Ο Π.Ρουμελιώτης αποκαλύπτει: Η τράπεζα των BRICS και η παράνομη συμμετοχή του ΔΝΤ στην Ελλάδα

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΑίσθηση προκάλεσαν τα όσα αποκάλυψε στον 9.84 και τον Γιώργο Σαχίνη, ο άλλοτε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και  επικεφαλής πλέον της ομάδας που ανέλαβε την διερεύνηση  για την Αναπτυξιακή Επενδυτική Τράπεζα των BRICS  με απόφαση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης,  ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Η κίνηση αυτή δεν συνιστά όπως είπε προετοιμασία ρήξης με την ευρωζώνη , αλλά έρευνα εναλλακτικών πηγών σε μία παγκοσμιοποιημένη  οικονομία, αποκαλύπτοντας ότι ενώ στην Ελλάδα κάποιοι μιλούν ειρωνικά για την κίνηση αυτή, η Γερμανία είναι ήδη σε διαπραγματεύσεις με την Τράπεζα των BRICS.

Ο κ. Ρουμελιώτης αποκάλυψε παράλληλα ότι η παραμονή ή όχι του ΔΝΤ στους μηχανισμούς στήριξης της Ελλάδας, είναι άνευ ουσίας πλέον καθώς και οι εταίροι και η Ελλάδα στην Ευρωζώνη γνωρίζουν ότι πλέον το ΔΝΤ δεν πρόκειται να δώσει άλλη οικονομική βοήθεια ούτε σεντς , αφού από το καταστατικό του έχει εξαντλήσει κάθε όριο δανειοδότησης της Ελλάδας, εκτός φυσικά από τα 7 δις ευρώ που υπολείπονται από τις καταβολές του ΔΝΤ για την Ελλάδα.

Αποκάλυψε ότι το ΔΝΤ μπήκε στους μηχανισμούς  παράτυπα και εκτός  καταστατικού του και ότι ήδη η εσωτερική έρευνα στο ΔΝΤ καταδεικνύει πως όλο το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα ήταν σε λάθος βάση και υπολογισμό.

Έδωσε τέλος πληροφορίες και για την διαπραγμάτευση , σημειώνοντας ότι αν οι εταίροι συμφωνήσουν με την ελληνική προσέγγιση σε εργασιακά, ασφαλιστικό,  συντάξεις και  μισθούς , τότε η συμφωνία μπορεί να υπογραφεί ακόμη και αύριο , διαφορετικά το αδιέξοδο θα συνεχίζεται.

http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1236147&srv=364

14 σκέψεις σχετικά με το “Ο Π.Ρουμελιώτης αποκαλύπτει: Η τράπεζα των BRICS και η παράνομη συμμετοχή του ΔΝΤ στην Ελλάδα”

  1. Υπήρξε οικονομικός σύμβουλος, συνεργάτης και υπουργός του Ανδρέα Παπανδρέου, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και καθηγητής σε διάφορα πανεπιστήμια. Από το 2011 μέχρι σήμερα είναι αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς.

   Μου αρέσει!

 1. Τραγέλαφος του Σύριζα:

  Ανέθεσε στον πρώην εκτελεστικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ρουμελιώτη να διερευνήσει την συμμετοχή μας στους BRICS!!!!

  Η διερεύνηση της πιθανότητας συμμετοχής της χώρας μας στους BRICS, ανατέθηκε από τον Δραγασάκη στον Παναγιώτη Ρουμελιώτη. Ας παραθέσουμε ένα σύντομο βιογραφικό του εν λόγω προσώπου, ώστε να καταλάβει ακόμα και ο πιο αδαής ότι πρόκειται για ένα προπαγανδιστικό τρικ της συγκυβερνήσεως, που έχει ως σκοπούμε την περαιτέρω πρόσδεση της χώρας μας στο ΔΝΤ και την απομάκρυνση της όποιας πιθανότητας βοήθειας από τους BRICS.

  Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης είναι οικονομολόγος, πανεπιστημιακός, τραπεζίτης και πολιτικός. Υπήρξε οικονομικός σύμβουλος, συνεργάτης και υπουργός του Ανδρέα Παπανδρέου, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και καθηγητής σε διάφορα πανεπιστήμια. Από το 2011 μέχρι σήμερα είναι αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς.

  Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης από το 1978 συμμετείχε στο οικονομικό επιτελείο του Ανδρέα Παπανδρέου μαζί με τους Γεράσιμο Αρσένη, Απόστολο Λάζαρη, Κώστα Σημίτη κ.α. Με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου Συντονισμού (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 1981), υφυπουργός στο ίδιο υπουργείο (Δεκέμβριος 1981 – Ιούλιος 1982), υφυπουργός Οικονομικών (Ιούλιος 1982 – Σεπτέμβριος 1983) και υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας (Απρίλιος 1984 – Φεβρουάριος 1987).

  Στις 5 Φεβρουαρίου 1987 έγινε υπουργός Εμπορίου, ενώ στο τέλος του ίδιου χρόνου (27 Νοεμβρίου 1987) και μέχρι το πέρας της κυβερνητικής θητείας (2 Ιουλίου 1989), διετέλεσε υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Παρ’ ότι υπήρξε μέλος στα υπουργικά συμβούλια του ΠΑΣΟΚ, ουδέποτε διεκδίκησε κοινοβουλευτική έδρα.

  Στις 18 Ιουνίου 1989 ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης εκλέχθηκε ευρωβουλευτής (Ευρωεκλογές 1989) τοποθετούμενος στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα για την εκλογή του αυτή παραιτήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Διετέλεσε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως την λήξη της θητείας του, το 1994.

  Στις 18 Ιουλίου 1989, έναν μήνα μετά την εκλογή του ως ευρωβουλευτή, η Βουλή τον παρέπεμψε (με 170 ψήφους) για δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο που δίκασε το Σκάνδαλο Κοσκωτά, με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί ευθύνης υπουργών (για την ιδιότητά του ως υπουργός Εθνικής Οικονομίας). Τελικά ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους τέσσερις παραπεμφθέντες (Ανδρέα Παπανδρέου, Μένιο Κουτσόγιωργα, Δημήτρη Τσοβόλα και Γιώργο Πέτσο), δεν δικάστηκε καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινουβούλιο αρνήθηκε να άρει την ασυλία του, κάτι που ήταν απαραίτητο ώστε να τεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

  Μου αρέσει!

 2. Μόλις ανέλαβε θεσούλα και καρέκλα ,,μπουμπούνισε αυτό που δεν είχε ψελλίσει όσον καιρό ήτανε στις θ’έσεις που ανεφάρονται στο σχόλιο του/της ΟΞΩ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ κλπ.

  Μου αρέσει!

 3. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ
  ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ, ΕΔΑΦΗ, ΝΕΡΟ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΔΕΗ, κλπ
  ΓΙΑΤΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΕΣΟΔΑ
  ΑΡΑ;;

  Μου αρέσει!

 4. 2012

  Το ΔΝΤ «αδειάζει» τον Ρουμελιώτη! «Ήσουν κι εσύ στις αποφάσεις» απαντά το ταμείο…

  Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και νυν αντιπρόεδρος της Τρ. Πειραιώς είχε «αδειάσει» το ΔΝΤ με δηλώσεις του, υποστηρίζοντας ότι γνώριζε εξ’ αρχής ότι το πρόγραμμα στην Ελλάδα θα αποτύχει!

  Τώρα, έρχεται η σειρά του Ταμείου να αδειάσει το πρώην μέλος του και νυν στέλεχος μιας τράπεζας που έχει πάρει κάμποσα δις από το κράτος χωρίς να έχει δώσει στη δημοσιότητα του όρους ανακεφαλαιοποίησης.

  Τι λέει το ΔΝΤ; Πηγές του ταμείου τις οποίες επικαλείται ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Ουάσιγκτον, ανέφεραν πως ο τότε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ στήριξε από την αρχή και με ενεργό τρόπο στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές τις πολιτικές στο πεδίο της δημοσιονομικής προσαρμογής που εισηγήθηκε το ΔΝΤ και δεσμεύτηκε να εφαρμόσει η Ελλάδα, τόσο κατά τη διάρκεια του πρώτου όσο και του δεύτερου προγράμματος στήριξης της χώρας.

  Ο ένας «αδειάζει» τον άλλον και στη μέση οι Έλληνες πολίτες που πληρώνουν και τις δυο πλευρές!

  https://olympia.gr/2012/07/27/%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%bd%cf%84-%ce%b1%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5%ce%bb%ce%b9%cf%8e%cf%84%ce%b7/

  Μου αρέσει!

 5. Ο Ρουμελιώτης υπέρ της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης! Καλώς τα δεχτήκαμε…

  Ο Παν. Ρουμελιώτης έχει γράψει πολλά βιβλία που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Λιβάνη«. Ένα από αυτά έχει τίτλο: Παγκόσμια διακυβέρνηση ή ηγεμονική παγκοσμιοποίηση; Το κείμενο που ακολουθεί είναι το επίσημο που περιγράφει το περιεχόμενο του βιβλίου:

  Η φιλελεύθερη εξέλιξη των δυτικών κοινωνικών τα δέκα τελευταία χρόνια οδήγησε στον ουσιαστικό περιορισμό του παρεμβατικού και ρυθμιστικού ρόλου του κράτους, με το πρόσχημα ότι ένας τέτοιος ρόλος καθίσταται όχι μόνο επιζήμιος αλλά και ανέφικτος στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης. Έτσι η απελευθέρωση των αγορών, του διεθνούς εμπορίου, της κίνησης των κεφαλαίων και της οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης γενικότερα αποτέλεσε την αδιαμφισβήτητη κυρίαρχη πολιτική σχεδόν σε παγκόσμια κλίμακα.
  Μετά τις τρομοκρατικές ενέργειες της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 έχει καταστεί σαφές ότι η απαξίωση του ρυθμιστικού ρόλου του κράτους και η άκρατη απελευθέρωση των αγορών μόνο αύξηση των συστημικών κινδύνων μπορεί να επιφέρει.
  Η αποφυγή εντάσεων και συγκρούσεων στον κόσμο μπορεί να ελαχιστοποιηθεί μόνο μέσα από την αναζήτηση μιας νέας κατεύθυνσης και διακυβέρνησης της παγκοσμιοποίησης. Η παγκόσμια διακυβέρνηση οφείλει να προωθήσει λύσεις στα προβλήματα που δημιούργησε η φιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση.

  http://aienaristeyein.com/2011/11/07/%CE%BF-%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1/

  Επίσης έχει γράψει τα:

  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

  ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ
  ΤΑ ΕΥΚΟΛΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΑ ΠΑΡΑΛΛΕΙΠΟΝΤΑΙ.

  Μου αρέσει!

 6. Με τι επιτόκιο θα δανείζεσαι από τα μπρικια ενώ μέχρι στιγμής δανείζεται από τους «διεθνείς τοκογλυφους» γύρω στο 2,3 τοις εκατο.τι Γουδί και μαλακιες εδώ δεν τους σώζει τιποτα αυτους.

  Μου αρέσει!

 7. ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΑ ΕΞΗΣ:

  ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΠΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ.
  ΤΩΡΑ ΤΕΛΙΩΣΑΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΚΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ.
  Ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΡΩΜΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΔΥΣΠΙΣΤΟΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΑΙΞΕ Η ΤΡΟΙΚΑ. ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s