηπως μπορει να φορολογησει την εκκλησιαστικη περιουσια;Αν δεν κανω λαθος στην κακια γερμανια οι καθολικοι πληρωνουν φορο,ας φορολογησουν αναλογα και οι δικοιμας τους ορθοδοξους και βγηκαν τα 600 εκατομμυρια της συμφωνιας!

  Μου αρέσει!

  1. ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΩΤΗ

   Οι Έλληνες έχουν μαζέψει τρισεκατομμύρια τα τελευταία 70 χρόνια

   που μπορούν να δανειστούν ΑΤΟΚΑ για 30-40-50 και 100 χρόνια

   ανοίξτε

   WORLD BANK

   πατείστε την μετάφραση στα ελληνικά

   και διαβάστε

   να μάθετε τι κρύβουν οι επικυρίαρχοι από τους λαούς του κόσμου

   Μου αρέσει!

 2. Στην ιδιοσυγκρασία μας, εμάς των Ελλήνων, ταιριάζουν :
  – η άμεση Δημοκρατία και,
  – η ελευθερία έκπτυξης των ικανοτήτων μας.
  αυτά και μόνο αρκούν γιά να απογειωθούμε πραγματικά σε ελάχιστα χρόνια.

  Όποιοι βιάζονται να παραλληλίσουν :
  – την άμεση Δημοκρατία με ανευθυνότητα, να μάθουν πρώτα τους κανόνες με τους οποίους λειτουργούσε η άμεση Δημοκρατία.
  – την ελευθερία με ασυδοσία, να μάθουν επίσης τι επέσυρε η παράβαση των νόμων στην άμεση Δημοκρατία.

  Μου αρέσει!

 3. Συμψηφισμός του παράνομου χρέους με τις πολεμικές αποζημιώσεις;;;;;;;;;;;;;;;
  Το αίμα των προγόνων μας «κύριε» Σταματάκη…δεν συμψηφίζεται ούτε ξεχνιέται…

  Μου αρέσει!

 4. ΟΧΙ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ!

  ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!

  ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΑΛΛΙΩΣ….

  ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΠΗΚΑΜΕ ΩΣ ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!

  ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΤΑΙΡΕΣ!

  Μου αρέσει!

 5. Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε όλη την ομιλία του.
  Ο τσίπρας κατέχει την ρητορική και έχει πάθος που πείθει,
  τα επιχειρήματα που του δίνουν οι δικοί του καλά επίσης,
  θα μπορούσα να ήμουν συριζαιος, αν δεν είχε αυτή την λόξα
  και συμπάθεια σε αναρχικούς και λαθρομετανάστες, κρίμα!

  Μου αρέσει!

   1. Ποιον Πανούση;

    Τον ΔΗΜΑΡίτη που συγκυβερνούσε με τους Σαμαροβενιζέλους κι έλεγε ΝΑΙ σε ΟΛΑ;

    Αυτόν που έχει πιάσει στασίδι στο ΜΕΓΚΑ και πιέζει σαν τρελός να υπογράψει ο Τσίπρας όποιο χαρτί του φέρουνε μπροστά του, αρκεί να μη χάσει τα ΕΥΡΩ-πέη του;

    Αυτόν που εγκρίνει η αμερικανική πρεσβεία για Υπουργό;

    Μου αρέσει!

   2. O Πανούσης είναι ο μόνος λόγος που δεν έχουμε γίνει εντελώς ζούγκλα.Βέβαια τα παιδιά των λουλουδιών θέλουν να τον φάνε και να βάλουν κανενα άπλυτο ελευθέρων ηθών..

    Μου αρέσει!

 6. Προσοχή, όμως, διότι η παγκόσμια οικονομική Λερναία Ύδρα και οι ντόπιοι υποτακτικοί της, δεν θα υποχωρήσουν χωρίς να αποσπάσουν ότι μπορούν από τα μέχρι σήμερα, θύματά τους… Ιδιαίτερα τώρα που αισθάνεται «πληγωμένη» και άρα γίνεται περισσότερο επικίνδυνη…
  Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε και την τεράστια «γκεμπελική» βοήθεια που παίρνει από τα «δικά της» ΜΜΕ, που μπορούν και «παραμυθιάζουν» εύκολα τους αφελείς σκεπτόμενους και τους ανημέρωτους, τότε θα πρέπει να είμαστε όλοι σε διαρκή επιφυλακή, ώστε να μην νικηθούν οι λαοί, η σωστά εννοούμενη Δημοκρατία και η παγκόσμια Ειρήνη, που επίσης απειλείται.
  Έλληνες γρηγορείτε…

  Το κακό γεράκι

  Μου αρέσει!

 7. Ο Βλαδιμηρος (VALD) Πουτιν,! ειναι γνωστης πολυ καλα τις παγκοσμιας κλεπτοκρατιας,! Λωποδυτες + Τραπεζοσυμμοριτες = κοινοι ΚΛΕΦΤΕΣ,!!! και νομιζω οτι υπαρχει μια ευκαιρια ( με καταλληλο χειρισμο ) για την αληθεια σε παγκοσμια κλιμακα.???
  Καλο Ηλιοτροπιον σε ολους τους Ελληνες.!!!

  Μου αρέσει!

   1. ARIS,! ο μεγα συντροφος Kim Jong Un (πλανητοσυντροφος),? εχει οργανωσει παλι την ομαδα απολαυσης (pleasure squad) και ψαχνει ολη την Βορειο Κορεα για τις γκομενες με αριστα σωματικα προσοντα.!!!

    Μου αρέσει!

 8. Ο κλώνος του λαοπλάνου Ανδρέα να ζητήσει συγνώμη για τα φούμαρα της Θεσσαλονίκης που εξαπάτησαν το λαό αν θέλει να έχει όλους τους Έλληνες μαζί του.Σε αντίθετη περίπτωση θα έχει την τύχη του άλλου ανίκανου με τις μπούρδες
  στο Ζάππειο..

  Μου αρέσει!

 9. Μαλλον ζουμε το τελος μιας εποχης. Η εποχη του δοσιλογισμου, παραχωρει την θεση της στην εποχη πατριωτισμου. Μετα απο πολυχρονο πηδημα που μας κανανε οι τσογλανοι κωλοευρωπαιοι ηρθε η ωρα να τους πηδηξομε εμεις.
  Οξω απο την ευρωπη και το γαμημενο σας ευρω. Επιστροφη σε μια κυριαρχη ελλαδα με υπερηφανους κατοικους και ελληνες ηγετες. Μια Ελλαδα που θα ανοιξει τα πανια για ολοκληρη την οικουμενη πατωντας στα δικα της ποδαρια.
  Πουστοεωρωπαιοι ξοφλησατε.
  Οποιο και να μας μοστραρετε για μουντζα θα φαει , ψηφο δεν παιρνει.
  Τελειωσαμε κουφαλες.

  Μου αρέσει!

  1. Από ποτέ έγιναν πατριώτες οι άθεοι και οι απατριδες συριζαιοι; ο Πουτιν το ξερει ότι ο κοτσίδας βαψομαλλιας υπουργός παιδείας θα διδάσκει στα σχολεία την διαφορετικότητα το να είσαι ομοφυλοφιλος;

   Μου αρέσει!

   1. Ρε μισα όταν οι σταλινοτσολιαδες φέρουν βαρύτερο μνημόνιο από τους γερμανοτσολιαδες όπως τους αποκαλείται τότε τι θα λετε; μόνος του εσκαψε το λακο του ο τσιπρας.δεν του φταίει κανεις.θα μπορούσε να συνέχιζε από εκεί που τα άφησαν οι προηγούμενοι με ομαλό και ήρεμο τρόπο και να τους έκλεβε την δόξα! Τώρα είναι αργα,μεγαλωσε ο λογαριασμός, ξανα φόροι ξανά από την αρχή. Πρέπει να τελειώνουμε με τον λαικισμο. Οπότε ξαναγίνονται εκλογές θα πρέπει να περνάνε όλοι από το Γουδί να τους δείχνουν τις κρεμαλες να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση αλήθειας και να ξεκινάνε μετά τον προεκλογικό τους αγώνα.

    Μου αρέσει!

 10. Ἄν…δέν…λύγι$αν…
  …»λέει»;

  15. GOVERNING LAW AND JURISDICTION ($ελίδα 39)

  (1) This Agreement and the Facility Specific Terms (including any Annexes and Schedules thereto) and any non-contractual obligations arising out of or in connection with each of them shall be governed by and shall be construed in accordance with English law.

  (2) The Parties undertake to submit any dispute which may arise relating to the legality, validity, interpretation or performance of this Agreement and each of its Facility Specific Terms (including the Annexes and Schedules thereto) to the exclusive jurisdiction of the courts of the Grand Duchy of Luxemburg.

  ………………………..

  [..] «EFSF Investment Guidelines» means the investment strategy and guidelines of EFSF from time to time adopted by the board of directors of EFSF and approved by the Guarantor [..]

  Μου αρέσει!

  1. Ἐπιστολή Τσίπρα πρός Μέρκελ

   HELLENIC REPUBLIC
   THE PRIME MINISTER

   Athens, 15 March 2015

   To the Chancellor of the Federal
   Republic of Germany, Mrs Angela Merkel

   Dear Chancellor,

   [..] (c) The process must be specified (as well as the participants and timetable) by which further arrangements (which my government would like to take the form of a ‘Contract for Greece’s Recovery and Development’ – including provisions on Greece’s public debt in the spirit of the November 2012 Eurogroup agreement) will be agreed to before the end of June 2015. [..]

   [..]…In conclusion, Greece is committed to fulfilling its obligations in good faith and close cooperation with its partners. [..]

   Alexis Tsipras

   h..p://content-mcdn.imerisia.gr/pegasus/Multimedia/pdf/Letter_AM_id3376852.pdf

   Ἀρχάγγελος…Ohne Gnade

   The Master;n The Ruler.

   (Καί $’ ὅποιο…$υριζο – Γελάδι δέν…ἀρέ$ει ἡ «Ἡμερη$ία» τοῦ Μπόμπολα, ὅπως…προ – «ἔκυπ$ε» «παραδίπλα», τόν προκαλῶ νά φέρει ἐπί$ημη…»κυβερνητική» διάπ$ευση ὄτι τήν παραπάνω…ἐπι$τολή ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΕ ὁ…
   …»πρωθ – υπουργεύων»).

   Μου αρέσει!

 11. Η αυριανή φιέστα των «σφυριχτών» Γερμανοτσολιάδων δεν είναι τίποτα άλλο από μια πρόβα βίαιης ανατροπής της Δημοκρατίας διά ενός «λαϊκού» αντιπολιτευτικού πραξικοπήματος όπως στο Κίεβο της Ουκρανίας στις αρχές του 2014.

  Γι’αυτό το λόγο, όλοι οι Έλληνες πατριώτες ξεσκονίζουμε τις στρατιωτικές στολές, βάφουμε τα άρβυλα, εντατικοποιούμε την καθημερινή μας γυμναστική και ετοιμαζόμαστε να εξολοθρεύσουμε τους φιλοδυτικούς εχθρούς της πατρίδας!

  Μου αρέσει!

 12. Ωραίο μπλα-μπλά τυράκι. «πρώτα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ καί επιστήμονες( σ.σ. αυτό  μπήκε γιά ξεκάρφωμα) καί κατά ΔΕΥΤΕΡΟ ΛΟΓΟ πολιτικά όντα» .ούστ, εδώ είναι,ήταν, καί θα είναι Ελλάδα.
  » γίνονται τέτοια τρομερά πού ΟΠΟΙΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ θα πρέπει να τον κλείνουν στον ..πύργο*» Αγ.Παίσιος Αγιορείτης
  * εκεί έκλειναν τούς τρελλούς.
  χάσου αμερικανάκι, εδώ δεν είναι Αμερική

  Μου αρέσει!

 13. O ΑΝΔΡΑΣ ΤΗς ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ….ΣΟΥΖΑ. ΘΑ ΤΟΝ ..»ΣΤΕΙΛΕΙ» ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ. ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΟΣ » ΘΑ ΜΕ ΧΩΡΙΣΕΙ Η ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ….ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. ΤΥΦΛΑ ΝΑΧΕΙ Η ΔΕΣΠΟΙΝΑΑΑΑ.
  ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s