ΦΡΙΚΤΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΙΤΗ: Έστειλαν τα παιδιά στον θάνατο (Ίμια) για να δικαιολογήσουν τα 83 δις εξοπλισμών!

σημιτης μιζαΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ!

Ο αρχιερέας της διαπλοκής, αποκάλυψε πως στήθηκε το σχέδιο της μίζας και των εξοπλισμών πάνω στο αίμα των ηρωϊκών νεκρών της νύχτας των Ιμίων.

Τα Ίμια που αποτελούν αποκλειστικό δημιούργημα της συμμορίας Σημίτη και εξαργυρώθηκαν με τις κολοσσιαίες μίζες από το πρόγραμμα αγορών ύψους 83 δις που αποκάλυψε ο Πάνος Καμμένος.

Με πολιτικό όρκο ο καταστροφέας της Ελλάδας δικαιολόγησε τις κολοσσιαίες συμβάσεις με τους γερμανούς ως «απόρροια της νύχτας των Ιμίων» και τα «παιδιά που πέθαναν επειδή…

το ελικόπτερο δούλευε πολλές ώρες»! Ο ενορχηστρωτής της νύχτας των Ιμίων, δεν ήταν «προδότης». Νταραβεριτζής ήταν και ντήλερ των γερμανικών βιομηχανιών.

Πρόεδρος: Εσείς την περίοδο που υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τα ΤΟΡ και τα υποβρύχια συμμετείχατε στο ΚΥΣΕΑ.

Σημίτης: Με εκπλήσσει το ερώτημά σας γιατί στο ΚΥΣΕΑ συμμετέχει πάντα και προεδρεύει ο πρωθυπουργός. Ήρθα ευχαρίστως γιατί θέλω να συμβάλλω στην απόδοση της δικαιοσύνης. Δεν γνωρίζω κάτι σχετικό με τις παράνομες πράξεις των κατηγορούμενων που τους αποδίδονται. Το μόνο που γνωρίζω είναι από τις εφημερίδες και τα δικαστήρια. Θα ήθελα να πω μερικά πράγματα για να καταλάβουμε το πλαίσιο. Έγιναν αγορές εξοπλισμών πέρα από το συνηθισμένο.

Μπορεί να αναρωτηθεί κανείς γιατί έγινε εκείνη την εποχή αυτό και αν έγινε με αρνητική πρόθεση. Ήμουν ο πρωθυπουργός που οδήγησε σε αυτές τις αγορές. Γιατί; Θα θυμόσαστε ίσως όταν δεν είχα λάβει ακόμα ψήφο εμπιστοσύνης συνέβη το επεισόδιο των Ιμίων. Εκεί οι ‘Ενοπλες Δυνάμεις δεν είχαν την ετοιμότητα και τον εξοπλισμό που θα έπρεπε να έχουν γι΄αυτό και δεν μπόρεσαν να επέμβουν έγκαιρα.

Επεσε τότε ένα ελικόπτερο και σκοτώθηκαν τα παιδιά γιατί το ελικόπτερο πέταξε περισσότερες ώρες, γιατί δεν υπήρχαν άλλα ελικόπτερα. Όταν το πρωί ρώτησα τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ αν μπορούν οι Έλληνες κομάντος να καταλάβουν τη νησίδα δίπλα που ήταν οι Τούρκοι μου είπε ότι δεν μπορούσαν γιατί ήταν οι κομάντος στη Θεσσαλονίκη και χρειάζονταν έξι ώρες να έρθουν.

Αν θέλετε μπορώ να σας διαβάσω και ένα κομμάτι του βιβλίου μου που είχα γράψει πριν γίνουν αυτά τα γεγονότα. Αφού κρίθηκε αναγκαίο μετά τα Ίμια, όχι μόνο από εμένα αλλά και μετά από συναντήσεις με την στρατιωτική ηγεσία που μου είχε πει ότι υπήρχε διαφορά μεταξύ ημών και της Τουρκίας η οποία ήταν ισχυρότερη και έπρεπε να αναπτυχθεί δύναμη αναχαίτισης έναντι της Τουρκίας.

Κατόπιν αυτού η κυβέρνηση αποφάσισε να αγοράσει σύγχρονα οπλικά συστήματα και να εκσυγχρονίσει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες και με το ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε η αγορά εξοπλιστικών…

Διαμορφώθηκε έτσι μια σύγχρονη επιχειρησιακή δύναμη. Δεν στάθηκε η κυβέρνηση μόνο στους εξοπλισμούς, αλλά άρχισε μια τεράστια διπλωματική προσπάθεια για να υπάρξει ισορροπία με την Τουρκία που οδήγησε στη συμφωνία του Ελσίνκι το 1999.

Πρόεδρος: Να πούμε για τις επίδικες συμβάσεις;

Σημίτης: Πάρθηκε απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που δεν επέτρεπε επέμβαση τύπου Ιμίων. Κατόπιν τούτου δεν ήταν αναγκαίο να γίνουν εξοπλισμοί στο μέτρο που είχαν αποφασιστεί αρχικά γιατί οι κίνδυνοι είχαν περιοριστεί και η Τουρκία διπλωματικά δεν είχε τις ίδιες δυνατότητες γιατί έπρεπε να προσφύγει πρώτα στο δικαστήριο της Χάγης.

Το 2001 συγκάλεσα κυβερνητική επιτροπή και μετά από εισήγηση του υπουργείου οικονομικών πρότεινε να περιοριστούν κατά πολύ οι στρατιωτικές δαπάνες.

Ο Τσοχατζόπουλος ήταν της γνώμης ότι δεν έπρεπε να γίνει αυτό γιατί κατ’ αυτόν οι στρατιωτικές δαπάνες δεν ξεπερνούσαν το 5 τοις εκατό του ΑΕΠ. Υποστήριξε ότι η ανάκληση θα αποδυνάμωνε τη χώρα και δεν ήθελε να σταματήσουν τα προγράμματα εξοπλισμών. Εγώ όμως αποφάσισα να ανασταλούν οι στρατιωτικές δαπάνες γιατί ήθελα να δώσω βαρύτητα στο κοινωνικό κράτος.

Μετά από αυτό, στις 24-5-2001, συνήλθε το ΚΥΣΕΑ. Το θέμα έκλεισε και οι δαπάνες περιορίστηκαν κατά 35 δισ. ευρώ.

Πρόεδρος: Δεν είχαν ήδη δοθεί τα χρήματα;

Σημίτης: Οι δαπάνες που αφορούσαν τα προηγούμενα συνυπολογίστηκαν, οι μελλοντικές περικόπηκαν.

Τα Ίμια ανάγκασαν τη χώρα να εξοπλιστεί και όταν έγινε η συμφωνία του Ελσίνκι αποφασίστηκε η περικοπή των δαπανών. Το ΚΥΣΕΑ δεν καθόταν να συζητήσει μόνο για αγορές.

Πρόεδρος: Μπορεί να χωρέσει δωροδοκία με βάση όλα όσα είπατε για το ΚΥΣΕΑ;

Σημιτης: Κάλλιστα. Χωράει δωροδοκία. Αφού έγινε, κάλλιστα είναι δυνατή.

Γιαννης Παγοροπουλος (δικηγόρος Άκη): Δεν απεδείχθη κύριε μάρτυς αυτό ερευνάται.

Σημίτης: Δεν ισχυρίστηκα ότι αποδείχθηκε. Εδώ παίζουν δύο πράγματα ρόλο. Το ένα είναι οι τιμές που δεν είναι όπως οι τιμές των αυτοκινήτων. Οι τιμές δεν είναι γνωστές καθορίζονται ανά περίπτωση και από τη διαπραγμάτευση. Προφανώς έχει μια δυνατότητα να το παίξει, να πάει παραπάνω ή παρακάτω. Αυτά δεν είναι ελέγξιμα.

Εδώ όπως προέκυψε από τη διαδικασία υπήρχαν πληρωμές σε τρία επίπεδα, στον αναπληρωτή διευθυντή, στον διευθυντή εξοπλισμών και στο ανώτατο όριο, στον υπουργό. Οταν αυτοί οι πρωταγωνιστές συνεργάζονται τότε αυτό είναι δυνατό. Εγώ μπορώ να πω ότι μπορεί να γίνει. Αφού έγινε.

Πρόεδρος: Πως μπορεί να γίνει;

Σημίτης: Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει αφού δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά. Συνέπεσαν οι υπεράκτιες εταιρείες που έστελναν οι κύριοι τα λεφτά να είναι οι υπεράκτιες εταιρείες που έχει συγκεκριμένος κατηγορούμενος. Ο τρόπος είναι ένας για να μην προκαλείται η προσοχή. Τα χρήματα στέλνονται μέσω υπεράκτιας εταιρείας.

Έγινε γνωστό ότι έγιναν δωροδοκίες το 2000-2004; Το πρώτο που έγινε γνωστό για μίζες ήταν όταν στη Ρωσία και τη Γερμανία έγιναν δίκες κατά των δικών τους υπαλλήλων με τον ισχυρισμό ότι από τις χρήσιμες πληρωμές, όπως λέγονται, κράτησαν ορισμένα ποσά για τον εαυτό τους.

Πρόεδρος: Ξέρετε αν δωροδοκήθηκε ο Τσοχατζόπουλος;
Σημίτης: Όχι βέβαια δεν έχω καμία γνώση.

Σημίτης: Όχι βέβαια δεν έχω καμία γνώση.

59 σκέψεις σχετικά με το “ΦΡΙΚΤΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΙΤΗ: Έστειλαν τα παιδιά στον θάνατο (Ίμια) για να δικαιολογήσουν τα 83 δις εξοπλισμών!”

 1. To ελικόπτερο το έριξαν.Τα Ίμια σκηνοθετήθηκαν από τους τούρκους αφενός για να δουν μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Σημίτης ως νέος πρωθυπουργός και αφετέρου για να απαντήσουν στο ψήφισμα της ελληνικής Βουλής για το δικαίωμα επέκτασης της υφαλοκρηπίδας στα 12 μίλια 6 μήνες πριν.Οι τούρκοι νίκησαν κατά κράτος ,είχαμε νεκρούς το Αιγαίο έγινε γκρίζο και ο λαουτζίκος στις επόμενες εκλογές έδωσε στο Σημίτη 2.800.000 ψήφους..Θριαμβευτής..

  Μου αρέσει!

  1. Geo

   ΣΩΣΤΟΣ

   υπάρχουν ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τι είχε γίνει εκείνη την νύχτα

   θα εμφανιστούν όταν οι Έλληνες αναλάβουν την Ελλάδα

   περιμένουμε υπομονετικά να καταλάβουν οι πολίτες ότι η μόνη σωτηρία μας είναι η

   ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
   ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
   ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

   μέχρι τότε θα κοροϊδεύουν τους χαχόλους με τον πολικομματισμό

   Μου αρέσει!

  2. Είτε έπεσε από μόνο του, είτε κατερίφθη τώρα πιά λίγη σημασία έχει.
   Αλλοίμονο στα παιδιά που φύγανε από την ματαιότητα.
   Αν υπήρξε ένα κέρδος πολύ μεγάλο απ΄όλη αυτή την ιστορία είναι ότι άρχισε τεράστια διπλωματική προσπάθεια για να υπάρξει ισορροπία με την Τουρκία η οποία και οδήγησε τΕΛικά το 1999 στη συμφωνία του Ελσίνκι.
   Δεν ήταν λίγο για τότε, μέχρι υποτίθεται να γινόταν η περιβόητη ανασυγκρότηση των υλικών εκείνων τις οποίες είχαν ανάγκη οι- σχεδόν ξυπόλυτες απο πλευράς τεχνολογικού και πολεμικού εξοπλισμού- Ένοπλες Δυνάμεις πράξη η οποία ουδέποτε έγινε (ή αποπειράθηκε) γιατί στο μεταξύ ήρθησαν οι όροι που επέβελλαν κάτι τέτοιο και λόγω συμφωνίας κατέστη ανενεργή η ληφθείσα τότε εν αμύνει απόφαση όπως επιβεβαιώνει ο ανίκανος, άτολμος, άγευστος, αδαής, ερημοσπίτης και «καθηγητής» κ. σημίτης.

   Μου αρέσει!

 2. και ο Τσίπρας τους κοιτάει ακόμα …….

  αν το δικαστικό σώμα είναι λαδωμένο από την ΝΔ και πασοκ

  ας τους απολύσει όλους

  και ας προσλάβει Έλληνες δικαστές

  ως Έλλην πολίτης απαιτώ να γίνεται τεστ DNA σε όλους τους καινούργιους δικαστές που θα προσλάβει

  αλήθεια τι έγινε η SHARP Ελληνίδα;;;;;;;δικαστικός που είχε γνωματεύσει ότι το μνημόνιο ήταν Συνταγματικό;;;;;;

  τριγυρνάει ακόμα μέσα στα ελληνικά δικαστήρια;;;;;

  Μου αρέσει!

  1. Ο ΟΔΗΓΟΣ ΝΤΑΛΙΚΑΣ ΣΩΡΡΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ 3 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ!!!!
   ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑ

   Μου αρέσει!

 3. ΔΕΥΤΕΡΑΤΖΑ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΟΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ η ΣΚΟΠΙΜΑ ΑΦΕΛΗΣ;ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΧΩΡΑ ΜΠΑΝΑΝΙΑ;

  Μου αρέσει!

  1. ΑΑΡΟΝ ΑΒΟΥΡΙ το πραγματικό όνομα του Σημίτη

   προωθούμενο όν

   των

   Χαζαροεβραίων

   και μετά κάνουν δημοσκοπήσεις αν οι Έλληνες αγαπάνε τους οβριούς

   που μας έχουν πάει στον πάτο

   Μου αρέσει!

 4. Ο/Η Σοφία - ΒΑΛΑΜΕ ΟΜΩΣ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ!!! ΤΡΕΜΕΙ ΚΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΤΩΝΊΟΥ;;;;; λέει:

  ΜΕ ΤΑ ΙΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΑΜΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ

  ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ

  ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΩΝ 14

  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΟ

  ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

  ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΣΗΜΙΤΟΣΚΥΛΟ…. ΟΠΩΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ… ΟΠΩΣ Ο

  ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΗΝ ΠΑΘΟΥΝ Ο,ΤΙ ΚΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ!

  ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΠΟΤΑ.

  Ο ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΚΛΗΤΗΡΑΣ ΤΗΣ

  ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΗΓΕ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ 83 ΔΙΣ,

  ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΜΑΣ,

  ΕΜΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΖΩΑ!

  ΑΝΤΕ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ!

  Μου αρέσει!

 5. ΜΑΝΤΡΩΣΤΕ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ,,,,,,,, ΡΕΕΕΕΕ

  Σημίτη Βενιζέλο και όλη την αλητεία του Πασοκ

  Ο ξευτίλας δεν ήξερε για τις μίζες δεν ήξερε για τα μαύρα της Ζήμενς με τις σακούλες
  δεν ήξερε για το χρηματιστήριο αλλά ήξερε για τα futures και τα swaps να μας δέσει
  χειροπόδαρα όμηρους της Γερμανίας.

  Ο κόσμος τους φτύνει τους βρίζει τους καταριέται και τούτοι
  δεν έχουν ούτε τσίπα να αυτοκτονήσουν

  Μου αρέσει!

 6. Οι καραβανάδες δημόσιοι υπάλληλοι είναι απλά εκτελεστικά όργανα χωρίς δικαίωμα κρίσης. Να σέβεστε τους νόμους λοιπόν. Αυτό μας έλειπε, να στασιάζει το κάθε μόγγολο που το κάναμε άνθρωπο με μισθό σταθερό στο Δημόσιο από τα 18 του και να γυρίζει μετά και να μας κάνει και μαθήματα.

  Μου αρέσει!

 7. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΡΙΚΑΛΕΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ Ο ΒΡΩΜΟ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΑΡΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΞΩ;;;

  ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΖΟΥΡΙΑΣΕΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ;;;;

  ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!

  ΑΙΔΩΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ!!!!

  ΑΙΔΩΣ ΕΛΛΑΔΑ!!!

  ΑΙΔΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!

  Μου αρέσει!

  1. Αν είχαμε λεφτά , θα φτιάχναμε και καλύτερα , αλλά είναι αμφίβολο αν θα προλαβαίναμε τις προθεσμίες , γιατι οι μιζαδόροι καραδοκούν πάντα !!!

   Ας θυμηθούμε τι είχε γίνει με τους Ολυμπιακούς αγώνες , που δεν μάθαμε ποτέ πόσο μας κόστισαν.

   Οι εταίροι μας θα το άντεχαν και ίσως θα ζήλευαν .

   Τωρα που ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού για πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και περιμένουμε να υπάρξει επιτυχής συμφωνία για να μπει ρευστό στη χώρα μας , αυτά τα επιτεύγματα δυστυχώς είναι όνειρα θερινής νυκτός.

   Μου αρέσει!

 8. Δεν υπήρξαν ποτέ «83 δις εξοπλισμών», ούτε καν συνολικά τα 40 χρόνια της Μεταπολίτευσης. Ούτε καν τα μισά.

  Όσο για τις μίζες και τη διαφθορά, αυτό ήταν το χειρότερο της 2ης θητείας Σημίτη και βέβαια συνεχίστηκε μετά (αν και προϋπήρχε). Η πολιτική ευθύνη είναι βαρύτατη.

  Τα οπλικά συστήματα, πάντως, που αγοράστηκαν ήσαν όντως κορυφαία και ανέτρεψαν υπέρ μας μια δυσμενέστατη ισορροπία δυνάμεων, η οποία είχε διαμορφωθεί από τον μονομερή αφοπλισμό που επέβαλε το ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου τη δεκαετία του 1980, με τις γελοιότητες περί… κινημάτων ειρήνης.

  Μου αρέσει!

  1. ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ 240 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ….

   …..ΟΣΑ ΔΙΝΕΙ Η ΚΥΡΑ ΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ

   Μου αρέσει!

  2. Δεν νομίζω, για Ευρώ μιλάει και φυσικά γράφει ανακρίβειες.

   Είχε κάνει σχετική «αποκάλυψη» η Γεωργαντά πριν από μερικές μέρες και από τότε το αναπαράγουν σαν να είναι γεγονός.

   Μου αρέσει!

   1. Δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ξεχωρίσουν τις δαπάνες μισθοδοσίας και συντήρησης, από τα κόστη αγοράς οπλικών συστημάτων, καταλήγοντας σε τερατολογίες για… 83 δις Ευρώ εξοπλισμούς.

    Εδώ με το ζόρι παίρνουμε… βίδες τα τελευταία 10 χρόνια και αυτοί διαμαρτύρονται ότι… σπαταλάμε κιόλας (εκτός αν δίνει εν έτει 2015 ο Μεγάλος Αρχηγός 500 εκατομμύρια για αεροσκάφη 50 ετών – τότε η σύμβουλός του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας Ζ. Γεωργαντά, ΔΕΝ ενοχλείται)…

    Μου αρέσει!

   1. ΡΕ ΠΑΣΟΚΟ$ΥΡΙΖΕΙΚΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ 83 ΔΙΣ ΔΡΑΧΜΕΣ …..

    …….ΤΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 240 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ

    ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;;;……..ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΜΕ ΓΙΑ 240 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ;;;

    Α ΣΤΑ ΔΙΑΛΑ ΙΣΛΑΜΟΛΑΓΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

    Μου αρέσει!

 9. Η αρχή του τέλους του Ελληνισμού (Ίμια 1996, ξεπούλημα της Κύπρου για τους S-300, διάλυση του Δ.Ε.Α.Χ. Ελλάδας-Κύπρου, παράδοση Οτσαλάν στους Τούρκους, γκριζάρισμα του Αιγαίου, αποδοχή Σχεδίου Ανάν) έχει τον αρχιτέκτονά της και ακούει στ’ όνομα Σημίτης ή Άαρων Αβούρης που είναι το πραγματικό του.

  Μου αρέσει!

 10. Τι σημαίνει απεχθές και επονείδιστο χρέος. Με ντοκουμέντα.

  ΓΙΑΤΙ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!!!

  ΠΩΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.

  Οδηγός για την έξοδο από το μνημόνιο και για τους μικροομολογιούχους που είδαν τις αποταμιεύσεις τους να ληστεύονται.

  Πολλές φορές έχουμε ακούσει τον όρο “απεχθές και επονείδιστο χρέος” που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και να χρησιμοποιηθεί ως ασπίδα σε μία νομική διαμάχη για την διαγραφή του. Είναι άραγε πραγματικότητα ή αστικός μύθος; Μπορεί η Ελλάδα να τον επικαλεσθεί ή είναι ένα λαϊκίστικο επιχείρημα όσων διαφωνούν με το μνημόνιο χωρίς καμμία πρακτική εφαρμογή;

  Σήμερα το Ολυμπία με απλά λόγια, έγγραφα και ιστορικά ντοκουμέντα αποδεικνύει το απεχθές και επονείδιστο του Ελληνικου χρέους, που καλά θα κάνουν να το διαβάσουν όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για την σωτηρία της χώρας και όχι την συνδιαλλαγή της εξουσίας.

  Τι σημαίνει “απεχθές και επονείδιστο χρέος”;

  Το “απεχθές χρέος” αναφέρεται λοιπόν σε χώρες με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων που κατακλέβοντας το κράτος, διαθέτουν ποσά σε ξένες τράπεζες. Κύρια λοιπόν προϋπόθεση για την ύπαρξη του απεχθούς χρέους είναι η χρήση των δανείων της χώρας για προσωπικούς σκοπούς.

  “Επονείδιστο” θεωρείται το χρέος, το οποίο προκύπτει από όρους υπερβολικούς, ληστρικούς, όντας λοιπόν το προϊόν μιας λεοντείου συμφωνίας με δυσμενέστατες επιπτώσεις στο δανειζόμενο κράτος, μέσω Μνημονίων κ.λπ. (Καθ. Μάρδας)

  Ας δούμε λοιπόν την εφαρμογή τους στην Ελληνική πραγματικότητα:

  Αύγουστος 2012. Η Deutsche Bank στέλνει επιστολή στο υπουργείο οικονομικών σχετικά με την πληρωμή των τόκων (!) ενός ομολόγου που κατέχει (φωτό). Δηλαδή, την ίδια στιγμή που ομολογιούχοι, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες και ΝΠΔΔ έχουν καταστραφεί, η Γερμανική τράπεζα παραμένει αλώβητη, όπως και το χρέος της Ελλάδας προς αυτή. Μα πως προέκυψε το συγκεκριμένο “ανεγγιχτο” ομόλογο;

  https://olympiada.files.wordpress.com/2013/12/deutsche-bank-ceb4ceb1cebdceb5ceb9cebf-cf83ceb7cebcceb9cf84ceb7cf82-1997.jpg?w=211&h=300

  Εδώ ακριβώς είναι η εξήγηση της κατάρρευσης και η δολιότητα της υπερχρέωσης. Το συγκεκριμένο ομόλογο της Deutsche Bank, είναι δάνειο της κυβέρνησης Σημίτη το 1997. Με ημερομηνία λήξης το 2017, μετά από 20 χρόνια δηλαδή. Η κυβέρνηση Σημίτη λοιπόν, πήρε ένα χρηματικό ποσό από την Γερμανική τράπεζα το οποίο διαχειρίστηκε στο ακέραιο, αλλά “χρέωσε” την αποπληρωμή του στην επόμενη γενιά.

  Τι έγινε αυτό το δάνειο;

  Tον Δεκέμβρη του 1997, ο Τάσος Μαντέλης υπογράφει την ανάθεση έργων ύψους 150 δισ. στη Siemens. Την επονομαζόμενη και ως σύμβαση της ντροπής.

  Αμέσως μετά, (εάν δεχτούμε τους ισχυρισμούς του ίδιου του Μαντέλη)αρχίζουν και πέφτουν οι μίζες στους λογαριασμούς του. Υπάρχει βέβαια και ο “ανώνυμος πληροφοριοδότης” που υποστήριξε ότι και το 1997 (πριν την υπογραφή) έπεφταν οι μίζες ύψους μάλιστα 10 εκατομυρίων. Αυτό όμως ο αξιότιμος κύριος Μαντέλης το διαψεύδει.

  https://olympiada.files.wordpress.com/2013/12/deutche-bank-cf83ceb7cebcceb9cf84ceb7cf83.jpg?w=300&h=357

  ΔΗΛΑΔΗ: Η κυβέρνηση Σημίτη δανείζεται το 1997, από Γερμανική τράπεζα το ποσό των 352 εκ. Ευρώ, για να πληρώσει Γερμανική εταιρεία το ποσό των 400+εκ. Ευρώ. Ο Μαντέλης αποδεικνύεται πως έλαβε προμήθεια από την Γερμανική εταιρεία τον καιρό της επίμαχης συναλλαγής.

  Η ευκολία με την οποία έγινε ο δανεισμός και οι όροι της σημερινής “διαπροσωπικής” συναλλαγής εκτός αγορών που προκύπτει από την επιστολή του 2012, πληρεί όλους τους όρους του “Απεχθούς” χρέους. Όπως επίσης και η απόδειξη χρηματισμού πολιτικών προσώπων ως απόρροια της όλης συναλλαγής, από τα ελάχιστα βεβαίως που γνωρίζουμε.

  Η Λεόντειος συμφωνία που καταστρατηγεί κάθε έννοια ελεύθερης οικονομίας προκύπτει από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ομόλογο παραμένει αλώβητο, σε αντίθεση με τα ομόλογα των τιμίων επενδυτών που αποκτήθηκαν μέσω ελεύθερης αγοράς. Τα οποία βεβαίως απαξιώθηκαν με το PSI. Άρα το συγκεκριμένο χρέος είναι και “Επονείδιστο”.

  Το ίδιο συμβαίνει με τα ποσά δανεισμού που χρησιμοποιήθηκαν για τα υποβρύχια, αφού όπως προκύπτει και από την Γερμανική και την Ελληνική δικαιοσύνη είναι αποτελεσμα χρηματισμού υπουργών και κρατικών λειτουργών (πάλι από τα λίγα που γνωρίζουμε). Εκεί ακριβώς έγκειται και η απέλπιδα προσπάθεια Βενιζέλου να απαλλάξει τις Γερμανικές εταιρείες από τις υποχρεώσεις τους αλλά και της κυβέρνησης Σαμαρά να αποτρέψει την διενέργεια εξεταστικής. Ταυτόσημη περίπτωση δηλαδή με την Siemens, όπου ο Σημίτης υπέγραφε, ο Σαμαράς συγκαλύπτει και αποπληρώνει.

  Αυτός ο χαρακτηρισμός διέπει και το χρέος που προέκυψε από τις λοιπές συμφωνίες, της ΜΑΝ, της Daimler, της Hoechtief, των δημοσίων έργων που υπερκοστολογήθηκαν ή ακόμα δεν έχουν παραδοθεί ενώ έχουν εξοφληθεί κλπ κλπ.

  Συμπερασματικά, όσοι υποστηρίζουν πως μέρος του Ελληνικού χρέους είναι απεχθές και επονείδιστο έχουν απόλυτο δίκιο. Ένας έλεγχος στην μυστική αλληλογραφία του υπουργείου οικονομικών είναι βέβαιο πως θα φέρει στην επιφάνεια δεκάδες παρόμοιες επιστολές. Χωρίς απαραίτητα να χρειάζονται τέτοιες αποδείξεις, αφού η μαθηματική απόδειξη προκύπτει με ένα απλό ισοζύγιο δανείων / παράνομως συμβάσεων και του κόστους δανεισμού που επιφέρει η αποπληρωμή τους.

  https://olympia.gr/2013/12/21/%CF%84%CE%B9-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%87%CE%B8%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%87/

  Μου αρέσει!

  1. 14-4-15 : Ο Καμένος είπε στον ΑΝΤ1 , ότι αν η επιτροπή κρίνει κάποιο από το χρεος μας είναι επονείδειστο , παράνομο και επαχθές , ότι κάποιοι πλούτισαν από αυτή την ιστορία , έχοντας πληροφορίες έσοθεν , τότε θα διαγραφεί.

   Είναι κυβέρνηση .

   Ιδού η Ρόδος ,ιδού και το πήδημα.

   Μου αρέσει!

  2. Οι περισσότερες αγορές οπλικών συστημάτων, όπως και τα μεγάλα έργα, γίνονται με δανεισμό. Αυτό είναι συνήθης πρακτική διεθνώς και όχι μόνο στη χώρα μας, συνεπώς δεν αποτελεί επιχείρημα το «ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ».

   Ο Π. Καμμένος αποφάσισε να μας φεσώσει 500 εκατομμύρια μέσω FMS (= δανείων από το αμερικανικό κράτος) για να αναβαθμίσουμε (με την αμερικανική Lokheed) 5 αεροσκάφη που κλείνουν ήδη τα 50 χρόνια…

   Μου αρέσει!

 11. Αγόρασε τότε η κυβέρνηση του μαιμουνιού οπλικά για να προστατέψει λέει την χωρα, μας είπε ο σημιτοπροδότης: γιαυτό τα ψώνισαν όλα με πολύ φειδώ και όχι με καθολικά λεόντιες συμβάσεις που έστειλαν το δημόσιο χρέος στον ουρανό; γιαυτό ψώνισαν αποκλειστικά ; όπως υποβρύχια που έγερναν μόλις τα έφτιαξαν, τανκς χωρίς καθόλου πυρομαχικά μέχρι πρόσφατα, αεροπλάνα χωρίς κινητήρες και πανάκριβα ελικόπτερα χωρίς σέρβις και υποστήριξη που έως σήμερα δεν πετούν, άσε τα λοιπά υλικά που αγόρασαν. τον κακό τους τον καιρό λοιπόν αγόρασαν. μίζες αγόρασαν και τίποτε άλλο και τα έχουμε στην πλάτη μας σήμερα μαζί με τους λεόντιους σε αθέμιτο χρέος ολυμπιακούς αγώνες και την υπόλοιπη κληρονομιά του σημιτοπροδότη.

  όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα έλεγε μόνιμα το σημιτομαιμούνι κάθε φορά που του θυμιζαν την διαπλοκή. το θυμάστε; από τότε δεν ήξερε τίποτα, αλλά μας πλάσαρε το μαιμούνι παρεάκι με το γιάνο.τον τζόγο στο ΧΑΑ για να μαδήσει τους έλληνες.

  Μου αρέσει!

 12. γνωστο παιχνιδι…
  ο μπαμπουλας Τουρκια μεταπολεμικα..
  της μεσογειου…
  ανδρεικελο των Αμερικανων και Γερμανων..
  η δηθεν απειλη των Ελληνων..
  ολος ο πλουτος της Ελλαδας σε..παλιοσιδερα δικα τους…
  Ζουμε…πολλες χωρες με το πλουτο μας…
  μας ειχαν οι διορισμενοι πολιτικοι σας σαν ανδρεικελα….
  κερδισαν δις ευρω..
  και αμφισβητηση της υφαλοκρηπιδας..
  με..απειλη πολεμου…
  υποχωρητικος ο κοντος ααρων….
  τετελεσμενο πλεον στο αιγαιο…
  ετσι χαθηκαν οι πατριδες…
  απο μια ξενικη μαφια πολιτικων και βασιλιαδων…
  και την ηλιθιοτητα της δικη μας…
  Εσχατη προδοσια…
  κανενας ελεγχος δεν εγινε…
  το..ξεχασαμε ολοι..
  ελευθερος ααρων ..παγκαλος και σια…
  οταν σε αλλο κρατος..
  θα ειχαν περασει απο γκιλοτινα….
  να γιατι ειμαστε και θα ειμαστε παντα χαμενοι…

  Μου αρέσει!

 13. ΠΑΡΤΕ ΜΑΘΗΜΑΡΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡ ΚΙΜ ΓΙΟΓΚ ΟΥΝ ΠΟΥ ΕΣΦΑΞΕ ΣΤΕΓΝΑ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ

  Μου αρέσει!

  1. ARIS,! μα πολυ υπναρας αυτος ο συντροφος Chief Hong Chol,? και ο μεγας συντροφος Kim Jong Un δεν εχει τον Θεο του (αυτο μαλλον ειναι αληθεια),! να τον δολοφονισει με αντιαεροπορικο,? φημες εχουν τα κομματια που απομειναν απο τον συντροφο Chief,! ηταν τοσο μικρα που εχουν μαζεψει με ηλεκτικη σκουπα.???

   Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s