ΣΟΚΑΡΕΙ: Μια πλαστική ουσία που τρώμε κάθε μέρα χωρίς να το γνωρίζουμε…

ΣΟΚΑΡΕΙ: Μια πλαστική ουσία που τρώμε κάθε μέρα χωρίς να το γνωρίζουμε…Αρχικά κατασκευάστηκε για τη χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης. Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για την έρευνα ήθελαν να κάνουν απόσβεση.

Το προϊόν ήταν η… μαργαρίνη (!) μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδος φαγώσιμου. Πρόσθεσαν… χρωστικό κίτρινο χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά.

Γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνης;
1) Και τα δύο προϊόντα έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες.
2) Το βούτυρο έχει λίγο περισσότερο κεκορεσμένο λίπος, 8 γραμμάρια έναντι 5 γραμμάρια της μαργαρίνης.
3) Μια πρόσφατη ιατρική μελέτη του HARVARD έδειξε ότι τρώγοντας μαργαρίνη, αυξάνει (στις γυναίκες) κατά 53% τις πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακή δυσλειτουργία.
4) Τρώγοντας βούτυρο αυξάνεται η απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από τα αλλά φαγητά.
5) Το βούτυρο από την φύση του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ενώ η μαργαρίνη περιέχει μόνο τα πρόσθετα στοιχεία που της βάζουν.
6) Το βούτυρο έχει πολύ καλή γεύση και αυξάνει την γεύση των άλλων φαγητών, δηλαδή τα κάνει πιο νόστιμα.
7) Το βούτυρο υπάρχει εδώ και μερικούς αιώνες, η μαργαρίνη είναι μόνο εκατόν χρονών.
8) Η μαργαρίνη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα (trans fatty acids).
9) Παρέχει τριπλό κίνδυνο για την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου.
10) Αυξάνει την συνολική χοληστερόλη και την LDL (την κακή χοληστερίνη), μειώνει την HDL (καλή χοληστερίνη).
11) Αυξάνει των κίνδυνο καρκίνου κατά 5 φορές.
12) Μειώνει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος.
13) Μειώνει την αντίδραση των αντισωμάτων.
14) Μειώνει την αντίδραση της ινσουλίνης.

Το πολύ ενδιαφέρον
Η μαργαρίνη πλησιάζει πάρα πολύ να είναι μια ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, αν είχε ένα μόριο επί πλέον θα ήταν πλαστικό.

Μόνο αυτή η ιδιότητα, αρκεί ώστε να αποφεύγουμε την χρήση της. Όλα τα φαγώσιμα προϊόντα που έχουν υποστεί υδρογόνωση (προσθέτουμε υδρογόνο για να αλλάξουμε την μοριακή τους σύνθεση) πρέπει να θεωρηθούν ύποπτα.

Κάνετε ένα πείραμα μόνοι σας. Αγοράστε ένα κυπελλάκι μαργαρίνη και βάλτε το σε μια γωνία με σκιά, ή στο γκαράζ. Σε μερικές ημέρες θα παρατηρήσετε τα εξής: Καμία μύγα, ούτε αυτά τα μικρά μυγάκια δεν πλησιάζουν.
Δεν σαπίζει, ούτε μυρίζει διότι δεν έχει θρεπτική ουσία ώστε να αναπτυχθεί ζωή, έστω και μικροοργανισμοί.

Γιατί; Διότι είναι σχεδόν μια πλαστική ουσία. Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά για όλα τα είδη μαργαρινών που κυκλοφορούν στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά και φυσικά και για τα προϊόντα που διαφημίζονται και χρησιμοποιούνται για τη μάχη εναντίον της… χοληστερίνης…

ksipnistere

17 σκέψεις σχετικά με το “ΣΟΚΑΡΕΙ: Μια πλαστική ουσία που τρώμε κάθε μέρα χωρίς να το γνωρίζουμε…”

  1. Η μαργαρίνες είναι ρευστά λάδια (απο ελαιόλαδο έως ότι θέλετε) που υδρογονώνονται για να στερεοποιηθούν. Αν αφήσετε οποιοδήποτε ελαιόλαδο στο ίδιο μέρος με τη μαργαρίνη, ούτε εκεί θα πάει κανένα … έντομο. Είναι πλαστικό το ελαιόλαδο; Χαλάει μήπως το λάδι; Όχι… Αυτό δεν σημαίνει τίποτα! Ούτε ότι δεν είναι θρεπτικό! Τέτοιες υπερ-απλουστεύσεις βλάπτουν την ενημέρωση. Αυτό που χρειάζονται τα έντομα είναι η πρωτεϊνη καζεϊνη που υπάρχει στο βούτυρο ως συστατικό του γάλακτος. Το κακό στην υδρογόνωση είναι ότι δημιουργούνται trans (στερεοϊσομερή) λιπαρά οξέα, που θεωρούνται καρκινογόνα. Γι αυτό και οι βιομηχανίες είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν μεθόδους που είναι ασφαλείς και να αναγράφουν τα trans λιπαρά στη συσκευασία.

    Μου αρέσει!

    1. Σωστός ο ΝικοςΚ.
      Απλά να προσθέσω οτι η Μαργαρίνη παρασκευάστηκε πρώτη φόρα στην Γαλλία κατ εντολή του Ναπολέοντα ως υποκατάστατο του βουτύρου. Στην γαλλική κοινωνία της εποχής υπήρχε μεγάλη φτώχεια και το βούτυρο ήταν προϊόν πολυτελείας. Με την μαργαρίνη προσπάθησε να «χορτάσει» τα πεινασμένα στόματα που είχαν υποφέρει τα προηγούμενα έτη. Η μαργαρίνη συνήθως παρασκευάζεται από ηλιέλαιο/ καλαμποκέλαιο/ σογέλαιο ακόμα και βαμβακέλαιο σε κάποιες χώρες, φτηνά έλαια που την καθιστούν φτηνό προϊόν. Όμως ποτέ η μαργαρίνη δεν θα αποκτήσει την πλούσια γεύση και τα αρώματα του βουτύρου. Γι αυτό δεν αγοράζω ποτέ μαργαρίνη πιστεύοντας οτι: «άμα είναι να κάνεις την ακολασία, καν’ την σωστά»

      Μου αρέσει!

  2. και που ξερω εγω αν το αρθρο δεν το εβγαλαν αυτοι που ασχολούνται με την παραγωγή βουτήρου? για δικο τους κέρδος?? Τρολαρισμα..στο ιντερνετε παει φουλλλ…..

    Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s