Η λύση για τον «γρίφο» στις Σκουριές είναι μόνον μία.

ΑΜΕΣΗ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΥΧΕΙΩΝ

Και συνέχιση της εξόρυξης με βιολογικές μεθόδους. Γεγονός που άμεσα θα τριπλασιάσει (τουλάχιστον) τις θέσεις εργασίας,
Θα προστατεύσει την μητέρα Γη
Και θα γεμίσει τα δημόσια ταμεία με άμεσα και έμμεσα έσοδα 22 δις. Ο πλούτος της Χαλκιδικής δηλαδή θα παραμείνει στην Ελλάδα.
Αυτή είναι η μοναδική βιώσιμη, έντιμη και συμφέρουσα για όλους λύση.
Όσον αφορά τον Μπόμπολα που πήρε από τον διεφθαρμένο Παπακωνσταντίνου τα ορυχεία για 11 εκ. Ευρώ
Και πούλησε το μερίδιο του μέσα σε λίγους μήνες στο Κατάρ για 700 εκατομμύρια Ευρώ, με διαμεσολάβηση του Παπανδρέου μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, ας τα βρει με τον Εμίρη.
Και να εξηγήσει πως έβγαλε κέρδος 7000% μέσα σε λίγους μήνες, πουλώντας δημόσια περιουσία.

Οποιαδήποτε άλλη λύση είναι απαράδεκτη.

61 σκέψεις σχετικά με το “Η λύση για τον «γρίφο» στις Σκουριές είναι μόνον μία.”

 1. Ωραία και καλά όλα αυτά αλλά πως κολλάνε με τα παρακάτω;;

  Βαρουφάκης, από την εκδήλωση του Ινστιτούτου για τη Νέα Οικονομική Σκέψη.

  «…..

  Τόσο κραυγαλέα υπέρ του ιδιωτικού τομέα ήταν οι πολιτικές του Βαρουφάκη που ο Στίγκλιτς αισθάνθηκε υποχρεωμένος να τον ρωτήσει κατά πόσο οι μεταρρυθμίσεις που περιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι συμβατές με τα πρότυπα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας. Ο Βαρουφάκης απάντησε ότι θα διαβουλευθεί μαζί τους.

  Ο Βαρουφάκης υποστήριξε τις ιδιωτικοποιήσεις τονίζοντας, «Ξεκινάμε την επανεκκίνηση της διαδικασίας των ιδιωτικοποιήσεων σε ένα πρόγραμμα με ορθολογική χρήση των υφιστάμενων δημόσιων περιουσιακών στοιχείων.»

  Χωρίς ντροπή διατύπωσε το αίτημα να χορηγηθεί στον ιδιωτικό τομέα το μερίδιο πλειοψηφίας όλων αυτών των οντοτήτων, επιμένοντας ότι το κράτος δεν είναι ικανό να τις διαχειρίζεται. Για την ιδιωτικοποίηση, «η οποία είναι μία βρώμικη λέξη για μία αριστερή κυβέρνηση» τόνισε, «Αυτό που λέμε είναι ότι το Ελληνικό κράτος δεν είναι ικανό να αξιοποιήσει τα δημόσια αγαθά … σιδηρόδρομους, λιμάνια, αεροδρόμια και άλλα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου.»

  ….αναγνωρίζουμε ότι αυτά τα δημόσια αγαθά δεν μπορούν να αφεθούν στο κράτος να τα διαχειριστεί. Θέλουμε κοινοπραξίες ιδιωτών και δημόσιου. Θα δώσουμε ακόμα και την πλειοψηφία του δημόσιου μετοχικού κεφαλαίου στον ιδιώτη» – με αντάλλαγμα για αυτό που ο ίδιος ζήτησε, μία «ελάχιστη προϋπόθεση επένδυσης» για το κράτος για να διαχειριστεί τα συνταξιοδοτικά ταμεία και να παρέχει «αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.»

  …..»

  Greek Finance Minister Varoufakis pledges to impose austerity
  *http://www.wsws.org/en/articles/2015/04/15/gree-a15.html

  Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης δεσμεύεται να επιβάλλει λιτότητα
  *https://averoph.wordpress.com/2015/04/16/%CE%BF-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85/

  Μου αρέσει!

  1. ΑΠΛΑ, ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΝΕ!

   ΓΙ ΑΥΤΟ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ «ΟΘΟΝΗΣ, ΠΡΟΣΕΧΩΣ»…
   ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ, ΧΑΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΧΑΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ….
   ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ, ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!
   ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ, ΠΑΙΖΕΤΑΙ….

   ΚΑΛΕΣ ΥΠΟΜΟΝΕΣ ΛΟΙΠΟΝ!

   Μου αρέσει!

 2. Πολύ σωστή άποψη.
  Υπάρχει, όμως, ένα πολύ μεγάλο ερώτημα:
  Έχουν οι κυβερνώντες τα αρχίδια που χρειάζονται
  για ρήξεις όχι, βεβαίως με τους Μπομπολαίους, αλλά
  με την διεθνή μαφία που θέλει να φάει χωρίς να δώσει
  ούτε μια δεκάρα ό,τι βρίσκεται πάνω και κάτω από την
  επιφάνεια της Ελλάδας;
  Η σημερινή συνάντηση του Τσίπρα με το τσογλάνι τον
  Γιωργάκη δείχνει ότι, δυστυχώς, δεν έχουν τα άρχίδια
  που χρειάζονται. Και συνεπώς, και τα.ορυχεία στις
  Σκόυριές θα παραμείνουν στα χέρια των Καναδών, και
  οι Μπομπολαίοι θα κρατήσουν το εκπληκτικό ποσόν
  που κέρδισαν με την «δωρεά» του τσογλανιού, και το
  κάθαρμα αυτό, όπως άλλωστε και όλα τα υπόλοιπα,
  θα …μείνει ελεύθερο να τρώει και να πίνει εις υγείαν
  των κορόιδων. και μαλακισμένων Ελλήνων, και η
  ωραία Χαλκιδική θα καταστραφεί ολοσχερώς και οι
  κάτοικοι θα μεταναστεύσουν αναγκαστικά.
  Αλλά, τέλος, και η τύχη των εργαζομένων στις Σκου-
  ριές δεν θα είναι καλύτερη…
  Δεσμός

  Μου αρέσει!

  1. κι αυτό το ένθετο έδινε θετική απάντηση στο «θέσεις εργασίας σε εποχές κρίσης»,
   Η ΤΟ ΑΠΟΔΟΜΟΥΣΕ;;!!!!!

   διότι από Συριζέικη έρευνα ενημερώθηκα ότι 6 θέσεις εργασίας (αγροτική παραγωγή, μελισσοκομία κλπ) ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ σε κάθε μιά πού δημιουργείται από την Ελντοράντο.
   Θα σε παρακαλούσα να απαντήσεις.ΑΝ έχεις απάντηση φυσικά

   Μου αρέσει!

 3. Το πρώτο πράγμα θα ήταν η οργάνωση σωματείου με αύξηση μισθού 20% +μπόνους+ επίδομα τακτικής προσέλευσης εργασίας+επίδομα κολατσιού κλπ.Ας διαχειριστεί το κράτος την περιουσία του πάνω από τη γη και μετά προχωράει στα ενδότερα..

  Μου αρέσει!

 4. Θα προστατεύσει το περιβάλλον από το κυάνιο;
  Βρήκαν ευκαιρία με την διαδήλωση και «έπιασαν» δουλειά τα γνωστά παιδιά……………….
  Έχω μια απορία, τι τρώνε οι καταληψίες τόσες μέρες; παραγγέλνουν η κάνουν και αυτοί κάλπικη απεργία πείνας…

  Μου αρέσει!

  1. Πάνω από 2,5 τόνους καθαρό χρυσό κάθε χρόνο (για τουλάχιστον μία 20-ετία) θα παράγει το εργοστάσιο παραγωγής χρυσού στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής (πλέον του καθαρού ασημιού σαν δεύτερο προιόν).

   Και αυτό μόνο για την Ολυμπιάδα (όπου θα γίνεται η παραγωγή χρυσού με πρώτη ύλη τά «βουνά» υλικού των πρώην μεταλλείων Μποδοσάκη της περιοχής, υλικού πού περιέχει σύμπλοκες ενώσεις χρυσού ικανοποιητικού ποσοστού, τό οποίο υφίσταται πολύπλοκη υδρομεταλλουργική κατεργασία (process) διαφόρων σταδίων πού, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται με κυανιούχο νάτριο και ενεργό άνθρακας.

   Η μελέτη τού εργοστασίου αυτού είχε εκπονηθεί, κατά τό μεγαλύτερο μέρος της, ήδη από τό 1988 -1990 από ελληνοαγγλική κοινοπραξία εταιρειών μελέτης – επίβλεψης, στή συνέχεια τή μελέτη αυτή τήν πήρε η ΤVX κλπ.κλπ. Υπάρχει μεγάλη ιστορία μέ αυτό τό έργο.

   Επίσης υπάρχουν και άλλα μεταλλεία στη περιοχή πού παράγουν καθαρό χρυσό από τά εκεί μεταλλεύματα, ακόμα και από προσχωσιγενή χρυσό (πού είναι πιο εύκολη περίπτωση για την παραγωγή χρυσού).

   Είναι όντως κερδοφόρα επένδυση, συμφέρουσα για το ελληνικό κράτος, υπό τις προυποθέσεις όμως της περιβαλλοντικής προστασίας, κάτι όμως πού εξακολουθεί, όπως φαίνεται, νά αμφισβητείται από πολλούς.

   Αυτή είναι η άποψή μου.

   Μου αρέσει!

   1. Συμπληρώνω/διευκρινίζω το προηγούμενο σχόλιό μου : Συμφέρουσαμέν επένδυση για το ελληνικό κράτος αν όμως είχε γίνει ως τέτοια (επένδυση) από το ίδιο το ελληνικό κράτος (όπως είχε αρχικά σχεδιασθεί) και όχι από ιδιώτες εργολάβους, ώστε, πέραν των άλλων, ο παραγόμενος χρυσός να περιέρχεται στο Ελληνικό Κράτος κατά 100%, και, βέβαια, εφόσον είχαν επιλυθεί όλα τά περιβαλλοντικά προβλήματα και οι όποιες συνέπειές τους, πράγμα πού, νομίζω, δεν έχει γίνει ακόμα.
    Το θέμα είναι γενικά δύσκολο, και πρέπει, κατά την άποψή μου, να ληφθούν υπόψη όλοι οι παράμετροι και απόψεις όλων των πλευρών με βάση επιστημονικά, οικολογικά, οικονομικά, εθνικά και κοινωνικά κριτήρια.

    Μου αρέσει!

  2. @Prosilio

   τι να καταλάβεις οι άνθρωποι είναι άσχετοι δεν ξέρουν να κάνουν μια διαίρεση, εννοούν τα λεφτά που θα φάνε και θα χρεώσουν στους κακούς καπιτάλες άνεργους του ΙΤ οι δικοί τους, σου λέω το κάνω ΔΕΚΟ χώνω τα παιδιά μου με 3000/μήνα και τα έξοδα από το ξύσιμο στους επόμενους μ@κες της υπόθεσης, όπως έγινε με ΟΑ, ΟΣΕ, ΟΑΣΘ (κρατικό μονοπώλειο και ας είναι «ιδιωτικό»), ΟΑΣΑ, μετρό (δεν ξέρει τίποτα είναι άχρηστος βάλτε τον κάπου), ΔΕΗ, ΟΤΕ (ευτυχώς ιδιωτικοποιήθηκε και είδαμε ADSL), OΠΑΠ, ΕΡΤ, τράπεζες κτλ δεν αλλάζει η Ελλάδα κρατικό να είναι και ας μας βάζει και μέσα, που ξέρεις κάπου μπορεί να μας χώσει η βουλευτάρα.

   Μου αρέσει!

 5. Άμεση εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος και εθνικό νόμισμα με προστατευτική πολιτική και επενδύσεις (χωρίς χρέος)…
  Αυτή είναι η μοναδική λύση…πονηρούληδες…

  Μου αρέσει!

 6. Aυτή ή πρόταση δέν ξέρω (ή βιολογική εξόρυξη πού σώζει τό περιβάλον είναι πιό σημαντική καί από τό οικονομικό όφελος ) άν είναι εφικτή αλλά μπορεί νά γίνει πράξη μόνο άν πάρει τό πάνω χέρι ή αριστερή πτέρυγα τού ΣΥΡΙΑΖΑ καί εφ΄όσον αντέξει ο Λαφαζάνης στίς εσωτερικές – φιλελεύθερες φωνές τού κόμματος .

  Μου αρέσει!

  1. Η κυβέρνηση έχει 500 κεφάλια και όλα έχουν άποψη.
   Από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, τους θεσμικούς φεντεραλιστές, τους «των δικαιωμάτων» εθνομηδενιστές, μέχρι τους «πατριώτες». Από τον σύριζα του 3% έως τον σύριζα του 36%.
   Τι θες να πρωτοκάνει;;
   Τρέχει απ’ εδώ και απ’ εκεί για να κλείσει τρύπες..

   Μου αρέσει!

   1. Αυτά που ψάρεψαν την ψήφο του λαού.
    Ο λαός ψήφισε να βγει από τις μνημονιακές πολιτικές, δεν ψήφισε χριστοδουλοπουλίνες ούτε υπουργούς παιδοίας..

    Κάνεις τη χαζή;;

    Μου αρέσει!

   2. Αστειεύεσαι;! ο λαός ψήφισε «καί τον σκύλο (ΕΕ, τοκογλύφοι) χορτάτο καί την πίτα (τα λεφτά μας, την περιουσία μας) ολάκερη.
    Ευθύνεται βεβαίως ο Σύριζα πού έδωσε την εντύπωση ότι είναι εφικτό.

    ΑΛΛΑ…. ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΜΑΣ!

    Μου αρέσει!

   3. Ο λαός ψήφισε εξ ανάγκης.
    Ο τσίπρας γνωρίζει τι θέλει ο λαός και γιαυτό έτρεχε ψηφοθηρικά στα μοναστήρια, και γιαυτό ψέλιζε περί «πατρίδας» τον τελευταίο καιρό.
    Όσο για την ΕΕ, από την στιγμή που δεν έχει ενημερωθεί ποτέ ο λαός για το τι πραγματικά εστί και τι συμφωνούν κάθε φορά πίσω από την πλάτη του, ενώ αντιθέτως πάντα τον βομβαρδίζουν με «τιτανικούς» σε περίπτωση που βγει από την ΕΕ, θα πρέπει να είναι και ο τελευταίος που θα του αποδοθούν ευθύνες για τις όποιες «επιλογές» του.

    Ο λαός ψήφισε τα παρακάτω .. δεν είχε την πολυτέλεια να ψηφίσει και για τα άλλα.
    Ποτέ δεν την έχει.

    Για τα υπόλοιπα «ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ…»
    Talk to the hand …..

    Μου αρέσει!

   4. Ο λαός- η πλειονότητα- θέλει ευρώ καί ΕΕ καί τού τα προσφέρει….
    Εχει ευθύνη βεβαίως, αφού υποσχέθηκε καί ευρώ καί ΕΕ καί τέλος μνημονίων οφείλει να φτάσει σε … Θεικά μέτρα καί να πετύχει καί τα δυό.Αλλά δεν θα το πετύχει.
    Γι αυτό οφείλει να ενημερώσει.Εκτός καί δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ότι «η ΕΕ καί μνημόνια, η εκτός ΕΕ καί χωρίς μνημόνια»
    Να, κι η Δύσπιστος, κι η Χ.Α. θεωρούν ότι είμαστε καλύτερα εντός ευρωζώνης καί ΕΕ.
    Αλλά αν ήμουν κι εγώ στην θέση τους ίσως έκανα το ίδιο.Αλλιώς θα είχαμε Σαμαροβενιζέλους ακόμα.Γιά την ακρίβεια δεν θα το έκανα, από εντιμότητα.Αλλά καί πάλι…μπρος γκρεμός ..

    Μου αρέσει!

   5. Φαίη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ, καί το..ξέρεις.Ετσι καί ξεκινήσει η κυβέρνηση να δείχνει τέτοιες προθέσεις, θα γίνει χαμός από τούς τοκογλύφους.Η Ζωή, όλη η κυβέρνηση, θα «βιάζει, δολοφονεί, ληστεύει, θα κάνει εμπόριο ναρκωτικών, θα σπρώχνει γιαγιούλες στις ράγες, καί θα τρώει παιδιά ζωντανά»
    Το 52% (πού δεν είναι σίγουρο ότι είναι τόσο) θα μείνει 22%.Η ιστορία πείθει περί αυτού.Η κυβέρνηση θα βρεθεί άναμεσα σε δυό πυρά.
    Τώρα με την ΕΡΤ να βάλουν ..ορό καί ουροκαθετήρα στον Καζάκη καί να έχει 6 εκπομπές ημερησίως.Χέστηκα αν πάθει υπερκόπωση

    Μου αρέσει!

 7. Είδατε παιδιά πόσο φτηνός και τυχοδιώκτης είναι ο Έλληνας. Του πετάς ένα καρβέλι και καίει το ίδιο του το σπιτι.Αν του δώσεις και πλαστικά καπελάκια μέχρι κόμμα κάνεις. Με Αδωνη αρχηγό φυσικά.

  Μου αρέσει!

 8. Τι άλλο θα διαβάσουμε Θεέ μου. Ο σκοπός δεν είναι να τριπλασιάσει τις θέσεις εργασίας. Αν πανε σε βιολογική εξόρυξη, το κόστος εξόρυξης θα διπλασιαστεί και θα είναι ακόμα μια ζημιογόνα εταιρία του Δημοσίου που θα πρέπει οι φορολογούμενοι να καλύπτουν κάθε χρόνο την χασούρα. Από το να γίνονται άσκοπες στα ορυχεία προσλήψεις γιατί δεν προτείνετε να προσλάβουμε προσωπικό να λιάζονται και στις πλατείες και να κάνουν παρέα στους μετανάστες?

  Μου αρέσει!

   1. αμ δεν σού ‘μειναν παρά ελάχιστότατοι φυσιολογικοί να πείς μιά κουβέντα, κι άρχισες να συζητάς συνεταιριστικά με τα Ανυπαρκτοζουρλισμένα, κι ένα άλλο παρόμοιο πού δεν θυμάμαι ποιό είναι.Μπλιάχ

    Μου αρέσει!

   2. Κακόμοιρη Χαννούλα…παρατημένη κι έρμη…. Που δεν χάνεις ευκαιρία,

    νά’ρθεις γονατιστή στα πόδια μου, να ζητιανέψεις λίγη σημασία.

    Αποπροσανατολισμένη, χαμένη στον τόπο και στο χρόνο. Αξιολύπητη.

    Η θλιβερή νυχτερινή μασκότ, της ΟΛΥΜΠΩΣ.

    Σε όλα σου μισή. Μισο-μορφωμένη, μισο-αποτυχημένη, μισο-κοινωνική.

    Και με αβυσσαλέο μίσος (Είδες; Άλλαξε ο τονισμός…) γιά την κακούργα

    κενωνία και οποιοδήποτε πλάσμα, στέκεται στα πόδια του. Με ύβρεις,

    αντί επιχειρημάτων. Αξιοθρήνητη. Παρ’όλ’αυτά, θα σε πάω στο Λούνα-

    Πάρκ. Στο υπόσχομαι, κακομοιρούλα. Θα σου πάρω και μαλλί γριάς.

    ‘Αυτό’ όμως που μετά μανίας ΓΥΡΕΥΕΙΣ, λυπάμαι………ΔΕΝ.

    Βλέπεις η καλωσύνη και η αισθητική, έχουν κι αυτές τα όριά τους.

    Μου αρέσει!

 9. «ΑΜΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΥΧΕΙΩΝ »

  Άντε, καλορίζικα. ΠροχωράΝε. Ολοταχώς.
  Η σοβιετο-κΟΥμμουνοποίηση τής γυφτΕλλάδος προχωρεί κανονικώς,
  (αλλά στή ΠΟΥΣΤΟ-ζούλα),
  από τά ψυχοπαίδια τού Χαρίλαου – καπτάν Γιώτη(+).

  Αναμείνατε στό ακουστικό σας, προσεχώς :
  (α). Υποχρεωτική εργασία σέ κολλεκτιβίστικα κολχόζ στήν Ξάνθη,
  (β). Απονομή δικαιοσύνης από Λαϊκά Δικαστήρια στίς πλατείες

  Μου αρέσει!

  1. λες τώρα που πάμε προς τα πίσω να δούμε πάλι σκαρπίνι με άσπρη κάλτσα μπαλανταινς και χρυσή καδένα στους λαιμούς των γυφτελλήνων που το παίζουν και απόγονοι του Πλάτωνα;

   Μου αρέσει!

 10. το καλυτερο αυτης της αναρτησης ειναι «εκμεταλλευση με βιολογικες μεθοδους»……………….

  καλα ολα τα αλλα βρε ρωμιοι……

  ολες οι αποψεις δεκτες και συζητησιμες……….

  αλλα την εξορυξη κι επεξεργασια του ορυκτου πλουτου καλο θα ηταν να μην τη συγχεουμε με βιολογικες καλλιεργειες…………

  η εκμεταλλευση του ορυκτου πλουτου ειναι μια εξορισμου ‘δαπανηρη» διαδικασια για το περιβαλλον………..

  μονο μια σχεση συνολικου κοστους-οφελους μπορει να προκρινει τη διενεγεια η μη μιας εκμεταλλευσης……

  αλλα κι αυτο εντασσεται στο χαρακτηριστικο φαινομενο NIMBY του νεοελληνα ….που τα θελουμε ολα ….αλλα οχι στη γειτονια μας………..πχ. σκουπιδια….

  απο την αλλη ομως συνεχιζουμε να κανουμε τα αισχη κατα του περιβαλλοντος……οπως να πεταμε τα σκουπιδια μας οπου λαχει…να κοβουμε τα δεντρα για το τζακι μας….να σφαζουμε τα ζωντανα μας σε υπαιθριους χωρους….να ριχνουμε απαγορευμενα φυτοφαρμακα για να κονομησουμε….να καταπατουμε δασικες εκτασεις….και αλλων ανδραγαθηματων ων ουκ εστι αριθμος…………

  ειμαστε λαος περιπτωση…………

  γι αυτο και ειμαστε σε χρεωκοπια…οχι μονο οικονομικη αλλα και γενικη………………

  Μου αρέσει!

 11. Τα παγκόσμια αποθέματα χρυσού σε ορυκτή και εκμεταλλεύσιμη μορφή αποψιλώνονται και αυτός από μόνος του θα ήταν ένας καλός λόγος εθνικοποίησης των μεταλλείων χρυσού. Κατά τ’ άλλα, δεν υπάρχει 100% οικολογικός τρόπος εκμετάλλευσης.

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s