Της Αγίας Βαρβάρας…το ανάγνωσμα…

37662410του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Βρε τι έπαθε η Αγία Βαρβάρα! Είπαν να την φέρουν στην Ελλάδα, έπειτα από χίλια χρόνια, και τι δεν άκουσε! Ούτε λίγο, ούτε πολύ, θα της φορτώσουν στο τέλος και τα μνημόνια, τις αυτοκτονίες, τους άνεργους και τα παιδιά που πεινάνε! Θα πάει λένε η Αγία Βαρβάρα στον Άγιο Σάββα και δώστου η μιζέρια και η γκρίνια, η δηκτική ειρωνεία και η απαξίωση! Και που θέλατε, βρε σείς, να πάνε την Αγία, αν όχι στον Άγιο;; Μήπως, να μην την πάνε στο νοσοκομείο, αλλά στο κλάμπ Μεντιτερανέ της Μυκόνου, ή στη Στοά της Αχαρνών, όπου τρυπώνουν οι φωτισμένες «διάνοιες» και οι «μεγαλοφυΐες» που μας κυβερνούν στην έρμη πολιτική ζωή μας;;

Ουδείς, βέβαια, αναρωτήθηκε από τους εξυπνακιστές, γιατί ένα τέτοιο νοσοκομείο καρκινοπαθών, το ονόμασαν «Άγιο Σάββα»! Όχι βέβαια, λες και είναι το μόνο νοσοκομείο που έχει όνομα Αγίου! Αυτό που μένει τώρα, είναι να κινηθούν και οι γιατροί συνδικαλιστικά εναντίον της για μεταφυσικό αθέμιτο ανταγωνισμό, στην περίπτωση που θεραπευτεί κάποιος και δεν αποδοθεί σε αυτούς η θεραπεία του, αλλά στην Αγία(!). Όταν στέκει κανείς γερά στα δύο του πόδια και έχει την υγειά του, όλος ο κόσμος είναι μπροστά του. Τον κρατάει στα χέρια του (έτσι νομίζει). Τον κρίνει και τον επικρίνει! Τότε, μπορεί και εξυπνάδες να πετάει και θεωρίες και ειρωνείες και πορδοσοφίσματα για να περνιέται πολύς και βαρύς στο πόπολο, αυτός ο «αριστοκράτης» του πνεύματος! Είπαμε, τα άλλα, τα «χαζά» και ταπεινά, τα θεοτικά, είναι για τον «αχρείο» και απαίδευτο λαό, όχι για τα τζιμάνια και τις «διάνοιες» του διαφωτισμού, του ορθολογισμού και της «αριστερής» αυτοχρησμένης αυθεντίας, ή κατά περίσταση και μιας υποκριτικής και θεομπαίχτρας δεξιάς!!  Απ΄ όλα έχει ο μπαχτσές!!

Όταν, όμως, θα βρεθεί ανάμεσα στον ορό και στον καθετήρα, στα σωληνάκια και στον αναπνευστήρα, απέναντι σε έναν γιατρό, που έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά για την περίπτωση του, του φεύγει η όρεξη για εξυπνάδες και για τις υπεράνω του πόπολου φιλοσοφίες! Και με ποια αφορμή τα λένε αυτά; Για τη μεταφορά των λειψάνων της Αγίας, στους πλέον απέλπιδες των ανθρώπων, που δεν έχουν που να στραφούν για βοήθεια και από πού δύναμη να αντλήσουν, παρά να ελπίζουν μόνο στο θαύμα. Εμπόριο λειψάνων σου λέει και ειδωλολατρία! Και με αυτόν τον «φιλάνθρωπο» τρόπο, θέλουν να στερήσουν ακόμη και αυτή την ελπίδα, από εκείνους που διψασμένοι την περιμένουν σαν βροχή από τον ουρανό! Τη βάσιμη ή την αβάσιμη ελπίδα, καμία σημασία δεν έχει για την ψυχολογία των ασθενών, που τίποτα άλλο δεν έχουν, από αυτήν την ελπίδα. Που την πιστεύουν. Επειδή θέλουν να την πιστεύουν. Γιατί την έχουν ανάγκη. Ποιος είναι αυτός και με ποιο δικαίωμα θα ειρωνευτεί και θα απαξιώσει αυτήν την πίστη; Όταν μάλιστα, όλοι οι άλλοι ανέχονται την δική του αθεϊα; Πόσο πιο μίζερος και απάνθρωπος μπορεί να γίνει κανείς, με το κεντρί της αθείστικης αθλιολογίας στη γλώσσα, ώστε να ζητά από έναν ετοιμοθάνατο να πάψει να έχει ελπίδα, απαξιώνοντας αυτό, που είναι η ελπίδα του; Έστω και μια, κατ΄αυτόν, ψεύτικη, για να κάνω και το συνήγορο του Φίδη.

Ήρθε λέει η Αγία Βαρβάρα με τιμές αρχηγού κράτους, όπως και το Άγιο Φως! Και αυτό, φυσικά, δεν ήταν σωστό για κάποιους! Εδώ, συμπλέουν ο Φίδης με τον Άδωνη. Έπρεπε, λοιπόν, η Αγία, να μπει από την πίσω πόρτα σαν πλύστρα, για να μην μας πουν και καθυστερημένους οι «προχώ» δυτικοί πηδηχτές μας και ενοχληθούν οι αλλόδοξοι «φιλοξενούμενοι» μας! Τι και αν η Αγία, έπειτα από μια χιλιετία, επέστρεψε για λίγες ημέρες, στην Ελλάδα; Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους παραμορφωμένους, που τους έβαλε ο λαός στην κυβέρνηση, μόνο και μόνο, επειδή ήθελε να διώξει τους άλλους!! Τους ενοχλούν οι «φανφάρες» γα την Αγία, αλλά οι αποδόσεις τιμών και συνοδειών στον κάθε τυχάρπαστο, είναι επιθυμητές! Μήπως κατά βάθος θέλουν να προσκυνάμε τα εν ζωή δικά τους λείψανα;; Μήπως, ο Λένιν και ο Στάλιν δεν ήταν τεχνητώς μουμιοποιημένα λείψανα, που τα προσκυνούσαν ευλαβικά όλοι; Αυτή την άθεη πολιτική θρησκεία, διότι θρησκεία είναι, με το δικό της «Δόγμα», την «Ιερά μαρξιστική γραφή», με «αγίους» και με «μάρτυρες», ποτέ μου δεν την κατάλαβα! Τα λείψανα της Αγίας τους μάραναν;;

Γιατί, μπορεί κάποιοι να θέλουν να εξαφανίσουν την θρησκευτική πίστη των ανθρώπων (το δίδαγμα της ΕΣΣΔ δεν έφτασε φαίνεται στα αυτιά τους), αλλά θα πρέπει να μας πουν και τι είναι αυτό με το οποίο σκοπεύουν να την αντικαταστήσουν. Μήπως με την ανθρώπινη αυθεντία και την ακεραιότητα τους; Εδώ γελάμε!! Με αυτούς που κουβαλούν πάνω τους δέκα τόνους εγωισμού και άλλους τόσους τόνους λαμογιάς και αναξιοπιστίας; Μήπως με εκείνους, που πάνω στο δέρμα τους εναλλάσονται πολλά διαφορετικά πρόσωπα και που το βράδυ έχουν ξεχάσει, αυτά που υποσχέθηκαν το πρωί; Ή με αυτούς, που αφού τρώνε τον αγλέουρα όλη τη μέρα, αποβάλλουν το βράδυ στην τουαλέτα το υπόλοιπο της ανθρώπινης λαιμαργίας, που δεν θα μπορέσουν τελικά να πάρουν μαζί τους στα δύο μέτρα τάφο; Τον τάφο, που είναι και ο μόνος που σίγουρα τους ανήκει, ανεξάρτητα της πολιτικής τοποθέτησης τους. Εκτός και αν ταφούν στο Γ΄ Νεκροταφείο, οπότε θα τους κάνουν «έξωση» στα τρία χρόνια και ούτε τάφο δεν θα έχουν, όπως οι λοιποί κοινοί θνητοί!

Ο λαός σας ψήφισε για να λύσετε τα οικονομικά και εθνικά του προβλήματα και όχι για να τον περιπλέξετε στις δίνες των ιδεοληπτικών σας εμμονών. Δεν σας ψήφισε, ούτε για πνευματικούς, ούτε για θρησκευτικούς αναμορφωτές. Ασχοληθείτε με τα μνημόνια και με την πολιτική εξυγίανση –διότι πολύ το καθυστερείτε-και αφήστε τον Θεό, τους Αγίους και τις Αγίες στην Εκκλησία και σε όσους, είτε καλώς, είτε κακώς, τους πιστεύουν. Να μας πουν, λοιπόν, αν η Ελλάδα έγινε ένα άθεο κράτος και αν έχουν πάψει να ισχύουν η ανεξιθρησκεία και ο σεβασμός στα ήθη και τα έθιμα του κυρίαρχου λαού, για τον οποίον όλοι κόπτονται! Η κυβέρνηση, που πολλοί την υποστήριξαν, να το έχουν ορισμένοι καλά στο νου τους που φροντίζουν μεν για τζαμιά, αλλά από την άλλη εξουθενώνουν την πίστη του λαού, ασκώντας του αφ΄υψηλού κριτική, πως δεν έχει πάρει «λευκή επιταγή». Μπορεί να εξανεμιστεί στο τσάκα-τσάκα και να επιστρέψει εκεί που ήταν, στο 4%. Αυτό να το θυμούνται, γιατί και η υπομονή έχει τα όρια της. »Xούς εί και εις χούν απελεύσει και διαλυθήσεται…» και «προ συντριβής ηγείται ύβρις, προ δε της πτώσεως υπερηφάνεια»

http://peritexnisologos.blogspot.gr/2015/05/blog-post_13.html#more

58 thoughts on “Της Αγίας Βαρβάρας…το ανάγνωσμα…”

 1. Μηπως σου λεει κατι αρθρογραφε το γεγονοςοτι ο ΙΗΣΟΥΣ .ΔΕΝ χρησιμοποιουσε τα πολυτελη αρματα της εποχης ,αλλα σε ενδειξη ταπεινοτητας ,επι πολου ονου? Αν εβλεπε τα σημερινα μασκαραληκια ,των χρυσοποικιλτων αμφιων ,πολυτελων αυτοκινητων ,και της στημενης φαμπρικας στο ονομα Του ,θα σας ειχε πλακωσει στο ξυλο .Τα του θεου τω θεω ,λοιπον. Τα αλλα ειναι για ΧΑΒΑΛΕ.

  Like

  1. Τότε να μπαίνουν και οι ιερείς στο ιερό με….σαγιονάρες γιατί τα γυαλισμένα παπούτσια δεν είναι σεβασμός αλλά πολυτέλεια….
   Τώρα αν πω ότι η Παναγια μας είχε υφανει στον αργαλειο έναν χιτώνα άραφο και αξιας για την εποχή εκείνη για τον υιο Της, θα θεωρηθεί ότι Τον έντυσε πολυτελως; Γι αυτό και τον έπαιξαν στα ζάρια οι Ρωμαίοι στρατιώτες κάτω από το Σταυρό, ήταν πολύτιμο ρούχο.
   Η ταπεινοφροσυνη είναι άβυσσος, μην τη περιοριζουμε στην ένδειξη σεβασμού και τιμής στα θεία και κυρίως να μην τη χρησιμοποιουμε πρόσχηματικα όταν δεν πιστευουμε.

   Like

   1. @ Προφητική πένα said
    Μαΐου 13, 2015 στις 11:41 πμ

    [..]Η ταπεινοφροσυνη είναι άβυσσος, μην τη περιοριζουμε
    στην ένδειξη σεβασμού και τιμής στα θεία και κυρίως να
    μην τη χρησιμοποιουμε πρόσχηματικα όταν δεν πιστευουμε[..]

    ΚΑΛΑ …ΛΕΜΕ ….ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
    ….Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΛΟΙΟΥ …
    ΜΑΣ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΝΑ
    ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ…
    ΜΕ ΓΥΑΛΙΣΜΕΝΟ ΛΟΥΣΤΡΙΝΙ ;;

    ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΑΡΑΦΟ ΧΙΤΩΝΑ -Α-Ξ-Ι-Α-Σ
    (ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΜΕΝΗΣ ΣΕ ΕΥΡΩ- ΠΟΣΑ ;;)
    ΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΟΛΑΚΙ ΣΙΝΙΕ ;;

    ΠΟΣΟ ΑΠΟΤΙΜΑΣ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ
    ΞΕΝΥΧΤΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΥΧΟ
    ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΗΣ ;;

    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΣΤΗΝ
    ΣΚΑΛΑ ΤΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΚΟ
    ΠΟΥ Ο ΙΟΥΔΑΣ Ο ΙΣΚΑΡΙΩΤΗΣ ΜΕ
    ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟ ΚΑΤΕΒΗΚΕ
    ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΠΑΤΑΛΗ
    ΤΟ ΜΥΡΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΒΡΕΞΕ
    ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ Η ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ
    ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΩΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΑ
    ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΡΒΑΝΑ
    ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Ο ΙΔΙΟΣ “ΚΡΑΤΟΥΣΕ” ΔΗΘΕΝ
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ …ΦΤΩΧΟΥΣ (ΑΛΛΑ ΤΑ ΤΣΕΠΩΝΕ
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΚΡΙΝΕ ΚΑΙ
    ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ
    ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ -Α-Π-Ο-Τ-Ι-Μ-Ο-Ν-Τ-Α-Σ-
    ΤΗΝ ΣΕ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ )

    ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ;;
    “ΑΦΕΣ ΑΥΤΗΝ ….ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΗΓΑΠΗΣΕ”
    ΚΑΙ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΓΑΠΗΣ
    ΔΕΝ ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ ΣΕ ΧΡΗΜΑ
    ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ “ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ”
    ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ

    ΑΥΤΑ ΤΑ “ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ” ΕΙΝΑΙ
    ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΥ

    Like

   2. Τεό μπράβο για την αγαθή σου πρόθεση.Μην τσακώνεστε με τον σχολιαστή, τα ίδια λέτε.Οτι κι η Παναγία κι η μυροφόρος από αγάπη έδωσαν ένα σημαντικό ποσό, καί σ’αυτήν πρέπει να μείνουμε μη φερόμενοι σαν τον Ιούδα, η σαν την κ.Γιάμαλη της Αυγής η οποία μιλησε για τα έξοδα σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου, γιά να πάρει την πληρωμένη απάντηση ότι κάτι τέτοια τα λένε κάτι Νεοφιλελεύθεροι:” αφού εγώ κυκλοφορώ με την Λοτους, κι όχι με τα ΜΜΣυγκοινωνίας γιατί να πληρώνω φόρους γι αυτα, γιατι να πληρώνω φόρους για τα …δημόσια σχολεία αφού τα παιδιά μου πάνε σε ιδιωτικό;”
    Επίσης αφού προσπάθησε να ξεφύγει προβάλλοντας τα δημοσιεύματα της Αυγής για την ΙΣΙΣ στο ερώτημα γιατί δεν αναφέρονται στις συνήθειες των Μουσουλμάνων πού πάνε την Δημοκρατία πολλες χιλιετίες πίσω,είπα :” μα αναφέρομαι στις συνήθειες όλων των Μουσουλμάνων, πού είναι βασικές, κι αφορούν όλους”
    Μίλησε επίσης-οταν δεν της “έκατσε” το κόστος-για…καπηλεία(!!…)
    από τον κ.Καμμένο.
    Καταλαβαίνετε το νόημα των λέξεων,;!!! απάντησα.Κόκκαλο αυτή.”καπηλεία θα ήταν αν έκανε μιά προσωπική πολιτική εκδήλωση, κι είχε δίπλα καί τα λείψανα ενός Αγίου, αυτό πού έκανε ήταν επιθυμία όλου τού λαού”
    “Να τα πήγαιναν σε τόσες Εκκλησίες πού υπάρχουν, γιατί να τα πάνε σε Νοσοκομείο;” είπε ανάμεσα σε άλλα.
    Οταν της απάντησα ότι οί συγγενείς, κι οί άρρωστοι δεν έχουν πάντα χρόνο καί κουράγιο για μακρυνες αποστάσεις, με άκουγε με προσοχή, καί δεν ανταπάντησε.
    Σηκώθηκε το 1% να κλαδέψει το 98%.Καθόλου καλά δεν πάνε.
    Α, επίσης όταν της είπα ότι εγώ ποτέ δεν την στόλισα με χαρακτηρισμούς,αν καί πολλά θα είχα να πώ αν ήθελα( έγραφε ότι είναι κομπογιαννιτισμός η προσκύνηση των λειψάνων από τούς ασθενείς) δεν την λοιδώρησα πού είναι άθεη, τότε
    είπε 2-3 φορές να γράψω άρθρο καί να το στείλω.
    Απελλή στείλε το δικό σου.Εγώ δεν έχω την ηρεμία τούτες τις ημέρες.

    Like

   3. Αννα

    Αγαπητή φίλη.
    Για τον απλό κόσμο έγραψα το κείμενο και δε νομίζω
    ότι θα ήθελα να το στείλω στην Αυγή…
    ούτε και πως αυτοί θα το δημοσίευαν….

    Να είσαι καλά!

    Like

 2. Dimitrt

  Συμφωνώ πως “Τα του Θεού τω θεώ”, για αυτό να μην μπλέκεται η πολιτική με τα του Θεού.
  Όσο για τα άλλα, τα τελείως υποκριτικά, θα προτιμούσες φαίνεται τους ιερείς κουρελήδες και την περιφορά της Αγίας πάνω σε κάρο για λάχανα!
  Αυτό δε το “θα σας είχε πλακώσει” που σε εξαιρεί φαντάζομαι λόγω φωτοστέφανου, δείχνει και την οπτική σου γωνία.
  Οπότε πάρε τον Φίδη αγκαλιά και κάντε ένα τρισάγιο για το Σύριζα, διότι τον βλέπω καλά….

  Like

  1. …Μεγάλη εξυπνάδα αυτό το:_”αποδώσατε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι,και τα τού Θεού τω Θεώ ,ΑΠΕΛΛΉ! ….Μόνο που έτσι μας φόρτωσε άλλη μια εξουσία για να μας μαδάει!…Βέβαια αυτό ήταν και το πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης του μετέπειτα “χριστιανισμού” για να διορισθεί …Δημόσιος υπάλληλος !

   Like

   1. Ακέλας

    Κάνεις φίλε μου το γνωστό λάθος να μπερδεύεις τον κληρικαλισμό και την ιεραρχία με την Εκκλησία και με την Διδασκαλία του Χριστού. Είναι δύο πράγματα διαφορετικά και ας φαίνονται ίδια.
    Δες το αλλιώς για το τι εννούσε. Άλλο πράγμα είναι ο Καίσαρας (η κάθε πολιτική εξουσία) και άλλο ο Θεός και η πίστη σε αυτόν. Θα έλεγα πως ήταν ο πρώτος που τα διαχώρισε και οπωσδήποτε δεν μας φόρτωσε ούτε την καισαρική εξουσία, ούτε την θρησκευτική ιεραρχία, που έτσι και αλλιώς υπήρχαν και πριν την έλευση Του….

    Like

   2. …AΠΕΛΛΗ!…Γι’αυτό ακριβώς είπα “μετέπειτα”! …Γιατί Χριστός-Χριστιανισμός,ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!

    Like

   3. κόοοοψψψε καί κάτι Ακέλα μου.Τις λέξεις τις προσέχουμςε ως κόρην οφθαλμού, γιά να τις έχουμε.Διότι ΑΝ τις χάσουμε χαθήκαμε.
    Μού έβαλες καί κεφαλαία

    Like

   4. ΔΕΝ κόβω τίποτα Αννούλα μου !-Κοίτα στην δύση και θα δείς μιά τράπεζα “Vaticana”…Κοίτα στην ανατολή και θα δείς τους αρχιερείς του να φορούν τα ενδύματα της …πολιτικής ηγεσίας του Βυζαντίου,αλλά και να εισπράττουν φόρους…ελέω Σουλτάνου βέβαια! -Και καλά στην δύση ο Πάπας ήταν-είναι ακόμα Πολιτική εξουσία(και άρα μαζεύει γιά την ίδια τσέπη και τα του…Καίσαρος,και τα του Θεού). Στην Ανατολή λόγω ειλωτείας ,τα ίδια σχεδόν γίνονται τη αδεία …αλλοθρήσκων,με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανεξαρτησία του ΕΘΝΟΥΣ!

    Like

   5. Καλά! μην κόβεις τα λόγια σου.Το κύρος σου πού κόπηκε το είδες; κι αν δε το είδες, το είδαμε εμείς.Ξεκόλησε από αυτήν την εμμονή.Ακόμα κι αν ήταν όλος ο κλήρος έτσι, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ, ο Χριστιανισμός δεν έχει σχέση.Σιγά μην απορρίψουμε καί τούς 12 Αποστόλους γιά τον Ιούδα.
    Τι κάλος είναι αυτός πού έχεις;
    Ελα να συζητήσουμε γιά πολιτική, κι ας το αφήσουμε προς το παρόν☺

    Like

   6. Ax Αννούλα του χιονιά!-Πόσο λάθος κάνεις!…Ουδέποτε με ενδιέφερε το “Κύρος”! -Αλλά θα ήθελα να ξέρω από που στο καλό συμπεραίνεις ότι οι θρησκείες δεν είναι “πολιτική”;-Να ήξερες μόνο πόσοι “θεοί” έχουν φτιάξει θρησκείες!

    Like

   7. (….και μεταξύ μας,αποδείχτηκε ο καλλίτερος τρόπος χειραγώγησης των Μαζών!).

    Like

   8. Ακου Ακέλα, είχα γράψει ένα σχόλιο εξαιρετικά επιθετικό απευθυνόμενη σε σένα σε άλλη ανάρτηση(Μεσαίωνας κλπ.)Ευτυχώς ενώ το έστειλα επενέβη η γουόρντπρες καί εν τω μεταξύ το μετάνοιωσα, καί δεν το ξαναέστειλα.Εσένα ίσως σε ευχαριστεί αυτή η συζήτηση, επειδή σε ενδιαφέρει, εμένα όμως όχι.
    Στην Ελλάδα είναι εύκολο να μην ανακατεύουμε πολιτική μκαί θρησκεία.Εχουμε το απαιτούμενο-παρ’ολίγον-επίπεδο.
    Ας το ανεβάσουμε,ώστε να είναι εφικτό.
    υγ.μας έχετε ζαλίσει να μας λέτε-χωρίιις να σας την ζητήσουμε!!- την γνώμη σας για μας, είναι η ευγενική καί ουδέτερη περίληψη τού σχολίου.
    Δεν μας ενδιαφέρει.Χεστήκαμε.Συζητήστε γιά μας μόνοι σας.
    ΚΑΚΩΣ, ΚΑΚΙΣΤΑ, σας αφήσαμε αμολητούς τόσα χρόνια, καί σαν τον χωριάτη πήρατε θάρρος.ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ…

    Like

   9. …ΕΝΤΆΞΕΙ Αννούλα,”Ετσι είναι αν έτσι νομίζεις”!…Μη μου θυμώνεις γιατί έχω την ατυχία να μη πιστεύω σε Σωτήρες!

    Like

   10. Καλέ μου Ακέλα πού είδες θυμό εναντίον σου, εκ μέρους μου, επειδή δεν πιστεύεις;!
    Κατα εσένα το να σού απαγορεύω να κουτσομπολεύεις την πίστη μου, λέγοντας ο,τι σού καπνίσει, αρες μάρες κουκουνάρες, είναι …θυμός επειδή δεν πιστεύεις;😇
    ΚΟΨΕ την πολλή προβολή! Εως ένα βαθμό (ελάχιστο, χρονικά περιορισμένον είναι αποδεκτή).
    Καλέ μου, ΕΣΥ είσαι θυμωμένος,ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙΣ,επειδή πιστεύω “εγώ”😩.
    Κι αυτό όχι επειδή θέλεις,ούτε σού αρέσει ,ειδικώς εσένα, να χώνεσαι στις υποθέσεις, την ζωή, των άλλων.Οχι.
    Αλλά τούτη η υποθεσούλα είναι ενοχλητική διότι με την ύπαρξή της-σού- θυμίζει την κατεπείγουσα ανάγκη σου να απαντήσεις κατακάθαρα ΣΕ ΣΕΝΑ ΑΝ υπάρχει, ενώ εσύ κρύβεσαι, καί κρύβεσαι, καί κρύβεσαι.
    Αποκοιμήθηκες, καί την “δική” μου παρουσία την βλέπεις σαν άκαιρο, σαν με το στανιό, ξυπνητήρι, καί πού καί πού “μού” θυμώνεις.

    Like

  2. @Ακέλας said
   Μαΐου 13, 2015 στις 1:45 μμ

   Η ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ “ΠΙΣΤΗ”ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΔΗΛΟΝ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ “ΚΕΙΜΕΝΩΝ” ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΤΟ Π Λ Η Ρ Ε Σ ΝΟΗΜΑ
   Κατα Ματθαιον(ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 22)

   15 Τότε πήγαν οι Φαρισαίοι και

   έκαναν συμβούλιο, για να τον -π α γ ι δ έ ψ ο υ ν –
   με λόγια  

   16 Και αποστέλλουν σ’ αυτόν

   τους μαθητές τους
   μαζί με τους Ηρωδιανούς, λέγοντας:

   (ΕΙΣΑΓΩΓΗ και προετοιμασια της παγιδας)
   «Δάσκαλε, ξέρουμε ότι είσαι ειλικρινής και διδάσκεις την
   οδό του Θεού με αλήθεια και δε σε μέλει για κανέναν.
   γιατί δε βλέπεις σε πρόσωπο ανθρώπων. 

   -> 17 Πες μας, λοιπόν, –> τι νομίζεις;

   επιτρέπεται να δώσει κανείς φόρο στον Καίσαρα ή όχι»; 

   18 Επειδή όμως ο Ιησούς κατάλαβε την πονηρια τους, είπε:

   «Τι με πειράζετε, υποκριτές; 

   19 Επιδείξτε μου το νόμισμα του φόρου».

   Εκείνοι έφεραν προς αυτόν ένα δηνάριο. 

   20 Και τους ΕΡΩΤΑ (Α Ν Α Γ Ν Ω Ρ Ι Ζ Ε Τ Ε) :
   «Ποιανού είναι η εικόνα αυτή και η επιγραφή;» 
   21 Του λένε: «Του Καίσαρα».

   -Τ-Ο-Τ-Ε- τους λέει: «Αποδώστε -Ο Υ Ν-

   (-Λ-Ο-Ι-Π-Ο-Ν-) τα πράγματα του Καίσαρα στον Καίσαρα,
   και τα πράγματα του Θεού στο Θεό». 

   22 Και όταν άκουσαν αυτό, θαύμασαν και,
   αφού τον άφησαν, έφυγαν.

   Like

   1. THEO

    Αγαπητέ ορθά το έθεσες!
    Η πονηριά δε, συνίστατο στο εξής:
    Επειδή απέναντι στους αδιάφορους για τα θρησκευτικά των Ιουδαίων Ρωμαίους, δεν θα περνούσε μια θρησκευτική κατηγορία εναντίον του Ιησού, όπως π.χ ότι παρουσίαζε τον εαυτό του ως Μεσσία και ως Υιό του Θεού, προσπάθησαν να του αποσπάσουν μια κατηγορία πολιτικής υφής για την οποία θα είχαν ενδιαφέρον οι Ρωμαίοι. Δηλαδή, το να έλεγε μην πληρώνετε τους φόρους στον Καίσαρα, οπότε και οι Ρωμαίοι θα τον δίκαζαν πρόθυμα ως πολιτικό εχθρό τους. Φυσικά δεν “τσίμπησε”.
    Κατά τα άλλα, ακόμα και όταν οι Ιουδαίοι τον έφεραν μπροστά στον Πιλάτο με τις παραπάνω κατηγορίες, (διότι μόνο αυτός μπορούσε να εκτελέσει θανατική ποινή) αυτός τους αγνόησε και τους είπε ότι ήταν δικό τους ζήτημα. Μόνο όταν τον εκβίασαν με τον Καίσαρα απέσπασαν τελικά την απρόθυμη συγκατάθεση του….

    Like

  3. @ ΑΠΕΛΛΗΣ said
   Μαΐου 13, 2015 στις 2:59 μμ

   [..] Μόνο όταν τον εκβίασαν με τον Καίσαρα απέσπασαν τελικά την απρόθυμη συγκατάθεση του….[..]ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ (ΤΕΛΙΚΑ) ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΟΥΤΕ “ΑΠΡΟΘΥΜΗ” – που αφηνει να εννοηθει οτι αν δεν σου αρεσει το απροθυμη εισαι
   ελευθερος να διαλεξεις την “προθυμη”- ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
   (ΠΡΟΘΥΜΗ Ή ΑΠΡΟΘΥΜΗ ) Σ Υ Γ Κ Α Τ Α Θ Ε Σ Η -ΥΠΑΙΝΙΣΣΕΣΕ -(“ΑΠΕΛΛΩΣ” “ΑΚΕΛΙΖΟΝΤΑΣ ”) – ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ !!

   λ ο ι π ο ν
   ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ

   ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΤΗΝ
   ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΣΣΑΡΟΣ
   ΩΣ ΜΟΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΤΑΝ
   ΣΕ ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
   ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΝΟΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ
   ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ
   ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΟΤΙ
   ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΣ ΕΚ ΘΕΟΥ
   ΒΑΣΙΛΕΥΣ (να μην ανατρεχουμε σε πληστους οσους
   διαλογους ) ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ
   ΚΡΑΥΓΑΣΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΟΥΝ
   ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΛΑΤΟ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ
   ΘΑΝΑΤΩΣΕΩΣ ΤΟΥ

   ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΜΤΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΟΣ
   ….ΑΠΟΔΩΤΕ ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ….ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ
   ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
   ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΔΗΘΕΝ “ΩΣ…. ΕΚΔΟΧΕΣ”

   Like

 3. Προσωπικα δεν πιστευω στην υπαρξη θεου .Ομως η ταπεινοτητα που διδαξε ο ΙΗΣΟΥΣ δεν εχει πιασει τοπο ,ειδικα στους υπηρετουντες Αυτον.Εχεις παραστει σε τραπεζωμα μεγαλοπαπαδων? Χανεις φιλαρα μου . Εχεις δει την δουλικη συμπεριφορα των απλων ιερεων μπροστα σε δεσποταδες? Ουτε σουλτανοι να ηταν . Μαστιγιο και παλι μαστιγιο.

  Like

  1. Μαστίγιο που θα κρατας εσύ σταλινάκι; πας καλά;;;;;;! Ξέρεις για τον Χριστιανισμό λιγώτερα απ’ότι η κυρα Κατίνα της γειτονιάς η των πρωινάδικων για τον Μαρξισμό καί μας υψώνεις καί το δαχτυλάκι σου.
   Αντε βάλε μυαλό ημιμαθή κηνσορα από την Σ.Ε., καί μη μιλάς.
   Ταπεινότητα ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ζήτησε ο Χριστός αμόρφωτε, όχι προς τούς άλλους, εν προκειμένω απέναντι στην Αγία.
   Στούς άλλους είπε να φερόμαστε σαν σε θεούς.

   Like

  2. Το τι πιστευει ο καθενας μας ειναι σεβαστο. Εχει να κανει με παιδικα χρονια η με μεταγενεστερα βιωματα, πικρες εμπειριες, πολλες φορες και με θαυμα! Κινουμαι στον ιατρικο χωρο και εχουν δει πολλα τα ματια μου….Η ιατρικη τα ονομαζει ανεξηγητα, μερικοι παραδεχονται το υπερφυσικο, αλλοι -οπως ο Μεσογαιας και Λαυρεωτικης- οδηγουνται στο ρασο. Αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου αλλα και “αι βουλαι του Κυριου”.
   Για τους ιερεις εχω να επισημανω τα εξης: Οπως ΟΛΟΙ οι ανθρωποι εχουν κι αυτοι παθη. Ποσο μαλλον οταν ειναι και “βαθμοφοροι”…Ειναι δυσκολο να εχεις διακονους να σε υπηρετουν, να σου κρατουν το Ευαγγελιο, τη μοναχικη μπερτα και να μην παρουν τα μυαλα σου αερα…Συμβαινει σε ολες τις βαθμιδες της κοινωνιας. Ομως και απο δεσποταδες πολλοι Αγιασαν οπως και απο απο απλους παπαδες. Ενδεικτικα αναφερω τον Αγιο Νεκταριο, τον Αγιο Διονυσιο και τον νεοφανεντα Αγιο Λουκα τον ιατρο το Ρωσο (επισκοποι), οσο για παπαδες αμετρητοι….
   Σημερα το φαινεσθαι ειναι ισχυροτερο του ειναι. Οι ιερεις που δεν τιμουν το σχημα γινονται με τα πολυπληθη ΜΜΕ γνωστοτεροι καθως και τα ανθρωπινα σκανδαλα τους. Τους αμετρητους ομως ιερεις που κοσμουν το ρασο τους, στηριζουν κοινωνιες, αναπαυουν τσακισμενες ψυχες και παραλληλα δημιουργουν εξαιρετικες και συνηθως πολυτεκνες οικογενειες που αντιστεκονται στις νεοταξιτικες επιταγες, τους ψαχνουμε γιατι δεν διαφημιζονται….Ειναι πολλοι και οποιος ενδιαφερεται βρισκει. Πως ρωτας για ενα καλο γιατρο προκειμενου να γιατρεψεις το σωμα σου ετσι ψαχνεις τον καλο παπα για τη πολυτιμοτερη ψυχη σου. Εκει εγκειται η ταπεινοφροσυνη, που ειναι σ ολα τα στοματα αλλα οχι στις καρδιες, να παραδεχτεις οτι μπροστα στο Θεο εισαι ενα τιποτα και να λες εσυ τα αμαρτηματα σου ταπεινουμενος και οχι περηφανευόμενος με τη κατακριση στο στομα….

   Like

  3. Dimitrt

   Αγαπητέ είναι ξεκάθαρο ότι δεν πιστεύεις στην ύπαρξη του Θεού, παρόλο που δε μπορείς να αποδείξεις την μη ύπαρξη του. Εδώ λοιπόν, ισχύει το περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!
   Εσύ δεν πιστεύεις, αλλά άλλοι πιστεύουν.
   Παράξενο όμως είναι να εγκαλείς για έλλειψη “ταπεινότητας” αυτό που εξ αρχής απορρίπτεις, χωρίς φυσικά να μας ορίζεις τι εστί αυτή η “ταπεινότητα” για εσένα εν έτει 2015.
   Και γιατί αναφερόμενος σε αυτήν παίρνεις ως παράδειγμα τους δεσποτάδες και όχι τους απλούς ιερείς ή τους μοναχούς, πολλοί εκ των οποίων, αντί για ζώνη στη μέση έχουν σχοινί και αντί για σόλες παπουτσιών έχουν κομμάτια από λάστιχα αυτοκίνητου! (έχω γνωρίσει τέτοιους). Δεν είναι αυτοί αρκετά ταπεινοί για εσένα;; Ή μήπως από το μέρος συνηθίζεις να κρίνεις το όλον;;
   Όπως σου είπε η “Προφητική Πένα” από επάνω, την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να υποδεχθείς κάποιο πολύ σημαντικό πρόσωπο για εσένα, να μην το υποδεχθείς με τα καλά σου ρούχα, αλλά να βγεις στο δρόμο με σαγιονάρα και με σορτσάκι (τρύπιο και με μπαλώματα για την περίσταση), γιατί εσύ είσαι “ταπεινός”, ανάμεσα σε “επιδειξίες”….
   Και επειδή φαίνεται ότι είσαι υπέρ των μαστιγίων, μην το έχεις βέβαιο, ότι ο Ιησούς θα εξαντλούσε το μαστίγωμα μόνο στους δεσποτάδες και όχι και σε εσένα..Άσε που υπάρχουν και οι βρεγμένες σανίδες……

   Like

   1. Α να αγιάσεις ΑΠΠΕΛΗ !!!!!!!!! Έλεος πια είπαμε πρώτη φορά αριστερά αλλά έχουμε και εμείς τις κόκκινες γραμμές μας.

    Like

 4. Λοιπόν, για να τελειώνουν οι γνωστές ανοησίες περι ”χλιδής” στα ιερά άμφια του κληρου και τα τοιάυτα

  Η ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ (κατα την ώρα τελέσεως ακολουθιών πάντα), ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ.

  ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ”ΧΛΙΔΗΣ”

  Σας αποστομώνει ο ίδιος ο Κύριος, όπως αποστόμωσε σε ανάλογο περιστατικό τον ΙΟΥΔΑ που διαφώνησε όταν πόρνη γυναίκα, άλειψε τα πόδια (του Χριστού) με πανακριβο μύρο!!

  ΤΑ ΙΔΙΑ ΦΩΝΑΖΕ ΚΑΙ Ο ΙΣΚΑΡΙΩΤΗΣ. ”ΠΩ ΠΩ ΣΠΑΤΑΛΗ” ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΟΥ ΜΥΡΟΥ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ”

  Πόσο ομοιάζετε ορισμένοι με τον Ιούδα λοιπόν!! ΦΤΥΣΤΟΙ ΕΙΣΤΕ,

  Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑ ΠΑΡ ΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΡΕ (τον Ιούδα) ΤΑΧΑ…
  Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ…

  ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΣΠΑΤΑΛΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ!!

  Λέγοντας το γνωστό: ”τοὺς πτωχοὺς γὰρ πάντοτε ἔχετε μεθ’ ἑαυτῶν, ἐμὲ δὲ οὐ πάντοτε ἔχετε”

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ασφαλώς καταδικάζουμε ΑΠΑΝΤΕΣ

  Τον ”Δεσποτισμό” που διακατέχει κάποιοις επισκόπους και Αρχιμαντριτάδες που ζουνε προκλητικά σαν ΠΡΙΓΚΗΠΕΣ (Πολύ σωστά, Ναι)

  ΑΛΛΑ, ΜΑΘΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ

  ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΛΕΚΤΟΤΕΡΟ!!! ΟΧΙ ΤΣΙΓΚΟΥΝΙΕΣ ΕΚΕΙ…

  ΟΠΩΣ ΕΠΡΑΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ
  ΣΠΑΤΑΛΗ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟ,

  Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΗΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΣΠΑΤΑΛΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ!!

  ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΥΠΟΚΡΙΤΟΥΛΙΔΕΣ

  Like

   1. …..ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΛΕΚΤΟΤΕΡΟ!!! ΟΧΙ ΤΣΙΓΚΟΥΝΙΕΣ ΕΚΕΙ…..
    Σωστοτατος. Ενα λαθος που κανουν πολυ συχνα ανθρωποι που θρησκευονται ειναι οτι παιρνουν ηλιελαια και σπορελαια τριτης ποιοτητας για το καντηλι αντι το καλυτερο ελαιολαδο….Και η βοηθεια που προσφερουμε να ειναι οσο μπορουμε πλουσιοπαροχη και να δινεται με χαρα, οχι αγγαρεια και δυσθυμια, να εχει σκοπο να βοηθηθει αυτος που του διδεται και οχι να απαλλαγουμε εμεις απο γκρινιες η ενοχες….

    Like

   2. Έτσι φίλε μου. Όπως τα λές.Δεν έχει βέβαια ανάγκη ο Θεός απο το εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο σε σχεση με το πυρηνέλαιο που βάζουμε εμείς στα καντηλια απο τσιγγουνιά…
    (οταν κάνουμε το ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ!!..)

    ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ που θα επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις στην λατρεία του
    Ο ΘΕΟΣ, ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ…

    ΕΔΩ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΞΗΓΗΣΗ!!

    Like

   3. Εγώ που βάζω πηρηναιλεο πως άραγε θα δει την πρόθεση μου ?
    Θα την δει με καλό μάτι ? Μήπως με πει τσιγκούνη και με στείλει στην κόλαση καλέ μου άνθρωπε ? Θα δει τουλάχιστον ότι δεν έχω χρήματα να αγοράσω λάδι?

    Like

   4. Φιλουμενη

    Νομίζω πως ο Θεός δεν θα είχε πρόβλημα με το πυρηνέλαιο σου, αφού δεν έχεις χρήματα για ελαιόλαδο και το ξέρει. Όπως δεν είχε πρόβλημα και με τον ελάχιστο οβολό της πτωχής χήρας της παραβολής, που τον έδωσε με όλη της την καρδιά. Αν δεν έχεις δεν δίνεις, αλλά τουλάχιστον δεν Τον κοροϊδεύεις.
    Μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα θα έχεις, αν από αρσενικός τσιγκούνης συστήνεσαι ως θηλυκή “Φιλουμένη”…..

    Like

   5. Σε περιοδους που ο ανθρωπος αδυνατει ο Θεος παραβλεπει. Στη κατοχη ποιος αναβε καντηλι οταν πεθαινε ο κοσμος; Οι καρδια να ειναι καθαρη και αυτη μονο ο Θεος μπορει να την εξετασει…..ουτε και τις προθεσεις παραγνωριζει, γι αυτο και η κριση Του διαφερει απο ανθρωπο σε ανθρωπο και μεις απορουμε.

    Like

   6. ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ”Εκλεκτόν”

    ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜ. ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, ΙΣΧΥΕΙ Ο ΕΠΑΙΝΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΑΣ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ, ”Δίλεπτο της Χήρας”

    Γιατί μπερδεύσαι Ηγουμένη ΦΙΛΟΥΜΕΝΗ;

    Like

   7. ΕΠΙΣΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΟΤΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΠΑΙΝΟΥΣΕ ΤΑ 2 ψωρο δίφραγκα ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΣΤΟ ΓΑΖΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΝΤΟΣ Η φτωχούλα εκείνη χήρα

    ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ”ΠΑΓΚΑΡΙΟΥ” ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ!!!
    (άλλη παράγραφος αν παρατηρείται συχνά κερδοσκοπία)

    ΑΛΛΟΙΩΣ, ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΘΑ ΕΙΧΕ Ο ΕΠΑΙΝΟΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΕΚΕΙ;;;
    (Ο Χριστός) ΣΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ;;

    ΑΚΟΥΝΕ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΟΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    (άντε μπράβο!! Γιατί είμαστε φούλ ακατήχητοι εδω μέσα πολλοί…)

    Like

   8. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΦΤΩΧΟΥΛΑ ΧΗΡΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ;;

    ”κυρούλα μου, εσύ θεόφτωχη και ρίχνει όλο σου το βιός στο παγκάρι; Κράτησε τα ψωρο-χρήματα σου. Τα έχεις ανάγκη εσύ!”

    ΑΚΟΥΝΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ-ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Like

 5. Ιωάννης 3:17-21

  Διότι δὲν ἔστειλε ὁ Θεὸς τὸν Υἱόν του εἰς τὸν κόσμον, διὰ νὰ καταδικάσῃ τὸν κόσμον, ἀλλὰ διὰ νὰ σωθῇ ὁ κόσμος δι᾽ αὐτοῦ.

  Ἐκεῖνος, ποὺ πιστεύει εἰς αὐτόν, δὲν καταδικάζεται· ἐκεῖνος, ποὺ δὲν πιστεύει, ἤδη ἔχει καταδικασθῆ, διότι δὲν ἔχει πιστέψει εἰς τὸ ὄνομα τοῦ μονογενοῦς Υἱοῦ τοῦ Θεοῦ.

  Ἡ καταδίκη συνίσταται εἰς τοῦτο: ὅτι τὸ φῶς ἔχει ἔλθει εἰς τὸν κόσμον ἀλλ᾽ οἱ ἄνθρωποι ἀγάπησαν μᾶλλον τὸ σκοτάδι παρὰ τὸ φῶς, ἐπειδὴ τὰ ἔργα τους ἦσαν πονηρά.

  Ὄποιος κάνει τὸ κακὸν μισεῖ τὸ φῶς καὶ δὲν ἔρχεται εἰς τὸ φῶς, διὰ νὰ μὴ γίνουν φανερὰ τὰ ἔργα του·
  ἀλλ᾽ ὅποιος ἀκολουθεῖ τὴν ἀλήθειαν ἔρχεται εἰς τὸ φῶς, διὰ νὰ γίνῃ φανερὸν ὅτι τὰ ἔργα του ἔχουν γίνει κατὰ Θεόν».

  Like

 6. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια!…Η απάντηση μου στον φίλτατο ΑΠΕΛΛΗ,ισχύει για όλους σας!

  Like

  1. Δεν πειράζει. Τώρα πιά έμαθες και απο εδάφιο της Αγίας Γραφής ότι ο ”φαρισαϊσμός”
   δεν είναι μόνο χόμπι των ”ΜΕΓΑΛΟ-ΣΤΑΥΡΙΤΩΝ” αλλά εξίσου
   και των …”ΜΙΚΡΟ-ΣΤΑΥΡΙΤΩΝ”

   Χαιρετώ!

   Like

   1. Μεγάλο πράγμα η “πίστη” Φιλούμενε!…Ακόμα και βουνά κινεί(ο Μωάμεθ βέβαια δεν τα κατάφερε),αλλά είχε την εξυπνάδα να πάει αυτός στο…βουνό!-Η μόνη διαφορά μεταξύ των Σταυριτών και φαρισαιών,είναι ότι, οι φαρισαίοι κατάλαβαν τελικά πόσο δίκιο είχαν οι κατ”αυτούς “αιρετικοί”,και τους ακολούθησαν! Τους χαιρετισμούς μου ομοίως “συγχωριανέ”!

    Like

  2. Ακέλα

   Δεν πειράζει φίλε καλή καρδιά! Όλα θα βρεθούν εν καιρώ,
   Η απάντηση η δική μου και των άλλων προς σε, ισχύει επίσης.
   Δεν ξέρω και την ηλικία σου και τι “δοκιμές” έχεις περάσει στην ζωή σου,
   αλλά να ξέρεις ότι η βαθύτερη γνώση της αλήθειας
   σχετίζεται σχεδόν πάντα με την εμπειρία της.
   Η Ορθοδοξία δεν είναι θεωρία, ούτε αμπελοφιλοσοφία, ούτε ένα απλό συμπέρασμα του νου.
   Πολλώ δε μάλλον δεν είναι μια τυπική εκκλησιαρχία, ή ένα θρησκευτικό σύστημα διαχείρισης των μαζών, αν και σε όλα τα πράγματα ενέχει ο κίνδυνος της εκτροπής του σε τυπολογία.
   Είναι ένα βίωμα και τρόπος ζωής, είναι και διαίσθηση.
   Αν δεν υπήρχε η εσωτερική επαλήθευση που δίνει στις γενεές, περί της Αληθείας, αλλά ήταν μόνο λόγια του αέρα, θα είχε εξαφανιστεί, να είσαι σίγουρος, όπως τόσες θεωρίες και δεν θα διαρκούσε 2000 χρόνια.
   Όσο θα συνεχίζεις να προσεγγίζεις εγκεφαλικά το όλο θέμα,
   πολύ φοβάμαι, πως θα παραμένεις στον προθάλαμο….

   Να είσαι καλά!

   Like

   1. Τα σέβη μου ομοίως συνσχολιαστά!…Αλλά και καρτέρει,και καρτέρει φιλελεύθερη λαλιά …φτάσαμε στην…νεοφιλέλευθερη !-Τα πάντα ρει !..Τι γίνεται όμως όταν τα καθαρά νερά αναμιγνύονται με οχετούς;

    Like

 7. Αν ερχόταν πάλι στην γη θα τον ξανασταυρώνατε 100% τοις 100%
  ο Χριστός ξανασταυρώνεται
  Ν.Καζαντζάκης

  Like

  1. Το πιο πιθανό είναι αυτό αδελφέ Πύκτη, βέβαια, θεωρητικά μιλώντας!

   Μόνο που όταν θα ξανάρθει για Δεύτερη Φορά,
   δεν θα είναι με την ταπεινότητα της Πρώτης!
   Δεν θα κάτσει να δεχτεί πάλι ραπίσματα, ύβρεις και σταυρό.
   Πάνε αυτά! Καμιά σχέση!
   Το Αρνίο θα έχει γίνει Λέων.
   Με Δικαιοσύνη θα έρθει να αποδώσει στον καθένα
   και με ρομφαία δίστομη στο χέρι!

   Like

   1. και φυσικα ο πρώτος που θα ”σταύρωνε” ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΝ αν ”ξαναερχότανε”
    θα ηταν ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ με τις βλασφημίες του

    Like

 8. Μπράβο,Γεράσιμε για το ωραίο απολογητικό σου κείμενο,μολονότι η Αγία Μεγαλομάρτυς Βαρβάρα καθώς και όλοι οι Άγιοι δεν έχουν ανάγκη από τις ανθρώπινες τιμές ούτε χάνουν τίποτε από την περιφρόνηση που τους δείχνουν οι αρνητές της θρησκείας μας.
  Για μας τους χριστιανούς,πάντως, οι Αγιοι¨της Εκκλησίας μας είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της αληθείας της Πίστης μας.Είναι το στήριγμα και η παρηγοριά μας.Αυτούς θα τους ευλαβούμεθα και θα τους σεβόμαστε πάντοτε εις πείσμα των αρνητών και υβριστών τους,Η στάση του κ.Καμμένου να υποστηρίζει τέτοιες φιλόθεες ενέργειες αξίζει κάθε εκτίμηση.
  Οσο για σένα, έρρωσο και μάχου πάντα με την αμφίστομο μάχαιρα του πνεύματός σου !

  Like

  1. Daskalos

   Φίλε σε ευχαριστώ!
   Οπωσδήποτε και δεν έχει ανάγκη από τιμές ή από απολογητική υπεράσπιση η Αγία!
   Εκείνος που έπρεπε να την τιμήσει, το έκανε και με το παραπάνω!
   Τα άρθρα, όπως αυτό, για τους ανθρώπους γράφονται, για να κοινωνούμε μεταξύ μας για όλα αυτά που θεωρούμε αλήθεια. Άλλωστε, καλύτερα άρθρα, έχουν γραφτεί τόσα πολλά στο παρελθόν και από τόσους πολλούς ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και κάποιοι πολύ σημαντικοί, όπως ο Μακρυγιάννης, ο Παπαδιαμάντης και ο Κόντογλου, έτσι ώστε το δικό μου να μοιάζει με ένα μικρό πετραδάκι….

   Να είσαι καλά!

   Like

  2. Δάσκαλε είναι κρίμα για κάποιον που φέρει αυτόν τον άγιο τίτλο να σκέπτεται όπως εσύ! …Κανένας μας δεν έχει τίποτα κατά αυτών που μαρτύρησαν για την πίστη-πιστεύω τους!…Τουναντίον έχουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ κατά εκείνων που διαχρονικά εκμεταλλεύονται ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΑ το μαρτύριο τους δια τους δικούς τους σκοπούς!

   Like

   1. Ακέλας

    Κανένας μας δεν έχει τίποτα κατά αυτών που μαρτύρησαν για την πίστη-πιστεύω τους!…Τουναντίον έχουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ κατά εκείνων που διαχρονικά εκμεταλλεύονται ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΑ το μαρτύριο τους δια τους δικούς τους σκοπούς!

    ————

    Τότε αγαπητέ Ακέλα, να στοχεύεις εκεί που πρέπει τα βέλη σου και να αποδίδεις τις ευθύνες και όχι αδιάκριτα εναντίον όλων. Αν κάποια κλαδιά είναι στραβά, ένας λογικός άνθρωπος δεν κόβει όλο το δέντρο…
    Όσο για τον δάσκαλο, είναι κρίμα να τον επικρίνεις που δεν είναι θιασώτης της νέας τάξης, ή επειδή δε συμφωνεί μαζί σου. Αλλιώς, πως θα έφερε αυτόν τον “άγιο”, όπως ομολογείς τίτλο, αν ήταν οπαδός μιας εύκολης και μοδάτης συνθηματολογίας;
    Άλλωστε, γνωρίζεις πολύ λίγα για εκείνον….

    Την καλημέρα μου….

    Like

   2. Φιλτατε Ακελας,! οι εξωγηινοι επουρανιοι θεοι, εχουν δωσει τους γηινους,! την υποσχεση τους οτι θα επιστρεψουν,! και οι θεοι δεν ειναι ψευτες.!!!

    Like

   3. .Απελή νομίζω ήμουν ξεκάθαρος !…Μη μπερδέυεις (Και εσύ) τους ήρωες μιάς μεγάλης ίδέας,με εκείνους που από θέση εξουσίας την διαστρέφουν,μαζί με όλους εκείνους που αποδέχονται την διαστροφή,απλά και μόνο γιατί,το είπε η οποιαδήποτε εξουσία (πολιτική-θρησκευτική)!

    Like

   4. To μόνο που μπορείς να κάνεις ΑΠΕΛΛΗ σε ένα δένδρο που έχει προσβληθεί από σκουλήκια, είναι είναι να διαλέξεις τον καλύτερο καρπό και τον καλύτερο σπόρο του ,και να φυτέψεις ένα καινούργιο δένδρο που να έχει τις αρχικές αξίες του παλιού!-Το παλιό ξέχασε το!… Ήδη είναι βορά σκουληκιών!

    Like

   5. …Οταν μιλάμε από “θέσεις” είναι σαν διάλογος ..κωφών που κατά παράδοξο τρόπο(θαύμα) έμαθαν να ομιλούν!… Είδικά αυτοί που πιστεύουν ότι το χάρισμα της ομιλίας είναι θείο δώρο είναι και απόλυτοι γιατί νομίζουν ότι κατέχουν την “απόλυτη αλήθεια”αφού για τον λόγο αυτό τους χάρισε ο “Θεός” τον λόγο!…Προσωπικά εγώ έχω σε Μεγάλη εκτίμηση τους κωφούς που έμαθαν την γλώσσα των κωφαλάλων!…….

    Like

  3. Ακέλα, ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΜΟΝΟΝ! ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ (δεν θα εξηγήσω προς το παρόν τον λόγο..) βλέπεις κάτι τέτοιο, το οποίο ούτε στο ελάχιστο υπάρχει, στον Απελλή, καί στούς περισσότερους.
   Αφήστε εμας, πού γνωρίζουμε από ΜΕΣΑ τα πράγματα να μιλάμε περισσότερο.
   ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ ΣΑΣ ΚΗΝΣΟΡΕΣ! ΤΩΡΑ!

   Like

 9. Πολύ λιβάνι και θυμιατό – ηρεμήστε λιγάκι . .
  Τα χάλασα με την γκόμενα και σκέπτομαι να γίνω καλογεράκι σε μοναστήρι .
  Την αγαπούσα αλλά ήταν δύσκολη Βαρβάρα την έλεγαν ρε παιδια .
  Τι θέλετε και μου θυμίζετε το όνομα της με αυτήν την ανάρτηση ?
  Άγια δεν ήταν ήταν όμως κουκλαρα πανέμορφη την είχα σαν Αγία , Ετσι σκέπτομαι να καλογερευσω σύντομα γιατί ο κόσμος αυτός είναι εντελώς ψεύτικος γεμάτος υποκρισία και σκέφτηκα το μοναστήρι να γίνω καλογεράκι.
  Θα είναι δύσκολο αρχικά γιατί είμαι γλετζες τύπος θα δούμε πως θα πάει .Αν δεν με σηκώνει το μοναστήρι θα την ξανακάνω για έξω. Αυτή είναι η εξομολόγηση μου.
  Αντι να πάω στον παπά ηρθω σε εσάς και εδώ ένα είδος εκκλησιαστικής εξομολόγησης είναι.

  Like

  1. Μαρινος

   Kάνε κουράγιο και υπομονή φίλε!
   Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές.
   Σε μοναστήρι μόνο μην πας για την γκόμενα.
   Δεν κάνεις εσύ για μοναστήρια, είναι βαριά η καλογερική!
   Πετάξου μέχρι τη Μύκονο για προσκύνημα
   και θα την αντικαταστήσεις πολύ σύντομα….

   Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s