Επιστολή του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα προς τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

τσιπραςΕπιστολή του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα προς τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και Πρωτοβουλία για την άμεση υλοποίηση της πρότασης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου σχετικά με την από κοινού με το Δημόσιο αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας με στόχο την αποπληρωμή του χρέους ανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Μακαριότατε,

Χριστός Ανέστη. Σας μεταφέρω τις θερμότερες ευχές μου για την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας της οποίας το χαρμόσυνο μήνυμα Αγάπης αφορά όχι μόνο τους πιστούς αλλά το σύνολο της ανθρωπότητας.

Παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον την συνέντευξη Σας σε τηλεοπτικό σταθμό το Μεγάλο Σάββατο και θα ήθελα να Σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την πολύ σημαντική αναφορά Σας σχετικά με την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου.  Σε μια συγκυρία που ασκείται για πολιτικούς λόγους πολύ μεγάλη πιστωτική πίεση στα δημόσια οικονομικά, πρωτοβουλίες σαν τη δική Σας μπορούν να δώσουν πραγματικές ανάσες προς όφελος όχι μόνο των κρατικών ταμείων, αλλά του κοινωνικού συνόλου γενικά καθώς, όπως Εσείς πολύ καλά γνωρίζετε, η Πολιτεία έχει ανάγκη κάθε δυνατής υποστήριξης προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού την ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την χώρα μας και τους ανθρώπους της τα τελευταία χρόνια.

Πέρα όμως από το άμεσο υλικό αποτέλεσμα, η πρωτοβουλία Σας έχει ταυτόχρονα  θετικότατο  αντίκτυπο στο φρόνημα όλων μας. Στέλνει μήνυμα γενικής συσπείρωσης σε αυτή τη δύσκολη στιγμή των προκλήσεων τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι. Δείχνει επίσης ότι το μεγάλο όπλο μας απέναντι στην κρίση είναι η αλληλεγγύη, η έγνοια και η φροντίδα για τον άλλο, τον πλησίον. Φανερώνει, τέλος, ότι η Εκκλησία εισακούει τα κελεύσματα των  καιρών και ανταποκρίνεται στα μεγάλα αιτήματα της κοινωνίας.

Με την ευκαιρία που μου δίνεται από την παραπάνω αναφορά Σας θα ήθελα να Σας προτείνω την άμεση ενεργοποίηση της «Επιτροπής για τη μελέτη και επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος» προκειμένου να εκκινήσει άμεσα ο διάλογος για την επεξεργασία σχεδίου υλοποίησης της πρότασης Σας.

Με Σεβασμό και Τιμή

Ο Πρωθυπουργός

Αλέξης Τσίπρας

5 thoughts on “Επιστολή του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα προς τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο”

 1. Χριστός Ανέστη;! πρωθυπουργέ μου μακάρι να το πίστευες, αλλά αφού δεν το πιστεύεις τι το λές;
  ποιός πανηλίθιος συνέταξε την επιστολή; Ο ίδιος πού στην επιστολή τού πρωθυπουργού πρός την Ντοράκλα είχε μπερδέψει τον σύνδεσμο “οτι” με την αναφορικη αντωνυμία “ο,τι”;!
  Τα λεφτά, η περιουσία πού έχει στα χέρια της η Εκκλησία ΔΕΝ είναι δικά της.Της τα έδωσε ο λαός να τα χρησιμοποιεί γιά τις λειτουργικές ανάγκες της, καί ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΟΧΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!!
  Πότε επιτέλους θα έρθει μιά κυβέρνηση σε τούτο τον τόπο η οποία θα είναι εις θέσιν με εντιμότητα να διαχειριστεί αυτήν την περιουσία;

  Αν συμπαθώ την κ.Κωνσταντοπούλου είναι επειδή με το πανάριστο παράδειγμά της θα ελκύσει το ποιοτικότερο κομμάτι της νέας γενιάς να
  ασχοληθεί με την πολιτική ( ενώ οί τσαρλατάνοι ελκύουν τούς νέους τσαρλατάνους) καί ανάμεσα στα άλλα να διορθώσει καί αυτήν την περίεργη κατάσταση.
  Οι ιερείς μας δεν είναι έμποροι να ασχολούνται με το εμπόριο.!!
  Ετσι όμως χωρίς κοινωνικό κράτος είναι σιδηροδέσμια σ’αυτόν τον παραλογισμό.

  Like

 2. Μαζί με τον γαπ την έγραψε την επιστολή ο τσίχλας; Άχαχαχαχαχαχα… Γιατί είδα συνάντηση σήμερα των δύο αυτών πολιτκών ανδρών…

  Like

 3. Επιτέλους οί ΕΛΛΗΝΕΣ ενωμένοι ,ανεξάρτητοι καί υπερήφανοι.ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΣ ΑΝΕΣΤΗ.Θ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s