Φωτιά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, απο την «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΠΑΤΗ». Κοροϊδία!

DSC_4062[UPDATE Απάντηση της ΔΕΗ στο ρεπορτάζ μας για τους λογαριασμούς φωτιά ]

netakias

Πολλοί νέοι αναγνώστες μας στέλνουν καταγγελίες για φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Οσοι μας διαβάζουν είχαμε προειδοποιήσει από 8/10/2010 με το άρθρο «ΔΕΗ : Θα πληρώσουμε το κόστος της «Πράσινης» Απάτης;».

Ε. λοιπόν το κόστος της Πράσινης Απάτης, από μέχρι τις 30/7/2012 είχε αφήσει χρέος €300.000.0000εκ και το οποίο ανεβαίνει διαρκώς και σύμφωνα με επίσημη έκθεση (ΛΑΓΗΕ) η μαύρη τρύπα θα έφτασε €1,4δις το 2014 και γι αυτό μείωσαν όσο μπορούσαν τις ταρίφες (την τιμή που αγόραζε η ΔΕΗ) και αύξησαν τα…έσοδα.

Αυτό τώρα όπως είναι φυσικό πρέπει να το πληρώσετε εσείς.

Περιληπτικά, για όσους δεν γνωρίζουν, η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΠΑΤΗ επειδή γνωρίζει ότι με φωτοβολταϊκα (Φ/Β) και ανεμογεννήτριες (Α/Γ) δεν μπορεί να παραχθεί ηλεκτρικό ρεύμα, με την παρούσα τεχνολογια, που να είναι κερδοφόρο, βρήκαν την πρόφαση για το «καλό του περιβάλλοντος» ώστε να επιδοτούν τις δουλείες τους.

Ετσι οι Τράπεζες έδωσαν σίγουρα δάνεια σε όποιον ήθελε να βάλει Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) στο χωράφι μου και η δύστυχη ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να αγοράζει Ρεύμα πιο ακριβά από ότι πουλάει στην λιανική. Κερδιζουν Τράπεζες και ΑΠΕτζηδες και χάνει η ΔΕΗ και φυσικά ο καταναλωτής.  η ΔΕΗ  αγόραζε από φωτοβολταικα πάρκα στην τιμή 0,45-0,55 €/κιλοβατώρα και στη συνέχεια το ρεύμα αυτό το  πούλαγε στους καταναλωτες στην τιμή των… 0,14 €/ κιλοβατώρα (τιμές 2010)

Υπήρξαν καταγγελίες για συμβάσεις της ΔΕΗ με συγκεκριμένη εταιρεία για έξι αιολικά πάρκα, έναντι του υπερβολικού, κατά τις καταγγελίες, τιμήματος των 120 εκατ. ευρώ., αλλά χάθηκαν σε κάποιο συρτάρι

Επειδή όμως, όπως είπαμε αυτό παράγει χρέη, βρήκαν διάφορους πονηρούς τρόπους ώστε να μην πάρει μυρουδια το πόπολο.

 • Ετσι περί τα €70εκ το χρόνο τα έπαιρναν από το παλαιό Τέλος της ΕΡΤ και τα έδιναν στην ΛΑΓΗΕ

 • Αυξησαν το ρευμα Οικιακής χρήσης (Χαμηλή Τάση) 20,80 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 9,53 αύξηση… 118% το 2013

 • Λόγω της κατάργησης των δωρεάν δικαιωμάτων εκπομπής CO2 η ΔΕΗ θα έχει ετήσια επιβάρυνση €300εκ που πληρώνεις εσύ !

 • Επιβάρυνση από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του Φ/Α επιβάρυνση 165εκ

 • Επιβάρυνση λόγω αύξησης της κάλυψης του κόστους λειτουργίας τρίτων παραγωγών 200εκ

 • Αγορά ενέργειας από ιδιώτες παραγωγούς ρεύματος σε υψηλότερες Τιμές 475εκ.

Ειμαστε ΤΟΣΟ ΚΟΡΟΪΔΑ που πρέπει να πληρώνουμε πρόστιμο, επειδή ο φθηνός λιγνίτης παράγει νερο (υδρατμούς) και διοξείδιο του άνθρακα (μην εκπνέεις). Φυσικά δεν μπορούσαν να βάλουν προστιμο στο νερό (ο λευκός καπνος που βγαίνει από τους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς) έτσι έβαλαν πρόστιμο στην αναπνοή, το CO2.

Τελος πληρώνεις και τον Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), είναι αυτό που λεει μεταφορα/διανομή ρεύματος,  που είναι μια εταιρία που συστάθηκε σύμφωνα με το Ν. 4001/2011 και σε συμμόρφωση με την Οδηγία 2009/72/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο αυτό σκοπός του ΑΔΜΗΕ είναι η λειτουργία, συντήρηση και ανάπτυξη του ΕΣΜΗΕ ώστε να διασφαλίζεται ο εφοδιασμός της χώρας με ηλεκτρική ενέργεια με τρόπο ασφαλή, αποδοτικό και αξιόπιστο και σκοπό φυσικά από την προηγούμενη κυβέρνηση, να ιδιωτικοποιηθεί και να βγάζει όποιος το αγοράσει, πολλά λεφτά ξεκούραστα κι ανέξοδα. Απλά άλλοι θα βγάζουν το ρεύμα (την χασούρα) κι αυτός απλά θα κάνει τον διαιτητή.

Για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, θα ασχοληθούμε σε επόμενο άρθρο.

78 σκέψεις σχετικά με το “Φωτιά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, απο την «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΠΑΤΗ». Κοροϊδία!”

 1. Μόνο που δύστυχε netakias, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ (Μάϊος 2015) φθάνουν φουσκωμένοι, ΣΗΜΕΡΑ.

  Είπαμε: Οι άλλοι, βρέθηκαν στον πάγκο. Γιά τους τωρινούς, έχεις κάτι να μας πείς;

  Μου αρέσει!

   1. Πιθανόν και να μην είναι καταστροφή για σοβαρά κράτη. Κράτη με μηδέν παραγωγή, κοπανατζήδες και λαμόγια δημοσίους υπαλλήλους πενηντάρηδες συνταξιούχους και τζιχαντιστές εργατοπατέρες θέλουν το γερμανό τους.

    Μου αρέσει!

   1. …Αυτό είναι φανερό Σπάρτακε,- Όμως δεν νομίζω να μας στερεί τον αλληλοσεβασμό!-Και εν τώ προκειμένω:- Αν αντί για «πάγκο»έβαζα «σκαμνί»θα το δεχόσουν;(Για μένα ο «πάγκος» έχει την έννοια της μαζικής απόδοσης δικαιοσύνης σε συμμορία,ενώ το σκαμνί ατομική!)

    Μου αρέσει!

   2. Toυ Νο 14, δεν διαθέτω,και επειδή ,σε πολυθρόνες δεν κάθομαι,να σου στείλω μία του …τελευταίου Λουδοβίκου που έχω;,Ίσως σου φανεί χρήσιμη!

    Μου αρέσει!

   3. Μην περιμένης πάγκο και σκαμνί φίλτατε Ακέλα, άντε για κανένα
    μαριδάκι μόνο για να περνάει ο καιρός και να μας ρίχνουν στάχτη
    στα μάτια. Και μετά με θράσος λές και απευθύνονται σε πιθήκους,
    να μας λένε οτι τα προεκλογικά πυροτεχνήματα ήταν ασφαλώς
    «σχήμα λόγου».
    Πώς το έλεγε ο Σαββόπουλος; «Δεν υπάρχει ελπίς, στην Ελλάδα ζείς».

    Μου αρέσει!

   4. Alors les femmes de la patrie! …Ξέχασες όταν πολεμούσαμε μαζί την Ρώμη ; -Δεν μας φόβιζε ο θάνατος (έστω και μαρτυρικός)…Τώρα μιλάς για πολυθρόνες στα συντρόφια σου,την στιγμή που τους περισσότερους μας σταύρωσαν στην ΑΠΠΙΑ οδό!…Εσύ χάθηκες στην ανωνυμία,ίσως και καθισμένος σε πολυθρόνα!

    Μου αρέσει!

   5. Εγώ δεν έχω διαβάσει; Αστειεύεσαι βέβαια..
    Aντε να κάνουμε και λίγο πλάκα με τη Μασσαλιώτιδα:
    Αλόνζανφάν ντε λα πατρί
    η αμασία μας απειλεί
    άπαντες υπάγομεν,
    την αμασίαν φάγομεν.

    Την φέραμε στα μέτρα του καιρού μας 😀

    Μου αρέσει!

   6. ΜΕΓΆΛΕ ΤΥΠΕ ,..Με έπιασες στα ..πράσα!- Πήγα να…κουρδίσω λίγο τον Σπάρτακο αλλά δεν μάσησε! ..Αντί να γράψω «τεκνά» έγραψα …γυναίκες (έτσι γιά να μη φαίνεται και πολύ!

    Μου αρέσει!

   7. Xoxoxoxoxooooo….Οέο!

    Αν όμως υπαινίσσεσαι κάτι, ….περικαλώ. Πέσ΄το ευθέως.

    Μη δειλιάζεις. Λεβεντιά, χρειάζεται.

    Σέρτικο χρυσαυγουλας
    (ολο το ξεχνας αυτο γιγαντα του λογου και της σκεψης)

    Μου αρέσει!

   8. Μικρή παρατρεχάμενη ‘Πληβεία η Στραπατσαρισμένη’, καλά το υπέθεσα ότι είχες νυχτερινή βάρδια.

    Μού’λειψες στη διάρκεια της μέρας. Τίποτε δεν ξεχνώ, νά’σαι σίγουρη. ΑΥΤΟ, να φοβάσαι (!).

    Απλά επειδή έχω εσένα από κοντά να κερνάς τα χρυσαυγουλένια καλούδια, δεν έχω λόγο να σκοτίζομαι.

    Μούτςςςς.

    Μου αρέσει!

   9. …Και όμως Σπάρτακε σου απάντησα ,όχι μόνο στο 3,14 αλλά και στην «χρυσή τομή»!- Ο φίλος μας ο Τύπος το «έπιασε»πολύ καλά το θέμα!-Στην σημερινή (και όχι μόνο)εποχή,τα πάντα εμπεριέχουν την…Πουστιά,και μάλιστα με πλήρη…νομιμοποίηση πλέον!-Τι άλλο πρέπει να σου πω για να καταλάβεις,ότι το να είσαι στρέτος,θεωρείται πλέον…ανωμαλία,ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ,για τα κοινά;

    Μου αρέσει!

  1. Το αυτό για τους Τωρινούς αν δεν κάνουν τίποτα.

   Η καρατόμηση του Ζερβού ήταν καλό βήμα, μένει να δουμε τι θα κάνουν εφ’εξης.

   Μην ξεχνάς ότι το 2009 ο ΓΑΠ παρέλαβε ΔΕΗ με 1δις καθαρά κέρδη και σήμερα προσπαθούν να μην έχει ζημιές πάνω από 1δις

   Μου αρέσει!

   1. ΓIA TO XAPATΣI ΣTA AYTOKINHTA EIKOΣAETIAΣ
    ΕΧΕΙΣ NA MAΣ ΠEIΣ TIΠOTA.
    ANTIPPYΠANTIKA EINAI KI AYTA ME AMOΛYBΔH KAI KATAΛYTH AΛΛA TA ΣYNTPOΦIA ΣOY MEINAN AΠO ΦPAΓKA KAI ΦOPOΛOΓOYN KAI TON AEPA.
    AΛHΘEIA ΣYNTPOΦE TΩPA ΠOY ΞEMEΘYΣEΣ ΞEMAΣTOYPΩΣEΣ MHΠΩΣ TO ΞANAΣKEΦTHKEΣ AN EINAI EΓK!HMA O BOMBAPΔIΣMOΣ THΣ ΔPEΣΔHΣ;

    Μου αρέσει!

  2. Να προσθέσω ότι αυτές τις οικολογικές παπαριές τις στήριζε η αριστερά και ήθελε και παραπάνω. Για να μην λένε κάποιοι για παλιές ευθύνες ΜΟΝΟ. Ευθύνες έχουν ΟΛΟΙ.

   Μου αρέσει!

  3. Ο Λαφαζάνης είναι ΑΝΕΛ;
   Και μήπως ξέρεις αυτή η ρυθμιστή αρχή ενέργειας (που αποφάσισε τις αυξήσεις) από ποιούς είχε διορισθεί;
   Μήπως ξέρει ο Μουρούτης να σας πεί;

   Μου αρέσει!

 2. Γιατι δεν υπογραφει η Αρχαιοπτερυγα το αρθρο?? Ως γνωστο μεγαλοστελεχος στο λιγνιτη, συνεχιζει να θαβει ολες τις αλλες ενεργειακες πηγες…… ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ!!! ΥΓ: Το ΕΤΜΕΑΡ , ηλιθιε αρχαιπτερυγα , το πληρωνες κ πριν ερθουν οι 15000 φωτοβολταικοι. Πιο χαζος… πεθαινεις.

  Μου αρέσει!

  1. Εχεις κάποιο παλαιό λογαριασμό για να στηρίξεις αυτό που λες? Το ΕΤΜΕΑΡ είναι μετονομασμένο το Τέλος ΑΠΕ, και είναι άμεση συνέπεια της Πράσινης Ανάπτυξης του ΓΑΠ και της Μπιρμπίλως.

   Μου αρέσει!

 3. Που να σου μείνουν λεφτά να είσαι εντάξει στην εφορία σου και στο ΤΕΒΕ(απαράδεκτα υψηλό και αυτό) όταν πρέπει να προσέχεις να μην σου κόψουν το ρεύμα με τους αστρονομικούς λογαριασμούς που σου στέλνουν, και που τις περισσότερες φορές, αναλογικά, είναι πιο μεγάλοι και από το μηνιαίο μισθωμα που έχεις για το μαγαζί σου;

  Μου αρέσει!

  1. Έχεις μαγαζί και δεν ντρέπεσαι λίγο; Γίνε καθαρίστρια και καθάρισες! Άκου εκεί… Ή μπες στην ΕΡΤ ή στη ΔΕΗ στην τελική. Άκου εκεί μαγαζί!

   Μου αρέσει!

   1. Για πόσο νομίζεις θα υπάρχει το μαγαζί. Πέρυσι όταν ήρθε ο λογαριασμός της ΔΕΗ 35% επάνω για ίδια κατανάλωση με πρόπερσι πάνω κάτω, κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό. Φέτος που ήρθε για ίδια κατανάλωση 50% επάνω από περυσι σκέφτομαι να μη τους κάνω τη χάρη. Αναισθησία ρε παιδί μου και ότι βγεί. Αν βγει έχει καλώς, αν όχι δεν θα πεθάνω εγώ για τους καλοπερασάκηδες της Βουλής των 10000 το μήνα καθαρά, όσο πάει, και μετά άντε γεια. Θα εφαρμόσω το »ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»!

    Μου αρέσει!

 4. Το διοξείδιο του άνθρακα είναι υπεύθυνο για την αύξηση της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας, και το «φαινόμενο του θερμοκηπίου», οι υδρατμοί όχι… Γι’ αυτό έχουν μπει αυτά τα τέλη, ώστε, με την αύξηση του κόστους, να στραφεί ο κόσμος σε πιο «καθαρές»=χωρίς παραγωγή CO2 μορφές ενέργειας. Βάζετε στο κάδρο μόνο ένα από τα αέρια της καύσης, το σχετικά ακίνδυνο/μη δηλητηριώδες διοξείδιο, (φυσικά, αφού αυτό πληρώνουμε), και παραβλέπετε τα υπόλοιπα, επικίνδυνα και καρκινογόνα, καταλοιπα της καύσης του λιγνίτη.

  Μου αρέσει!

   1. ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΒΟΟΕΙΔΗ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΝΑ ΚΛΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΜΕ ΜΕΘΑΝΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΠΙΒΛΑΒΗ ΑΕΡΙΑ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ………….ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ H A A R P ΚΑΙ ΤΙ ΔΟΥΛΙΑ ΚΑΝΕΙ;;;;;;

    Μου αρέσει!

   2. Tα κοτλέ κυματιστά συννεφάκια χθες και προχθές, τα είδαμε;
    Αυτή είναι μια απ’ τις δουλειές που κάνει η Χαάρπα.
    Διαμόρφωση πεδίου.
    Σιδερώνει και τον εγκέφαλό σας επίσης.
    (σε διάφορα σχέδια, πλισέ, σφηκοφωλιά, τσάκιση… κλπ κλπ)

    Πανούλη ακούςςςςςςςς;;;;;;;;;;;

    Μου αρέσει!

  1. Περισσότερο ηλίθιος πεθαίνεις «Mr. Mister said». Χωρίς παραγωγή CO2, δεν θα υπήρχαν άνθρωποι. Από χημεία έχεις μηδέν. Το Μολ του CO2 είναι 44γρ/μολ άρα βαρύτερο του αέρος και επικάθεται του εδάφους και δεν δημιουργεί θερμοκήπιο. Εσύ ή είσαι ο κλέφτης των ηλιακών ή καθεστωτικός της Νέας Τάξης.

   Μου αρέσει!

   1. Χωρίς παραγωγή CO2, δεν θα υπήρχαν άνθρωποι.

    Βασικά δεν θα υπήρχαν φυτά, αλλά (ΚΑΚΙΕΕΕΕΣ) κάποιοι (που αμολάνε την εξυπνάδα και την αρλούμπα τους) θα τα αντικαθιστούσαν επάξια …

    Μου αρέσει!

  2. Φιλόλαε έχουν χάσει την Μπάλα….Οι Οικωλόγοι πλήρωναν δις σε πανεπιστήμια για να «αποδείξουν» στα 80s ότι υπάρχει φαινόμενο του θερμοκηπίου. Τελικά ο κόσμός ψυχραίνεται, όπως βλέπουμε από τις θεομηνίες τα τελευταία χρόνια και το άλλαξαν σε «κλιματική αλλαγή».

   Για την χημεία ο λιγνίτης παράγει H20 και CO2 και λιγότερα από άλλα, που με τις νεες τεχνολογίες και φιλτρα είναι σχεδον μηδενικά.

   Δεν είμαι κολλημένος με τον λιγνίτη, αλλά είναι πιο φθηνότερο πως να το κάνουμε. Μακάρι να είχαμε παντού υδροηλεκτρικά που είναι επίσης παμφηνα και οικολογικά ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΡΕΥΜΑ

   ΤΑ Φ/Β ΚΑΙ Α/Γ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΡΕΥΜΑ !!

   Μου αρέσει!

   1. Επί της ουσίας και επί του θέματος. Για ποιο λόγο πληρώνεται ακόμη μια αλητεία από τον κοσμάκη ;
    Ποιον τσακίζει ; Τον Βαρδινογιάννη και τον Μπόμπολα ή μήπως τα φτωχικά ;
    Καλές οι διαπιστώσεις παίδες, αλλά προτάσεις δεν είδα.
    Ξέρουμε όλοι πως οι αλήτες πού ήταν επί 40 χρόνια έκλεψαν τα πάντα.
    Για την ακρίβεια, έκλεψαν όσα απέμεναν από τις τράπεζες.
    Τι γίνεται όμως τώρα ;
    Εκτός από … διαχείριση της κρίσης, ΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Μου αρέσει!

 5. Μη σε νοιάζει Gkatzetakias…. οι ‘’αριστεροί επαναστάτες’’ φίλοι σου έρχονται με νέους πράσινους φόρους και πράσινα άλογα στους ‘’βαθύπλουτους’’ ιδιοκτήτες αυτοκίνητων άνω 20ετιας καθώς και στα λιγότερο ρυπογόνα αυτοκίνητα με ντίζελ κινητήρες τελευταίας τεχνολογίας και υγραερίου κίνησης ……….

  Μου αρέσει!

  1. Γεια σου Gkatzetakia με τους ‘’αριστερούς επαναστάτες’’ ‘’Σορο-πιασμένους’’ φίλους σου…..

   Ζητούν το 40% από την αποζημίωση των οικογενειών των θυμάτων του Norman Atlantic

   http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%BF-40-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B6%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B8%CF%85%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-norman-atlantic

   ΟΛΟΙ οι παρόντες ‘’πολιτικοί’’ δούλοι της βουλής των ‘’ανθελλήνων’’ υπηρετούν το ιδιο αφεντικό ….. ξύπνα ελληνα…… ολοι είναι εναντίων μας…..

   Μου αρέσει!

 6. Γράψτε και δυό λόγια για το λογαριασμό που δείχνετε, σχετικά με τα 99,56 ευρώ για ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ, που με απόφαση δικαστηρίου εδώ και χρόνια έχουν κριθεί παράνομες, αλλά εμείς συνεχίζουμε να πληρώνουμε, γιατί κάποιοι ως συνήθως αγνοούν τις δικαστικές αποφάσεις. Ευχαριστώ.

  Μου αρέσει!

  1. Γεώργιε,έχεις απόλυτο δίκιο.
   Πόσοι όμως γνωρίζουν,οτι η ΔΕΗ το εισπράττει παράνομα;
   Πόσοι γνωρίζουν οτι το λαμόγιο ο παπακωνσταντίνου,παρανόμησε
   και αντι να μας επιστρέψει χρήματα,κάλυψε τη παρανομία με νομικά
   εφευρήματα,έτσι ώστε και η ΔΕΗ να καλυφθεί από τυχόν δικαστικές
   διεκδικήσεις,αλλά και το εν λόγω «χαράτσι» να συνεχίζει να εισπράττετε;
   Με μια τροπολογία-εξπρές,που κατατέθηκε στο Ν/Σ για τον νέο οικοδομικό
   κανονισμό,διεσώθη η ΔΕΗ,αφού μετά την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ για
   την χρέωση αυτή,αλλά και τον κίνδυνο δικαστικών διεκδικήσεων από πλευράς
   ελλήνων πολιτών,θα έπρεπε να επιστρέψει το τεράστιο ποσό του 1,8 περίπου
   δις. ευρώ.

   Tο άρθρο 29 του Νόμου 2773/99, έχει καταργηθεί από τον Αύγουστο του 2010,
   με νεότερο νόμο που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

   Μου αρέσει!

 7. Όλα είναι πρόφαση για την είσπραξη φόρων και προστίμων

  Στο τομέα οικολογία – πράσινη ανάπτυξη , πολλά πράγματα κινούνται μεταξύ μύθου και πραγματικότητας .Υπάρχουν και σκοπιμότητες . Και το περιβάλλον δεν σταματάει στα σύνορα των κρατών.

  • Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν ρυπαίνουν στη πόλη που κινούνται , αλλά η ρύπανση γίνεται στο χώρο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (Κοζάνη , Πτολεμαϊδα , Μεγαλόπολη , Αλιβέρι κ.λ.π).

  • Κατά την καύση οποιουδήποτε καυσίμου και υλικού όπως , πετρέλαιο , βενζίνη , κηροζήνη , μαζούτ , οινοπνεύματος , βιοκαυσίμων , λιγνίτη , άνθρακα , υγραέριο , φυσικό αέριο , καυσόξυλων , σκουπιδιών κ.λ.π παράγεται διοξείδιο του άνθρακα το οποίο είναι υπεύθυνο για το φαινόμενο του θερμοκηπίου , μονοξείδιο του άνθρακα , νερό και άλλοι ρύποι (αιθάλη , διοξείδιο του θείου , διοξίνες κ.λ.π) .
  Το πλεονέκτημα του φυσικού αερίου και του υγραερίου , είναι ότι κατά τη καύση τους δεν παράγονται συνήθως , άλλοι ρύποι εκτός από διοξείδιο του άνθρακα ( και μονοξείδιο αν δεν υπάρχει επαρκές οξυγόνο ) .

  • Η ΔΕΗ θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον λιγνίτη και το μαζούτ σταδιακά με φυσικό αέριο και υγραέριο . Θα αυξανόταν όμως το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με όλα τα επακόλουθα . Η ΔΕΗ προτιμά όμως να πληρώνει πολλά εκατομύρια ευρώ ετησίως για περιβαλλοντικά τέλη και δεν αντικαθιστά τον λιγνίτη και το μαζούτ με φυσικό αέριο και υγραέριο για να μην αυξηθεί το κόστος παραγωγής . Είναι οικονομικά συμφέρουσα η λύση αυτή???

  • Η χρήση του υδρογόνου για κίνηση θέλει πολύ δουλειά ακόμη , για να γίνει εφαρμόσιμη.

  • Σχετικά με τα φωτοβολταϊκά στα σπίτια , σήμερα η ΔΕΗ αγοράζει ακριβότερα την παραγόμενη ενέργεια από την τιμή που τη πουλάει , επειδή είναι ασήμαντη ποσότητα και όλη η ιστορία αυτή εκτιμώ ότι γίνεται για λόγους σκοπιμότητας . Τα φωτοβολταϊκά έχουν πολύ μικρό συντελεστή απόδοσης και δεν κατασκευάζονται στη χώρα μας . Δεν ενδείκνυνται για βιομηχανική παραγωγή ρεύματος.

  Σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές :
  • Η υδροηλεκτρική ενέργεια όπου είναι δυνατόν πρέπει να εκμεταλλεύεται.

  • Επίσης η γεωθερμία , όπου υπάρχει , για θέρμανση.

  • Οι ανεμογενήτριες δεν είναι και τόσο αθώες . Στο κατωτέρω VIDEO

  φαίνεται. Το ότι έχουν μπλοκαρισθεί με απόφαση της δικαιοσύνης η κατασκευή αιολικών πάρκων που προφανώς θα δημιουργούν και άλλα προβλήματα , δεν θα πρέπει να μας προβληματίσει ; Και δεν έχουμε κατασκευαστική βιομηχανία για ανεμογενήτριες .

  • Η χρήση της πυρηνικής ενέργειας για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας , είναι αμφιλεγόμενη κατάσταση . Υπάρχουν όμως πολλά εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής σε όλο τον κόσμο , που κάνουν χρήση αυτής .

  • Το ηλεκτρικό ρεύμα πρέπει να καταναλωθεί όταν παράγεται , δεν μπορεί να αποθηκευτεί . Και μια μονάδα ηλεκτροπαραγωγής δεν μπορεί να τεθεί σε λειτουργία και να σταματήσει όπως ένα αυτοκίνητο . Για το λόγο αυτό η ΔΕΗ έχει το νυκτερινό ρεύμα.

  • Η χρήση της ηλιακής ενέργειας με τους ηλιακούς θερμοσίφωνες , είναι καλή και συμφέρουσα όταν υπάρχουν αρκετά άτομα στην οικογένεια.

  • Στη κατασκευή των νέων κτιρίων , η τεχνολογία έχει να δώσει λύσεις για να απαιτείται λιγότερη ενέργεια για την θέρμανση και τον κλιματισμό αυτών. Ένα μέρος της απαιτούμενης ενέργειας θα μπορούσε να καλυφθεί από φωτοβολταϊκά και τον ήλιο. Απαιτείται όμως μεγαλύτερο κόστος.

  • Επίσης στη Βιομηχανία και στα αστικά λύματα ,η υπάρχουσα τεχνολογία (βιολογικός καθαρισμός – φίλτρα) μπορεί να βοηθήσει για μικρότερη ρύπανση . Αυξάνεται όμως το κόστος.

  • Στον τομέα των σκουπιδιών , πρέπει να γίνεται ανακύκλωση υλικών , όπου είναι δυνατόν . Από την Γερμανία που είναι πρωτοπόρος στο τομέα αυτό μπορούμε να διδαχτούμε πολλά.

  • Η κατάργηση ή ο περιορισμός των λιπασμάτων και φαρμάκων είναι εύκολο να λέγεται , αλλά πως θα τραφεί ο κόσμος ; Mόνο με τα οικολογικά τρόφιμα ;

  • Σχετικά με τα αυτοκίνητα και τα πράσινα τέλη κυκλοφορίας.

  Η κοινή λογική λέει ότι όποιος έχει λεφτά , δεν κυκλοφορεί με παλιό αυτοκίνητο .

  Πως είναι δυνατόν τα αεροπλάνα να πετούν για 30 χρόνια , με τη σωστή συντήρηση και να έχουμε την απαίτηση να αλλάζουμε το αυτοκίνητο κάθε 5 χρόνια , ενώ το συντηρούμε σωστά και δεν έχει την ίδια καταπόνηση με τα αεροπλάνα; Και δεν έχουμε πλέον καμιά αυτοκινητοβιομηχανία στη χώρα μας.

  • Τα πράσινα τέλη για τα αυτοκίνητα , εκτός από την κάλυψη της μαύρης τρύπας του προϋπολισμού , που xρησιμοποιήθηκαν για την προστασία του περιβάλοντος ; Φυτεύτηκαν δέντρα στις καμένες εκτάσεις τόσα χρόνια.

  • Υπάρχουν τα ΚΤΕΟ εδώ και αρκετά χρόνια , αλλά τα 2.000.000 από τα 5.500.000 αυτοκίνητα που κυκλοφορούν , δεν περνούν τεχνικό έλεγχο σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από τη τηλεόραση . Τόσα χρόνια που οδηγώ και όταν με έχει σταματήσει η Τροχαία , δεν μου έχει ζητήσει ποτέ κάρτα καυσαερίων . Επίσης υπάρχουν 500.000 αυτοκίνητα ανασφάλιστα όπως έχει ειπωθεί στη τηλεόραση .Οι νομοταγείς πολίτες αισθανόμαστε πολλές φορές , ότι είμαστε τα κορόϊδα της παρέας από τη συμπεριφορά της Πολιτείας , αφού δεν τιμωρούνται οι παραβάτες.

  • Σε γενικές γραμμές η λεγόμενη πράσινη ενέργεια , είναι πολύ ακριβότερη από τη συμβατική και τα όποια πράσινα τέλη και πρόστιμα δεν θα έχει άδικο αν πιστεύει κάποιος ότι είναι πρόφαση για είσπραξη κρατικών εσόδων

  Μου αρέσει!

 8. Αντισυνταγματικό το ΕΤΜΕΑΡ στους λογαριασμούς ΔΕΗ, λέει το ΣτΕ

  Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι το ειδικό τέλος μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων (ΕΤΜΑΕΡ) είναι αντισυνταγματικό καθώς δεν έχει χαρακτήρα ανταποδοτικό.

  Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το ΕΤΜΑΕΡ (πρώην τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) προορίζεται για την αποζημίωση των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ. Το ύψος του καθορίζεται ανά εξάμηνο με αποφάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

  Αφορμή για την κρίση ενός τμήματος του ΣτΕ, ήταν η προσφυγή στη δικαιοσύνη μίας επιχείρισης ενώ έχουν προσφύγει και πολίτες της Αττικής. Πάντως το απόγευμα της Παρασκευής σε ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος ξεκαθαρίζεται ότι:

  “Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν στις αποφάσεις του Β’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας το ΥΠΕΚΑ διευκρινίζει ότι σεβόμενο απολύτως τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης, θα περιμένει την οριστική απόφαση της Ολομέλειας του ΣΤΕ, καθώς οι αποφάσεις του εν λόγω Τμήματος δεν ακυρώνουν την Απόφαση της ΡΑΕ, αλλά παραπέμπουν το ζήτημα της ενδεχόμενης αντισυνταγματικότητας στην Ολομέλεια.

  Στο πλαίσιο αυτό, μέχρι την οριστική απόφαση της Ολομέλειας του ΣΤΕ παραμένει η δυνατότητα νομικά να συνεχιστεί το καθεστώς που ισχύει έως σήμερα.

  Σε κάθε περίπτωση βέβαια το ΥΠΕΚΑ θα προβεί, αν χρειαστεί βάσει των αποφάσεων της Ολομέλειας, στην κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση.

  Όσον αφορά τα θέματα αναδρομικότητας που αναφέρονται σε διάφορα δημοσιεύματα, η προσφυγή και πιθανή ακύρωση αφορά μόνο σε συγκεκριμένη απόφαση της ΡΑΕ (υπ’ αρ. 323/9.7.2013) για τον εξαμηνιαίο προσδιορισμό του ΕΤΜΕΑΡ από τον Ιούλιο του 2013” .

  http://www.eea.gr/gr/el/articles/antisyntagmatiko-to-etmear-stoys-logariasmoys-dei-leei-to-ste

  Μου αρέσει!

 9. Διευκρινίσεις από τη ΔΕΗ για τον ρόλο του ΛΑΓΗΕ

  Σχετικά με δημοσιεύματα έντυπων και διαδικτυακών μέσων, σύμφωνα με τα οποία ο Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) παρουσιάζεται… ως δήθεν θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ ΑΕ και που φέρεται να έχει ζητήσει «αύξηση του τέλους ΕΤΜΕΑΡ», η ΔΕΗ διευκρινίζει πως ο εν λόγω οργανισμός ΔΕΝ αποτελεί θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ ΑΕ, αλλά ανήκει 100% στο ελληνικό Δημόσιο.

  Η δραστηριότητα του υπόκειται στον έλεγχο της ΡΑΕ και η θεσμική του ανεξαρτησία είναι πλήρως διασφαλισμένη από την ελληνική νομοθεσία.

  Συνεπώς αναφορές περί αυξήσεων που ζητά δήθεν θυγατρική της ΔΕΗ ΑΕ ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις και σύγχυση στους καταναλωτές, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΕΗ.

  Πηγή: imerisia.gr

  Μου αρέσει!

 10. Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο,απέρριψε την πρόταση της ΚΟΜΙΣΙΟΝ για backloading.

  Τι σημαίνει αυτό; Βackloading είναι η πρόταση να αποσυρθούν από την αγορά ρύπων περίπου 900 εκατομμύρια δικαιώματα εκπομπής και δημιουργώντας αυτή την τεχνητή έλλειψη να ανέβουν οι τιμές στο χρηματιστήριο των ρύπων.

  Μετά από αυτό συμβαίνει το εξής:

  Η ΔΕΗ η οποία είχε προεισπράξει τα δικαιώματα αυτά από τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες, πρέπει τώρα να τους τα δώσει πίσω. Δηλαδή όχι μόνο να ξεχάσει τις αυξήσεις στα τιμολόγια αλλά να δώσει και επιστροφή στους καταναλωτές!

  Όλοι εμείς είχαμε πληρώσει προκαταβολικά την αύξηση του κόστους που είχε προϋπολογιστεί για τους ρύπους με αυξημένες τιμές.

  Πώς είχε γίνει αυτό: Η ΔΕΗ είχε προϋπολογίσει το κόστος των ρύπων με τιμές στα 7 ευρώ ο τόνος, ποσό που είχε εγκριθεί από την κυβέρνηση και είχε περάσει στους λογαριασμούς του ρεύματος.Δηλαδή τώρα στην πράξη, με τις τιμές κάτω από τα 3 ευρώ, προκύπτει ένα περίσσευμα 4 ευρώ για κάθε δικαίωμα, ως πλεόνασμα που θα πρέπει να επιστραφεί στους καταναλωτές ή να συνυπολογιστεί στις επικείμενες αναπροσαρμογές των τιμολογίων.

  Επίσης, με τα νέα δεδομένα οι προϋπολογισμένες αυξήσεις θα πρέπει να επανυπολογιστούν και πιθανόν οι επιβαρύνσεις για τους καταναλωτές να είναι μηδενικές.

  Σημειώνεται ότι η απόρριψη έγινε με 15 ψήφους διαφορά και στο ΕΚ δόθηκε μια μεγάλη μάχη μεταξύ των υποστηρικτών και των πολέμιων της πρότασης.

  Μου αρέσει!

 11. ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΡΥΠΩΝ ( ΕΤΜΕΑΡ )

  Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία,το τέλος αυτό προορίζεται για την αποζημίωση των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας απο Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).Αποτελεί τη συνεισφορά όλων μας στη μείωση εκπομπών αερίων ρύπων μέσω προώθησης των ΑΠΕ.Οι μοναδιαίες χρεώσεις για το ΕΤΜΕΑΡ βασίζονται στην εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.

  Τύπος υπολογισμού: τιμή ΕΤΜΕΑΡ x kWh

  Το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων υπόκειται σε ΦΠΑ

  ΣτΕ: Αντισυνταγματικό το χαράτσι για ρύπανση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ
  Ανυπολόγιστες συνέπειες για την αγορά ηλεκτρισμού από την ετυμηγορία ότι δεν είναι νόμιμη η επιβολή του ΕΤΜΕΑΡ – Ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στους καταναλωτές
  Με δύο αποφάσεις …..

  -«βόμβες μεγατόνων» του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκε …αντισυνταγματικό το ειδικό τέλος μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

  Το «δια ταύτα» των επίμαχων αποφάσεων μεταφράζεται στο ότι πρέπει να επιστραφούν στους καταναλωτές τεράστια ποσά, τα οποία ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

  Το ακριβές ποσό που πρέπει να επιστραφεί στους καταναλωτές δεν μπορεί προς το παρόν να υπολογιστεί με ακρίβεια, καθώς η χρέωση του ΕΤΜΕΑΡ είναι κλιμακούμενη ανά κατηγορία χρήστη ηλεκτρικής ενέργειας.

  Οι σύμβουλοι Επικρατείας, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, έκριναν ότι το επίμαχο ειδικό τέλος (ΕΤΜΕΑΡ), που επιβαρύνει όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί φόρο, καθώς δεν έχει το χαρακτήρα ανταποδοτικού τέλους.

  Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το ΕΤΜΕΑΡ, προορίζεται για την αποζημίωση των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

  Δηλαδή, αποτελεί τη συνεισφορά όλων των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας στη μείωση εκπομπών αερίων ρύπων μέσω προώθησης των ΑΠΕ. Το ύψος του επίμαχου ειδικού τέλους καθορίζεται ανά εξάμηνο με αποφάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, ενώ συνεχώς η επιβάρυνση των καταναλωτών αυξάνεται κάθε έξι μήνες.

  Η τιμή μονάδας του επίμαχου εδικού τέλους καθορίζεται ανά κατηγορία καταναλωτών ρεύματος. Με άλλα λόγια το τιμολόγιο του ΕΤΜΕΑΡ είναι διαφορετικό για κάθε κατηγορία πελατών της ΔΕΗ.

  Άλλο τιμολόγιο ισχύει για τους καταναλωτές υψηλής τάσης, διαφορετικό για τους χρήστες μέσης τάσης, χαμηλότερο για τους πελάτες οικιακής χαμηλής τάσης και πολύ φθηνότερο για τους πελάτες αγροτικής χρήσης. Μάλιστα επί του ποσού του ΕΤΜΑΕΡ που αναγράφεται σε κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ, προστίθεται και ΦΠΑ, το οποίο φυσικά πληρώνει και πάλι ο καταναλωτής.

  Κατ΄ αρχάς, το Β΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Φιλοκτίμονα Αρναούτογλου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Αριστόβουλο Βώρο, επισημαίνει ότι «το ανταποδοτικό τέλος διακρίνεται από το φόρο κατά το ότι αποτελεί μεν και αυτό, όπως ο φόρος, αναγκαστική παροχή, καταβάλλεται, όμως, έναντι ειδικής αντιπαροχής ήτοι έναντι ειδικώς παρεχόμενης δημόσιας υπηρεσίας».

  Η δημόσια δε αυτή υπηρεσία, συνεχίζουν οι δικαστές, «παρέχεται προεχόντως χάριν δημοσίου σκοπού, εξυπηρετούνται, όμως, με αυτήν ταυτοχρόνως και όποιοι την χρησιμοποιούν, που φέρουν και το βάρος των δαπανών της».

  Οι δικαστές του ΣτΕ υπογραμμίζουν στη συνέχεια κατηγορηματικά, ότι το ΕΤΜΕΑΡ αποτελεί φόρο και όχι εδικό τέλος, όπως το «βαπτίζει» ο σχετικός νόμος.

  Και αυτό γιατί το ΕΤΜΕΑΡ «δεν έχει το χαρακτήρα ανταποδοτικού τέλους». Και δεν τον έχει, γιατί δεν αποτελεί ειδική αντιπαροχή, αλλά «αποβλέπει στην οικονομική ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού του νόμου 2773/1999» με τον οποίο ρυθμίζονται θέματα παραγωγής και συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ).

  Κατόπιν αυτών, συνεχίζει το ΣτΕ, ο νόμος 4001/2011 ο οποίος αφενός, αναθέτει στον υπουργό ΠΕΚΑ να ορίσει τη μεθοδολογία διαμόρφωσης του ύψους του ΕΤΜΕΑΡ και, αφετέρου, παρέχει εξουσιοδότηση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) να καθορίσει το συντελεστή χρέωσης ανά κατηγορία καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας, είναι ευθέως αντίθετος στο άρθρο 78 παράγραφος 4 του Συντάγματος.

  Το άρθρο αυτό του Συντάγματος καθορίζει την έννοια του φόρου και κάτω από ποιες προϋποθέσεις μπορεί αυτός να επιβληθεί. Κατά συνέπεια, το ΕΤΜΕΑΡ δεν μπορεί να καθοριστεί με υπουργική απόφαση, παρά μόνο με νόμο.

  Όμως, λόγω της αντισυνταγματικότητας του θέματος, το Β’ Τμήμα Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου παρέπεμψε προς οριστική κρίση το όλο ζήτημα στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

  Πάντως, όπως έλεγαν σύμβουλοι Επικρατείας, η Ολομέλεια του ΣτΕ, δεν μπορεί να παρεκκλίνει από το σκεπτικό της απόφασης του Τμήματος. Και αυτό, γιατί η νομολογία του δικαστηρίου (παλαιότερες αποφάσεις) πάνω στο ζήτημα τί χαρακτηρίζεται φόρος και τί όχι, εδώ και αρκετά χρόνια, είναι ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται παρερμηνειών.

  Έτσι, οι δικαστές της Ολομέλειας θα ακολουθήσουν την πεπατημένη και θα αποφανθούν ότι η επιβολή του ΕΤΜΕΑΡ είναι αντίθετη στο άρθρο 78 του Συντάγματος.

  Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει κάτοικοι του Λεκανοπεδίου της Αττικής, όπως και εμπορικές εταιρείες, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με την οποία καθορίστηκαν οι τιμές του ΕΤΜΕΑΡ για το β’ εξάμηνο του 2013. Ειδικότερα, ζητούν να ακυρωθούν οι τιμές του ΕΤΜΕΑΡ για τους πελάτες οικιακής χρήσης χαμηλής τάσης και για τους αυτοπαραγωγούς υψηλής τάσης.

  Οι τιμές του ΕΤΜΕΑΡ, που απασχόλησαν το ΣτΕ, για το β’ εξάμηνο του 2013, είχαν ως εξής:

  http://filiatranews.blogspot.gr/2014/01/blog-post_744.html

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s