ΡΟΥΚΕΤΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΑ CDS: 8 δις πόνταραν ξένες τράπεζες πριν εξαφανιστούν τα ομόλογα!

wpid-20150615024512.jpgΝέα τροπή στον σκάνδαλο των CDS, που το σύστημα Αθανασίου προσπάθησε να υποβαθμίσει με μία κατάπτυστη απόφαση παρά τις προγενέστερες, έδωσε πριν από λίγο ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης στην επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους. Παραθέτοντας τα ανάλογα στοιχεία, ο τ. εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ αποκάλυψε ότι οι ξένες τράπεζες είχαν θέσεις αξίας 8 δις σε CDS πριν αρχίσει η «κούρσα» των spreads. Τα CDS αυτά σύμφωνα με τον κύριο Ρουμελιώτη, αντιστοιχούσαν σε ομόλογα ύψους 63 δις που ευρίσκοντο στα χέρια των ξένων τραπεζών. Δηλαδή… για πρώτη φορά τεκμηριώνεται η διακράτηση γυμνών CDS και ξένων ιδρυμάτων, μετά το σκάνδαλο πώλησης των γυμνών CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου! Δηλαδή, οι ξένες τράπεζες ξεφόρτωσαν τα ομόλογα τους κυρίως σε Ελληνικά χέρια του ευρύτερου δημοσίου και τραπεζών, χωρίς όμως να καταγραφή έστω και μία μεταβίβαση ασφαλίστρου κινδύνου μαζί με αυτά!

Τα ασφαλιστικά ταμεία φορτώθηκαν τα τοξικά ομόλογα των οποίων το κούρεμα είχε προαποφασιστεί, δεν πήραν όμως ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟΥ για να αντισταθμίσουν τις ζημιές. Τότε βλέπετε, ουδείς γνώριζε για το PSI εκτός από τον Παπανδρέου, τον Βενιζέλο και την Λαγκάρντ που εξυπηρετούσε ιδανικά τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες. Την ίδια στιγμή, οι ξένες τράπεζες διακρατούσαν τα CDS η αξία των οποίων κάλπαζε για να αντισταθμίσει την κατάρρευση των Ελληνικών ομολόγων.

Η συνέχεια είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα: Ενώ οι έκθεση αυτών των ιδίων τραπεζών που διακρατούσαν τα CDS έπεσε από 76 δις στα 38 δις, τα CDS που πληρώθηκαν ήταν μόλις 1,5 δις!

Αγνοείται λοιπόν «ζημία» ύψους 28 δις (από τα ασφαλισμένα ομόλογα 63 δις), μείον 1,5 δις που πληρώθηκαν. Δηλαδή 25,5 δις «ζημίας» αντισταθμισμένης όμως με CDS, εξαφανίστηκε!

Ζημία που παραπέμπει στην έκθεση των ασφαλιστικών ταμείων σε τοξικά ομόλογα, χωρίς CDS. Ζημία που θα πλήρωναν τα ιδρύματα που εξέδωσαν τα CDS εάν αυτά δινόντουσαν στα ασφαλιστικά ταμεία μαζί με τα ομόλογα.

Το ερώτημα λοιπόν από τις αποκαλύψεις Ρουμελιώτη είναι «Ποιός έκανε ταμείο 25,5 δις με τα CDS πάνω στις πλάτες των Ελλήνων;»

Αυτό είναι και το ερώτημα μαζί με τα στοιχεία Ρουμελιώτη, που πρέπει να διερευνήσει η εξεταστική επιτροπή του μνημονίου. Και γιατί αυτή η σπουδή της κυβέρνησης Σαμαρά να συγκαλύψει αυτό το κολοσσιαίο σκάνδαλο. Ποιόν προσπαθούσε να προστατεύσει;

25 σκέψεις σχετικά με το “ΡΟΥΚΕΤΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΑ CDS: 8 δις πόνταραν ξένες τράπεζες πριν εξαφανιστούν τα ομόλογα!”

  1. Ρε μυαλομπασμένο …
   που το ξέρασε αυτό; Στην μάνα του ή την θειά του;

   Ή το «ψοφοδικαστικό τόξο» (σε τέτοιους εξυπνακισμούς εξαντλείται η ευφυΐα σου)
   είναι πιό πάνω από την εξεταστική της Βουλής;

   Μου αρέσει!

   1. Αν είναι λέει; Όλα τα πλύνει όλα τα καθαρίζει η λεκανατζού. Και οπως λέει και ο καλύπνιας σου σερβίρει και ένα δυο αντισυνταγματικά μέτρα (κατά παραγγελία πάντα) που ήταν «συνταγματικά» επί Αντωνάκη και σου κάνει τον προϋπολογισμό μπάχαλο.

    Μου αρέσει!

 1. Πληροφορίες λένε ότι ήταν σχέδιο της λέσχης Μπίλντεμπεργ. Η Νέα τάξη Πραγμάτων με τα εγχωρίους δουλοπρεπείς υποδούλωσαν την Ελλάδα
  Σας ψεκάζουν…

  ΥΓ
  Τι ώρα βγαίνει η Γεωργαντά ρε παιδιά για να ολοκληρωθεί ο θίασος

  Μου αρέσει!

 2. Αν είναι λέει; Όλα τα πλύνει όλα τα καθαρίζει η λεκανατζού. Και οπως λέει και ο καλύπνιας σου σερβίρει και ένα δυο αντισυνταγματικά μέτρα (κατά παραγγελία πάντα) που ήταν «συνταγματικά» επί Αντωνάκη και σου κάνει τον προϋπολογισμό μπάχαλο.

  Μου αρέσει!

 3. Το θέμα που αποκάλυψε το «Ολυμπία», πρωτοσέλιδο στην Δημοκρατία. Άρθρο – καταπέλτης από τον Νίκο Ελευθερόγλου
  Posted by olympiada στο Αυγούστου 7, 2012

  Το θέμα το αναδείξαμε εδώ: ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ κ. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ; Πάντως κάλλιο αργά παρά ποτέ. Οι δύο επερωτήσεις – φωτιά που αποκαλύπτουν τις λεπτομέρειες του σκανδάλου.
  Και είχε ως αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση Παυλόπουλου εδώ: Πετάει το γάντι στον Στουρνάρα ο Παυλόπουλος: Πες μας ποιοί θησαύρισαν από τα Ελληνικά ομόλογα… Όλα τα στοιχεία στον Πεπόνη!
  Ποιοι πλούτισαν από τα ελληνικά ομόλογα. Ερώτηση-φωτιά στη Βουλή από τον Προκόπη Παυλόπουλο στην οποία δεν τόλμησε να απαντήσει δύο φορές μάλιστα το 2011, ο Ευ. Βενιζέλος
  Φως στα χρυσοφόρα «παιχνίδια» που έκαναν κάποιοι με τα CDS ίσως ρίξει μια αίτηση κατάθεσης εγγράφων που ζητά από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο πρώην υπουργός και βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», η οποία αναφέρεται στην ερώτηση φωτιά που είχε καταθέσει δύο φορές ο κ. Παυλόπουλος, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2011 προς τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και που δεν πήρε ποτέ απάντηση.

  Η ερώτηση αυτή έμεινε αναπάντητη και ο Ευ. Βενιζέλος δεν έδωσε ποτέ τα στοιχεία που θα αποκάλυπταν ποιοι κερδοσκόπησαν με τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και ποιοι τελικά πλούτισαν την ώρα που η χώρα βούλιαζε.

  Όπως τονίζει και η εφημερίδα, η εν λόγω ερώτηση αν απαντηθεί, θα λύσει και τα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Γ. Πεπόνη, ο οποίος έχει ήδη ζητήσει τη δικαστική συνδρομή της Ελβετίας ώστε να διακριβωθεί η σχέση του Αντρίκου Παπανδρέου με την επενδυτική εταιρεία του εξωτερικού που έκανε αγοραπωλησίες ελληνικών CDS.

  Όλα αυτά παράλληλα με την απόφαση του κ. Πεπόνη να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της χώρας μας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη σύμφωνα με τις οποίες όλοι γνώριζαν ότι το «πρόγραμμα δεν έβγαινε».

  Ο κ. Παυλόπουλος χθες το πρωί υπέβαλε Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον υπουργό Οικονομικών ζητώντας τον αναλυτικό πίνακα από τον οποίο να προκύπτει ποιοι ήταν , διαδοχικά, οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων στις 31/12/2008, στις 31/12/2009, στις 30/4/2010, στις 31/12/2010, στις 30/9/2011 και στις 31/12/2011.

  Συγκεκριμένα όπως αναφέρει, ζητεί «από τον πίνακα αυτόν και τ’ αντίστοιχα στοιχεία να προκύπτει, σαφώς και μ’ εξειδικευμένο τρόπο, η ονομαστική αξία των ομολόγων που κατείχαν κατά τις περιόδους αυτές τα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία, οι Ελληνικές Τράπεζες, οι Έλληνες ιδιώτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα), οι Τράπεζες της αλλοδαπής και οι Διεθνείς Χρηματοοικονομικοί Οργανισμοί στις συγκεκριμένες ημερομηνίες χωριστά». Επιπλέον ζητεί για τις τράπεζες της αλλοδαπής να γίνει ομαδοποίηση με βάση τη χώρα της έδρας τους.

  Αντικείμενο: Πίνακας των, διαδοχικώς, κατόχων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου κατά την τελευταία τετραετία.

  «Στις 2-11-2011 υπέβαλα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 133 του Κανονισμού της Βουλής, την υπ’ αριθμ. 232/2-11-2011 Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών. Επειδή εντός της, κατά τον Κανονισμό της Βουλής, τασσόμενης στη Διοίκηση ειδικής προθεσμίας προς απάντηση τα ζητηθέντα έγγραφα δεν μου είχαν κοινοποιηθεί, επανακατέθεσα, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 134 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής, την ως άνω Αίτηση με τη μορφή Επερώτησης (αρ. πρωτ. 12/12-12-2011). Ουδέποτε όμως ο τότε αρμόδιος Υπουργός δέχθηκε, κατά προφανή παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής, να προσέλθει στη Βουλή προς συζήτηση της κατά τ’ ανωτέρω Επερώτησης. Στο μεταξύ, και συγκεκριμένα στις 22-12-2011, μου κοινοποιήθηκε, προδήλως εκπροθέσμως, το με αρ. πρωτ. 2/75546/0023/7-12-2011 έγγραφο του τότε Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, με το οποίο, κατ’ ουσία, ο Υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να καταθέσει όλα τα στοιχεία τα οποία είχα ζητήσει με την Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, την οποία προανέφερα.

  Ενόψει των ανωτέρω και ύστερα από τις πρόσφατες, συναφείς προς την παρούσα Αίτηση, δηλώσεις – καταγγελίες του, κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα, εκπροσώπου της Χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη, επανακαταθέτω κατά τη νέα Βουλευτική Περίοδο, επικαιροποιημένη καταλλήλως, την αρχική Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, η οποία έχει πλέον ως εξής:

  Προκειμένου να γίνει γνωστή η εξέλιξη της σύνθεσης του δημόσιου χρέους της Χώρας κατά την τελευταία τετραετία, καθώς και προκειμένου να διαφανεί αν, σε ποιο βαθμό και μέσω ποίων, ενδεχομένως, επιχειρήθηκαν, στον τομέα αυτόν, κερδοσκοπικά παίγνια σε βάρος της Εθνικής Οικονομίας (π.χ. Ελληνικών Ασφαλιστικών Ταμείων, Ελληνικών Τραπεζών κλπ), ιδίως σε περιόδους λήψης εξαιρετικά κρίσιμων οικονομικών αποφάσεων,

  ΖΗΤΩ

  Την κατάθεση των ακόλουθων εγγράφων με τ’ αντίστοιχα στοιχεία:

  I. Πρώτον, αναλυτικό πίνακα από τον οποίο να προκύπτει ποιοί ήταν, διαδοχικώς, οι κάτοχοι ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου στις 31/12/2008, στις 31/12/2009, στις 30/4/2010, στις 31/12/2010, στις 30/9/2011 και στις 31/12/2011. Συγκεκριμένα :

  Α. Ζητώ από τον πίνακα αυτόν και τ’ αντίστοιχα στοιχεία να προκύπτει, σαφώς και μ’ εξειδικευμένο τρόπο, η ονομαστική αξία των ομολόγων που κατείχαν κατά τις περιόδους αυτές τα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία, οι Ελληνικές Τράπεζες, οι Έλληνες ιδιώτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα), οι Τράπεζες της αλλοδαπής και οι Διεθνείς Χρηματοοικονομικοί Οργανισμοί στις συγκεκριμένες ημερομηνίες χωριστά.

  Β. Ζητώ δε, ειδικώς για της Τράπεζες της αλλοδαπής, η ομαδοποίηση ως προς τις συγκεκριμένες, ανωτέρω προσδιοριζόμενες, ημερομηνίες να γίνει με βάση τη χώρα της έδρας τους.

  II. Δεύτερον, αναλυτική κατάσταση, από την οποία να προκύπτει η ημερομηνία έκδοσης και λήξης των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που προσδιορίζονται στο προηγούμενο αίτημά μου.

  Αθήνα, 7 Αυγούστου 2012

  Ο αιτών Βουλευτής

  Προκόπης ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ»

  «Η καθυστέρηση στο κούρεμα έφερε την κατάρρευση των Ταμείων»

  Μιλώντας στην εφημερίδα ο κ. Παυλόπουλος, σημειώνει ότι «από τα εν λόγω έγγραφα είναι εύκολο να προκύψει αν κατά την επίμαχη περίοδο μετά την είσοδο της Ελλάδας στο Μνημόνιο και ως τις παραμονές της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους ορισμένοι επωφελήθηκαν από τον «επαναπατρισμό» των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, έτσι ώστε τις τελικές οδυνηρές επιπτώσεις από το «κούρεμά» τους να τις επωμισθούν, σχεδόν στο ακέραιο, φορείς της ελληνικής οικονομίας και κατεξοχήν φορείς του δημόσιου τομέα, όπως πχ τα ασφαλιστικά ταμεία».

  https://olympia.gr/2012/08/07/%cf%84%ce%bf-%ce%b8%ce%ad%ce%bc%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%ac%ce%bb%cf%85%cf%88%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%bf%ce%bb%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%af%ce%b1-%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84/

  Μου αρέσει!

 4. Μαξ Κάιζερ: Ο Παπανδρέου πριν δύο χρόνια υπεξαίρεσε 16 δις μέσω CDS Και κάποιοι ακόμα μιλούν για «λάθος χειρισμούς»!

  Ο Max Keiser, αναλυτής στο Russia Today, εξαπολύει για πολλοστή φορά αυτή την βαρύτατη κατηγορία σε βάρος του Έλληνα πρωθυπουργού.

  Ο Έλληνας πρωθυπουργός όμως δεν έχει διαψεύσει, κινηθεί δικαστικά ή έστω σχολιάσει τις καταγγελίες που γίνονται στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου (το έχει πει και στο AL Jazeera).

  O Keiser μάλιστα συμπληρώνει ότι είναι ένοχος και για χρήση εσωτερικής αποκλειστικής πληροφόρησης με σκοπό την κερδοσκοπία, αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα στην Αμερική.

  Δύο τινά συμβαίνουν:

  1. Ο εξαποδώ έχει κυριεύσει το σώμα και το πνεύμα του Keiser (αλλά τότε θα επαινούσε τον ΓΑΠ!!)

  2…συμπληρώστε το μόνοι σας.

  Επαναλαμβάνουμε, είναι καταγγελία στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα παγκοσμίως. Ούτε σε ανώνυμο blog, ούτε σε τοπικό κανάλι.

  https://olympia.gr/2011/11/04/%CE%BC%CE%B1%CE%BE-%CE%BA%CE%AC%CE%B9%CE%B6%CE%B5%CF%81-%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD-%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9/

  Μου αρέσει!

 5. Σοβαρότατες καταγγελίες για τους κερδοσκόπους των CDS! Οι συναντήσεις στη Ν. Υόρκη και η νέα πρόταση στον Στουρνάρα

  Σάλο προκάλεσε η αποκάλυψη του e-reportaz.gr, αναφορικά με τον κ. Παμπούκη και την άρνηση του σε αμερικανικό δικηγορικό γραφείο να κυνηγήσει τους κερδοσκόπους των CDS.

  Στην εκπομπή «Αντιθέσεις» των Δήμο Βερύκιου και Πέτρου Κουσουλού εμφανίστηκε ο δικηγόρος Γιάννης Κυριακόπουλος, ο οποίος ήταν παρών στην επίμαχη συνάντηση στη Νέα Υόρκη.

  O κ. Κυριακόπουλος επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ δίχως ωστόσο να αποκαλύψει το όνομα του υπουργού, το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας το e-reportaz.gr και επαναδιατύπωσε την πρόταση που είχε γίνει στο σημερινό υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Μένει μόνο να φανεί το κατά πόσο η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, θα δεχθεί την πρόταση του αμερικανικού δικηγορικού γραφείου.

  Η συνάντηση της Νέας Υόρκης

  Όπως είχε αποκαλύψει το περιοδικό «Επίκαιρα», στις 3 Δεκεμβρίου του 2010, έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη μία σημαντική συνάντηση. Ένας έλληνας και ένας αμερικανός δικηγόρος συναντήθηκαν με τον κ. Παμπούκη.

  Πρόκειται για τους Jay Eisenhofer και Γιάννη Κυριακόπουλο. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη δυνατότητα της Ελλάδας να κυνηγήσει τους διεθνείς κερδοσκόπους που πόνταραν στην χρεοκοπία της Ελλάδος.

  Συγκεκριμένα ο αμερικανός δικηγόρος ζήτησε από τον έλληνα υπουργό να του επιτρέψει να διερευνήσει το κατά πόσο μπορούσε να ασκηθεί αγωγή κατά των εταιρειών που χειραγώγησαν μέσω της Αγοράς των CDS τα spreads του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους. Να προσφύγει δηλαδή στην αμερικανική Δικαιοσύνης και να κατατεθούν αγωγές, κατά των κερδοσκόπων.

  Για να γίνει αυτό το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείo το οποίο εκπροσωπείται στην Ελλάδα και την Ευρώπη από το δικηγορικό γραφείο του κ. Κυριακόπουλο, έπρεπε να έχει πρόσβαση σε μία σειρά εγγράφων του υπουργείου Οικονομικών.

  Ο αμερικανός δικηγόρος που γενικά ειδικεύεται σε τέτοιος είδους υποθέσεις και έχει κερδίσει κατά το παρελθόν αρκετές υποθέσεις εκτιμούσε ότι το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2009 έως και τον Μάιο του 2010 η ζημία που είχε υποστεί η Ελλάδα ξεπερνούσε τα 35 δισ. δολάρια.

  Επρόκειτο για μία ιδανική πρόταση για την ελληνική κυβέρνηση. Την ώρα που η Ελλάδα ήταν έρμαιο των διεθνών κερδοσκόπων, ένα ισχυρό δικηγορικό γραφείο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού θα αναλάμβανε να τους κυνηγήσει. Αν όλα πήγαιναν καλά το ελληνικό δημόσιο όχι μόνο θα εισέπραττε χρήματα αλλά θα βελτιώνονταν και η εικόνα της ελληνικής κυβέρνησης τόσο στο εξωτερικό όσο και στην ελληνική κοινωνία.

  Σημαντική λεπτομέρεια; Το γραφείο δεν θα έπαιρνε χρήματα προκαταβολικά παρά μόνο εάν η διεκδίκηση ήταν επιτυχής. Ο έλληνας υπουργός φάνηκε να ενθουσιάζεται. Ωστόσο δεν έπραξε το παραμικρό. Παρά το γεγονός ότι το αμερικανικό γραφείο απέστειλε και εγγράφως την πρόταση αυτή ο κ. Παμπούκης δεν απάντησε ποτέ. Και το ερώτημα είναι γιατί. Είχε ενημερωθεί ο τότε πρωθυπουργός για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα ή ο κ. Παμπούκης ενήργησε από μόνος του; Και αν ναι γιατί τότε το συγκεκριμένο ζήτημα πάγωσε;

  Να σημειωθεί ότι τo e-reportaz.gr επικοινώνησε με τον κ. Κυριακόπουλο. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομα του πρώην υπουργού που ήταν παρών στη συνάντηση της Νέας Υόρκης. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πηγές και πληροφορίες του e-reportaz.gr, ο υπουργός δεν ήταν αλλός από τον κ. Παμπούκη.

  Νέα πρόταση προς Στουρνάρα

  Την ίδια ώρα ο κ. Κυριακόπουλος επαναφέρει μέσω του e-reportaz.gr, την πρόταση του. Αυτή τη φορά προς τον έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

  «Ως εκπρόσωπος του Jay Eisenhofer ζητάμε δημόσια από τον κ. Στουρνάρα και τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, να μας δώσουν εξουσιοδότηση για να στραφούμε κατά της Goldman Sachs και των αρπακτικών hedge funds που κερδοσκόπησαν την κρίσιμη περίοδο 2009-2010 κατά του Ελληνικού Δημοσίου μέσω της χειραγώγησης των Credit Default Swaps (CDS).

  H ανάθεση θα γίνει χωρίς προκαταβολή αμοιβής και αφού από την έρευνα της αρχικής συμβάσεως και της επενδυτικής συμπεριφοράς των funds την επιλήψιμη περίοδό τεκμηριωθούν, τότε μπορούμε να την ενάγουμε στα Αμερικανικά Δικαστήρια για αποζημίωση δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ».

  Να σημειωθεί ότι η υπόθεση στα αμερικανικά δικαστήρια δεν έχει παραγραφεί. Το αν θα πράξει ή όχι η ελληνική κυβέρνηση κάτι αυτή τη φορά είναι κάτι που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

  Καμπάνες σε 13 τράπεζες για τα CDS

  Υπενθυμίζεται ότι πριν από ενάμιση χρόνο 13 μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες, μπήκαν στο στόχαστρο της Κομισιόν για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας περί ανταγωνισμού στην αγορά ασφαλίστρων έναντι κινδύνου χρεοκοπίας, των διαβόητων Credit-Default Swaps (CDS).

  Συγκεκριμένα έπειτα από διετή προκαταρκτική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα την περίοδο 2006-2009 οι Bank of America Merrill Lynch, Barclays, Bear Stearns, BNP Paribas, Citigroup, Credit Suisse, UBS, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JP Morgan, Morgan Stanley, και Royal Bank of Scotland, σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση για Swaps και Παράγωγα (International Swaps and Derivatives Association-ISDA) και την εταιρεία παροχής πληροφοριών Markit ήρθαν σε συνεννόηση για να παρεμποδίσουν ή να καθυστερήσουν την είσοδο ανταγωνιστών στη συγκεκριμένη αγορά.
  Ειδικότερα, αυτό που έκαναν ήταν να εγείρουν εμπόδια στην πρόσβαση της αγοράς των CDS δύο μεγάλων χρηματιστηρίων, της Deutsche Borse και του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων του Σικάγο CME.

  https://olympia.gr/2014/05/24/%cf%83%ce%bf%ce%b2%ce%b1%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%ba%ce%b5%cf%81/

  Μου αρέσει!

  1. «Το αν θα πράξει ή όχι η ελληνική κυβέρνηση κάτι αυτή τη φορά είναι κάτι που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.»

   Αυτό μπορεί να ………. ……………περιμένει………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
   Δεν επείγει.

   Η ιθαγένεια, το τζαμί και το χαρούμενο σύμφωνο συμβίωσης είναι τα καυτά και επείγοντα θέματα που έπρεπε να λυθούν άμεσα.

   Μου αρέσει!

 6. Τον Νοέμβρη του 2009 στο Πεντελικόν, στο ραντεβού με την Goldman Sachs, μιλήσατε καθόλου για CDS κύριε Παπανδρέου;

  Επειδή η αλήθεια πρέπει να λέγεται ολόκληρη, δείτε τι αποκάλυψε το ΠΑΡΟΝ και σε λίγο θα σας πούμε τι αποκαλύπτουν τα γεγονότα. Οι «συμπτώσεις» γίνονται μόνο στον ρομαντικό κινηματογράφο. Όχι σε υπερατλαντικά ταξίδια παγκόσμιων τοκογλύφων για να πιουν καφέ με πολιτικά ανδρείκελα.

  Διαβάστε και σε λίγο η συνέχεια. ΠΑΝΙΚΟ προκάλεσαν στον τέως πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του «Π», την περασμένη Κυριακή, για το βρώμικο παιχνίδι που παίχθηκε σε βάρος της Ελλάδας στις επαφές και συναντήσεις που είχε με την Goldman Sachs όχι μόνο τον Νοέμβριο του 2009 στο «Πεντελικόν», αλλά και στη Νέα Υόρκη, πριν από τις εκλογές, όταν το εκεί εβραϊκό λόμπι είχε «φροντίσει» να κλείσει το
  ραντεβού του με τους επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας, που είναι από τα μεγαλύτερα επενδυτικά «σπίτια» του κόσμου.

  Αίσθηση και ποικίλες ερμηνείες προκάλεσε η στάση που τήρησε η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Απέφυγε οποιοδήποτε σχόλιο, επίσημο ή ανεπίσημο, αφήνοντας επί της ουσίας ακάλυπτο τον τέως πρωθυπουργό. Κι αυτό διότι είτε ο Β. Βενιζέλος γνωρίζει λεπτομέρειες της υπόθεσης είτε δεν θέλει να «φορτωθεί», και μάλιστα εκ των υστέρων, ευθύνες για τόσο σημαντικά ζητήματα. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο κ. Βενιζέλος απέφυγε να πάρει θέση και στη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε πρόσφατα η Β. Παπανδρέου κατά του τέως πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι στη διάρκεια της θητείας του έγιναν «εγκλήματα» στη χώρα.

  Τα γεγονότα είναι αμείλικτα, όπως αμείλικτες είναι και οι ευθύνες σας, κύριε Παπανδρέου, γιατί μπορούσατε να είχατε από τον Νοέμβριο του 2009 αποτρέψει την πορεία (που τελικά όλα συνηγορούν ότι ήταν συνειδητή, μέχρι και διατεταγμένη, θα λέγαμε) προς τις αγκάλες του ΔΝΤ και τη θηλιά που βάλατε στη χώρα και τον ελληνικό λαό. Και βλέπετε πού οδηγήσατε, κύριε Παπανδρέου. Στις αυτοκτονίες μέχρι και μπροστά στη Βουλή.

  Η απόπειρά σας να διαψεύσετε τα στοιχεία, που για πρώτη φορά ήρθαν στο φως από το «Π», κάθε άλλο παρά απέφερε τα προσδοκώμενα. Με αοριστίες δεν αμφισβητούνται γεγονότα, κύριε Παπανδρέου. Επιβεβαιώνουν τον πανικό για τα ανοιχτά θέματα που υπάρχουν και μπορούν κάποια στιγμή να οδηγήσουν στο σκαμνί του Ειδικού Δικαστηρίου. Έτσι εξηγείται γιατί από κει που ως πρωθυπουργός δεν απαντούσε σε επικριτικά δημοσιεύματα, τώρα βγαίνει και απαντά σε σκληρούς τόνους, όπως για την εμπλοκή του με την Goldman Sachs και για την καταγγελία της Βάσως Παπανδρέου ότι επί των ημερών του έγιναν εγκλήματα.

  Δεν εξηγείτε, κύριε Παπανδρέου, για ποιον λόγο σηκώθηκε από την Αμερική και ήρθε στην Αθήνα ο ίδιος ο πρόεδρος της Goldman Sachs. Για να πιει καφεδάκι μαζί σας στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν» της Κηφισιάς και να πείτε και κανένα αστειάκι περί πράσινης ανάπτυξης κ.λπ.; Τρεις ώρες κράτησε εκείνη η συνάντηση, τι συζητήσατε, πού καταλήξατε; Οι κορυφαίοι υπουργοί σας αν δεν είχε αποκλειστικό σκοπό η συνάντηση τη συμφωνία για εξεύρεση 40 με 50 δισ., τι χρειάζονταν; Στις προπόσεις του δείπνου ποια ήταν τα λόγια που ανταλλάξατε;

  Ύστερα από κείνη τη συνάντηση, ποια ήταν η συνέχεια; Αν δεν είχε κάτι συμφωνηθεί, προς τι η επιστράτευση του τότε επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ κ. Παπανικολάου;

  Ποιος ο ρόλος από κει και πέρα του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου; Ήταν υπέρ της συνεργασίας με την Goldman Sachs; Ή αλλού ήταν το μυαλό του; Τυχαία έβαλε στο παιχνίδι την Deutsche Bank και για… ξεκάρφωμα τη Morgan Stanley; Μήπως ήθελε να παίξει με τη Γερμανία;

  Ποιος χάλασε το ταξίδι του ανθρώπου της Goldman Sachs στην Κίνα, που ενώ ήταν… μεσοστρατίς τον γύρισαν πίσω; Όταν μάλιστα υπήρχε η διαβεβαίωση ότι μπορούσε να εξασφαλίσει πάνω από 10 δισ. ευρώ; Μήπως είχε βάλει το χεράκι του ο κ. Παπακωνσταντίνου;

  Γιατί, κύριε Παπανδρέου, δεν πήρατε τα 25 δισ. ευρώ που σας πρόσφερε τον Γενάρη του 2010 η G.S. αλλά… περιοριστήκατε σε 10 δισ. ευρώ; Δεν χρειαζόταν τότε η Ελλάδα και τα 25 δισ.; Δεν θα ήταν μια μεγάλη ανάσα και θα ξέφευγε από τους εκβιασμούς και τις απειλές των αγορών; Αν μάλιστα δεν χάλαγαν στενότατοι συνεργάτες το ντιλ των 50 δισ., η χώρα θα είχε λύσει το πρόβλημα δανεισμού για όλο το 2010 και θα ήταν σε πολύ καλύτερη διαπραγματευτική θέση στις συζητήσεις με την ΕΕ. Και το σημαντικότερο, δεν θα χρειαζόταν να καταφύγετε στο ΔΝΤ. Όμως αυτό ανέτρεπε τον αρχικό σχεδιασμό των πέραν του Ατλαντικού… φίλων μας, που είχαν τους δικούς τους λόγους. Να χτυπήσουν το ευρώ. Και δεν τους ενδιέφερε το αν η Ελλάδα θα έπεφτε στο βάραθρο, όπως και έγινε.

  Είχε προτείνει και πρόγραμμα για την Υγεία
  Και για να συνειδητοποιήσει και να μην έχει την παραμικρή αμφιβολία ο κ. Παπανδρέου ότι το «ΠΑΡΟΝ» αυτά που γράφει στηρίζονται πάντοτε σε εγκυρότατες πληροφορίες και πηγές αξιόπιστες. Αποκαλύπτουμε λοιπόν σήμερα ότι η Goldman Sachs είχε προσφέρει ένα πρόγραμμα ύψους 6 με 7 δισ. ευρώ για να πληρωθούν τα χρέη του τομέα Υγείας (οφειλές σε φαρμακοβιομηχανίες κ.ά.). Όμως αν και αρχικά είχε πει η τότε κυβέρνηση «ναι», στη συνέχεια κι αυτό… αυτοκαταργήθηκε γιατί προφανώς υπήρχαν οι αγάπες με τη Γερμανία…

  Όλα τα παραπάνω από μόνα τους δίνουν απάντηση στον ισχυρισμό του κ. Παπανδρέου (στην απάντησή του προς το «Π») ότι:

  «Κανείς δεν μοιράζει χρήματα, όπως κάποιοι θέλουν να μας πείσουν για τους δικούς τους λόγους. Και πολύ περισσότερο ούτε η Goldman Sachs ούτε κανείς άλλος προσέφερε δάνεια ύψους 50 δισ. ευρώ στην Ελλάδα! Αυτά δεν ανήκουν απλώς στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, είναι απολύτως ψευδή και διακινούνται σκοπίμως».

  Δυστυχώς, όμως, κύριε Παπανδρέου, δεν αποτελούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, είναι πραγματικότητα που δεν διαψεύδεται. Και δυστυχώς για σας, υπάρχουν ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, που θα αποτελέσουν κάποια στιγμή το δριμύ κατηγορητήριο…

  Δικό τους παιδί η Goldman Sachs!
  Ο κ. Παπανδρέου στην απάντησή του στο δημοσίευμα της εφημερίδας μας, θέτει το ΑΦΕΛΕΣ ερώτημα αν θα πρέπει η χώρα να συνεργάζεται με την Goldman Sachs ή όχι. Κατ’ αρχάς, ως απλοί πολίτες τούτης της χώρας θα πούμε ευθέως ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συζητά με τους πάντες και να συνεργάζεται υπό την απαράβατη προϋπόθεση της προσπάθειας διασφάλισης των εθνικών συμφερόντων και αφού προηγουμένως έχει ελεγχθεί η αξιοπιστία και η σοβαρότητα του συνομιλητή.

  https://olympia.gr/2012/11/03/%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BD%CE%BF%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-2009-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%B1/

  Μου αρέσει!

 7. Aποκάλυψη -σοκ για το εγχώριο πολιτικό σκηνικό> 25 δημοσιογράφ οι-ερευνητές του γερμανικού «Stern» στο κυνήγι των «ελληνικών» CDS!

  Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα του γερμανικού περιοδικού «Stern» για τα περίφημα «ελληνικά» CDS!

  H έρευνα διεξάγεται σε Αθήνα, Νέα Υόρκη, Ουσάσιγκτον, Βρυξέλλες, Βερολίνο, Λονδίνο, Γενεύη ακόμη και στο Τόκιο με πάνω από 25 ρεπόρτερς-ερευνητές.

  Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί ως τώρα είναι συγκλονιστικά και φωτογραφίζουν όλες τις πτυχές της υπόθεσης που αναμένεται να προκαλέσει σεισμό στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό.

  Στην Αθήνα πάντως και πιο συγκεκριμένα στο κτίριο της NΔ-SATURN με το στανιό κάλυψαν με χθεσινή δήλωσή τους στην εφημερίδα «Δημοκρατία» τον Πάνο Καμμένο.

  Η δυστοκία του Μιχελάκη αλλά και του Σαμαρά για την υπόθεση των CDS, μπορεί να προκαλεί για την ώρα εύλογες απορίες, αλλά σύμφωνα με Γερμανούς δημοσιογράφους που ερευνούν την υπόθεση, οι «απαντήσεις» που θα δώσει η δημοσιοποίηση της έρευνας θα φωτίσει όλα τα πρόσωπα και τις θέσεις κλειδιά που κατέχουν δίπλα στις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ!!!

  Περιττό να αναφέρουμε το ενδιαφέρον της Καγκελαρίας για την εξέλιξη της δημοσιογραφικής έρευνας του περιοδικού…

  https://olympia.gr/2011/09/30/a%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%ac%ce%bb%cf%85%cf%88%ce%b7-%cf%83%ce%bf%ce%ba-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%b3%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b9%ce%bf-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83/

  Μου αρέσει!

 8. Η LA LIBERTE ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

  Η Ελβετική εφημερίδα La Liberte επιβεβαιώνει την ανάμιξη της οικογένειας Παπανδρέου στα κερδοσκοπικά παιχνίδια με τα CDS, ενώ τα ΜΜΕ στην Ελλάδα δεν είπαν ούτε λέξη… όπως επίσης και τα ¨αντίπαλα¨ κόμματα μέσα και έξω από την βουλή…

  Απόλυτη επιβεβαίωση της αποκάλυψης μας για την Ελβετική εταιρεία του αδελφού του πρωθυπουργού, στο πρωτοσέλιδο της Ελβετικής εφημερίδας “LaLiberte”.(ανανεωμένο με την Αγγλική μετάφραση) με τον τίτλο “Ελληνική Σαλάτα” χαρακτηρίζει τις οικογενειακές business, συμπληρώνοντας και την τοποθεσία “δίπλα στην λίμνη”, με πηχαίο τίτλο και μεγάλη φωτογραφία του πρωθυπουργού. Το εκτενές ρεπορτάζ αποδεικνύει την ακρίβεια των στοιχείων που αποκαλύψαμε, αλλά ανάγει σε μείζον θέμα ηθικής ταξης αυτές τις δραστηριότητες.

  Μεγάλη η αναφορά στις αποκαλύψεις του Πάνου Καμμένου για τις business, παρότι η εφημερίδα είναι κεντροαριστερή, με νέα τρανταχτά στοιχεία.

  Η εφημερίδα μάλιστα προχωρεί πολύ βαθύτερα μιλώντας για “αφή υπεξαίρεσης”(!!!) και άλλα που θα μεταφράσουμε στην συνέχεια.

  αραγε η αδέκαστη ελληνική δικαιοσύνη θα κινηθεί εναντίον και της ελβετικής εφημερίδας, ή θα περιοριστεί μόνον στα ελληνικά blogs;

  Κύριε πρωθυπουργέ, ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι! Μας πήρανε είδηση και οι Ελβετοί!

  Ένα άρθρο στην έγκυρη ελβετική εφημερίδα «laliberte», κάνει ρόμπα την Ελλάδα και την πρωθυπουργική οικογένεια, αναφορικά με τις «επιχειρηματικές» δραστηριότητες του αδελφού του πρωθυπουργού.

  Μεταξύ άλλων γαργαλιστικών και…σοβαρών θεμάτων, για τα οποία εδώ και μήνες σιωπά ο πρωθυπουργός, γράφει:

  «…Πάρτε ένα ινστιτούτο, υπό ελληνική σημαία και που ισχυρίζεται ότι το έργο του είναι η “ενεργειακή ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος”… Τοποθετήστε το στις προστατευμένες όχθες της λίμνης της Γενεύη… Βάλτε στο κεφάλι του έναν άνθρωπο, τον Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον αδελφό του Έλληνα Πρωθυπουργού…. Προσθέστε μια αφή της υπεξαίρεσης και μια πρέζα υποτιθέμενη σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ των δύο αδελφών…. Η σαλάτα είναι έτοιμη…».

  Ακολουθεί το πρωτότυπο άρθρο της εφημερίδας «laliberte»:

  ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ:

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ, ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΑ ΛΕΦΤΑ στις όχθες της Λεμάν

  Πάρτε ένα ινστιτούτο, υπό ελληνική σημαία και που ισχυρίζεται ότι εργάζεται για την «ενεργειακή ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος.” Τοποθετήστε το στις προστατευμένες όχθες της λίμνης της Γαλάζιας Λεμάν. Βάλτε επικεφαλής έναν άνθρωπο, τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον αδελφό του Έλληνα Πρωθυπουργού. Προσθέστε μια υποψία υπεξαίρεσης και μια πρέζα υποτιθέμενης σύγκρουσης συμφερόντων μεταξύ των δύο αδελφών. Η σαλάτα είναι έτοιμη: Το σωματείο I4cense , που έχει έδρα στη Morges, ταράζει τις τελευταίες εβδομάδες το πολιτικό κόσμο της Ελλάδας και την μπλογκόσφαιρα.

  ZUFFEREY

  Ένα σωματείο που έχει συσταθεί ταράζει εδώ και μερικές εβδομάδες το πολιτικό κόσμο της Ελλάδας και την μπλογκόσφαιρα. Διότι ισχυρές υποψίες της υπεξαίρεσης και της σύγκρουσης συμφερόντων κρέμονται πάνω του. Επιπλέον, είναι στα χέρια των μελών της οικογένειας του πρωθυπουργού …

  Το όνομά του; Το Ινστιτούτο για το κλίμα και την ασφάλεια της ενέργειας (I4cense). Ένα μέλος της Νέας Δημοκρατίας (δεξιά), Παναγιώτης Καμμένος, ήταν ο πρώτος που σάλπισε την επίθεση: «Το ίδρυμα έχει λάβει χρηματοδότηση από την ΕΕ, την Ελληνική Δημοκρατία αλλά επίσης και της Siemens (σημείωση: η γερμανική εταιρεία είναι επίσης στην καρδιά ενός ευρέως σκανδάλου διαφθοράς των δημ. υπαλλήλων). ” Και να αναρωτιέσαι πού πήγαν τα χρήματα.

  Δομή αδιαφανής

  Σύμφωνα με το Εμπορικό Μητρώο του Vaud, το Ινστιτούτο έχει ως στόχο την «προώθηση και την ενθάρρυνση της ιδέας ότι η ενεργειακή ασφάλεια και η προστασία του περιβάλλοντος είναι δύο αμοιβαίες και συμπληρωματικές έννοιες.” Ευγενείς προθέσεις. Αλλά τι είναι αυτό πραγματικά; Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να πάτε στη Morges. Στον αριθμό 1A της οδού Αμπελουργών, το γραφείο της δικηγορικής εταιρείας H&B Law χρησιμεύει ως έδρα της I4cense . Ο δικηγόρος Marc Hasler συνεργάτης του γραφείου επιβεβαιώνει ότι, κατά το ελβετικό δίκαιο, το Ινστιτούτο για την ενεργειακή ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα σωματείο. “Τα πάντα διοικούνται από το Λονδίνο ή την Αθήνα», λέει, και δεν είναι παρά ένα γραμματοκιβώτιο. Υπήρχαν συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ των αδελφών Παπανδρέου; Πιο ανησυχητικό, μόνο δύο άνθρωποι εμφανίζονται στο ΔΣ τηε αδιαφανούς δομής: Ο Ανδρέας Παπανδρέου – αδελφός του Έλληνα Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου – και η σύζυγός του Μαριάνθη Αλεξίου. Ένα ζευγάρι που ποτέ δεν έχει επισκεφθεί την έδρα του σωματείου, στην Ελβετία, σύμφωνα με τον δικηγόρο. Όσο για το όνομα τομέα (www.i4cense.org), στεγάζεται στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Σύμφωνα με τον κατάλογο των δραστηριοτήτων της εταιρείας, αρκετές εκδηλώσεις έχουν συσταθεί από την ίδρυσή της το 2008. Για τη διοργάνωση του Φόρουμ των επενδυτών που εργάζονται στην πράσινη ανάπτυξη της Μεσογείου το 2010, η εκδήλωση παρουσιάστηκε από κοινού με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (BEI) και υπό την αιγίδα του Έλληνα Πρωθυπουργού. Υπήρχε κάτι ώστε να προκαλέσει κάποια σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ των αδελφών Παπανδρέου; Το I4cense είναι μια “δεξαμενή σκέψης” γνωστή στην Ελλάδα και μερικοί από τους εμπειρογνώμονές μας έχουν προσκληθεί να μιλήσουν σε συνέδρια τους», βεβαιώνει η Sabine Parisse, Αναπληρωτής Διευθυντής της Υπηρεσίας Τύπου της BEI. Η οποία διευκρινίζει ότι δεν γνωρίζει την ακριβή νομική φύση αυτής της δομής. Είπε ακόμη ότι εκπλήσσεται μαθαίνοντας για την ύπαρξη της έδρας του σωματείου στην Ελβετία, καθώς και τις κατηγορίες για υπεξαίρεση χρημάτων.

  Ένας ειλικρινής ακαδημαϊκός

  «Η BEI δεν έχει συμβάλει οικονομικά στην οργάνωση του φόρουμ το 2010,” επιμένει η Sabine Parisse. «Η μόνη σχέση μεταξύ της τράπεζας και των εκπροσώπων της I4cense ήταν η συμμετοχή σε συναντήσεις όπου όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη ήταν παρόντες κατά τη δημιουργία του φόρουμ.” Με άλλα λόγια, η I4cense δεν έχει χρησιμοποιήσει διαφημιστικό γραφείο για τη διοργάνωση . Είναι η εταιρεία C & C International , η οποία ήταν υπεύθυνος για την τροφοδοσία. Στο γραφείο για τον Συντονισμό των γεγονότων της ΒΕΙ, οι κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον του σωματείου εκπλήσσουν: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ένα φημισμένος ακαδημαϊκός τίμιος και σοβαρός.” Τη γνώμη συμμερίζονται ο Αχιλλέας Παπαρσένος, επικεφαλής του ελληνικού Γραφείου Τύπου στη Γενεύη, “ο κ. Παπανδρέου είναι ένας σεβαστός περιβαλλοντικός οικονομολόγος ” Ο Αχιλλέας Παπαρσένος πιστοποιεί τη σοβαρότητα της I4cense:”. Οι δεσμοί μεταξύ της ένωσης και της Ελλάδας δεν είναι κάτι καινούργιο. Και στην ιστοσελίδα τους βρίσκεται μια λίστα του Επιστημονικού Συμβουλίου, το οποίο περιλαμβάνει ανθρώπους όπως ο Jeffrey Sachs του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Μεταξύ των χορηγών περιλαμβάνεται η «Financial Times». Ο κ. Παπαρσένος, επιβεβαιώνει ότι το σωματείο δεν έχει λάβει ούτε μια δεκάρα από την ελληνική κυβέρνηση. Επιμένει επίσης να υπενθυμίσει ότι το τελευταίο σκοπεύει να αποδείξει την διαφάνεια. Έκανε την καταπολέμηση της διαφθοράς, γάγγραινα της εθνικής οικονομίας και παράγοντα της κρίσης, την κινητήρια δύναμη της. Η Διεθνής Διαφάνεια σημείωσε το περασμένο Μάρτιο ότι οι υποθέσεις διαφθοράς πέρασαν από 13,4% το 2009 σε 10,4% το 2010.

  Αποσιωπημένη υπόθεση

  Ακόμα, η νέα αυτή υπόθεση δεν εκπλήσσει τους Έλληνες. Ακόμη και αν αποσιωπηθεί από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση. “Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των ομάδων που δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για να ανησυχήσουν την κυβέρνηση», σημείωσε ένας δημοσιογράφος. “Μόνο τα μικρά ραδιόφωνα και οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί μιλάνε γι ‘αυτό.” Εν τω μεταξύ, ένας διδακτορικός φοιτητής έκανε την παρατήρηση ότι «όλοι οι πολιτικοί και Έλληνες επιχειρηματίες έχουν τα χρήματά τους στην Ελβετία.” Η κυβέρνηση ωφείλει να απαντήσει ακόμη σε πολλά εκκρεμή ζητήματα. Ένας δημοσιογράφος από την ΕΡΤ σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός, μέλος του ΠΑΣΟΚ (Σοσιαλιστικό Κόμμα), θα πρέπει να εξηγήσει σε αυτό το πλαίσιο: “Τι ποσά το I4cense έλαβε από το ελληνικό κράτος; Πως είναι δυνατόν να επιδοτεί μια μη-Ελληνική και με έδρα την Ελβετία ΜΚΟ;

  http://www.knossopolis.com/2010-09-08-21-43-18/746–la-liberte-.html

  Μου αρέσει!

 9. Αυστριακός ευρωβουλευτής κατηγορεί τον Γ. Παπανδρέου για κερδοσκοπία!

  O κ. Mölzer εμπλέκει τον Έλληνα πρωθυπουργό στην υπόθεση των «στημένων» CDS…

  Στην υπόθεση των «στημένων» CDS, κατά κόσμο ασφαλίστρων κινδύνου σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας, εμπλέκει τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο Αυστριακός Ευρωβουλευτής Andreas Mölzer, εγείροντας σοβαρό πολιτικό ζήτημα.

  Με ερώτηση που κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η οποία φέρει τον …διακριτικό τίτλο «Κερδοσκοπία του Έλληνα πρωθυπουργού σε βάρος της χώρας του», ο κ. Mölzer αναφέρεται στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης το χειμώνα του 2009 για την πώληση των Credit Default Swaps του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, δηλαδή τα γνωστά ασφάλιστρα για την περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας.

  Ο Αυστριακός Ευρωβουλευτής ζητά να ενημερωθεί από την Επιτροπή της ΕΕ αν είναι γνώστης των κατηγοριών που έχουν αναφερθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο όπως επισημαίνει, ενώ επιπλέον ζητά να μάθει τί έχει πράξει μέχρι σήμερα η Επιτροπή αναφορικά με αυτές τις κατηγορίες και αν δεν έχει κάνει κάτι, τι ακριβώς προβλέπεται να πράξει.

  Η ερώτηση όπως κατατέθηκε από τον Αυστριακό Εευρωβουλευτή, έχει ως εξής:

  Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις
  27 Ιουνίου 2011 E-006139/2011

  Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης
  προς την Επιτροπή
  Άρθρο 117 του Κανονισμού
  Andreas Mölzer (NI)

  Θέμα: Κερδοσκοπία του Έλληνα πρωθυπουργού σε βάρος της χώρας του

  Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου κατηγορήθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο ότι απέκτησε μια περιουσία εκμεταλλευόμενος εμπιστευτικές πληροφορίες για την ελληνική δυσχερή θέση.

  Κατά το έτος 2009, η συντηρητική κυβέρνηση αγόρασε τις συμβάσεις ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης (Credit Default Swaps) στην αξία του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, οι οποίες πωλήθηκαν τον Οκτώβριο του ίδιου έτους στον Παπανδρέου με κέρδος σχεδόν 30 εκατομμυρίων ευρώ, επομένως σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία το πρόβλημα στη χρηματοπιστωτική αγορά δεν ήταν γνωστό, ενώ στα παρασκήνια ήδη γίνονταν διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για πακέτο ενίσχυσης.

  Η πώληση των συμβάσεων ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης, μέσω της οποίας η ελληνική χρεοκοπία μπορεί να μετατραπεί σε κερδοφόρα επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε στην καλύτερη στιγμή για τον αγοραστή και στη χειρότερη για τον πωλητή.

  Λόγω των πακέτων στήριξης, αυτές οι συμβάσεις ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης θα αποκτούσαν στο μεταξύ αξία 22 δισεκατομμυρίων ευρώ. Επομένως, ο Παπανδρέου επωφελείται όσο η Ελλάδα δεν εξυγιαίνεται.

  1. Γνωρίζει η Επιτροπή της ΕΕ τις εν λόγω κατηγορίες;
  2. Πώς αντέδρασε ή θα αντιδράσει η Επιτροπή απέναντι σε αυτές τις κατηγορίες;
  3. Εάν δεν έχει αντιδράσει, ποιες αντιδράσεις προβλέπονται;
  4. Πώς θα αποτραπούν μιμητές σε άλλες χώρες, οι οποίοι από τη θέση ισχύος τους επηρεάζουν σημαντικά τη διαχείριση των χρεών;

  http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/76701/aystriakos-eyrwboyleyths-kathgorei-ton-g-papandreoy-gia-kerdoskopia

  Μου αρέσει!

 10. Απαντήθηκε τελικά η Επερώτηση Βόμβα Αυστριακού ευρωβουλευτή Andreas Mölzer:»Κερδοσκοπία του έλληνα πρωθυπουργού σε βάρος της χώρας του»

  Διαβάστε την απάντηση της Επιτροπής.

  Η Επιτροπή δεν είναι ενήμερη για τους ισχυρισμούς των πράξεων που ανέφερε το Αξιότιμο Μέλος του Κοινοβουλίου και ως εκ τούτου δεν έχει κανένα άλλο σχόλιο επ ‘αυτών.
  Η απαγόρευση της εκμετάλλευσης εμπιστευτικών πληροφοριών εξετάζεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οδηγίας για την κατάχρηση αγοράς, η έρευνα και η επιβολή της, είναι πρωτίστως καθήκον των εθνικών αρμόδιων αρχών.

  http://exomatiakaivlepo.blogspot.gr/2011/10/andreas-molzer.html

  Μου αρέσει!

 11. ΚΥΡΙΕ ΠΕΠΟΝΗ ΙΔΟΥ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ εις βάρος της χώρας: 120 δισεκατομμύρια Ευρώ Ελληνικών ομολόγων* ξεφορτώθηκαν οι ξένοι τραπεζίτες με την συνενοχή ΓΑΠ – Παπακωνσταντίνου.

  *Τα στοιχεία που «ήταν αδύνατον να βρει» ο κύριος Σαχινίδης μετά την ερώτηση Παυλόπουλου, τα έβγαλε το «έγκριτο» Βήμα όταν ξεκατινιαζόταν με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ελπίζουμε ο κύριος Στουρνάρας να μην δυσκολευτεί τόσο να τα βρει, ώστε επιτέλους οι καταστροφείς της Ελλάδας να πάνε ΑΜΕΣΑ στο ειδικό δικαστήριο.

  Αυτή είναι η αλήθεια για το πλιάτσικο που τελέστηκε εις βάρος της Εθνικής περιουσίας, των ασφαλιστικών ταμείων, των κρατικών τραπεζών, των πανεπιστημίων, των νοσοκομειακών ιδρυμάτων και των λοιπών ΝΠΔΔ, όπως αυτή απορρέει από την λεπτομερή αναφορά Παυλόπουλου στις 2/11/2011. Από την τότε επερώτηση προκύπτει πως οι περισσότερες αγορές Ελληνικών ομολόγων έγιναν χωρίς αποφάσεις των ΔΣ των διοικήσεων, αλλά υπό την επιστασία της ΤτΕ! Δηλαδή του κυρίου Προβόπουλου! Επί δύο χρόνια, το δημόσιο φορτωνόταν ανηλεώς «τοξικά» ομόλογα με την ηθική αυτουργία Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, που τα κούρεψε ως φυσικός αυτουργός ο Παπαδήμος.

  Έτσι, όταν ήλθε η ώρα να κουρευτούν τα ομόλογα, αυτά βρίσκονταν πλέον σε Ελληνικά χέρια. Σε χέρια του δημοσίου, αφού τα ξεφορτώθηκαν οι ξένοι τραπεζίτες χωρίς να χάσουν δεκάρα!

  Και εδώ αρχίζει το μέγα σκάνδαλο. Κάθε νοήμων άνθρωπος θα ρωτούσε «και γιατί δεν κουρεύαμε τα ομόλογα, να κάνουμε αναδιάρθρωση του χρέους δηλαδή, από το 2010″; Ποιός ο λόγος γι’ αυτό το έγκλημα εις βάρος της πατρίδας; Κοιτάξτε λοιπόν τους ενόχους με ονοματεπώνυμο (τον Παπανδρέου τον αφήνουμε στην άκρη, αρκούν αυτά που αποκαλύπτει ο Ρουμελιώτης):

  ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Από το 2010 χαρακτήριζε «εχθρό της Ελλάδας» όποιον μιλούσε για αναδιάρθρωση του χρέους. Το 2012, αφού χρέωσε την Ελλάδα με 120 δις, δεν είχε κανένα πρόβλημα. Η αναδιάρθρωση ήταν η μόνη λύση. Η δολιότητα είναι εμφανής, ο εισαγγελέας ας δει τις δηλώσεις του. Δείτε στο 11,58»:

  Και βέβαια την δολιότητα του Παπακωνσταντίνου την είχε αποκαλύψει σε ένα εκπληκτικό άρθρο του ο Πέτρος Χασάπης που πρέπει οπωσδήποτε να το διαβάσετε, αφού το Νοέμβρη του 2010, αποκάλυπτε όλα αυτά που έγιναν 18 μήνες αργότερα: Περίεργος «χρησμός» Παπακωνσταντίνου για αναδιάρθρωση και haircut;;;

  Διαβάστε το οπωσδήποτε, είναι αποκαλυπτικό. Ο κύριος Παπακωνσταντίνου λοιπόν με δεκάδες δηλώσεις του ξόρκιζε την αναδιάρθρωση του χρέους, την ίδια στιγμή που οι ξένοι ξεφόρτωναν «τοξικά» ομόλογα, στις πλάτες του Ελληνικού δημοσίου, του Έλληνα πολίτη. Γράφαμε τον Δεκέμβρη του 2010: Οταν ο Παπακωνσταντίνου λέει οχι στην αναδιάρθρωση, τότε αυτή αποτελεί πλέον τον όρο εθνικής επιβίωσης.

  Διότι ήταν ξεκάθαρο τι ακριβώς συνέβαινε και το κάλυπταν δολίως τα ΜΜ»Ε». Τα ίδια που σήμερα ξορκίζουν το μνημόνιο αλλά αποθεώνουν το ξεπούλημα της Αγροτικής.

  Ο άλλος μεγάλος υπεύθυνος, δεν είναι παρά ο κύριος Παπαδήμος. Αυτός που ολοκλήρωσε το έγκλημα. Ο άνθρωπος που ενώ η ΝΔ τον ήθελε στην δικαιοσύνη για τα Swaps της Goldman Sachs το 2010, το 2011 τον αποδέχθηκε ως πρωθυπουργό! ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ:ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ–ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ!!!

  Στις 5 Νοεμβρίου του 2011, αποκαλύπταμε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία, μέσα σε δύο χρόνια πρωθυπουργίας του Γιώργου Παπανδρέου είχαν προβεί σε αγορές «τοξικών» πλέον ομολόγων ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΣ τις θέσεις τους! Αυτό με αφορμή την πρώτη ερώτηση που είχε καταθέσει τότε ο Προκόπης Παυλόπουλος: ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ΕΝΟΧΟΥΣ. ΞΕΦΟΡΤΩΣΑΝ ΤΑ ΕΠΙΣΦΑΛΗ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ!

  Τότε παραθέσαμε και την λίστα με τα Ελληνικά ομόλογα που κατείχαν οι ξένες τράπεζες. Ήταν εμφανές ότι τα 143 δις είχαν γίνει 23 δις, όπως αποκάλυψε το ΒΗΜΑ λίγες ημέρες μετά. Οι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Παπαδήμος είχαν βοηθήσει με τις πολιτικές τους και τις ψευδείς δηλώσεις τους, ώστε οι ξένοι τραπεζίτες να μην έχουν καμμία απώλεια από το κούρεμα. Τότε ακριβώς έγινε η αναδιάρθρωση.

  Αυτά ακριβώς είχε αποκαλύψει μιλώντας στον Ρ/Σ «Antenna FM», και στο δημοσιογράφο κ. Κ. Λασκαράτο, ο Προκόπης Παυλόπουλος που όμως έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου:

  «Το φθινόπωρο του 2011, και ενόψει της επερχόμενης αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους (PSI) και του συνακόλουθου «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων, υπήρχαν αδιάψευστα στοιχεία ότι, ιδίως μετά τον Μάρτιο του 2010 –δηλαδή όταν κορυφωνόταν πια η κρίση δανεισμού της Ελλάδας- οι αλλοδαπές Τράπεζες «ξεφόρτωναν» ελληνικά ομόλογα όπως μπορούσαν. Έτσι ώστε, όταν έλθει η ώρα του –αναπόφευκτου με την πορεία των πραγμάτων- μεγάλου «κουρέματος» τους, να έχουν όσο το δυνατό μικρότερο κόστος, αφού θα το είχαν μετακυλήσει πια στους ευρωπαίους και, κυρίως, στους Έλληνες φορολογούμενους.

  1. I. Γι’ αυτό το λόγο στις 2 Νοεμβρίου του 2011 υπέβαλα, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς το Υπουργείο Οικονομικών. Με την αίτηση αυτή ζητούσα, μεταξύ άλλων, να κατατεθεί και αναλυτικός πίνακας από τον οποίο να προκύπτει πόσα ελληνικά ομόλογα κατείχαν οι τράπεζες της αλλοδαπής κατά τη περίοδο μεταξύ 31/12/2008 ως και 30/9/2011.

  2. II. Στις 7 Δεκεμβρίου 2011 (με αρ. πρωτ. 2/75546/0023) το Υπουργείο Οικονομικών, δια του κ. Φ. Σαχνίδη, ουσιαστικά αρνήθηκε να καταθέσει τα στοιχεία που ζητούσα. Και όχι μόνον αυτό, αλλά ειδικά ως προς το πόσα ομόλογα κατείχαν σ’ αυτή τη χρονική περίοδο οι αλλοδαπές Τράπεζες ο κ. Σαχινίδης τόνιζε: «Από τα στοιχεία που προκύπτουν από το προαναφερόμενο «Σύστημα», η ομαδοποίηση για τις τράπεζες της αλλοδαπής με βάση τη χώρα της προέλευσής τους δεν είναι εφικτή. Οι ξένες τράπεζες που είναι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων, διατηρούν λογαριασμούς Άυλων Τίτλων, κυρίως μέσω λογαριασμών πελατείας ελληνικών τραπεζών τις οποίες χρησιμοποιούν ως θεματοφύλακες. Ως εκ τούτο στο «Σύστημα Άυλων Τίτλων» της Τράπεζας της Ελλάδος, τα ομόλογα του ΕΔ των οποίων κάτοχοι είναι ξένες τράπεζες, εμφανίζονται συνολικά στα χαρτοφυλάκια πελατείας Ελληνικών τραπεζών ως «Πελατεία Εξωτερικού» και όχι ξεχωριστά ανά ξένη τράπεζα».

  3.III. Στο σημερινό (18/3/2012) «ΒΗΜΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ» (σελ. 6), δημοσιεύονται όμως τα στοιχεία που ο κ. Σαχινίδης διατεινόταν ότι δεν ήταν δυνατό να υπάρξουν! Συγκεκριμένα τα στοιχεία αυτά τα έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), ανά χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις οποίες έχουν την έδρα τους οι τράπεζες – κάτοχοι ελληνικών ομολόγων.

  Από τα στοιχεία λοιπόν αυτά προκύπτει ότι πριν τη κρίση δανεισμού της Ελλάδας οι αλλοδαπές τράπεζες κατείχαν στα χαρτοφυλάκιά τους ελληνικά ομόλογα αξίας 143 δισ. ευρώ. Και πριν το «κούρεμά» τους οι ως άνω τράπεζες κατείχαν πια μόλις 23 δισ. ευρώ! Δηλαδή «πρόλαβαν» και «ξεφορτώθηκαν» ελληνικά ομόλογα ύψους 120 δισ. ευρώ, ώστε το «κούρεμά» τους να γίνει σε βάρος όχι φυσικά των τραπεζών αλλά των ευρωπαίων –και κυρίως ελλήνων- φορολογουμένων.

  Με απλά λόγια: Αυτό που προσπάθησε να κρύψει το Υπουργείο Οικονομικών βλέπει σήμερα επισήμως το φως της δημοσιότητας, δίνοντας τις πραγματικές διαστάσεις και διαλύοντας τους μύθους γύρω από το τι συνέβη με το P.S.I. Άρα και γύρω από το τι περιμένει στο άμεσο μέλλον τον Έλληνα φορολογούμενο για να υπάρξει ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους. Μια ελάφρυνση η οποία συνιστά και το βασικό πλεονέκτημα του Μνημονίου ΙΙ σε σχέση με το καταστροφικό, από κάθε άποψη, Μνημόνιο Ι, στο οποίο μας οδήγησε –δρομολογημένα, όπως σήμερα προκύπτει- η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου.»

  Το δημοσίευμα του Βήματος μπορεί να πέρασε στα ψιλά, δεν διαψεύσθηκε όμως από κανέναν. Ήταν οι εποχές αλήστου μνήμης που ο κύριος Ψυχάρης έβγαζε τα άπλυτα του κυρίου Παπανδρέου στην φόρα.

  Κύριε Πεπόνη, η συνέχεια σε εσάς. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Λουκάς Παπαδήμος δεν έχουν ασυλία.

  https://olympia.gr/2012/08/07/greek-crisis-scandal/

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s