Η SIEMENS, ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΗΜΙΤΗ

Η διερεύνηση της υπόθεσης των υποβρυχίων μέσω εξεταστικής επιτροπής θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαγραφή μέρους του δημοσίου χρέους της Ελλάδας, καθώς πρόκειται για «ταυτόσημη» περίπτωση δανείου που είχε λάβει η κυβέρνηση Σημίτη από τη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, την ίδια εποχή με την ανάθεση έργων στη Siemens.

Πρόκειται για χαρακτηριστική περίπτωση, όπως υποστηρίζει το olympia.gr, «επαχθούς» και «επονείδιστου» χρέους, το οποίο θα μπορούσε να διαγραφεί μέσω της νομικής οδού από το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.

«Αύγουστος 2012: Η Deutsche Bank στέλνει επιστολή στο υπουργείο οικονομικών σχετικά με την πληρωμή των τόκων (!) ενός ομολόγου που κατέχει. Δηλαδή, την ίδια στιγμή που ομολογιούχοι, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες και ΝΠΔΔ έχουν καταστραφεί, η γερμανική τράπεζα παραμένει αλώβητη, όπως και το χρέος της Ελλάδας προς αυτή. Μα πώς προέκυψε το συγκεκριμένο «ανέγγιχτο» ομόλογο;

Εδώ ακριβώς είναι η εξήγηση της κατάρρευσης και η δολιότητα της υπερχρέωσης. Το συγκεκριμένο ομόλογο της Deutsche Bank είναι δάνειο της κυβέρνησης Σημίτη το 1997. Με ημερομηνία λήξης το 2017, μετά από 20 χρόνια δηλαδή. Η κυβέρνηση Σημίτη λοιπόν, πήρε ένα χρηματικό ποσό από τη γερμανική τράπεζα το οποίο διαχειρίστηκε στο ακέραιο, αλλά «χρέωσε» την αποπληρωμή του στην επόμενη γενιά.

Τι έγινε αυτό το δάνειο;

Το Δεκέμβρη του 1997, ο Τάσος Μαντέλης υπογράφει την ανάθεση έργων ύψους 150 δισ. στη Siemens. Αμέσως μετά, (εάν δεχτούμε τους ισχυρισμούς του ίδιου του Μαντέλη) αρχίζουν και πέφτουν οι μίζες στους λογαριασμούς του. Υπάρχει βέβαια και ο «ανώνυμος πληροφοριοδότης» που υποστήριξε ότι και το 1997 (πριν την υπογραφή) έπεφταν οι μίζες ύψους μάλιστα 10 εκατομμυρίων. Αυτό όμως ο κ. Μαντέλης το διαψεύδει.

ΔΗΛΑΔΗ: Η κυβέρνηση Σημίτη δανείζεται το 1997, από γερμανική τράπεζα το ποσό των 352 εκατ. ευρώ, για να πληρώσει σε γερμανική εταιρεία ποσό 400 εκατ. ευρώ. Ο Μαντέλης αποδεικνύεται πως έλαβε προμήθεια από τη γερμανική εταιρεία τον καιρό της επίμαχης συναλλαγής.

Η ευκολία με την οποία έγινε ο δανεισμός και οι όροι της σημερινής «διαπροσωπικής» συναλλαγής εκτός αγορών που προκύπτει από την επιστολή του 2012, πληροί όλους τους όρους του «απεχθούς» χρέους. Όπως επίσης και η απόδειξη χρηματισμού πολιτικών προσώπων ως απόρροια της όλης συναλλαγής, από τα ελάχιστα βεβαίως που γνωρίζουμε.

Η λεόντεια συμφωνία που καταστρατηγεί κάθε έννοια ελεύθερης οικονομίας προκύπτει από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ομόλογο παραμένει αλώβητο, σε αντίθεση με τα ομόλογα των τιμίων επενδυτών που αποκτήθηκαν μέσω ελεύθερης αγοράς. Τα οποία βεβαίως απαξιώθηκαν με το PSI. Άρα το συγκεκριμένο χρέος είναι και «επονείδιστο».

Το ίδιο συμβαίνει με τα ποσά δανεισμού που χρησιμοποιήθηκαν για τα υποβρύχια, αφού όπως προκύπτει και από τη γερμανική και την ελληνική δικαιοσύνη είναι αποτέλεσμα χρηματισμού υπουργών και κρατικών λειτουργών (πάλι από τα λίγα που γνωρίζουμε). Εκεί ακριβώς έγκειται και η απέλπιδα προσπάθεια Βενιζέλου να απαλλάξει τις γερμανικές εταιρείες από τις υποχρεώσεις τους αλλά και της κυβέρνησης Σαμαρά να αποτρέψει την διενέργεια εξεταστικής, ταυτόσημη περίπτωση δηλαδή με της Siemens.

Αυτός ο χαρακτηρισμός διέπει και το χρέος που προέκυψε από τις λοιπές συμφωνίες, της ΜΑΝ, της Daimler, της Hochtief, των δημοσίων έργων που υπερκοστολογήθηκαν ή ακόμα δεν έχουν παραδοθεί, ενώ έχουν εξοφληθεί.

Συμπερασματικά, όσοι υποστηρίζουν πως μέρος του ελληνικού χρέους είναι απεχθές και επονείδιστο έχουν απόλυτο δίκιο. Ένας έλεγχος στη μυστική αλληλογραφία του υπουργείου Οικονομικών είναι βέβαιο πως θα φέρει στην επιφάνεια δεκάδες παρόμοιες επιστολές. Η μαθηματική απόδειξη δε, προκύπτει με ένα απλό ισοζύγιο δανείων / «παράνομων» συμβάσεων και του κόστους δανεισμού που επιφέρει η  αποπληρωμή τους».

http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/572124/h-siemens-ta-ypovryxia-kai-to-daneio-tis-kyvernisis-simiti#ixzz3VuYEm8Tq

8 σκέψεις σχετικά με το “Η SIEMENS, ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΗΜΙΤΗ”

 1. Ο Σημίτης φανερά και ξάστερα σκορπούσε χρήματα Ελλήνων εσκεμμένα για να χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Δεν μπορώ να καταλάβω την αναίδεια του ανθρώπου. Έκανε τον νόμο ασυλίας και για τους ηλίθιους βουλευτές και νομίζει ότι θα γλυτώσει. Επί προδοσία τουφεκισμό. Έκλεψε τόσα και λένε για τιμωρία, γράφει ότι τον τρομοκρατούν, όπως ο κάθε Εβραίος.

  Μου αρέσει!

 2. Η διερεύνηση ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ… αλλά δεν νομίζω αν κρίνω στατιστικά το πού έχουν οδηγήσει οι εξεταστικές του πορδοβουλίου ως τώρα.
  Αλλά και πάλι … πες ότι οδηγούσε… (λέμε τώρα ως ανέκδοτο γιατί στην όποια εξεταστική θα συμμετέχουν οι πασοκοι του σύριζα οι νδουλάρες των τοκογλύφων κι οι παλαιοπασοκοι, θυμόμαστε πώς το βαρβιτσιώζικο ενημέρωνε διαρκώς τον Mioni για ό,τι λεγόταν στην εξεταστική στην οποία συμμετείχε…) και πάλι λοιπόν πες -ως ανέκδοτο- ότι οδηγούσε κάπου.
  Ποιοι θα δίκαζαν μετά;;;;
  χα….χα….χα… τα ξεκωλάκια που δίκασαν και τον παπαροκωνσταντίνου!
  ΑΘΩΟΙ οι όλοι εγκληματίες!!!!
  χα….χα….χα…. ακολούθησε έρευνα για το πόθεν έσχες των περιουσιακών στοιχείων του Αθανασίου (του επωνομαζόμενου και «κρέας») που δεν δικαιολογούνται από τα μισθά του αλλά από τις αποφάσεις του σε δίκες εμπόρων ναρκωτικών; Δεν νομίζω…

  Η Διερεύνηση ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ
  Και η δίκη της ΕΛΣΤΑΤ ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ κι εκείνη ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ.
  Αλλά ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΟΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ.

  Κοιμηθείτε κι ελπίστε.

  ΟΙ ΕΣΧΑΤΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΙ ΟΙ ΑΔΕΚΑΣΤΕΣ ΣΦΥΡΙΧΤΡΟΥΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ.

  Μου αρέσει!

 3. Μεγαλειώδης συναλλαγή!…Εμείς παίρνουμε ..ανάπηρα οπλικά συστήματα, τα χρεωνόμαστε με τα»μαλλιά της κεφαλής μας»,γιά να μπορούν να μας βρίζουν οι Γερμανοί σαν κακοπληρωτές και τα ντόπια τσιράκια τους, σαν μαλάκες!

  Μου αρέσει!

  1. Και όχι μόνο… να αναγνωρίζουν ότι το χρέος είναι νόμιμο και θα το πληρώσουμε! Μην το ξεχνάμε αυτό.

   Μου αρέσει!

   1. Oi Γερμανοί Σοφία μου, όπως να το κάνεις έχουν κάποιο»δίκιο»,γιατί η χασούρα τους θα ήταν μεγάλη!…Οι «δικοί μας»όμως γιατί κόπτονται για το αν τους τα γυρίζαμε στά μούτρα;(Αφού δεν κέρδισαν ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΊΑ;(απλή λογική!)).

    Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s