Η Ντι Βέλτ Επιστρατεύει Φαλμεράγιερ και Ναζιστικό Ρατσισμό στον Πόλεμο Διασυρμού και Εξόντωσης των Ελλήνων

ναζιΑμερικανικό σχόλιο για την ανάσταση φαντασμάτων 

Παρουσίαση: Μιχαήλ Στυλιανού

Στην γερμανική ενδιάθετη κλίση στον ναζιστικό φυλετικό διαχωρισμό και στην διάτρητη θεωρία του μισέλληνα Φαλμεράγιερ προσφεύγει σήμερα αρθρογράφος της Βέλτ, εφημερίδας πού πρόσκειται στο κόμμα της κ. Μέρκελ, για να παρουσιάσει τους ΄Ελληνες σαν καταστροφείς της ευρωπαϊκής τάξης, σφετεριστές του ονόματος ΄Ελληνας, παρείσακτους στους κόλπους της Ευρώπης και… (Σταματά ένα βήμα πριν να προσθέσει: και άξιους εγκλεισμού σε στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας.)

Το  άρθρο, που αναξέει δυσάρεστες μνήμες και σε Αμερικανούς σχολιαστές    -και που δεν είναι η αναμενόμενη ανταμοιβή για τους λυσσώδεις υπερασπιστές του γερμανικού ευρώ στην Ελλάδα- συνοδεύεται από πλήθος σχολίων Γερμανών αναγνωστών της εφημερίδας, που εγκρίνουν και επαυξάνουν την απογύμνωση του πλαστού DNA μας.

Σε τετρασέλιδο σχόλιο, που αφιερώνει στο εν λόγω γερμανικό πόνημα, το αμερικανικό οικονομικό δελτίο Ζήρο Χέτζ, γράφει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Με θέσεις που θυμίζουν δυσάρεστα την ευγονική θεωρία, η εφημερίδα που συνδέεται στενά με το κόμμα της Μέρκελ, εξαπολύει ένα ανθελληνικό υβρεολόγιο, λέγοντας πως «η Ελλάδα έχει και άλλοτε καταστρέψει την ευρωπαϊκή τάξη» και αναζωπυρώνοντας τις ρατσιστικές θέσεις των Ναζί, αφού  επικαλείται τη θεωρία που επινόησε ο Αυστριακός Φαλμεράγιερ τον 19ο Αιώνα, ότι οι ΄Ελληνες δεν είναι πραγματικά ΄Ελληνες.

Το άρθρο ανατρέχει και στη ναυμαχία του Ναυαρίνου, όπου οι στόλοι των μεγάλων δυνάμεων κατέστρεψαν τη τουρκική αρμάδα και διευκόλυναν τον ελληνικό πόλεμο της ανεξαρτησίας εναντίον του Σουλτάνου. Κατά τον αρθρογράφο της Βελτ τα κίνητρα των μεγάλων δυνάμεων δεν ήταν γεωστρατηγικά, όπως  θα πίστευε κάθε σύγχρονος πολιτικός επιστήμονας, αλλά ευγενή και ρομαντικά. «Επειδή οι διαποτισμένοι με κλασσική παιδεία Ευρωπαίοι δεν ήθελαν οι απόγονοι του Ομήρου, του Σωκράτη και του Περικλή να εξακολουθήσουν να καταπιέζονται από τους Τούρκους.»

«Αλλά, εξηγεί ο αρθρογράφος στους Γερμανούς αναγνώστες του, οι ναύαρχοι των μεγάλων δυνάμεων βοήθησαν τους ΄Ελληνες για λάθος λόγο. Αφού οι ΄Ελληνες δεν ήταν ΄Ελληνες».

Πρόκειται για την ορολογία της φυλετικής καθαρότητας, τον δυϊσμό «κατωτερότητα – ανωτερότητα» και την πολιτιστική υπεροψία του Ευρωπαϊκού Βορρά κατά του Ευρωπαϊκού Νότου» -σημειώνει το αμερικανικό σχόλιο. Και συνεχίζει με άλλο απόσπασμα του άρθρου της Βέλτ:

«Η ιδέα ότι οι σύγχρονοι ΄Ελληνες είναι απόγονοι του Περικλή και του Σωκράτη και όχι ένα τουρκικής τήξης μίγμα Σλάβων, Βυζαντινών και Αλβανών, ήταν μια πίστη διαδεδομένη μεταξύ των σπουδασμένων Ευρωπαίων. ΄Ετσι οι αρχιτέκτονες της ΕΕ δεν μπορούσαν να διαφύγουν από αυτή την εντύπωση. Υπό αυτή την αντίληψη έφεραν την γλοιώδη Ελλάδα ( clammy= κολλώδη, σαν όστρακο) μέσα στο ευρωπαϊκό σκάφος το 1980. Οι συνέπειες προσφέρονται στον θαυμασμό κάθε μέρα»…

Το αμερικανικό σχόλιο, για το πολλαπλά αποκαλυπτικό αυτό άρθρο, μιας σοβαρής ( όχι λαϊκίστικης σαν την Μπιλτ) εφημερίδας, προσθέτει ότι «η θεωρία του Φαλμεράγιερ ήταν πολύ δημοφιλής στη ναζιστική προπαγάνδα κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και κατά την γερμανική κατοχή της Ελλάδος οι αξιωματικοί ναζί με κλασσική παιδεία την χρησιμοποίησαν σαν δικαιολογία για να διαπράττουν πολυάριθμες βαρβαρότητες εναντίον του ελληνικού πληθυσμού.

«Ο δημοσιογράφος της Βέλτ γνωρίζει πολύ καλά –συνεχίζει ο Αμερικανός σχολιαστής- το αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας και φαίνεται να απευθύνεται κατ’ ευθείαν στο ρατσιστικό Ντι Εν Εϊ των αναγνωστών του. Είναι ενδιαφέρον και τρομακτικό, αλλά όχι εκπληκτικό, να βλέπει κανείς τόσους πολλούς Γερμανούς με υψηλή εκπαίδευση, στη στήλη σχολιασμού του άρθρου, να εκφράζουν την υποστήριξή τους σ’ αυτή τη ρατσιστική θεωρία και να υποστηρίζουν ότι οι αρχαίοι ΄Ελληνες (Δωριείς και ΄Ιωνες) ήσαν υψηλοί, ξανθοί και γαλανομάτες και ότι οι σύγχρονοι ΄Ελληνες δεν έχουν καμιά σχέση με αυτούς.

«Θα είναι –καταλήγει- μεγάλη ασφαλώς ανακούφιση γι’ αυτούς τους υποστηρικτές του κλωτσήστε την Ελλάδα έξω από τη Ευρώπη να έχουν κατασκευάσει ένα σύγχρονο αποδιοπομπαίο, επί της βάσει ιστορικά και επιστημονικά αστήρικτων θεωριών ρατσιστικής καθαρότητας . Αλλά οι θεωρίες δεν έχουν σημασία, αυτό που τις δικαιώνει είναι η θέση πως η Ελλάδα ήταν πάντοτε επιβλαβής για την Ευρώπη, ενώ η Γερμανία ήταν πάντοτε ωφέλιμη.»

8 σκέψεις σχετικά με το “Η Ντι Βέλτ Επιστρατεύει Φαλμεράγιερ και Ναζιστικό Ρατσισμό στον Πόλεμο Διασυρμού και Εξόντωσης των Ελλήνων”

 1. Οι Γερμανοί σε απόλυτο πανικό.

  Για να τολμούν να «ξαναθυμίζουν» στους λαούς τους χειρότερους εαυτούς τους πρέπει να τα έχουν απολύτως χαμένα.

  Για να αναγκάζονται αυτοί που για να υπάρχουν στον κόσμο να δηλώνουν έστω και υποκριτικά «Φιλέλληνες» να αμφισβητούν την ελληνικότητα των Ελλήνων σημαίνει ότι παίζουν τα τελευταία τους «χαρτιά».

  Οι Έλληνες είναι ίσως ο πιο συμπαγής, ομοιογενής και «καθαρός» φυλετικά λαός στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Αυτό δεν το λέμε εμείς. Αυτό δεν το λέει η ανθρωπολογία. Αυτό δεν το λέει η γενετική. Αυτό δεν το λένε επιστήμες που μπορούν τα αποτελέσματά τους να αμφισβητηθούν.

  Αυτό το λέει η αριθμητική και για αυτό δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση.

  Το σύγχρονο ελληνικό κράτος είναι αποτέλεσμα εθνικών εκκαθαρίσεων που έγιναν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη των Βαλκανίων, της Μικράς Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Αιγύπτου.

  ΕΛΛΗΝΕΣ διακριτοί μέσα σε ξένες κοινωνίες ως Έλληνες με την ελληνική τους γλώσσα να την έχουν διατηρήσει μέσα στους αιώνες «ξηλώθηκαν» και μετακινήθηκαν στον ελλαδικό χώρο ακόμα και με την βία.

  Το τελικό αποτέλεσμα αυτών την μετακινήσεων είναι η σύγχρονη Ελλάδα και όχι ότι «έβλεπαν» οι Γερμανοί και οι Μπουτάρηδες στον ελλαδικό χώρο πριν τις ανταλλαγές των πληθυσμών.

  Έλληνες από το Μοναστήρι των Σκοπίων, την Κωνσταντινούπολη, την Τραπεζούντα, την Αλεξάνδρεια, την Σμύρνη, την Φιλιππούπολη, την Ανδριανούπολη, την Δαμασκό, την Αντιόχεια κτλ συνυπάρχουν μετά από αιώνες στον ίδιο χώρο.

  Οι σύγχρονοι Έλληνες της σύγχρονης Ελλάδας μπορούν να είναι σίγουροι και περήφανοι για την εθνική τους καταγωγή γιατί είναι τα παιδιά των Ελλήνων όλης της Ανατολικής Λεκάνης της Μεσογείου.

  Ο πιο γνήσιος και «καθαρός» λαός της Ευρώπης με γνήσια καταγωγή από τους αρχαίους του προγόνους.

  Όποιος θέλει μπορεί με ένα «κομπιουτεράκι» να αποδείξει αυτό που καμία ναζιστική θεωρία δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

  Τραγικό θα ήταν για να αισθανόμαστε εμείς Έλληνες να έχουμε ανάγκη τις «εγγυήσεις» σκουπιδιών όπως ο Φαλμεράιερ.

  Τουλάχιστον να εισπράξουμε και ένα κέρδος από τις εθνικές μας καταστροφές.

  Μου αρέσει!

 2. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
  ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΤΟΥΣ
  ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ
  ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ
  ΖΗΛΟΦΘΟΝΟΙ

  Μου αρέσει!

 3. Reblogged στις ΑΜΩΜΟΣ και σχολίασε
  ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΜΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ?
  «Η ιδέα ότι οι σύγχρονοι ΄Ελληνες είναι απόγονοι του Περικλή και του Σωκράτη και όχι ένα τουρκικής τήξης μίγμα Σλάβων, Βυζαντινών και Αλβανών, ήταν μια πίστη διαδεδομένη μεταξύ των σπουδασμένων Ευρωπαίων. ΄Ετσι οι αρχιτέκτονες της ΕΕ δεν μπορούσαν να διαφύγουν από αυτή την εντύπωση. Υπό αυτή την αντίληψη έφεραν την γλοιώδη Ελλάδα ( clammy= κολλώδη, σαν όστρακο) μέσα στο ευρωπαϊκό σκάφος το 1980. Οι συνέπειες προσφέρονται στον θαυμασμό κάθε μέρα»…

  Μου αρέσει!

 4. Γιατί ρε φιλαράκο αρθρογράφε σταμάτησες/έκοψες/λογοκρίθηκες στο καλύτερο και πιό ουσιώδες

  μετά το «ενώ η Γερμανία ήταν πάντοτε ωφέλιμη….»

  με πικρόχολο σαρκασμό συνεχίζει το άρθρο.

  ….τόσο ωφέλιμη παρά το γεγονός οτι η Γερμανία έστειλε στον θάνατο 16 εκκ στον 1ΠΠ και 50-85 εκκ στο 2ΠΠ………

  ///
  Apart from the fact that Germany sent to death 16 millions in the WWI and 50-85 millions in the WWII, thus disturbing the German ideal of Heile Welt, the perfect idyllic world of tranquility and ignorance for a couple of years..
  ///

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s