ΚΑΜΜΕΝΟΣ. ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ…ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ! ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΜΑ!

4_bigΤΟ ΧΩΝΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, ενεργοποίησαν την πρώτη Διακλαδική Διοίκηση Κατασκευή Έργων Ειδικού Σκοπού “Δεινοκράτης”

Το νέο αρκτικόλεξο τους θα είναι ΔΙΔΕΡΓΩΝ θα είναι το ονομασία της πρωην ΜΟΜΑ. Η τελετή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Μηχανικού στο Λουτράκι.
Το 1957 κλήθηκαν και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση της μετά από τις τεράστιες καταστροφές στις διάφορες υποδομές της που υπέστη η χώρα κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου αλλά και του εμφυλίου πολέμου. Γι αυτό το σκοπό είχαν συγκροτηθεί επτά Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως δηλαδή οι γνωστές ΜΟΜΑ

Στην κρίσιμη περίοδο που περνά πάλι η χώρα, οι ιδιώτες εργολάβοι.

Η νέα Μονάδα θα έχει ενεργό ρόλο σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, αλλά θα αναλαμβάνει δράση και σε έργα της ελληνικής περιφέρειας, σε απομακρυσμένες περιοχές στις οποίες λείπουν αυτονόητες για την υπόλοιπη χώρα υποδομές και αναπτυξιακά έργα. ιδίως στα νησιά ή στις ορεινές περιοχές, με υποπολλαπλάσιο κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο, αλλά και μεγάλο οικονομικό όφελος για τις τοπικές κοινωνίες.

Τελικά η ανάπτυξη που πέντε χρόνια ευαγγελίζονται όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις είναι απλά θέμα πολιτικής βούλησης, και η σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ έχει και τις γνώσεις και την θέληση να προχωρήσει

Εκτος όμως από τα έργα, χάρη στην ΔΙΔΕΡΓΩΝ θα δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας και υπάρχουν προτάσεις για τη στελέχωση της νέας αυτής μονάδας ΜΟΜΑ δίνοντας τη δυνατότητα σε εφέδρους που υπηρετούν τη θητεία τους κι έχουν τις ανάλογες ειδικότητες, όπως μηχανικοί και χειριστές μηχανημάτων, να προεκτείνουν τη θητεία τους για δύο ακόμα χρόνια, έχοντας έμμισθη σχέση με τις ένοπλες δυνάμεις.

Ετσι πολλοί νέοι που πιθανότερα θα κατέληγαν στην ανεργία θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν προϋπηρεσία που θα είναι και χρήσιμη για την επαγγελματική τους ζωή αλλά και μισθό, επιπέδου υπαξιωματικού που μένει να καθοριστεί.

8 thoughts on “ΚΑΜΜΕΝΟΣ. ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ…ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ! ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΜΑ!”

 1. Καλό είναι αυτό. Βγάλτε τους λοιπόν στην ύπαιθρο και γενικά όπου χρειάζονται για να αρχίσουν το έργο.

  Like

 2. προσωπικά περιμένω την αποκατάσταση γέφυρας Μελλισουργος-Στανος ,που κατέρρευσε πριν χρόνια μετά τα εγκαίνια

  Like

 3. Παράταση για 45 χρόνια στα διόδια ο σπίρτζης του πασόκ (τεέ) και νυν υπουργάρα του τσύριζα. Καλό απόγευμα σφυριζάκια.

  Like

 4. Σὲ θέλω στὸ Τζαμὶ Καμμένε.
  Ὄχι μόνο ἄρνησι ἀλλὰ παραιτήσου καὶ ρίξε τὴν κυβέρνησι μόλις τολμήσει νὰ ἀρχίση τὴν οἰκοδόμησι.
  Ἡ Ἑλλάδα θὰ σοῦ χρωστᾶ πολλά.

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s