Ο ψευδομουφτής Ξάνθης ζήτησε τουρκικό δημοψήφισμα στη Θράκη

 • Προκλητικός ο ψευδομουφτής γενίτσαρος Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, και τον λέμε «γενίτσαρο» γιατί αν και είναι Πομάκος Έλληνας στην καταγωγή θέλει να παριστάνει τον Τούρκο, μιλώντας στο συνέδριο της Federal Union of European Nationalities (FUEN) στην Κομοτηνή, ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε ότι ήρθε η ώρα να γίνει δημοψήφισμα στη Θράκη.
 • Βεβαίως, για να είμαστε ακριβείς, δεν ζήτησε δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Θράκης. Ζήτησε δημοψήφισμα για να δηλώσει η μουσουλμανική κοινότητα τι έθνος αισθάνεται. Έλληνες, Πομάκοι, Ρομά ή Τούρκοι. Μάλιστα η δήλωσή του, σύμφωνα με το σάιτ «Τουρκικά Νέα», αναφέρει ότι «…στη Δυτική Θράκη υπάρχουν 150 χιλιάδες Τούρκοι, εγώ προτείνω να γίνει ένα δημοψήφισμα. Τότε να δούνε όλοι οι άνθρωποι και τα κράτη το τι και ποιοι είναι οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης».

  Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η αναφορά στη λέξη δημοψήφισμα από μόνη της προκαλεί έντονο προβληματισμό, μιας και ο εν λόγω ψευδομουφτής είναι γνωστός για τις φιλοτουρκικές απόψεις του και για τις προσπάθειες που καταβάλει να εκτουρκίσει την ελληνική μουσουλμανική κοινότητα.

  Η δε FUEN, που διοργάνωσε το Συνέδριο, είναι μια «οργάνωση ομπρέλα» που εκπροσωπεί 90 συλλόγους από 32 ευρωπαϊκές χώρες αυτοχθόνων εθνικών και εθνοτικών μειονοτήτων στην Ευρώπη και ιδρύθηκε το 1949 στο Παρίσι.

  Απορίας άξιο είναι πώς μια οργάνωση ομπρέλα αυτοχθόνων ευρωπαϊκών μειονοτικών εθνοτικών ομάδων, όπως συστήνεται, έχει θέσει υπό την αιγίδα της τις «τουρκικές μειονότητες» στην Ευρώπη, αφού οι Τούρκοι μόνο αυτόχθονες Ευρωπαίοι δεν είναι.

  Βεβαίως οι μουσουλμάνοι της Θράκης δεν είναι Τούρκοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι Έλληνες εξισλαμισμένοι που «τούρκεψαν», δηλαδή έγιναν μουσουλμάνοι.

  Επί τουρκοκρατίας εάν κάποιος χριστιανός γινόταν μουσουλμάνος θεωρούνταν αυτομάτως και Οθωμανός – Τούρκος.

  Έτσι «Τούρκοι» θεωρούνταν επί οθωμανικής κατοχής οι Βούλγαροι μουσουλμάνοι, οι Σέρβοι μουσουλμάνοι (Βόσνιοι) και οι Έλληνες μουσουλμάνοι, δίχως να είναι και Τούρκοι στην καταγωγή.

  Στην ειδική περίπτωση της Θράκης μάλιστα γνωρίζουμε και πότε ακριβώς οι Πομάκοι εξισλαμίστηκαν, κατά τον 16ο αιώνα, ενώ -και να σημειωθεί αυτό- στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο οι ίδιοι οι Πομάκοι ζήτησαν με επιστολή τους στην ελληνική κυβέρνηση να γίνουν Έλληνες πολίτες.

  Έρχεται τώρα αυτός ο γενίτσαρος ψευδομουφτής και μας λέει (στην ομιλία του που παραθέτουμε ολόκληρη παρακάτω) ότι αν και είναι Πομάκος και αν και ο παππούς του σκοτώθηκε στην Αλβανία πολεμώντας για την Ελλάδα, ο ίδιος αισθάνεται Τούρκος. Για να καταλάβετε ότι κανονικά θα έπρεπε να είχε συλληφθεί ως πράκτορας και για εσχάτη προδοσία, αντί να τον αφήνουμε να περιφέρεται και να ζητά και δημοψηφίσματα, ο άθλιος γενίτσαρος πολιτικός και θρησκευτικός απατεώνας.

  Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ομιλίας του ψευδομουφτή

   

  Αξιότιμοι καλεσμένοι και μετέχοντες, σας καλοσωρίζω και σας χαιρετώ όλους.

  Καλωσορίζω ιδιαίτερα τον πρόεδρο της FUEN και όλη την επιτροπή.

  Εκπροσωπώντας τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης θέλω να τους καλωσορίσω.

  Εμείς ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης εμπιστευόμασταν μόνο την μητέρα πατρίδας μας Τουρκία, ενώ παίρνοντας θάρρος από την συνθήκη ειρήνης της Λοζάννης, λέγαμε πως η Τουρκία μας στηρίζει.

  Ωστόσο με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις και τις επαφές που έχουμε συνάψει με Ευρωπαίους συμπολίτες μας, ομολογώ ότι τους ευχαριστούμε και αισθανόμαστε ευγνώμονες, καθώς και αυτοί θέτουν τις αδικίες στις οποίες υποκείμεθα. Ο κύριος Χανς συνόψισε σε εσάς την Δυτική Θράκη. Εγώ επιθυμώ να συνοψίσω τα θέματα και τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης από διαφορετικές σκοπιές.

  Θέλω να παρουσιάσω μερικές πτυχές των ζητημάτων των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Κύριε Χάνσεν καταρχήν είπατε πως δεν υπάρχει εκπροσώπηση υψηλού επιπέδου. Για εμάς όμως αυτή είναι η φυσική κατάσταση των πραγμάτων, το έχουμε συνηθίσει. Έχουμε συνηθίσει να θεωρούμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

  Πιστεύω πως ουδέποτε είχαμε μια ισότιμη αντιμετώπιση. Ποτέ. Ποτέ οι κρατικοί αρμόδιοι δεν μας αντιμετώπισαν ως ανθρώπους, να πουν πως «κι αυτοί είναι άνθρωποι, ας έρθω σε διάλογο μαζί τους».

  Από το 1924 οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης κινούνται εντός του νομικού πλαισίου της Ελλάδας, ήταν και είναι ακέραιοι πολίτες, με σεβασμό στους νόμους, στην πολιτική της Ελλάδας και απέναντι σε όλες τις αρχές αυτού του κράτους.

  Μεταξύ μας λέμε πως είμαστε η πιο υπάκουη μειονότητα στον κόσμο. Πιστεύω πως είμαστε μια κοινωνία-υπόδειγμα για την συμβίωση μουσουλμάνων και χριστιανών.

  Διότι εμείς μέχρι σήμερα παρά τις πιέσεις που δεχτήκαμε ποτέ δεν κάναμε κακό στο κράτος. Εμείς με υπομονή, μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας, αγωνιστήκαμε ζητώντας απλά τα δικαιώματα μας από τις αρμόδιες αρχές της Ελλάδας και από την Τουρκία που μας άφησε εδώ. Και αυτό έτσι θα συνεχιστεί.

  Είμαστε άνθρωποι που βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση της Ελλάδας.

  Είμαι υπερήφανος όταν λέω και θυμάμαι πως ο παππούς μου είναι από τους πεσόντες στο μέτωπο της Αλβανίας.

  Και αυτό ποτέ δεν ήταν για μένα πηγή παραπόνου αλλά περηφάνιας.

  Σαν και μένα υπάρχουν χιλιάδες άλλοι. Και το να θέλουμε να το δει αυτό η Ελλάδα είναι το πιο φυσικό μας δικαίωμα.

  Ωστόσο η Ελλάδα προσπαθεί να μας εξοντώσει διασπώντας μας σε τρία στοιχεία. Αυτό είναι κάτι βέβαια που έληξε με αποτυχία.

  Προσπάθησε να μας αποτελειώσει χωρίζοντας μας σε Τούρκους, Πομάκους και Ρωμά.

  Εγώ ως μέλος των Τούρκων της Δυτικής Θράκης με περηφάνια λέω πως είμαι Πομάκος Τούρκος. Και δεν διστάζω καθόλου για αυτό.

  Εάν η Ελλάδα θα με κάνει Έλληνα τότε θα πρέπει πρώτα να με κάνει Βούλγαρο.

  Το ξαναλέω όμως. Η ανώτερη ταυτότητα μας είναι η τουρκική, είμαστε Τούρκοι.

  Στους τάφους των παππούδων μου υπάρχουν οθωμανικά τουρκικά. Στα 400, 500, 700 ετών τζαμιά μου, υπάρχει το μισοφέγγαρο και η σημαία των Οθωμανών που τώρα υπάρχουν στην τουρκική σημαία.

  Η γλώσσα στις βιβλιοθήκες των παππούδων μου, παρά το κάψιμο και τις κατεδαφίσεις, είναι τα οθωμανικά. Δεν υπάρχουν ούτε βουλγάρικα, ούτε ελληνικά, ούτε μακεδονικά.

  Και όπως είπα δεν έχω κανένα δισταγμό να το λέω αυτό με περηφάνια. Το ελληνικό κράτος όμως έναντι τούτου, ίδρυσε πομακικούς και τσιγγανικούς συλλόγους.

  Την ώρα που κατέβαζε τις τουρκικές πινακίδες και την ώρα που απαγόρευε να πει κάποιος «είμαι Τούρκος», προσπάθησε να κάνει τους ανθρώπους μας να καταπιούν πως είναι Πομάκοι και Τσιγγάνοι και στήριξε αυτή την προσπάθεια.

  Αλλά επαναλαμβάνω πως αυτό είναι κάτι που έληξε με αποτυχία. Διότι όλοι οι άνθρωποι μας με αυτές τις υπο-ταυτότητες μιλάνε τουρκικά και λένε πως «είμαστε Τούρκοι».

  Μπορεί να μιλάνε τσιγγάνικα, αλβανικά, πομάκικα και αγγλικά, αλλά το σημαντικό είναι το τι δηλώνουν. Και εάν η δήλωση μας δεν έχει αξία τότε να, στην Δυτική Θράκη υπάρχουν 150 χιλιάδες Τούρκοι, εγώ προτείνω να γίνει ένα δημοψήφισμα. Τότε να δούνε όλοι οι άνθρωποι και τα κράτη το τι και ποιοι είναι οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης.

  Εμείς ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης θεωρούμε τιμή μας να μοιραστούμε το τραπέζι μας με τους χριστιανούς φίλους μας.

  Θεωρούμε τιμή μας να μοιραστούμε μαζί τους το αλάτι μας.

  Τιμή μας θεωρούμε να πιούμε τον καφέ μαζί τους. Ο σεβασμός μας προς το κράτος είναι απεριόριστος.

  Αλλά το ελληνικό κράτος ενώ θα έπρεπε να μας δώσει μετάλλιο μας υπέβαλε σε μια σειρά από αδικίες.

  Με βάση την συνθήκη της Λοζάννης και την προτεραία συνθήκη των Αθηνών έχουμε μια σειρά από δικαιώματα, αυτά τα συνόψισε ο κύριος Χανς.

  Επιτρέψτε μου να σας αναφέρω μερικές αδικίες που υπέστησαν οι μουσουλμάνοι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης από το 1923 και μετά.

  Το μουφτειακό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα.

  Όταν με την συνθήκη της Λοζάννης η Τουρκία μας άφησε εδώ, κατά τον ίδιο τρόπο αφέθηκε και στην Κωνσταντινούπολη μια ελληνική μειονότητα.

  Και στα πλαίσια της αμοιβαιότητας οι εκεί Έλληνες Ορθόδοξοι (σημ .μεταφρ : Ο Μέτε μιλά για Rum Ortodox) και οι εδώ Τούρκοι θα είχαν τα ίδια δικαιώματα.

  Οι ίδιοι θα εξέλεγαν τους θρησκευτικούς τους ηγέτες και στο θρησκευτικό επίπεδο ότι αφορούσε την μειονότητα αυτοί θα το έκριναν και θα διοικούσαν. Οι ίδιοι θα εξέλεγαν τους μουφτήδες τους.

  Η εκλογή του μουφτή θα γινόταν σε συνεργασία με το κράτος και μάλιστα θα υπήρχε και αρχιμουφτής. Δείτε όμως, πως ποτέ δεν μας δόθηκε το δικαίωμα του αρχιμουφτή.

  Και μάλιστα αντί για αυτό από την δεκαετία του 90 μας πήραν και τις μουφτείες μας. Βλέποντας τι γίνεται στην τουρκική πλευρά, η ελληνική μειονότητα εκεί επιλέγει τον ηγέτη της κατά το δοκούν.

  Και μάλιστα σε επίσκεψη που έκανε στην Αθήνα ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας και τότε πρωθυπουργός, ζήτησε από την Αθήνα οκτώ ιερείς.

  Ώστε μετά από τον θάνατο του Βαρθολομαίου στην Τουρκία να μπορούν οι ιερείς να επιλέξουν σύμφωνα με τους νόμους τον ηγέτη τους.

  Τους δόθηκε μάλιστα και η τουρκική υπηκοότητα, τους διόρισε ως μητροπολίτες και έτσι αυτή τη στιγμή διασφαλίστηκε στην ελληνική μειονότητα η δυνατότητα να επιλέγει τους ιερείς της.

  Στην Δυτική Θράκη την εκλογή του μουφτή την περίμεναν και η Τουρκία και η μειονότητα. Σε αυτό το σημείο όχι μόνο δεν υπήρξε κάποια πρόοδος, αλλά το αντίθετο, με τον νόμο των «240 ιμάμηδων» που είχε ψηφιστεί το 2007 και επανήλθε το 2013, επήλθε χτύπημα στην θρησκευτική ελευθερία των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

  Και ο στόχος αυτού του νόμου των «240 ιμάμηδων», ήταν να πάρουν τα τζαμιά υπό τον έλεγχο τους. Κρίνω σκόπιμο να σας πως εδώ, πως τους ιμάμηδες τους προσλαμβάνει ο κόσμος που πάει στο τζαμί και αυτοί τους πληρώνουν.

  Σε συνεργασία με τον μουφτή, αυτοί τον προσλαμβάνουν και αυτοί τον πληρώνουν. Οι ίδιοι του δίνουν τον έλεγχο. Και προσέξτε αυτό το υπογραμμίζω, το ελληνικό κράτος την ώρα που δεν έχει ιερείς στις εκκλησίες του και την ώρα που πρέπει να σκεφτεί τους χριστιανούς πολίτες του που δεν έχουν παπάδες, αυτό προσλαμβάνει χωρίς εμείς να το έχουμε ζητήσει 240 ιμάμηδες-υπαλλήλους.

  Σε αυτή την οικονομική κρίση, ένα κράτος που παίρνει τα χρήματα των δήμων και των νομαρχιών, εμάς μας αγαπά τόσο πολύ (…) που μας διορίζει και ιμάμηδες. Και αυτά ψηφίστηκαν.

  Σε κάποια τζαμιά μπήκαν. Αλλά το 90% εξ αυτών όχι, και για να μην κάθονται το ελληνικό κράτος, τους έβαλε να διδάσκουν την θρησκεία μας στα κρατικά σχολεία όπου δεν υπάρχει και τουρκική εκπαίδευση.

  Εμείς θέλουμε τα δικαιώματα που έχει η ελληνική μειονότητα στην Τουρκία. Δεν θέλουμε τίποτε άλλο.

  Ζητάμε τα δικαιώματα που δίνονται στους παπάδες να δοθούν και στους μουφτήδες.

  Τα δικαιώματα που έχει ο χριστιανός πολίτης να τα έχει και ο μουσουλμάνος πολίτης. Οι πρόγονοι μας δεν είχαν κανένα πρόβλημα με τους χριστιανούς συμπολίτες τους.

  Η θεία μου η Νουριέ θυμάται πως όταν το 1974, οι Έλληνες γείτονες της πήγαν και της είπαν πως «Νουριέ αν υπάρξει πρόβλημα θα σε κρύψουμε εμείς, αλλά και αν έρθουν οι δικοί σας θα μας κρύψεις εσύ». Αυτή είναι και η δική μας αντίληψη περί φιλίας και γειτονίας.

  Για το θέμα των βακουφίων κατά τον ίδιο τρόπο δεν βρίσκονται στα χέρια μας. Αυτή η πρακτική των διορισμών είναι κάτι που συνεχίζεται από την εποχή της χούντας. Εμείς δεν μπορούμε να επωφεληθούμε από τα έσοδα που μας παρέχουν. Σε πολλά σημεία της Κωνσταντινούπολης υπάρχουν βακούφια και βακουφικά ιδρύματα, τα οποία επισκέπτονται πάρα πολύ Έλληνες επισκέπτες.

  Και το κάθε ένα ίδρυμα από αυτά επωφελείται από τα έσοδα που του παρέχουν οι επισκέπτες. Δεν θα ήθελα επίσης να ξεχάσω το εξής.

  Το ελληνικό κράτος μετά από το 1990, ονομάζει και τον πριν από μένα συγχωρεμένο Μεχμέτ Εμίν Αγγά και εμένα και τον παρόντα μουφτή Σερίφ ως ψευτομουφτήδες.

  Αυτό είναι το επίθετο που χρησιμοποιεί το ελληνικό κράτος. Ωστόσο όπως είπα και στην αρχή, σήμερα πια έχουμε και στην Ευρώπη ανθρώπους που λένε πως «εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα αυτοί που εκπροσωπούν την μειονότητα, αυτοί είναι οι συνομιλητές μας». Αυτό που ζητάμε είναι να έχουμε τα ίδια δικαιώματα με αυτά που έχει η ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη.

  Αυτοί π.χ. έχουν νηπιαγωγεία, θέλουμε κι εμείς. Μπορούν να φέρουν δασκάλους από την Ελλάδα να διδάξουν τα ελληνικά.

  Έχουν δικά τους σχολεία κάτι που το επέτρεψε η Τουρκία. Όμως εδώ τα σχολεία κλείνουν και δεν μας επιτρέπουν να ανοίξουμε νηπιαγωγεία.

  Ξέρετε ότι τα τουρκικά διδάσκονται στα μειονοτικά σχολεία, αλλά εμείς θα θέλαμε αυτή η διδασκαλία να πάρει την παλιά της μορφή και να έχει πιο έντονη παρουσία.

  Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να ντρεπόμαστε να λέμε πως είμαστε Τούρκοι. Πρέπει να το λέμε ελεύθερα, να το φωνάζουμε και να είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Αυτή είναι η ευχή μας, να ανθίσουν πολλά και διαφορετικά λουλούδια, το ένα δίπλα στο άλλο.

  Δεν θέλω να μακρυγορήσω αλλά θα ήθελα να υπογραμμίσω το εξής. Εμείς ποτέ δεν υπήρξαμε προδότες. Δεν κάναμε κάτι κακό. Δεν είμαστε ξένοι εδώ. Εμείς υπήρχαμε εδώ και μετέπειτα ήρθαν άλλοι.

16 thoughts on “Ο ψευδομουφτής Ξάνθης ζήτησε τουρκικό δημοψήφισμα στη Θράκη”

 1. 1) Εγώ νομίζω τό ΑΝΤΙΘΕΤΟ : ότι πρέπει να γίνει δημοψήφισμα γιάτό αν θα πρέπει να δίνεται άδεια από το Κράτος να κάνουν τοπικό δημοψήφισμα οι Μουσουλμάνοι της Θράκης, εν όψει των προφανών αντεθνικών καί ανθελληνικών επιδιώξεών τους.

  2) Επίσης νομίζω ότι πρέπει να γίνει δημοψήφισμα γιά τό αν ο Ελληνικός λαός θέλει να απελαύνονται (στή Τουρκία) όσοι Μουσουλμάνοι δηλώνουν ότι είναι Τούρκοι, με ταυτόχρονη ΔΗΜΕΥΣΗ της περιουσίας τους στο Ελληνικό Δημόσιο.

  3) Επίσης νομίζω ότι οι αρμόδιοι Εισαγγελείς πρέπει να κηρύξουν ως ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ και με την κατηγορία της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ καί ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ όσους Μουσουλμάνους (πού διαμένουν στή Θράκη μέ κάθε ιδιότητά τους ή αλλού) προβαίνουν σέ αντεθνικές ενέργειες καί βλάπτουν βάναυσα τον Ελληνικό λαό καί τά συμφέροντά του ή βάλλουν ευθέως ή πλαγίως την εθνική κυριαρχία καί ανεξαρτησία τής Ελλάδας, καθώς καί όσους ενεργούν ή ανέχονται (με πράξεις ή παραλείψεις) την παρακίνηση προς διενέργεια τέτοιων δημοψηφισμάτων ή άλλων καταστάσεων ή ενεργειών ικανών να διαταράξουν την κοινωνική ειρήνη καί ομαλότητα του Ελληνικού Κράτους.

  Αυτή είναι η άποψή μου.

  Like

  1. Μάλλον ήρθε η ώρα να ενεργοποιηθεί η Συνθήκη της Λωζάνης και όσοι αισθάνονται “Τούρκοι” να φεύγουν κατά Τουρκία μεριά όπως προβλέπεται από την ανταλλαγή πληθυσμών.

   Την αχαριστία δεν την αντέχει ο άνθρωπος. Πόσο μάλλον ο Θεός όπως και αν τον ονομάζει ο κάθε πιστός.

   Ειδικά μάλιστα όταν αυτήν η αχαριστία αποδίδεται στον Θεό εφόσον σε αυτήν την περίπτωση η αχαριστία εκδηλώνεται για λόγους θρησκευτικούς.

   Όποιος με την προσωπική του στάση εμφανίζει τον Θεό του καιροσκόπο και αχάριστο “λερώνει” τον Θεό του γιατί τα πάντα προβάλονται πάνω σε Αυτόν ως κατ’ εικόνα και κατ’ ομοίωση.

   Αυτό να το θυμούνται όλοι γιατί οι καιροί είναι ύποπτοι.

   Like

   1. Η Συμφωνία της Λωζάνης εξακολουθεί νομίμως να ισχύει και γι΄ αυτό είναι πάντα ενεργή. Δεν χρειάζεται εκ νέου “ενεργοποίηση”.

    Οσοι δηλώνουν Τούρκοι ή ότι θέλουν να είναι Τούρκοι απελαύνονται ΝΟΜΙΜΩΣ τόσο με βάση την ενεργή Συνθήκη της Λωζάνης, όσο και με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τους Ελληνικούς Νόμους, με αιτία την ανθελληνική και αντεθνική δράση αυτών των δηλούντων “Τούρκων” αλλά και με βάση το απεριόριστο δικαίωμα κάθε ελεύθερου, κυρίαρχου και ανεξάρτητου κράτους (όπως η Ελλάδα) να λαμβάνει (κατά την απόλυτη κρίση του) ΟΛΑ τά απαραίτητα μέτρα πού είναι ικανά και αναγκαία για να καταστείλει και να εξαφανίζει κάθε υπάρχουσα, υποβόσκουσα, συγκεκαλυμμένη ή εν δυνάμει απειλή κατά της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της χώρας, καθώς και με βάση το δεδομένο ότι οι “δηλωσίες” αυτοί “Τούρκοι” έχουν πρόδηλο καί δόλιο σκοπό την ανεξαρτητοποίηση της Ελληνικής Θράκης μας και την προσάρτηση στην εχθρική Τουρκία.

    Γι΄αυτό και οι εισαγγελικές κατηγορίες περί εσχάτης προδοσίας, κατασκοπείας, εγκληματικής οργανώσεως κλπ έχουν νόμιμη βάση και πρέπει να απαγελθούν άμεσα καθ’ όλων αυτών με ταυτόχρονη ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΕΥΣΗ κάθε ακινήτου ή κινητού περιουσιακού τους στοιχείου (ακίνητα, καταθέσεις, μετοχές, σπίτια, χωράφια, μαγαζιά, οικόπεδα, ζωικό κεφάλαιο, κλπ) και την απόδοση όλων αυτών των περιουσιών στο Ελληνικό Κράτος και, στη συνέχεια, σε Έλληνες ορθόδοξους Χριστιανούς.

    Αυτή είναι η άποψή μου.

    Like

   2. Σύμφωνα μὲ τὴν Ἀρχὴ τῆς Ἀμοιβαιότητος στὴν Θράκη πρέπει νὰ εἶναι τόσοι μουσουλμᾶνοι ὅσοι χριστιανοὶ Ἕλληνες στὴν Πόλι.

    Πόσοι εἶναι οἱ χριστιανοὶ Ἓλληνες; 1000,2000,ἄλλοι τόσοι λοιπὸν μουσουλμᾶνοι,καὶ ὄχι Τοῦρκοι νὰ μείνουν στὴν Θράκη καὶ ὅποιος αἰσθάνεται Τοῦρκος νὰ μετακομίση ἀπέναντι πάραυτα.

    Δυστυχῶς ὅμως ἔχουμε πολιτικοὺς γιουσουφάκια ἕτοιμους νὰ σκύβουν σὲ ὅ,τι διατάξει ἡ Δύσι.

    Like

  2. ΠΡΟΣ Αlexandros
   ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ
   ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΩΤΕΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΕ
   ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ,δλδ.
   ‘ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ Η
   ΟΠΟΙΑ ΛΕΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΙΟ
   ΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΥ
   ΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ.
   ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΓΙΑ
   ΤΟΥΡΚΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑ ΚΕΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥ
   ΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΤΑΙ.
   ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ
   ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ???

   Like

 2. βαλτε τον Μπουταρη η’ τους συγγενεις του με τα κιπα να το διοργανωσουν

  Like

 3. Που ειναι το περιεργο !!! Η Τουρκια ‘εντος’ ΕΕ, και βαση των δικαιωματων της ΕΕ εχουν δικαιωμα αυτοδιαθεσης, θα ειμαστε και κατηγορουμενοι στο τελος. Αυτο ομως δεν ισχυει για τους ρωσοφονους στην ουκρανια πχ.

  Like

  1. Κάνεις λάθος, διότι :

   Τά όποια (ατομικά) “δικαιώματα” της ΕΕ ΔΕΝ ανατρέπουν τις διεθνείς συνθήκες. Στη περίπτωσή μας τη συνθήκη της Λωζάνης.

   Ούτε και τά δικαιώματα αυτά μπορούν να παραβιάζουν το Ελληνικό Σύνταγμα και τους Ελληνικούς νόμους.

   Αλλωστε τό δικαίωμα “αυτοδιάθεσης” όχι μόνον δεν υπάρχει, αλλά αποκλείεται ρητώς από τήν Συνθήκη τής Λωζάνης. Διότι όλοι αυτοί οι Μουσουλμάνοι είναι κατά το Ελληνικό Σύνταγμα και την διεθνή Συνθήκη της Λωζάνης Ελληνικός πληθυσμός.

   Διότι επετράπη τότε στούς προγόνους τους νά κατοικήσουν στή Θράκη ακριβώς διότι αυτοί απεδέχθησαν ρητώς τήν Συνθήκη τής Λωζάνης, δηλαδή απεδέχθησαν τότε ότι είναι καί θέλουν νά είναι (στήν εθνικότητα) Ελληνες.

   Διαφορετικά δεν θα τους είχε επιτραπεί να κατοικήσουν στη Θράκη, καί με την ανταλλαγή των πληθυσμών, θα είχαν απελαθεί στη Τουρκία (ακριβώς βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης), όπως ακριβώς απελάθηκαν οι Ελληνες της Κωνσταντινουπόλεως και της Τουρκίας γενικά, οι οποίοι δεν θέλησαν να δηλώσουν ότι είναι ή ότι θέλουν να είναι Τούρκοι στην εθνικότητα. Αυτά συμφωνήθηκαν τότε. Και έτσι υπήρξε ειρήνη.

   Τώρα, άν, παρά ταύτα, δηλαδή κατά παράβαση τών Διεθνών συνθηκών (Συνθήκης Λωζάνης, κλπ) ή τού Συντάγματος ή τών ελληνικών νόμων, κάποιος (ή κάποια ομάδα από αυτούς) ή όλοι τους, θέλουν τώρα να δηλώνουν (παράνομα) ότι είναι Τούρκοι ή ότι θέλουν να είναι Τούρκοι (κατά την εθνικότητα), τότε πρέπει να απελαθούν στη Τουρκία, δυνάμει της Συνθήκης της (εξακολουθούσης να ισχύει) Συνθήκης της Λωζάνης, ακολουθώντας τον ίδιο (νομικό καί πραγματικό) δρόμο της απελάσεως όλων εκείνων των προγόνων τους οι οποίοι απελάθηκαν στήν Τουρκία δυνάμει της ιδίας Συνθήκης της Λωζάνης, αλλά και δυνάμει του Ελληνικού Συντάγματος, των ελληνικών νόμων και του Διεθνούς Δικαίου. Τόσο απλά !!

   Σε καμία δε περίπτωση δεν θα είμαστε “κατηγορούμενοι”, όπως αβασίμως λές, διότι η παραπάνω απέλαση είναι καθ΄ όλα νόμιμη και στηρίζεται στις παραπάνω Συνθήκες και Νόμους.

   Αλλά και πέραν αυτών είναι απεριόριστο καί αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε κυρίαρχου και ανεξάρτητου κράτους να λαμβάνει όλα εκείνα τά απαραίτητα μέτρα, τά οποία (κατά τήν απόλυτη κρίση του) είναι ικανά και αναγκαία προκειμένου τό Κράτος αυτό (εν προκειμένω η Ελλάδα) να εξαλείψει καί νά καταστείλει στή γέννησή της κάθε απειλή ή εν δυνάμει απειλή κατά τής εθνικής κυριαρχίας καί ανεξαρτησίας της Ελλάδας (καί όχι μόνο) πού ενυπάρχει ή προβλέπεται ότι θα υπάρξει στήν επικράτειά του από οποιονδήποτε και για οποιοδήποτε λόγο ή αιτία, κατά μείζονα δε λόγο όταν οι οι προθέσεις αυτών των Μουσουλμάνων της ελληνικής Θράκης μας είναι προδήλως αντεθνικές, ανθελληνικές καί έχουν σκοπό την ανεξαρτητοποίηση της Θράκης και την προσάρτησή της στην εχθρική Τουρκία.

   Σημειωτέον δε ότι η ανεξαρτησία και ύπαρξη του οποιουδήποτε κράτους – μέλους μέσα στην ΕΕ δεν έχει καταργηθεί ούτε βέβαια έχουν καταργηθεί το Εθνικό Σύνταγμα και οι εθνικοί Νόμοι, τά οποία πάντοτε υπερισχύουν των Ευρωπαικών κανόνων ή νόμων στα ζητήματα εθνικής ασφάλειας, εθνικής κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας. –

   Like

 4. Να επιστρέψουν ή να αποζημειωθούν από τους προστάτες σας πρώτα οι 150.000 διωγμένοι και εξαναγκασμένοι σε φυγή με διάφορους ”μεθόδους” Έλληνες Ρωμιοί τής Πόλης της Τενέδου κ΄ της Ιμβρου κ΄ μετά τά ξαναλέμε Πομάκε !!
  Όσο για τα σχολεία πρώτα οί ”προστάτες” σου έκλεισαν τά μειονοτικα σχολεία στά παραπάνω νησιά από τό 1965 Αnladin mi ?
  Υ.Γ Πόσα γρόσια παίρνετε από τήν μαμα τουρκία ψευτομεμέτια γιά νά τά λέτε όλα αυτά ?

  Like

 5. Άντε βρε και και η.εισβολή και απορρόφηση της Δυτικής Θράκης από τη μητέρα πατρίδα Τουρκία!!
  Άλλωστε αυτά στηρίζατε στη περίπτωση της Ουκρανίας,ενώ κάποιοι φώναζαν για Θράκη.

  Για να δούμε,θα υπάρξει νέο 22,55,74 κλπ;

  Like

 6. Προτείνω ο αρμόδιος Εισαγγελέας να απαγγείλει άμεσα τίς προλεχθείσες κατηγορίες στόν ψευτομουφτή της Θράκης΄. Είναι βέβαιο ότι το Δικαστήριο πού θα τον δικάσει θα τον “χώσει” μέσα ισόβια και θα του ΔΗΜΕΥΣΕΙ την περιουσία. Το ίδιο και στους άλλους “ομοϊδεάτες” του.

  Και να κλείσει ΑΜΕΣΑ το Τουρκικό Προξενείο της Θράκης.

  Το ξαναλέω : ΚΛΕΙΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ !!!!!!!!

  Μέ όποιο κόστος…

  Κλείστε το !!

  Like

  1. ………………………..ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ………………..
   ΦΩΝΑΞΕ ΟΣΟ ΘΕΣ…………
   ΑΠΟΡΩ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΟΥΝ ΤΟΣΟ; ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

   Like

 7. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά Ας τους αφήσουν να κάνουν “δημοψήφισμα”ΜΕ ΕΠΩΝΥΜΟ ΣΤΗΝ ΨΉΦΟ ΤΟΥΣ.και γιά τους ΝΑΙ ,ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΤΗς ΣΥΝΘΉΚΗΣ της Λωζάνης!-Τι φοβόμαστε δλδ μη μας στείλουν πίσω τους ‘Ελληνες Μικρασιάτες;(αλήθεια πόσοι έχουν μείνει;).

  Like

  1. …’Η μήπως φοβάστε μήπως μας στείλουν πεσκέσι το Πατριαρχείο;-Μη φοβάστε! …Αυτό δεν το διώχνουν με ΤΙΠΟΤΑ!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s