Τσίπρας: Μάχη για τον Ελληνικό Λαο – Να μας στηρίξει η ομογένεια

ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΣ ΑΧΕΠΑΤη στήριξη της ομογένειας ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καλωσορίζοντας, στις 11:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, αντιπροσωπεία των ΑΧΕΠΑ.

Δίνουμε μία σημαντική μάχη για τον ελληνικό λαό και η στήριξη της ομογένειας είναι σημαντική, ιδιαίτερα όταν η ομογένεια στις ΗΠΑ έχει τη δυνατότητα να παρέμβει σε μία δύναμη που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο.

Και μπορώ να πω ότι η στήριξη αυτή είναι σημαντική, ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Διαβάστε την συνέχεια

12 σκέψεις σχετικά με το “Τσίπρας: Μάχη για τον Ελληνικό Λαο – Να μας στηρίξει η ομογένεια”

 1. Αυτό που είναι ασαφές είναι τι ζητά ο κος. Τσίπρας; Η Ομογένεια των ΗΠΑ έχει μία ιστορία ουσιαστικής υποστήριξης του Ελληνισμού (βλ. το Εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία 1975-1978) — την οποία υποστήριξη η Αθήνα δεν ήξερε να εκμεταλλευτεί.
  Δεν είναι σαφές το τι ζητά συγκεκριμένα ο κος. Τσίπρας, όταν έχει στοιχεία τους κόμματος του που ζουν ανεξέλεγκτα στις ιδεοληψίες τους οι οποίες μόνο ζημιά κάνουν: για τους Έλληνες των ΗΠΑ ο κεντρικός κορμός αναφοράς είναι η Εκκλησία — και εδώ στην Αθήνα έχουμε πρόσωπα τα οποία προσβάλλουν βαθειά την πίστη μας στην Ορθοδοξία, τον ένα από τους δύο άξονες της ταυτότητας μας . . .

  Μου αρέσει!

 2. Ποια βοήθεια ;Nα αγοράσουν ομόλογα και να φάνε κανόνι δηλαδή;Oι ομογενείς δεν είναι κορόιδα και θυμούνται πλην ελαχίστων εξαιρέσεων πως οι διαχρονικά πουλημένοι πολιτικοί τους έκαναν να ξενιτευτούν για ένα κομμάτι ψωμί..

  Μου αρέσει!

 3. Οι 9 στους 10 δικαιούχους του «ανθρωπιστικού προγράμματος» είναι γύφτοι ή λαθρομετανάστες!!!!

  Από τα Αττικά Νέα

  Γράφει ο Γιώργος Χατζηδάκης

  «… Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, μόνο ένας στους εφτά Έλληνες άνεργους παίρνει το επίδομα ανεργίας, με τους υπόλοιπους δικαιούχους να είναι όλοι λαθρομετανάστες.

  Σύμφωνα με τον οργανισμό, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανέρχονται σε 1.061.221 και απ’ αυτούς λαμβάνουν επίδομα μόλις οι 153.602, με τους Έλληνες πολίτες που παίρνουν την συγκεκριμένη επιδότηση να μην ξεπερνούν τους 20.000. Με βάση τα στοιχεία, οι μόνοι που ουσιαστικά θα εξασφαλίσουν επιδότηση ενοικίου και σίτισης και δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, θα είναι οι αλλοδαποί και οι Ρομά.

  Κι αυτό γιατί η πλειοψηφία τους απασχολείται στην λεγόμενη «μαύρη εργασία», με αποτέλεσμα όταν υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις, τα εισοδήματα που δηλώνουν, να είναι σχεδόν μηδαμινά.

  Πράγματι, σύμφωνα με την εικόνα που έχουν οι λογιστές, οι οποίοι και συνέταξαν τις σχετικές ηλεκτρονικές αιτήσεις προς το ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε.), εννέα στους δέκα δικαιούχους είναι λαθρομετανάστες ή ανήκουν στην «ευπαθή» ομάδα των αθίγγανων, αρκετοί εκ των οποίων προέρχονται από όμορες Βαλκανικές χώρες.

  Αλλά και οι πληροφορίες που έρχονται από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών, δείχνουν ότι από τις περίπου 35.000 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, το 93% αφορούσαν λαθρομετανάστες ή Ρομά, που πληρούσαν τα «φωτογραφικά» κριτήρια. Υπάλληλοι του ΥΠ.Ο. αλλά και των ΚΕΠ διαπίστωσαν ότι τετραμελείς οικογένειες αλλοδαπών δήλωναν εισοδήματα από μισθούς κι άλλες υπηρεσίες που δεν ξεπερνούσαν ετησίως τα 3.000 ευρώ.

  Με αυτά τα χρήματα που αντιστοιχούν σε 250 ευρώ κάθε μήνα, μπορούσαν να πληρώνουν το ενοίκιό τους, την διατροφή τους και φυσικά να στέλνουν πολύτιμο συνάλλαγμα στις πατρίδες τους.

  Οι λαθρομετανάστες λοιπόν θα μοιρασθούν το σύνολο των 200 εκατ. ευρώ που προβλέπονται για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αφού φαίνονται περίπου ως επαίτες, αποκρύπτοντας και την ακίνητη περιουσία ή τις καταθέσεις που διαθέτουν στις χώρες καταγωγής τους.

  Έτσι, με τα χρήματα του αγρίως φορολογούμενου Έλληνα και τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πρόκειται να εκταμιευθούν για τον σκοπό αυτό, τουλάχιστον 40.000 (λαθρο)μετανάστες θα έχουν τζάμπα ρεύμα, σχεδόν όλο το ενοίκιο (αν είναι οικογένεια) πληρωμένο και κάρτα για αγορές προϊόντων από γνωστά σούπερ μάρκετ, αξίας έως 220 ευρώ τον μήνα.
  Είναι μετά οι αλλοδαποί να μην προτιμούν την χώρα μας για εποικισμό, αφού σε λίγο θα παίρνουν επιχορήγηση μέχρι και για την αγορά σολάριουμ, γιατί ο «καυτός» αθηναϊκός ήλιος στις πλατείες όπου λιάζονται, μπορεί να τους προκαλέσει δερματικά καρκινώματα.

  Η Χριστοδουλοπούλου, για την στέγασή και την ικανοποίηση των καθημερινών αναγκών των λαθρομεταναστών, διαθέτει 500 εκατ. ευρώ, ποσό που θα εκταμιευθούν από το ΕΣΠΑ.

  Στους τριτοκοσμικούς εποικιστές, αλλά και στους Βαλκάνιους γείτονές μας, που χρόνια τώρα νέμονται τα κοινωνικά επιδόματα και τις παροχές που προσφέρει το Ελληνικό Κράτος στα χαμηλότερα εισοδήματα, θα κατευθυνθούν πάνω από 8 δισ. ευρώ σε σύνολο 26 δισ. που προβλέπονται στο νέο ΕΣΠΑ.

  Με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανακούφιση ευπαθών ομάδων πληθυσμού, θα διατεθεί πακτωλός χρημάτων για την δημιουργία υποδομών που αφορούν τους παλιούς και νέους εισερχόμενους στον Ελλαδικό χώρο.
  Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με την γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων, δρομολογούνται με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης των «παράτυπων» μεταναστών, δηλαδή των εισβολέων, με παράλληλη ικανοποίηση των βασικών βιοτικών αναγκών τους, π.χ. όπως είναι η στέγαση, η σίτιση.

  Παράλληλα, εξετάζεται η κατασκευή νέων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών που θα απευθύνονται αποκλειστικά στα παιδιά των ανιθαγενών.

  Την ίδια ώρα, σε κατάρρευση οδηγείται η ιδιωτική οικονομία της χώρας, έπειτα από την στάση πληρωμών στα έργα υποδομών που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.
  Έτσι, νομοτελειακά οδηγούμαστε στην διάλυση σχεδόν όλων των εργοταξίων, που θα έχει ως συνέπεια νέο γύρο χιλιάδων απολύσεων στον κατασκευαστικό κλάδο.

  Όπως αναφέρουν μικρομεσαίοι εργολήπτες δημοσίων έργων, τους τελευταίους μήνες όλα τα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης έργων πέφτουν έξω λόγω έλλειψης πόρων, οι απαλλοτριώσεις έχουν σταματήσει εντελώς, οι αρχαιολογικές εργασίες είναι «παγωμένες» και το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει παύσει να χορηγεί εγκρίσεις για νέα έργα. Ειδικά τα έργα που αφορούν τα δίκτυα κοινής ωφελείας δεν προχωρούν, θυμίζοντας την κατάσταση που υπήρχε το 2010.

  Αντί να δοθεί ο πρώτος λόγος στους κλάδους αιχμής, όπως ο τουρισμός, η μεταποίηση, η αγροκτηνοτροφία και η καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει τους γηγενείς, σχεδόν τα 2/3 των κοινοτικών επιχορηγήσεων θα δωθούν σε λαθρομετανάστες…»

  Μου αρέσει!

 4. Δεν ντρέπεται ο πρόεδρος του 15μελούς να γίνεται ζήτουλας των ανθρώπων που μόχθησαν και μοχθούν για τον Ελληνισμό……

  Τι σχέση έχει η αριστερίλα με τον Ελληνισμό…..τι σχέση έχει ο κατρούγκαλος του 12% ….ο γεροξεκούτης ρωμανιάς ….ο φίλης ….ο στρατούλης ….το κάθε λαμόγιο της αριστερίλας που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του ….παρά μόνο γκρίνια…… λαμογιά και με ψέματα μας δηλητηριάζουν ….ξανασπέρνοντας πάλι τη διχόνοια των Ελλήνων………

  Στρωθείτε στη δουλειά ρε παλιοψεύτες….. λαμόγια ….καραγκιόζηδες και αφήστε τον Ελληνισμό ήσυχο που διαπρέπει ανά τον κόσμο …..

  Φάγατε τον άμπακο εδώ στη Χώρα μας και θέλετε να αρμέξετε και την διασπορά που τάχει βγάλει με αίμα τα φράγκα της και μας είμαστε περήφανοι γι αυτούς….ενώ εμείς τους προσφέρουμε διεθνή χλευασμό ……

  Ουστ λαμόγια αριστερίλες …..ξεφτίλες που τολμάτε να κοροιδέψετε την Ομογένεια …..

  Μου αρέσει!

  1. 1540 φορείς του δημοσίου ……….λέει ο μάρδας θα εποπτεύσει …..ούστ παλιολαμόγια….

   Θέλετε να τους τρέφει η Ομογένεια τους πραίτωρές σας……

   Δεν έχετε τσίπα ρε λιγούρια αριστερίλες ……………..ούστ γαιδούρια αριστερίλες σανοτραφείς……………..

   Μου αρέσει!

 5. Τσίπρα, από τις 26/1/2015 θα έπρεπε να πας στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ και να καταγγείλεις τα αίσχη που γίνονται στη χώρα (σύμφωνα με περσινά ψηφίσματα του ίδιου του ΟΗΕ)…ενώ εσύ συνδιαλέγεσαι με τους τοκογλύφους που ΕΣΥ κατήγγελνες προεκλογικά βέβαια…τώρα…τσουπ…τσουπ…τσουπ…άλλαξε ο Μανωλιός…ε ρε κατάντια….

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s